Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Ναυάγιο δουλεμπορικού με 400 νεκρούς μετανάστες στη Μεσόγειο

Ναυάγιο δουλεμπορικού με 400 νεκρούς μετανάστες στη ΜεσόγειοΠερίπου 400 πρόσφυγες πνίγηκαν όταν το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν, βυθίστηκε στη Μεσόγειο στην προσπάθειά τους να φτάσουν από τη Λιβύη στην Ιταλία, ανέφερε σήμερα η μη κυβερνητική οργάνωση "Σώστε τα παιδιά", επικαλούμενη τις μαρτυρίες επιζώντων που διασώθηκαν από ένα άλλο πλοίο και μεταφέρθηκαν σε ιταλικό λιμάνι.

Η οργάνωση παράλληλα αναφέρει ότι από τις 11 μέχρι τις 13 Απριλίου αποβιβάσθηκαν στις ακτές της Κάτω Ιταλίας πάνω από 5.100 μετανάστες, ανάμεσά τους και 450 παιδιά εκ των οποίων 317 χωρίς τους γονείς τους ή άλλους συγγενείς.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των τελευταίων αφιχθέντων στην Απουλία και στην Καλαβρία, η κατάσταση στην Λιβύη φέρεται να είναι όλο και πιο ακραία, κάτι που είναι εμφανές και στους δρόμους των διαφόρων πόλεων.

Οι δουλέμποροι, όπως κατήγγειλαν οι διασωθέντες στην οργάνωση Σώστε τα παιδιά, συνέχιζαν να ζητούν χρήματα από τους συγγενείς τους, κρατώντας τους σε αποθήκη κοντά στην Τρίπολη και απειλώντας συνεχώς ότι θα τους δολοφονούσαν.

Σήμερα το μεσημέρι Λίβυοι δουλέμποροι άνοιξαν πυρ σε θαλάσσια όπου βρισκόταν ιταλικό ρυμουλκό για να καταφέρουν να ξαναπάρουν μαζί τους πλεούμενο από το οποίο είχαν μόλις αποβιβασθεί εκατοντάδες πρόσφυγες. Ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα και οι πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στην ξηρά με ιταλικά ταχύπλοα.


Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Η ΕΚΤ αύξησε κατά 800 εκατ. ευρώ τη ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών μέσω ELA

 
Η ΕΚΤ αύξησε κατά 800 εκατ. ευρώ τη ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών μέσω ELAΤο όριο χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών αύξησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα από τον έκτακτο μηχανισμό (ELA) κατά 800 εκατ. ευρώ στα 74 δισ., όπως δήλωσε καλά πληροφορημένη πηγή στο Reuters.

Μετά την απόφαση αυτή και με δεδομένο ότι η τρέχουσα χρήση που έχει γίνει στον έκτακτο μηχανισμό ρευστότητας είναι στα 70 δισ. ευρώ, το περιθώριο που διαμορφώνεται στις ελληνικές τράπεζες αντιστοιχεί σύμφωνα με πληροφορίες σε 4 δισ. ευρώ. Το όριο του ELA αναμένεται να επαναξεταστεί σε μία εβδομάδα.

Σημειώνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αύξησε το όριο του ELA κατά 1,2. δισ. ευρώ. Μέχρι σήμερα η κεντρική τράπεζα έχει προχωρήσει σε σταδιακές αυξήσεις του ορίου, διατηρώντας την πίεση στις ελληνικές τράπεζες.

Συμβούλιο της Επικρατείας: Ανοίγει τον δρόμο για την ιδιωτικοποίηση των μαρίνων - Η κυριότητα τους όμως θα παραμείνει στο Δημόσιο

Συμβούλιο της Επικρατείας: Ανοίγει τον δρόμο για την ιδιωτικοποίηση των μαρίνων
Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι το Σύνταγμα και η νομοθεσία επιτρέπουν τη μίσθωση, διαχείριση και εκμετάλλευση των μαρίνων (τουριστικοί λιμένες), με τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας, από μη δημόσιους φορείς, αλλά η ιδιοκτησία τους παραμένει στην κυριότητα του Δημοσίου και οι μισθωτές των εκτάσεων αυτών δεν μπορούν να αξιώσουν δικαίωμα κυριότητας ή άλλα «εμπράγματα δικαιώματα».

«Έφυγε» από τη ζωή ο γνωστός μηχανικός με αντιδικτατορική δράση, Γιάννης Κλωνιζάκης

«Έφυγε» από τη ζωή ο γνωστός μηχανικός με αντιδικτατορική δράση, Γιάννης ΚλωνιζάκηςΣε ηλικία 75 ετών, έφυγε απόψε από την ζωή, μετά από γενναία μάχη που είχε δώσει με την επάρατο νόσο ο Γιάννης Κλωνιζάκης , γνωστός μηχανικός με αντιδικτατορική δράση, πρώην δήμαρχος και πρώην αντινομάρχης Χανίων.
Ο εκλιπών είχε γεννηθεί στα Χανιά το 1940. Το 1959 εισήχθη στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών.

Εργάστηκε ως μηχανικός από το 1968 στην Αθήνα και στο Μενίδι Αττικής, οπότε και συνελήφθη για τη συμμετοχή του στην οργάνωση «Ελληνική Αντίσταση», που με επικεφαλής τον Αλέκο Παναγούλη οργάνωσαν την απόπειρα κατά του δικτάτορα Γιώργου Παπαδόπουλου.

Καταδικάστηκε σε 24 χρόνια κάθειρξη και μεταφέρθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού. Πέρασε από τις φυλακές της Αίγινας και της Κέρκυρας, απ' όπου αποφυλακίστηκε το 1973. Εργάστηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας στην Αθήνα και τα Χανιά. Το 1978 εξελέγη δήμαρχος Χανίων. Διατέλεσε μέλος της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ επί εξαετία, μέλος του ΔΣ του Πανελληνίου Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών και αντιπρόεδρος επί διετία.

Ήταν Επίσης μέλος του ΔΣ του τοπικού τμήματος δυτικής Κρήτης του ΤΕΕ. Διατέλεσε αντινομάρχης Χανίων κατά την τετραετία 1995 - 1998.

Η κηδεία του θα γίνει στις 3 αύριο Τετάρτη από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Μεϊντάνι, Χανίων.

Βραδιά Ιστορικής Μνήμης... Εκδήλωση για τα 186 χρόνια από την απελευθέρωση της ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                           Ναύπακτος, 14/04/2015
ΔΗΜΟΣ NAΥΠΑΚΤΙΑΣ                                       
Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ &
ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ
ΤΜΗΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Παλαιοπαναγιά  Ναυπάκτου                
T.K  30300 ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ                                        
Πληροφορίες: Κωστή Ιωάννα
Τηλ.: 2634361216
FAX: 26343-61221

       

ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

        
            H απελευθέρωση της Ναυπάκτου (18 Απριλίου 1829) από τους Τούρκους  υπήρξε σημαντικό γεγονός  στην εξέλιξη του απελευθερωτικού αγώνα γιατί συνέβαλλε καθοριστικά στην απελευθέρωση της Στερεάς Ελλάδας.

        Ο Δήμος Ναυπακτίας θέλοντας να εορτάσει τα 186 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης, σας καλεί την Τετάρτη 15 Απριλίου και ώρα 20:00 στην Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα, σε μια βραδιά ιστορικής μνήμης, με θέμα: «Οι Σουλιώτες της Ναυπάκτου  και το Διαχρονικό Ήθος του πρωτοκαπετάνιου Μάρκου Μπότσαρη». 

Θα μιλήσουν  ο φιλόλογος Παναγιώτης Μανιώτης και ο διακεκριμένος φιλόλογος και συγγραφέας Λαοκράτης Βάσσης. Ποιήματα για τους Σουλιώτες θα απαγγείλει ο ηθοποιός Δημήτρης  Σιούντας.
Ο θρύλος δεξιοτέχνης του στεριανού λαούτου Χρήστος Ζώτος, θα παρουσιάσει το κλέφτικο δημοτικό τραγούδι: «Ο Θρήνος για τον θάνατο του Μάρκου Μπότσαρη».  

Την εκδήλωση συντονίζει ο Σύλλογος  Φιλολόγων Ναυπακτίας.                                                                                
                                                                                        Ο  ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

                                                                                                 ΓΙΑΝΝΗΣ   ΡΑΠΤΗΣ

Μπάμπης Στόκας live στη μουσική σκηνή BOLERO BAR (Δερβένι Κορινθίας) , το Σάββατο 18 Απριλίου 2015




στις 11:00 μ.μ.

BOLERO BAR-CAFE
Π Ε Ο Αθηνών-Πατρών, 20009 Dervéni, Korinthia, Greec
 
 Ένα πλούσιο και απρόσμενο ανθολόγιο αγαπημένων τραγουδιών, ερμηνευμένο πάντα με άξονα το προσωπικό αίσθημα του Μπάμπη Στόκα, φέρνει τον ακροατή σε επαφή με μερικές από τις ωραιότερες στιγμές του νεότερου ελληνικού ρεπερτορίου.

Στη μουσική σκηνή BOLERO BAR (Δερβένι Κορινθίας) , το Σάββατο 18 Απριλίου 2015, ο Μπάμπης Στόκας θα κάνει μια μουσική αναδρομή σε τραγούδια που τον χαρακτήρισαν: κομμάτια των Πυξ Λαξ που όλοι συνεχίζουμε να τραγουδάμε, επιλογή από τα λαϊκά που αγαπάει, τραγούδια της προσωπικής του διαδρομής, για να μας οδηγήσει τελικά στην πιο πρόσφατη δισκογραφική του δουλειά, την «Αυλή των Τρελών», σε στίχους του Άλκη Αλκαίου.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΜΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ κα ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ



Ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης,  για το περιστατικό προπηλακισμού υπαλλήλου βενζινοπωλείου από την Πρόεδρο της Βουλής κα Ζωή Κωνσταντοπούλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η απίστευτη και αντιδημοκρατική συμπεριφορά αλαζονείας της κας Κωνσταντοπούλου δεν εξαντλείται μόνο μέσα στη Βουλή, αλλά όπως φαίνεται έχει αποδέκτη και την ελληνική κοινωνία.
Οφείλει άμεσα η Πρόεδρος να απολογηθεί και να ζητήσει συγνώμη για τη συμπεριφορά της αυτή. Όπως οφείλει και ο πρωθυπουργός να πάρει θέση.
Η κάλυψη τέτοιων περιστατικών αυθαιρεσίας από ανώτατους πολιτειακούς παράγοντες είναι εξίσου απαράδεκτες με την ίδια την πράξη.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους στο Ελληνικό Κοινοβούλιο να καταδικάσουν την ενέργεια αυτή που στρέφεται κατά της ελληνικής κοινωνίας και δεν συνάδει με το ήθος που οφείλουν να έχουν οι αντιπρόσωποι του λαού μας.

Ευρώπη – ΗΠΑ σε 1 ώρα; Τι ετοιμάζει βρετανική αεροπορική εταιρεία

Ευρώπη – ΗΠΑ σε 1 ώρα; Τι ετοιμάζει βρετανική αεροπορική εταιρεία
Ξεχάστε τα 10ωρα ταξίδια και την ατελείωτη ταλαιπωρία, αφού Βρετανική εταιρεία υπόσχεται υπερηχητικές υπερατλαντικές πτήσεις μέσα σε 1 ώρα.
Η Reaction Engines, με έδρα την Οξφόρδη, δοκιμάζει το υπερηχητικό αεροσκάφος Skylon, που, όπως ισχυρίζεται, θα μπορεί να ταξιδέψει με ταχύτητα 5πλάσια του ήχου (Mach 5) (δηλαδή ταχύτερα από 5.310 χιλιόμετρα την ώρα περίπου).
Με αυτή τη ταχύτητα, ένα ταξίδι από το Λονδίνο στην Νέα Υόρκη θα διαρκεί μόλις 58 λεπτά, ενώ ένα αντίστοιχο από την Ευρώπη μέχρι την Αυστραλία μέσα σε μόλις τέσσερις ώρες.
Με μήκος 84 μέτρα και χωρητικότητα 300 ατόμων, το Skylon θα απογειώνεται και θα προσγειώνεται όπως όλα τα σημερινά αεροσκάφη, αλλά η διαφορά με τα επιβατικά αεροσκάφη τύπου Airbus είναι πως δεν θα διαθέτει παράθυρα, αν και έτσι όπως θα τρέχει, πιθανότατα δε θα μπορούσατε να δείτε τίποτα έξω έτσι κι αλλιώς.
Το Skylon, θεωρείται ο διάδοχος του γαλλικού Κόνκορντ και θα χρειάζεται μόλις 15 λεπτά για να βγει έξω από τη γήινη ατμόσφαιρα χάρη στον αεριωθούμενο κινητήρα Sabre (Synergetic Air-Breathing Rocket Engine), μια πατέντα επίσημα εγκεκριμένη από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA), που θα δίνει τη δυνατότητα στο αεροσκάφος να καίει τα καύσιμά του χρησιμοποιώντας το οξυγόνο της ατμόσφαιρας.
Η Reaction Engines έχει εξασφαλίσει από τη βρετανική κυβέρνηση μια γενναία επιχορήγηση της τάξεως των 80.000.000 ευρώ, ώστε από το 2019 να ξεκινήσει τις πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις.

techit.gr

Η Πελοπόννησος Τιμώμενος Γαστρονομικός Προορισμός 2015 στις «Ημέρες Γαστρονομίας» και το «Διεθνές Φεστιβάλ Γαστρονομικού Κινηματογράφου Αθήνας» στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138) στις 22, 23 και 24 Μαΐου 2015



Ανοικτή πρόσκληση σε γαστρονομικούς φορείς της Πελοποννήσου για την υποβολή προτάσεων και συμμετοχών στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αποδεχόμενη την πρόταση των διοργανωτών των «Ημερών Γαστρονομίας», της πρότυπης διοργάνωσης για τον πολιτισμό, την καινοτομία και τους ανθρώπους της ελληνικής γαστρονομίας που προσελκύει εδώ και δυο χρονιές το ενδιαφέρον της εγχώριας και διεθνούς γαστρονομικής κοινότητας, θα αποτελέσει τον Τιμώμενο Γαστρονομικό Προορισμό για το 2015.
Για πρώτη φορά, και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, θα παρουσιαστεί τον ερχόμενο Μάιο στους Έλληνες και ξένους επισκέπτες του Μουσείου Μπενάκη, ένα αντιπροσωπευτικό και ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάδειξης και προβολής του συναρπαστικού οικοσυστήματος γεύσεων και πολιτισμού της Πελοποννήσου με τη συμμετοχή δεκάδων ανθρώπων και φορέων ανάδειξης της γεύσης, του πολιτισμού και της καινοτομίας, της περιοχής .

O Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κος Πελοπίδας Καλλίρης στην πανηγυρική λειτουργία της Μονής Αναστάσεως Χριστού στο Λουτράκι, συνοδευόμενος από τους Περιφερειακούς Συμβούλους κο Απόστολο Παπαφωτίου και κο Γεώργιο Πετρίτση. Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στην τελετή, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Κορίνθου κ.κ Διονυσίου . Γραφείο Τύπου Αντιπεριφερειάρχη



Εμφάνιση SANY8099.JPG
Εμφάνιση SANY8081.JPGΧθες, 13-4-2015, δεύτερη μέρα του Πάσχα, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κος Πελοπίδας Καλλίρης παρευρέθηκε  στην πανηγυρική λειτουργία της Ανδρώας Κοινοβιακής Μονής Αναστάσεως Χριστού στο Λουτράκι, συνοδευόμενος από τους Περιφερειακούς Συμβούλους κο Απόστολο Παπαφωτίου και κο Γεώργιο Πετρίτση.
Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στην τελετή, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου  Μητροπολίτη Κορίνθου  κ.κ  Διονυσίου .
                                                                                                 

Γραφείο Τύπου Αντιπεριφερειάρχη

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για την δίκη της Χρυσής Αυγής

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για την ιστορική δίκη της Χρυσής Αυγής 
 Η δίκη της Χρυσής Αυγής, η οποία ξεκινά τη Δευτέρα το πρωί 20 Απριλίου, αποτελεί ιστορική διαδικασία που αντίστοιχή της δεν έχει υπάρξει στην Ελλάδα και σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς για πρώτη φορά μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο καλείται να λογοδοτήσει για δράση εγκληματικής οργάνωσης ένα κόμμα που εκπροσωπείται στη Βουλή.
Η επιλογή του χώρου διεξαγωγής της δίκης στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, ήδη, έχει πυροδοτήσει αντιδράσεις, τόσο από τις τοπικές Αρχές, όσο και από δικηγόρους και δημοσιογράφους, καθώς η αίθουσα που επελέγη δεν μπορεί να καλύψει τις πρακτικές ανάγκες, σε χώρο και υποδομές, για την ομαλή και απρόσκοπτη άσκηση των καθηκόντων τους και την ανάγκη δημοσιότητας της διαδικασίας.

Ποτάμι: Πρόκληση οι δηλώσεις Χριστοδουλοπούλου για τους μετανάστες

Να αφήσει την λογοτεχνία και να ασχοληθεί με τους δουλεμπόρους, καλεί την κυβέρνηση το Ποτάμι με ανακοίνωσή του και με αφορμή τις δηλώσεις της υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασίας Χριστοδουλοπούλου.

«Οι νέες δηλώσεις της κυρίας Τασίας Χριστοδουλοπούλου ότι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες έχουν βγει στις πλατείες για να... λιαστούν είναι πρόκληση τόσο για τους κατοίκους του κέντρου που βλέπουν για άλλη μια φορά τις γειτονιές τους να μετατρέπονται σε «αποθήκες ψυχών» όσο και για τους ίδιους τους πρόσφυγες, που καταφεύγουν εξουθενωμένοι στη χώρα μας. Θα συμβουλεύαμε την κυρία υπουργό να περάσει το βράδυ από τις πλατείες Βικτωρίας – Αττικής και Αγίου Παντελεήμονα για να δει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα», τονίζει το Ποτάμι.

Και συνεχίζει η ανακοίνωση:

«Η πολιτική των ανοιχτών συνόρων που ακολουθεί η κυβέρνηση μαζί με τις χαλαρές λογοτεχνικές προσεγγίσεις των υπουργών της δίνουν ένα σήμα στους δουλέμπορους ότι εδώ υπάρχει έδαφος για τις δουλειές τους. Άλλωστε – άλλο τραγελαφικό – έχουν προκαταβολικά τη διαβεβαίωση της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ότι όλοι όσοι περνάνε στα νησιά θα βαφτίζονται και θα αντιμετωπίζονται ως πρόσφυγες.
Το Ποτάμι επαναλαμβάνει ότι υπάρχουν λύσεις και καλεί την κυβέρνηση να τις μελετήσει. Και επειδή ζήτησε από τα κόμματα συγκεκριμένες προτάσεις, την παραπέμπουμε στην προεκλογική ομιλία του Σταύρου Θεοδωράκη στους κατοίκους του Αγίου Παντελεήμονα. Εκεί θα βρουν πολλές απαντήσεις. Άλλωστε εμείς αυτά που λέγαμε προεκλογικά, λέμε και τώρα».

Βρετανία: Μικρό προβάδισμα Κάμερον στην τελευταία δημοσκόπηση

Βρετανία: Μικρό προβάδισμα Κάμερον στην τελευταία δημοσκόπηση 
To Συντηρητικό Κόμμα του πρωθυπουργού της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, προηγείται του βασικότερου αντιπάλου του, Εντ Μιλιμπαντ, του Εργατικού Κόμματος, ενόψει των εκλογών της 7ης Μαΐου, καταδεικνύει μια δημοσκόπηση που διενήργησε το ινστιτούτο TNS.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, οι Συντηρητικοί συγκεντρώνουν ποσοστό 34%, καταγράφοντας άνοδο 4 ποσοστιαίων μονάδων σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση και το Εργατικό Κόμμα βρίσκεται στο 32%, με πτώση 1 ποσοστιαίας μονάδας.

Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, οι εταίροι του Κάμερον στον κυβερνητικό συνασπισμό, συγκεντρώνουν ποσοστό 9% στην πρόθεση ψήφου και βρίσκονται πίσω από το αντιευρωπαϊκό Κόμμα Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) που συγκεντρώνει 14%.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δείτε βίντεο από την κατάληψη του ΕΚΠΑ - Τι έγραψαν οι αντιεξουσιαστές Προκειμένου να αποδείξουν ότι οι χώροι της πρυτανείας βρίσκονται σε καλή κατάσταση

Δείτε βίντεο από την κατάληψη του ΕΚΠΑ - Τι έγραψαν οι αντιεξουσιαστές
Βίντεο, προκειμένου να αποδείξουν ότι οι χώροι της πρυτανείας βρίσκονται σε καλή κατάσταση κοινοποίησαν οι αντιεξουσιαστές που έχουν καταλάβει το ιστορικό κτίριο του πανεπιστημίου Αθηνών.

Παράλληλα, εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία εκφράζουν την πρόθεσή τους να συνεχίσουν την κινητοποίησή τους σε ένδειξη συμπαράστασης στους κρατούμενους για υποθέσεις τρομοκρατίας, ενώ καταφέρονται εναντίον του πρύτανη του ΕΚΠΑ με αφορμή τη χθεσινή ανακοίνωση των πρυτανικών Αρχών περί κινδύνου απώλειας ζωών από χρήση ναρκωτικών μέσα στο κτίριο.

Τέλος κάνουν λόγο για αστυνομοκρατία και ζητούν να απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων από τον χώρο πέριξ των Προπυλαίων.

Δείτε το βίντεο:

Από το ΚΚΕ τροπολογία για... "κατάργηση των διοδίων"

epi-diodia-rioΤροπολογία κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ για την κατάργηση των διοδίων στις Εθνικές Οδούς. Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Μεταρρυθμίσεις ποινικών διατάξεων, κατάργηση των καταστημάτων κράτησης Γ’ τύπου και άλλες διατάξεις».  

Αναλυτικά, το κείμενο της τροπολογίας:

Το Μαξίμου απαντά στους FT: Η Ελλάδα δεν προετοιμάζεται για καμία χρεοκοπία

MEGARO-MAXIMOUΤο Μέγαρο Μαξίμου διαψεύδει το δημοσίευμα των Financial Times στο οποίο αναφέρεται – επικαλούμενο κυβερνητικό αξιωματούχο – ότι η Ελλάδα ετοιμάζεται να κάνει στάση πληρωμών εάν δεν συμφωνήσει με τους διεθνείς πιστωτές της μέχρι τα τέλη Απριλίου.
«Η Ελλάδα, θα τους απογοητεύσουμε για μια ακόμα φορά, δεν προετοιμάζεται για καμιά χρεοκοπία –το ίδιο ισχύει και για τους δανειστές. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς με στόχο μια αμοιβαία επωφελή λύση», σημειώνουν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου.
Οπως τονίζουν με ειρωνικό τρόπο οι πηγές κοντά στον Πρωθυπουργό «η 24η Απριλίου θα αποδειχθεί μια ακόμα ημερομηνία που δεν θα συμβεί το «τέλος του κόσμου». Έχουν προηγηθεί η 25η Ιανουαρίου [εκλογές], η 28ηΦεβρουαρίου [ημερομηνία λήξης της συμφωνίας Σαμαρά], η 9η Απριλίου [δόση προς ΔΝΤ]. Αυτό που φαίνεται να ενοχλεί είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βάλει τέλος στις πολιτικές λιτότητας βάζοντας ψηλά στην ευρωπαϊκή ατζέντα το ζήτημα της ανάπτυξης».
Μάλιστα οι ίδιες πηγές αναφέρουν καταλήγοντας με εμφανή σαρκασμό: «Περιμένουμε με ενδιαφέρον το άρθρο των FT της 25ηςΑπριλίου!».

arouraios.gr

Προσλήψεις 11.260 μόνιμων στο Δημόσιο – Οι ειδικότητες και οι τομείς

Στην κάλυψη 11.260 μόνιμων θέσεων εργασίας στο Δημόσιο μέσω πέντε διαγωνισμών του ΑΣΕΠ θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση. Πρόκειται για προσπάθεια κάλυψης μεγάλων κενών σε Υγεία, Παιδεία, Εφορίες, φορείς του υπουργείου Εργασίας όπως Ασφαλιστικά Ταμεία και ΔΕΗ.
Οι ειδικότητες που βρίσκονται στο επίκεντρο των συγκεκριμένων προσλήψεων είναι νοσηλευτές και γιατροί, διοικητικοί υπάλληλοι, μηχανικοί, τεχνίτες, υπάλληλοι πληροφορικής, νοσηλευτές, βοηθητικό προσωπικό, καθηγητές, νηπιαγωγοί, εφοριακοί και Επιθεωρητές εργασίας.
Η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει μέσω ΑΣΕΠ με αντικειμενικά κριτήρια, όπως ο χρόνος ανεργίας, η οικογενειακή κατάσταση, τα ανήλικα τέκνα και η προϋπηρεσία.
Αναλυτικά:
-Υπ. Υγείας 4.500
-Υπ. Παιδείας 4.000
-Υπ. Εργασίας 1.800
-ΔΕΗ 560
-Υπ. Οικονομικών 400

Ανοίγει ο δρόμος για το επίδομα των 176 € σε 200 χιλ. δημοσίους υπαλλήλους – Δικαστήριο δικαίωσε εργαζόμενους στο Δ. Νίκαιας (απόφαση)

Το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά δικαίωσε τον πολυετή δικαστικό αγώνα των εργαζομένων του Δήμου Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη σχετικά με την καταβολή του επιδόματος των 176 ευρώ, ανοίγοντας το δρόμο για αντίστοιχες προσφυγές και αποφάσεις και για άλλους υπαλλήλους του Δημοσίου.
Η aftodioikisi.gr αποκαλύπτει την από 19 Φεβρουαρίου 2015 απόφαση του Δικαστηρίου με βάση την οποίο οι 75 εργαζόμενοι που δικαιώθηκαν προχώρησαν  στην κατάσχεση του ποσού των 526.505,69 ευρώ από τις καταθέσεις του Δήμου Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη στην Τράπεζα Πειραιώς. Να σημειωθεί ότι εκκρεμούν υποθέσεις και άλλων δημοτικών υπαλλήλων, οι οποίες εξετάζονται κατά ομάδες αντίστοιχου μεγέθους.
Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο επίδομα καταβαλλόταν μεταξύ 2002 και 2006 σε δημοσίους υπαλλήλους, οι μόνιμοι εργαζόμενοι του συγκεκριμένου δήμου ωστόσο δεν το είχαν λάβει μέχρι την πρόσφατη δικαστική ετυμηγορία.
Σύμφωνα με τους εργαζόμενους του δήμου, πρόκειται για ένα ζήτημα ιδιαίτερης σημασίας, το οποίο αφορά περίπου 200.000 δικαιούχους, όχι μόνο εργαζόμενους σε ΟΤΑ, αλλά και γιατρούς, εκπαιδευτικούς, δικαστικούς και άλλους δημοσίους υπαλλήλους, στους οποίους δεν έχει καταβληθεί το συγκεκριμένο επίδομα.
Στην απόφαση του δικαστηρίου η δημοτική αρχή αντέδρασε με έφεση, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι σε θέση να παραχωρήσει ολόκληρο το ποσό σε μία δόση και πρότεινε να πληρωθεί το επίδομα σταδιακά. Η έφεση ωστόσο απορρίφθηκε και η κατάσχεση του ποσού πραγματοποιήθηκε στις 16 Μαρτίου.
Παρότι η δικαστική απόφαση αναφέρει ότι το κατασχεθέν ποσό ανήκει στην ιδιωτική περιουσία του δήμου και δεν προοριζόταν για την εξυπηρέτηση ειδικού δημόσιου σκοπού, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Κώστας Τσεφαλάς, δηλώνει στο aftodioikisi.gr το αντίθετο. O κ. Τσεφαλάς υποστηρίζει ότι το ποσό προερχόταν από τις εισφορές των πολιτών και ήταν ακατάσχετο, ενώ προοριζόταν για ειδικό σκοπό και συγκεκριμένα για έργα υποδομών στον Ελαιώνα. Ο δήμος έχει ασκήσει νέα έφεση στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά, η οποία θα εκδικαστεί στις 9 Ιουνίου.

Ολόκληρο το κείμενο της δικαστικής απόφασης:

Ηλεκτρονικά και μέσω ΚΕΠ οι αιτήσεις για τις παροχές του νόμου για την αντιμετώπιση της κρίσης

Ηλεκτρονικά και μέσω ΚΕΠ θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για τη χορήγηση των παροχών που προβλέπονται από τον πρόσφατα ψηφισμένο νόμο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Η υποβολή των αιτήσεων ξεκινάει στις 20 Απριλίου και ολοκληρώνεται στις 20 Μαΐου

Ο Αριστερός Ψάλτης και ο «Χριστιανός»


tsipras-samaras-pasxaΣαμαράς και Τσίπρας για μία ακόμη φορά έδωσαν show θρησκευτικότητας.

Ο μεν Σαμαράς αναγκάστηκε να γίνει ...αριστερός ψάλτης και να καλέσει τις κάμερες για το λόγο αυτό, ο δε Αλέξης υποχρεώθηκε να παίξει το ρόλο του Χριστιανού, αντίθετα στο δηλωμένο αριστερό αθεϊσμό του.

Η υποκρισία των βασικών παικτών του πολιτικού συστήματος δεν βρίσκει φραγμούς. Αγκαλιάζουν αμφότεροι τα σύμβολα, με όρους τηλεοπτικής επικοινωνίας και «ταϊζουν» τις μάζες με επίκαιρο θέαμα, όπως αρμόζει σε μία μπανανία... Γιατί πιστεύουν πως κυβέρνησαν ή κυβερνούν μία μπανανία.
Η κρίσιμη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα είναι αποκλειστική ευθύνη και των δύο. Υποκριτικά show δεν χωρούν.

Ο Σαμαράς είναι υπεύθυνος γιατί με την ανικανότητά του και τις εμμονές του, έδωσε το δικαίωμα στο αριστερό πολιτικό μόρφωμα των συνιστωσών να κυβερνήσει. Ο Τσίπρας είναι υπεύθυνος γιατί κυβερνά με όρους ...αντιπολίτευσης και έχει καταστήσει την Ελλάδα ένα κράτος στα όρια της χρεοκοπίας και της ανεξέλεγκτης ανομίας.

Και οι δυο τους αποτελούν τη δεξιά και αριστερή φούσκα του λαϊκισμού. Αμφότεροι, εξελέγησαν με ψέματα και κορώνες, το 2012 και το 2015.

Σήμερα η Ελλάδα πληρώνει την εκλογική λεηλασία και την παραπλάνηση της μεσαίας αστικής και αγροτικής τάξης. Πληρώνει την «γκετοποίηση» των ιδεών προς όφελος των κομματικών σκοπιμοτήτων.

Η ΝΔ υπό τον κοινωνικά ανάλγητο και ακροδεξιό Αντώνη Σαμαρά και ο ΣΥΡΙΖΑ υπό τον όμηρο των συνιστωσών Αλέξη Τσίπρα, πρεσβεύουν τον διχασμό και οδηγούν γοργά την Ελλάδα σε εθνική απομόνωση.

Και ο δεκαπενταύγουστος για το επόμενο θρησκευτικό show αργεί!

Επαμεινώνδας Στεργιόπουλος
www.tokentro.gr

Συνέντευξη Τύπου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, 15/4/2015, 12:00 μ.μ.


Συνέντευξη τύπου θα παραχωρήσει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης την Τετάρτη 15 Απριλίου 2015 και ώρα 12:00 μ.μ. στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη.