Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την επανασύσταση της ΕΡΤ από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ - Το κόστος λειτουργίας της ΕΡΤ έφτανε τα 300 εκατ. ευρώ


Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την επανασύσταση της ΕΡΤΜε τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά να στέλνει μήνυμα για συναίνεση, ώστε να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή πλειοψηφία στην Ολομέλεια, ψηφίστηκε επί της αρχής από την αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή το νομοσχέδιο για την επανασύσταση της ΕΡΤ. Υπέρ, ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ. Κατά, η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, ενώ επιφύλαξη εξέφρασαν η Χ.Α., το Ποτάμι και το ΚΚΕ.

Κατά την τοποθέτησή του ο Νίκος Παππάς, απάντησε στα σημεία κριτικής των κομμάτων, επισημαίνοντας ειδικώς, στο θέμα του κόστους λειτουργίας της ΕΡΤ, ότι αυτό έφτανε τα 300 εκατ. ευρώ, όταν το ανταποδοτικό τέλος ήταν 4,24 ευρώ με το μισθολογικό κόστος για την τελευταία χρονιά που λειτούργησε, να είναι στα 83 εκατ. ευρώ. Όπως είπε, για την ΝΕΡΙΤ προϋπολογίστηκαν για το 2014, 33 εκατ. ευρώ. «Υπάρχει, όμως, μια μεγάλη απόκλιση, που εκτοξεύει την δαπάνη για αμοιβές και έξοδα προς τρίτους στα 53 εκατ. ευρώ».

Εξάλλου, ο υπουργός Επικρατείας, εξέφρασε την προσδοκία για στήριξη εκ των κομμάτων και της Ν.Δ. των ρυθμίσεων στο τηλεοπτικό τοπίο και επίσης του θέματος της μη καταβολής του τέλους χρήσης των συχνοτήτων 2% από τα κανάλια. Ενημέρωσε δε, ότι ο ίδιος υπέγραψε για την καταβολή 24 εκατ. ευρώ από τα κανάλια εθνικής εμβέλειας και 16 εκατ. ευρώ από τα συνδρομητικά κανάλια.

Συναντήσεις της Προέδρου της Βουλής με Πρέσβεις

 Εμφάνιση IMG_2015_04_15_006.jpg
Η Πρόεδρος της Βουλής κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε διαδοχικές εθιμοτυπικές συναντήσεις με την Πρέσβυ του Ισραήλ κυρία Jrit Ben Abba, τον Πρέσβυ της Αρμενίας Galetzian  Gagik και με τον Επιτετραμμένο της Αυστρίας κύριο Alexander Wojda.
Εμφάνιση IMG_2015_04_15_025.jpgΕμφάνιση IMG_2015_04_15_032.jpg

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΝΟΤΗ ΜΗΤΑΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΡΙΤΣΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΠ



http://www.902.gr/sites/default/files/Media/20130919/mhtarakhs.jpgΟ Υπεύθυνος του Τομέα Ναυτιλίας & Αιγαίου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Νότης Μηταράκης, για τις δηλώσεις του κ. Δρίτσα σχετικά με τον ΟΛΠ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Μετά από τρείς μήνες διατύπωσης αλληλοσυγκρουόμενων απόψεων για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, ο αρμόδιος υπουργός Ναυτιλίας έμπλεξε σήμερα στο συγκεκριμένο σίριαλ - εκτός από τον Μαρξ-  το Κράτος, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τα Επιμελητήρια  που θα ασκούν, όπως είπε, το δημόσιο έλεγχο και τη διοίκηση των λιμανιών!
Και όλα αυτά γίνονται παρά την επιλογή του κ. Τσίπρα να υποδεχθεί ο ίδιος στον Πειραιά τους Κινέζους και το ταξίδι του κ. Δραγασάκη στο Πεκίνο, όπου τους διαβεβαίωσε πως η νέα κυβέρνηση θέλει τη διεύρυνση της διμερούς οικονομικής συνεργασίας.
Παρά τα θετικά αποτελέσματα της επένδυσης της Cosco στον Πειραιά, που ενίσχυσαν την στρατηγική θέση της χώρας και ουδείς μπορεί να τα αμφισβητήσει, είναι πλέον σαφές ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να μετατρέψει την Ελλάδα σε έναν «προβληματικό» επενδυτικό προορισμό.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΒΑΣΙΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ



http://www.parapolitika.gr/Media/Default/images/oikonomouBBB.jpgΟ Υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας της Νέας Δημοκρατίας κ. Βασίλης Οικονόμου, με αφορμή την εξαγγελία της κυβέρνησης για την αύξηση του κατώτατου μισθού, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Είναι τουλάχιστον υποκριτικό, την ώρα που η χώρα δεν ξέρει τι της ξημερώνει, η κυβέρνηση να επανέρχεται στο ζήτημα της αύξησης του κατώτατου μισθού. 
Με τα ταμειακά διαθέσιμα να πιάνουν πάτο, την αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό στο ναδίρ και την απειλή της χρεοκοπίας πιο ορατή από ποτέ, η  ηγεσία του υπουργείου Εργασίας συνεχίζει την πώληση ψεύτικης ελπίδας στον Έλληνα εργαζόμενο.
Ποιος μπορεί άραγε να πει όχι στην αύξηση του κατωτάτου μισθού; Όλα όμως θα πρέπει να γίνουν την κατάλληλη στιγμή, με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο, προκειμένου να υπάρξει το μέγιστο δυνατό όφελος για όλους. Εργαζόμενους και επιχειρήσεις. Δυστυχώς, ένα είναι πλέον το συμπέρασμα: Η κυβέρνηση θυσιάζει τα πάντα στο βωμό της επικοινωνίας και των εντυπώσεων. 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΒΑΣΙΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ



http://www.parapolitika.gr/Media/Default/images/oikonomouBBB.jpgΟ Υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας της Νέας Δημοκρατίας κ. Βασίλης Οικονόμου, σχετικά με τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
   
Η κυβέρνηση με μια ακόμα κίνηση λαϊκισμού εξαγγέλλει μέτρα για την κοινωνία όταν αυτά τα μέτρα είναι ήδη νομοθετημένα και ενταγμένα στον τρέχοντα προϋπολογισμό.  Το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ  και τα κοινωνικά παντοπωλεία ήδη υπάρχουν. Τα συσσίτια για τους απόρους μέσω των Δήμων και της Εκκλησίας ήδη λειτουργούν. Η πρόσβαση όλων των ανασφάλιστων στα δημόσια νοσοκομεία γίνεται κανονικά, όπως και η προστασία της πρώτης κατοικίας μαζί με τις εκατό δόσεις.
Η Νέα Δημοκρατία στηρίζει ανεπιφύλακτα οποιαδήποτε μέτρα ανακουφίζουν τη ζωή των ανθρώπων με χαμηλά εισοδήματα, φροντίζοντας πάντα με υπευθυνότητα να εξασφαλίζονται τα ανάλογα δημοσιονομικά ισοδύναμα, προκειμένου να μην μπούμε ξανά στο φαύλο κύκλο των ελλειμμάτων. 
Πάντως, η άρνηση της κυβέρνησης να υιοθετήσει το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, που η κυβέρνηση Σαμαρά εφήρμοσε πιλοτικά στις 13 περιφέρειες και από το δεύτερο εξάμηνο του 2015 θα εφαρμοζόταν σε όλη την Ελλάδα, εγείρει μεγάλα ερωτήματα για την έλλειψη πραγματικής κοινωνικής ευαισθησίας έναντι των φτωχοποιημένων στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας.
Έρχεται, τελικά, η ώρα που ο καθένας δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο.

Τριάρα στην Κομοτηνή και... φιέστα την Κυριακή. Πανθρακικός - Ολυμπιακός 1-3

  

Ο Ολυμπιακός επικράτησε εκτός έδρας με 3-1 του Πανθρακικου σε εξ αναβολής αναμέτρηση της 27ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Τα γκολ για τους «ερυθρόλευκους» πέτυχαν οι Μπενίτες (9΄), Χάρα (10΄) και Μιλιβόγεβιτς (41΄) ενώ για τους γηπεδούχους σκόραρε ο Μπαϊκαρά (12΄).

Πλέον οι Ερυθρόλευκοι απέχουν μόλις μια νίκη από την μαθηματική κατάκτηση του τίτλου και έτσι ο αγώνας της Κυριακής με το Λεβαδειακό στο Γ.Καραϊσκάκης, θα έχει χαρακτήρια φιέστας...

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ δυναμικά την αναμέτρηση καταφέρνοντας στο πρώτο δεκάλεπτο να πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων. Στο 9΄ ο Μπενίτες με ωραία ατομική προσπάθεια «άδειασε» τον Εμπόου και στην συνέχεια με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αθανασιάδη. Μόλις ένα λεπτό αργότερα (10΄) η μπάλα μετά από κόντρες κατέληξε στον Χαρά στο ύψος της μεγάλης περιοχής με τον Αργεντινό να κάνει το 2-0 με σουτ.

Η... απάντηση της ομάδας του Ρόκα ήταν άμεση με τον Μπαϊκαρά να φτάνει μπροστά στον Ρομπέρτο αφού απέφυγε έξοχα δύο παίκτες του Ολυμπιακού και να μειώνει σε 2-1. Ο Πανθρακικός παραλίγο να φέρει το ματς στα ίσια στο 34΄ αλλά το σουτ του Μπαϊκαρά πέρασε μόλις άουτ. Στο 41΄ ο Μιλιβόγεβιτς με κεφαλιά ύστερα από κόρνερ του Ντομίνγκες έκανε το 3-1.

Με την έναρξη της επανάληψης οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να ξαναμπούν στον αγώνα όταν μετά από τραγικό λάθος του Μιλιβόγεβιτς ο Κάσες βρέθηκε τετ α τετ με τον Ρομπέρτο αλλά το σουτ του σταμάτησε στο πόδι του Ισπανού τερματοφύλακα. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στην συνέχεια με μοναδικές καλές φάσες δύο σουτ του Χάρα (57΄ και 66΄) που απέκρουσε ο Αθανασιάδης. Αυτή ήταν η πρώτη εντός έδρας ήττα του Πανθρακικού στο φετινό πρωτάθλημα ενώ πλέον ο Ολυμπιακός χρειάζεται τρεις βαθμούς για να κατακτήσει και μαθηματικά τον τίτλο.
Πανθρακικός (Μάνουελ Ρόκα):
Αθανασιάδης, Ρομέου, Μεχία (71΄ Ηλιάδης), Κάσες, Ποτουρίδης, Μπαϊκαρά, Εμπόου, Ίγκορ (74΄ Μπαλδά), Ντιγκινί, Τσουμάνης, Βιγιαφάνε.
Ολυμπιακός (Βίτορ Περέιρα):
Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Εντινγκά, Ντοσεβί (67΄ Φορτούνης), Ντομίνγκες (79΄ Μπουχαλάκης), Μπενίτες, Χάρα (67΄ Χάρα).
 
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  ( Σε 30 αγώνες)
1. Ολυμπιακός
70
2. Παναθηναϊκός
59
3. ΠΑΟΚ
57
4. Αστέρας Τρίπολης
52
5. ΠΑΣ Γιάννενα
50
6. Ατρόμητος
49
7. Ξάνθη
46
8. Παναιτωλικός
43
9. Κέρκυρα
40
10. Καλλονή
40
11. Πανιώνιος
38
12. Βέροια
37
13. Λεβαδειακός
37
14. Πανθρακικός
34
13. Πλατανιάς
34
16. Εργοτέλης
28
17. ΟΦΗ
13
18. Νίκη Βόλου
-6