Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης "Η Κυβέρνηση να επισπεύσει την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης" (Video)





Την ανάγκη να επικρατήσει η ψυχραιμία και η λογική επανέλαβε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον τηλεοπτικό σταθμό ΟΡΤ και τους δημοσιογράφους κα Πατρίτσια Κάβουρα και κ. Ιωάννη Αργυρόπουλο, τονίζοντας παράλληλα ότι «απαιτείται η προσπάθεια όλων για να βοηθήσουμε τη χώρα να βρει τις απαντήσεις στην δυσκολότερη φάση της παρούσας κρίσης που αντιμετωπίζει».

Αφού χαρακτήρισε αιφνιδιαστική ενέργεια την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ο κ. Τατούλης, επεσήμανε ότι ο σκοπός της είναι η ενίσχυση της δανειακής ικανότητας της Τράπεζας της Ελλάδος και όχι η δέσμευση των ταμειακών αποθεμάτων του δημοσίου ή ιδιωτών, υπογραμμίζοντας παράλληλα την αλλαγή στάσης του Σύριζα ως αντιπολίτευση και ως Κυβέρνηση από την καταγγελία των ΠΝΠ στην υιοθέτησή τους.

«Το σημαντικότερο ζήτημα είναι η επίσπευση της ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και επεσήμανε τους κινδύνους ασφυξίας της οικονομίας από την έλλειψη ρευστότητας και το τεράστιο κόστος αποκατάστασης των παρενεργειών που αυτή συνεπάγεται.

Για άλλη μια φορά ο Περιφερειάρχης ξεκαθάρισε ότι δεν θα πρέπει η Κυβέρνηση να έχει δεύτερες ή τρίτες σκέψεις, για δέσμευση καταθέσεων ή για ρήξη με την Ε.Ε., και, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη στάση ορισμένων Περιφερειαρχών δήλωσε ότι "ξεκίνησαν με ακραίες θέσεις και τώρα πλέον προσεγγίζουν τις απόψεις που διατύπωσα από την πρώτη στιγμή".

Ο κ. Τατούλης σχολίασε επίσης την κριτική από το χώρο της Αριστεράς, η οποία δείχνει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στις συστημικές τράπεζες από την Τράπεζα της Ελλάδος, και δήλωσε ότι η Κυβέρνηση σε περίπτωση που δεν καταφέρει να ολοκληρώσει τη διαπραγμάτευση θα κληθεί γρήγορα και πολύ σκληρά να λογοδοτήσει στους Έλληνες πολίτες.

Ειδική αναφορά έκανε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και στην κατασκευή του οδικού άξονα Πάτρα – Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα, ο οποίος θα πρέπει να υλοποιηθεί στο σύνολό του, και εξέφρασε τους προβληματισμούς του για τη στάση του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Σπίρτζη για τον τρόπο προσέγγισης του κρίσιμου αυτού ζητήματος, οι πρακτικές του οποίου πάνε πολύ πίσω το έργο, όπως σημείωσε. «Κέρδισε έναν θώκο εξουσίας που δεν του ανήκε, αλλά θα πρέπει να σεβαστεί τα προβλήματα των πολιτών» συνέχισε ο Περιφερειάρχης και εξέφρασε την κατηγορηματική του άποψη ότι «δεν μπορώ να διανοηθώ ότι έχει δεύτερες σκέψεις για να εξυπηρετήσει συμφέροντα των συντεχνιών που συνδικαλιστικά ηγείτο κατά το παρελθόν».
«Η Πελοπόννησος αποτελεί ενιαίο χώρο και τα συμφέροντά της είναι ενιαία και αμοιβαία» δήλωσε τέλος ο κ. Πέτρος Τατούλης και υπογράμμισε την ανάγκη να ενωθούν οι δυνάμεις για να αντιμετωπιστούν τα κρίσιμα ζητήματα που την αφορούν, «δείχνοντας παράλληλα τον απαιτούμενο σεβασμό στους Πελοποννήσιους πολίτες».  

"Καρατομήθηκε" ο Σωτήρης Χατζάκης από το Εθνικό Θέατρο



Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού, Νίκου Ξυδάκη, που δημοσιεύεται σήμερα στο ΦΕΚ/ΥΟΔΔ/264, ανακαλείται ο διορισμός του Σωτήρη Χατζάκη από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού θεάτρου, όπως, επίσης, ανακαλείται και ο διορισμός του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Θεάτρου.
xatzakisΌπως είχε γράψει το TheTOC ήταν θέμα ημερών να οδηγηθεί σε αποχώρηση ο Σωτήρης Χατζάκης από το Εθνικό Θέατρο σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε την Πέμπτη 16 Απριλίου στο αμφιθέατρο του υπουργείου Πολιτισμού.
 «Εντός των ημερών ολοκληρώνεται η νόμιμη διαδικασία και η πλήρης εφαρμογή όλων των νόμων» ανέφερε ο αν. υπουργός Πολιτισμού, Ν. Ξυδάκης, ερωτηθείς για τις κινήσεις του σε σχέση με την άρνηση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Σωτήρη Χατζάκη να υποβάλλει την παραίτηση του.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ το ΦΕΚ
Το ΦΕΚ αναφέρεται στην επιτακτική ανάγκη εύρυθμης λειτουργίας του Εθνικού Θεάτρου σε συνθήκες διαφάνειας και νομιμότητας, στην ανάγκη να υπάρχει υπευθυνότητα και λογοδοσία, αλλά και «αρμονία και πνεύμα συνεργασίας μεταξύ υπουργείου και καλλιτεχνικής διεύθυνσης».
Χθες το απόγευμα, ο Σωτήρης Χατζάκης παρουσίασε το ρεπερτόριο της επόμενης σεζόν,  -κατά τα φαινόμενα- είχε ήδη υπογραφεί η απόφαση για την ανάκληση του διορισμού του.
Οι λόγοι κατά το Υπουργείο Πολιτισμού είναι: 
Το ότι, κατά την άσκηση των καθηκόντων του, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής:
Α) Παρέλειψε, από την έναρξη της θητείας του (21.5.2013) μέχρι και την υπογραφή της παρούσης, την ανάρτηση περιλήψεων των συμβάσεων έργου που έχει συνάψει κατ’ άρθρο 3 παρ. 13 περ. ε Ν. 2273/1994, ως εκπρόσωπος του Εθνικού Θεάτρου, με το καλλιτεχνικό και τεχνικό προσωπικό του θεάτρου, καθώς επίσης και με ειδικούς συνεργάτες για τις καλλιτεχνικές και λειτουργικές ανάγκες του οργανισμού, στη διαδικτυακή εφαρμογή «Διαύγεια», όπως κατά νόμο επιβάλλεται (άρθρο 2 παρ. 4 περ. 14 και άρθρο 3 παρ. 1 του Ν. 3861/2010)
Β) Συνήψε, κατά το έτος 2014, τρεις συμβάσεις έργου με αντικείμενο τη σκηνοθεσία θεατρικών έργων με το Εθνικό Θέατρο, όπως προκύπτει από τις ως άνω υπό 6 «Έγγραφες Απόψεις» του Σωτηρίου Χατζάκη προς το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, κατά παράβαση της ρητής διάταξης του άρθρου 3 παρ.
16 εδ. β΄ του Ν. 2273/1994, η οποία προβλέπει ως μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό συμβάσεων μεταξύ του Καλλιτεχνικού Διευθυντή και του Εθνικού Θεάτρου τις δύο συμβάσεις ετησίως,
και Γ) Συνήψε, κατά το έτος 2015 και στο πλαίσιο παραγωγών του Εθνικού Θεάτρου, τρεις συμβάσεις έργου ως Καλλιτεχνικός Διευθυντής, αρμόδιος για τη σύναψη συμβάσεων έργου εκ μέρους του Εθνικού Θεάτρου (άρθρο 3 παρ. 13 περ. ε του Ν.2273/1994) με το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Θεάτρου Μετζικώφ − Παπαδάκη Ιωάννη, κατά παράβαση της ρητής διάταξης του άρθρου 3 παρ. 11 εδ. β΄ του Ν. 2273/1994, σύμφωνα με την οποία τα μέλη του Δ.Σ δεν μπορούν να συνάψουν με το Θέατρο κατά τη διάρκεια της θητείας τους περισσότερες από δυο συμβάσεις έργου κατά τη διάρκεια του ίδιου έτους,
Δ) Καθυστέρησε, χωρίς σπουδαίο λόγο, να υποβάλει αιτηθέντα στοιχεία στην εποπτεύουσα Αρχή, με συνέπεια να καθίσταται έτσι δυσχερής η άσκηση της προβλεπόμενης από τον νόμο αρμοδιότητας εποπτείας του Υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων επί του Εθνικού Θεάτρου, καθώς και η εναρμονισμένη και συντονισμένη δράση για την επίτευξη των σκοπών δημοσίου συμφέροντος που καλείται να υπηρετήσει το Εθνικό Θέατρο
To νέο Διοικητικό Συμβούλιο και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου θα οριστούν τις αμέσως επόμενες ημέρες. 
 thetoc.gr

Ηχηρό καμπανάκι του Ολυμπιακού στους βουλευτές - Δείχνει τους κινδύνους

Ηχηρό καμπανάκι του Ολυμπιακού στους βουλευτές - Δείχνει τους κινδύνους 
 Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Ολυμπιακός σχετικά με το προς ψήφιση αθλητικό νομοσχέδιο. Οι “ερυθρόλευκοι” έστειλαν τις θέσεις τους στους βουλευτές και ανάμεσα σε όσα επισημαίνουν είναι και οι κίνδυνοι απομάκρυνσης των ελληνικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και μόνο από το γεγονός ότι ο εκάστοτε υφυπουργός Αθλητισμού θα έχει το δικαίωμα να τους απαγορεύσει με απόφασή του τη συμμετοχή τους σε αυτές. “Η δυνατότητα απαγόρευσης συμμετοχής μίας ή περισσοτέρων ελληνικών ομάδων στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που παρέχεται στον Υπουργό Αθλητισμού (‘Άρθρο 1 παρ. 3) αποτελεί από μόνη της ικανή προϋπόθεση για να μην συμπεριληφθούν καν οι ελληνικές ομάδες στις κληρώσεις των επόμενων ευρωπαϊκών διοργανώσεων, αφού η πιθανότητα και μόνο ότι ένα τέτοιο μέτρο μπορεί να ασκηθεί από τον Υπουργό θέτει σε κίνδυνο την ομαλή διεξαγωγή αυτών των διοργανώσεων. Με δεδομένο ότι πρόκειται περί διοργανώσεων με τεράστιο οικονομικό κόστος αλλά και εκατοντάδες χορηγικά και τηλεοπτικά συμβόλαια και με ακριβή προγραμματισμό ως προς το χρόνο διεξαγωγής και τις ομάδες που συμμετέχουν αυτή η εξέλιξη θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη”, εξηγεί ο Ολυμπιακός.



Διαβάστε την επιστολή του Ολυμπιακού προς τους βουλευτές:

Πανδαιμόνιο στη Βουλή για την ΠΝΠ - Ούρλιαζαν οι βουλευτές κατά του Μάρδα - "Αυτό το κατοικίδιο ζώο" φώναζε ο Λοβέρδος

Πανδαιμόνιο στη Βουλή για την ΠΝΠ - Ούρλιαζαν οι βουλευτές κατά του Μάρδα - `Αυτό το κατοικίδιο ζώο` φώναζε ο Λοβέρδος
  Άναψαν τα αίματα με το "καλησπέρα σας" στην επιτροπή οικονομικών που επεξεργάζεται την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τη μεταφορά ταμειακών διαθέσιμων των φορέων γενικής κυβέρνησης προς επένδυση στην Τράπεζα της Ελλάδος. Όλα ξεκίνησαν όταν ο πρόεδρος της επιτροπής, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, έδωσε πρώτα το λόγο στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Δημήτρη Μάρδα.
Έντονη ήταν η αντίδραση του Ανδρέα Λοβέρδου από το ΠΑΣΟΚ που ζητούσε επίμονα το λογο για να θέσει θέμα διαδικασίας. “Τι δουλειά έχει η κυβέρνηση με τη διαδικασία της Βουλής; Δεν μπορεί να προηγηθεί. Ούτε καν βουλευτής δεν είναι”.

Όταν ο Δημήτρης Μάρδας ανέβηκε στο βήμα, ο κ. Λοβέρδος εξερράγη φωνάζοντας “εδώ είναι αντιπρόσωποι του λαού. Εσείς τι θελετε εδώ; Θα πάρετε μετά το λογο”.

“Εσείς δίνετε λόγο στους υπουργούς;” αντέδρασε ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, προσθέτοντας “και μετά κατηγορείτε άλλους, για τρομολάγνους”.

Η πρόταση του Δημήτρη Μάρδα να υπάρξει μόνο μία συνεδρίαση για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου προκάλεσε νέο κύκλο αντιδράσεων με τον Άδωνι Γεωργιάδη να είναι ορθιος στο έδρανό του και να φωνάζει ωρυόμενος.

Δεν θα μας πει ο υπουργός” φώναζαν βουλευτές.

"Κύριε Δήμα να συγκρατήσετε την κοινοβουλευτική σας ομάδα", είπε ο κ. Διαμαντόπουλος και έκανε λόγο για τον "αθλιότερο χουλιγκανισμό", διεκόπτοντας τη συνεδρίαση για πέντε λεπτά.

Η συνεδρίαση άρχισε ξανά σε νέο κλίμα έντασης, με την αντιπολίτευση να επιμένει να μην ακολουθήσει κατεπείγουσα διαδικασία για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, έτσι ώστε να δοθεί χρόνος στην Ολομέλεια να την επεξεργαστεί και να κληθούν οι φορείς που εμπλέκονται στη μεταφορά ταμειακών διαθέσιμων.

Τη θέση της αντιπολίτευσης υπερασπίστηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, ότι συμφωνεί με την πρόταση να κληθούν οι φορείς, ενώ παράλληλα κατηγόρησε τους βουλευτές των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για υποκριτική στάση, τονίζοντας ότι οι συνθήκες που διάγει η χώρα είναι απροσδόκητες και η κυβέρνηση θέλει να πάρει τα μέτρα της, θωρακίζοντας τη χώρα σε κρίσιμη στιγμή της διαπραγμάτευσης.

Παράλληλα, ζητησε ευρύτερη συναίνεση στη μάχη που δίνεται για να βγει η Ελλάδα από τη δίνη. Η στάση αυτή προκάλεσε σύγχυση στο κυβερνητικό επιτελείο που είχε προετοιμαστεί να ακολουθήσει την κατεπείγουσα διαδικασία και έτσι ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος διέκοψε εκ νέου για να υπάξρξει διαβούλευση.

Στο κλείσιμο της διαδικασίας, ο Ανδρεας Λοβέρδος ακούστηκε να φωνάζει "αυτό το κατοικίδιο ζώο", χωρίς να είναι σαφές σε ποιον αναφερόταν, ενώ ακούστηκε και η Ντόρα Μπακογιάννη να κατηγορεί βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ως δεκανίκι.  
 
newsit.gr

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΨΕΥΔΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τα ψεύδη του Υπουργείου Υγείας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Το δεκάλεπτο τηλεοπτικό μήνυμα της Νέας ΔημοκρατίαςΤο πρωί το Υπουργείο Υγείας διαβεβαίωνε με επίσημη διαρροή του στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΠΕ, ότι δεν του ζητήθηκε να δεσμευτούν τα ταμειακά διαθέσιμα των νοσοκομείων. Και διαβεβαίωνε μάλιστα ότι δεν θα χρειαστούν ούτε στο μέλλον να δοθούν.
Την ίδια στιγμή απέστελλε σε όλα τα νοσοκομεία ρητή εντολή μεταφοράς των διαθεσίμων τους σε λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος.
Ο κ. Κουρουμπλής δεν μπορεί να σταθεί πλέον ούτε ένα λεπτό στη θέση του.


Εμφάνιση Υγεια.pdf.

Outta Space Night @ Intro Art Cafe 23/4 ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ


Outta Space Night @ Intro Art Cafe
Πέμπτη, 23 Απριλίου στις 10:00 μ.μ.
Intro Art Cafe, Xylókastron, Korinthia, Greece
Διαστημικές μουσικές την Πέμπτη 23/04 στα Decks οι δυο σεσημασμένοι και φευγάτοι : George Valimitis Γιάννης Τσεμπετζής και στον ελέγχο εδάφους εδάφους ΕΓΩ... George Zafir

ΤΟ 35ο ΠΕΡΑΣΜΑ ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΟΥ ΒΟΥΡΑΪΚΟΥ Κυριακή 10 Μαΐου 2015


Αίγιο 21-04-2015


Η Αντιδημαρχία Ανατολικής Αιγιαλείας σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.), στηρίζουν το 35o Πέρασμα Βουραϊκού που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Μαΐου 2015 και διοργανώνεται από το Σύλλογο Ορειβασίας – Χιονοδρομίας - Αναρρίχησης- Προστασίας Περιβάλλοντος Καλαβρύτων, προσελκύοντας κάθε χρόνο πεζοπόρους από όλη τη χώρα.

Η κατάβαση στο φαράγγι γίνεται από τις γραμμές του Οδοντωτού ξεκινώντας από τα Καλάβρυτα και με τελικό προορισμό το Διακοπτό, συνολικής απόστασης 22 χλμ. Εναλλακτικά οι πεζοπόροι μπορούν να ξεκινήσουν και από τη Ζαχλωρού. Ο οδοντωτός σιδηρόδρομος εκείνη την ημέρα πραγματοποιεί όλα τα δρομολόγια κανονικά σε χαμηλές ταχύτητες και σταματάει σε όλους τους ενδιάμεσους σταθμούς, ώστε να εξυπηρετεί τους πεζοπόρους. Η συμμετοχή στο 35ο Πέρασμα Βουραϊκού είναι δωρεάν.

Για τη διευκόλυνση των ενδιαφερομένων, την ημέρα του 35ου Περάσματος του Βουραϊκού, ο Δήμος Αιγιαλείας θα διαθέσει πούλμαν που θα αναχωρήσει από το Διακοπτό με προορισμό τη Ζαχλωρού, απ'όπου οι πεζοπόροι μπορούν να κατηφορίσουν μέσα στο Φαράγγι, απολαμβάνοντας μια σπάνια διαδρομή, λουσμένη με τα χρώματα και τα αρώματα της άνοιξης, φτάνοντας πίσω στο Διακοπτό, όπου τελειώνει και η διαδρομή.

Πληροφορίες για τα δρομολόγια και για κρατήσεις θέσεων: κα Όλγα Κοροσιέτη, Δημοτική Κοινότητα Διακοπτού, τηλ. 26913-60700. Τιμή εισιτηρίου: 2,50 ευρώ το άτομο.


Με εκτίμηση
Για τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.

Η πρόεδρος
Μαρία Τσουκαλά
 

Σάββατο 2 ΜΑΪΟΥ η Μελίνα Κανά Live στη BOLERO BAR-CAFE στο Δερβένι






Μελίνα Κανά Live
Σάββατο, 2 Μαΐου στις 11:00 μ.μ.
στην τοποθεσία BOLERO BAR-CAFE, Dervéni, Korinthia, Greece

Απρίλη μου τρελέ και χειμωνιάτικε

 Χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, η μέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια, αλλά εν συνεχεία θα σημειώνονται νεφώσεις με πιθανότητα παροδικών βροχοπτώσεων
Σήµερα περίοδοι µε ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται µε αυξηµένη συννεφιά, η οποία ενδέχεται να δώσει µεµονωµένες βροχές. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς ως µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ, αλλά στα δυτικά και νότια παράλια, ισχυροί, 5 Μποφόρ και τοπικά το απόγευµα µέχρι πολύ ισχυροί, 6 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγµένη, αλλά στα δυτικά και τοπικά στα νότια παράλια µέχρι κυµατώδης. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 21 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 20 στα παράλια και στους 11 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε παροδικά αυξηµένες νεφώσεις ενδέχεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ και παροδικά στα παράλια, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί στα δυτικά παράλια ταραγµένη και στα υπόλοιπα παράλια λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 8 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 10 στα νότια και ανατολικά παράλια, στους 13 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στους 2 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά ενδέχεται να σχηµατιστεί παγετός.

Την Πέµπτη ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και κατά διαστήµατα κυρίως συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές και πιθανόν µεµονωµένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά αναµένεται να σηµειωθεί χιονόπτωση. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει πτώση.

Την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ το Σάββατο θα εµφανίζονται παροδικά αυξηµένες ψηλές νεφώσεις. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά αισθητή άνοδο.

Γ. Πατούλης στη προσυνεδριακή εκδήλωση της ΚΕΔΕ, στο Λουτράκι: Αφήστε τα μισόλογα, η αυτοδιοίκηση θα κάνει ότι μπορεί για να σωθεί η πατρίδα


«Εάν η χώρα έχει πρόβλημα εκπλήρωσης απαραίτητων υποχρεώσεων και πρέπει να μαζέψει 140 εκ. ευρώ σε δύο μέρες και 400 εκ. ευρώ μέχρι τέλος του μήνα, βεβαίως και όλη η Αυτοδιοίκηση θα συμβάλλει και θα δώσει τα πάντα για να σωθεί η πατρίδα και να μη πέσει στα βράχια. Όμως εάν αυτό που διατυπώνεται με μισόλογα δε λέγεται ξεκάθαρα από την κυβέρνηση και αντίθετα επιχειρείται με κινήσεις αποσπασματικού χαρακτήρα, χωρίς διάλογο, αλλά με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου αποφασίζει η Κυβέρνηση τη δέσμευση των χρημάτων των δήμων, τότε υπάρχει συνταγματική εκτροπή». Ως ΚΕΔΕ ζητάμε σήμερα να γίνει συνάντηση με τον πρωθυπουργό για να μπορέσουμε να εξάγουμε κρίσιμα συμπεράσματα, να καταλάβουμε πού βρίσκεται η χώρα και πώς να βοηθήσουμε. Αν δεν χρειάζεται αυτό ζητήσαμε από τον αρμόδιο υπουργό να μας δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τη δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων”.

Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης μιλώντας κατά την έναρξη της τελευταίας προσυνεδριακής εκδήλωσης διαλόγου της ΚΕΔΕ, που γίνεται σήμερα στο Λουτράκι, ενόψει του τακτικού συνεδρίου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Χαλκιδική από 7-9 Μαΐου.
Πλήττει την ανεξαρτησία της Αυτοδιοίκησης η έκδοση πράξεων νομοθετικού περιεχομένου

«Είναι νωπές στη μνήμη μας, τόνισε ο κ. Πατούλης, οι δηλώσεις στελεχών της σημερινής Κυβέρνησης, όταν ήταν στην Αντιπολίτευση, που κατηγορούσαν τις προηγούμενες κυβερνήσεις συνεργασίας για την πρακτική τους να νομοθετούν με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου . Χρειάστηκαν μόλις δύο μήνες, για να ξεχάσουν όσα έλεγαν ως αντιπολίτευση και να κάνουν ακριβώς τα ίδια. Να αποφασίζουν τη δέσμευση των χρημάτων των Δήμων με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Η συγκεκριμένη απόφαση πλήττει ευθέως την ανεξαρτησία του θεσμού μας. Καμία κυβέρνηση δεν τόλμησε μέχρι σήμερα να δεσμεύσει τα χρήματα των Δήμων, ακόμη κι όταν η χώρα ήταν στο χείλος της χρεοκοπίας».

Ανατρέπεται ο προγραμματισμός των Δήμων

Επίσης ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κατηγόρησε την κυβέρνηση γιατί «δεν αντιλαμβάνεται ότι με αυτή την απόφασή της ανατρέπει τον προγραμματισμό των Δήμων, αφού χωρίς χρήματα δεν μπορεί να γίνει κανένας προγραμματισμός έργων και παρεμβάσεων.
Δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι θέτουν κίνδυνο τη χρηματοδότηση της ομαλής λειτουργίας των υπηρεσιών μας;
Πως θα μπορέσουμε χωρίς χρήματα να αγοράσουμε καύσιμα για τα απορριμματοφόρα μας, να λειτουργήσουμε τους παιδικούς μας σταθμούς, να προμηθευτούμε αναλώσιμα για τη λειτουργία των κοινωνικών μας δομών και υπηρεσιών;».

Η Αυτοδιοίκηση επιδεικνύει υπεύθυνη στάση

«Η Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού, υπογράμμισε ο κ. Πατούλης, αντιλαμβάνεται περισσότερο από τους εμπνευστές τέτοιου είδους Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου την κρισιμότητα των στιγμών. Εμείς δεν θέλουμε να βγάλουμε την ουρά μας έξω από το πρόβλημα. Η δική μας στάση, είναι στάση ευθύνης.
Συμμετέχουμε όλα αυτά τα χρόνια με πράξεις, κι όχι με λόγια ή δημιουργικές ασάφειες, στην εθνική προσπάθεια για να αντιμετωπιστούν οι παθογένειες που μας οδήγησαν στα σημερινά αδιέξοδα. Είμαστε ο θεσμός που έχει συμβάλλει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο τα τελευταία χρόνια , στην προσπάθεια του Κράτους να περιορίσει τις δαπάνες του.
Για το λόγο αυτό η επίκληση των τεράστιων δημοσιονομικών προβλημάτων και της έλλειψης ρευστότητας που αντιμετωπίζει το Δημόσιο, δεν μπορεί να αποτελέσει για την περίπτωση μας επαρκή δικαιολογία για να μας δεσμεύονται τα ταμειακά διαθέσιμα που διατηρούμε. Αντίθετα, λειτουργεί ως επιβεβαίωση της ανικανότητας του κυβερνητικού οικονομικού επιτελείου να βρει βιώσιμη λύση στο πρόβλημα. Η Κυβέρνηση οφείλει να γνωρίζει ότι η Αυτοδιοίκηση όλα τα προηγούμενα χρόνια συνέβαλε καθοριστικά στην επίτευξη του μεγάλου εθνικού στόχου για δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος.

Η δέσμευση τους λοιπόν είναι μια κίνηση αποσπασματικού χαρακτήρα, που δεν λύνει με μόνιμο τρόπο και μακροπρόθεσμα τις αιτίες που μας οδήγησαν στη σημερινή κρίση ρευστότητας. Είναι μια λανθασμένη πολιτική απόφαση , που αποδεικνύει ότι οι μέχρι σήμερα επιλογές του κυβερνητικού οικονομικού επιτελείου δημιουργούν αδιέξοδα που δύσκολα θα ξεπεραστούν, τις συνέπειες των οποίων όμως θα πληρώσουμε ακριβά όλοι μας. Από την σκληρή διαπραγμάτευση με τους δανειστές μέχρι τη δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων, η απόσταση είναι μεγάλη».

Ψηλά στην ατζέντα το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων

Ψηλά στην ατζέντα του προσυνεδρίου είναι τα ζητήματα του περιβάλλοντος, ιδίως αυτά που αφορούν τη διαχείριση των απορριμμάτων.
Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε., « Δήμοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως ο Δήμος Πύργου αντιμετωπίζουν με οξύτητα το πρόβλημα αυτό. Αλλά και στην Αττική καλούμαστε να δούμε ποιο τελικά θα είναι το μοντέλο διαχείρισης, καθώς η Νέα Διοίκηση της Περιφέρειας φαίνεται ότι προχωρά στην ανατροπή του υφιστάμενου σχεδιασμού.
Είναι αναγκαίο να καθίσουμε στη χώρα αυτή όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς σε ένα τραπέζι και να αποφασίσουμε το μοντέλο που θα εφαρμόσουμε. Να αξιοποιήσουμε την ευρωπαϊκή εμπειρία και τα ευρωπαϊκά κονδύλια και να εφαρμόσουμε συστήματα που θα ανταποκρίνονται στις τοπικές ιδιαιτερότητες και ανάγκες κάθε πόλης, δίνοντας βάρος στο να μην επιβαρυνθούν οικονομικά οι πολίτες με την υιοθέτηση ακριβών λύσεων.
Είναι απαραίτητο στο νέο εθνικό σχεδιασμό οι Δήμοι να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και όχι να είναι οι εντολοδόχοι των Περιφερειών».
Αναφερόμενος στο ρόλο που πρέπει να διαδραματίζει σήμερα ο θεσμός της Αυτοδιοίκησης ο κ. Πατούλης σημείωσε ότι είναι “ο θεσμός που ξεπερνά τα ξεπερασμένα πλέον κομματικά στεγανά και αγκαλιάζει όλους τους πολίτες”.
“Μέσα από τη διαδικασία του επικείμενου Συνεδρίου μας , βάζουμε τις βάσεις για τη δημιουργία μιας νέας, ισχυρής αυτοδιοικητικής συμμαχίας, που θα μας δώσει περαιτέρω ώθηση για να ανταποκριθούμε σε ένα νέο και ενισχυμένο ρόλο: στην προώθηση της Εθνικής και της Περιφερειακής Ανάπτυξης της χώρας. Στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης. Για να είναι όμως καθοριστικός ο ρόλος μας, χρειάζεται να είναι οι Δήμοι μας ισχυροί. Οι αναγκαίες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις για την ανασυγκρότηση της χώρας, μπορούν να γίνουν μόνον με ανατροπές. Ανατροπές που οδηγούν σε ένα καλύτερο μέλλον. Οι ανατροπές που θα φέρουν το καινούριο, στη θέση του παλιού, περνούν από την Αυτοδιοίκηση”.


airetos.gr

Ποιες συνέπειες θα έχουν οι αιρετοί σε περίπτωση που δεν εφαρμόσουν την ΠΝΠ – “Γαλαζοπράσινο” δάκτυλο βλέπει η κυβέρνηση

Αντιμέτωποι με νομικές αλλά και πειθαρχικές συνέπειες θα βρεθούν οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες σε περίπτωση που δεν εφαρμόσουν το νόμο και δεν καταθέσουν, όπως προβλέπει η ΠΝΠ, τα διαθέσιμά τους στην Τράπεζα της  Ελλάδας. Αυτό διαμηνύει η κυβέρνηση βλέποντας «γαλαζοπράσινο» πολιτικό δάκτυλο πίσω από την άρνηση των δημάρχων. «Δεν είναι δυνατόν να μην προχωρούν σε μία απλή κίνηση μεταφοράς των χρημάτων από τις συστημικές τράπεζες στην Τράπεζα της Ελλάδας όταν μάλιστα θα έχουν κέρδος καθώς το επιτόκιο είναι μεγαλύτερο», λένε χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές στην aftodioikisi.gr. Είναι, δε, πεπεισμένοι ότι η στάση των «γαλαζοπράσινων» ηγεσιών της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ δεν είναι «αθώα». Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές δεν θέλησαν να προχωρήσουν παρακάτω σε σχέση με τις “νομικές συνέπειες”, ωστόσο σε περίπτωση μη εφαρμογής του οι αιρετοί βρίσκονται αντιμέτωποι με την “παράβαση καθήκοντος”.
Να σημειωθεί ότι σε δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας επισήμανε με έμφαση ότι «από τη στιγμή που οι αιρετοί δεν καταθέσουν τα διαθέσιμά τους παραβιάζουν το νόμο». Σύμφωνα με τον ίδιο τον υπουργό ήδη βρέθηκαν τα 400 εκατ. ευρώ που απαιτούνται μέχρι τέλος Απριλίου για να καλυφθούν οι ανάγκες για μισθούς και συντάξεις, ενώ εκφράζει αισιοδοξία και για την εξεύρεση των περίπου 2,5 δισ. που απαιτούνται μέχρι τέλος Μαΐου καθώς στα τέλη Απριλίου αναμένεται να εισρεύσουν χρήματα στα ταμεία του κράτους από τα ληξιπρόθεσμα.
Να σημειωθεί ότι μιλώντας χθες στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ ο κ. Μάρδας εκτίμησε ότι αυτή η κατάσταση θα κρατήσει τουλάχιστον δύο μήνες και ότι θα συγκεντρώσει μέσω της ΠΝΠ  5,5-6 δισ. ευρώ, από τα οποία τα 2,5 δισ. θα είναι από την Αυτοδιοίκηση.

aftodioikisi.gr

Μιλάει ο Καραμέρος...σιωπά η Δούρου

Πιπιλάει  την Καραμέλα της Κυβέρνησης ο Καραμέρος στο  χώρο της Αυτοδιοίκησης για την πράξη νομοθετικού περιεχομένου με την ανακοίνωση την οποία εξέδωσε λέγοντας ότι παραδίδει στους πολίτες όσους κινδυνολογούν.

Είναι ύποπτο πάντως το γεγονός ότι η κα Δούρου, αν και γνωρίζουμε ότι λείπει στο εξωτερικό, δεν έχει κάνει καμία δήλωση για ένα τόσο κορυφαίο ζήτημα για την Αυτοδιοίκηση. Να μην ξεχνάμε ότι είναι η Περιφερειάρχης της μεγαλύτερης Περιφέρειας της χώρας με σημαντικά ταμειακά αποθέματα.

Ισχύουν οι φήμες που τη θέλουν να διαφωνεί με την Κυβέρνηση;;;
 
 

Καραμέρος: Παραδίδω τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες στην κρίση των πολιτών ...

Ο αντιπεριφερειάρχης βορείου τομέα Αττικής κ. Γιώργος Καραμέρος έκανε για το θέμα των μεταφοράς των αποθεματικών την ακόλουθη δήλωση ...
airetos.gr

Σάββατο 2 & Κυριακή 3 Μαΐου 2015 το Prime Isthmus Hotel φιλοξενεί το Φεστιβάλ "Ολιστική Ζωή & Φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης υγείας & πρόληψης"

Εμφάνιση

Φεστιβάλ Ολιστική Ζωή 
Σάββατο 2 & Κυριακή 3 Μαΐου 2015 το Prime Isthmus Hotel φιλοξενεί το Φεστιβάλ "Ολιστική Ζωή & Φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης υγείας & πρόληψης"
Ομιλίες από Ολιστικούς & Ενεργειακούς θεραπευτές, Ομοιοπαθητικούς, Ρεφλεξολόγους και άλλους ειδικούς του χώρου πραγματεύονται θέματα που προάγουν την ισορροπία του πνεύματος, της ψυχής & του σώματος χρησιμοποιώντας την σοφία της φύσης και την αγάπη. 
Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε σε αυτό το μοναδικό φστιβάλ για την περιοχή μας που στόχος του είναι να μας δώσει πολύτιμες συμβουλές για έναν τρόπο ζωής εναρμονισμένο με την φύση .
Παράλληλα, λειτουργεί έκθεση με βιολογικά είδη διατροφής & φυσικά καλλυντικά που βοηθούν την βελτίωση της υγείας.  Η είσοδος είναι ΔΩΡΕΑΝ. 



 
20100 CORINTH CANAL

++ 30 27410 23454-55 TEL.
++ 30 27410 76397 FAX
http://www.isthmus.gr
reservations@isthmus.gr
 

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ ΣΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑ, ΑΧΑΪΑ ΚΑΙ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ



http://www.creteplus.gr/assets/pages/thumb_c02ff-fullsizerender(11).jpg 
Επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα 22 Απριλίου 2015 ο Τομεάρχης Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων – Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης στα εργοτάξια του Ξυλόκαστρου Κορινθίας και Ψαθόπυργου Αχαΐας του έργου “Νέα διπλή σιδηροδρομική γραμμή υψηλών ταχυτήτων (ΝΔΣΓΥΤ) «Κιάτου-Πάτρας»” ΕΡΓΟΣΕ προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των έργων.
Στη συνέχεια προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: 
           «Η Κυβέρνηση έχει κάθε δικαίωμα και υποχρέωση να ελέγξει τις συμβάσεις παραχώρησης των έργων και αφού έχει συνολική εικόνα, να προετοιμάσει τεκμηριωμένη πρόταση και φυσικά να επιδιώξει χαμηλότερες τιμές διοδίων για τους αυτοκινητοδρόμους που βρίσκονται υπό κατασκευή αλλά και για τα άλλα μεγάλα έργα όπως αυτό της ΕΡΓΟΣΕ. Δεν έχει όμως κανένα δικαίωμα να «βαλτώσει» μεγάλα αναπτυξιακά έργα υποδομής, εθνικής σημασίας. Δεν έχει επίσης κανένα δικαίωμα να πετάξει στο δρόμο χιλιάδες εργαζομένους που απασχολούνται στα εργοτάξια σήμερα.         
          Τα έργα σε Ολυμπία Οδό, Ιόνια Οδό όπως σε άλλους μεγάλους αυτοκινητόδρομους  βρίσκονται στην πιο κρίσιμη, κατασκευαστικά φάση τους, οι προθεσμίες είναι αυστηρές και ένα «πάγωμα» των έργων θα επιφέρει ενδεχόμενες οικονομικές απαιτήσεις για αποζημιώσεις εξαιρετικά υψηλές, αλλά και χρονοκαθυστέρηση στην ολοκλήρωση και παράδοση των έργων.
                 Πρέπει να αποφευχθούν οι ριψοκίνδυνες πρακτικές των εύκολων και ευχάριστων εξαγγελιών από πλευράς Κυβερνητικών στελεχών και να γίνει προσεκτική αποτίμηση της συμπεριφοράς του κάθε έργου ξεχωριστά.
              Η χώρα μας, δε πρέπει να επιτρέψουμε να γίνει ένα απέραντο «νεκροταφείο» εγκαταλελειμμένων εργοταξίων. Συνιστώ στους αρμοδίους, πολιτικούς προϊστάμενους του  Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού λιγότερα λόγια, πιο προσεκτικές δηλώσεις και περισσότερη δουλειά».