Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Επεισόδια στον τελικό Πρωταθλήματος Κυκλάδων (βιντεο)

Τα επεισόδια ''καίνε'' Πανναξιακό, ΕΠΣ Κυκλάδων και διαιτητή (Βίντεο)

Τα επεισόδια ''καίνε'' Πανναξιακό, ΕΠΣ Κυκλάδων και διαιτητή

Πραγματικά δεν ξέρω από που να αρχίσω...Ωραία τελείωσε ο καλύτερος τελικός (από θέμα φάσεων και σασπένς)...απο δυο πολύ καλές ομάδες,που όμως αυτές οι εικόνες προκαλούν θλίψη και αηδία. Πραγματικά συχαίνεσαι να πας στο γήπεδο,τι θα πει ο πατέρας και η μητέρα στο μικρό παιδί του που βρέθηκε στο γήπεδο για να δει από κοντά το μεγάλο τελικό;Οτι θα όταν μεγαλώσεις και πας στο γήπεδο παιδί μου δεν θα σε προστατέψει κανείς;Οτι οι υπεύθυνοι της ΕΠΣ Κυκλάδων πηγαίνουν στα γήπεδα για να κάνουν μια μονοήμερη εκδρομή αναψυχής;Πότε επιτέλους θα δοθεί ενα τέλος σε αυτό που τον λένε αθλητισμό και όπου από μικρά παιδιά τον μαθαίνουμε ώς διασκέδαση. Πότε επιτέλους θα τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι;Πότε επιτέλους θα πάρετε απόφαση να απομακρύνεται αυτούς που υποτίθεται αγαπούν τις ομάδες τους;
Επιτρέπεται ένας τελικός μιας ολόκληρης χρονιάς να μην έχει παρατηρητή πάρα μόνο μια γραμμή στο φύλλο αγώνα που να δείχνει την απουσία του;Επιτρέπεται μετά από ένα τέτοιο τελικό να μην υπάρχει μια αστυνομική δύναμη;Θα μου πεις τι να κάνουν και αυτοί,διαμαρτυρόντουσαν πριν μέρες οτι δεν έχουν άτομα,τοτε; Γιατί κάνεις το τελικό εκεί;(αν και δεν πρόκειται να δώσουν το γήπεδο ξανά σύμφωνα με τους υπεύθυνους).Γιατί δεν παίρνεις τα μέτρα σου να προστατεύσεις τις ομάδες ,τα παιδιά ,τις γυναίκες τους φιλάθλους, ΕΠΣ Κυκλάδων;Μήπως έρχονται εκλογές και θέλουμε να κρατήσουμε αδελφικές στάσεις με τις ομάδες;Επιτρέπεται ενα παιχνίδι με τέτοια επεισόδια με εισβολή φιλάθλων να μην διακοπεί; Και να τελειώνει 3 λεπτά πριν ολοκληρωθούν τα 30 λεπτά της παράτασης;Γιατί;να τελειώνουμε άρον άρον για να πάμε ασφαλείς στα σπίτια μας;Δηλαδή γινόταν διακοπή τι θα γινόταν θα φεύγαμε ξαπλωτοί;
Είναι μαγκιά να επιτίθεσαι και να τραμπουκίζεις φιλάθλους παίκτες και διαιτητές;
Η μεγαλύτερη γιορτή του ποδοσφαίρου όπως κανονικά θα έπρεπε να είναι η διεξαγωγή του τελικού του πρωταθλήματος Κυκλάδων, αμαυρώθηκε τελικά από επεισόδια που προκάλεσαν οπαδοί στις κερκίδες του Δημοτικού Σταδίου της Παροικίας Πάρου, την Κυριακή 26 Απριλίου.
Ενώ οι ποδοσφαιριστές εντός του αγωνιστικού χώρου επέδειξαν πάθος, δύναμη και κυρίως αθλητικό ήθος όπως αρμόζει σε έναν τελικό πρωταθλήματος, δυστυχώς, το ίδιο δεν συνέβη και στις κερκίδες. Ναι πρέπει να το πούμε και αυτό...δεν θα λέμε μόνο τα έκτροπα οι παίκτες και κυρίως οι αρχηγοί των ομάδων έφτασαν σε σημείο να πηγαίνουν στις εξέδρες και να παρακαλούν να μην συνεχιστούν τα επεισόδια. 
Για μία ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες μιας αποκρουστικής εικόνας που περιελάμβανε οπαδούς να συμπλέκονται στις κερκίδες λίγο πριν την ολοκλήρωση και της παράτασης του τελικού του πρωταθλήματος μεταξύ των ομάδων Α.Ο Σύρου – Πανναξιακός.
Οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι αν μη τι άλλο, θα πρέπει να σκύψουν πάνω στο συγκεκριμένο πρόβλημα και να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να απομονώνουν την μικρή μερίδα εκείνων των οπαδών που εκτονώνονται στα γήπεδα, πριν είναι αργά και ζήσουμε ακόμα πιο δυσάρεστες καταστάσεις, γεγονός που απευχόμαστε όλοι μας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Α.Ο Σύρου το βίντεο με τα επεισόδια θα σταλεί στη ΕΠΟ προκειμένου να πάρει τις απαραίτητες αποφάσεις.
Έως τότε καλό σου ταξίδι Κυκλαδίτικο ποδόσφαιρο....ας είναι ελαφρύ το χώμα και η βρώμα που σε σκεπάσει...






ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ; Έτσι μπορείτε να δείτε τους ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ πίσω από τις τελίτσες...


Καμιά φορά μπορεί να συμβεί να ξεχάσετε τον κωδικό πρόσβασης ή τους κωδικούς (passwords) που χρησιμοποιείτε...
Βέβαια γνωρίζετε ότι υπάρχουν αποθηκευμένοι στο πρόγραμμα περιήγησης σας…

Το αποτέλεσμα φυσικά, σας είναι γνωστό. Πριν κάνετε login στη σελίδα που σας ενδιαφέρει ο κωδικός σας δεν διακρίνεται γιατί υπάρχει κάτω από τις τελίτσες που εμφανίζονται.




Στον Firefox όλοι οι κωδικοί πρόσβασης υπάρχουν στην διαδρομή Εργαλεία/ Επιλογές/ Καρτέλα «Ασφάλεια» / Αποθηκευμένοι Κωδικοί»

Στο Google Chrome τα πράγματα είναι ακόμα πιο εύκολα, απλά πηγαίνετε στη διεύθυνση

chrome://settings/passwords


http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/
http://maradclub.blogspot.gr

Την Πέμπτη 30/4 στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας η παρουσίαση του σχεδιασμού του Νέου Τεχνικού Προγράμματος και ο απολογισμός των πραγματοποιηθέντων έργων.



 http://korinthiannews.gr/wp-content/uploads/2014/09/a1115-300x142.jpg
ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                            Κόρινθος,   27- 04-2015
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ                   
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Ταχ.Δ/νση:Κροκιδά 2 Κόρινθος                                 
                                                                                           ……………………………   

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Την Πέμπτη 30/4/2015 και ώρα 13:00 μ.μ καλείστε στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας (στην αίθουσα συσκέψεων) για την παρουσίαση του σχεδιασμού του Νέου Τεχνικού Προγράμματος και τον απολογισμό των πραγματοποιηθέντων έργων.
Στην παρουσίαση του προγράμματος θα παρευρεθεί ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κος Πέτρος Τατούλης και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι του Π.Ε Κορινθίας.



O ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΠΕΛΟΠΙΔΑΣ Ι. ΚΑΛΛΙΡΗΣ

Καλοκαιρινό ωράριο για το νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ

http://ysterografa.gr/wp-content/uploads/2014/08/dei.jpg
Το μειωμένο νυχτερινό ωράριο της ΔΕΗ για την καλοκαιρινή περίοδο ξεκινάει την 1η Μαΐου (από τις 23:00 έως τις 7:00) και θα διαρκέσει, όπως κάθε χρόνο μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.
Καταναλωτές που επιθυμούν να έχουν περισσότερη ενημέρωση για το θέμα αυτό μπορούν να ζητούν σχετικές πληροφορίες από τα αρμόδια καταστήματα της ΔΕΗ στην περιοχή τους ή να ενημερωθούν από την ιστοσελίδα της ΔΕΗ, (http://www.dei.com.gr), ή από αυτήν της ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, (http://www.deddie.gr/).

O Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος στην Κόρινθο


O Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος στην ΚόρινθοΗ συντονιστική επιτροπή ΠΑΣΟΚ Κορινθίας καλεί τα μέλη και τους φίλους του κινήματος σε μια συνάντηση συζήτηση  για τις πολιτικές εξελίξεις.
 Τετάρτη 29 Απριλίου στο Δημαρχείο Κορίνθου
Ομιλητήςο βουλευτής Αρκαδίας : Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος .

Αυξημένα μέτρα Τροχαίας ενόψει της Πρωτομαγιάς

http://www.sofokleousin.gr/files/troxaia_979310408.jpg 
Ενόψει της εορταστικής περιόδου της Πρωτομαγιάς, η Ελληνική Αστυνομία λαμβάνει αυξημένα μέτρα τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των πολιτών και την πρόληψη ατυχημάτων, σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας.
Ειδικότερα, τα μέτρα περιλαμβάνουν:

Νίκες σωτηρίας Παναιγιάλειος κι Αχαρναϊκός


Νίκες σωτηρίας Παναιγιάλειος κι Αχαρναϊκός
Σπουδαίες νίκες σημείωσαν ο Παναιγιάλειος και ο Αχαρναϊκός στην π1η αγωνιστική του Α' ομίλου των play out της Football League. Η ομάδα του Αιγίου πέρασε νικηφόρα από το στάδιο του «Γάλλου» στο Ρέθυμνο με 1-0 επί της Επισκοπής, έφθασε με το καλημέρα στους 9β, ενώ η ομάδα της Κρήτης παραμένει χωρίς βαθμό.
 Επισκοπή (Βελιτς): Γουναρίδης, Νικολακάκης, Λάμπρου, Βουρβαχάκης, Μποτωνάκης, Δελήμπασης, Βιτώρος, Βιγιαφάνε, Μανουσάκης(59' Δουμανης, Πάλλας, Νικόλτσης.
Παναιγιάλειος ( Γκουτσίδης):
Αθανασόπουλος, Σανδραβέλης, Σπίνουλας, Ιωάννου, Ακπαρίδης, Μωυσίδης, Γκοτσούλιας(46' Πιζ),Ουρτάδο, Μίλιεβιτς, Μπουρλάκης, Φουρτάδο.

Με 1-0 επιβλήθηκε και ο Αχαρναϊκός επί του Ηρακλή Ψαχνών κι ανέβηκε στους 7β, ενώ η Καλλιθέα νίκησε στον Ταύρο.
Επίσης με 1-0 την Ερμιονίδα και παρότι είναι στην 4η θέση του ομίλου, η συγκομιδή των έξι βαθμών την κρατά ζωντανή
Καλλιθέα: Μοσχονάς, Λεβέντης, Παγώνης, Γιαννίτσης, Πίκολο, Ρουσάκης, Κατσικογιάννης, Μιχαλόπουλος, Ντουρμισάι, Φράγκος, Μασάδο.
Ερμιονίδα: Πονηρός, Μουσταφίδης, Μηλιώτης, Τούτοριτς, Ιασωνίδης, Ταπέ, Συμελίδης, Κουτσοσπύρος, Όμο, Κιοσές, Στοΐκοβιτς.
Στην πρεμιέρα του 2ου ομίλου τη νίκη της ημέρας πέτυχε ο Αγροτικός Αστέρας, επικρατώντας της Ζακύνθου 2-1 εκτός έδρας, ενώ χωρίς γκολ έμειναν τα παιχνίδια Πιερικού-Αναγέννηση Καρδίτσας και Τυρνάβου-Αιγινιακού.
Tα αποτελέσματα
1ος Όμιλος
Αχαρναϊκός-Ηρακλής Ψαχνών 1-0 (52΄Ταμπάκης)
Επισκοπή-Παναιγιάλειος 0-1 (57' Φουρτάδο)
Καλλιθέα-Ερμιονίδα 1-0 (51' Φράγκος)
2ος Όμιλος
Πιερικός-Αναγέννηση Καρδίτσας 0-0
Τύρναβος-Αιγινιακός 0-0
Ζάκυνθος-Αγροτικός Αστέρας 1-2 (81' Βυθούλκας - 50' Πατό, 60' Βελλίνης)



Οι βαθμολογίες
1η Αγωνιστική
Α' Ομιλος
1.Παναιγιάλειος 9
2.Ερμιονίδα 8
3.Αχαρναϊκός 7
---------------------
4.Καλλιθέα 6
5.Επισκοπή 0
6.Ηρακλής Ψαχνών 0
Β' Όμιλος
1.Ζάκυνθος 6
2.Αγροτικός Αστέρας 3
3.Αναγέννηση Καρδίτσας 2
----------------------------------
4.Αιγινιακός 2
5.Πιερικός 1
6.Τύρναβος 1

Football League (Πλέι οφ, 1η αγωνιστική): Ηρακλής-ΑΕΚ 2-1

Football League (Πλέι οφ, 1η αγωνιστική): Ηρακλής-ΑΕΚ 2-1
Ο Ηρακλής ενίσχυσε ακόμη περισσότερο την θέση του αναφορικά με την άνοδο στην Σούπερ Λίγκα, καθώς, στην πρεμιέρα των πλέι οφ της Β΄ Εθνικής, επικράτησε στο «Καυτανζόγλειο» με 2-1 της ΑΕΚ, «πιάνοντας» την Ένωση στην κορυφή της ειδικής βαθμολογίας. Τα τέρματα του «γηραιού» πέτυχαν οι Πασσάς (12΄) και Περόνε (34΄), ενώ η ΑΕΚ -που ηττήθηκε για πρώτη φορά μετά 1 χρόνο και δύο μήνες (σ.σ. τελευταία ήττα πρωταθλήματος στις 22 Φεβρουαρίου 2014 με 1-0 από την Θύελλα Ραφήνας, για την Γ΄ Εθνική)- ισοφάρισε προσωρινά με τον Αραβίδη στο 26ο λεπτό.

Στους άλλους δύο αγώνες, ο Απόλλωνας Σμύρνης παραχώρησε «λευκή» ισοπαλία στον Ολυμπιακό Βόλου, ενώ η Λάρισα νίκησε στην Πάτρα την Παναχαϊκή με 3-2.

Τα αποτελέσματα και η ειδική βαθμολογία έχουν ως εξής:

Απόλλων Σμύρνης-Ολυμπιακός Βόλου 0-0

Ηρακλής-ΑΕΚ 2-1
(12΄ Πασσάς, 34΄ Περόνε - 26΄ Αραβίδης)

Παναχαϊκή-Λάρισα 2-3
(45΄ πεν. Κυβελίδης, 60΄ Κοντοχρήστος - 51΄ Μπόγιοβιτς, 63΄ Νεμπεγλέρας, 87΄ Γιάντσης)


Βαθμολογία (σε 1 αγώνα)
=======================
1. Ηρακλής 10
. ΑΕΚ 10
3. Λάρισα 3
4. Απόλλων Σμύρνης 1
5. Ολυμπιακός Βόλου 1
6. Παναχαϊκή 0

* Στη Σούπερ Λίγκα προβιβάζονται οι πρώτες δύο ομάδες της ειδικής βαθμολογίας.

Συγχαρητήριο τηλεγράφημα του Προέδρου της Δημοκρατίας προς τα «χρυσά» κορίτσια του Ολυμπιακού Για την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Υδατοσφαίρισης

Συγχαρητήριο τηλεγράφημα του Προέδρου της Δημοκρατίας προς τα «χρυσά» κορίτσια του Ολυμπιακού
Τα συγχαρητήριά του στην ομάδα Υδατοσφαίρισης Γυναικών του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Υδατοσφαίρισης απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

Στο τηλεγράφημά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού εκφράζει τα ειλικρινή του συγχαρητήρια για την πολύ μεγάλη επιτυχία της Ομάδας Υδατοσφαίρισης Γυναικών του Ολυμπιακού σημειώνει ότι «αποκτά, υπό τις παρούσες συνθήκες, ιδιαίτερη σημασία, διότι αφενός αναδεικνύει στην πράξη την ανεκτίμητη αξία της συλλογικής προσπάθειας. Και, αφετέρου, συμβάλλει ουσιωδώς στην εν γένει διεθνή προβολή της Χώρας».

Μονιμοποιούνται οι 40.000 ΙΔΑΧ του Δημοσίου – Η δέσμευση και το χρονοδιάγραμμα Κατρούγκαλου

Μέσω επόμενου νομοσχεδίου της κυβέρνησης πρόκειται να μονιμοποιηθούν οι περίπου 40.000 ΙΔΑΧ του Δημοσίου. Η σχετική ρύθμιση που τελικά αφαιρέθηκε από το νομοσχέδιο για τις επαναπροσλήψεις στο Δημόσιο πρόκειται να κατατεθεί σε επόμενο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Η δέσμευση αυτή αναλήφθηκε και από τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργο Κατρούγκαλο, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής επί του νομοσχεδίου για τις επαναπροσλήψεις στο Δημόσιο. Παράλληλα ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεσμεύθηκε ότι θα φέρει σε επόμενο νομοσχέδιο και τη ρύθμιση, που επίσης αφαιρέθηκε από το υπό συζήτηση σ/ν, για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις.
Όπως τόνισε κ. Κατρούγκαλος  «τα δύο μείζονα θέματα των συλλογικών διαπραγματεύσεων και της ενιαίας και μόνιμης θέσης εργασίας στο δημόσιο με την κατάργηση του θεσμού των ΙΔΑΧ και την εξομοίωση των ΙΔΑΧ με δημοσίους υπαλλήλους, αποτελούν δέσμευσή μας που θα έρθουν με τα επόμενα νομοσχέδια. Εγώ θα ήθελα οι συλλογικές διαπραγματεύσεις να είχαν μείνει και σε αυτό το νομοσχέδιο. Η ΑΔΕΔΥ το ζήτησε και επειδή δεν ήταν για μεγάλο χρόνο ανηρτημένο στη διαβούλευση δέχτηκα το αίτημα αυτό, περιμένω όμως προτάσεις, ώστε να μπορέσουμε να τις έχουμε ει δυνατόν και στο επόμενο νομοσχέδιο», κατέληξε ο υπουργός.

aftodioikisi.gr

Οι 12 κατηγορίες ασφαλισμένων που παίρνουν πλήρη σύνταξη στα 62

Πλήρη σύνταξη στα 62 χωρίς να απαιτούνται τα 40 χρόνια εργασίας μπορούν να κλειδώσουν 12 κατηγορίες ασφαλισμένων όλων των Ταμείων μέσα στο 2015.

Ολες αυτές οι κατηγορίες, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», βγαίνουν στη σύνταξη στα 62, χωρίς να κινδυνεύσουν να βρεθούν εγκλωβισμένοι σε μια αύξηση των ετών ασφάλισης και κυρίως σε μια αύξηση του ορίου ηλικίας στα 67.

Θα καταθέσει μήνυση στη Δούρου η Μιμή Ντενίση για το Πεδίο του Άρεως

Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Πεδίον του Άρεως, πάρκο το οποίο είναι στην ευθύνη της Περιφέρειας Αττικής αποτελεί το λόγο για τον οποίο από ότι φαίνεται η κα Ντενίση ετοιμάζεται να καταθέσει μήνυση κατά της Περιφέρειας Αττικής της οποίας ηγείται η κα Δούρου.

Όπως γράφει η Espresso, η κ. Ντενίση, η οποία μένει στην περιοχή, έχει τεθεί επικεφαλής κατοίκων για να «καθαρίσει» το πάρκο, στο οποίο γίνεται πιάτσα αγοριών για ώριμους κυρίους, rave party και χρήση ναρκωτικών.

«Κάνουν χρήση ναρκωτικών στην αυλή μου», λέει η κ. Ντενίση στην εφημερίδα.


Γι’ αυτό και συγκεντρώνει υπογραφές μαζί με τον Σύλλογο Φίλων του Πάρκου, που αριθμεί 5.000 μέλη, προκειμένου να καταθέσουν μήνυση εναντίον της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου, η οποία είναι αρμόδια λόγω της θέσης της να αντιμετωπίσει την άθλια κατάσταση που «βασιλεύει» σήμερα στο πάρκο.

«Πρόκειται για μια μεγάλη ανοιχτή πληγή στο κέντρο της Αθήνας. Δεν μπορούμε να κυκλοφορήσουμε, κινδυνεύει η σωματική μας ακεραιότητα αλλά και η υγεία μας. Δεν νομίζω ότι πρέπει να εγκαταλείψουμε τα σπίτια μας επειδή η πολιτεία τα έχει αφήσει όλα στο έλεος του Θεού», δηλώνει η Μιμή Ντενίση.

Και συνεχίζει: «Εγώ μόνο εριστικός άνθρωπος δεν είμαι, αλλά έχω αγανακτήσει. Το πάρκο ανήκει στην Περιφέρεια που δεν κάνει τίποτα για να μας προστατέψει, αλλά δεν φροντίζει κιόλας να ελέγξει την κατάσταση που επικρατεί μέσα στο Πεδίον του Αρεως, ειδικά τις βραδινές ώρες. Γι’ αυτό αναγκαζόμαστε να φτάσουμε στα δικαστήρια και ας αποφασίσει η Δικαιοσύνη αν το αίτημά μας είναι σωστό και δίκαιο».

airetos.gr

Σημείο αναφοράς η Περιφέρεια Πελοποννήσου για τις σχέσεις Ελλάδας - Κίνας



Εμφάνιση P1030529.JPG
«Σημείο αναφοράς για το ενδιαφέρον της Κίνας για την Ελλάδα» χαρακτήρισε την Περιφέρεια Πελοποννήσου ο Κυβερνήτης της Επαρχίας Κινχάι της Κίνας κ. Χάο Πένγκ κατά τη συνάντησή του με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη και την υπογραφή συμφωνίας για την ανάπτυξη πολυεπίπεδων συνεργασιών μεταξύ των δύο μερών, τη Δευτέρα 27 Απριλίου 2015 στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αναπτύσσει τη δική της διπλωματική παρουσία και τις διεθνείς σχέσεις της με άλλες περιφέρειες» τόνισε από την  πλευρά του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη σύναψη της συμφωνίας με μια από τις πιο εύρωστες οικονομικά Επαρχίες της Κίνας, η οποία διακρίνεται ιδιαίτερα για το επίπεδο κοινωνικής αρμονίας και ισόρροπης οικονομικής ανάπτυξης.
Εμφάνιση P1030527.JPGΟ κ. Τατούλης αποδέχθηκε τις προτάσεις του Κυβερνήτη να επισκεφθεί την Επαρχία Κινχάι, επικεφαλής υψηλόβαθμης αντιπροσωπείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, να αναπτυχθεί ένα πλαίσιο στενής συνεργασίας στον τομέα της οικονομίας, ειδικά στα αγροτικά προϊόντα, τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και τον τουρισμό, και να προγραμματιστούν πολιτιστικές ανταλλαγές, ώστε έρθουν εγγύτερα οι πολίτες των δύο περιοχών.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου πρότεινε ακόμη τη διοργάνωση ειδικής εκδήλωσης αλληλογνωριμίας στην Πελοπόννησο καθώς και την οργάνωση συναντήσεων μεταξύ επιχειρηματιών με στόχο τη σύναψη εμπορικών συμφωνιών.
Ο Κυβερνήτης του Κινχάι, αφού παρουσίασε την Επαρχία του, εξέφρασε το έντονο ενδιαφέρον της Κυβέρνησής του για τη συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, επισημαίνοντας παράλληλα το πολιτικό προφίλ και την αναγνωρισιμότητά της στη διεθνή κοινότητα, τη στρατηγική θέση της στο κέντρο της Μεσογείου, καθώς και τη φιλοξενία των Πελοποννησίων πολιτών προς τους Κινέζους.
Εμφάνιση P1030510.JPG
Σκοπός της συμφωνίας που υπεγράφη είναι η ανάπτυξη φιλικών σχέσεων μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Επαρχίας Κινχάι, ώστε να προαχθούν εμπορικές και οικονομικές συνεργασίες στους τομείς της ενέργειας, του πολιτισμού, του τουρισμού και των αγροτικών προϊόντων.
Παρόντες στη συνάντηση ήταν οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου, Θεοφάνης Στεφανόπουλος και Βασίλειος Σιδέρης, ο Εκτελεστικός Γραμματέας κ. Ιωάννης Σταματάκος και υψηλόβαθμα στελέχη της Κυβέρνησης της Επαρχίας Κινχάι.

ΔΗΛΩΣΗ TOY ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΒΑΣΙΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΩΣΤΑ ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΥ ΓΙΑ ΑΝΩΤΑΤΟ ΠΛΑΦΟΝ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ



http://www.haniotika-nea.gr/media/2014/06/Vassilis-Oikonomou1.jpgΟ Υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας  της Νέας Δημοκρατίας κ. Βασίλης Οικονόμου, με αφορμή τη δήλωση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Χρυσόγονου, για ανώτατο πλαφόν στο σύνολο των συντάξεων   έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Κάθε μέρα που περνάει αποκαλύπτεται  ολοένα και  περισσότερο το κρυφό σχέδιο της κυβέρνησης, αναφορικά με τα εργασιακά και τα ασφαλιστικά ζητήματα. Τελευταίο παράδειγμα είναι η δήλωση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Χρυσόγονου, ότι θα πρέπει να μπει ένα ανώτατο πλαφόν στο σύνολο των συντάξεων, ασχέτως αν αφορά σε κύριες ή επικουρικές συντάξεις.
Αρχίζει, έτσι, και αποκαλύπτεται η μυστική ατζέντα της «ηρωϊκής διαπραγμάτευσης», που θα περιέχει πλέον και μείωση των συντάξεων. Στόχος τους είναι να τη μαθαίνουμε σιγά - σιγά έτσι ώστε να μπορεί να περάσει επικοινωνιακά το νέο τσεκούρωμα των συντάξεων που ετοιμάζεται. Και όλα αυτά  την ώρα που οι Έλληνες ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι αγωνιούν για πρώτη φορά για το αν θα  λάβουν στην ώρα τους τις συντάξεις!!»

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. Λ. ΑΥΓΕΝΑΚΗ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΧΥΣΗ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΟΓΚΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠ. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ



Ο Υπεύθυνος του Τομέα Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων της Νέας Δημοκρατίας κ. Λευτέρης Αυγενάκης, αναφορικά με τη σύγχυση αρμοδιοτήτων και τη διόγκωση της γραφειοκρατίας στο υπουργείο Περιβάλλοντος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Έχει παρέλθει χρονικό διάστημα τριών μηνών περίπου και ακόμη δεν έχει αποσαφηνισθεί το πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και συνεπώς του εκχωρούμενου δικαιώματος υπογραφής μεταξύ του κ. Λαφαζάνη, Υπουργού και του κ. Τσιρώνη Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος.

Την ίδια στιγμή, διογκώνουν τη γραφειοκρατία με την εμπλοκή δύο πλέον Γραφείων Υπουργών, διπλών υπογραφών ακόμα και  για την έκδοση και της πιο απλής διοικητικής πράξης! Αποτέλεσμα στίβα ανεκπλήρωτων αποφάσεων.

Παρά τις εξαγγελίες για την ύπαρξη έτοιμου σχεδίου διακυβέρνησης της χώρας, εκκρεμούν ακόμη οι τοποθετήσεις Γενικών Γραμματέων, με αποτέλεσμα την αδυναμία λειτουργίας της διοίκησης για τη διαχείριση της καθημερινότητας, πόσο δε μάλλον για την υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής. 

Πότε σχεδιάζουν να αφήσουν τις θεωρητικές προσεγγίσεις και να ασκήσουν διοίκηση;
Είναι και αυτό μέρος σχεδίου της... πρώτης Αριστερής κυβέρνησης της χώρας;
Έχουν υπολογίσει το μέγεθος της ταλαιπωρίας των πολιτών, αλλά και των στελεχών του Υπουργείου;