Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Στον τελικό με... γκρίνια ο Ολυμπιακός 1-1 με τον Απόλλωνα - Ακυρώθηκε κανονικό γκολ του Ολυμπιακο

Αγγαρεία, ισοπαλία, πρόκριση! Στον τελικό του Κυπέλλου ο ΟλυμπιακόςΈχοντας παρακαταθήκη το 3-0 του πρώτου αγώνα, ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τον Απόλλωνα στο «Καραϊσκάκη» και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Πλέον οι Πειραιώτες περιμένουν να δουν ποιον εκ των Ξάνθη ή Ηρακλή θα αντιμετωπίσουν με τις δύο ομάδες να παίζουν σε λίγη ώρα στα «Πηγάδια».
Πάντως η ομάδα του Βίτορ Περέιρα που παρατάχθηκε με αρκετές αλλαγές, δεν ικανοποίησε τους περίπου 7-8 χιλιάδες φίλους των Πειραιωτών που βρέθηκαν στο γήπεδο και έτσι σε κάποια σημεία του ματς, αλλά και στο τέλος, δεν έλειψαν οι αποδοκιμασίες.
Να πούμε ότι οι φίλοι των ερυθρόλευκων είχαν αναρτήσει αρκετά πανό με υβριστικό περιεχόμενο κατά του Υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή, ωστόσο μετά από παρέμβαση των ανθρώπων της ομάδας, μετά από κάποια ώρα κατέβηκαν.
Στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή, όμως ο Απόλλωνας κατάφερε να σταθεί καλά και μάλιστα να προηγηθεί λίγο πριν το φινάλε. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν πρώτοι στο 16' με σουτ του Αρσιτς (σημαντική απόκρουση του Ρομπέρτο), με τον Ολυμπιακό να απαντά στις ευκαιρίες στο 18' (με προβολή του Μπενίτς που απέτρψε άθελά του ο… Σιόβας!).
Ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει μια «φλύαρη» υπεροχή και τελικά εκείνος που άνοιξε το σκορ ήταν η «ελαφρά ταξιαρχία» και συγκεκριμένα στο 43'. Ο Άρσιτς έβγαλε πολύ ωραία για τον Ανγκούλο που κινήθηκε από πίσω και με πολύ ωραίο τρόπο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.
Στο Β' μέρος είχαμε μια παρόμοια εικόνα, με την ομάδα του Περέιρα να βρίσκεται συνεχώς στην επίθεση, αλλά να μην καταφέρνει να δημιουργήσει τις πολύ σπουδαίες ευκαιρίες, καθότι οι φιλοξενούμενοι ήταν πολύ καλά στημένοι.
Οι ερυθρόλευκοι απείλησαν στο 50' (σουτ του Μπενίτες), το 53' (σουτ του Μπουχαλάκη) και το 89' (εκτέλεση φάουλ του Τσόρι)

Να πούμε οτι στο 80ο λεπτό ακυρώθηκε γκολ του Ολυμπιακού με τον Ντοσεβί ως οφσάιντ, αλλά όπως αποδείχθηκε, η απόφαση του βοηθού του διαιτητή Τριτσώνη ήταν λανθασμένη. Τον παίκτη των Πειραιωτών κάλυπτε ξεκάθαρα ο Χατζής.
Τελικά οι ερυθρόλευκοι γλίτωσαν την ήττα, καθώς στο 84' ο Φορτούνης έκανε παράλληλη πάσα από τα αριστερά, ο Μπενίτες έκανε την προβολή από κοντά και έτσι έγινε το 1-1.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Περέιρα): Ρομπέρτο, Αυλωνίτης, Μαζουακού, Σιόβας, Σαλίνο, Εντινγκά (72 Φορτούνης), Ντοσεβί, Μπουχαλάκης (62' Φουστέρ), Ντομίνγκες, Χάρα (62' Μιλιβογιεβιτς), Μπενίτες.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Βοσνιάδης): Πίτκας, Βασιλαντωνόπουλος, Λίτσης, Κοτσώνης, Κύργιας, Ηρακλής, Χατζής, Μπαμ Μπαμ (81' Πινέιρο), Φαρινόλα (69' Σουάνης), Άρσιτς (89' Γκόλιας) και ο Ανγκούλο.

Νέα διακήρυξη υπογράφουν σήμερα οι πρόεδροι Κύπρου και Αιγύπτου και ο Έλληνας πρωθυπουργός Τσίπρας: Η Ελλάδα θα προχωρήσει στον καθορισμό ΑΟΖ, όπου δεν απαιτείται συνεννόηση με τρίτες χώρες


Νέα διακήρυξη υπογράφουν σήμερα, μετά την κοινή συνάντηση τους στη Λευκωσία, οι πρόεδροι της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, της Αιγύπτου Φατάχ Αλ Σίσι και ο πρωθυπουργός της Ελλάδος Αλέξης Τσίπρας. Η σημερινή συνάντηση αποτελεί συνέχεια εκείνης, που πραγματοποιήθηκε στο Κάιρο τον περασμένο χρόνο.
Νέα διακήρυξη υπογράφουν σήμερα, μετά την κοινή συνάντηση τους στη Λευκωσία, οι πρόεδροι της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, της Αιγύπτου Φατάχ Αλ Σίσι και ο πρωθυπουργός της Ελλάδος Αλέξης Τσίπρας. Η σημερινή συνάντηση αποτελεί συνέχεια εκείνης, που πραγματοποιήθηκε στο Κάιρο τον περασμένο χρόνο.
 Οι δηλώσεις:








Της τριμερούς συνάντησης, προηγήθηκαν  διμερείς συναντήσεις μεταξύ του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Πρόεδρο Σίσι και στη συνέχεια μεταξύ του Προέδρου Σίσι και του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Ως προς το ενδεχόμενο το Ισραήλ να συμμετέχει στη συνεργασία Κύπρου - Ελλάδας - Αιγύπτου, ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε νωρίτερα: «οι τριμερείς συναντήσεις είναι ανοικτές για συμμετοχή και άλλων κρατών, που όμως προϋποθέτει τη σύμφωνη γνώμη και των τριών. Όταν υπάρχουν εξελίξεις για συμμετοχή άλλων κρατών θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις».

Ηγουμενίτσα: Συνεχίζουν την εκδρομή τους οι μαθητές μετά την πρόσκρουση του πλοίου στο λιμάνι

 
Ηγουμενίτσα: Συνεχίζουν την εκδρομή τους οι μαθητές μετά την πρόσκρουση του πλοίου στο λιμάνιΜετά την περιπέτεια στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, με την πρόσκρουση στις 10.38 το πρωί κάτω απο αδιευκρίνιστες συνθήκες του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου "Άνω Χώρα 2" στην προβλήτα, οι μαθητές της Β' Λυκείου της Κέρκυρας και οι τέσσερις καθηγητές που τους συνοδεύουν, συνεχίζουν την εκδρομή τους για τη Θεσσαλονίκη.
Κατά την πρόσκρουση, στις 10:45, τραυματίστηκαν ελαφρά 11 άτομα, μεταξύ των οποίων και έξι παιδιά  
Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα μεταξύ των τραυματιών είναι εκτός από τα έξι παιδιά και δύο συνοδοί καθηγητές, που πήγαιναν εκδρομή και οι οποίοι έχουν μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας. Επίσης άλλα τρία άτομα, μία γυναίκα, ένα παιδί και ένας παππούς μαζί με μία καθηγήτρια μεταφέρθηκαν, για προληπτικούς λόγους, στο Νοσοκομείο Φιλιατών, όπου διαπιστώθηκε πως όλοι είναι καλά στην υγεία τους.
Tο φέρρυ μπόουτ «Ανω Χωρα 2», εκτελούσε το δρομολόγιο Κέρκυρα - Ηγουμενίτσαπου προσέκρουσε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, λόγω κακών χειρισμών, μετέφερε  εκατόν ογδόντα επτά επιβάτες, 35 ΙΧ, τρία φορτηγά και τρία λεωφορεία
 Οι πρώτες εκτιμήσεις των Λιμενικών Αρχών πάντως, κάνουν λόγο για μηχανικό πρόβλημα στον καταπέλτη. Σύμφωνα με τον κεντρικό λιμενάρχη Ηγουμενίτσας, Αντώνη Μάζη από την πρόσκρουση έπαθαν ζημιές στο γκαράζ του πλοίου ένα λεωφορείο, 5 οχήματα και δύο μηχανές. .
Από το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών. Οι πολίτες που θα ταξίδευαν προς Κέρκυρα με το συγκεκριμένο πλοίο, αναχώρησαν τελικά για τον προορισμό τους με το πλοίο Έλενα.
Ο πλοίαρχος αρχικά συνελήφθη από του λιμενικούς και στη συνέχεια, με εντολή εισαγγελέα, αφέθηκε ελεύθερος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Όλες οι αλλαγές σε γυμνάσια και λύκεια που προωθεί η κυβέρνηση


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEijtfyNg_vWxp37uOkvb-cqGe_y5dtUEFvhxeh3seHU17jv2wUbPtZV0UOozaew4lTJ-DyREAn45nD8mTXf5t-tEJ4bqjVx9pY-VfsOovwFA_5i6m1bnpYnr6zLZyz1_a80Emewj1mBOfw/s1600/gymnasio+lykeio+d+kor+orizontes.jpg
Σε τρεις άξονες κινείται το νομοσχέδιο για την δευτεροβάθμια εκπαίδευση που κατατίθεται αύριο στη Βουλή από τον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας Τάσο Κουράκη με την διαδικασία του κατ' επείγοντος. Το νομοσχέδιο πρόκειται να συζητηθεί στη Μόνιμη Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων την προσεχή Δευτέρα και Τρίτη 4 και 5 Μαΐου, ενώ αναμένεται να έχει ψηφιστεί έως την Παρασκευή 8 Μαΐου.
Ο ένας βασικός άξονας αφορά στο μεταβατικό σύστημα των πανελληνίων εξετάσεων, όπου εισάγεται το «μάθημα - μπαλαντέρ». Ο δεύτερος άξονας αφορά στον χαρακτήρα και τις διαδικασίες εισαγωγής στα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία, τα οποία διαχωρίζονται μεταξύ τους και ο τρίτος στην επιλογή των διευθυντών των σχολικών μονάδων όπου εισάγεται για πρώτη φορά ως κριτήριο επιλογής η γνώμη του συλλόγου των διδασκόντων μέσω μυστικής ψηφοφορίας.

“Λιμοκτονεί” η οικονομία! Μαύρα μαντάτα από το γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής – Σε ποιους ρίχνει ευθύνες

“Λιμοκτονεί” η οικονομία! Μαύρα μαντάτα από το γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής – Σε ποιους ρίχνει ευθύνεςΓια επιστροφή σε υφεσιακή τροχιά προειδοποιεί το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή στην τριμηνιαία έκθεση του Ιανουάριος-Μάρτιος 2015 η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα στον ιστότοπο της Βουλής των Ελλήνων.

Όπως ειδικότερα επισημαίνει το Γραφείο, το πρώτο τρίμηνο του 2015 άρχισε με πολλές αβεβαιότητες ως προς τη μελλοντική πορεία της ελληνικής οικονομίας. Ο εκλογικός κύκλος και η παρατεταμένη αδυναμία συμφωνίας κυβέρνησης και θεσμών, η εκκρεμότητα γύρω από τη δημοσιονομική προσαρμογή και τις μεταρρυθμίσεις, σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες όπως είναι οι αμφιταλαντεύσεις σε ζητήματα έννομης τάξης και οι αντικρουόμενες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών σχετικά με το ενδεχόμενο συμφωνίας ή ρήξης, ενέτειναν την αβεβαιότητα, που με τη σειρά της προκάλεσε επενδυτική υστέρηση στην αγορά σε συνδυασμό με αντιφατικά χαρακτηριστικά της πολιτικής της προηγούμενης κυβέρνησης, είχε ως αποτέλεσμα ήδη από το τελευταίο τρίμηνο του 2014 την επιστροφή σε υφεσιακή τροχιά.

Το "αριστερό" tweet του Κυριάκου Μητσοτάκη

Το `αριστερό` tweet του Κυριάκου Μητσοτάκη 
 Ένα γράφημα με το οποίο δείχνει ποιά κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ έχουν διορίσει συγγενείς ή δικούς τους ανθρώπους σε καίρες θέσεις ανέβασε στο twitter o Κυριάκος Μητσοτάκης.
Το σχόλιό του ήταν ότι «για την κυβέρνηση ο βαθμός συγγένειας μάλλον μετράει περισσότερο από την αξιολόγηση».

Για την Κυβέρνηση ο βαθμός συγγένειας μάλλον μετράει περισσότερο από την αξιολόγηση.

newsit.gr

Τα κριτήρια για τα οικογενειακά επιδόματα – Τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι – Τα χρήματα ανά κατηγορία

Να ετοιμάζονται σιγά σιγά πρέπει όσοι δικαιούνται οικογενειακά επιδόματα, καθώς η διορία για τις φορολογικές δηλώσεις εισοδήματος του 2014 ισχύει έως τις 30 Ιουνίου του 2015. Μετά τη φορολογική δήλωσή τους (Ε1), οι δικαιούχοι πρέπει αμέσως μετά να υποβάλουν και το αντίστοιχο έντυπο λήψης του επιδόματος (έντυπο Α21), το οποίο και θα λαμβάνεται κατόπιν ολοκλήρωσης του ελέγχου των φορολογικών στοιχείων. Η εφημερίδα ΕΡΓΑΣΙΑ παρουσιάζει τη «λίστα» με το ποιος παίρνει τι…

Μπουκάλια, ποτήρια και ένταση στο Συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ (VIDEO)

Σε ρινγκ μετατράπηκε ο χώρος κεντρικού ξενοδοχείου της Αθήνας στον οποίο διεξαγόταν το 43ο τακτικό συνέδριο της ΠΟΕ -ΟΤΑ

O επικεφαλής της ΑΣΚ-ΟΤΑ, Βασίλης Γκιτάκος, κατήγγειλε ότι δέχθηκε επίθεση με μπουκάλι και ποτήρι κατά τη διάρκεια του συνεδρίου το απόγευμα της Δευτέρας, από τον απερχόμενο πρόεδρο της Ομοσπονδίας Θέμη Μπαλασόπουλο. «Χθες κατά τη διάρκεια του συνεδρίου υπήρξε τεχνητή ένταση και πόλωση από τη μεριά της «ΣΥΝ. ΑΝ» και σε μία διαμαρτυρία δική μου προς το προεδρείο της Ε.Ε. σηκώθηκε ο απερχόμενος πρόεδρος της Ε.Ε. Θέμης Μπαλασόπουλος και κρατώντας ένα μπουκάλι και ένα ποτήρι προσπάθησε να με χτυπήσει», είπε συγκεκριμένα ο κ. Γκιτάκος.

airetos.gr

Τα επτά μέτρα που θα ανακοινώσει ο Τσίπρας την Πέμπτη

ImageHandler (2)
Κάρτα για όλες τις συναλλαγές άνω των 70 ευρώ και ειδικό φόρο διαμονής σε ξενοδοχεία από 3 αστέρια και άνω είναι ορισμένα από τα μέτρα που θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο υπουργικό συμβούλιο της Πέμπτης και θα περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες.
Οι προωθούμενες ρυθμίσεις στοχεύουν στην αύξηση της εισπραξιμότητας του ΦΠΑ προκειμένου να αντιμετωπιστεί η απαίτηση των δανειστών στην αύξησή του ενώ όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές «το πολυνομοσχέδιο δεν θα περιλαμβάνει υφεσιακά μέτρα».
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» ο κατάλογος των μέτρων που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο την ερχόμενη Πέμπτη θα περιλαμβάνει:

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ κ. ΜΑΡΤΙΝ ΣΟΥΛΤΣ

https://gm1.ggpht.com/73UpLbuA9_X8zH0_yy_poy3wEUNh0278GWSGmJjvcOBvDJ9fPSCfag8PeLNNnpEglKR-dla356AeLQ_llOl-mQI-G6mvsAe0FnbuBhCsDbzHIHHVhGVFRtSM-8yewi3MFVE2mY1Yp4uzrC03YHrbdnishuCtXtLjFwbPF6_4payeMcK1-u7_7weI2ykdSL_YGvj4E-dEzdgmTRrH6hBvGG8ZjnH3hR8n2v3tEM93vYgm4BJ7S9r-a2SxHqJvAz9Qe_EUxrW8GZFJ9vSc6Os9oehhd-lygQN7efWPCs9JiF7Lu9kkfZmkwDUUq0-8x8WWa-WVLfkaGwEGWoL18QoLGmBynpDxmg2D_Q9c8djzvK_GusNyzHfGaZtQFxIPOSgHphUnd5RKM88mKpo2dNzIceD7L5Rkensgiy4cfBe0EoXb2xpKGY5bpFpjoxO30zVnBGX3Y0vzcH31Bgg8zaQ02VbJ5eq8xTzJWc4JhPtYOsCoplt1nOYNyFN-7Yb-Axxl882cnS6PH7kV3kUSKQ1NrKyZ7ATjOXiVQ6S2UALXUuUJElagqQ13MAkyVEKY1gV3ZbVFrN3L=w1332-h498-l75-ft

Πέτρος Τατούλης «Σύμβολο για τη νέα γενιά η θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη»



 Εμφάνιση P1030544.JPG
«Μύστη του έννομου και φυσικού δικαιώματος όλων των ανθρώπων για ελευθερία» χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης τον εθνομάρτυρα Ευαγόρα Παλληκαρίδη κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μνήμης και τιμής που διοργάνωσε τα 4ο Γενικό Λύκειο Τρίπολης και το Μουσικό Σχολείο Τρίπολης, την Τετάρτη 29 Απριλίου 2015, και τόνισε ότι «η θυσία αυτή αποτυπώνει το ζητούμενο και επίκαιρο μήνυμα των καιρών διαχρονικά».
Εμφάνιση P1030546.JPG 
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί η πρωτοβουλία για την εκδήλωση αυτή έχει ως σημείο αναφοράς τη δημιουργία δικτύων μεταξύ σχολείων, αλλά και τις αρχές και τις αξίες τις οποίες υπερασπίστηκε ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης.
Εμφάνιση P1030549.JPGΟ κ. Τατούλης σημείωσε ακόμη τις ιστορικά γνωστές σχέσεις των Αρκάδων με τους Κυπρίους και χαρακτήρισε φωτεινό σύμβολο τη θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη για την αντίσταση της νέας γενιάς που στοχεύει στην ολοκλήρωση του εθνικού μας οράματος.
Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου μαζί με τον Πρέσβη της Κύπρου στην Ελλάδα έκαναν τα αποκαλυπτήρια της ονοματοδοσίας αίθουσας του 4ου Γενικού Λυκείου Τρίπολης σε «Αίθουσα Εθνομάρτυρα Ευαγόρα Παλληκαρίδη».

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. Τ. ΚΟΨΑΧΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΧΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΑ ΠΕΔΙΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ



http://www.pomitedy.gr/wp-content/uploads/2015/01/kopsaxilis-timoleon.jpgΟ Υπεύθυνος του Τομέα Έρευνας και Καινοτομίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Τιμολέων Κοψαχείλης, για τη σύγχυση και την αδυναμία της κυβερνητικής πολιτικής στα πεδία της έρευνας και της καινοτομίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Στο πλαίσιο της γενικότερης ασάφειας και αδράνειας της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, διαπιστώθηκε ότι τον τελευταίο καιρό έχουν «παγώσει» οι δράσεις που ενισχύουν την έρευνα στη χώρα μας και προωθούν την ανάπτυξη και την καινοτομία. Συγκεκριμένα, υπάρχει υστέρηση στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ, στην προκήρυξη νέων δράσεων έρευνας, τεχνολογικής ανάπτυξης και καινοτομίας και στην εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου 4310/2014.

Ομιλία της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου στην Ολομέλεια, επί του σχεδίου νόμου «Ρυθμίσεις Θεμάτων Δημόσιου Ραδιοτηλεοπτικού Φορέα, Ελληνική Ραδιοφωνία Ανώνυμη Εταιρία και τροποποίηση του άρθρου 48 του ν. 2190/1920 και άλλες διατάξεις».

Εμφάνιση IMG_7420.jpg
(Πρόχειρα και αδιόρθωτα πρακτικά)
Ζωή Κωνσταντοπούλου Πρόεδρος της Βουλής:
 «Θα μου επιτρέψετε να μιλήσω με συναισθηματική φόρτιση, με υποκειμενισμό και με πολύ μεγάλη συναίσθηση του τι σηματοδοτεί για τη δημοκρατία το γεγονός ότι η Κυβέρνηση αυτή και ο Υπουργός αυτός αποφασίζουν και φέρνουν εις πέρας την ανατροπή της πολιτικής του «μαύρου», την ανατροπή μιας χουντικής κοπής εμπνεύσεως, που υλοποιήθηκε με ένα διάγγελμα από τον τότε Υπουργό κ. Κεδίκογλου και σηματοδότησε από τη μία πλευρά την πιο αυταρχική ίσως πράξη της κυβέρνησης Σαμαρά.
Από την άλλη πλευρά, σηματοδότησε και την απαρχή μιας αντίστροφης πορείας, που ενεργοποίησε τα δημοκρατικά ανακλαστικά του λαού μας, ο οποίος δεν ενέδωσε στις σειρήνες της εξοικονόμησης και δεν παρέδωσε την ελευθερία ενημέρωσης χάριν αποσόβησης κάποιων ευρώ.

Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων: LETS DO IT GREECE



Εμφάνιση 10995351_1630091537209953_4991862334319067070_n.jpg
Την Κυριακή 26/4/2015 ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων συμμετείχε με απόλυτη επιτυχία για πρώτη φορά στην Πανελλήνια Εθελοντική Καμπάνια  Lets do it Greece 2015.
Εμφάνιση 11182160_10152872932933634_5993856100456949638_n.jpg
Η συγκεκριμένη Εθελοντική Εκστρατεία υλοποιήθηκε φέτος για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά σε όλη την Ελλάδα με την συμμετοχή εκατοντάδων σχολείων, φορέων, συλλόγων, εθελοντικών οργανώσεων και χιλιάδων ευαισθητοποιημένων πολιτών.

Για την επιτυχία αυτής της προσπάθειας αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους Εθελοντές Πολίτες, στο Τμήμα Καθαριότητας του Δήμου  και στους ακόλουθους Φορείς που συμμετείχαν:
-         Ομοσπονδία Συλλόγων Εκτός Σχεδίου Περιοχών Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ. Θεοδώρων
Εμφάνιση 20150426_124252.jpg-         Εξωραϊστικός-Εκπολιτιστικός Σύλλογος Φλοίσβου Λουτρακίου
-         Σύλλογος Ευρυνόμη
-         Σύλλογος Αυτοδυτών Λουτρακίου
-         ΣΕΟ Τ.Τ Λουτρακίου
-         Εκπαιδευτήρια Ατσόγλου
-         Σύλλογος Γονέων 1ου Δημοτικού Σχολείου Λουτρακίου
-         Σύλλογος Γονέων 2ου Δημοτικού Σχολείου Λουτρακίου
-         Σύλλογος Γονέων 3ου Δημοτικού Σχολείου Λουτρακίου
-         1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Θεοδώρων
-         2ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Θεοδώρων

Στο Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων  στα πλαίσια αυτής της διοργάνωσης πραγματοποιήθηκαν στο Λουτράκι οι εξής δράσεις :
-         καθαρισμός και εξωραϊσμός του Πάρκου Δεξαμενής (Μάτση)
-         καθαρισμός του 3ου Δημοτικού Σχολείου και του περιβάλλοντος χώρου
-         καθαρισμός ενός τμήματος του βυθού και της παραλίας.
Εμφάνιση 11193319_1630432393842534_5683744430887410925_n.jpg
Για τις δράσεις στους Αγίους Θεοδώρους επισυνάπτονται σχετικά δελτία τύπου.

Ο Δήμος ευχαριστεί τους Χορηγούς αυτής της Δράσης  που ήταν οι Εταιρείες «Sanitas»,  «Υδρία Μεταλλικά Νερά» καθώς και  το Φαρμακείο της Κας Τέτης Τσιάμη.  
Ο Δήμος θα είναι αρωγός σε κάθε  προσπάθεια περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης  και φυσικά   για το επόμενο Lets Do it Greece 2016.

Οι Αντιδήμαρχοι

Πέρρας Σωτήριος                                 Σακελλαρίου Αναστάσιος
               Αντιδήμαρχος                                              Αντιδήμαρχος
                                   
  Καθαριότητας-Περιβάλλοντος                      Κοινωνικής Προστασίας
                                                                              και Αλληλεγγύης

ΕΚΤΑΚΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ-Ανεξαρτητοποιήθηκε η Μάγδα Γκιώνη


Την αποχώρηση και την ανεξαρτητοποίησή της από την Δημοτική Ανανεωτική Παρέμβαση
Πολιτών της παράταξης του Δημάρχου κ. Γκιώνη κατέθεσε σήμερα σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του NOVEL RADIO, η τοπική Σύμβουλος της δημοτικής ενότητας Λουτρακίου-Περαχώρας κα Μάγδα Γκιώνη για προσωπικούς λόγους.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η κα Γκιώνη φέρεται να προέβη σε αυτή την ενέργεια κυρίως γιατί έχει απογοητευθεί πλήρως από τη μη τήρηση των προεκλογικών δεσμεύσεων του κ. Γκιώνη. Πληροφορίες δείχνουν ότι η άξια Τοπική Σύμβουλος της Δημοτικής Ενότητας Λουτρακίου, βρίσκεται σε ώριμες συζητήσεις προκειμένου να προσχωρήσει στην δημοτική παράταξη «Ενωμένοι Δημότες» του κ. Γ. Παπαγεωργίου, ο οποίος και εκείνος προσφάτως απέσυρε την στήριξη του στη νυν Δημοτική αρχή.

novel918 novel

Ηλίας Κασιδιάρης: Ο Σύριζα οδηγεί σε ανέντιμο συμβιβασμό και νέο επαχθές Μνημόνιο

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης δήλωσε για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις: "Ο ΣΥΡΙΖΑ είπε ψέμματα για ΕΝΦΙΑ, αφορολόγητο, κατώτατο μισθό, εξαπάτησε τους Έλληνες και μας οδηγεί σε ανέντιμο συμβιβασμό και νέο επαχθές Μνημόνιο".

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Η Δράση καταδικάζει απερίφραστα την χθεσινοβραδινή επίθεση στον Υπουργό Οικονομικών


 29 Απριλίου 2015

Ανακοίνωση

Η Δράση καταδικάζει απερίφραστα την χθεσινοβραδινή επίθεση στον Υπουργό Οικονομικών και στην παρέα του στα Εξάρχεια. Στις πολιτισμένες κοινωνίες οι διαφορές λύνονται με διάλογο, οι πολιτικές διαφορές στις εκλογές και η ελευθερία κίνησης όλων των ανθρώπων είναι δεδομένη.

Όμως δεν πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό. Τα Εξάρχεια αποτελούν πρακτικά «άβατο» για χιλιάδες συμπολίτες μας, των οποίων οι ιδέες και οι πράξεις δεν «εγκρίνονται» από τους αντιεξουσιαστές που δρουν εκεί ανενόχλητοι. Η κυβέρνηση, που δυστυχώς στο παρελθόν έχει δείξει αμφιθυμία αναφορικά με την καταδίκη τέτοιων περιστατικών, πρέπει σήμερα να αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα την κατάσταση και να αναθεωρήσει τις απόψεις της για το θέμα της απόκρυψης των χαρακτηριστικών των δραστών.

Γεωργία Πανοπούλου
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ THΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΜΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Γ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ



Το δεκάλεπτο τηλεοπτικό μήνυμα της Νέας Δημοκρατίας

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τον προπηλακισμό του υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση εναντίον του Υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη.
Καταδικάζουμε τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται.
Οι πρακτικές βίας δεν χωρούν στη Δημοκρατία.