Κυριακή 3 Μαΐου 2015

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ: 2ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΡΡΑΣ: ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΟ ΗΘΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΛΗΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ!

Kανείς δεν ξέχασε σήμερα, τον νεαρό Γιώργο Παρρά, που έφυγε πριν από 2,5 χρόνια τόσο άδικα από τα ζωή, μόλις στα 19 του χρόνια... Ήσαν όλοι εκεί , στο γήπεδο Ξυλοκάστρου, τιμώντας την μνήμη του,  στο 2ο τουρνουά ποδοσφαίρου "Γιώργος Παρράς" που διοργάνωσε ο Πανκαμαριακός με την συμμετοχή του Αστέρα Δερβενίου, του Ηρακλή Ξυλοκάστρου  και της ομάδας  Ε.Π.Ο. Σαλαμινομάχοι.
 DSC_0011 DSC_0014

Ήταν ένα ποδοσφαιρικό απόγευμα όπου στο γήπεδο του Ξυλοκάστρου, είχαν την δυνατότητα να απολαύσουν σήμερα,αρκετός κόσμος. Το τουρνουά στην μνήμη του Γιώργου Παρρά είχε λίγο από όλα.
 DSC_0012DSC_0015
Συγκίνηση, χαρούμενο κλίμα στις κερκίδες, γκολ, πέναλτι και στο τέλος ένα γλυκό και νοσταλγικό χαμόγελο από όλο τον κόσμο που χειροκρότησε τις προσπάθειες των παικτών όλων των ομάδων, αλλά και όλους τους αθλητές που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό.. Η ζωή άλλωστε είναι κάπως έτσι, πότε γλυκιά και πότε πικρή. Σημασία έχει να μην τα παρατάμε και να συνεχίζουμε. Κάτι πολύ σημαντικό που κατανοήσαμε σήμερα είναι, ότι κανένας άνθρωπος δεν φεύγει πραγματικά από κοντά μας όσο τον θυμόμαστε.
Τα έσοδα του τουρνουά θα διατεθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.

DSC_0013
Για την ιστορία:
Πανκαμαριακός – Αστέρας Δερβενίου 1 – 0
Ηρακλής Ξυλοκάστρου – ΕΠΟ Σαλαμινομάχοι 0 – 0 (3 – 0 π.)

Μικρός τελικός
Αστέρας Δερβενίου – ΕΠΟ Σαλαμινομάχοι 0 – 3

Μεγάλος τελικός 
Πανκαμαριακός – Ηρακλής Ξυλοκάστρου 4 – 1

Φωτογραφίες: iraklisxylokastrou.gr

Τέλος τ΄ ονειρα για τον Παναργειακό , νίκησε 1 - 0 τον Αιολικό

Παναργειακός-Αιολικός 1-0 | onsports.grΤη νίκη με 1-0 πήρε ο Παναργειακός από τον Αιολικό, ωστόσο η επικράτηση του Πανελευσινιακού στην Τρίπολη έβαλε τέλος στα όνειρά του για άνοδο.
Οι «λύκοι» ήταν καλύτεροι και στο 30’ ο Λιόσης με άπιαστο σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο αριστερό «Γ» της εστίας του Μάππα για το 1-0.

ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ (Σωτήρης Αντωνίου): Κατσαούνης, Λιόσης, Καλαγκάνης, Ρότα, Μπριλάκης, Λίτσος, Πούτσης (55’ Μπεκατώρος), Κοιλιάρας, Κατσικοκέρης, Σίμωσης (79’ Ετόφ), Παπαϊωάννου
ΑΙΟΛΙΚΟΣ (Θεαγένης Διονυσάτος): Μάππας, Παπαζούδης (85’ Σαμπάνης Γ.), Λίμα, Μπακάλης, Αλντι, Καδής, Γάλας, Μίχος, Σπανός, Μιχαλάκης, Σαμπάνης Μ. (70’ Ζαγοριανός)

 Το Λουτράκι επιβλήθηκε 3-1 του ΠΑΟ Βάρδας, ενώ η Δόξα Μανωλάδας νίκησε 3-2 της Αχαϊκής σε ένα χορταστικό ματς. Τέλος, ο Ζακυνθιακός επικράτησε 2-1 του Βύζαντα στα Μέγαρα.


28η Αγωνιστική
Δόξα Ν.Μ. – Αχαϊκή 3 - 2
Βύζας Μεγάρων – Ζακυνθιακός 2 - 1
ΠΑΟ Λουτρακίου – ΠΑΟ Βάρδας 3 - 1
Παναρκαδικός – Πανελευσινιακός 0 - 2
Παναργειακός – Αιολικός 1 - 0
Καλαμάτα – Μανδραϊκός 3-0 α.α.
Κύμη – Ερμής Κιβερίου 0-3 α.α.
Ρεπό: Αστέρας Μαγούλας

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1
Πανελευσινιακός
26
53-11
62
2
Παναργειακός
26
48-15
57
3
Αιολικός
26
40-24
46
4
Δόξα Ν. Μανωλάδας
27
35-24
45
5
Ζακυνθιακός
26
42-32
44
6
ΠΑΟ Λουτρακίου
26
29-19
44
7
Παναρκαδικός
26
44-29
43
8
Καλαμάτα
26
33-21
43
9
Βύζας Μεγάρων
26
33-21
40
10
ΠΑΟ Βάρδας
26
38-35
35
11
Ερμής Κιβερίου
26
28-31
30
12
Αχαϊκή
27
34-45
27
13
Αστέρας Μαγούλας
26
19-59
12
14
Α.Ο. Μανδραϊκός
26
12-51
5
15
Κύμη
26
1-72
-5

Νίκη με 2-0 (και) μέσα στην Τρίπολη και πρωταθλητής και με την βούλα ο Πανελευσινιακός! ( βίντεο)

  Παναρκαδικός-Πανελευσινιακός 0-2 (video) | onsports.gr 

Στη Football League επέστρεψε ο Πανελευσινιακός, καθώς πέρασε με  νίκη  από την Τρίπολη,  2-0 επί του Παναρκαδικού και εξασφάλισε μαθηματικά τον τίτλο στον 3ο όμιλο της Γ’ Εθνικής.
Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο στο πρώτο ημίχρονο, με τους γηπεδούχους να είναι ανταγωνιστικοί, παρόλο που βαθμολογικά είναι αδιάφοροι. Η ομάδα της Ελευσίνας όμως ήθελε τη νίκη και μετά από κάποιες χαμένες ευκαιρίες, στο 45’ ο Κουσκουνάς «έσπασε» την μπάλα για τον Δουκάκη, ο οποίος έκανε το 0-1.
Στο δεύτερο μέρος οι «σταχυοφόροι» συνέχισαν να πιέζουν και στο 53’ ο Κουσκουνάς με ατομική προσπάθεια πέτυχε το 0-2 «σφραγίζοντας» τη νίκη, αλλά και την άνοδο της ομάδας στα σαλόνια της Football League.
Το τρίποντο επί του Παναρκαδικού δεν έδωσε απλώς την άνοδο στον Πανελευσινιακό, αλλά πιστοποίησε και την τρελή κούρσα στο δεύτερο γύρο. Η νίκη δε, κόντρα σε μια ομάδα που έβγαλε μάτια, επίσης στο δεύτερο γύρο, απέδειξε ότι ο Πανελευσινιακός δικαίως έφτασε στο μεγάλο του στόχο του.
Παναρκαδικός: Μανέλης, Αρώνης (89’ Πετρόπουλος), Μπούτας, Χατζόπουλος, Κωστάκης (61’ Μπίσσιας), Κυριακόπουλος, Σταθουλόπουλος, Δήμος, Τριμπόνιας (69’ Πότια), Καδάς, Κώτσιρας
Πανελευσινιακός: Πουρής, Παπαναγιώτου, Στουρνάρας, Κουμπαρούλης, Μαρής (76’ Έβερετ), Νικολάου, Δουκάκης, Μακρίδης, Κουσκουνάς, Δεινόπαπας (60’ Κωνσταντινίδης), Μπουσυνάκης (46’ Τσίγκρος)

Το Μελισσι τίμησε τον Θανάση Παπαχριστόπουλο

ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β'ΑΘΉΝΑΣ - ΙΑΤΡΟ Θ.ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟ ΜΕΛΙΣΣΙ (ΦΩΤΟ) 
Μια ξεχωριστή βραδιά  χθες βραδιά  στο Μελίσσι Κορινθίας, αποτέλεσε και η βράβευση του συμπολίτη Ιατρού και Βουλευτή στη Β' Αθηνών κ. Θανάση Παπαχριστόπουλου. Στην τιμητική αυτή βραδιά για τον κ. Παπαχριστόπουλο , παραβρέθηκαν όλοι οι κάτοικοι του όμορφου χωριού, για να συγχαρούν  έναν δικό τους άνθρωπο , Επιστήμονα με μεγάλη προσφορά στους συνανθρώπους του και στο ευρύ κοινωνικό σύνολο


Την βράβευση έκανε ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μελισσίου κ. Παναγιώτης Αδρακτάς, ενώ το παρών στην τελετή έδωσε ο εγκάρδιος φίλος , συγχωριανός του κ. Παπαχριστόπουλου, Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιατρός Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου και Δημοτικός Σύμβουλος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κ Αναστάσιος Γκιολής.
Ο κ. Γκιολής ευχήθηκε στον κ Παπαχριστόπουλο, υγεία και άξιος στα νέα του καθήκοντα που του ανέθεσαν και του εμπιστεύθηκαν οι πολίτες της Β΄ Αθηνών. 
 Σε δηλώσεις του ο κ. Γκιολής τόνισε ότι "τέτοιοι άνθρωποι με μεγάλη προσφορά στο τόπο και στο κοινωνικό σύνολο πρέπει να επιβραβεύονται , να βγαίνουν μπροστάρηδες στους αγώνες και να μας εκπροσωπούν επάξια,στην Ελληνική Βουλή και όχι άεργοι... γραββατάκηδες, ψεύτες κλπ."
Μετά την τιμητική αυτή εκδήλωση όλοι κάθισαν και θυμήθηκαν ιστορίες από τα φτωχά εκείνα χρόνια και άλλα , που έζησαν στο Μελίσσι...

Ξεκίνησε η αντιπυρική περίοδος (1 Μαίου 2015 - 31 Οκτωβρίου 2015)


Ομάδα Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών - Ο.Ε.Δ.Δ. - Oedd - οεδδΑπό 1 Μαίου 2015 ξεκινά η αντιπυρική περίοδος. Μέχρι 31 Οκτωβρίου 2015 δεν θα επιτρέπεται οποιαδήποτε καύση στην ύπαιθρο. Η Πυροσβεστική συμβουλεύει τους πολίτες να μην καίνε σκουπίδια, ξερά χόρτα, κλαδιά και να μην ανάβουν υπαίθριες ψησταριές όταν επικρατεί ξηρασία και φυσάει αέρας.
ΕΑΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΤΕ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΚΑΛΕΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΤΟ 199 και δώστε στην Πυροσβεστική όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείτε.
Για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με γενικές προφυλάξεις μπορείτε να επισκεφθείτε το http://www.fireservice.gr/…/Forest_pr…/Forest+protection.csp η το http://civilprotection.gr/el/δασικές-πυρκαγιές
Αχρείαστοι να είμαστε!
Between 1st May 2015 and 31st October 2015 is the annual Fire Season where any outdoor fires are forbidden. The Hellenic Fire Brigade advises citizens to not ignite or burn rubbish, dry grass and garden refuse and not to use outdoor barbecues especially in windy conditions and when there is low humidity.
IF YOU SEE A FIRE CALL 199 IMMEDIATELY and give the Hellenic Fire Brigade as much information as possible.
For more information regarding general precautions, please visit http://www.fireservice.gr/…/Forest_pr…/Forest+protection.csp or http://civilprotection.gr/en/forest-fires
Let's hope we are not needed!

Ομάδα Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών - Ο.Ε.Δ.Δ. - Oedd - οεδδ

ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ-AETOS KRIONERIOY SOCKER TEAM

Ιερώνυμος από το Άργος: Υπάρχει σκέψη να κατεβεί από το σχολείο η εικόνα του Χριστού... που βρισκόμαστε; (βίντεο)


Από το Άργος όπου βρίσκεται συμμετέχοντας στου εορτασμούς για την μνήμη του πολιούχου της πόλεως Αγίου Πέτρου Επισκόπου Άργους, ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας ξεκαθάρισε πως δεν έχει καμία πρόθεση να σμφωνήσει με την αποκαθήλωση των ιερών εικόνων από τα σχολεία.
«Κι όταν μάλιστα υπάρχει σκέψη να κατεβεί από το σχολείο η εικόνα του Χριστού για τα ανθρώπινα δικαιώματα γιατί οι μουσουλμάνοι και οι άλλοι όταν μπαίνουνε βλέπουν τον Εσταυρωμένο και την Παναγία μας… που βρισκόμαστε; Και περιμένουμε λύση στο πρόβλημα;» αναρωτήθηκε ο κ. Ιερώνυμος που τόνισε πως «Όποια λύση κι αν δοθεί έξω από αυτά θα είναι ασπιρίνη. Θα περάσει λίγο ο πόνος και μετά από δέκα μέρες θα ξανάρθει πάλι».

Ερώτημα βόμβα για Δημοψήφισμα: Θέλετε να πάρει τη χώρα ο Λαφαζάνης και σε ένα βράδυ να την κάνει Κούβα;

alexis-tsipras-montblancΤην ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας γράφει με το επαναστατικό MontBlanc του,  τη δήλωση μεταμέλειας προς τους δανειστές και ταυτόχρονα ζητά ταπεινά συγνώμη από την Μέρκελ για τον όρο «Μερκελιστές» που λίγο έλειψε να γραφτεί στο λεξικό του Μπαμπινιώτη, όπως και από τον Ολάντ για τον χαρακτηρισμό Ολαντρέου, την ίδια ώρα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ετοιμάζει το δικό του «δημοκρατικό πραξικόπημα» μέσα στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και επιχειρεί να καταλάβει το κόμμα και το Μαξίμου.

Η σημερινή 26η αγωνιστική της Α2 Κορινθίας

Ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις περιλαμβάνει η σημερινή 26η αγωνιστική της Α2 κατηγορίας Κορινθίας.
Η 26η αγωνιστική
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ - ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ
Α.Ο. ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ – ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΩ ΔΙΜΗΝΙΟΥ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ – ΑΡΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ – ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ – ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ – ΦΩΚΑΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ΚΛΕΩΝΩΝ
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΣΟΛΩΜΟΥ
ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ – ΤΑΡΣΙΝΑ ‘97

Διπλό πρωτιάς ο Ολυμπιακός κόντρα στον Παναθηναϊκό με 66-77! Σπανούλης τιμωρός και πέτρα του σκανδάλου

Διπλό πρωτιάς ο Ολυμπιακός! Σπανούλης τιμωρός και πέτρα του σκανδάλου
Ένας, εμφανώς καλύτερος και με περισσότερες λύσεις, Ολυμπιακός πήρε δίκαια το διπλό κόντρα στον Παναθηναϊκό με 66-77, σε ένα παιχνίδι που σημαδεύτηκε για μία ακόμη φορά από διακοπή λόγω εισβολής οπαδών. Εξαιρετικός Πρίντεζης για τον Ολυμπιακό, το καλύτερο του ματς έκανε ο Ντάρντεν, κομβικός και ο Σπανούλης, που "προκάλεσε" το ντου.
Το ματς στο ξεκίνημα του είχε τις δύο ομάδες από κοντά στο σκορ. Ο ΠΑΟ βρήκε 8 πόντους στο ξεκίνημα από τον Γιάνκοβιτς, όμως ο Ολυμπιακός βρήκε λύσεις από πολλούς παίκτες του, πέρασε μπροστά και πήγε στο τέλος των πρώτων 10' μπροστά με 18-22.

Ο Ολυμπιακός πήρε μια μικρή διαφορά (23-30), με τον Παναθηναϊκό να πλησιάζει και πάλι, χάρη σε Μπατίστα και κάποια μακρινά σουτ. Ο Παππάς έδωσε και αυτός λύσεις, με το ημίχρονο να κλείνει στο 34-38.  Στο δεύτερο μέρος οι ερυθρόλευκοι με Ντάρντεν και Πρίντεζη άνοιξαν κι άλλο τη διαφορά, που έφτασε στους 11 πόντους με καλάθι του Ντάνστον.

Σε κάθε προσπάθεια του Παναθηναϊκού να επιστρέψει, ο Ολυμπιακός έβρισκε λύσεις. Και μάλιστα πειστικότατες. Έτσι, πρώτα το τρίποντο του Πρίντεζη όταν το ματς είχε φτάσει στους 6, αλλά και ένα ακόμα από τον Σπανούλη με τη διαφορά στους 8, έκοβε τα πόδια των παικτών του Ιβάνοβιτς, όποτε επιχειρούσαν να επιστρέψουν στη διεκδίκηση του παιχνιδιού.
 Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, που παρά την απουσία του Γκιστ δε χρησιμοποίσε καθόλου ούτε αυτή τη φορά τον Γκάνι Λαουάλ, ξέχασε στον πάγκο για αρκετό διάστημα τους Μπατίστα και Διαμαντίδη, με τους πράσινους να μη μπορούν να βρουν λύση στο σκοράρισμα, και τους φιλοξενούμενους να χτίζουν μια σημαντική διαφορά με το τέλος του 3ου δεκαλέπτου (48-62).

Η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε ιδιαίτερα στην τελευταία περίοδο. Ο Ολυμπιακός μπορεί να μη μπόρεσε σε αρκετές περιπτώσεις να εκτοξεύσει τη διαφορά και να κλειδώσει τη νίκη, όμως ο αδύναμος επιθετικά Παναθηναϊκός δεν απείλησε ουσιαστικά καθόλου, με τη διαφορά να πέφτει μόνο μία φορά κάτω από τους 10 (57-66).

Όμως και τότε, η αντίδραση του Ολυμπιακού ήταν εξαιρετική. Ο Πρίντεζης με τρίποντο ανέβασε και πάλι στους 12 τη διαφορά, με τον Σπανούλη λίγο μετά να δίνει με τρίποντο τη χαριστική βολή στον ΠΑΟ (64-77).
Ο αρχήγος του Ολυμπιακού πανηγύρισε τη διαφαινόμενη νίκη της ομάδας του με τρόπο που προκάλεσε τους οπαδούς του Παναθηναϊκού.

Ακολούθησε εισβολή οπαδών πίσω από τον πάγκο και μισάωρη διακοπή στο παιχνίδι, το οποίο ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε κανονικά, με τη σύμφωνη γνώμη και του Ολυμπιακού, ο οποίος πήρε μια καθ' όλα δίκαιη νίκη. 
Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είδε πέραν των αρχηγών Σπανούλη και Πρίντεζη, και τον - μέτριο μέχρι στιγμής στη χρονιά- Ντάρντεν να κάνει μεγάλη εμφάνιση, και με σωστή διαχείριση από τον πάγκο στο ζήτημα που είχε να αντιμετωπίσει με τα φάουλ των ψηλών του (3 στο ημίχρονο είχαν Χάντερ και Ντάνστον), πήρε την πολύτιμη νίκη που τον φέρνει δεδομένα στην πρώτη θέση της κανονικής περιόδου.

Τα δεκάλεπτα:
18-22, 34-38, 48-62, 66-77

Παναθηναϊκός (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος 2, Σλότερ 8 (2), Μποχωρίδης 2, Γιάνκοβιτς 10 (2), Φώτσης 2, Νέλσον, Παππάς 12, Μαυροκεφαλίδης 2, Διαμαντίδης 3, Μπατίστα 22, Μπλουμς.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 4, Χάντερ 4, Ντάνστον 7, Σπανούλης 12 (2τριπ., 7ασ.), Ντάρντεν 15 (1), Σλούκας 3 (5ασ), Λοτζέσκι 7 (1), Πρίντεζης 16 (4τριπ., 9ριμπ.), Αγραβάνης 2, Μάντζαρης 7 (2).

World War GRI

Greece, Russia and ISIS form an ongoing "three-head" threat against west civilization. An economic, a conventional and an asymmetric one are all capable to cause a World disorder. 21th century has emerged as an era of human knowledge and many want to rule this unique sense. 
Although Greece is a tiny area of the world has a symbolic value that both rivals are committing hostilities in order to gain control. Greece rests in south of Europe touches the path from East to West regarding goods, peoples and ideas. It is billions euro "bond" belted and a total powerless hostage to the rival. A hostage rescue operation remains a critical issue in which many times the hostage dies along with its executioner. Europe has no experience of such operations. A Greece hopeless suicide it may also become a painful hit to West. In any way Greece even saved will need an emergency quick recovery so as to become again a west symbol that links past with future worth its saving efforts.

OΜΗΡΟΙ ΣΤΟΝ ΑΡΓΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ



Η Ελλάδα αργοπεθαίνει. Χωρίς επάρκεια σε αγαθά, εισάγει γάλα και κρέας, τρώει πατάτες από την Αίγυπτο και είναι ένα βήμα πριν να στέκεται στις ουρές για χρήμα και αγαθά. Για κάποιους η Ελλάδα πεθαίνει από την 25η Ιανουαρίου 2015, για κάποιους την 23η Απριλίου 2010 που έγινε το διάγγελμα στο Καστελόριζο και για κάποιους από την 18η Οκτωβρίου 1981που ανήλθε το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία και δίδαξε το δόγμα του «Τσοβόλα δώστα όλα». Η αλήθεια κρυμμένη, όπως και ο φάκελος της Κύπρου που άνοιξε την 25η Νοεμβρίου 1973.

Δήλωση της Προέδρου της Βουλής για την «ιστορικής σημασίας» τοποθέτηση του Προέδρου της Γερμανίας

http://www.e-typos.com/files/1/2015/04/22/zoi-konsta.jpg
Η Πρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών (πολεμικών αποζημιώσεων, επανορθώσεων, αποπληρωμής  του κατοχικού δανείου, επιστροφής των κλεμμένων αρχαιολογικών θησαυρών) Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε:
«Τιμώντας την επέτειο εκτέλεσης των αγωνιστών της Καισαριανής ο Πρόεδρος της Γερμανίας προέβη χθες σε μια ιστορικής σημασίας δήλωση, με την οποία συνομολογεί την ανάγκη διερεύνησης της προοπτικής καταβολής των επανορθώσεων της Γερμανίας προς την Ελλάδα.
Είναι η πρώτη φορά που με τόσο επίσημο τρόπο ανοίγει το ζήτημα των γερμανικών οφειλών από γερμανικής πλευράς.
Και αυτό είναι άμεσα συνδεδεμένο με το γεγονός ότι για πρώτη φορά το ζήτημα προωθείται με συντονισμένο και επίσημο τρόπο από ελληνικής πλευράς:
-        από την διακομματική επιτροπή της Βουλής, 
-        από τους Έλληνες ευρωβουλευτές με επικεφαλής τον Μανώλη Γλέζο,
-        από τον Πρωθυπουργό της χώρας και την Κυβέρνηση,
-        από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Ας θυμηθούμε όλοι τον Υπουργό που, προ τριετίας, δήλωνε ότι «δεν υπάρχει φάκελος για τις γερμανικές αποζημιώσεις» κι ας συνειδητοποιήσουμε ότι τα πάντα είναι ζήτημα διεκδίκησης και πολιτικής βούλησης.
Σήμερα, οι γερμανικές αποζημιώσεις, αύριο το χρέος». 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. Κ. ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ



Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Καραγκούνης, σχετικά με  δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών για το δημοψήφισμα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση εξαπάτησε τον ελληνικό λαό, με ένα πρόγραμμα που δεν μπορεί να εφαρμοστεί.
Σήμερα ομολογεί το ψέμα και προαναγγέλλει δημοψήφισμα ώστε να μεταφέρει το βάρος της δικής της ευθύνης στον ελληνικό λαό.
Τον κορόιδεψε την πρώτη φορά, τον ξανακοροϊδεύει τώρα.