Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Να βρεθούν και να τιμωρήθούν παραδειγματικά οι άναδροι δολοφόνοι των αλόγων της Ζήρειας

 
 Γράφει ο κ. Ηλίας Μισσύρης
 Διαχειριστής της ομάδας facebook
Φίλοι Δήμου Ξυλοκάστρου-Friends of the City of Xylokastro

Aνανδροι ανεγκέφαλοι οπλοφορούντες δολοφόνησαν χθές οκτώ άλογα στη Ζήρεια. Πολλά μπλόγκ γράψανε σήμερα για το στυγερό αυτό έγκλημα δημοσιεύοντας και φωτογραφίες απο τα νεκρά κουφάρια των αλόγων στις πλαγιές της Ζήρειας. Με τη σειρά τους, αποτροπιασμένοι κάτοικοι της περιοχής εξέφρασαν δικαιολογημένα την οργή τους για την άνανδρη δολοφονία των αλόγων μοιράζωντας τις παραπάνω δημοσιεύσεις στο προφίλ τους, σε ομάδες όπως αυτή και σε άλλες φιλοζωικές σελίδες ΚΔ. Αποτέλεσμα; Αποτροπιασμός, οργή, δυσφήμιση σε εθνικό επίπεδο αλλα και παγκοσμίως ..αλλα με τους άνανδρους δολοφόνους ακόμα ελεύθερους -και πολύ φοβάμαι- να το γλεντάνε αφου πέτυχαν τον σκοπό τους έστω και ανώνυμα να ξεβραστούν απο την αφάνια της δυστυχισμένης τους ζωής και να αισθανθούν διάσημοι και σημαντικοί κατα τον ίδιο τρόπο που αισθάνονται ικανοποίηση οι κατα καιρούς κατα συρροήν δολοφόνοι μετα το έγκλημά τους, ετσι για να μιλάει κάποιος γι αυτούς...Γι αυτό ζητάω συγγνώμη σαν διαχειριστής της ομάδας που δεν ενέκρινα να δημοσιεύσω αναρτήσεις μελών με τις φωτογραφίες των νεκρών αλόγων εδώ, γιατι πρωτον τυχαίνει να έχουμε άλογο στην οικογένεια μας πολλα χρόνια και δεν θέλω να στιγματίσω τον τόπο μου στα παιδιά μου και δεύτερο και κυριώτερο είναι οτι το στυγερό αυτό έγκλημα πιστεύω ακράδαντα οτι ΕΙΝΑΙ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ, ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΝ ΣΤΕΝΗ ΚΑΙ ΜΑΚΡΑΙΩΝΗ ΣΧΕΣΗ ΣΤΟΡΓΗΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ ΜΕ ΤΟ ΑΛΟΓΟ ΤΗΝ ΙΠΠΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΕΝΙΚΏΤΕΡΑ. Σαν ένας 53 χρονος Ξυλοκαστρίτης της διασποράς που όμως κρατάω επαφή με τον τόπο μου το υπογράφω το παραπάνω. Απομένει σε εσάς που ζήτε εκεί και αποφάσίζετε για τα πράγματα να βοηθήσετε τις αρχές να βρεθούν και να τιμωρήθούν παραδειγματικά οι άναδροι δολοφόνοι των αλόγων αλλα και της υπόληψης του πολιτισμού του τόπου μας.

Φίλοι Δήμου Ξυλοκάστρου-Friends of the City of Xylokastro

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ - ΚΡΑΒΒΑΡΙΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ " Του έρωτα και του βοριά"

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ
Κυριακή, 10 Μαΐου στις 7:30 μ.μ.
Δημοτικό θέατρο Άγγελος Σικελιανός Ξυλόκαστρο 

Οι εκδόσεις ΟΣΤΡΙΑ και η Συγγραφέας Γεωργία Κραββαρίτη σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο Του έρωτα και του βοριά.

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ: 2ο Τουρνουά βόλλευ Γυναικών «Γιάννης Ζάρρος» : Aποτελέσματα των αγώνων:

 
Γυμναστικός Σύλλογος Ξυλοκάστρου "Ο ΑΡΙΣΤΟΝΑΥΤΗΣ"Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και πλήθος κόσμου - στο κλειστό γυμναστήριο Ξυλοκάστρου - το 2ο Τουρνουά βόλλευ Γυναικών «Γιάννης Ζάρρος», που συνδιοργάνωσαν ο Γ.Σ Ξυλοκάστρου ¨Αριστοναύτης¨ με τον Γ.Σ ¨Απόλλωνα Ξυλοκάστρυ ¨. Για δύο ημέρες (2-3 Μαίου), τέσσερες ομάδες (Α.Ο Άρατος Κιάτου, Γ.Σ Απόλλων Ξυλοκάστρου, Κύζικος Ν. Περάμου και Α.Ο Ποσειδών Λουτρακίου) αγωνίστηκαν για να τιμήσουν την πολύ μεγάλη και πολυετή προσφορά του Γιάννη Ζάρρου στον Αθλητισμό του Ξυλοκάστρου.
 
Τα αποτελέσματα των αγώνων ήταν:
1ος ημιτελικός : A.O Άρατος Κιάτου – Κύζικος Ν. Περάμου: 0-3 και
2ος ημιτελικός: Γ.Σ Απόλλων Ξυλοκάστρου – Α.Ο Ποσειδών Λουτρακίου: 2-3.
 
Nικήτρια ομάδα του Τουρνουά ήταν η ομάδα του Α.Ο Ποσειδώνα Λουτρακίου, που κέρδισε στον τελικό τον Κύζικο Ν. Περάμου με 3-1 σετ.
Στην τρίτη θέση ο Γ.Σ Απόλλων Ξυλοκάστρου που επιβλήθηκε στον μικρό τελικό του Α.Ο Άρατου Κιάτου με σκορ 3-0.
 
Θερμά συγχαρητήρια στα κορίτσια των τεσσάρων ομάδων για την αγωνιστικότητά τους, το ήθος τους και το θέαμα που προσέφεραν!!!

Γυμναστικός Σύλλογος Ξυλοκάστρου "Ο ΑΡΙΣΤΟΝΑΥΤΗΣ"

ΘΕΑΜΑ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΙΑΚΑ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

Με την παρουσία πάρα πολύ κόσμου, που γέμισε τις κερκίδες του κλειστού γυμναστηρίου, πραγματοποιήθηκε ο φιλανθρωπικός φιλικός αγώνας μπάσκετ των παλαιμάχων της Εθνικής και της μικτής ομάδας του Οίακα και των παλαιμάχων, το Σάββατο 2 Μαΐου στο Ναύπλιο.
Τον αγώνα διοργάνωσαν ο Δήμος Ναυπλιέων σε συνεργασία με το ίδρυμα "Γ.Σαμαρτζή-Πολιτεία Αγάπης"  για την ενίσχυση των σκοπών του ιδρύματος .

Η Εθνική παλαιμάχων Μπάσκετ με τους κορυφαίους μπασκετμπολίστες, Σιγάλα,  Σούλη, Μπουντούρη, Πρέλεβιτς, Γαλακτερό, Χριστοδούλου, Σιούτη, Κωσταντινίδη και προπονητή τον Γιάννη Ιωαννίδη αγωνίστηκαν με την ομάδα του ΟΙΑΚΑ στην οποία έπαιξε και ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος ο οποίος υπήρξε παίκτης της ομάδας για χρόνια, προσφέροντας ένα υπέροχο θέαμα στους φιλάθλους.
Πριν τον αγώνα έγιναν απονομές αναμνηστικών στον προπονητή και τους παίκτες της Εθνικής παλαιμάχων, ενώ το αγώνα παρακολούθησαν, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος, ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Αδριανός, ο πρώην υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης, η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Πόπη Καλκούνου και ο αντιδήμαρχος του Δήμου Ναυπλιέων Γιώργος Καχριμάνης.

sfedona.gr