Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Στις φυλακές Κέρκυρας ο παιδοκτόνος

Σε ειδικά διαμορφωμένο και απομονωμένο κελί στις φυλακές Κέρκυρας ο παιδοκτόνος
Από τις 18:10 το απόγευμα κρατείται στις φυλακές της Κέρκυρας ο 27χρονος Βούλγαρος, φερόμενος ως παιδοκτόνος. Η μεταγωγή του από την Αθήνα έγινε κάτω από αυστηρά μετρά ασφαλείας, τόσο στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας όσο και στην Κέρκυρα, στον χώρο γύρω από τις φυλακές.

H κλούβα της Αστυνομίας σταμάτησε στην πύλη της φυλακής. Ο 27χρονος μπήκε στη φυλακή με σκυμμένο το κεφάλι και κρατείται πλέον σε απομονωμένο χώρο, σε ειδικά διαμορφωμένο κελί, το οποίο θα φρουρείται όλο το 24ωρο.

Νέος υφυπουργός Δικαιοσύνης ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος

Νέος υφυπουργός Δικαιοσύνης ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος
 Σε υφυπουργό του υπουργείου Δικαιοσύνης αναβαθμίστηκε σήμερα ο νυν γενικός γραμματέας του υπουργείου Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, πρώην διοικητής της ΕΥΠ της τελευταίας κυβέρνησης Καραμανλή και πρώην προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας με προσωπική επιλογή, όπως λέγεται, του ίδιου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. .
Ο νέος υφυπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ορκίστηκε το απόγευμα με θρησκευτικό όρκο, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και ενώπιον του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Η ορκωμοσία πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Επίσκοπο Μεθώνης κ. Κλήμη. Παρόντες στη διαδικασία της ορκωμοσίας ήταν  ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, ο γενικός γραμματέας της Προεδρίας Γιώργος Γεννηματάς, ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Σπύρος Σαγιάς και ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Αμέσως μετά ο πρωθυπουργός ευχήθηκε στους κ.κ. Παρασκευόπουλο και Παπαγγελόπουλο να έχουν μια καλή συνεργασία, ενώ λίγο πριν την ορκωμοσία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο κ. Τσίπρας είχαν μια ολιγόλεπτη συνάντηση στο προσωπικό γραφείο του κ. Παυλόπουλου.

Ο νέος υφυπουργός θα αναλάβει αρμοδιότητες που σχετίζονται με την ενίσχυση της διαφάνειας στον χώρο της Δικαιοσύνης, που αποτελεί προτεραιότητα της σημερινής ηγεσίας του υπουργείου.
Ο νέος υφυπουργός Δικαιοσύνης είναι πτυχιούχους της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Εισήλθε στο δικαστικό σώμα το Σεπτέμβριο του 1983. Υπηρέτησε στις Εισαγγελίες Πρωτοδικών Κορίνθου και Αθήνας και στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών. Διετέλεσε εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης και Εκτελέσεως Ποινών στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και υπηρέτησε στο Προανακριτικό Τμήμα της παραπάνω Εισαγγελίας με αντικείμενο τη διερεύνηση σοβαρών υποθέσεων ευρύτερου ενδιαφέροντος.
Είναι αυτός που σχεδίασε και εγκατέστησε πλήρες μηχανογραφικό σύστημα όλης της ποινικής διαδικασίας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Το 2003 εξελέγη από τους συναδέλφους του προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ το 2006, ορίστηκε εποπτεύων εισαγγελέας στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και πρόεδρος του Συμβουλίου Συντονισμού Ανάλυσης και Ερευνών (εποπτεύων εισαγγελέας της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας - ΔΑΕΕΒ - Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας).
Από τον Ιούνιο του 2009 μέχρι τον Οκτώβριο του ίδιου έτος βρέθηκε στην θέση του διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.



Τι δήλωσε ο Δημήτρης Μάρδας για το ζήτημα της μεταφοράς των 80.000 ευρώ Μήνυση εναντίον της εφημερίδας Bild ετοιμάζεται να καταθέσει το υπουργείο Οικονομικών

Μήνυση εναντίον της εφημερίδας Bild ετοιμάζεται να καταθέσει το υπουργείο Οικονομικών
Νομικά ετοιμάζεται να στραφεί εναντίον της γερμανικής εφημερίδας Bild το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο χαρακτηρίζει «σκευωρία» το δημοσίευμα και καταγγέλλει την εχθρική στάση του εντύπου απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση και τη χώρα.

Σε άρθρο με τίτλο «Νέο ελληνικό σκάνδαλο-Έβγαλε ο αντί-Βαρουφάκης 80.000 ευρώ στο Λουξεμβούργο;», η γερμανική εφημερίδα ισχυρίζεται ότι ο κ. Μάρδας ήταν ο Έλληνας πολιτικός που έβγαλε τα χρήματά του στο εξωτερικό ενώ τονίζει ότι προχώρησε σε αυτή την πράξη για να αποφύγει ένα ενδεχόμενο Grexit.

Τσίπρας και Γιούνκερ ανοίγουν ασφαλιστικό και εργασιακό μετά από τηλεφωνική επικοινωνία

Τσίπρας και Γιούνκερ ανοίγουν ασφαλιστικό και εργασιακό 
Ο Πρόεδρος Ζ. Κ. Γιουνκέρ και ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας είχαν σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία.
Κατέγραψαν την πρόοδο που έχει σημειωθεί τις τελευταίες ημέρες στις συνομιλίες μεταξύ της Ελλάδος και των εταίρων της πάνω στο ζήτημα της αναλυτικής δέσμης μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να ολοκληρωθεί επιτυχώς η αξιολόγηση.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στη σημασία των μεταρρυθμίσεων για εκσυγχρονισμό του συνταξιοδοτικού συστήματος, ούτως ώστε να καταστεί δίκαιο, δημοσιονομικά βιώσιμο και αποτελεσματικό στην κατεύθυνση αποφυγής της φτώχειας της τρίτης ηλικίας.
Επίσης, συζήτησαν την ανάγκη οι μισθολογικές εξελίξεις και οι θεσμοί της αγοράς εργασίας να διαδραματίσουν ένα υποστηρικτικό ρόλο στη δημιουργία θέσεων εργασίας, στην ανταγωνιστικότητα και την κοινωνική συνοχή.
Σε αυτό το πλαίσιο υπήρξε σύγκλιση απόψεων γύρω από τον ρόλο ενός μοντέρνου και αποτελεσματικού συστήματος συλλογικών διαπραγματεύσεων, το οποίο θα πρέπει να αναπτυχθεί μέσω ευρείας διαβούλευσης και να πληροί τα υψηλότερα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Οι εποικοδομητικές συνομιλίες θα πρέπει να συνεχιστούν στα πλαίσια του Brussels Group.

Θετική η τελική αποτίμηση, πολλά τα αιχμηρά σχόλια , oι τοποθετήσεις των κομμάτων για το αθλητικό νομοσχέδιο

Βουλή: Οι τοποθετήσεις των κομμάτων για το αθλητικό νομοσχέδιο Με θετική τελική αποτίμηση, αλλά και αρκετά αιχμηρά σχόλια για την διαπραγματευτική τακτική του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή, αποκρίθηκαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης στις αλλαγές που επήλθαν στο σώμα του νομοσχεδίου κατά της βίας στα γήπεδα, κατά την επί της αρχής συζήτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Δεν θέλω να οξύνω τα πνεύματα, αλλά μιλάμε για «κωλοτούμπα». Θεωρώ δε πως αν η «κωλοτούμπα» ήταν άθλημα, θα είχατε πάρει το πρωτάθλημα - κι αν ήταν εργόχειρο, θα είχατε κάνει την προίκα σας»,σχολίασε ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Κουκοδήμος.

Διαφορετικό υπήρξε το ύφος του προκατόχου του Σταύρου Κοντονή επί κυβερνήσεως Σαμαρά, Γιάννη Ανδριανού, ο οποίος διεμήνυσε στον υφυπουργό πως «εργάζεστε με εντιμότητα και ειλικρίνεια» - και τόνισε πως «δεν πρέπει να συγχέουμε την έννοια του αυτοδιοίκητου με θύλακες όπου ο νόμος εφαρμόζεται μερικώς και ατελώς».
Από την άλλη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης σε μια αρκετά σκληρή κατά τα άλλα ομιλία του κατά του ΣΥΡΙΖΑ, υπενθύμισε τη στήριξη της ΝΔ σε επιμέρους διατάξεις του νομοσχεδίου, καλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ να μιμηθεί στο μέλλον την «εποικοδομητική» αντιπολίτευση που ασκεί η ΝΔ.

«Δεν μπορούμε να μιλάμε για αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ αλλά για οιωνί αυτοδιοίκητο», επέκρινε το νομοσχέδιο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Μιχάλης Αρβανίτης, θεωρώντας πως οι διατάξεις του δίνουν την εξουσία στον αρμόδιο υπουργό, να τιμωρεί μια ομάδα «μέχρι καταστροφής».
Από την άλλη, ο εισηγητής του κόμματος Αντώνης Γρέγος, αναφερόμενος στις νομοτεχνικές αλλαγές που επέφερε στο νομοσχέδιο η διαπραγμάτευση με τις διεθνείς ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες, υποστήριξε πως «το νομοσχέδιο τείνει να μετατραπεί από "νομοσχέδιο Κοντονή" σε "νομοσχέδιο UEFA". Συμφωνούμε να είστε σε επικοινωνία με τις ομοσπονδίες, αλλά όχι και να μας υποδεικνύουν τι πρέπει να γίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στον ελληνικό αθλητισμό», ανέφερε ο κος Γρέγος.

«Το νομοσχέδιο έχει έναν επικοινωνιακά γόνιμο τίτλο, αλλά πίσω απ' αυτόν κρύβεται ουσιαστικά μια προσπάθεια επέμβασης στο ελληνικό ποδόσφαιρο», υποστήριξε ο Γιώργος Μαυρωτάς (Το Ποτάμι), αντιτιθέμενος στις «υπερεξουσίες που δίνονται στον υπουργό, σε ένα ασαφές πλαίσιο». Από την άλλη ωστόσο, η πρώην αθλήτρια και βουλευτής του Ποταμιού, Σταυρούλα Αντωνάκου, διαπίστωσε με αφορμή το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης με τις ξένες ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες, «ήττα του υπουργού που τον έκανε σοφότερο».
«Από το νομοσχέδιο λείπει η ρητή αναφορά σε ανάρμοστες συμπεριφορές μεγαλοπαραγόντων που έχουν σχέση με τον αθλητικό. Αναφέρεται στα φυσικά πρόσωπα, αλλά άλλο φυσικό πρόσωπο είναι ο κυρ-Τάκης ο περιπτεράς, και άλλο είναι ο μεγαλοπαράγοντας μίας ΠΑΕ», ανέφερε ο εισηγητής του Ποταμιού, δηλώνοντας πως θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο επί της αρχής.

«Η σημερινή κυβέρνηση, από τη μια μεριά μεν καταγγέλλει τα άθλια φαινόμενα που επικρατούν στο χώρο του ποδοσφαίρου, αλλά από την άλλη δεν αμφισβητεί το μοντέλο του αθλητισμού των επιχειρηματιών - και το θεωρεί μονόδρομο», παρατήρησε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Γιάννης Γκιόκας. Ο βουλευτής του ΚΚΕ πρότεινε την κατάργηση της συμμετοχής των ελληνικών ομάδων στο "Στοίχημα", τον έλεγχο των ΠΑΕ και ΚΑΕ από το υπουργείο Ανάπτυξης, την παύση της χρηματοδότησης των ανωνύμων αθλητικών εταιρειών και την απαγόρευση του δανεισμού παικτών μεταξύ ομάδων ίδιας κατηγορίας.

Έντονα προβληματισμένος από το άρθρο 15 εμφανίστηκε ο ειδικός αγορητής των ΑΝΕΛ Παύλος Χαϊκάλης, ο οποίος διέκρινε διαφορά ανάμεσα στην ελληνική και την αγγλική εκδοχή της διατύπωσης του άρθρου, όπως συναποφασίστηκε με την UEFA: Όπως παρατήρησε ο κος Χαϊκάλης, ενώ στην ελληνική διατύπωση γίνεται λόγος για την διαχείριση από την ΕΠΟ των "εσωτερικών της υποθέσεων", στην αγγλική εκδοχή του κειμένου δεν υπάρχει η έκφραση "internal" (εσωτερικών) αλλά απλώς η έκφραση "its own" (δικών της). «Η πληροφορία που έχουμε είναι πως αν δεν αλλάξει η ελληνική διατύπωση, δεν θα γίνει δεκτή από την UEFA»,προειδοποίησε ο κος Χαϊκάλης, δηλώνοντας πως αν μέχρι την ώρα της ψήφισης των άρθρων, δεν έχει εκφραστεί θετικά η διεθνής ομοσπονδία, οι ΑΝΕΛ θα καταψηφίσουν το άρθρο. «Δεν θα παίξουμε εμείς με την έξοδο του ελληνικού ποδοσφαίρου για μια λέξη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αντίθετα, ο υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, υποστήριξε σε παρέμβασή του, πως η διάταξη είναι ξεκάθαρη και πως «παίζουμε με τις λέξεις». «Δεν βάζουμε απλά πλάτες στο νομοσχέδιο, αλλά στον υπουργό που το φέρνει», ξεκαθάρισε ο κος Κουίκ.

«Η έκφραση είναι αυτή στην οποία συμφωνήσαμε με τους εκπροσώπους της FIFA και της UEFA σε ό,τι αφορά το ελληνικό κείμενο προχθές στη Γενεύη», απάντησε ο Σταύρος Κοντονής. Οι εξηγήσεις του υφυπουργού, πάντως, δεν έπεισαν την αξιωματική αντιπολίτευση και το ΠΑΣΟΚ, καθώς οι κοινοβουλευτικοί τους εκπρόσωποι, Γ. Βρούτσης και Γ. Κουτσούκος χρησιμοποίησαν αργότερα το ίδιο επιχείρημα προκειμένου να διαπιστώσουν αδυναμία στο νομοσχέδιο.

Από πλευράς ΠΑΣΟΚ, η ειδική αγορήτριά του, Εύη Χριστοφιλοπούλου, συμμερίστηκε τις ενστάσεις περί «υπερεξουσιών του υπουργού» και πρότεινε την θεσμική αναβάθμιση της Διαρκούς Επιτροπής Αντιμετώπισης της Βίας (που δίνει γνωμοδότηση για τις διοικητικές κυρώσεις που επαφίενται στον υπουργό): «Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΑΒ, μπορεί μέσω της διαδικασίας επιλογής του, να αναβαπτιστεί για να μην σας λένε πως είναι όργανο του υπουργού», παρατήρησε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Πρότεινε δε μεταξύ άλλων, «ανοικτή πρόσκληση για την υποβολή υποψηφιοτήτων στην ΔΕΑΒ, αντικειμενική και αμερόληπτη διαδικασία επιλογής, ειδική αιτιολογία της πράξης ορισμού των μελών της και προστασία της θητείας των μελών της με την πρόβλεψη δυνατότητας παύσης τους μονάχα σε σοβαρή περίπτωση παράβασης των καθηκόντων τους».

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο λιμάνι Ηγουμενίτσας: Έφθασε η κλούβα με τον παιδοκτόνο

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο λιμάνι Ηγουμενίτσας: Έφθασε η κλούβα με τον παιδοκτόνοΔρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας αυτή την ώρα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας όπου έφθασε πριν από λίγο η κλούβα της αστυνομίας που μεταφέρει τον Βούλγαρο παιδοκτόνο.

Από λεπτό σε λεπτό αναμένεται η κλούβα να αναχωρήσει με το πλοίο της γραμμής για την Κέρκυρα όπου ο 27χρονος παιδοκτόνος θα κρατηθεί στις φυλακές υψιστης ασφαλείας του νησιού σε ειδικό κελί που έχει διαμορφωθεί για την κράτησή του.

Στο δρόμο για τις κάλπες Φοιτητικές Εκλογές 2015 - Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, η «γαλάζια» παράταξη στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ ετοιμάζεται για την 29η διαδοχική της επικράτηση, μόνο που αυτή τη φορά αποκτά προστιθέμενη αξία.

http://ysterografa.gr/wp-content/uploads/2014/04/dap-ndfk.jpg
Στο δρόμο για τις κάλπες Φοιτητικές Εκλογές 2015

H πρώτη μαζική καταγραφή εκλογικής προτίμησης και μάλιστα σε μία πολύ σημαντική ηλικιακή ομάδα,αποτυπώνεται στις προσεχείς φοιτητικές εκλογές που λαμβάνουν χώρα στις 13 Μαΐου.


Τα προγνωστικά δεν δείχνουν ντέρμπι ούτε φέτος καθώς η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, η «γαλάζια» παράταξη στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ ετοιμάζεται για την 29η διαδοχική της επικράτηση, μόνο που αυτή τη φορά αποκτά προστιθέμενη αξία.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έχει επενδύσει αρκετά στις προσεχείς φοιτητικές προσπαθώντας να βγάλει από το «σκοτάδι» τη φοιτητική παράταξη ΑΡ.ΕΝ. που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ και να αποδείξει ότι μπορεί να δημιουργήσει ένα ισχυρό ρεύμα και μέσα στην φοιτητικό κίνημα. Από την άλλη, η παράταξη που πρόσκειται στο ΚΚΕ, η ΜΑΣ φαίνεται να διατηρεί τη σταθερή της πορεία μετά και το αποτέλεσμα των περσινών εκλογών.

Στον αντίποδα, πολύ χειρότερη είναι η εικόνα για την άλλοτε αξιωματική αντιπολίτευση στα ανώτατα Ιδρύματα. Ο λόγος για την ΠΑΣΠ την φοιτητική παράταξη που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ και μετά βίας θα κατέλθει σε κάποια τμήματα σε αυτές τις εκλογές.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ φαίνεται να ενισχύει τα ψηφοδέλτια της, τόσο σε μαζικότητα όσο και σε ποσοστά σε όλα τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, γεγονός που αποτυπώνει την πολύ καλή προσπάθεια που γίνεται σε κεντρικό επίπεδο.

Συνάντηση της Προέδρου της Βουλής με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης της Τυνησίας και ηγέτη της Τυνησιακής Αριστεράς

Εμφάνιση IMG_2015_05_05_00039.jpg 
Η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου συναντήθηκε σήμερα με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και ηγέτη της Τυνησιακής Αριστεράς της Τυνησίας κ. Hamma Hammami.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι εξελίξεις στις δύο χώρες και εκφράστηκε η αμοιβαία βούληση για συνέχιση και εμβάθυνση των καλών και αλληλέγγυων σχέσεων μεταξύ των δύο λαών και των δύο κοινοβουλίων.

ΑΡΧΑΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΣ: ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ...ΠΛΗΘΥΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ!

Αύξηση  επισκεψιμότητας  σε ποσοστό που αγγίζει το 20% σε σχέση με τις επισκέψεις του Απριλίου του προηγούμενου έτους , παρουσίασε το Μουσείο Αρχαίας Κορίνθου, σύμφωνα με τα  τελευταία στατιστικά στοιχεία του αρμόδιου τμήματος καταμέτρησης όπως προέκυψαν από το ρεπορτάζ  του GREEKRADIO WEB CHANNEL σε συνεργασία με το korinthostv.gr.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσοστό αυτό είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό  δεδομένης της οικονομικής συγκυρίας  και όπως  τονίζεται από τους ιθύνοντες , πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη το γεγονός  ότι δε μιλάμε για ''καλοκαιρινό'' αλλά για καθαρά πολιτιστικό τουρισμό  σε μια χρονική στιγμή ιδιαίτερα ρευστή όσον αφορά την αναμονή για την επίτευξη συμφωνίας με τους Θεσμούς  και την εξέλιξη του Τουρισμού...
Η αυξανόμενη ροή τουριστών στο Μουσείο  Αρχαίας Κορίνθου  αλλά και τα υπόλοιπα μουσεία της Κορινθίας  συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό ,δημιουργώντας συνθήκες αισιοδοξίας σε όλους τους εμπλεκόμενους παράγοντες , ενώ σημαντικότατο παράγοντα αύξησης  της επισκεψιμότητας αποτελεί το εδώ και ένα μήνα διευρυμένο ωράριο.

ΤΑΣΟΣ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ

Δικογραφία στο πλαίσιο ελέγχων για τα τυχερά παίγνια & τον παράνομο στοιχηματισμό, μέσω διαδικτύου

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ


Αθήνα, 6 Μαΐου 2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος (4) χρηστών ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, που υπόσχονταν ψευδώς, έναντι χρηματικής αμοιβής, δήθεν προγνωστικά για παιχνίδια από το δελτίο στοιχημάτων του ΟΠΑΠ
Η δικογραφία σχηματίστηκε στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων και δράσεων για την καταπολέμηση της διενέργειας τυχερών παιγνίων και παράνομου στοιχηματισμού, μέσω Διαδικτύου

O ΠΑΣ Ροδιά Ξυλοκάστρου στη Β' Εθνική - Φιέστα ανόδου


 
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ!!!
Π.Α.Σ. Ροδιά Ξυλοκάστρου

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου της ΚΕΔΕ 7-9 Μαΐου στη Χαλκιδική- Ζωντανά από τον ΑΙΡΕΤΟ

Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο με θέμα:
«Η Αναβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
 με τους Πολίτες Μπροστά»
Σιθωνία, 7-9 Μαΐου 2015
Ξενοδοχείο PORTO CARRAS


Πέμπτη 7 Μαΐου 2015
09:00 – 11:00        Διαπίστευση – Εγγραφή Συνέδρων  
11:00 – 13:00        Τελετή Έναρξης Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου
                            
          Καλωσόρισμα Δημάρχου Σιθωνίας
                             Γιάννη Τζίτζιου, Μέλους Δ.Σ. ΚΕΔΕ
                             Χαιρετισμοί
                             Προέδρου Π.Ε.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας
                               Λάζαρου Κυρίζογλου, Δημάρχου Αμπελοκήπων-Μενεμένης
                             Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας
Απόστολου Τζιτζικώστα
                             Προέδρου ΕΝ.Π.Ε.
Κώστα Αγοραστού
                             Προέδρου Εκτελεστικής Επιτροπής Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
Θέμη Μπαλασόπουλου
                             Προέδρου Π.Ο.Π.-Ο.Τ.Α.
Μάρκου Δαρδαμάνη
                             Εκπρόσωποι Κυπριακής Αυτοδιοίκησης 

13:00 – 17:00        Εισήγηση Διοικητικού Συμβουλίου Κ.Ε.Δ.Ε. από τον
                             Πρόεδρο Γιώργο Πατούλη, Δήμαρχο Αμαρουσίου
                             Χαιρετισμοί – τοποθετήσεις εκπροσώπων Πολιτικών Κομμάτων

                             Κήρυξη έναρξης εργασιών από τον Υπουργό Εσωτερικών
και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκο Βούτση
19:30                    Τιμητική Εκδήλωση
                             Κεντρικός Ομιλητής: Δημήτρης Αβραμόπουλος
Επίτροπος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε.
Θέμα: «Αυτοδιοίκηση, Ελλάδα, Ευρώπη»

Εκπρόθεσμα κατατέθηκε η τροπολογία για τα αποθεματικά των δήμων


Υπουργική τροπολογία που προστατεύει τους φορείς από πιθανή θετική ζημία (penalties) που θα υποστούν από την υποχρεωτική μεταφορά των ταμειακών τους διαθέσιμων στην Τράπεζα της Ελλάδας κατέθεσε η κυβέρνηση στην Βουλή στο πλαίσιο του νομοσχεδίου για τον εκδημοκρατισμό της δημόσιας διοίκησης

Ακολουθεί η τροπολογία που σημειωτέον κατατέθηκε εκπρόσθεσμα:
  Εμφάνιση
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΖΩΗ
ΜΑΙΟΣ 2015

 
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Φεστιβάλ Ολιστική Ζωή στο Prime Isthmus Hotel το Σαββατοκύριακο της Πρωτομαγιάς.
Εμφάνιση Το παρόν έδωσαν σημαντικές προσωπικότητες του χώρου όπως η κ.Μάρη Ιωάννα (Πρόεδρος Παγκόσμιας Οργάνωσης Προγενετικής Αγωγής ΟΜΑΕΠ), η κ.Λάνα Μαλίεβιτς (Βιοχημικός), ο κ.Γεραμάνης Νικόλαος (Ομοιοπαθητικός), Τρούντι Λιουδάκι (από το κέντρο Φωτός & θεραπείας) και αρκετοί άλλοι ολιστικοί & ενεργειακοί θεραπευτές, δίνοντας πολύτιμες πληροφορίες και συμβουλές στον κόσμο που επισκέφτηκε τις διαλέξεις τους. Τα θέματα που πραγματεύτηκαν ποικίλα με σκοπό την ενημέρωση πάνω σε θέματα που προάγουν την ισορροπία του πνεύματος και του σώματος με οδηγό την σοφία της φύσης.  
Ευχαριστούμε πολύ όλους τους συμμετέχοντες και τους ομιλητές του φεστιβάλ.

Prime Isthmus Hotel


Επίσκεψη Ελληνοαρμενικού Κολλεγίου Τουρισμού, Εστίασης και Υπηρεσιών Αρμενίας στη Βουλή των Ελλήνων.

 Εμφάνιση IMG_9156.jpg
Εμφάνιση IMG_9172.jpgΤη Βουλή των Ελλήνων επισκέφθηκαν οι διδάσκοντες και οι σπουδαστές του Ελληνοαρμενικού Κολλεγίου Τουρισμού, Εστίασης και Υπηρεσιών Αρμενίας, με την ευκαιρία εκπαιδευτικής εκδρομής τους στην Αθήνα. Την αποστολή υποδέχθηκε με θέρμη η Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Να σημειωθεί ότι λίγες ημέρες νωρίτερα και κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής της στην Αρμενία, η κυρία Κωνσταντοπούλου είχε επισκεφθεί το Ελληνικοαρμενικό Κολλέγιο Τουρισμού, Εστίασης και Υπηρεσιών.

Και με τη βούλα της Βουλής οι επαναπροσλήψεις στο Δημόσιο – 157 “ναι” από ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ στο νομοσχέδιο Κατρούγκαλου

Με τις  157  ψήφους των  βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ υπερψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκότησης«Εκδημοκρατισμός της Διοίκησης – Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική  Διακυβέρνηση  –  Αποκατάσταση  αδικιών  και  άλλες  διατάξεις».  Κατά του νομοσχεδίου που μεταξύ άλλων προβλέπει την επαναπρόσληψη και την αποκατάσταση των περίπου 3.900 απολυμένων και διαθέσιμων του Δημοσίου ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ (79) που είχαν ζητήσει και την ονομαστική ψηφοφορία, Ποτάμι, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ δήλωσαν «παρών» (18), ενώ το ΠΑΣΟΚ αποχώρησε από την ψηφοφορία καταγγέλλοντας σύγκρουση συμφερόντων του αναπληρωτή υπουργού Γιώργου Κατρούγκαλου. Να σημειωθεί ότι συνολικά ψήφισαν 254 βουλευτές.

Βούτσης: Αυξάνονται σε 380 οι δήμοι – Τι αλλάζει σε ΕΣΠΑ, οδοιπορικά αιρετών

Αύξηση του αριθμού των δήμων έως 380 σε πρώτη φάση προκειμένου να αντιμετωπιστούν συγκεκριμένες περιπτώσεις, προανήγγειλε μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης. Επανέλαβε, δε, ότι «δεν έχει προκύψει να πάμε μαζικά σε 1000».
Όσον αφορά τη διεκδίκηση της ΚΕΔΕ για αυτόνομη χρηματοδότηση των δήμων από το ΕΣΠΑ, ο κ. Βούτσης τόνισε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει, προσθέτοντας ωστόσο ότι το ΥΠΕΣΔΑ εξετάζει το ενδεχόμενο ένα κομμάτι από το ΕΣΠΑ σε κάθε περιφέρεια, να έχουν τη δυνατότητα οι δήμοι να το οργανώνουν και να βοηθούν στην ωρίμανση του, εφόσον αφορά τοπικής κλίμακας έργα.
Παράλληλα ο υπουργός τόνισε ότι δεν είναι σωστό που κόπηκαν τα έξοδα παράτασης και κίνησης των αιρετών (δημάρχων, αντί δημάρχων και δημοτικών συμβούλων) αφήνοντας να εννοηθεί ότι αύριο στο συνέδριο της ΚΕΔΕ στη Χαλκιδική θα εξαγγείλει την επαναφορά τους.

aftodioikisi.gr

Χρίστος Δήμας: Επιδότηση στην πρόληψη για την προστασία της αγροτικής παραγωγής αντί μόνο στην αποζημίωση

http://www.vouliwatch.gr/wp-content/uploads/2013/12/Dimas_Christos.png34 βουλευτές της Ν.Δ. με πρώτο υπογράφοντα τον βουλευτή Κορινθίας Χρίστο Δήμα, ζητάνε με ερώτησή τους στο αρμόδιο Υπουργείο να αυξηθούν οι επιδοτήσεις στον τομέα της πρόληψης για την προστασία της αγροτικής παραγωγής παρά να επιχειρείται μόνο η αποζημίωση όταν ήδη έχουν προκληθεί ζημιές στην αγροτική οικονομία. Συγκεκριμένα καλούν για άμεση υλοποίηση των προβλέψεων της προηγούμενης κυβέρνησης όσον αφορά την αύξηση της επιδότησης εγκατάστασης αντιχαλαζικών δικτύων και αντιβρόχινης μεμβράνης για την προστασία της αγροτικής παραγωγής.

Σύμφωνα με τους βουλευτές αντί οι παραγωγοί να βλέπουν να καταστρέφεται μέσα σε λίγα λεπτά η σοδειά τους από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και να χρειάζεται το κράτος να παρέμβει για την αποζημίωσή τους – η οποία αρκετές φορές είναι ανεπαρκής - είναι προτιμότερο το βάρος να δοθεί στην πρόληψη της ζημιάς. Μακροπρόθεσμα άλλωστε αυτό θα έχει και οικονομικό όφελος και για την χώρα καθώς θα αυξηθεί η παραγωγή, θα βελτιωθεί η ποιότητα της και θα περιοριστούν οι ανάγκες της αποζημίωσης.

Οι βουλευτές της Ν.Δ. στην σχετική ερώτηση επικαλούνται το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020 στο οποίο υπάρχει σαφής πρόβλεψη για την προστασία της αγροτικής παραγωγής και με στόχο οι επιλέξιμες δαπάνες να μπορούν υπό προϋποθέσεις να φτάσουν έως και το 100% του επιλέξιμου κόστους για αναγνωρισμένες ομάδες παραγωγών και 80% για μεμονωμένους αγρότες. Σημειώνεται πως το μέτρο αυτό θα αποτελέσει σημαντική ενίσχυση των παραγωγών καθώς μέχρι σήμερα οι σχετικές επιδοτήσεις δεν ξεπερνούν το 75% και 60% αντίστοιχα.
                                                                                              
Συγκεκριμένα στην ερώτηση αναφέρεται:

745.000 ευρώ για τη συντήρηση του οδικού δικτύου Μεσσηνίας και για τη Β’ φάση της προστασίας ακτών Μικράς Μαντίνειας



http://www.pelopsnews.gr/content/news/news-9216032012205123.jpg 
Τις προκηρύξεις των διαγωνισμών για έργα βελτίωσης – συντήρησης οδικών δικτύων της Μεσσηνίας και για τη Β’ φάση του έργου της προστασίας των ακτών στη Μικρά Μαντίνεια, συνολικού προϋπολογισμού 745.000 ευρώ, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης την Τετάρτη 6 Μαΐου 2015.
Συγκεκριμένα πρόκειται για τα έργα 
«Αποκατάσταση ζημιών στο οδικό δίκτυο του Δήμου Μεσσήνης», προϋπολογισμού 300.000 ευρώ, 
«Βελτίωση – συντήρηση δρόμου Κεφαλληνού – Καλογερέσι», προϋπολογισμού 80.000 ευρώ, 
«Βελτίωση – συντήρηση δρόμου Άρις κόμβος – Αίπειας», προϋπολογισμού 245.000 ευρώ, και 
«Προστασίας Ακτών Μικράς Μαντίνειας Β’ φάση», προϋπολογισμού 120.000 ευρώ.

ΔΡΑΣΗ: Η Πολιτεία δεν είναι θεατής της ανομίας


Αθήνα, 6 Μαΐου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Έκδηλη ανησυχία διακατέχει κάθε δημοκρατικό πολίτη της χώρας εξαιτίας της απολύτως αψυχολόγητης και θεσμικά αδιανόητης δημόσιας τοποθέτησης του υπουργού προστασίας του πολίτη σχετικά με την από δω και πέρα τύχη του κρατούμενου για την δολοφονία της τετράχρονης κόρης του πατέρα, λόγω της μεταχείρισης που θα του επιφυλάξουν οι συγκρατούμενοί του.

Η απαράδεκτη αυτή ενέργεια του υπουργού προσλαμβάνει ακόμη μεγαλύτερη ηθική και πολιτική απαξία, δεδομένου ότι ο ίδιος είναι αρμόδιος για την προστασία του πολίτη, συνεπώς κατά το μέρος που η αστυνομία συνεπικουρεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης στη μεταγωγή κρατουμένων συναρμόδιος -σε κάποιο βαθμό- για να μην συμβεί ακριβώς αυτό το οποίο προβλέπει. Είτε επικροτεί την φρικιαστική ανομία των φυλακών είτε απλώς την καταγράφει, πραγματολογικά είναι εκτεθειμένος στα μάτια της κοινής γνώμης και είναι προφανώς ακατάλληλος να επιτελέσει τον ρόλο που του έχει ανατεθεί. Πολύ περισσότερο μάλιστα, όταν ένα κομμάτι της κοινωνίας αξιώνει από την Πολιτεία να εκδικηθεί τον κρατούμενο, επαναφέροντας την θανατική ποινή. 

Η Δράση εκφράζει την έντονη αποδοκιμασία της  στις δηλώσεις του υπουργού και καλεί την κυβέρνηση να προστατεύσει την νομιμότητα και να περιφρουρήσει την ασφάλεια των κρατουμένων όπως οφείλει να πράττει κάθε σύγχρονη ευνομούμενη Πολιτεία. Η Πολιτεία δεν μπορεί να είναι θεατής της ανομίας.

Γεωργία Πανοπούλου
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ

Υπεγράφη η σύμβαση κατασκευής του αλιευτικού καταφυγίου Τυρού

Εμφάνιση P1030594.JPG


Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη και την ανάδοχο εταιρεία η σύμβαση υλοποίησης του αλιευτικού καταφυγίου Τυρού, την Τετάρτη 6 Μαΐου 2015, οι εργασίες του οποίου θα ξεκινήσουν άμεσα και θα ολοκληρωθούν μέχρι το Νοέμβριο.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου χαρακτήρισε το έργο ιδιαίτερα σημαντικό για την περιοχή του Τυρού, καθώς αποτελούσε διαχρονικό αίτημα πολλών χρόνων, και για την ευρύτερη περιοχή της παραλιακής Κυνουρίας και της Ανατολικής Πελοποννήσου και τόνισε τα πλεονεκτήματα στην ανάπτυξη του τομέα του τουρισμού και της αλιείας.
Ιδιαίτερη μέριμνα ζήτησε ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης και έλαβε τη διαβεβαίωση από την ανάδοχο εταιρεία να μη διαταραχθεί η τουριστική περίοδος στην περιοχή, ώστε να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι επισκέπτες και οι επαγγελματίες της περιοχής. 
Τα έργα που απαιτούνται αφορούν μεταξύ άλλων στην κατασκευή παραλιακών κρηπιδωμάτων, ράμπας ανέλκυσης - καθέλκυσης σκαφών, υπήνεμου μόλου, βυθοκόρησης της λιμενολεκάνης. Συμπεριλαμβάνεται επίσης εξοπλισμός κρηπιδωμάτων, διαμόρφωση χερσαίας ζώνης, κατασκευή δικτύων παροχής ύδατος- ρεύματος και πυρόσβεσης και κατασκευή και τοποθέτηση μεταλλικού οβελού φανού στον υπήνεμο μόλο.
Παρόντες κατά την υπογραφή της σύμβασης ήταν ο Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας κ. Χαράλαμπος Λυσικάτος, ο Αντιδήμαρχος Τυρού κ. Ιωάννης Τριανταφύλλου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νότιας Κυνουρίας κ. Μιχάλης Σωτηρόπουλος και η Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου.