Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Το Ορεινό Χελυδόρι τίμησε τον προστάτη Του Άγιο Νικόλαο (φωτογραφίες)



 


Ο Ηρακλής με τρίτη σερί νίκη 2 - 0 και την Παναχαϊκή αδιαφιλονίκητο φαβορί για την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα . Η Λάρισα το "αφεντικό" της Θεσσαλίας.

«Σούζα» μέσα στον Βόλο, καθαρίζει ο «Ήρα»
Πρόβα για… Σούπερ Λίγκα κάνει ο Ηρακλής καθώς έκανε το τρία στα τρία επικρατώντας με 2 - 0 της Παναχαϊκής στο «Καυτανζόγλειο». Έτσι, οι «κυανόλευκοι» έφτασαν στους 16 βαθμούς, όσους και η ΑΕΚ, όντας στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Πλέον, οι Θεσσαλονικείς μόνο με… θαύμα θα χάσουν την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα και έχουν ήδη αρχίσει να καταστρώνουν τα πλάνα τους.

Το αδιαφιλονίκητο φαβορί για το ένα από τα εισιτήρια της ανόδου είναι ο Ηρακλής, αφού συνεχίζει… ακάθεκτος και έφτασε ήδη στους 16 βαθμούς, με το απόλυτο τα τρία πρώτα παιχνίδια των playoff. Στον αντίποδα, η Παναχαϊκή παραμένει τελευταία χωρίς βαθμό, έχοντας ωστόσο παράπονα από τη διαιτησία του αγώνα στη Θεσσαλονίκη. Οι Αχαιοί στο ξεκίνημα του ματς είχαν καλή παρουσία, αλλά όταν δέχθηκαν το πρώτο γκολ έδειξαν να… παραδίδονται στους «κυανόλευκους» που έδιωξαν μια και καλή το άγχος με το δεύτερο γκολ λίγο πριν το φινάλε.
Το ματς στη Θεσσαλονίκη άρχισε να… παίρνει φωτιά όταν στο 34’ ο ρέφερι έδειξε πέναλτι αλλά πήρε πίσω την απόφασή του. Στο 40’, ωστόσο, έδωσε το πέναλτι με τον Νίκο Πουρτουλίδη να το εκτελεί εύστοχα και να δίνει προβάδισμα στον Ηρακλή. Ο ίδιος παίκτης στο 82’ έκανε το 2-0 και «σφράγισε» τη νίκη της ομάδας του.
ΗΡΑΚΛΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Βαλεριάνος, Μπαρτολίνι (Καρασαλίδης 66′), Ζιαμπάρης, Ιντζόγλου, Πουρτουλίδης, Τσιλιανίδης, Πασάς (Ρομάνο 79′), Κυριακίδης, Λουκίνας (Περόνε 74′)
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Δημήτρης Σπανός): Γεωργακόπουλος, Αναστασόπουλος, Ασίγμπα, Στεργίδης, Άλα, Μαρουκάκης, Μασούρας, Κοντοχρήστος, Χαρτσιάς (Φουρλάνος 46′), Μπουντόπουλος (Κορέτι 85′), Γκαντιάγκα

Η Λάρισα από την πλευρά της, πήρε τεράστια νίκη επί του Ολυμπιακού Βόλου εκτός έδρας. Το 1 - 0 των «βυσσινί» τους έφερε στην 3η θέση της βαθμολογίας των play off με έξι βαθμούς, με τον Απόλλωνα να έχει 4 και την ομάδα της Μαγνησίας έναν, ενώ η Παναχαϊκή είναι τελευταία χωρίς βαθμό. Η νίκη της Λάρισας ήταν ιδιαίτερα σημαντική, τόσο για το γόητρο όσο και για το νέο ενδιαφέρον που έχει δοθεί στην τρίτη θέση με την πιθανότητα ανόδου επιπλέον ομάδας από τη Football League να είναι πια ορατή.
Στο ματς του Βόλου, η Λάρισα ήταν αυτή που προσπάθησε να αιφνιδιάσει και είχε πρώτη τις καλές ευκαιρίες, με τον Ολυμπιακό Βόλου να απαντά στη συνέχεια. Οι φιλοξενούμενοι στη λήξη του πρώτου μέρους ζήτησαν πέναλτι, ωστόσο αυτό δεν δόθηκε με τον Μπόγιοβιτς να διαπληκτίζεται έντονα με τον Γιαλούση. Τελικά ο φορ των «βυσσινί» κατάφερε να βρει δίχτυα στο 49’ μετά από τη σέντρα του Ριμπέιρο και να χαρίσει μεγάλη νίκη στη Λάρισα!
Ολυμπιακός Βόλου (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Ρίζος, Ζέρης (82' Σκοπελίτης), Μπουτζίκος, Μπάρμπας, Γιαλούσης, Ρόκας (67' Μπαλντοβαλίεφ), Κυζιρίδης, Μπιτάνγκ, Θέος, Μπεριάν, Διαμαντόπουλος
Λάρισα (Σούλης Παπαδόπουλος): Αποστολίδης, Καρανίκας, Κοντοδήμος, Δεληζήσης, Μελισσάς, Νεμπεγλέρας, Μπανούσης, Πίντο (87' Σαρακατσάνος), Ελιομάρ (74' Πινδώνης), Σερζίνιο (78' Ν'Γκεσάν), Μπόγιοβιτς

Τα αποτελέσματα
Ολυμπιακός Βόλου -  Λάρισα 0 - 1
ΑΕΚ - Απόλλων Σμύρνης 2 - 1
Ηρακλής - Παναχαϊκή 2 - 0

 Η Βαθμολογία

1
Ηρακλής
3
5-1
16
2
ΑΕΚ
3
6-3
16
3
Λάρισα
3
4-3
6
4
Απόλλων Σμύρνης
3
2-2
4
5
Ολυμπιακός Βόλου
3
0-2
1
6
Παναχαϊκή
3
2-8
0

«Ερυθρόλευκη» κυριαρχία ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 10-18



Στον τελικό με τα περισσότερα γκολ στην ιστορία των Final 4 o Oλυμπιακός νίκησε τον Παναθηναϊκό 18-10 στο Καρπενήσι κι έγινε Κυπελλούχος για 17η φορά στην ιστορία του

Ο Ολυμπιακός έχοντας πλουραλισμό στην επίθεση και παίρνοντας γκολ από εννέα παίκτες κατάφερε να κυριαρχήσει του πρωτάρη σε τελικό Παναθηναϊκό και να φθάσει στην 3η σερί κατάκτηση του Κυπέλλου και να σηκώσει την πρώτη κούπα της σεζόν
Ο Παναθηναϊκός, τηρουμένων των αναλογιών, είχε πολύ καλή παρουσία, αλλά από το 3ο οκτάλεπτο και μετά δεν μπόρεσε να ακολουθήσει στο σκορ.
Τα 28 γκολ είναι αριθμός ρεκόρ στη 16χρονη ιστορία των τελικών στα Final 4 του Κυπέλλου, ενώ η διαφορά των οκτώ γκολ είναι και η μεγαλύτερη που έχει επιτευχθεί.
Στον τελικό του Final 4 της Αρτας, που είχε σημαδευτεί από την αποχή των παικτών, ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει της εφηβικής ομάδας του Πανιώνιου με 16-5.
Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Νίκος Δεληγιάννης έγινε πολυνίκης στις κατακτήσεις των Κυπέλλων Ελλάδας, φθάνοντας στις 12 κι άφησε πίσω του δύο πρώην αρχηγούς των «ερυθρόλευκων», τους Θοδωρή Χατζηθεοδώρου και Τάσο Σχίζα (από 11 τίτλους). Παράλληλα, ο Νίκος Δεληγιάννης κέρδισε για 7η φορά στην καριέρα του τον τίτλο του πολυτιμότερου τερματοφύλακα σε Final 4.
Αντίθετα ο Μανώλης Μυλωνάκης για πρώτη φορά στην καριέρα του αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης σε ένα Final 4.
Τα οκτάλεπτα: 4-5, 3-6, 3-4, 0-3.
Παναθηναϊκός (Λούδης): Παπαδόγκωνας 4, Χαραλαμπόπουλος 1, Γιώργος Αφρουδάκης 1, Σαρτζετάκης 1, Θεοδωρόπουλος 1, Κουρλιάφτης 1, Δήμος Δερμιτζάκης 1.
Ολυμπιακός (Βλάχος): Μυλωνάκης 3, Δελακάς 3, Ντόσκας 4, Γούνας 2, Δερβίσης 1, Κολόμβος 1, Μάγιαρακ 2, Γιάννης Φουντούλης 1, Βλαχόπουλος 1.

Οι Κυπελλούχοι
Ολυμπιακός 17
Εθνικός 12
Γλυφάδα 3
Βουλιαγμένη 3
ΝΟΠ 1
Χίος 1




Καταλάθος ... νίκησε η ΑΕΚ δια... ποδός Σοϊλέδη!


ΑΕΚ – Απόλλων Σμύρνης 2-1  | onsports.grΟ Άρης Σοϊλέδης κράτησε την ΑΕΚ στην κορυφή της βαθμολογίας των πλέι οφ με την απίστευτη γκολάρα που σημείωσε στο 90', διαμορφώνοντας το τελικό 1-1 κόντρα στον Απόλλωνα.

Η «Ένωση» βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση και κινδύνευσε με την πρώτη εντός έδρας απώλεια στα πλέι οφ, μιας και ο Απόλλωνας όχι μόνο προηγήθηκε με τον Ανγκούλο, αλλά είχε την ευκαιρία μετά την ισοφάριση του Μπαρμπόσα να προηγηθεί εκ νέου με τον Ισπανό.
Στα πρώτα 45' η ΑΕΚ σε καμία περίπτωση δεν έδειξε το καλό πρόσωπο που μας έχει συνηθίσει ως ομάδα τη φετινή σεζόν, την ώρα που ο Απόλλωνας με σοβαρότητα και σωστή τακτική στο παιχνίδι του, κατάφερνε να κρατήσει μακριά από την εστία του Ταϊρη τους επικίνδυνους επιθετικούς της «Ένωσης».
Στα πρώτα 15' ο ρυθμός του παιχνιδιού ήταν πολύ κακός, με τις δύο ομάδες να μην δημιουργούν ευκαιρίες, ενώ μόλις στο 19' η ΑΕΚ έφτασε κοντά στο γκολ, όταν από φάουλ του Αραβίδη ο προωθημένος Λαμπρόπουλος έπιασε την κεφαλιά, όμως ο Ταϊρης μπλόκαρε τη μπάλα.
Στο 32' ο Σοϊλέδης βρήκε χώρο κι έκανε το διαγώνιο σουτ, με τη μπάλα να περνά πάνω από την εστία του Ανέστη, ενώ δύο λεπτά αργότερα από γύρισμα του Πλατέλλα, ο Ταϊρης πρόλαβε και μπλόκαρε τη μπάλα προ του Αραβίδη.
Ο Πλατέλλας στο 36' έκανε το σουτ, όμως η μπάλα κόντραρε στο σώμα του Μπαμ Μπαμ και κατέληξε στον Ταϊρη, ο οποίος δεν ανησύχησε στο 42', όταν από σέντρα του Αραβίδη και μονοκόμματο σουτ του Μπαρμπόσα, η μπάλα έφυγε άουτ.
Ο Απόλλωνας, πάντως, ήταν αυτός που έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του β' ημιχρόνου, όταν ο Ψιάνος γέμισε προς την περιοχή του Ανέστη, ο Άριστς έκανε την προσπάθεια για την κεφαλιά, όμως η μπάλα έφυγε άουτ.
Ο Τραϊανός Δέλλας προσπάθησε να… ανακατέψει την τράπουλα με το ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου, καθώς πέρασε τον Κρισάντους αντί του Λαμπρόπουλου, κάνοντας πιο επιθετικό το σχήμα της ομάδας του.
Όμως πολύ σύντομα ήρθε η ψυχρολουσία, καθώς στο 47' έπειτα από εξαιρετική μπαλιά του Μπαμ Μπαμ, ο Ανγκούλο εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην άμυνα της ΑΕΚ, βγήκε απέναντι από τον Ανέστη που δεν μπόρεσε να τον ανακόψει και σε κενή εστία πλάσαρε εύστοχα για το 0-1.
Οι «Κιτρινόμαυροι» προσπάθησαν να αντιδράσουν άμεσα, όμως η καλά οργανωμένη άμυνα αντέδρασε σωστά. Στο 54' ο Αραβίδης σέντραρε, όμως ο Ταϊρης μπλόκαρε τη μπάλα έπειτα από την κεφαλιά του Ανάκογλου.
Η ισοφάρισε για την «Ένωση» ήρθε με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα. Ο Αραβίδης και πάλι από αριστερά έκανε την παράλληλη μπαλιά, ο Κρισάντους με προβολή έστειλε τη μπάλα προς την εστία του Ταϊρη, ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα απέκρουσε με τα πόδια, όμως ο Μπαρμπόσα από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-1.
Ο Κρισάντους απείλησε και πάλι στο 64', όμως η μπάλα έφυγε άουτ, όμως στο 68' ήταν ο Απόλλων αυτός που «άγγιξε» το γκολ. Ο Ανγκούλο βρήκε χώρο έξω από την περιοχή κι εξαπέλυσε μια «οβίδα» με το αριστερό, όμως η μπάλα τράνταξε το δεξί δοκάρι του Ανέστη κι εν συνεχεία απομακρύνθηκε.
Με τον ρυθμό του παιχνιδιού να έχει ανέβει κατακόρυφα, στο 72' ήταν η σειρά της ΑΕΚ να φανεί απειλητική. Ο Μπακάκης έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, όμως ο Ταϊρης σωστά τοποθετημένος έδιωξε τη μπάλα. Ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα πραγματοποίησε νέα εντυπωσιακή επέμβαση με το ένα χέρι στο 75' σε σουτ του Αραβίδη από πλάγια αριστερά. Στην εξέλιξη της φάσης από το κόρνερ του Μπαρμπόσα η άμυνα του Απόλλωνα δεν απομάκρυνε σωστά τη μπάλα που έφτασε στον Μπαρμπόσα που έκανε το σουτ, όμως αυτή τη φορά οι φιλοξενούμενοι έδιωξαν.
Στο τελευταίο 15λεπτο οι παίκτες του Δέλλα ενέτειναν τις προσπάθειές τους για να φτάσουν στην επίτευξη του δεύτερου γκολ, παίζοντας ουσιαστικά στο μισό γήπεδο την «Ελαφρά Ταξιαρχία». Οι φιλοξενούμενοι, όμως, με διπλή ζώνη άμυνας κρατούσαν σθεναρά στα μετόπισθεν, κι όποτε τους δινόταν η ευκαιρία έβγαιναν στην αντεπίθεση, επιχειρώντας να αιφνιδιάσουν τους «κιτρινόμαυρους».
Η τελευταία κίνηση από πλευράς Δέλλα ήταν η είσοδος του Ντούνη στον αγωνιστικό χώρο αντί του Ανάκογλου, με την ΑΕΚ να τα παίζει πλέον «όλα για όλα». Όμως στο 86' λίγο έλειψε και πάλι να γίνει το 1-2, όμως ο Ανέστης βγήκε ταχύτατα από την περιοχή του και με προβολή πρόλαβε τον Τζιώρα που έβγαινε τετ-α-τετ έπειτα από καταπληκτική μπαλιά του Άρσιτς!
Στο 90', όμως, ανέλαβε να βγάλει τα… κάστανα απ' τη φωτιά ο Άρης Σοϊλέδης. Με ένα εκπληκτικό σουτ από τα 30 μέτρα και πολύ πλάγια δεξιά, ο Σοϊλέδης αιφνιδίασε τον Ταϊρη που βρισκόταν εκτός θέσης κι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Απόλλωνα, κάνοντας το 2-1 για την «Ένωση»!
Έτσι η ΑΕΚ παρέμεινε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας των πλέι οφ, μιας και την ίδια ώρα στο «Καυτανζόγλειο» ο Ηρακλής επικρατούσε 2-0 της Παναχαϊκής…

ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος (45' Κρισάντους), Σοϊλέδης, Γιόχανσον, Τζανετόπουλος, Ανάκογλου (84' Ντούνης), Μπαρμπόσα, Πλατέλλας (76' Ζόριτς), Αραβίδης
ΑΠΟΛΛΩΝ: Ταΐρης, Βασιλαντωνόπουλος, Κύργιας, Ψιάνος, Γκόλιας, Κοτσώνης, Λαγός (77' Ηρακλής), Σουάνης (69' Τζιώρας), Χαλκιαδάκης, Μπαμ Μπαμ (85' Λίτσης), Άρτσις, Ανγκούλο

Κυπελλούχος Ερασιτεχνών Ελλάδας ο Νέστος Χρυσούπολης!

Ο Νέστος Χρυσούπολης επικράτησε με 2 - 0 της Θύελλας Ραφήνας στο δημοτικό στάδιο Καρδίτσας και κατέκτησε, μπροστά σε περίπου 200 φίλους του, το Κύπελλο Ερασιτεχνών.
Στο 10ο δευτερόλεπτο ο Μαχαιρούδης με προβολή άνοιξε το σκορ, ενώ στο 90+2' ο Κούτεφ έγραψε το τελικό 2 - 0.

Θύελλα Ραφήνας (Πέτρος Τσιγκούλης): Πάντος, Μανουσάκης (56' Δημοσπύρος), Τσέλιος (63' Προδρόμου), Τασόπουλος, Σερέτης (56' Μουλάκης), Ντούνης, Αράπης, Ντοσκας, Καζαντζής, Κατσούγκρης Αθανασόπουλος
Νέστος Χρυσούπολης (Νίκος Καραμπετάκης): Καραβελίδης, Στέρεφ, Μπουλγουράς, Σιαματάς, Παυλακάκης, Παπαδάτος (85' Μανούκος) Χασάνογλου (60' Δεσύλλας), Γκατζολάρι, Μαχαιρούδης, Κούτεφ, Ζγκούρι (70' Γαμβρέλης)

Λέσχη φίλων Κόρινθος Θύρα 3: «Δεν πρόκειται ποτέ να στηρίξουμε την ομάδα της Παναχαϊκής»

Αρκετά έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τα περί συγχώνευσης Κορίνθου και Παναχαϊκής, αλλά και για το γεγονός ότι πλέον η Αχαϊκή ομάδα θα δώσει τα επόμενα εντός έδρας ματς της, για τα play off ανόδου στη Super League, στην πόλη της Κορίνθου.
Λέσχη φίλων Κόρινθος Θύρα 3: «Δεν πρόκειται ποτέ να στηρίξουμε την ομάδα της Παναχαϊκής»
Οι οργανωμένοι φίλαθλοι της «Μπάρτσα», Λέσχη Φίλων Κόρινθος Θύρα 3, με ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να στηρίξουν την Παναχαϊκή, στους αγώνες που θα δώσει στην πόλη τους:
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η Λέσχη φίλων Κόρινθος θύρα 3 καλείται να πάρει θέση για το θέμα της μελλοντικής συγχώνευσης της ομάδας μας με την Παναχαϊκή .
Για εμάς δεν υπάρχει κανένα θέμα συγχώνευσης.
Και οι δύο ομάδες έχουν μεγάλη ιστορία που δεν μπορεί να σβήσει έτσι απλά .
Την ίδια άποψη πιστεύουμε ότι έχουν και οι φίλαθλοι της Παναχαϊκής.
Σαν οπαδοί της Ιστορικής ομάδας της ΚΟΡΙΝΘΟΥ δεν πρόκειται ποτέ να στηρίξουμε την ομάδα της Παναχαϊκής .
Εμείς παραμένουμε πάντα πιστοί φίλαθλοι της ομάδας της Κορίνθου.
Ευχαριστούμε τα ΜΜΕ που θέλησαν να μας δώσουν λόγο αλλά αρνηθήκαμε κατηγορηματικά γιατί δεν μας ενδιαφέρει η δημοσιότητα!

Λέσχη Φίλων Κόρινθος Θύρα 3

Δυναμικό παρών στο Ετήσιο τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ , του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

https://scontent-mxp.xx.fbcdn.net/hphotos-xpt1/v/t34.0-12/11258704_1585218301731759_870306550_n.jpg?oh=6e5bb086dfee0ae327a9707a5959facb&oe=555051F3
Δυναμικό παρών στο Ετήσιο τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ ,που έγινε στο Ξενοδοχείο PORTO CARRAS στη Σιθωνία Χαλκιδικής από 7 έως και σήμερα 9 Μαΐου 2015, έδωσε αντιπροσωπία του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης
Η αντιπροσωπία αποτελείτο από τον Δήμαρχο & Πρόεδρο του ΦΟΣΔΑ Πελοποννήσου κ. Ηλία Ανδρικόπουλο, τον Αντιδήμαρχο κ. Παναγιώτη Καλύβα και τον Δημοτικό Συμβουλο , μελος της ΠΕΔ Πελοποννήσου και της ΚΕΔΕ κ. Αναστάσιο Γκιολή. 
Στη φωτογραφία ο Δήμαρχος κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος μαζί με τον ιατρό κ. Αναστάσιο Γκιολή σε ανάπαυλα του Συνεδρίου της ΚΕΔΕ

Προς Κόρινθο


Το… δράμα του Κούγια με το πενάκι του Dranis

thebest.gr

Παρατεταμένη καταιγίδα και χαλάζι στη Τρίπολη (video)


Τι κι αν είναι Μάης και στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας ο καιρός είναι ανοιξιάτικος και οι θερμοκρασίες υψηλές!
Στην Τρίπολη, λίγο μετά τις 15:00, όπως μεταδίδει το arcadiaportal.gr , σημειώθηκε μια απίστευτα δυνατή χαλαζόπτωση, που διήρκεσε περίπου ένα τέταρτο. Το χαλάζι έπεφτε στην πόλη σε μέγεθος καρυδιού, «βομβαρδίζοντας» τα πάντα στο διάβα του.
Είχαν προηγηθεί μπουμπουνητά και αστραπές και φυσικά βροχή!
Αρκετοί δρόμοι έχουν πλημμυρίσει, ενώ το χαλάζι έπληξε τις αγροκαλλιέργειες.

Σαμαράς: Η Ελλάδα οδηγείται σε νέο μνημόνιο και φοροεισπρακτική επιδρομή

Σαμαράς: Η Ελλάδα οδηγείται σε νέο μνημόνιο και φοροεισπρακτική επιδρομήΤην εκτίμηση ότι η χώρα οδηγείται σε μια φοροεισπρακτική επιδρομή και ένα νέο μνημόνιο που θα έχει ως συνεπακόλουθο τη δημιουργία ύφεσης και νέων ελλειμμάτων, διατύπωσε από το βήμα της δεύτερης προσυνδιάσκεψης του κόμματος, που διεξάγεται σήμερα στη Ξάνθη, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς.

 H ομιλία του Aντωνη  Σαμαρά



Είναι χαρά και τιμή να βρίσκομαι στην όρθια, τη γαλάζια, την περήφανη, την αρχόντισσα της Θράκης, την Ξάνθη μας, ανάμεσα σε φίλους αγωνιστές, ανθρώπους που έδιναν την ψυχή τους κάθε μέρα για την Παράταξη. Θέλω να πω πολλά για εκείνα που είπαν νωρίτερα οι ομιλητές. Διεκτραγώδησε για παράδειγμα περιφερειάρχης τα προβλήματα όλης της περιοχής. Εγώ να πω μόνο ότι εδώ για την Ξάνθη γνωρίζω ότι έξι ,συγκεκριμένα, μεγάλες επενδύσεις, έτοιμες, τελικά ακυρώθηκαν. 

Μπακογιάννη: Η ΝΔ δεν έχει καταφέρει να ακουστεί από την κοινωνία

Μπακογιάννη: Η ΝΔ δεν έχει καταφέρει να ακουστεί από την κοινωνία
Την εκτίμηση ότι η ΝΔ δεν έχει καταφέρει να ακουστεί από την κοινωνία «και αυτό γιατί δεν έχουμε προχωρήσει στον αναγκαίο εσωτερικό διάλογο που θα αναγνωρίσει τα λάθη που έγιναν και θα επανακαθορίσει το στίγμα μας» εκφράζει η βουλευτής του κόμματος, Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στην «Εφημερίδα των Συντακτών» του Σαββατοκύριακου.

Η κ. Μπακογιάννη υπογραμμίζει την ανάγκη διεξαγωγής ενός ανοιχτού συνεδρίου «που θα καθορίσει την πορεία της παράταξης στο μέλλον» προκειμένου να αποκαταστήσει «τους δεσμούς της με τους μικρομεσαίους, τους μισθωτούς, τους επαγγελματίες, τους αγρότες, τη νεολαία, όλους εκείνους που αγωνιούν για τη σημερινή κατάσταση και μάχονται για να βγει η χώρα από την κρίση».

Σχολιάζοντας τις 100 πρώτες ημέρες της νέας ελληνικής κυβέρνησης, η βουλευτής της ΝΔ τονίζει ότι «αποδείχθηκε άκρως προβληματική» και προσθέτει: «Σε αυτές τις 100 ημέρες τα οικονομικά στοιχεία επιβαρύνθηκαν πολύ. Η Ελλάδα από μια δειλή ανάπτυξη έχει περάσει πάλι στην ύφεση. Κάθε ημέρα ύφεσης σημαίνει περισσότερες απολύσεις, περισσότεροι άνθρωποι στην ανεργία και απομάκρυνση από τον στόχο της ανάπτυξης».

Τέλος, η κ. Μπακογιάννη τονίζει ότι «κάποια στιγμή πρέπει να γίνει μια σοβαρή συζήτηση σ' αυτή τη χώρα γιατί η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Κύπρος βγαίνουν από τα μνημόνια κι εμείς, πέντε χρόνια μετά, μιλάμε για τρίτο μνημόνιο» και συμπληρώνει ότι «αν αυτή η συζήτηση δεν γίνει με τη σοβαρότητα που της αρμόζει, η Ελλάδα θα σέρνεται και η οικονομία μας θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει τον κίνδυνο ασφυξίας».

Το Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της KEΔΕ ( Απευθείας συνδεση με τη Χαλκιδική)

Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο με θέμα:
«Η Αναβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
 με τους Πολίτες Μπροστά»

Σιθωνία, 7-9 Μαΐου 2015
                                                     Ξενοδοχείο PORTO CARRAS 



Watch live streaming video from kede at livestream.com



Σάββατο 9 Μαΐου 2015                           

                             Συνέχιση εργασιών συνεδρίου σε ολομέλεια &
                             Θεματικές Ενότητες σε παράλληλες αίθουσες
                              
10:00 – 10:30        Απολογισμός ΚΕΔΕ οικονομικού έτους 2014 από τον
                             Πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου
                             Κώστα Τζανακούλη, Δημοτικό Σύμβουλο Λάρισας
10:30 – 14:00        Συζήτηση - Τοποθετήσεις συνέδρων 
14:00 – 15:00        Παρουσίαση συμπερασμάτων Θεματικών Ενοτήτων
                             Απόφαση Συνεδρίου – Λήξη Εργασιών από τον
Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη
16:00 – 18:00        Προαιρετικός περίπλους Αγίου Όρους – Προσφορά Δήμου Σιθωνίας
                             (κατόπιν δήλωσης συμμετοχής)

09:00 – 11:30        ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΣΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ
                             Α. ΙΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ
                             Αίθουσα …………………….
                             Εισηγείται η:
Δήμητρα Τσανάκα, Δήμαρχος Καβάλας   
                             Συζήτηση - Τοποθετήσεις συνέδρων 
                             Β. ΠΑΙΔΕΙΑ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
                             Αίθουσα …………………….
                             Εισηγούνται οι:                        
Γιώργος Ιωακειμίδης, Πρόεδρος Επιτροπής Παιδείας, Θρησκευμάτων και Νεολαίας, Δήμαρχος Νίκαιας – Αγ.Ιωάννη Ρέντη
 
Γιάννης Λυμπέρης, Πρόεδρος Επιτροπής Πολιτισμού, Αθλητισμού, Δημοτικός Σύμβουλος Ήλιδας

                             Συζήτηση - Τοποθετήσεις συνέδρων 
                             Γ. Η ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
   ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ – ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΠΗΓΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ
                             Αίθουσα …………………….
                             Εισηγείται ο:
Νίκος Χιωτάκης, Πρόεδρος ΠΕΤΑ Α.Ε., Μέλος Δ.Σ. ΚΕΔΕ
                             Συζήτηση - Τοποθετήσεις συνέδρων 

Απίθανο το ενδεχόμενο συμφωνίας κατά τη διάρκεια του Eurogroup της Δευτέρας

Απίθανο το ενδεχόμενο συμφωνίας κατά τη διάρκεια του Eurogroup της Δευτέρας
Μπορεί η κυβέρνηση και η εταίροι να μιλούν για μια κάποια πρόοδο στις διαπραγματεύσεις, παρόλα αυτά οι πιθανότητες για συμφωνία στο Eurogroup της Δευτέρας παραμένουν ιδιαίτερα μικρές.

Αυτό, τουλάχιστον, διαφαίνεται μέσα από τις τελευταίες τοποθετήσεις κορυφαίων πολιτικών εκπροσώπων τόσο από την πλευρά της Ελλάδας όσο και από αυτή της Ευρωζώνης.

Σε χθεσινό δημοσίευμά της, η Tageszeitung του Βερολίνου τόνιζε ότι «δεν γίνεται πλέον λόγος για συμφωνία» ενώ τονίζει ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ παραπονέθηκε την Πέμπτη ότι σημειώθηκε μόνο «περιορισμένη πρόοδος»  στις διαπραγματεύσεις. Την ίδια ώρα, η εφημερίδα τονίζει ότι η νευρικότητα εντείνεται όχι μόνο εξαιτίας της στενότητας των κρατικών ταμείων στην Αθήνα και των αργών συνομιλιών στις Βρυξέλλες. «Μεγάλη ένταση προκαλεί και μία απόπειρα της ελληνικής κυβέρνησης να επιρρίψει την ευθύνη για πιθανή αποτυχία στους δανειστές» τονίζει το εν λόγω δημοσίευμα. 

Ρωμανιάς: Θέμα αύξησης των συνταξιοδοτικών ορίων στα 67 χρόνια έχουν θέσει οι δανειστές

Ρωμανιάς: Θέμα αύξησης των συνταξιοδοτικών ορίων στα 67 χρόνια έχουν θέσει οι δανειστές
Θέμα αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια έθεσαν οι δανειστές, όπως είπε το πρωί στο MEGA Σαββατοκύριακο ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργος Ρωμανιάς.

"Το ζήτημα αυτό προέβαλαν σθεναρά οι δανειστές στις τελευταίες συνεδριάσεις του Brussels Group" ζητώντας να αυξηθούν "τα όρια ηλικίας για όλους, και για εκείνους που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα μέχρι το 2012" στα 67 για πλήρη σύνταξη και στα 62 για μειωμένη, είπε.
 

Δημοσκόπηση: Συντριπτική πλειοψηφία υπέρ συμβιβασμού – Που πέφτει η κυβέρνηση

Δημοσκόπηση: Συντριπτική πλειοψηφία υπέρ συμβιβασμού – Που πέφτει η κυβέρνηση 
Πάνω από 15 μονάδες είναι η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ όμως μεγάλη πτώση έχει η θετική αξιολόγηση των πολιτών προς την κυβέρνηση και την διαπραγμάτευση που κάνει, ενώ υπέρ ενός συμβιβασμού με τους εταίρους τάσσεται το 65,9% σύμφωνα με δημοσκόπηση της MARC.
Υπέρ ενός συμβιβασμού στην περίπτωση που η διαπραγμάτευση δεν γεφυρώσει τις διαφορές της κυβέρνησης με τους ευρωπαίους εταίρους τάσσεται το 65,9 %, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας MARC για λογαριασμό της Εφημερίδας των Συντακτών.

ΚΕΔΕ: Η απόφαση του συνεδρίου για τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων - Δεν δίνουν τα αποθεματικά τους οι Δήμαρχοι

ΚΕΔΕ: Η απόφαση του συνεδρίου για τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων
Να εμμείνουν στις αποφάσεις που έχουν μέχρι σήμερα ληφθεί στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ και στα δημοτικά συμβούλια, να αναληφθούν πρωτοβουλίες για να προωθηθούν οι απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις και σε περίπτωση που η κυβέρνηση δηλώσει δημόσια ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα η χώρα -η επίλυση του οποίου συνδέεται με τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων- να δεσμευτεί ότι θα παραχωρηθούν τα αποθεματικά για τη σωτηρία της χώρας, μαζί με τους μισθούς των δημάρχων και το σύνολο του πολιτικού προσωπικού, αποφάσισε η ΚΕΔΕ στη διάρκεια της τρίτης και τελευταίας ημέρας του ετήσιου τακτικού συνεδρίου της στη Σιθωνία της Χαλκιδικής. Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία με αφορμή το ζήτημα που προέκυψε μετά την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης που υποχρεώνει τους Δήμους να καταθέσουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδας.
Την πρόταση -που έκανε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης και με την οποία συμφώνησε το μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Αμφιλοχίας και επικεφαλής του Αυτοδιοικητικού Κινήματος, Απόστολος Κοιμήσης- αποδέχτηκαν στη διάρκεια ψηφοφορίας 185 διαπιστευμένοι σύνεδροι, ενώ την καταψήφισαν 57.

"Ιστορική μέρα, ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του" είπε πριν τη ψηφοφορία ο κ.Πατούλης. Καταθέτοντας την πρόταση στους συνέδρους, ανέφερε πως ελήφθησαν, μεταξύ άλλων, υπόψη "το κλίμα ανασφάλειας για την πορεία και το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης της χώρας με τους δανειστές, η ικανοποίηση για την αποδοχή του αιτήματος της ΚΕΔΕ και τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης να εξαιρέσει τα ανταποδοτικά τέλη κάθε μορφής από τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων, η ανησυχία εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν έχουν γίνει ακόμη οι απαραίτητες νομοθετικές ενέργειες στη βάση των αιτημάτων της ΚΕΔΕ, το γεγονός ότι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αποτελεί μονομερή πράξη από πλευράς της κυβέρνησης που πλήττει ευθέως την ανεξαρτησία της αυτοδιοίκησης".

Πρόταση να δοθούν τα ταμειακά διαθέσιμα έκανε στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Νίκαιας - Αγ.Ιωάννη Ρέντη και επικεφαλής της "Νέας Αυτοδιοίκησης" Γιώργος Ιωακειμίδης, υποστηρίζοντας: "Δεν μ' αρέσουν οι κωλοτούμπες. Δεν μ' αρέσει να πετάω την μπάλα έξω από το γήπεδο. Να τα δώσουμε τα ταμειακά διαθέσιμα".
Το μέλος του ΔΣ ΚΕΔΕ, δήμαρχος Αιγάλεω και επικεφαλής της "Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας" Δημήτρης Μπίρμπας, τάχθηκε υπέρ της κατάθεσης των ταμειακών διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδας. "Από τη στιγμή που η ΚΕΔΕ απαράδεκτα εμμένει στη θέση, αρχίζουμε να χάνουμε το δίκιο μας" τόνισε.
Η επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Ελπίδα Παντελάκη εξέφρασε την πρόταση: "Ούτε ένα ευρώ από τα αποθεματικά στην ΤτΕ. Αποθεματικά και διαθέσιμοι πόροι δεν υπάρχουν".



Διαβάστε την ανακοίνωση της ΚΕΔΕ.

Αντιδράσεις για το «Χόλιγουντ Αβραμόπουλου» στο συνέδριο της ΚΕΔΕ – Τι απαντά ο Γ. Πατούλης και ποιοι μιλούν για νέο κόμμα

Αντιδράσεις για την παρουσία του Δημήτρη Αβραμόπουλου στο συνέδριο της ΚΕΔΕ και κυρίως για το χολιγουντιανού τύπου, όπως χαρακτηρίστηκε από ορισμένες πλευρές, βίντεο-αφιέρωμα στον Έλληνα Επίτροπο, βρέθηκαν στο επίκεντρο της δεύτερης ημέρας του συνεδρίου της ΚΕΔΕ στη Χαλκιδική. Η πιο δεικτική αναφορά ήταν αυτή του επικεφαλής της «Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας» (ΣΥΡΙΖΑ), Δημήτρη Μπίρμπα ο οποίος είπε χαρακτηριστικά: «Ήμασταν μάρτυρες μιας χολιγουντιανού τύπου παράστασης για την πολιτική εμφάνιση του κ. Αβραμόπουλου ως αρχηγού πολιτικού κόμματος», ενώ σαφώς ηπιότερος ο επικεφαλής της «Νέας Αυτοδιοίκησης» (Κεντροαριστερά-Ανεξάρτητοι), Γιώργος Ιωακειμίδης υποστήριξε ότι «η χθεσινή εκδήλωση δεν προσέφερε τίποτα».
Απαντώντας ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης υποστήριξε ότι «ο κ. Αβραμόπουλος είναι ο Επίτροπος της χώρας και μάλιστα για ένα πολύ σημαντικό θέμα όπως η μετανάστευση», προσθέτοντας ότι «στόχος είναι να μπορεί η ΚΕΔΕ να συνδέεται απευθείας με ευρωπαϊκούς θεσμούς».
Να σημειωθεί ότι η παρουσία του Δ. Αβραμόπουλου και κυρίως το βίντεο-αφιέρωμα σε αυτόν αλλά και η παρουσία του περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα προκάλεσαν πολλά σχόλια ανάμεσα και στους «γαλάζιους» δημάρχους. Επίσης δεν πέρασε απαρατήρητο το γεγονός ότι οι τρεις άνδρες (Αβραμόπουλος, Πατούλης, Τζιτζικώστας) είχαν τετ α τετ μετά την εκδήλωση, οδηγώντας ορισμένους δημάρχους να μιλήσουν ακόμη και για προάγγελο νέους κόμματος.

aftodioikisi.gr

Μαθητευόμενοι μάγοι ή πολιτικοί τρομοκράτες;


magoi-politikoi-tromokratesΗ Ελλάδα διανύει το 2015, έχοντας αποφασίσει εκλογικά πως θέλει να δοκιμάσει την άλλη λύση(;), τον άλλο δρόμο. Αυτός ο άλλος δρόμος, βασίστηκε σε μία συγκρουσιακή ρητορική που εξέφραζε περισσότερο την κοινωνική αγανάκτηση παρά τον εθνικό ρεαλισμό.

Σε αυτή τη διαδρομή των 100 ημερών, συγκρούεται το παράλογο και το σκοτεινό υποσυνείδητο με την πραγματικότητα.

Επίσημη επίσκεψη της Προέδρου της Βουλής στην Αυστρία για τα 70 χρόνια από την απελευθέρωση του ναζιστικού στρατοπέδου Μαουτχάουζεν.

http://www.e-typos.com/files/1/2015/04/22/zoi-konsta.jpgΣτην Αυστρία μεταβαίνει σήμερα η Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Ζωή Κωνσταντοπούλου, όπου θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για την 70η επέτειο απελευθέρωσης του ναζιστικού στρατοπέδου Μαουτχάουζεν.

ΟΙ ΜΙΖΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ

Η Ελλάδα προσπαθεί μάταια να σπάσει τα εκ γενετής δεσμά της και να απαλλαγεί από τους ντόπιους δέσμιους της, τους αιώνιους κοτζαμπάσηδες.
 
Ο ίδιος της ο εαυτός αρνείται να αναπτυχθεί όπως έκανε τόσες άλλες φορές στο παρελθόν, δολοφονώντας, αναθεματίζοντας και εξοβελίζοντας κάθε ελεύθερο στοιχείο της.

Ελαιοτεχνία-Συνέδριο εξαγωγές ελαιολάδου



 Εμφάνιση AristionAwards-27.png
ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ, προοπτικές & δυνατότητες 2015, 16-17 Μαΐου, ξενοδοχείο Divani Caravel-Αθήνα. ΚΑΙ ΜΑΖΙ οι διαγωνισμοί: 7ο Αριστείον ελαιολάδου 2015. Στον ίδιο χώρο 2 εκδηλώσεις, 1 ημερομηνία!!!

Αχαιοί 3 κατά Κούγια: "Και η υπομονή έχει τα όριά της" - Η ανακοίνωση των φιλάθλων της Παναχαϊκής

 Αχαιοί 3: "Και η υπομονή έχει τα όριά της" Η ανακοίνωση των φιλάθλων της ΠαναχαϊκήςΟ σύνδεσμος φιλάθλων της Παναχαϊκής "Αχαιοί 3" εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση με αφορμή τα τελευταία γεγονότα και όχι μόνο.
Αναλυτικά:

«1899. Ο Παναχαϊκός δημιούργησε τμήμα ποδοσφαίρου. Στις 28/1/1899 διεξήχθη ο πρώτος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Πάτρα μεταξύ αθλητών του ΠΓΣ και μελών του αγγλικού πολεμικού σκάφους «Boxer» 4-2 στο Γυμναστήριο του Παναχαϊκού Συλλόγου. Στην ομάδα του Παναχαϊκού έπαιζαν ο κ. Κρωββ και τρεις γιοί του Β. Μάρσαλ.