Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. Κ. ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ EUROGROUP



Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Καραγκούνης σχετικά με τα αποτελέσματα του σημερινού Eurogroup, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Τρία συμπεράσματα από το σημερινό Eurogroup:
Πρώτον, για ακόμη μια φορά, ξεκαθαρίστηκε ότι όλη αυτή η διαπραγμάτευση αφορά στην τρέχουσα αξιολόγηση του 2ου προγράμματος και όχι σε μια συμφωνία – γέφυρα που ισχυριζόταν η κυβέρνηση.
Όλες οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι δεν υπάρχει αξιολόγηση ήταν ψέματα.
Δεύτερον, υπάρχει αίσθηση προόδου, όσον αφορά στη διαδικασία. Δηλαδή, για πρώτη φορά, μετά από τέσσερις μήνες, συζητάνε ουσιαστικά. Ο καθένας καταλαβαίνει ότι η «περήφανη διαπραγμάτευση» που γινόταν για 100 ημέρες ήταν πυροτεχνήματα προπαγάνδας.
Το μόνο συγκεκριμένο που μάθαμε σήμερα, ήταν η συμφωνία για αύξηση του ΦΠΑ που προμηνύει φοροεπιδρομή.
Τρίτον, έγινε σαφές ότι πρώτα θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία με την Τρόικα - Θεσμούς και ύστερα έγκριση από το Eurogroup και εκταμίευση.
Με άλλα λόγια, η περιβόητη πολιτική λύση δεν υπάρχει.
Τα ψέματα τελειώνουν.
Η οικονομία δεν αντέχει την ασφυξία και ο λογαριασμός μεγαλώνει

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης «Αναγκαία η εθνική θαλάσσια πολιτική για την εφαρμογή της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής της Ε.Ε.»



«Η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιεία και Θάλασσα 2014 – 2020 δεν αποτελεί μια απλή τοπογραφική διαμερισματοποίηση των θαλάσσιων διαμερισμάτων, αλλά συνδυάζει την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας σε συνδυασμό με όρους θαλάσσιας αειφορίας και αύξησης της απασχόλησης» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διαδικασία γνωμοδότησης του Περιφερειακού Συμβουλίου τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2015.

Οι Μύθοι της Ψυχολογίας - Μεγάλος Διαγωνισμός Υποτροφιών

Ο τομέας της Ψυχολογίας συνεχώς εξελίσσεται αποτελούμενος από ένα ευρύ πεδίο επιστημών αλλά και καλύπτοντας μία μεγάλη ποικιλία πρακτικών και θεωρητικών προσεγγίσεων (ψυχανάλυση, γνωσιακή-συμπεριφοριστική ψυχοθεραπεία, συμβουλευτική κ.λ.π.), τομέων εφαρμογής (π.χ. κοινωνική ψυχολογία, εργασιακή ψυχολογία, κλινική ψυχολογία) και μεθόδων (π.χ. πειραματική ψυχολογία).
Πέραν των διαφορετικών προσεγγίσεων, μεθόδων και πεδίων εφαρμογής, η ψυχολογία έχει έναν κοινό άξονα: το ενδιαφέρον για την ανθρώπινη λειτουργία και συμπεριφορά και κυρίως για την υποκειμενικότητα, κάτι το οποίο δύσκολα προσεγγίζεται επιστημονικά λόγω της πολυπλοκότητάς του.
Η πολυπλοκότητα αυτή έχει δημιουργήσει κάποια στερεότυπα στον χώρο της ψυχολογίας, που για να μπορεί κάποιος να τα αντιμετωπίσει απαιτείται να εντρυφήσει  στο χώρο της κοινωνικής αυτής επιστήμης. Τα στερεότυπα αυτά έχουν καθιερωθεί ως οι μύθοι της ψυχολογίας.
Η πανσέληνος επηρεάζει την ανθρώπινη συμπεριφορά και οδηγεί στην αύξηση των εγκλημάτων; Ο γραφικός χαρακτήρας αποκαλύπτει την προσωπικότητα του ατόμου; Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα στα οποία νομίζουμε πως η απάντηση είναι προφανής αλλά τελικά αποτελούν μύθους στον χώρο της Ψυχολογίας.
Το Mediterranean College Θεσσαλονίκης διοργανώνει διαγωνισμό υποτροφιών επικεντρώνοντας σε κάποιους από τους συνήθεις μύθους της ψυχολογίας. Οι συμμετέχοντες καλούνται να απαντήσουν σε 5 ερωτήσεις στερεότυπα, που όμως τελικά οι απαντήσεις τους δεν είναι τόσο προφανείς. Όσοι απαντήσουν σωστά διεκδικούν 50% επιδότηση διδάκτρων στο πρώτος έτος σπουδών οποιουδήποτε προγράμματος επιλέξουν στον Τομέα της Ψυχολογίας. Παράλληλα θα κληρωθούν 10 επιταγές εκπαίδευσης 1.000 ευρώ η κάθε μια για προγράμματα σπουδών στον Τομέα της Ψυχολογίας.
Για να πάρει κανείς μέρος στον διαγωνισμός μπορεί να επισκεφθεί το παρακάτω link:
ή να επισκεφθεί το επίσημο fan page στο Facebook

Mediterranean College, Θεσσαλονίκη
Egnatia 2-4
tel.: +30 2310 547708
fax: +30 2312 202620  / website: www.medcollege.edu.gr 

Γραφείο Τύπου

 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΤΗΣ ΟΔΕ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ



http://www.antinews.gr/Eleutheros-tupos/Upopsephios-tes-ND-gia-to-demo-Thessalonikes-o-Stauros-Kalaphates/Upopsephios-tes-ND-gia-to-demo-Thessalonikes-o-Stauros-Kalaphates.jpgΟ Συντονιστής της ΟΔΕ Παραγωγής και Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Σταύρος Καλαφάτης, παραβρέθηκε, σήμερα, στη συζήτηση που οργάνωσαν Σύλλογοι και Σωματεία Εργαζόμενων στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης και κατέθεσε πέντε συν τρεις προτάσεις για την ανάπτυξη του ΟΛΘ. Αμέσως μετά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Κατέθεσα συγκεκριμένες προτάσεις για την αναβάθμιση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

Η συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup | Η ανακοίνωση για την Ελλάδα (LIVE)




Στο πολυαναμενόμενο Eurogroup τελικά όπως οι περισσότεροι είχαν προεξοφλήσει δεν υπήρξε συμφωνία, αλλά μία ανακοίνωση που ναι μεν αναφέρει την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις, αλλά συγχρόνως επισημαίνει όλους τους αστερίσκους μέχρι να υπάρξει συμφωνία.
Στην ανακοίνωση του το Eurogroup φαίνεται πως οι δανειστές υιοθετούν μία μεσοβέζικη στάση, στην οποία ναι μεν παραδέχονται πως υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, αλλά επισημαίνουν πως η συμφωνία ακόμα δεν είναι εφικτή, καθώς υπάρχουν πολλά ζητήματα ακόμα ανοιχτά.
Στην ανακοίνωση το Eurogroup καλωσορίζει την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις και αναφέρουν πως η εξομάλυνση των διαδικασιών έχει συμβάλλει σε μία πιο ουσιαστική συζήτηση.

Ωστόσο, αναφέρουν πως χρειάζεται περισσότερος χρόνος και προσπάθεια, προκειμένου να γεφυρωθεί το χάσμα στα ανοιχτά ζητήματα που παραμένουν. Μάλιστα, χαρακτηρίζουν καλοδεχούμενη την πρόθεση των ελληνικών αρχών να επιταχύνουν τη δουλειά τους με τις διαπραγματεύσεις, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία εντός των χρονοδιαγραμμάτων.

Η ανακοίνωση αναφέρει πως η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου παραμένει το ισχύον πλαίσιο μέσα στο οποίο διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις. Αναφέρει τέλος, πως όταν τα τεχνικά κλιμάκια δηλώνουν πως υπάρχει μία βάση για συμφωνία, τότε το Eurogroup θα αποφασίσει τις εκταμιεύσεις των χρημάτων, που παραμένουν. 

Eurogroup: Υπάρχει πρόοδος, χρειάζεται χρόνος και προσπάθεια

Ο κ. Ντάισελμπλουμ σημείωσε ότι η συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου παραμένει το πλαίσιο συζήτησης και τόνισε ότι το Eurogroup είναι έτοιμο να ξανασυναντηθεί για το ελληνικό θέμα μόλις οι Θεσμοί κρίνουν ότι κάτι τέτοιο είναι ώριμο.

Ο επικεφαλής του Eurogroup άφησε επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο τμηματικής εκταμίευσης, αναλόγως της πορείας εφαρμογής των συμφωνηθέντων.

Τόνισε επίσης ότι για να ξεκινήσει η συζήτηση για την επόμενη ημέρα, θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η παρούσα αξιολόγηση. «Δεν υπάρχει πολιτικό έδαφος για να συζητήσουμε τώρα για την επόμενη μέρα. Πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί το παρόν πρόγραμμα που ουσιαστικά αντανακλά και στην επόμενη ημέρα, τα δημοσιονομικά, την εικόνα του χρέους» είπε.

Ερωτηθείς εάν η σημερινή δήλωση είναι αρκετά «ισχυρή» ώστε να δώσει σήμα στην ΕΚΤ για χαλάρωση της ρευστότητας, ο Γ.Ντάισελμπλουμ είπε «όχι, γιατί αυτό δεν μπορεί να γίνει». «Η ΕΚΤ είναι ανεξάρτητη και θα αποφασίσει τι θα κάνει για την περίπτωση της Ελλάδας αφού εξετάσει την κατάσταση», τόνισε ο επικεφαλής του Eurogroup. Δεν εκδίδουμε ανακοινώσεις για να πούμε στην ΕΚΤ τι θα κάνει, συμπλήρωσε.


Έπεσε από ύψος 25 μέτρων και σώθηκε! Ατύχημα στο φαράγγι του Βουραϊκού (ΦΩΤΟ)

Έπεσε από ύψος 25 μέτρων και σώθηκε! Ατύχημα στο φαράγγι του Βουραϊκού (ΦΩΤΟ)
Στο Νοσοκομείο του Ρίου νοσηλεύεται μια 27χρονη πεζοπόροςς, μέλος ομάδας από το Αίγιο, που συμμετείχε στο κατέβασμα του Φαραγγιού του Βουραϊκού το πρωί της Κυριακής και που τραυματίστηκε από πτώση.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του filodimos.gr,  η νεαρή, λίγο πριν φτάσει στο τέλος της διαδρομής, στον σταθμό "Νιάματα", ένιωσε ζαλάδα και έπεσε από ύψος 25 μέτρων, δίπλα από ένα γεφυράκι.
Το ευτυχές είναι ότι σύρθηκε κατά το πέσιμο, γεγονός που ουσιαστικά της έσωσε τη ζωή.
Άμεσα τέσσερις πεζοπόροι από τον Ορειβατικό Σύλλογο Αιγίου και την Εθελοντική Ομάδα "Αχαιός", ανάμεσα στους οποίους ήταν και ένας γιατρός, έσπευσαν να τη βοηθήσουν, ενώ χρειάστηκε και η επέμβαση των πυροσβεστών, που απεγκλώβισαν την τραυματία.Η 27χρονη, που είχε τις αισθήσεις της, τοποθετήθηκε με ασφάλεια στον οδοντωτό, μέσω του οποίου έφτασε στο Διακοπτό, όπου την περίμενε ασθενοφόρο.
Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αιγίου και ακολούθως στο Νοσοκομείο του Ρίου, φέροντας κατάγματα.
Πρέπει να σημειώσουμε εδώ ότι εντυπωσιακά μεγάλη ήταν φέτος η συμμετοχή των πεζοπόρων στο Πανελλήνιο Πέρασμα του φαραγγιού του Βουραϊκού, που πραγματοποιήθηκε για 35η συνεχή χρονιά.
Υπολογίζεται πως πάνω από 3.500 πεζοπόροι κάθε ηλικίας συμμετείχαν στην κατάβαση, ξεκινώντας από Καλάβρυτα ή Ζαχλωρού και κατεβαίνοντας στο Διακοπτό, διένυσαν συνολική απόσταση 22 χλμ. μέσα σε ένα απαράμιλλης ομορφιάς φυσικό περιβάλλον.
 Εκατοντάδες πεζοπόροι εξυπηρετήθηκαν από τα λεωφορεία που πραγματοποίησαν νωρίς το πρωί δρομολόγια από το Διακοπτό έως τη Ζαχλωρού, με φροντίδα της αντιδημαρχίας Ανατολικής Αιγιαλείας και της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., ενώ και τα βαγόνια του Οδοντωτού πραγματοποίησαν έκτακτα δρομολόγια για να μεταφέρουν ομάδες και παρέες που συμμετείχαν με πολλή χαρά σε αυτή τη μοναδική γιορτή.
 Στα Νιάματα οι διοργανωτές υποδέχτηκαν τους πεζοπόρους με κεράσματα και με αναμνηστικά δώρα, ενώ και στο σταθμό του Διακοπτού η Εθελοντική Ομάδα Νέων προσέφερε νερό και παραδοσιακό λουκουμάκι.
Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Σύλλογος Ορειβασίας-Χιονοδρομίας-Αναρρίχησης-Προστασίας Περιβάλλοντος Καλαβρύτων με τη συμμετοχή αρκετών τοπικών φορέων της Αιγιαλείας και των Καλαβρύτων.

Καιρός: Ξαφνική επιδείνωση σε όλη τη χώρα! Θα πέσει και χαλάζι!

Καιρός: Ξαφνική επιδείνωση σε όλη τη χώρα! Θα πέσει και χαλάζι! Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός σήμερα σε αρκετές περιοχές της ανατολικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας.

Στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη βροχές θα εκδηλωθούν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πιθανόν ισχυρούς άνεμους. Τα ίδια φαινόμενα θα επηρεάσουν τη Θεσσαλία, τη δυτική και κεντρική Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο από τις μεσημεριανές ώρες.

Αύριο, Τρίτη, ισχυρές βροχές και καταιγίδες είναι πιθανόν να εκδηλωθούν κατά περιόδους στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Τα φαινόμενα σταδιακά μέχρι το βράδυ θα εξασθενήσουν και θα σταματήσουν.

Έφυγε από τη ζωή ο "πατέρας" του ευρώ

Έφυγε από τη ζωή ο `πατέρας` του ευρώ Ο Βέλγος οικονομολόγος Αλεξάντρ Λαμφαλουσί, πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ινστιτούτου, προγόνου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, απεβίωσε το Σάββατο σε ηλικία 86 ετών, ανακοίνωσε σήμερα η οικογένειά του.

Από το 1988 έως το 1989, ο Αλεξάντρ Λαμφαλουσί υπήρξε μέλος της "Επιτροπής Ντελόρ", στην οποία είχε ανατεθεί να προετοιμάσει το δρόμο προς το ενιαίο νόμισμα υπό την αιγίδα του πρώην προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζακ Ντελόρ.

ΔΗΛΩΣΗ TOY ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΟΙΚΟΝOMIΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ- ΜΑΡΤΙΟΥ 2015



http://files.spercheios.webnode.gr/200001591-d4673d6571/staikouras2.jpgΟ Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, σχετικά με τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της Γενικής Κυβέρνησης για την περίοδο Ιανουαρίου – Μαρτίου 2015, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Τα αποτελέσματα εκτέλεσης του Προϋπολογισμού σε επίπεδο Γενικής Κυβέρνησης για το πρώτο τρίμηνο του 2015, που δημοσιοποίησε το Υπουργείο Οικονομικών, δείχνουν:

Συνάντηση ηγεσίας υπουργείου Υγείας με εκπροσώπους αριστερών κομμάτων Γαλλίας- συνδικάτων- σωματείων.





Γραφείο Τύπου
Υπουργού Υγείας


Δελτίο Τύπου


Αθήνα, 11 Μαΐου 2015

Αύριο, Τρίτη 12 Μαΐου, στις 12 το μεσημέρι, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας θα πραγματοποιήσει συνάντηση στο υπουργείο Υγείας (Αριστοτέλους 17)  με αντιπροσωπεία Γάλλων υγειονομικών συνδικαλιστών, εργατικών συνδικάτων της αριστεράς καθώς και με κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος, του Μετώπου της Αριστεράς και του Νέου Αντικαπιταλιστικού Κόμματος *.
Η επίσκεψη της γαλλικής αντιπροσωπείας στη χώρα μας γίνεται στο πλαίσιο πολιτικής αλληλεγγύης προς την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό που αυτή την περίοδο δοκιμάζεται σκληρά λόγω της ανθρωπιστικής κρίσης που πλήττει τη χώρα μας.
Μετά τη συνάντηση, θα ακολουθήσουν δηλώσεις.

* “Solidarité France Grèce pour la Santé”
(Attac, CGT-Retraites, FSU, Snesup- FSU, CGT- Sanofi, Sud , Santé- Sociaux, Syndicat de la Médicine Générale, Syndicat National des Chirurgiens- Dentistes de Centres de Santé, Union Syndicale des  Médecins de Centres de Santé, Coordination Nationale de Défense des  Hôpitaux et Maternités de Proximité, Ensemble, PCF, PG, NPA. )

Συνάντηση Περιφερειάρχη Πελοποννήσου – Προξένου Ουγγαρίας

Εμφάνιση P1030616.JPG


Την εμβάθυνση των σχέσεων και τη συνεργασίας της Πελοποννήσου και της Ουγγαρίας αποφάσισαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης και ο Πρόξενος της Ουγγαρίας κ. Νικόλαος Δούρος κατά τη συνάντησή τους στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2015.
Η συνάντηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο προετοιμασίας της συνάντησης του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου με την Πρέσβειρα της Ουγγαρίας στην Ελλάδα το προσεχές χρονικό διάστημα. Ο Πρόξενος της Ουγγαρίας κ. Δούρος εξέφρασε την πρόθεσή του για ανάληψη πρωτοβουλιών με σκοπό τη μεθοδική και αποτελεσματική συνεργασία των δύο πλευρών.
Ο κ. Νικόλαος Δούρος είναι Πρόξενος της Ουγγαρίας με αρμοδιότητα την Πελοπόννησο, Δυτική Ελλάδα, Ήπειρο και Ιόνια Νησιά και πρόεδρος της Αρκαδικής εταιρείας Δούρος Α.Ε.