Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Η Αρχαία Ελληνική Γλώσσα κατακτά την πληροφορική

Η Αρχαία Ελληνική Γλώσσα κατακτά την πληροφορική
Η ελληνική γλώσσα φαίνεται ότι στο επόμενο διάστημα θα κυριαρχήσει στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, καθώς αποδείχθηκε ότι εξαιτίας της ακριβολογίας που τη διακρίνει οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές νέας προχωρημένης τεχνολογίας αναγνωρίζουν την ελληνική γλώσσα ως νοηματική, διότι οι έννοιες, οι καταστάσεις που περιγράφουν οι ελληνικές λέξεις, απεικονίζονται στις οθόνες των νέας τεχνολογίας ηλεκτρονικών υπολογιστών.

ΣΚΗΝΕΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΙΠΟΝΤΟ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΤΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΛΑΙΑ ΤΟΥ ΣΟΛΩΜΟΥ ΣΤΗΝ Α2

 
Οταν το διακύβευμα είναι μια κατηγορία, τότε η ένταση είναι ...αναμενόμενη...
Ο διαιτητής έκανε ό,τι μπορούσε ....
Οι ψύχραιμοι , απαραίτητοι κάτι τέτοιες στιγμές...
Στις φωτογραφίες...  μη ψάξετε για τη μπάλα...
 

Τέλος καλό ...όμως καλά ήταν τα πράγματα μόνο για τους φιλοξενούμενους...
Οι γηπεδούχοι σχεδιάζουν ήδη την επάνοδό τους ...
Και ο σταθμός μας  εδώ  , να σας μεταφέρει τον παλμό των γηπέδων του Νομού μας και όχι μόνο...
 
Τάσος Μητσόπουλος

Greekradio web channel

Ο Σταμάτης και ο Γρηγόρης αποφάσισαν να γίνουν...κολλητοί!

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ... ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΕΣ ...ΜΕ ΤΟ ΦΑΚΟ ΤΟΥ GREEKRADIO WEB CHANNEL! 


Ο Σταμάτης και ο Γρηγόρης  αποφάσισαν να γίνουν...κολλητοί!
Το ...''αποφάσισαν'' στη διασταύρωση του Ισθμού ,στο φανάρι που στρίβουμε προς τη Λεωφόρο Επιδαύρου!
Το GREEKRADIO WEB CHANNEL  κατέγραψε τη... συνάντηση που έχει θεμελιωθεί καθώς οι δύο φίλοι παραμένουν  ''αχώριστοι'' εδώ και αρκετό καιρό!!!
Το θέμα είναι τι κάνει κανείς  όταν βρεθεί πεζός  στο σημείο και τι να διαλέξει...
Εμείς πάντως  τους χαιρετίσαμε ,αποτυπώσαμε τη...στενή τους σχέση και ...διακριτικά ...αποχωρίσαμε!!!

 Τάσος Μιτσόπουλος

ΑΣΠΡΟ Η΄ ΜΑΥΡΟ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ της ΕΛΛΑΔΑΣ


Το ΜΑΥΡΟ ήταν η ζωή μας για δεκαετίες. Κάποιοι από εμάς δεν γνώρισαν τίποτα άλλο. Το ΜΑΥΡΟ δοξάστηκε και σχεδόν όλοι υποκλίθηκαν σε αυτό. Όποιος αρνήθηκε χάθηκε νωρίς. Όποιος έσκυψε περισσότερο έλαβε αξία και αξιώματα.
Το ΜΑΥΡΟ λέρωσε κάθε κύτταρο της Ελλάδας και των Ελλήνων. Το έκανε γλιστερό όπως και τις ψυχές μας. Όλοι με τα Μαύρα. Πολιτικοί, δικαστές, στρατηγοί, επιχειρηματίες, ο ίδιος ο Θεός μας.

Χρίστος Δήμας: Ερώτηση για τους λόγους ματαίωσης του προγράμματος "Φρούτα στα σχολεία"

http://www.vouliwatch.gr/wp-content/uploads/2013/12/Dimas_Christos.png
Τους λόγους ματαίωσης της υλοποίησης του προγράμματος «Φρούτα στα σχολεία» κατά τη φετινή σχολική χρονιά ζητάει να πληροφορηθεί με ερώτησή του προς τα συναρμόδια Υπουργεία ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας.

Ο κ. Δήμας κάνει λόγο για μια απογοητευτική εξέλιξη η οποία αφενός στερεί από τους μαθητές των σχολείων που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα την προμήθεια γεύματος υψηλής διατροφικής αξίας και αφετέρου αφήνει ανεκμετάλλευτα ευρωπαϊκά κονδύλια. Σημειώνεται μάλιστα, πως τα κοινοτικά αυτά χρήματα (ύψους 3,1 εκ. ευρώ) θα κατευθύνονταν στους παραγωγούς εποχιακών αγροτικών προϊόντων προκειμένου να προμηθεύσουν τα σχολεία με φρούτα και λαχανικά στερώντας, επομένως, τους αγρότες και από ένα πρόσθετο εργαλείο οικονομικής ενίσχυσης.

  Συγκεκριμένα στην ερώτηση αναφέρεται:

ΞΕΠΛΥΝΑΝ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η ξεφτίλα σε όλο της μεγαλείο και τα ΜΜΕ μούγκα στη στρούγκα.
Ο Τατούλης κατάφερε να ψηφίσει το γνωστο δικηγόρο εξ Αθηνών, ομως βρήκε απρόσμενο συμμαχο στη συμπαράταξη Οικολόγων και Χρυσή Αυγή...
Αυτή η Λυμπεροπούλου που ήταν και υποψήφια (τρομάρα της) με το ΣΥΡΙΖΑ τόσο πρεμουρα είχε να βγει ο συμπαραστάτης που πήγε και ενωσε τις δυνάμεις της με τους φασιστες;
Το φασισμό τον πατάς στο λαιμό και την ώρα που ο κόσμος καθηλώνεται από τα εγκλήματα των φασίστων η Λυμπεροπούλου κανει κόμμα μαζί τους.
Μπουλούκο παραιτήσου.ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ και Οικολόγοι διαγράψτε τη.

Μέτωπο ενάντια στο φασιμό και στο ρατσισμό.

antifasicisthellas@gmail.com

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Επανεξελέγη Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης ο κ. Γιώργος Μπουλούκος

http://www.kalamatajournal.gr/media/k2/items/cache/f24deffb146567c29b061e18306aa445_XL.jpg?t=1427557298
Μετά από τέσσερις συνεδριάσεις, η Περιφέρεια Πελοποννήσου απέκτησε τελικά Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης, με την επανεκλογή του δικηγόρου Γιώργου Μπουλούκου, κατά την  συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου τη Δευτέρα 11 Μαΐου.
Της ψηφοφορίας προηγήθηκε μακρά συζήτηση και ένταση στο περιφερειακό συμβούλιο, και τελικά ο κ. Μπουλούκος έλαβε συνολικά 34 ψήφους, που προέρχονται από την παράταξη του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη και τις παρατάξεις της «Ελληνικής Αυγής» και της «Πελοπόννησος Οικολογική», ενώ δώδεκα σύμβουλοι απείχαν από την ψηφοφορία.|
Από τον Οκτώβριο του 2014 το Περιφερειακό Συμβούλιο προσπαθεί να εκλέξει Συμπαραστάτη, αλλά κάτι τέτοιο δεν είχε καταστεί ακόμη εφικτό.  Ένταση και αντιδράσεις έχουν σημειωθεί σε προηγούμενες συνεδριάσεις όπως την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου με την υποψηφιότητα του Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Γεώργιου Αρ. Μπουλούκου.
Υπογραμμίζεται πως ο κ. Μπουλούκος αυτή την φορά ήταν μοναδικός υποψήφιος, αφού ο έτερος υποψήφιος για την θέση αυτή κατά τις τρεις προηγούμενες συζητήσεις και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Τρίπολης Δημήτρης Κωστόγιαννης, αποχώρησε μετά το τέλος της προηγούμενης διαδικασίας.
Απευθυνόμενος στο σώμα του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο κ. Μπουλούκος ανέφερε: «Θέλω να οικοδομήσουμε αυτή τη δομή της Περιφέρειας. Είναι μια καλή ευκαιρία, μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά και να δημιουργήσουμε δομές που είναι απαραίτητες. Ζητώ την ανταπόκρισή σας, υπάρχουν μετρήσιμα αποτελέσματα από τη δράση μου» 

Συνάντηση του Υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή και του Αναπληρωτή Υπουργού Ανδρέα Ξανθού με κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία της Επιτροπής Υγείας του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου της Γερμανίας





Γραφείο Τύπου  Υπουργού Υγείας
Αθήνα, 12 Μαΐου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Υγείας του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου της Γερμανίας, αποτελούμενη από βουλευτές των Χριστιανοδημοκρατών, των Σοσιαλιστών, του Κόμματος της Αριστεράς και των Πρασίνων με τη συμμετοχή του Γερμανού Πρέσβη στην Αθήνα καθώς και τριών εμπειρογνωμόνων του Γερμανικού Υπουργείου Υγείας συναντήθηκε σήμερα στο Μέγαρο της Βουλής με μέλη της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων. Θέμα της συζήτησης: «Η ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα και οι επιπτώσεις της λιτότητας στο δημόσιο σύστημα υγείας».
Στη συνέχεια η γερμανική αντιπροσωπεία πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό και τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Κοντό.

Επίσκεψη Μάκη Βορίδη στον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Πελοπίδα Καλλίρη - Συζήτηση για τα σημαντικά προβλήματα της Π. Ε. Κορινθίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.



Εμφάνιση FullSizeRender.jpg 
Το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας επισκέφτηκε ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάκης Βορίδης, συνοδευόμενος από τον Βουλευτή του Νομού μας κ. Χρίστο Δήμα.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Πελοπίδας Καλλίρης και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Γκιάτας Ευριπίδης και κ. Γκίκας Αθανάσιος, ανέδειξαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης τα σημαντικά προβλήματα της Περιφερειακής Ενότητας  Κορινθίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Ενδεικτικά συζητήθηκαν  τα θέματα σχετικά με το φράγμα Ασωπού, με το  Κέντρο Κράτησης Λαθρομεταναστών, με την  τουριστική προβολή και ανάδειξη  της περιοχής μας καθώς και με την ολοκλήρωση των εργασιών του οδικού δικτύου.
Ο πρώην Υπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά  στο  θέμα των σκουπιδιών αλλά και στο θέμα των Κέντρων Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας.
Ο Αντιπεριφερειάρχης τον ενημέρωσε ότι, τόσο η Περιφέρεια Πελοποννήσου, όσο και ο Περιφερειάρχης κ. Π. Τατούλης προσωπικά, έχουν κάνει σημαντικές προσπάθειες ώστε να λυθεί συνολικά και δια παντός το μείζον αυτό ζήτημα.
Σε ότι αφορά τα Κέντρα Υγείας εκτελούνται και θα  ολοκληρωθούν  οι εργασίες των  Κ.Υ Γκούρας , Ξυλοκάστρου και Κιάτου από τους αναδόχους που έχουν επιλεγεί.  
Στο Νέο ΕΣΠΑ  θα συμπεριληφθούν τα Κέντρα Υγείας Λουτρακίου, Νεμέας και το πολυιατρείο των Καλλιάνων επειδή  δεν υπήρχαν «ώριμες» μελέτες για να ενταχθούν στο προηγούμενο πρόγραμμα.

Γραφείο Τύπου Αντιπεριφερειάρχη

«Έφυγε» η Λιλλή Παπαγιάννη

Πέθανε η ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου Λίλυ Παπαγιάννη 
Διακριτικά και αθόρυβα, όπως ακριβώς έζησε, έφυγε σήμερα από τη ζωή η πάντα κομψή και αριστοκρατική Λιλλή Παπαγιάννη.

Η ηθοποιός που έγινε συνώνυμο της φινέτσας και έγραψε το όνομά της με «χρυσά γράμματα» στο χώρο του ελληνικού κινηματογράφου πέθανε σε ηλικία 80 ετών, μετά από περιπέτειες με την υγεία της. Η ηθοποιός τον τελευταίο καιρό πέρναγε δύσκολες ώρες, καθώς η υγεία της, μετά τον θάνατο του συζύγου της Ανδρέα Φιλιππίδη, είχε κλονιστεί αρκετά


Η Λιλλή Παπαγιάννη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1935 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης από όπου αποφοίτησε το 1958.
 
Κατά τη διάρκεια της καριέρας της πρωταγωνίστησε στο πλευρό μεγάλων ηθοποιών  και ήταν από τις πιο κομψές λαμπερές και σικάτες παρουσίες του ελληνικού κινηματογράφου, πέρασε από αρκετούς θιάσους ενώ εμφανίστηκε και σε αρκετές κινηματογραφικές επιτυχίες της εποχής, όπως «Η Χαρτοπαίχτρα», «Δεσποινίς Διευθυντής» και το «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα».

Στον κινηματογράφο πρωτοεμφανίστηκε το 1959, στην ταινία "Νταντά με το ζόρι".

Το 1957, γνωρίστηκε και παντρεύτηκε με τον ηθοποιό Ανδρέα Φιλιππίδη, με τον οποίο συγκρότησε θίασο το 1965. Μέχρι και το 1969 συνεργάστηκε με το ΚΘΒΕ σε παραστάσεις, ενώ από το 1982 μέχρι το 1988, συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο.

Η κηδεία της θα γίνει την Πέμπτη στις 12.00 από το Νεκροταφείο Ζωγράφου

Πάρις Κουκουλόπουλος: «Να αποδίδεται στους Δήμους ο ΕΝΦΙΑ»

Την εξ ολοκλήρου απόδοση του ΕΝΦΙΑ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από την 1/1/2017 και τη μετατροπή των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων σε μηχανισμό αναδιανομής υπέρ  ...
airetpos.gr

Ξεκινούν οι επαναπροσλήψεις στο Δημόσιο – Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ ο νόμος Κατρούγκαλου – Τι άλλο περιλαμβάνει στα 50 άρθρα του

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ (47/11.5.15) ο Ν4325 «Εκδημοκρατισμός της Διοίκησης – Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση.
Αποκατάσταση αδικιών και άλλες διατάξεις» του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
 Στα 50 άρθρα του περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:
– Την κατάργηση της επιστράτευσης (άρθρο 1)
– Τις αλλαγές στο Πειθαρχικό Δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων που πλέον γίνεται λιγότερο αυστηρό (άρθρα 3, 4, 5 και 6)
-Απλούστευση και επιτάχυνση διαδικασιών προσλήψεων εποχικού προσωπικού και συμβάσεων μίσθωσης έργου (άρθρο 8)
-Συμμετοχή προσωπικού ΙΔΑΧ σε διαδικασίες κινητικότητας (άρθρο 9)
-Ηλεκτρονικές υπηρεσίες Α.Σ.Ε.Π. (άρθρο 11)
– Αυτεπάγγελτη αναζήτηση δικαιολογητικών − Ηλεκτρονική έκδοση πιστοποιητικών (άρθρο 12)
– Ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων Δημοσίου − Ασφάλεια πληροφορικών συστημάτων Δημοσίου (άρθρο 13)
-Επαναπρόσληψη απολυμένων, αποκατάσταση διαθέσιμων, επανασύσταση Δημοτικής Αστυνομίας και πρόσληψη επιτυχόντων του ΑΣΕΠ (άρθρα 14 έως 21)
– Εκποίηση αυτοκινήτων του Δημοσίου (άρθρο 22)
-Θέματα ΟΤΑ (άρθρο 27)
– Διαδικασία για την κάλυψη της θέσης του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης (άρθρο 28)
-Αλλαγές στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ (άρθρο 31)
-Άρση αξιόποινου για αιρετούς και υπαλλήλους ΟΤΑ για την μη άσκηση ένδικων μέσων επί υποθέσεων εργατικών διαφορών του προσωπικού των Ο.Τ.Α. και την παράταση ισχύος συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου και συμβάσεων μίσθωσης έργου του εν λόγω προσωπικού (άρθρο 39)
-Δυνατότητα σύναψης δανείων των «κόκκινων» δήμων από ελληνικές και ξένες Τράπεζες και το  Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (άρθρο 43).
ΝΟΜΟΣ 4325/2015 

aftodioikisi.gr

«Κόκκινες γραμμές» έχει και η Αυτοδιοίκηση



Δημήτρης Καφαντάρης, Α’ Αντιπρόεδρος ΚΕΔΕ – Δημάρχος Πύλου – Νέστορος

Τις τελευταίες μέρες η τοπική αυτοδιοίκηση βρέθηκε στο επίκεντρο της επικαιρότητας και οι αντιδράσεις της σχολιάστηκαν ποικιλοτρόπως από κυβερνητικούς παράγοντες και άλλους φορείς εξουσίας, αναφορικά με την πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης για την μεταφορά διαθέσιμων μεταξύ άλλων και των ΟΤΑ προς επένδυση στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Στα μέσα Μαΐου τα αποτελέσματα του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας στους δήμους

  Περί τα μέσα Μαΐου αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρώτα   αποτελέσματα του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας στους δήμους ...
airetos.gr

Στην Σύρο ο Λίαμ Γκάλαχερ!

Στην Σύρο ο Λίαμ Γκάλαχερ!
Ολοήμερες διακοπές στην Σύρο πέρασε ένας θρύλος της Βρετανικής αλλά και της Παγκόσμιας μουσικής σκηνής  και πρώην τραγουδιστής των Oasis, Λίαμ Γκάλαχερ.
Ο Rock Star βρέθηκε στην Πρωτεύουσα των Κυκλάδων από την Δευτέρα προσπαθώντας να κρατήσει τις διακοπές τους μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, κάτι το οποίο δεν επετεύχθη, αφού αρκετοί ήταν οι θαυμαστές του διάσημου ερμηνευτή που έσπευσαν να φωτογραφηθούν μαζί του.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες ο ερμηνευτής μερικών εκ των σημαντικότερων και πιο all time classic rock επιτυχιών των 90s και 00s, με το συγκρότημα των Oasis ,  Liam Gallagher  επισκέφτηκε και το νησί της Σαντορίνης νοικιάζοντας φουσκωτό σκάφος για να δει από κοντά την ομορφιά του κοσμοπολίτικου νησιού.
 
Ο γνωστός rock star ,σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του cyclades24.gr έμεινε σε γνωστό  ξενοδοχείο της Ερμούπολης ενώ αναχώρησε με το πλοίο της γραμμής σήμερα το πρωί για την Μύκονο ,προκειμένου να αναχωρήσει αεροπορικός.
 
cyclades24.gr

Κώστας Καραγκούνης: η κυβέρνηση κυνηγάει φαντάσματα.



Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Καραγκούνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Για να καλύψει τα λάθη και τις ανεπάρκειές της επί 100 ημέρες η κυβέρνηση κυνηγάει φαντάσματα.
Της φταίνε οι εταίροι, οι δανειστές, οι Θεσμοί, η Αξιωματική Αντιπολίτευση, η Αντιπολίτευση γενικά, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ο Διοικητής της Τραπέζης Ελλάδος, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ακόμα και τα στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης.
Πάντως, οι ίδιοι δεν φταίνε για τίποτα. Τα πάντα εν σοφία εποίησαν...
Ποιος άλλος έχει τώρα σειρά;

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΕΛΛΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΟΣΑ ΔΗΛΩΣΕ ΧΤΕΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΑΥΓΗ"



http://www.eleftheria.gr/viewimg.asp?pth=images/articles&img=%7B4826F84E-7845-4366-817B-8B4A3AFEEFF9%7D_KELLAS-XRHSTOS.jpg&w=577&wm=0Ο Υπεύθυνος του Τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χρήστος Κέλλας, σχετικά με τα όσα δήλωσε χτες ο Υπουργός Υγείας σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα «Αυγή», έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο Υπουργός Υγείας κ. Κουρουμπλής ισχυρίστηκε, μεταξύ άλλων, ότι για τις παρατηρούμενες ελλείψεις στα δημόσια νοσοκομεία ευθύνεται η Επιτροπή Προμηθειών Υγείας, την οποία μάλιστα χαρακτήρισε διαλυμένη.
Ανέφερε επίσης ότι η ΕΠΥ δεν πραγματοποίησε διαγωνισμούς στο παρελθόν και ότι η αντικατάστασή της, αλλά και η προετοιμασία των διαγωνισμών, δεν είναι μια απλή διαδικασία…

Τα τέσσερα σημεία της κυβέρνησης για το Eurogroup: Χρειάζεται αμοιβαία προσπάθεια για συμφωνία

MEGARO-MAXIMOU
Στο συμπέρασμα ότι η αποψινή απόφαση του Eurogroup ήταν αναμενόμενη για την ελληνική κυβέρνηση, καταλήγει το Μέγαρο Μαξίμου και «διαβάζοντας» το ανακοινωθέν σημειώνουν ότι «όλοι αντιλαμβάνονται ότι ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος ούτε της Ελλάδας, ούτε της Ευρωζώνης, ούτε των πιστωτών».
Οι ίδιες πηγές, υπογραμμίζουν ότι « χρειάζεται, όμως, αμοιβαία προσπάθεια, χωρίς ιδεοληψίες, δογματισμούς και εμμονές για να υπάρξει συμφωνία στα ζητήματα που είναι ανοιχτά», ξεκαθαρίζοντας πως η ελληνική πλευρά «θα λάβει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες στο επόμενο χρονικό διάστημα για να επιτευχθεί αυτή η συμφωνία, δεσμευμένη πάντοτε από τη λαϊκή εντολή».
Τα τέσσερα σημεία:
Η απόφαση του Eurogroup ήταν η αναμενόμενη από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης. Κατέγραψε την ικανοποίηση των εταίρων για την πρόοδο που έχει σημειωθεί στις διαπραγματεύσεις. Αυτή η πρόοδος οφείλεται στο γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει επιδείξει την απαιτούμενη πολιτική βούληση να υπάρξει μία αμοιβαία επωφελής συμφωνία στο πλαίσιο της απόφασης της 20ης Φεβρουαρίου.
Στην κρίσιμη αυτή καμπή των διαπραγματεύσεων όλοι αντιλαμβάνονται ότι ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος ούτε της Ελλάδας, ούτε της Ευρωζώνης, ούτε και των πιστωτών. Επομένως η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί απαραίτητο στοιχείο την επιτάχυνση της διαδικασίας ώστε να βρεθεί κοινό έδαφος ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους θεσμούς, με σεβασμό τόσο στους κανόνες της Ευρωζώνης όσο και στη Δημοκρατία στην Ευρώπη.
Το γεγονός ότι πλέον έχουν μείνει σχετικά λίγα ζητήματα ανοιχτά και η αναγνώριση ότι απαιτείται χρόνος και προσπάθεια για να κλείσουν είναι καλοδεχούμενο από την ελληνική κυβέρνηση.
Χρειάζεται, όμως, αμοιβαία προσπάθεια, χωρίς ιδεοληψίες, δογματισμούς και εμμονές για να υπάρξει συμφωνία σε αυτά τα ζητήματα.
Η ελληνική κυβέρνηση θα λάβει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες στο επόμενο χρονικό διάστημα για να επιτευχθεί αυτή η συμφωνία, δεσμευμένη πάντοτε από τη λαϊκή εντολή.

arouraios.gr

Περιφέρεια Πελοποννήσου, Αναδείχθηκε ανάδοχος για τα δίκτυα μεταφοράς του Αναβάλου



https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj1USTi4xw2lFycHe2zFt4TQUer6x-W8qLDPWR8m6tmC8NSTHVRvYCVGI2ko0Ncxb8FDrFBhNtRaT7U4_M8Biw7eCgRWs00Cd7sKcLneWdQdcPMdDR7FzczAcrpSaXI-t-OueyyHVNLwg_K/s1600/anavalos.jpgΑνακηρύχθηκε ανάδοχος για το έργο «Κατασκευή έργων μεταφοράς και διανομής νερού άρδευσης από δίκτυα Αναβάλου στους Δήμους Ασκληπιού και Επιδαύρου», προϋπολογισμού σχεδόν 32 εκατομμυρίων ευρώ, «εξέλιξη η οποία ανοίγει το δρόμο υλοποίησης ενός από τα πιο κρίσιμα έργα της Ανατολικής Πελοποννήσου και ικανοποίησης ενός αιτήματος δεκαετιών» όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου τη Δευτέρα 12 Μαΐου 2015.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε ακόμη ότι το έργο, έχει κατεξοχήν αναπτυξιακό χαρακτήρα, καθώς θα εξασφαλίσει προοδευτικά την παροχή νερού σε όλη την Αργολίδα και θα δώσει λύσεις σε προβλήματα λειψυδρίας, ιδίως σε περιόδους αιχμής, με σημαντικά οφέλη στον τουρισμό και την αγροτική οικονομία. 

«Τελικά ποια εντολή έδωσε ο ελληνικός λαός;»

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Ο τρόπος με τον οποίο επί τρεις και πλέον μήνες χειρίζεται την διαπραγμάτευση ο ΣΥΡΙΖΑ, αποδεικνύει ότι στην πράξη αδιαφορεί για την εντολή του λαού την οποία συνεχώς επικαλείται, πότε μιλώντας για εκλογές και πότε για δημοψήφισμα.
Και αποδεικνύει πως ο ΣΥΡΙΖΑ ουδέποτε ενδιαφέρθηκε για τη βούληση του λαού, ούτε έδωσε σημασία στην εντολή του.
Ούτε προεκλογικά, ούτε μετεκλογικά.

Μεταναστευτικό-προσφυγικό στο επίκεντρο της 2ης Διάσκεψης Προέδρων Κοινοβουλίων της Ένωσης για τη Μεσόγειο

  
Το μεταναστευτικό-προσφυγικό και οι πρόσφατες ανθρώπινες τραγωδίες στη Μεσόγειο βρέθηκαν στο επίκεντρο της 2ης Διάσκεψης Προέδρων Κοινοβουλίων της Ένωσης για τη Μεσόγειο, που πραγματοποιήθηκε χθες στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας.

Στη Διάσκεψη μετείχαν 23 από τις 28 χώρες μέλη της Ευρωπαικής Ένωσης, χώρες του Μεσογειακού νότου και χώρες της βόρειας Αφρικής.

Σεμινάριο για την ενίσχυση της ικανότητας Διαπραγμάτευσης Επιχειρηματιών από το Corinthian Cluster & την LPS

Εμφάνιση Logo Corinthian Cluster.jpg


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




Το Δίκτυο Νέων Επιχειρηματιών Κορινθίας (Corinthian Cluster) σε συνεργασία με την εταιρεία LPS Consultants πραγματοποιεί δίωρη εκπαίδευση με θέμα «Επιτυχημένες Διαπραγματεύσεις». Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί  στην Κορινθία την Τετάρτη 03/06/2015 και ώρα 19:00 στο Xanadu bar & forum (Ποσειδώνος 79, Λουτράκι).
Εμφάνιση seminario-cluster.jpg
Η LPS Consultants είναι μια ευέλικτη εταιρεία Συμβούλων Επιχειρήσεων με έδρα την Κόρινθο και  εξειδίκευση στους τομείς των Προμηθειών, Αποθήκευσης & Διανομής (Logistics) καθώς και Οργάνωσης Παραγωγής. Η LPS στο πλαίσιο υποστήριξης των επιχειρήσεων της Κορινθίας πραγματοποιεί σεμινάριο διάρκειας δύο ωρών με θέμα το πώς μπορούμε να πραγματοποιούμε «Επιτυχημένες διαπραγματεύσεις». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τρία μέρη, που αφορούν (α) τα «Κλειδιά των επιτυχημένων Διαπραγματεύσεων», (β) πώς να διαβάζουμε την «Γλώσσα του Σώματος» και (γ) τι χρειάζεται να γνωρίζουμε όταν βρισκόμαστε σε «Διεθνείς Διαπραγματεύσεις» με ανθρώπους άλλης κουλτούρας.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη ευκαιρία να πάρουν απλά και άμεσα εφαρμόσιμα εργαλεία που θα τους δώσουν την δυνατότητα να αναπτύξουν και να διευρύνουν τις διαπραγματευτικές τους ικανότητες καθώς και να συζητήσουν προβληματισμούς και δυσκολίες που έχουν αντιμετωπίσει στην  προσπάθεια τους να επιτύχουν συμφέρουσες συμφωνίες.
Εισηγήτρια του Σεμιναρίου θα είναι η εκπρόσωπος της LPS Consultants κα Σύλβια Καραντάνη, με πολυετή εμπειρία στις εγχώριες και διεθνείς διαπραγματεύσεις.
Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν, ωστόσο ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Για δηλώσεις συμμετοχής συμπληρώστε ηλεκτρονικά τη φόρμα στο http://corinthiancluster1.eventbrite.com/. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την LPS Consultants στο info@lps-consultants.com ή τηλεφωνικά στο 2741 600706.