Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Δε «Χ»άρηκαν... Ατρόμητος και ΠΑΟΚ

«Μοιρασιά» στο Περιστέρι για Ατρόμητο και ΠΑΟΚ Ο Ατρόμητος και ο ΠΑΟΚ έμειναν στο -δίκαιο- 1-1 στην πρεμιέρα των πλέι οφ σε ένα αποτέλεσμα που δεν «βολεύει» κανέναν και ειδικά τον ΠΑΟΚ που μένει στο κυνήγι του Παναθηναϊκού.
Και τα δύο γκολ που έκριναν τον αγώνα μπήκαν στο πρώτο μέρος με τις δύο ομάδες ωστόσο να έχουν ένα καταιγιστικό τελευταίο δεκάλεπτο και μεγάλους πρωταγωνιστές τους… τρεις τερματοφύλακες, μιας και ο Ατρόμητος έκανε αναγκαστική αλλαγή λόγω τραυματισμού.
Μετά από το εντυπωσιακό πέρασμα του Παναθηναϊκού από την Τρίπολη, ο μεν ΠΑΟΚ χρειαζόταν το «διπλό» ώστε να μην μείνει πίσω στη μάχη για το Champions League, ο δε Ατρόμητος ήθελε το «τρίποντο» για να βρεθεί εκείνος στη δεύτερη θέση.
Οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που πανηγύρισαν πρώτοι στο παιχνίδι και μάλιστα πολύ νωρίς. Μόλις στο 7' έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και λανθασμένη εκτίμηση-έξοδο του Ιτάνζ η μπάλα έφτασε στον Αγκουαζί που με σουτ από το ύψος της περιοχής έστειλε την μπάλα στην εστία για το πρώτο δικό του γκολ και το 1-0.
Ο ΠΑΟΚ ανέβασε ρυθμό και τελικά έφτασε στην ισοφάρισε στο 32' όταν σε φάση διαρκείας μέσα στην περιοχή του Ατρόμητου, ο Τζιόλης γύρισε ωραία την μπάλα και ο Περέιρα από το ύψος της μικρής περιοχής με σουτ έγραψε το 1-1 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.
Οι δύο ομάδες είχαν ρυθμό στο δεύτερο μέρος φτάνοντας στην αντίπαλη εστία, ωστόσο κράτησαν όλες τους τις δυνάμεις για το φινάλε, όπου μέσα σε δέκα και πλέον λεπτά δημιούργησαν τουλάχιστον από 2-3 ευκαιρίες ο καθένας.
Στο 83' ο Γκορμπούνοφ έγινε αναγκαστική αλλαγή καθώς χτύπησε έπειτα από προβολή του Αθανασιάδη (ο τελευταίος τον αγκάλιασε την ώρα της αποχώρησής του) και ο Μπάρκας που τον αντικατέστησε στην… πρώτη του επαφή έδιωξε σε κόρνερ μετά από ωραίο γύρισμα του Αθανασιάδη.
Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να… πολιορκούν την αντίπαλη εστία, όμως ο Ατρόμητος έκανε τη μεγάλη φάση στο 89' με τον Ούμπιδες βγάζει τετ-α-τετ τον Καραμάνο, αλλά ο Ιτάνζ τον νικάει και κρατάει όρθιο τον ΠΑΟΚ!
Ο Πόζογλου στο 94' είδε τον Μπάρκα να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ μετά από δικό του σουτ, ενώ στο φινάλε ο Ιτάνζ έσωσε ξανά τον ΠΑΟΚ με δύσκολη επέμβαση πάνω στον Καραμάνο που βγήκε τετ α τετ με τον κίπερ του ΠΑΟΚ!
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νίκος Νιόπλιας): Γκορμπούνοφ (83' λ.τ. Μπάρκας), Γκαρσία (62' Δημούτσος), Κατσουράνης, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Κιβρακίδης, Κούρος (50' Κοντοές), Αγκουαζί, Ούμπιντες, Ναπολεόνι, Καραμάνος.
ΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης): Ιτανζ, Ρατς, Κίτσιου, Τζαβέλλας, Βίτορ, Κάτσε (85' Πόζογλου), Νομπόα, Τζιόλης, Μακ, Περέιρα, Αθανασιάδης.

Η 1η  αγωνιστική
Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός 0-4
Ατρόμητος-ΠΑΟΚ 1-1

Η αρχική βαθμολογία των πλέι οφ

1. Παναθηναϊκός 5
2. ΠΑΟΚ 3
3. Αστέρας Τρίπολης 1
4. Ατρόμητος 1

Η επόμενη (2η) αγωνιστική (Κυριακή 24/5/2015)
18:15 ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης
20:30 Παναθηναϊκός-Ατρόμητος

 

Ο Παο "άλωσε" την Τρίπολη

O Παναθηναϊκός συνέτριψε τον Αστέρα και πήρε «κεφάλι» στα πλέι οφ
Απογευματινό περίπατο στην Τρίπολη έκανε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος "άλωσε" με 4 - 0 τον Αστέρα,  μέσα  στη Τρίπολη, στην πρεμιέρα  των πλέι οφ της Superleague.

Η έδρα του Αστέρα είχε μείνει «απόρθητη» ακριβώς έναν χρόνο. Η τελευταία – μέχρι σήμερα – εντός έδρας ήττα του Αστέρα σε αγώνα πρωταθλήματος εντοπιζόταν στις 7 Μαΐου του 2014, όταν και πάλι ο Παναθηναϊκός είχε επιβληθεί για τα περυσινά πλέι οφ με 3-1 των Αρκάδων.

Ακολούθησαν 18 ματς με απολογισμό 14 νίκες και τέσσερις ισοπαλίες για τους «κυανοκίτρινους» μέχρι το σημερινό νικηφόρο πέρασμα των «πράσινων».
Ο Παναθηναϊκός με  αυτό διπλό έφτασε τους πέντε βαθμούς στην ειδική βαθμολογία των πλέι οφ, αφήνοντας τον Αστέρα στον έναν πόντο (τρεις έχει ο ΠΑΟΚ και έναν ο Ατρόμητος, που έμειναν στο 1 - 1 στο Περιστέρι).
Μακράν την χειρότερη εμφάνιση μπροστά στους οπαδούς του από την έναρξη της περιόδου έκανε η ομάδα του Στάικου Βεργέτη και το «πλήρωσε» με βαριά ήττα, χάνοντας σημαντικό έδαφος για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του μίνι πρωταθλήματος.
Το σκορ του πρώτου μέρους στο «Θόδωρος Κολοκοτρώνης» δεν είχε καμία απολύτως σχέση με την εικόνα των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο.
Ο Παναθηναϊκός ήταν απλά πιο ουσιαστικός από τον Αστέρα Τρίπολης, που μπήκε δυνατά στο ματς, έχασε μία κλασική ευκαιρία με τον Φερνάντες στο 21΄ και σε γενικές γραμμές ήταν η ομάδα που είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού στο μεγαλύτερο μέρος του.
Η ομάδα του Αναστασίου βρήκε την ευκαιρία στο 26΄ σε μία ανύποπτη φάση να προηγηθεί με το χαμηλό γυριστό του Σίλντενφελντ, μετά τη σέντρα του Νάνο και στο 43΄, πάλι χωρίς να πιέζει, ο Κλωναρίδης έπιασε στον... ύπνο την άμυνα των γηπεδούχων, «σέρβιρε» έτοιμο γκολ στον Καρέλη, ο οποίος αφού πέρασε και τον Θεοδωρόπουλο «έγραψε» το 2-0.
Το παιχνίδι τελείωσε στο 55΄. Από τη νέα συνεργασία Κλωναρίδη και Καρέλη, ο δεύτερος πλάσαρε τον Θεοδωρόπουλο και παρά την προσπάθεια του γκολκίπερ του Αστέρα η μπάλα πέρασε τη γραμμή κι έτσι έγινε το 3-0.
Οι γηπεδούχοι απείλησαν δύο φορές με τον Γιαννιώτα (57΄,79΄), αλλά ο Στιλ με δύο υπέροχες επεμβάσεις κράτησε ανέπαφη την εστία του. Το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε ο Μπεργκ, δύο λεπτά μετά την είσοδό του στο γήπεδο, με υπέροχο πλασέ μετά από ασίστ του Μαυρία.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στ.Βεργέτης):
Θεοδωρόπουλος, Λούι, Αλόκο, Γκοϊάν, Τσοκάνης, Φερνάντες (46΄ Γιαννιώτας), Ιγκλέσιας, Ρόλε, Μάσα (78΄ Μουνάφο), Πάρα (60΄ Μπαντιμπανγκά), Μπαράλες
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γ.Αναστασίου):
Στιλ, Μπούρμπος, Νάνο, Σίλντεφελντ, Ταυλαρίδης, Κουτρουμπής (80΄ Μπεργκ), Ζέκα, Λαγός, Καρέλης, Νίνης (74΄ Πράνιτς), Κλωναρίδης (66΄ Μαυρίας)

Οι Αχαιοί από τον… Ισθμό, πήραν τους πρώτους βαθμούς στα play offs, 4 - 3 τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Σε ουδέτερη έδρα θα αγωνιστούν ουσιαστικά οι παίκτες της Παναχαϊκής
 Τους πρώτους βαθμούς στα play offsτης Football League, κατέκτησε η Παναχαϊκή, στην Κόρινθο όπου επικράτησε με 4 - 3 επί του Απόλλωνα Σμύρνης, στα πλαίσια της 5η αγωνιστικής
Οι φιλοξενούμενοι, άνοιξαν το σκορ στο 42’ με γκολ του Ανγκούλο, για να έρθει η άμεση ανατροπή από τους γηπεδούχους στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους. Στο 49΄ ο Τρίγκας ισοφάρισε για να γίνει το 2-1 από τον Κοντοχρήστο στο 52’.
Στο 60’ ο Χοτζάλι έκανε το 3-1 για την Παναχαϊκή, η οποία έμεινε με παίκτη λιγότερο στο 68’ όταν αποβλήθηκε ο Λυμπέρης. Κάτι που δεν την πτόησε καθώς στο 74’ ο Μαρουκάκης ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-1.
Το μόνο που κατάφερε ο Απόλλωνας, ήταν να μειώσει με τα γκολ του Ανγκούλο (75’, 90’) που έκανε το χατ-τρικ.  
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: Δήμιζας, Χούσα (46’ Μασούρας), Κοντοχρήστος, Κάργας, Άλμπι, Τρίγκας, Αναστασόπουλος, Στεργίδης, Χουτζάλι (77’ Χαρτσιάς), Μπουντόπουλος (73’ Γκαντιάνγκα), Μαρουκάκης
ΑΠΟΛΛΩΝ: Ταϊρης, Βασιλαντωνόπουλος, Γκόλιας, Κύργιας, Κοτσώνης, Λαγός, Βάντερσον, Ανγκούλο, Άρσιτς (64’ Φαρινόλα), Σουάνης (54’ Τζιώρας), Ψιάνος (66’ Καραδέμητρος)

 Μία νίκη μακριά από την άνοδό της στην Superleague βρίσκεται η ΑΕΚ ύστερα από τη νίκη της με 1-0 απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου στο ΟΑΚΑ, χωρίς να δείξει ξανά καλό πρόσωπο, με τους οπαδούς της να εκφράζουν κατά διαστήματα τη δυσφορία τους για το θέαμα στο γήπεδο.
Στο πρώτο μέρος, η ΑΕΚ είχε τον έλεγχο, ωστόσο δεν κατάφερε να δημιουργήσει ευκαιρίες. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός Βόλου έφτασε μία ανάσα από το γκολ όταν ο Διαμαντόπουλος από κοντά έστειλε την μπάλα άουτ.
Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους, η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα μπήκε αποφασισμένη και έφτασε στο γκολ στο 49’. Τότε, ο Αραβίδης από κοντά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι για να πάρει το… ριμπάουντ ο Γροντής και να σημειώσει το πρώτο του επαγγελματικό τέρμα για να γίνει και το 1-0 που ήταν το αποτέλεσμα του αγώνα. 
ΑΕΚ: Βούρας, Μπακάκης (57’ Γεωργέας), Κολοβέτσιος, Σαρρής, Σοϊλέδης, Γιόχανσον, Φαγιέ (78’ Ντακόλ), Πλατέλλας, Γροντής (65’ Ανάκογλου), Μπαρμπόσα, Αραβίδης.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Ρίζος, Ζέρης, Μπουτζίκος, Γιαλούσης, Μπάρμπας, Ρόκας (46’ Τριανταφυλλάκος), Κυζιρίδης, Μπιτάνγκ, Σκοπελίτης (69’ Μπαλντομπαλίεφ), Θέος, Διαμαντόπουλος
Νίκη… ανόδου πέτυχε ο Ηρακλής, που επικράτησε 1-0 της Λάρισας στο Καυτανζόγλειο.
Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο, αλλά χωρίς πολλές φάσεις στο πρώτο ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά οι «βυσσινί» απειλούσαν με αντεπιθέσεις. Το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος, με τον Ηρακλή να πιέζει για το γκολ. Τελικά στο 74’ ο Λουκίνας με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Στα τελευταία λεπτά η Λάρισα δεν μπόρεσε να αντιδράσει, με τους γηπεδούχους να προφυλάσσουν αυτό το 1-0, που διατηρήθηκε ως το φινάλε.
ΗΡΑΚΛΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Βαλεριάνος, Μπαρτολίνι, Ζιαμπάρης, Ιντζόγλου, Πουρτουλίδης, Ρομάνο (71’ Τσιλιανίδης), Κάσσος (58’ Κυριακίδης), Πασάς (89’ Καρασαλίδης), Λουκίνας
ΛΑΡΙΣΑ (Σούλης Παπαδόπουλος): Αποστολίδης, Καρανίκας, Δεληζήσης, Μελισσάς, Κοντοδήμος, Μπανούσης, Νεμπεγλέρας (82’ Γιάντσης), Πινδώνης Σερζίνιο, Μπόγιοβιτς, Ν Γκεσάν (42’ Πίντο)

 
Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής των play offs:
ΑΕΚ - Ολυμπιακός Βόλου 1 - 0
Ηρακλής - Λάρισα 1 - 0
Παναχαϊκή  - Απόλλων Σμύρνης 4 - 3

NON PAPER - ΟΙ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ κ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ




Το δεκάλεπτο τηλεοπτικό μήνυμα της Νέας ΔημοκρατίαςΟι δηλώσεις, οι διαψεύσεις, και οι εν γένει αντιφάσεις του κ. Βαρουφάκη, δεν έχουν τέλος. Ακόμη και εάν αφήσουμε κατά μέρος τις φαιδρές ιδέες του για «καλωδιωμένους φοιτητές, νοικοκυρές και τουρίστες» που θα καταδιώκουν τη φοροδιαφυγή στα νησιά, τις φαεινές ιδέες για παρακολούθηση όλων των συναλλαγών μέσω καμερών στα καταστήματα για την έκδοση αποδείξεων, καθώς και τις γελοιότητες για διαφορετικό συντελεστή ΦΠΑ στο ίδιο προϊόν, κερδίζει με άνεση το βραβείο όχι της «δημιουργική ασάφειας», αλλά της «καταστροφικής σύγχυσης». Επειδή, όμως, οι αντιφατικές τοποθετήσεις του κ. Βαρουφάκη, εκτός από φαιδρές, είναι και επικίνδυνες για την ελληνική οικονομία, καλούμε την κυβέρνηση έστω και την τελευταία στιγμή να σοβαρευτεί.

Προστατευόμενο προϊόν η Φάβα Φενεού . Τα μούσμουλα Δερβενίου πότε;

http://www.biovita.gr/images/products/biologika-ellhnika-ospria/039.jpghttp://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/1/17/Loquat-0.jpg/220px-Loquat-0.jpg
Εγκρίθηκε με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης κ. Βαγγέλη Αποστόλου το αίτημα της «Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Κιάτου» για καταχώριση της ονομασίας «Φάβα Φενεού» ως Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ) στο ενωσιακό μητρώο, το οποίο περιλαμβάνει τόσο τα ΠΓΕ όσο και τα προϊόντα ΠΟΠ (Προστατευόμενων Ονομασιών Προέλευσης). 
Ο Βλάσης Τσιώτος αρχηγός της μείζωνος μειοψηφίας στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης σε σχετικό του σχόλιο για το θέμα αυτό τόνισε:
 "Τα μήλα Μαρκασίου, η Σουλτανίνα Ζεμενού, η μαύρη Κορινθιακή Σταφίδα, τα κεράσια του Χελυδορίου και του Πύργου, τα μούσμουλα του Δερβενίου, το λάδι μας και πολλά άλλα προϊόντα του Δήμου μας δεν αξίζουν την προσοχή μας, ώστε να αποκτήσουν την προστιθέμενη αξία που τους αξίζει; Τι λέει και κυρίως τι κάνει ο Δήμαρχος για ένα θέμα που ανήκει στον τομέα του σαν γεωπόνος; Τι κάνει το γραφείο αγροτικής ανάπτυξης του Δήμου, το οποίο η Δημοτική Αρχή θα δημιουργούσε σε 30 μέρες σύμφωνα με τις προεκλογικές της δεσμεύσεις; Το τραίνο φεύγει, γειτονικοί μας Δήμοι έχουν επιβιβαστεί και εμείς κουνάμε το μαντήλι από την αποβάθρα….."

Παρέμβαση του Βουλευτή Κορινθίας Γιώργου Ψυχογιού στην Εξεταστική Επιτροπή για τα Μνημόνια

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhAYUAyQeislAxo3amFemKlIR48gVg3yT33tkSLxN5ohxsSR_f074VujvM17XCgf3gdoWSZryN1DKjM_bJ_Cwl3I1Zwy_6ZGIYKyB3uWKa4Pqa1VCP-fghOV8ZDvg9wy4iOrZOijRxFaxU/s1600/IMG_2951.JPGΑρχικά θα ήθελα να εστιάσω σε κάποιες νομοθετικές ή κοινοβουλευτικές πράξεις ή παραλείψεις που συνέβησαν κατά την υπό εξέταση περίοδο.
Από την ένταξη της χώρας στο μνημονιακό καθεστώς είχε διαβιβαστεί στη Βουλή περίπου τριψήφιος αριθμός δικογραφιών κατά Υπουργών των Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας. Εκτός από τις τρεις δικογραφίες για τη λίστα «Λαγκάρντ», που χάρη και στην πίεση του ΣΥΡΙΖΑ ερευνήθηκαν και αυτές μόνο εν μέρει -δηλαδή μόνο για τον πρώην Υπουργό Οικονομικών, τον κ. Παπακωνσταντίνου και μόνο για τα συγκεκριμένα αδικήματα- η συντριπτική πλειοψηφία των δικογραφιών εκκρεμούσαν και αναπαύονταν στα συρτάρια της Βουλής.

Ενταση στη συνεδρίαση του Δ. Σ. της Π.Ε.Δ Πελοποννήσου



Συνεδρίασε  σήμερα στις 1 το μεσημέρι το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ Πελοποννήσου  στο Παλιό Δημαρχείο  Τρίπολης για τα πιο κάτω θέματα:
Α. Διοικητικά  θέματα
Προβλήματα και εμπόδια στην λειτουργία του Υπηρεσιακού Συμβουλίου  Ο.Τ.Α. στο Νομό Μεσσηνίας.
Νέο πληρεξούσιο, ειδικό δικαστικό, στον δικηγόρο κ. Δωροβίνη Βασίλειο.
Εισηγητές: κ.κ. Καμπόσος Δημήτριος, Δήμαρχος Άργους- Μυκηνών, Σμυρνιώτης  Ιωάννης, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Τρίπολης,
Β. Προγραμματισμός
Προτάσεις συνεργασίας της εταιρείας «Πελοπόννησος Κ.Σ.Σ.Α.» προς την ΠΕΔ Πελοποννήσου.
Νομική Υποστήριξη των μικρών Δήμων – μελών της ΠΕΔ Πελοποννήσου από το «Πελοπόννησος-Κέντροο Στρατηγικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης».
Κατάρτιση προγραμμάτων εκπαίδευσης για τα στελέχη των Δήμων σε τέσσερις (4) θεματικές ενότητες.
α. Δημόσιες Συμβάσεις (έργα – μελέτες – προμήθειες – υπηρεσίες)
β. Οικονομικά των ΟΤΑ
γ. ΣΕΣ - ΕΣΠΑ
δ. Προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020
Εισηγητής: κ.κ. Σμυρνιώτης  Ιωάννης, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Τρίπολης,
Επικύρωση της απόφασης του Προέδρου της ΠΕΔ, περί συνδιοργάνωσης ημερίδας που αφορά τους Δήμους και τα Νομικά τους πρόσωπα.
      Εισηγητής: κ. Σμυρνιώτης  Ιωάννης, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Τρίπολης,
 Γ. Οικονομικά Θέματα
Επιλογή οικονομικής προσφοράς,  για την αγορά από την ΠΕΔ, φορητών υπολογιστών με σκοπό την παραχώρηση τους στα μέλη του Δ.Σ και Ε.Σ.
      Εισηγητής: κ. Γκιολής Αναστάσιος, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης
Παραχώρηση αυτοκινήτων στο Δήμο Σπάρτης.
Εισηγητής: Εισηγητής κ. Βαλιώτης Ευάγγελος, Δήμαρχος Σπάρτης.
Τροποποίηση προϋπολογισμού έτους 2015
      Εισηγητής: κ. Σμυρνιώτης  Ιωάννης, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Τρίπολης    
        Συμμετοχή στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Αναπτυξιακής Πάρνωνα. Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρείας Ο.Τ.Α.
      Εισηγητής: κ. Σμυρνιώτης  Ιωάννης, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Τρίπολης,
   Δ. Επιτροπές & Συμβούλια
Ορισμός ενός (1) εκπροσώπου της ΠΕΔ με τον αναπληρωτή του, για την συγκρότηση της Επιτροπής του άρθρου 14 του Ν. 2458/97 για θέματα ασφαλισμένων Ο.Γ.Α., στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας.
Ορισμός ενός (1) εκπροσώπου της ΠΕΔ με τον αναπληρωτή του, για την συγκρότηση Επιτροπών διενέργειας διαγωνισμού έργων, του Δήμου Νεμέας, σύμφωνα με το άρθρο 21 του Ν. 3669/2008.
Ορισμός ενός (1) εκπροσώπου της ΠΕΔ με τον αναπληρωτή του, για την συγκρότηση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Πελοπόννησος 2014-2020» βάση της ΚΥΑ614/15.4.2015.
Εισηγητής : κ. Καμπόσος Δημήτριος Πρόεδρος ΠΕΔ –Δήμαρχος Άργους –Μυκηνών
  
Προ  ημερησίας υπήρξε ένταση και  αντιπαραθέσεις μεταξύ των συνέδρων αφού τα προβλήματα των Δήμων είναι πολλά και ενόψει καλοκαιριού αυτά γίνονται περισσότερα. Η κυβέρνηση αφήνει τους Δήμους απροστάτευτους και χωρίς προσωπικό με αποτέλεσμα ζητήματα καθημερινότητας των δημοτών να παραμένουν άλυτα επί μακρό
Επίσης ένταση δηνιουργήθηκε, σήμερα το μεσημέρι στο Δ.Σ. της ΠΕΔ Πελοποννήσου και στο θέμα που αφορά τα προβλήματα και τα εμπόδια στη λειτουργία του Υπηρεσιακού Συμβουλίου ΟΤΑ στο Νομό Μεσσηνίας.   
Η πλειοψηφία της Ένωσης, με επικεφαλής τον πρόεδρό της, Δήμαρχο Άργους-Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσο,  επέκρινε το Δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα καθώς αρνείται να παραχωρήσει στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο ΟΤΑ Ν. Μεσσηνίας μια αίθουσα στο Δημαρχείο για να συνεδριάζει, παρότι του έχει ζητηθεί εγγράφως από την πρόεδρο του Υπηρεσιακού στις 27 Μαρτίου και από την Αποκεντρωμένη στις 7 Απριλίου. Με βάση το νόμο στο εκάστοτε Υπηρεσιακό Συμβούλιο υποχρεωτικά παραχωρείται αίθουσα στο δημοτικό κατάστημα της έδρας του νομού, για να μπορεί να συνεδριάζει.  Επιπρόσθετα το κλίμα για τον Π. Νίκα έχει βαρύνει στην ΠΕΔ ανάμεσα στα μέλη που προέρχονται από τη Ν.Δ., μετά και τη διαφοροποίησή του από την ΚΕΔΕ και τη "γραμμή" του κόμματος για την παραχώρηση των ταμειακών διαθέσιμων στην Τράπεζα της Ελλάδος.
 Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/politiki/aftodioikisi/item/65259-nikas-kamposos

Έρχεται Μνημόνιο για 11 «κόκκινους» δήμους – Ποια σενάρια εξετάζει το ΥΠΕΣΔΑ για να μην καταρρεύσουν

Σε 11 ανέρχονται, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr,  οι δήμοι οι οποίοι δεν έχουν καταφέρει να εγκριθούν οι προϋπολογισμοί τους από τις οικείες Αποκεντρωμένες Διοικήσεις με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν κίνδυνο κατάρρευσης.

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΗΓΕΤΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΡΙΓΑ


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς αναχωρεί αύριο Πέμπτη, 21 Μαΐου,  για τη Ρίγα της Λετονίας,  όπου θα συμμετάσχει στη συνάντηση των Ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος – Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. Α. ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΧΕΙΡΙΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΦΠΑ



http://alexandriamou.gr/images/vesiropoulos.jpgΟ Υπεύθυνος του Τομέα Φορολογικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, αναφερόμενος στο θέμα των κυβερνητικών χειρισμών για το ΦΠΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:



«Η χώρα διαθέτει έναν Υπουργό Οικονομικών που δεν γνωρίζει, ποια είναι η ευρωπαϊκή νομοθεσία για τον ΦΠΑ, η οποία απαγορεύει την θέσπιση δύο συντελεστών για το ίδιο προϊόν.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. Β. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜ. ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗ 13η ΣΥΝΤΑΞΗ



http://www.haniotika-nea.gr/media/2014/06/Vassilis-Oikonomou1.jpgΟ Υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας  της Νέας Δημοκρατίας κ. Βασίλης Οικονόμου, με αφορμή την  αποκάλυψη του Γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τ. Κορωνάκη για τη 13η σύνταξη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Σήμερα το πρωί ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ κ Τ. Κορωνάκης, ομολόγησε ότι η 13η σύνταξη δεν θα δοθεί τελικά το 2015, όπως ισχυρίζονταν όλο το προηγούμενο διάστημα η Κυβέρνηση.
Κάθε μέρα και ένα ψέμα αποκαλύπτεται.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. Δ. ΚΥΡΙΑΖΙΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ κας ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ



http://ysterografa.gr/wp-content/uploads/2015/05/DimitrisKyriazidis.jpgΟ Υπεύθυνος του Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, κ. Δημήτρης Κυριαζίδης, για τις παρεμβάσεις της κας Κωνσταντοπούλου στο έργο της Αστυνομίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, αφού «τακτοποίησε» τα ζητήματα της εύρυθμης λειτουργίας του Κοινοβουλίου, επιτρέποντας δια της ανοχής της την εισβολή και παρουσία εντός αυτού σε κάθε αναρχοαυτόνομο και αντιεξουσιαστή, σήμερα επεκτείνει την καθ’ ύλην αρμοδιότητά της και στους έξωθεν της Βουλής χώρους, αναλαμβάνοντας πλέον και αστυνομικά καθήκοντα.
Η σημερινή πρωτοφανής δημόσια λεκτική «επίθεση» στον επικεφαλής των μέτρων τάξης της Ελληνικής Αστυνομίας, δεν συνάδει ούτε με το θεσμικό ρόλο της Προέδρου της Βουλής, ούτε με τη διάκριση των εξουσιών, την οποία η ίδια, ως νομικός, άριστα γνωρίζει. Η σημερινή αυταναγόρευσή της σε αστυνομικό όργανο, υποκαθιστώντας τον ρόλο της Ελληνικής Αστυνομίας και το επιχειρησιακό της τμήμα, δίνοντας μάλιστα οδηγίες και εντολές καθ’ υπέρβαση των αρμοδιοτήτων της, δεν τιμά ούτε την Κυβέρνηση, ούτε το θεσμό που η ίδια έχει κληθεί να υπηρετήσει με την ψήφο των Βουλευτών.
Το μόνο που της ευχόμαστε είναι και «εις ανώτερα.…»

Η Κωνσταντοπούλου ζητά εξηγήσεις από αστυνομικό που ανέκοψε πορεία «Από ποιον έχετε εντολή» ρωτούσε επίμονα. ( VIDEO)

Η Κωνσταντοπούλου ζητά εξηγήσεις από αστυνομικό που ανέκοψε πορεία 
 Σε νέο…επεισόδιο ενεπλάκη σήμερα η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία βιντεοσκοπήθηκε να ζητά εξηγήσεις από έναν αστυνομικό που ανέκοψε πορεία γιατρών και εργαζόμενων σε νοσοκομεία.
Την οργή της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου ένιωσε στο πετσί του ο αξιωματικός της αστυνομίας ο οποίος εκτελωντας εντολές απέκλεισε με κλούβες την Βασιλίσσης Σοφίας για να μην περάσει η πορεία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία.

Η κα Κωνσταντοπούλου οργισμένη κατευθύνθηκε προς το μέρος του και τον ρώτησε κατ' αρχήν σε ποιά υπηρεσία ανήκει. Όταν εκείνος της είπε ότι ανήκει στην υποδιεύθυνση ασφαλείας Αθηνών ακολούθησε ο εξής διάλογος:

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. Κ. ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ



Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Καραγκούνης, για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Υπάρχει πρόβλημα και ευθύνη ενημέρωσης από την πλευρά της κυβέρνησης.
Δεν είναι μόνο η πρωτοφανής προχειρότητα με την οποία διαπραγματεύονται, όπως για παράδειγμα στο ζήτημα του ΦΠΑ, είναι και τα ψέματα που λένε και για τα οποία δεν λογοδοτούν, λες και βρισκόμαστε σε μονοκομματικό κράτος.
Πρέπει να τους θυμίσουμε ότι η Ελλάδα είναι Δυτική Κοινοβουλευτική Δημοκρατία