Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Μόνο με τη «φανέλα», δε βλέπεις προκοπή , 3-3 Απόλλωνας και ΑΕΚ


Ματσάρα στη Ριζούπολη, 3-3 Απόλλωνας και ΑΕΚ | onsports.grΣτην Κόρινθο, κόντρα στην Παναχαϊκή, ήταν μια «κακή παρένθεση». Απέναντι στον Απόλλωνα, όμως, ήταν… καμπάνα που ήχησε γερά στα αυτιά των παικτών και του προπονητικού επιτελείου της «Ένωσης».

Κάνοντας ίσως το χειρότερο φετινό παιχνίδι της, η ΑΕΚ πήρε τον βαθμό από τον Απόλλωνα έπειτα από το 3-3 στη Ριζούπολη, όμως η εικόνα της ομάδας του Δέλλα μόνον καλή δεν ήταν, στη Ριζούπολη.
Η αναμέτρηση δεν ήταν η καλύτερη δυνατή για τις άμυνες των δύο ομάδων που πιάστηκαν… μετεξεταστέες. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και στο 24’ άνοιξαν το σκορ με τέρμα του Τζιώρα.
Η απάντηση από την ΑΕΚ ήρθε στο 37’ όταν ο Κρισάντους με κοντινή προβολή έκανε το 1-1. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, για ακόμα μία φορά υπήρξαν αρκετά κενά στην άμυνα της ΑΕΚ και ο Ανγκούλο έκανε το 2-1.
Στο δεύτερο μέρος, ξανά ο Κρισάντους ήταν αυτός που έδωσε τη λύση για την ΑΕΚ, καθώς ισοφάρισε σε 2-2 πετυχαίνοντας το δεύτερό του προσωπικό τέρμα.
Στο 81΄ σημειώθηκε το γκολ του αγώνα, καθώς ο Σουάνης λίγο μπροστά από το κέντρο έκανε το 3-2 πιάνοντας στον ύπνο τον Καραγκιολίδη. Ακόμα και τότε όμως, η ΑΕΚ δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και με εντυπωσιακό σουτ του Μπαρμπόσα έκανε το τελικό 3-3.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: Ταϊρης, Βασιλαντωνόπουλος, Κύργιας, Γκόλιας, Κοτσώνης, Ψιάνος, Λαγός (78' Σουάνης), Βάντερσον, Φαρινόλα, Τζιώρας (87' Καραδέμητρος), Ανγκούλο (69' Ηρακλής)
ΑΕΚ: Καραγκιολίδης, Ρόβας, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος (80' Κορδέρο), Πεταυράκης (63' Σοϊλέδης), Γιόχανσον, Ανάκογλου (68' Ντούνης), Πλατέλλας, Μπαρμπόσα, Αραβίδης, Κρισάντους.


Ντέρμπι… αδιαφορίας
Στο «Αλκαζάρ», σε ένα αδιάφορο παιχνίδι από βαθμολογικής άποψης, η Λάρισα με πρωταγωνιστή τον Πίντο πήρε τη νίκη επί του Ολυμπιακού Βόλου με 2-0.
Στο 37' ο επιθετικός των «βυσσινί» με σουτ μέσα από την περιοχή άνοιξε το σκορ, ενώ τρία λεπτά αργότερα με κοντινό πλασέ σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στην αναμέτρηση. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Μπόγιοβιτς έπιασε την κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Ριμπέιρο, όμως η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Κολίτσι.
Το… κερασάκι στην τούρτα για την ομάδα του Σούλη Παπαδόπουλου το έβαλε στο 81' ο Σαρακατσάνος, ο οποίος με ψαλιδάκι έστειλε τη μπάλα για τρίτη φορά στα δίχτυα του Κολίτσι.
ΛΑΡΙΣΑ: Αποστολίδης, Καρανίκας, Σαρακατσάνος, Δεληζήσης, Κοντοδήμος, Μπανούσης (62' Μελισσάς), Πινδώνης, Κορεία Σίλβα, Ριμπέιρο, Μπόγιοβιτς (87' Παμλίδης), Πίντο (77' Μουλόπουλος)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Κολίτσι, Μπουτζίκος, Καρράς, Γιαλούσης, Μπάρμπας, Μακρυδημήτρης (46' Κυζιρίδης), Τριανταφυλλάκος, Θέος, Μπιτάνγκ (65' Σκοπελίτης), Νικολιάς, Διαμαντόπουλος

Έμπλεξε σε περιπέτειες η Ερμιονίδα!



Έμπλεξε σε περιπέτειες η Ερμιονίδα!Σε… περιπέτειες έμπλεξε η Ερμιονίδα έπειτα από την εντός έδρας ήττα της από τον Ηρακλή Ψαχνών με 1-0.

Η ομάδα του Ρομπέρτο Μπολάνο είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως η… έμπνευση του Τίμου Καβακά να ρίξει στο παιχνίδι στο 62' τον Μπαλαράμπε, άλλαξε τη ροή της αναμέτρησης.
Ο 23χρονος επιθετικός τρία λεπτά αργότερα πέτυχε το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση, επιτρέποντας τους Ευβοιότες να ελπίζουν μαθηματικά στην παραμονή τους στην κατηγορία
ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ: Λυμπερόπουλος, Κολόκας, Μηλιώτης, Μουσταφίδης, Τούτοριτς, Όμο, Συμελίδης (46' Στάικος), Τσακόν (74' Τάπε), Κιοσές, Δωματάς (62' Παπανικολάου), Παβίσεβιτς
ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ: Μανιάτης, Παληγεώργος, Μπακομήτρος, Παλαιολόγος, Ραπτάκης, Τσιμότζι, Νικόλτσης (50' Ενρίκο), Μάκο, Πολίτης, Ίβκοβιτς (30' Γουόρντεν), Πουλάκος (62' Μπαλαράμπε).

Τρεις ομάδες για την 2η θέση

«Διπλό» του Ατρομήτου στην Τούμπα, κατάρρευση για ΠΑΟΚ
«Φωτιά» έβαλε ο Ατρόμητος στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας, μία αγωνιστική πριν από το φινάλε του μίνι πρωταθλήματος.

Με τη νίκη του επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα (1-0) και σε συνδυασμό με το 0-0 ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και στον Αστέρα Τρίπολης, τα παιχνίδια της τελευταίας αγωνιστικής (Κυριακή) αποκτούν τεράστιο ενδιαφέρον καθώς, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος και ΠΑΟΚ θα διεκδικήσουν την 2η θέση στην ειδική βαθμολογία, που θα δώσει στην ομάδα που θα την κατακτήσει το απευθείας εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League.

Ο ΠΑΟΚ έπιασε «πάτο» τον "βούλιαξε" στην Τούμπα ο Ατρόμητος

«Χ» στη Λεωφόρο, «διπλό» του Ατρομήτου στην Τούμπα
Πιο.. κάτω δεν έχει. Ο ΠΑΟΚ έπιασε «πάτο» και εκεί τον έστειλε ο Ατρόμητος. Το «αστέρι», που έπαιζε το τελευταίο του…χαρτί για τη διεκδίκηση της 2ης θέσης, επικράτησε 1-0 του «δικεφάλου» του βορρά στην Τούμπα χάρις στο γκολ του Καραμάνου στο 45', τον ξεπέρασε κατά έναν πόντο στη βαθμολογία και τον άφησε 4ο, χωρίς νίκη στη διαδικασία και… καταϊδρωμένο. Ούτε να αποδοκιμάσουν δεν είχαν το κουράγιο στο φινάλε οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, καθώς τα έντονα γιουχαΐσματα στο τέλος του ημιχρόνου (και προς τον Καραμάνο) ήταν υποτονικά στο σφύριγμα της λήξης.
Με καλό ρυθμό ξεκίνησε το παιχνίδι στην Τούμπα, μπροστά σε λίγους θεατές. Ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης και την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν έκανε σωστές επιλογές στην επίθεση, ενώ όσες φορές χρειάστηκε ο Γκορμπούνοφ έκανε σωστές επεμβάσεις. Στο 22’ ο Μακ με ωραία ενέργεια πέρασε τους αντιπάλους του κι έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Οι Παπαδόπουλος και Αθανασιάδης προσπαθούσαν να πιέσουν, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, ενώ ο Ατρόμητος έψαχνε τις αντεπιθέσεις. Στο 45’ ο Κατσουράνης με εξαιρετική μπαλιά βρήκε τον Καραμάνο μέσα στην περιοχή, ο οποίος ξέφυγε από τον Τζαβέλλα, άδειασε τον Βίτορ και με πλασέ έκανε το 0-1, παγώνοντας την Τούμπα. Ακολούθησαν στιγμές έντασης, αλλά τελικά τα πνεύματα ηρέμησαν.
Στο δεύτερο μέρος, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση, χάνοντας κάποιες καλές στιγμές με τον Παπαδόπουλο, αλλά ο Γκορμπούνοφ είχε… κατεβάσει ρολά και αντέδρασε σωστά, όπως στην κεφαλιά του στο 57’. Οι γηπεδούχοι πίεζαν, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, ενώ και οι Μακ και Ρατς αποχώρησαν τραυματίες. Στο 80’ τέθηκε νοκ άουτ και ο Κωνσταντινίδης, που τραυματίστηκε και αποχώρησε, αφήνοντας τον «Δικέφαλο» με δέκα παίκτες. Στο 87’ ο Παπάζογλου είχε την ευκαιρία να «τελειώσει» το ματς, αλλά ο Ιτάνζ απέκρουσε έξυπνα το πλασέ του.
Το τέλος της αναμέτρησης βρήκε μεγάλο νικητή τον Ατρόμητο εν αντιθέσει με τον ΠΑΟΚ που ολοένα βυθίζεται στα προβλήματα του απομακρυνόμενους από τους στόχους του.
Διαιτητής ο Γιώργος Δασκαλόπουλος από την Κορινθία Εδειξε κίτρινες κάρτες στους Αθανασιάδη, Κάτσε, Παπάζογλου και Καραμάνο.
ΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης): Ιτάνζ, Ρατς (61' λ.τρ. Κόστα), Τζαβέλλας, Βίτορ, Κωνσταντινίδης, Τζιόλης, Κίτσιου, Κάτσε, Μακ (53' Πόζογλου), Παπαδόπουλος (58' Περέιρα), Αθανασιάδης.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νίκος Νιόπλιας): Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Νάστος, Κατσουράνης, Πίτου Γκαρσία (67' Μπρίτο), Ούμπιντες (92΄Κούρος), Μπάλλας, Καραμάνος (75' Αγκουαζί), Παπάζογλου.

"Αγγαρεία" Παο με κερδισμένο τον Αστέρα (0 - 0) που βλέπει εξοδο στο Europa League,

Αδιάφορος ο Παναθηναϊκός, βήμα για 2η θέση ο Αστέρας στο «Χ» της Λεωφόρου Σε ένα ματς με λίγες φάσεις και πολλά νεύρα ο Παναθηναϊκός και ο Αστέρας έμειναν στο 0-0 στο «Απ. Νικολαϊδης» με την ομάδα της Τρίπολης να παίρνει έναν πολύτιμο βαθμό.
Η έλλειψη βαθμολογικού κινήτρου, οι αρκετές αλλαγές και η κούραση έφεραν την πρώτη απώλεια βαθμών για τον Παναθηναϊκό.
O «λαβωμένος» Αστέρας, πήγε στο «Απ. Νικολαϊδης» τουλάχιστον να μη χάσει και τελικά με την τρίτη «λευκή» ισοπαλία σε πέντε ματς στα πλέι οφ, έφυγε από αυτό με έναν βαθμό, που μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμος στη διεκδίκηση της 2ης θέσης, που οδηγεί απευθείας στους ομίλους του Europa League, καθώς έφτασε τους 7 βαθμούς και στη 2η θέση , στο +3 από τον ΠΑΟΚ.
To παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, ενώ υπήρξαν και στιγμές που οι τόνοι ανέβηκαν, ειδικότερα στο α' ημίχρονο.
Μόνη αξιόλογη φάση και η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους, αυτή στο 19' όταν ο Ατζαγκούν βρήκε όμορφα τον Μπεργκ, ο οποίος πλάσαρε τον Θεοδωρόπουλο και εκείνος έσωσε με ταα πόδια.
Από την άλλη ο Αστέρας, προσπαθούσε να βγει στην κόντρα με τον Γιαννιώτα συνήθως και στο 29' ήρθε και η μοναδική τελική στο πρώτο ημίχρονο με το φάουλ του Φερνάντες να φεύγει άουτ κι έχασαν μια ευκαιρία με τον Γιαννιώτα στο 55' ο οποίος από τα δεξιά μέσα από την περιοχή έκανε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.
Οι «πράσινοι» κάπως ανέβασαν την απόδοσή τους με την είσοδο του Καρέλη. Ο Έλληνας επιθετικός στην πρώτη του επαφή με την μπάλα έβγαλε ωραία σέντρα στον Μπεργκ, ο οποίος δεν πρόλαβε. Ίδια κατάληξη και στο 75' με τους ίδιους πρωταγωνιστές...
Η μεγάλη φάση για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 80', όταν ο Ζέκα από τα δεξιά έβγαλε παράλληλη μπαλιά, ο Μπεργκ έκανε το πλασέ στη κίνηση, αλλά είδε την μπάλα να φεύγει άουτ πάνω από τα δοκάρια. Δύο λεπτά αργότερα, ο Ατζαγκούν μετά από ατομική ενέργεια έκανε το σουτ, αλλά έστειλε μακριά άουτ την μπάλα.
Τη δική του μεγάλη στιγμή να πάρει τη νίκη είχε και ο Αστέρας. Στο 87' Ο Ιγκλέσιας έκανε το σουτ, ο Κοτσόλης έδειξε να αιφνιδιάζεται και την έχασε μετά την απόκρουσή του, αλλά ο Σκουρτάι που πήρε το ριμπάουντ την έστειλε άουτ.

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Κοτσόλης, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Λαγός (81' Νίνης), Μπεργκ, Μαρινάκης, Ατζαγκούν, Δώνης (60' Ζέκα), Ταυλαρίδης, Νάνο, Μαυρίας (69' Καρέλης).
Αστέρας Τρίπολης (Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Παντελιάδης, Μουνάφο, Αλόκο, Νίκο Φερνάντες (66' Μουκάμ), Σκουρτάι, Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Τσοκάνης, Ιγκλέσιας (89' Παπαχρήστος), Γιαννιώτας (59' Ρόλε)
 

Καταιγιστικές εξελίξεις! Τηλεφωνικά θα μιλήσουν Τσίπρας-Μέρκελ-Ολάντ πριν τη δύσκολη συνάντηση με Γιούνκερ

Καταιγιστικές εξελίξεις! Τηλεφωνικά θα μιλήσουν Τσίπρας-Μέρκελ-Ολάντ πριν τη δύσκολη συνάντηση με Γιούνκερ 
 Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε σήμερα ότι θα μιλήσει τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα και με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ εντός των επόμενων ωρών, πριν από τη συνάντηση που θα έχει ο Έλληνας πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

"Θα μιλήσω αμέσως στο τηλέφωνο με τον Τσίπρα, καθώς και με την κυρία Μέρκελ" είπε ο Ολάντ στο Γαλλικό Πρακτορείο όταν ρωτήθηκε για τον κίνδυνο να μην ληφθεί καμία απόφαση κατά τη συνάντηση που θα έχει ο πρωθυπουργός της Ελλάδας με τον Γιούνκερ.

Λίγη ώρα νωρίτερα ο Γάλλος πρόεδρος είχε δηλώσει ότι οι θεσμοί απέχουν "μερικές ώρες" από μια "πιθανή διευθέτηση για την Ελλάδα".

Την ίδια ώρα, την ελπίδα ότι η σημερινή συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Επιτροπης, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, θα καθορίσει τον τρόπο εργασίας για τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και θεσμών, εξέφρασε σήμερα παράγοντας της ευρωζώνης.

Ο ίδιος παράγοντας ανέφερε, επίσης, ότι από τη συνάντηση μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού και του Προέδρου της Επιτροπής ενδέχεται να οριστεί και η ημερομηνία μέχρι την οποία θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και θεσμών.

Εξέφρασε, τέλος, την ελπίδα ότι τις επόμενες ημέρες, Ελλάδα και θεσμοί θα καταλήξουν σε συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement),

Απαγόρευση εξόδου και ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο στο πρώην αντιπρόεδρο της ΕΠΟ και Δήμαρχο Οιχαλίας Άρη Σταθόπουλο

“Εγκληματική οργάνωση”: Απαγόρευση εξόδου και ενασχόλησης με το ποδόσφαιροΜετά από μια μαραθώνια διαδικασία, που κράτησε περίπου 5 ώρες, ο εισαγγελέας επέβαλε διπλό περιοριστικό όρο στο παλαιότερο μέλος της ΕΠΟ, Άρη Σταθόπουλο

Ο πρώην αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας και Δήμαρχος Οιχαλίας στη Μεσσηνία απολογήθηκε το πρωί της Τετάρτης για περίπου πέντε ώρες για τα αδικήματα της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης, την ηθική αυτουργία σε απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και της απόπειρας εκβίασης κατά συνήθεια και κατ’ επάγγελμα.

Στο ενεργό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΟ και πρόεδρο της ΕΠΣ Μεσσηνίας αποφασίστηκε η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και η απαγόρευση ενασχόλησης με οποιαδήποτε δραστηριότητα με το ποδόσφαιρο. Ο ίδιος διπλός περιοριστικός όρος είχε επιβληθεί στους Γιώργο Δούρο και Θανάση Μπριάκο.

Μετά τον κ. Σταθόπουλο, σειρά παίρνει ν’ απολογηθεί την Πέμπτη ο Θόδωρος Κουρίδης, ο οποίος είναι ο πρώτος από τους τρεις που αντιμετωπίζουν τη βαρύτερη κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Αποβλήθηκε από την ΕΠΟ η ΕΠΣ Θεσσαλίας

Αποβλήθηκε από την ΕΠΟ η ΕΠΣ Θεσσαλίας  
 H EΠΟ ανέστειλε την ιδιότητα μέλους της ΕΠΣ Θεσσαλίας ύστερα από την κατάθεση αίτησης της Ένωσης για έκπτωση του ΔΣ της Ομοσπονδίας.
Η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ σε έκτακτη συνεδρίασή της αποφάσισε να αποβάλει την ΕΠΣ Θεσσαλίας, η οποία κινήθηκε νομικά εναντίον της.

H ανακοίνωση:

Το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων παρουσίασε ο Γιάννης Τσιρώνης - Δριμεία κριτική στον κ. Τατούλη

Το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων παρουσίασε ο Γιάννης ΤσιρώνηςΔριμεία κριτική στους Περιφερειάρχες Πελοποννήσου , Πέτρο Τατούλη και Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη, η, οι οποίοι φέρονται να διαμαρτύρονται διότι καταργείται η επιλογή της διαχείρισης απορριμμάτων μέσω ΣΔΙΤ, άσκησε ο αναπληρωτής υπουργός ΠΑΠΕΝ Γιάννης Τσιρώνης σε συνέντευξη Τύπου όπου παρουσίασε το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ) που τίθεται σε δημόσια διαβούλευση έως τις 12 Ιουνίου.
Ο κ.Τσιρώνης απάντησε ασκώντας δριμεία κριτική στον κ. Τατούλη: «Δεν κολλήσαμε εμείς τον σχεδιασμό τους. Έχουμε έναν Περιφερειάρχη που είναι η χειρότερη περίπτωση στην Ελλάδα και υπόκειται σε λογοδοσία». Αναφερόμενος ειδικά στην περίπτωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σημείωσε ότι το σχέδιο Τατούλη θα κοστίζει 650.000 ευρώ το χρόνο στους δήμους, ενώ για τους ΧΑΔΑ το κόστος είναι 160.000 ετησίως. Σημείωσε ότι δεν έχει βρει κανένα δήμαρχο που «να έχει εγγυηθεί ελάχιστη ποσότητα απορριμμάτων» και πρόσθεσε ότι η διαλογή σύμμεικτων σκουπιδιών είναι πολύ πιο αποδοτική από το σχέδιο που έχει αναγγείλει ο Π. Τατούλης.
Ο υπουργός έκλεισε την συνέντευξη με το ρητορικό ερώτημα: «Αν βρείτε δήμους που θα γίνουν όμηροι οικονομικών συμβάσεων, παρακαλώ να τους πείτε και σε εμένα».

Συνταγή για αρνί με μέλι και γλυκάνισο

 Συνταγή για αρνί με μέλι και γλυκάνισο 

Από την Μυρσίνη Λαμπράκη

 Η Μυρσίνη Λαμπράκη προτείνει νόστιμες, γρήγορες και υγιεινές συνταγές με βάση το μέλι.

Υλικά

Financial Times: Αυτά προβλέπει η πρόταση των Θεσμών

Financial Times: Αυτά προβλέπει η πρόταση των Θεσμών 
 Περιορίζονται οι απαιτήσεις των δανειστών απέναντι στην Ελλάδα όσον αφορά το πρωτογενές πλεόνασμα αλλά πιθανώς να παραμένουν πολύ υψηλές για την ελληνική κυβέρνηση, αναφέρουν οι Financial Times που αποκαλύπτουν τις πρώτες λεπτομέρειες της συμφωνίας που θα αποσταλεί στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, και τον δημοσιογράφο Πίτερ Σπίγκελ, εκτός από το 1% πρωτογενές πλεόνασμα του τρέχοντος έτους οι πιστωτές θα ζητήσουν από την Ελλάδα να αγγίξει το 2% του χρόνου και το 3% για το 2017.

Τα ποσοστά αυτά είναι αρκετά χαμηλότερα από αυτά που προβλέπει το τρέχον πρόγραμμα, το οποίο ζητούσε πλεόνασμα 3% για φέτος και 4,5% για το 2016, αλλά σύμφωνα με το δημοσιογράφο παραμένει «σκληρότερο» από ότι ήλπιζε η Ελληνική κυβέρνηση.

«Το ΔΝΤ είναι σκεπτικό ότι η Ελλάδα μπορεί να επιτύχει αυτούς τους φιλόδοξους στόχους και πιέζει τους Ευρωπαίους αξιωματούχους να συμφωνήσουν σε αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Αλλά οι Ευρωπαίοι διαπραγματευτές δεν έχουν συμφωνήσει με αυτό το αίτημα του ΔΝΤ, και δεν προβλέπεται ελάφρυνση του χρέους σε αυτό το έγγραφο» αναφέρει το δημοσίευμα.

Ο Πίτερ Σπίγκελ τονίζει, ταυτόχρονα, ότι το σχέδιο των Ευρωπαίων πιστωτών θα παρουσιαστεί στον Αλέξη Τσίπρα σήμερα το βράδυ, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. 

Με τον Γιούνκερ συναντάται απόψε στις Βρυξέλλες ο Αλέξης Τσίπρας - Παρόντες στη συνάντηση Ντάισελμπλουμ και εκπρόσωποι της ΕΚΤ και του ΔΝΤ

Με τον Γιούνκερ συναντάται απόψε στις Βρυξέλλες ο Αλέξης Τσίπρας
Στις Βρυξέλλες θα μεταβεί εκτάκτως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά από πρόσκληση που του απηύθυνε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ.

Ειδικότερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ επιβεβαίωσε σήμερα πως θα συναντηθεί εντός της ημέρας με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα σε μια προσπάθεια εξεύρεσης μιας συμφωνίας η οποία θα επιτρέψει την αποδέσμευση χρηματοδότησης που έχει ζωτική σημασία για την ελληνική οικονομία.

Eκλογές στον Ταρσό



Νέο Διοικητικό Συμβούλιο εξελέγη μετά από αρχαιρεσίες στον Πολιτιστικό - Αναπτυξιακό Σύλλογο  Άνω και Κάτω Ταρσού Κορινθίας " Η Παναγία του Βράχου", στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου που έγινε τη Κυριακή 31 Μαΐου & τη Δευτέρα ( Αγίου Πνεύματος) 1 Ιουνίου 2015 , στον Κάτω Ταρσό



Η σύνθεση του νέου Διοικητικού  Συμβουλίου:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΤΡΙΜΗ ΑΡΓΥΡΩ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΚΕΛΛΑΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΤΑΜΙΑΣ: ΛΑΣΚΟΥ ΡΕΝΑ
ΜΕΛΗ: ΛΙΒΑΝΗΣ ΘΥΜΙΟΣ, ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ & ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ.


Σ.Κ.

Πρώτη των πρώτων η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση στην ... ανεργία

Ελαφριά πτώση στο 25,4% σημείωσε η ανεργία στην Ελλάδα το Φεβρουάριο του 2015, σε σχέση με τον Ιανουάριο, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Εξάλλου, τον Απρίλιο του 2015 το ποσοστό ανεργίας στην ευρωζώνη διαμορφώθηκε στο 11,1% (έναντι 11,2% τον περασμένο μήνα) και στην ΕΕ των 28 στο 9,7% (έναντι 9,8% τον περασμένο μήνα).

Κατρούγκαλος: Ιδού οι τέσσερις αλλαγές που αναμορφώνουν το δημόσιο

Στις τέσσερις αλλαγές που αναμορφώνουν το δημόσιο αναφέρθηκε μιλώντας στο 5ο e-GOVERNMENT FORUM, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιώργος Κατρούγκαλος.
Πρόκειται για:

Δήμαρχοι Αττικής: Δώστε οριστική λύση για το ΧΥΤΑ Φυλής

Το θέμα της απόφασης του Ε.Δ.Σ.Ν.Α., όσον αφορά στα αντισταθμιστικά και την χρέωση/τόνο των απορριμμάτων, κυριάρχησε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής.

Παρόντες ήταν και αιρετοί από τον Δήμο Φύλης, όπως ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δημήτρης Μπουραΐμης.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε αναλυτική συζήτηση και για τα δύο θέματα και κυρίως το κατά πόσο συνδέονται άμεσα μεταξύ τους, δηλαδή το εάν μία μείωση των αντισταθμιστικών θα επιφέρει και μία μείωση στην χρέωση/τόνο των απορριμμάτων, ενώ συνολική θέση του Δ.Σ. ήταν, πως πρέπει να δοθεί ένα τέλος στη σημερινή κατάσταση που επικρατεί στον ΧΥΤΑ Φυλής.

Η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΠΕΔΑ τάχθηκε υπέρ της θέσης, ότι δεν μπορεί να υπάρξει απόφαση του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. για τη μείωση των ανταποδοτικών μόνο για τη φετινή χρονιά.

Επίσης, τονίστηκε, πως πρέπει να υπάρξει συνολική απόφαση για το μέλλον της περιοχής, για το χρονοδιάγραμμα κλεισίματος του ΧΥΤΑ Φυλής και μαζί με αυτό και για τα αντισταθμιστικά στην περιοχή και το ύψος των ανταποδοτικών εισφορών των Δήμων.

Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, το Δ.Σ. της ΠΕΔΑ δεσμεύθηκε, ότι θα καλέσει τους εκπροσώπους του στον Ε.Δ.Σ.Ν.Α. και όλοι μαζί θα συνδιαμορφώσουν άποψη με όλα τα παραπάνω, αφού πρώτα συζητήσουν διεξοδικά με την Περιφέρεια Αττικής και τους Δήμους – μέλη της ΠΕΔΑ, που αφορούν τα ανταποδοτικά.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔΑ, Ηρακλής Γκότσης, αναφερόμενος στην κατάσταση στον ΧΥΤΑ Φυλής τόνισε μεταξύ άλλων ότι, «πέρα από τα οικονομικά θέματα, το βασικό είναι να υπάρξει συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, να δούμε πού μπορούμε να συμβάλλουμε εμείς, να τελειώσει η ιστορία του ΧΥΤΑ Φυλής. Να μην έχουμε κάθε 2-3 χρόνια, αυτήν την ιστορία. Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι και να πάρει ο καθένας την ευθύνη του».

airetos.gr/

Ανακοινώθηκαν οι 32.433 επιτυχόντες του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας στους δήμους (πίνακες)

Αναρτήθηκαν  τα ονόματα των ανέργων που θα καλύψουν 32.433 θέσεις πλήρους απασχόλησης για πέντε μήνες στους δήμους στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα του ΟΑΕΔ.
Μέσα σε τρεις ημέρες, μέχρι την Παρασκευή 5 Ιουνίου, θα μπορούν να κατατεθούν οι ενστάσεις, ενώ εκτιμάται ότι μετά το πέρας αυτής της διαδικασίας οι επιτυχόντες θα βρίσκονται στις θέσεις τους για εργασία το αργότερο ως τις αρχές Ιουλίου.

Πέτρος Τατούλης: «Persona non grata για την Πελοπόννησο ο κ. Τσιρώνης»

Εμφάνιση P1030754.JPG


Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με το νέο ΕΣΔΑ ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης δήλωσε τα εξής:
«Ο αυταρχικός Αναπληρωτής Υπουργός κ. Τσιρώνης ξαναχτύπησε επιλεκτικά. Προσπαθεί εναγωνίως να ακυρώσει επίπονες προσπάθειες χρόνων που έκαναν Δήμοι, ΦΟΔΣΑ και Περιφέρειες για να λύσουν το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Οι προσπάθειες αυτές, σεβόμενες απόλυτα τους νόμους και τους κανόνες του εθνικού και Ευρωπαϊκού δικαίου, ωρίμασαν και έχουν φτάσει ένα βήμα πριν την υπογραφή της σύμβασης υλοποίησής τους.
Προσπαθεί λοιπόν ο κ. Τσιρώνης να ακυρώσει αυτές ακριβώς τις προσπάθειες που και λύση θα δώσουν στο πρόβλημα και θα αποτρέψουν την επιβολή δυσβάσταχτων προστίμων στη χώρα, τη στιγμή μάλιστα που είναι συμβατές και με όσα ο ίδιος προτείνει.
Ο κ. Τσιρώνης ανάρτησε σε διαβούλευση έναν «εθνικό» σχεδιασμό διαχείρισηςαπορριμμάτων, δικής του προφανώς έμπνευσης, αφού ακύρωσε όλες τις υπηρεσιακές εισηγήσεις του δικού του μάλιστα Υπουργείου, με σκοπό προφανώς να ικανοποιήσει προσωπικές του στοχεύσεις.
Οι πολιτικές πρακτικές αυτές είναι καταδικασμένες ως βαθύτατα αντιδημοκρατικές από τους Πελοποννήσιους πολίτες, τα συμφέροντα των οποίων θα συνεχίζει να υποστηρίζει σθεναρά η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η συμπεριφορά του κ. Τσιρώνη τον καθιστά πλέον  persona non grata για την Πελοπόννησο».  

Τα Μνημόνια του Πολιτικού Συστήματος - το τέλος του πάρτι και η επιστροφή εις την δεκαετία του 1980

Εμφάνιση DSC00008.JPG Γράφει ο
 Γεώργιος Εμ. Δημητράκης

Απίστευτο και όμως αληθινό. Μία έρευνα του Δημητρίου Στεργίου η οποία δημοσιεύθηκε σε ηλεκτρονικό Βιβλίο αρχάς Οκτωβρίου 2012 και η οποία ετέθη υπόψη του έντιμου Επιθεωρητού Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρου Ρακιντζή, αποδεικνύει με πραγματικά στοιχεία το ακόλουθο τρομακτικό: ότι κατά την περίοδο 1981-2011 κατασπαταλήθηκαν ως πλατανόφυλλα για κομματικές, πολιτικές, ρουσφετολογικές και συνδικαλιστικές  σκοπιμότητες εθνικοί, κοινοτικοί και δανειακοί πόροι ύψους 1.4 τρισεκατομμυρίων Ευρώ, δηλαδή ετησίως 46 δις Ευρώ !

Εάν αυτά τα χρήματα επενδύονταν εις την Ελληνική Οικονομία θα είχανε πολλαπλασιαστικό όφελος άνω των 15 τρισεκατομμυρίων Ευρώ, και η χώρα μας θα αναδεικνυόταν σε μία από τις ισχυρότερες οικονομίες του πλανήτη, με ένα τεράστιο ετήσιο ΑΕΠ, και ο Λαός μας εις τη  κατάταξη των πλουσιοτέρων του κόσμου.
Δυστυχώς όμως αντί της επένδυσης των τεραστίων αυτών πόρων για την ανάπτυξη της Εθνικής Οικονομίας και τον εκσυγχρονισμό της χώρας μας, ξεκίνησε ένα τεράστιο πάρτι λεηλασίας δημοσίου χρήματος, που χρεοκόπησε την Πατρίδα μας και με χρέη άνω των 370 δις Ευρώ. Αυτό το πάρτι του αιώνα πληρώνει τώρα με την θανατηφόρα πολιτική λιτότητα και τα επαχθή Μνημόνια ο Ελληνικός Λαός.
Όμως όλα αυτά τα στοιχεία τα οποία προαναφέρθηκαν, και η σημασία αυτών με τις παράπλευρες  τώρα τόσο οδυνηρές συνέπειες, δεν είναι εις θέση να τα γνωρίζει επακριβώς η πλειοψηφία των Ελλήνων. Εις ένα Δημοκρατικό Πολίτευμα ο κάθε Λαός εμπιστεύεται με την ψήφο του αυτούς τους οποίους ψηφίζει. Κόμματα, κυβερνήσεις, ηγέτες, πολιτικούς, όλους του Θεσμούς και Όργανα του Κράτους. Εις όλους αυτούς ο κάθε πολίτης εμπιστεύεται τις τύχες του, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τον μέλλον του. Εμπιστεύεται ακόμη και τα συνθήματα πολιτικών αρχηγών και ηγετών, όπως π.χ. «Τσοβόλα δώστα όλα!», χωρίς όμως να είναι εις θέση να γνωρίζει, να ερμηνεύει την σημασία των συνθημάτων και τις ολέθριες συνέπειες αυτών. 
Εις την Δημοκρατία όμως η βαρύτητα της ψήφου στηρίζεται εις την ηθική της υπόσταση και μόνον και εις τις θεμιτές προσδοκίες, όνειρα και οράματα κάθε ανθρώπου. Κόμματα, πολιτικοί, ηγέτες, κυβερνήσεις και ως προέκταση αυτών Θεσμοί και Όργανα του Κράτους, εκ του λόγου αυτού και μόνον οφείλουν  να σέβονται την ύψιστη σημασία της βαρύτητας του ψήφου, ως μοναδικό εργαλείο και δικαίωμα του κάθε ανθρώπου. Είναι ύψιστο καθήκον και υποχρέωση τους να εργάζονται, να ενεργούν, να συμπεριφέρονται υπέρ όλων αυτών των πολιτών οι οποίοι τους εμπιστεύονται την ψήφο τους, να φροντίζουν υπέρ του συνόλου της κοινωνίας, να υπερασπίζονται τα συμφέροντα της Πατρίδας,  την αξιοπρέπεια του Λαού και  του Έθνους.

Αυτοί όμως, δυστυχώς,  μετέτρεψαν την Δημοκρατία μας σε ρωμαϊκή αρένα και τις ψήφους των Ελλήνων σε επευφημίες και ιαχές υπέρ του Καίσαρα ο οποίος ανταποκρινόμενος προς τις επιθυμίες του  όχλου καταδίκαζε τον ηττημένο μονομάχο σε θάνατο. Δηλαδή υπέρ του διεφθαρμένου Πολιτικού Συστήματος το οποίο από το 1981 δια της συμπεριφοράς του  καταδίκαζε και θανάτωνε την Πατρίδα μας με την διόγκωση του Κρατικού Μηχανισμού με ιδιοτελείς κομματικές προσλήψεις εκατοντάδων χιλιάδων υποτελών και υποχείριων τώρα συμπολιτών μας. Ένας τεράστιος, πολυδάπανος και αντιπαραγωγικός Υδροκεφαλισμός ο οποίος παρέλυε την Λειτουργία του Κράτους, εξέτρεφε την διαφθορά, την διαπλοκή και ατιμωρησία, παρακώλυε την ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας, δηλαδή αυτής της Κοινωνίας. Με τις εκατοντάδες  χιλιάδες πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, τους υπέρογκους μισθούς και συντάξεις, τις παροχές προνομίων, όλα δυσανάλογα με την οδυνηρή κατάσταση της Εθνικής Οικονομίας.  Κατέστρεφε την ιδιωτική πρωτοβουλία και τις ελληνικές επιχειρήσεις, τις οποίες έτρεπε εις φυγή προς το εξωτερικό. Με την συμβολή των δεκάδων χιλιάδων κηφήνων Συνδικαλιστών όλων των Συντεχνιών, οι οποίοι παρέλυαν και κατέστρεφαν τα πάντα, ακόμη και το μοναδικό θεμέλιο της υπόστασης κάθε Λαού, αυτού του Έθνους μας, την αγροτική οικονομία και την πρωτογενή παραγωγή. Μετέτρεψαν τα σύνολο του Ελληνικού Λαού σε μία πρωτόγνωρη σε παγκόσμια χρονικά καταναλωτική κοινωνία η οποία στηριζότανε κυρίως σε ξένους δανεισμούς και κοινοτικά κονδύλια.

Όμως όποιος με ανάρμοστες, ανεύθυνες και εγκληματικές συμπεριφορές καταστρέφει το σπίτι του, δηλαδή την Πατρίδα του, ανοίγει διάπλατα την πόρτα  εις τους εχθρούς της, τους οποίους όμως δημιουργεί ο ίδιος με την συμπεριφορά του. Το Πολιτικό Σύστημα της χώρας μας και οι υποστηρικτές του ευθύνεται όχι μόνο για την μετατροπή των Ελλήνων σε υποτελείς και υποχείριους επευφημιστές του και για την  καταστροφή της Πατρίδας μας, αλλά τώρα και για την τραγική διεθνή απομόνωση μας, για την πρωτόγνωρη εχθρότητα πολλών Ευρωπαίων απέναντι του Λαού μας.   
Εδώ και 5 χρόνια η  προπαγάνδα αποκρύπτει επιμελώς από τον δεινοπαθούντα Λαό μας την αλήθεια, ότι για τα επαχθή, επαίσχυντα Μνημόνια και την θανατηφόρο λιτότητα υποταγής ευθύνεται το Πολιτικό Σύστημα της χώρας μας. Ότι επιβάλλονται από αυτό εις βάρος του Λαού, ως συνέπεια της μακροχρόνιας άφρονης, ανορθόδοξης, εγκληματικής και καταστροφικής πολιτικής του, της 30-ετούς εξαπάτησης των δανειστών με την κακοδιαχείριση των τεραστίων κεφαλαίων, με την εξαπάτηση και κατάχρηση της ψήφου και της εμπιστοσύνης αυτού του ίδιου του  Ελληνικού Λαού.
Ένα βαρύτατο όμως τίμημα το οποίο δυστυχώς δεν πληρώνει το αναμάρτητο, άθικτο, ατιμώρητο Πολιτικό Σύστημα της χώρας μας και οι υποστηρικτές του, αλλά η πλειοψηφία του Λαού, ο οποίος οφείλει να επιστρέψει τώρα εις την δεκαετία του 1980. Με ότι αυτό συνεπάγεται σε μισθούς, συντάξεις και στερήσεις, αλλά κυρίως και δυστυχώς, σε αντίθεση με την δεκαετία του 1980, σε μία σήμερα τελείως ανύπαρκτη πρωτογενή παραγωγή και μία ολοσχερώς καταστραμμένη αγροτική οικονομία.
Έλληνες, αφυπνισθείτε. Μύρια δεινά έπονται!

Γεώργιος Εμ. Δημητράκης

Υποσημείωση: Ο αρθρογράφος διαμένει εις την Ξάνθη.  Σπούδασε Πολιτικές-Οικονομικές Επιστήμες και Κοινωνιολογία στη Βόννη και Ιστορία και Πολιτιστική κληρονομιά στην Αθήνα. Διετέλεσε επί 5 χρόνια υπάλληλος της Ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας.

Βράβευση Κορινθιακού ελαιολάδου.

Εμφάνιση ΑΣΗΜΕΝΕΙΟ ΑΡΙΣΤΕΙΟΝ CORINTHIA LAND 001.jpg

«Ανεπαρκής η πρόταση της Αθήνας»

626db0165fadf4fb63636f004b114853_L.jpg,qt=1433268480.pagespeed.ce.Ba2CQ3zRSA
 Ως ανεπαρκή κρίνουν την πρόταση των 47 σελίδων που έστειλε η Αθήνα στους δανειστές, αναφέρει ευρωπαίος αξιωματούχος, σύμφωνα με το Reuters.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά το δημοσίευμα «εστάλη εγκαίρως, πριν την πενταμερή», αλλά δεν περιλαμβάνει περαιτέρω υποχωρήσεις στα ζητήματα που αφορούν τα εργασιακά και το ασφαλιστικό.
Το Reuters αναφέρει ότι η αποτυχία συμφωνίας τον Ιούνιο μπορεί να οδηγήσει σε ελληνική χρεοκοπία, περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων και έξοδο από το ευρώ.
Επισημαίνει δε, ότι ελληνική κυβέρνηση και πιστωτές έχουν εγκλωβιστεί σε μακρές διαπραγματεύσεις.
arouraios.gr

Οι Ιρλανδοί αυξήσεις, εμείς τρίτο μνημόνιο!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Η είδηση είναι συγκλονιστική, αλλά πέρασε εντελώς απαρατήρητη – ούτε καν στα ψιλά!
Την περασμένη Παρασκευή, 29 Μαΐου, η κυβέρνηση της Ιρλανδίας συμφώνησε με τα συνδικάτα να αποκαταστήσει κάποιες από τις περικοπές μισθών που είχαν επιβληθεί στους δημοσίους υπαλλήλους λόγω της οικονομικής κρίσης και της εισόδου στη χώρα στα μνημόνια.
Όπως είναι γνωστό, το 2008, έγιναν περικοπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων κατά 15%, κατά μέσο όρο.
Τώρα, επτά χρόνια μετά, για πρώτη φορά, οι Ιρλανδοί δημόσιοι υπάλληλοι θα πάρουν αύξηση.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΠΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ (Περίοδος 2014 -2015)

ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΑΣhttp://www.epskor.gr/images/epsKormikri.jpg

OI 5 καλύτερες επιθέσεις (ανά κατηγορία)
ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06                       72
Α.Ο. ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ             64
ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ           57
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ         51
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ                     50

ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ         120
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ        92
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ          97
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ            93
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ                          87

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ               63
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ                      71
ΣΟΦΙΚΟ                               58
ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ        54
Α.Ο. ΡΟΜΑ                          54

ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑΣ               75
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓ.     66
Α.Ο. ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ            54
ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ              58
ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ             51

OI 5 καλύτερες άμυνες (ανά κατηγορία)
Α.Ο. ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ         20
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ           26
ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06                   32
ΠΑΣ ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ        33
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ     34

ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ       22
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ       25
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ    29
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ                      33
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ        36

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ            16
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ                   20
ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ     21
Α.Ο. ΡΟΜΑ                       24
ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ              31

ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ           19
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓ.  26
ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑΣ            27
Α.Ο. ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ         27
ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ         27

Οι 5 χειρότερες επιθέσεις (ανά κατηγορία)

ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ     26
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ 39
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ                   41
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ               42
ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ                     44


ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ. ΚΛ.                   16
ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ                     34
ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ                        44
ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ        47
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ         49


ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΚΥΡΑ ΒΡΥΣΗΣ    13
Α.Ο ΜΑΨΟΥ                             17
ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ    19
ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ      36
ΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ                    38


ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ           20
ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ. ΒΑΛΤΟΥ      24
Α.Ο. ΛΕΧΑΙΟΥ                      26
ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ           27
Α.Ο. ΛΑΥΚΑΣ                        29

Οι 5 χειρότερες άμυνες (ανά κατηγορία)

ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ   118
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ              94
Π.Α.Σ. ΚΟΡΙΝΘΟΣ                    55
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ                 51
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ                 50

ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ. ΚΛ.                  104
ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ                         94
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ           91
ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ. ΒΑΣ.                83
ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ                     73

ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ     82
Α.Ο ΜΑΨΟΥ                             73
ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΚΥΡΑ ΒΡΥΣΗΣ   58
ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ                   56
ΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ                    54

ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ. ΒΑΛΤΟΥ      86
Α.Ο. ΛΑΥΚΑΣ                       63
ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ          60
Α.Ο. ΛΕΧΑΙΟΥ                     48
ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ           40

Περισσότερες νίκες (ανά κατηγορία)
Α.Ο. ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ       20
ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06                 19
ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ    17
ΠΑΣ ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ     15
ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ       15
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ      15

ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ       26
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ    23
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ      20
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ        20
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ                     19

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 16
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ        16
ΣΟΦΙΚΟ                 14

ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑΣ           16
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓ. 16
Α.Ο. ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ        14
ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ        14


Περισσότερες ισοπαλίες (ανά κατηγορία)
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ 10
ΠΑΣ ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ 7
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ 7

ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ 8
ΤΑΡΣΙΝΑ '97 8
ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ 7
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ 7

ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ 7
ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ 6
ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 5

ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑΣ 5
ΛΥΚΟΠΟΡΙΑ 5
ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ 4
Α.Ο. ΛΕΧΑΙΟΥ 4

Περισσότερες ήττες (ανά κατηγορία)

ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ 27
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ 21
Π.Α.Σ. ΚΟΡΙΝΘΟΣ 17
ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ 16

ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ. ΚΛ. 29
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ 23
ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ 21
ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ 18
ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ. ΒΑΣ. 16

ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ 18
ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΚΥΡΑ ΒΡΥΣΗΣ 17
Α.Ο ΜΑΨΟΥ 16

ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ 18
ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ. ΒΑΛΤΟΥ 18
Α.Ο. ΛΑΥΚΑΣ 16


Λιγότερες νίκες (ανά κατηγορία)

ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ 1
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ 5
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ 9
ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ 10

ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ. ΚΛ. 1
ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ 6
ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ 7
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ 7

ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΚΥΡΑ ΒΡΥΣΗΣ 3
ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ 3
Α.Ο ΜΑΨΟΥ 3

ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ 3
Α.Ο. ΛΕΧΑΙΟΥ 4
Α.Ο. ΛΑΥΚΑΣ 4
ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ. ΒΑΛΤΟΥ 4

Λιγότερες ισοπαλίες (ανά κατηγορία)

Π.Α.Σ. ΚΟΡΙΝΘΟΣ 0
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ 5
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ 5
Α.Ο. ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ 5

ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ 0
ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ. ΚΛ. 0
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ 2
ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ 3
ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ 3


ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΚΥΡΑ ΒΡΥΣΗΣ 2
ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ 1
Α.Ο. ΡΟΜΑ 1

ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ 0
ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ. ΒΑΛΤΟΥ 0
ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ 1
Α.Ο. ΛΑΥΚΑΣ 2

Λιγότερες ήττες (ανά κατηγορία)

Α.Ο. ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ 5
ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06 7
ΠΑΣ ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ 8
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ 9
ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ 9

ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ 0
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ 5
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ 5
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ 5
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ 7

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 1
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ 3
ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ 3
ΣΟΦΙΚΟ 4

ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑΣ 1
ΛΥΚΟΠΟΡΙΑ 3
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓ. 4

Σύνταξη 260 ευρώ για 30.000 ανασφάλιστους άνω των 67 ετών - Επανέρχεται σταδιακά και μειωμένη η παροχή που κόπηκε μετά την 1/1/2013

Σύνταξη 260 ευρώ για 30.000 ανασφάλιστους άνω των 67 ετών
Σταδιακά και με 260 ευρώ αντί 360 ευρώ το μήνα σχεδιάζει να επαναφέρει το υπουργείο Εργασίας τη σύνταξη στους ανασφάλιστους υπερήλικες άνω των 67 ετών.
Η παροχή αυτή κόπηκε μετά την 1/1/2013 από περίπου 30.000 δικαιούχους, επειδή με το νόμο 4093/12 θεσπίστηκαν αυστηρά κριτήρια που είχαν ως αποτέλεσμα να διακοπεί η σύνταξη των 360 ευρώ που έπαιρναν για χρόνια, Έλληνες και ομογενείς άνω των 67 ετών.

Βόμβα στη FIFA! Παραιτήθηκε ο Μπλάτερ

Βόμβα στη FIFA! Παραιτήθηκε ο Μπλάτερ 
- Την απόφαση του να παραιτηθεί από την προεδρία της FIFA ανακοίνωσε αιφνιδίως ο Ζεπ Μπλάτερ
- Είχε ζητήσει έκτακτη συνέντευξη Τύπου, όπου μάλιστα δεν θα δεχόταν και ερωτήσεις
- Για το Μάη του 2016 πάει το νέο συνέδριο, όπου θα εκλεγεί ο επόμενος πρόεδρος της FIFA
Η έκτακτη συνέντευξη Τύπου που συγκάλεσε, λίγες μόλις μέρες μετά την επανεκλογή του είχε βάλει άπαντες σε σκέψεις, ωστόσο κανείς δε μπορούσε να προβλέψει τι θα ανακοίνωσε ο Μπλάτερ.
Ιδού το tweet της FIFA για την αιφνίδια παραίτηση του προέδρου της:
 
Μάλιστα, ελάχιστοι ήταν οι δημοσιογράφοι που εμφανίστηκαν για να δώσουν το "παρών" στη συνέντευξη Τύπου, μην περιμένοντας μια τέτοια απόφαση από πλευράς του Ελβετού, τέως πλέον, προέδρου της FIFA.
Ο Μπλάτερ προχώρησε στις εξής δηλώσεις:

"Σκέφτηκα διεξοδικά σχετικά με την προεδρεία μου και τον ρόλο που έπαιξαν στην ζωή μου τα 40 χρόνια στην FIFA. Αγαπώ την FIFA περισσότερο από οτιδήποτε άλλο και θέλω μόνο το καλό της. Αποφάσισα να θέσω ξανά υποψηφιότητα για το καλό του ποδοσφαίρου. Ωστόσο η εντολή αυτή δεν φαίνεται να υποστηρίζεται από όλους. Γι' αυτό συγκαλώ μία έκτακτη σύσκεψη.

Θα συγκαλέσω έκτακτη συνεδρίαση για την αντικατάστασή μου ως Πρόεδρος. Δεν θα παραμείνω. Πλέον είμαι ελεύθερος από τους περιορισμούς μίας εκλογής. Θα είμαι σε θέση να εστιάσω σε βαθιές μεταρρυθμίσεις. Για πολλά χρόνια ζητούσαμε μεταρρυθμίσεις. Αλλά αυτές που έχουν γίνει δεν είναι επαρκείς.

Δείτε σε βίντεο τη δήλωση παραίτησης: 

newsit.gr