Τρεις χιλιάδες και πλέον Σπαρτιάτες γλέντησαν στο Περιστέρι τον άθλο της ομάδας τους και δεκάδες χιλιάδες Λάκωνες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και του πλανήτη πανηγύρισαν μαζί τους, την έναρξη μιας νέας εποχής για το ποδόσφαιρο της Λακωνίας, αφού η άνοδος στη Γ' Εθνική ανοίγει διάπλατα το δρόμο για ακόμη καλύτερες ημέρες.
Αλλωστε, η σημερινή τεράστια επιτυχία, απέναντι σε μια εξαιρετική ομάδα όπως ο ΑΟ Κυπαρισσίας, αποτελεί και μια δικαίωση της στήριξης που εδώ και δύο χρόνια προσφέρει στην ομάδα της Σπάρτης ο Δημητρης Γιαννακόπουλος, ο οποίος δεν έχει κρύψει ποτέ ότι το όραμά του είναι να δει την ΑΕ Σπάρτη να αγωνίζεται σε λίγα χρόνια στα «σαλόνια» της Super League.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Λάκωνες ο Αναστασάκος, ο οποίος πέτυχε το νικητήριο γκολ στο 87ο λεπτό γράφοντας το 2-3 και γυρίζοντας το ματς από το 2-0, στο οποίο έφτασε η Κυπαρισσία με δύο γκολ που πέτυχαν ο Παναγόπουλος στο 51' και ο Κόλλιας στο 55' ο τελευταίος είχε σημειώσει τέρμα στο 41 το οποίο ακυρώθηκε ως οφσαιτ .
Ο Αναστασάκος ήταν αυτός που έβαλε την Σπάρτη στο 57΄ και πάλι στο ματς και τη διεκδίκηση του ονείρου της ανόδου μειώνοντας σε 2-1'. Στο 67΄  προπονητής της Κυπαρισσίας Μαντζούνης εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο κάνοντας παρατηρήσεις στον διαιτητή και ολιγόλεπτη διακοπή λόγω ρίψης αντικεμένων στον αγωνιστικό χώρο και ο Γιάχος τον αποβάλει.
 Ο Γκολέμης στο 83' έβαλε φωτιά στο γήπεδο γράφοντας το 2-2 και εκ νέου ο Αναστασάκος έγραψε το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του ποδοσφαίρου της Λακωνίας διαμορφώνοντας το τελικό 2-3 στο 87'.

Α.Ο. Κυπαρισσίας: Ντουγέρογλου, Καρατζούλιας, Γιαννόπουλος, Ανδρουτσής, Γαργαρώνης, Λυδιώτης, Ντιόπ, Καμποσιώρης, Παναγόπουλος Φ., Παπαγεωργίου Χρ. (60΄Θεοδωρακόπουλος), Κόλλιας ( 72' Γεωργιόπουλος).
Α.Ε. Σπάρτη: Γαρόζης, Κόπελας, Σπηλιωτόπουλος, Πανάκης, Πρασσάς (58΄ Γκολέμης), Χοτζάϊ, Γεωργακόπουλος, Τσούκλης, Σεμερτζίδης, Αναστασάκος, Χαλίλι.