Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

ΔΕΡΒΕΝΙ: 2ο Μουσικό Φεστιβάλ Ευρωστίνης

2ο Μουσικό Φεστιβάλ Ευρωστίνης
Κυριακή, 9 Αυγούστου
Δερβενι Κορινθίας
Σύντομα περισσότερες πληροφορίες...

Επίσκεψη του Υπουργού Υγείας στις Βρυξέλλες- Συνάντηση με Μάρτιν Σουλτς

Εμφάνιση ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ - ΣΟΥΛΤΣ.jpg


Ο Υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής βρίσκεται από χθες στις Βρυξέλλες προκειμένου να ενημερώσει τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τους αρμόδιους Επιτρόπους (Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων & Ιθαγένειας της Ε.Ε., κ. Δ. Αβραμόπουλο, Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων, κα Μ. Thyssen και Υγείας και Προστασίας Καταναλωτών, κ. V. Andriukaitis), για την κατάσταση στον χώρο της Υγείας στην Ελλάδα.

Κωνσταντίνα Νικολάκου:Ο τουρισμός είναι εθνικό ζήτημα και οφείλουμε όλοι να συνεργούμε και να συνεργαζόμαστε γιατί αποτελεί τον σημαντικότερο πυλώνα για την ενίσχυση της οικονομίας της χώρας μας.


Εμφάνιση φώτο1.jpg

Σε συνάντηση εργασίας της αναπληρώτρια υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κας. Έλενας Κουντουρά και του Γενικού Γραμματέα Ε.Ο.Τ κ.Πάνου Λειβαδά με τους Περιφερειάρχες της χώρας παρεβρέθηκε η θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα. Κωνσταντίνα Νικολάκου εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Εμφάνιση φώτο2.jpgΣτη συνάντηση η κα. Υπουργός αναφέρθηκε στον εθνικό στρατηγικό σχεδιασμό για τον τουρισμό ο οποίος πρέπει να έχει συγκεκριμένους και ξεκάθαρους στόχους, άξονες και δράσεις που θα αναδείξουν τη δύναμη της Ελληνικής τουριστικής οικονομίας. Ενω παράλληλα ανέπτυξε τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει το Υπουργείο ζητώντας τη συνεργασία των Περιφερειών έτσι ώστε να αναδειχθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της κάθε Περιφέρειας. Η κα. Κουντουρά ενημέρωσε τους εκπροσώπους των Περιφερειών για τις πρόσφατες επαφές στο πλαίσιο της εξωστρέφειας του Υπουργείου για άνοιγμα σε νέες αγορές όπως η περιοχή της Μέσης Ανατολής,  των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Κίνα , Ν.Κορέα επισημαίνοντας την ανάγκη για εντονότερες δράσεις προβολής.
Η κα. Νικολάκου στη τοποθέτηση της έκανε  εκτενή αναφορά στον σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου όσον αφορά την τουριστική ανάπτυξη του προορισμού καθώς και στις δράσεις εξωστρέφειας της Περιφέρειας οι οποίες ήδη έχουν μετρήσιμα θετικά αποτελέσματα. Ο τουρισμός είναι εθνικό ζήτημα τόνισε η κα. Νικολάκου και οφείλουμε όλοι να συνεργούμε και να συνεργαζόμαστε γιατί αποτελεί τον σημαντικότερο πυλώνα για την ενίσχυση της οικονομίας της χώρας μας. Τα τελευταία στατιστικά στοιχεία του πρώτου πενταμήνου του 2015 κατέστησαν για μια ακόμη φορά το αεροδρόμιο της Καλαμάτας πρώτο στις αυξήσεις αφίξεων κάτι το οποίο όπως επεσήμανε η κα.Νικολάκου ανεβάζει ακόμη περισσότερο τον πήχη της ευθύνης μας για την διατήρηση της αυξητικής τάσης και της επέκτασης των τακτικών πτήσεων με ακόμη περισσότερους προορισμούς έτσι ώστε η Πελοπόννησος να καταξιωθεί ως μια απο τις πιο δυναμικές τουριστικές αγορές.
Η Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου ζήτησε απο τους εκπροσώπους του Υπουργείου να συνεργαστούν με τα συναρμόδια υπουργεία ώστε να διευθετηθούν σοβαρά ζητήματα που απαιτούν νομοθετικές ρυθμίσεις και άπτονται τομέων τουρισμού, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα ξεκάθαρο και ευέλικτο θεσμικό νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο θα επιφέρει ένα φιλικό επενδυτικό περιβάλλον αλλά και σύγχρονες υποδομές παροχής υψηλού επιπέδου υπηρεσιών τουρισμού.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥ Ε65 - ΔΗΛΩΣΗ



Εμφάνιση IMG_2192.JPGΤο εργοτάξιο του έργου «Αυτοκινητόδρομος Ε65: τμήμα Καρδίτσας», επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2015, ο Υπεύθυνος του Τομέα Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας, κ. Βασίλη Τσιάκο, την πρώην Βουλευτή Καρδίτσας κα Ασημίνα Σκόνδρα, εκπροσώπους της κατασκευάστριας εταιρείας και τοπικά αυτοδιοικητικά στελέχη.

Νωρίτερα ο κ. Λ. Αυγενάκης είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων, κ. Χρήστο Μιχαλάκη και περιφερειακούς συμβούλους, το Δήμαρχο Τρικκαίων, κ. Δημήτρη Παπαστεργίου με Αντιδημάρχους και στελέχη του Δήμου και τους πρώην Βουλευτές Τρικάλων κ.κ. Ηλία Βλαχογιάννη και Μιχάλη Ταμήλο.

Ο κ. Λ. Αυγενάκης ευρισκόμενος στο εργοτάξιο του Ε65, αναφορικά με επιβράδυνση των έργων στον αυτοκινητόδρομο Ε65 και τα παραπλήσια έργα έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Πρόσφατα, η κοινοπραξία «Κεντρική Οδός», που έχει αναλάβει μέσω σύμβασης παραχώρησης την κατασκευή και διαχείριση του άξονα Ε65, κατέθεσε αίτημα παράτασης ενός έτους του χρονοδιαγράμματος παράδοσης για τον άξονα Ξυνιάδας - Τρικάλων, ήτοι τέλος του 2016.
Την ίδια στιγμή, η Κυβέρνηση επιβαρύνει το κλίμα με την άτυπη στάση πληρωμών, στην οποία έχει προχωρήσει από το Φεβρουάριο, στους τέσσερις παραχωρημένους οδικούς άξονες της χώρας.
Και βέβαια η δημιουργική ασάφεια του «κρυμμένου» πίσω από το γραφείο του, Αναπληρωτή Υπουργού συνεχίζεται, καθώς δεν έχει αποφασίσει τι θα γίνει με το τμήμα Λαμία - Ξυνιάδα και το τμήμα που θα συνδέει τα Τρίκαλα με την Εγνατία Οδό, τα οποία μεταθέτει ασαφώς στο μέλλον.
Ως Νέα Δημοκρατία θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί πλήρες το έργο, διότι αποτελεί κεντρικό αναπτυξιακό οδικό άξονα της Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας και Δυτικής Μακεδονίας».

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΤΗΣ ΟΔΕ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ



http://www.e-typos.com/files/1/2014/12/22/kalafatis16.jpgΟ Συντονιστής της ΟΔΕ Παραγωγής και Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταύρος Καλαφάτης, για το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ), έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«To μεγάλο πρόβλημα στο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ) είναι ότι η οικολογική ρητορική (κυκλική οικονομία, απόβλητα ως πόροι) καθόλα αποδεκτή, αποτυπώνεται αποσπασματικά, ανακατεμένη με τη συριζαϊκή λογική (όλα ανήκουν στο δημόσιο) με εκ  των υστέρων παρέμβαση σε υφιστάμενο κείμενο, με άγνοια της πραγματικότητας και με έντονα ιδεοληπτικά στοιχεία (π.χ. δαιμονοποίηση ιδιωτικού τομέα, ακύρωση επενδύσεων, παρωχημένη προσέγγιση εντός κρατικοδίαιτου αναπτυξιακού μοντέλου).
Το ΕΣΔΑ δεν είναι πολιτικό μανιφέστο αρχών και θέσεων.  Είναι θεσμικό εργαλείο το οποίο η χώρα μας οφείλει να διαμορφώσει και αξιοποιήσει δίχως ιδεοληψία και προκατάληψη.  Περιβάλλον και ανάπτυξη είναι έννοιες αλληλοσυμπληρούμενες  και όχι αλληλοαναιρούμενες.  Αυτή άλλωστε είναι και η κατεύθυνση που με σαφήνεια δίνεται στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής οικογένειας στην οποία ανήκουμε.
Το προτεινόμενο σχέδιο έχει πολλά τρωτά στοιχεία:
  • Θέσπιση μη εφικτών στόχων για τη διαχείριση αστικών αποβλήτων
  • Ασάφεια στο συσχετισμό των υποκείμενων επιπέδων σχεδιασμού (ΠΕΣΔΑ, Τοπικά ΣΔΑ) και των αρμοδιοτήτων των αντίστοιχων φορέων σχεδιασμού
  • Σύγχυση της έννοιας του «δημόσιου χαρακτήρα» και του «δημόσιου συμφέροντος»
  • Αναιτιολόγητη απόρριψη της ιδιωτικής χρηματοδότησης και παρέμβαση σε μεθόδους υλοποίησης επενδύσεων
  • Περιορισμός τεχνολογιών
  • Έλλειψη κατανόησης ή προσχηματική επίκληση της εφαρμογής οικονομικών εργαλείων
  • Έλλειψη συνοχής του κειμένου και αντιφατικές αναφορές.

Θα βρεθεί κάποιος για να συγκρατήσει την κ. Κωνσταντοπούλου;


17 Ιουνίου 2015

Δελτίο Τύπου

Με απαράδεκτη συμπεριφορά, υποτιμώντας τον θεσμό που εκπροσωπεί και τον ρόλο της ως Προέδρου της Βουλής, η κ. Κωνσταντοπούλου «έστειλε πίσω» την Έκθεση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, εξαπολύοντας ταυτόχρονα επίθεση εναντίον του ηλεκτρονικού μέσου που την περιείχε! Πιο σοβαρή όμως από την λουδητικής[1] εμπνεύσεως αντίληψη κατά της ηλεκτρονικής εποχής, που χαρακτηρίζει την επίθεση της κ. Κωνσταντοπούλου στα στικάκια (σε συνέχεια της επίθεσης του υπουργού παιδείας στους προτζέκτορες), είναι η απροκάλυπτη πολιτική επίθεση στην ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος, που είναι θεσμικά και με διεθνείς συνθήκες κατοχυρωμένη. Το χειρότερο δε είναι ότι εξαπέλυσε αυτή την επίθεση, σε μια κρίσιμη στιγμή που η οικονομία βρίσκεται στο χείλος της αβύσσου, με κύριο κίνητρο –όπως η ίδια δήλωσε- ότι της «χαλούσε» το αμφιβόλου γούστου και στερούμενο σοβαρότητας σόου της «επιτροπής Αλήθειας». Είναι προφανές ότι όλο και συχνότερα η κ. Κωνσταντοπούλου εκθέτει με την συμπεριφορά της ολόκληρο το ελληνικό κοινοβούλιο. Θα βρεθεί κάποιος για να την συγκρατήσει;

Γεωργία Πανοπούλου
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ

Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους: Μη νόμιμα, παράνομα, αθέμιτα, επονείδιστα και μη βιώσιμα τα μνημονιακά χρέη

Εμφάνιση 2015_06_17_IMG_9_307.jpg
Τα μνημονιακά χρέη είναι μη νόμιμα, παράνομα, αθέμιτα, επονείδιστα και μη βιώσιμα, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά πορίσματα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, η παρουσίαση των οποίων ξεκίνησε σήμερα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

ΤΑ ΝΕΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σας καλούμε στη συνέντευξη τύπου που θα δοθεί στα νέα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην ΚΟΡΙΝΘΟ, ΕΡΜΟΥ 16, στις 10.00 πμ., την Πέμπτη 18/6 

Θοδωρής Βασιλακόπουλος

554 μετακλητοί υπάλληλοι στα γραφεία των υπουργών


Στα 554 άτομα ανέρχεται ο αριθμός των υπηρετούντων μετακλητών υπαλλήλων στα πολιτικά γραφεία των υπουργών, των αναπληρωτών υπουργών και των υφυπουργών, καθώς και τα γραφεία των γενικών γραμματέων υπουργείων και των γενικών γραμματειών, σύμφωνα με στοιχεία που διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης.

Όπως επισημαίνεται από τον υπουργό, κατά τη θητεία της προηγούμενης κυβέρνησης, ο αριθμός των υπηρετούντων στα ως άνω γραφεία ανέρχονταν σε 1.173 άτομα.

Ο κ. Βούτσης διαβιβάζει στη Βουλή και τα στοιχεία για τις αποδοχές των υπηρετούντων στα πολιτικά γραφεία του υπουργείου Εσωτερικών (σ.σ. όπως αυτές ορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία).

Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν από τον υπουργό Εσωτερικών μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής της ΝΔ, Ανδρέας Κατσανιώτης, με την οποία είχε καταγγείλει «στρατιές μετακλητών υπαλλήλων, ειδικών συμβούλων και συνεργατών από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

airetos.gr

THN ΚΥΡΙΑΚΗ: ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΝΤΟΥΡΓΙΑΝΙΚΑ & THN ΑΛΛΗ EBΔOMAΔA TO ΚΟΥΤΟ


Μια αξιέπαινη πρωτοβουλία άξια προς μίμηση πήραν αυτές της ημέρες ο Δημοτικός Σύμβουλος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης Κώστας Κουσουλός και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Χελυδορίου Γεώργιος Καννελόπουλος. Και οι δύο μόνιμοι κάτοικοι της του οικισμού αποφάσισαν να ομορφύνουν και να καθαρίσουν τους οικισμούς της όμορφης κοινότητας της Δυτικής Κορινθίας
Για το σκοπό αυτό ο Κώστας Κουσουλός σε δηλώσεις τους στο Βασίλη Λάλο ,στους "ΔΥΤΙΚΟΥΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ" τόνισε τα εξής:

"Με πρωτοβουλία  τόσο εμένα όσο και του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Χελυδορέου , Γεωργίου Κανελλόπουλου, αυτήν την Κυριακή εθελοντικά ξεκινάμε σε πρώτη φάση και καθαρίζουμε τα Μεντουργιάνικα και σε συνεχεία την άλλη εβδομάδα τον Κούτο (Ορεινό Χελυδόρι)

Μέσα από το έγκριτο ιστολόγιο σας , κ. Λάλο, το οποίο αποτελεί και την δική μας φωνή και το οποίο λόγω και της δικής σας καταγωγής από το χωριό μας, το διαβάζουν πολλοί συγχωριανοί σε όλο τον κόσμο , απευθύνουμε ένα κάλεσμα στους συγχωριανούς μας που κατοικούν στην Αθήνα και σε άλλα μέρη και κάθε Σαββατοκύριακο έρχονται στο χωριό , ώστε να βοηθήσουν στην προσπάθεια που κανουμε για ένα καθαρό όμορφο χωριό.  Στο τέλος θα έχουμε και στο σχολείο για τους   κουρασμενους ψητά και καλό ντόπιο κρασί."




Made in Greece το Terrabook: Μια τουριστική ‘’Wikipedia’’ για την Ελλάδα














Δείτε όλες τις επιλογές & σχεδιάστε τις διακοπές σας με λίγα κλικ

Αυτή η συνέντευξη έπρεπε να είχε αναρτηθεί αρκετό καιρό πριν. Όταν όμως έχεις να κάνεις με εξερευνητές, το μόνο που πρέπει να έχεις είναι υπομονή. Φυσικά και άξιζε η αναμονή! 
Περισσότερα στο  http://www.eirinika.gr

Πτυχιούχος του Παν/μιου Αθηνών ο 77χρονος Βασίλης Μαυράκης - Ο αιώνιος φοιτητής πάει και για δεύτερο


 Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε γονείς και τελειόφοιτους του Πανεπιστημίου Αθηνών την ημέρα της ορκωμοσίας. Ανάμεσα στους πτυχιούχους  που ορκίστηκαν ήταν  και ο 77χρονος Βασίλης Μαυράκης, ο οποίος απέκτησε επάξια το πτυχίο του. Ο πτυχιούχος κ. Μαυράκης το 2014 έβαλε σαν στόχο να γυρίσει στα «έδρανα» του πανεπιστήμιου και να ολοκληρώσει τις σπουδές του, τις οποίες και είχε παρατήσει σχεδόν πριν από 30 χρόνια. Ωστόσο αυτό δεν το σταμάτησε . Οπλίστηκε με θάρρος και δύναμη και έδωσε τα τελευταία 8 μαθήματα που χρωστούσε από την δεκαετία του ’80.  Το τελευταίο μάθημα το έδωσε στις 28 Ιανουαρίου και μπήκε στην τελική ευθεία γα το πτυχίο του.
  
Αν και πολλοί από τους παρευρισκομένους τον κοίταζαν περίεργα, εκείνος δήλωσε ότι αισθάνθηκε υπέροχα και ότι είναι έτοιμος να συνεχίσει τις σπουδές του.
 
Διαβάστε εδώ παλαιότερη συνέντευξη του
eirinika.gr

Ιδού γιατί πρέπει να ξεκινήσετε άμεσα να πίνετε νερό με λεμόνι - Δίνει ενέργεια, δροσερή αναπνοή & αποτοξινώνει


 Aν σας έλεγαν ότι υπάρχει ένα πολύ απλό ρόφημα, το οποίο ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα, σας αποτοξινώνει και συμβάλλει σε μια πιο λαμπερή επιδερμίδα, τι θα λέγατε;
Σίγουρα θα θέλατε να μάθετε πώς να το φτιάχνετε και θα το βάζατε αμέσως στο διαιτολόγιό σας, σωστά;
Μη ξεχνάτε άλλωστε ότι το λεμονέρο περιέχει βιταμίνη c και άλλα μεταλλικά στοιχεία, τα οποία μπορείτε να τα πάρετε αν πίνετε ένα ποτήρι χλιαρό νερό όχι κρύο με το χυμό μισό λεμονιού.

Δείτε που κάνει καλό στην υγεία:

Προσλήψεις σε δημόσιο και ΟΤΑ – Ποιες θέσεις έχουν ανοίξει σε όλη τη χώρα (διαρκής ενημέρωση)

Δείτε αναλυτικά στο aftodioikisi.gr τις θέσεις που ανοίγουν στο δημόσιο και τους ΟΤΑ τις τελευταίες ώρες κάνοντας κλικ στους παρακάτω συνδέσμους:

Προσλήψεις 10 ατόμων στο Δήμο Δωρίδας
Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας: 20 θέσεις εργασίας στη δακοκτονία
Εφορία Αρχαιοτήτων Αργολίδας: 21 θέσεις εργασίας στη συντήρηση αρχαιολογικών χώρων- Αναλυτικά οι ειδικότητες
Προσλήψεις 25 ατόμων στην πυροπροστασία του Δήμου Τρίπολης
Προσλήψεις 80 οκτάμηνων σε μουσεία της χώρας- Αναλυτικά οι θέσεις κι η κατανομή τους
Δήμος Ανατολικής Μάνης: Προσλήψεις 22 ατόμων στην πυροπροστασία
1.019 συμβάσεις για γυμναστές, καθηγητές, τεχνίτες – Κατανομή θέσεων σε Δήμους και Δημοτικές Επιχειρήσεις (αναλυτικά)

Αδειάζει το Δημόσιο – “Κύμα” αποχωρήσεων υπαλλήλων για το Ασφαλιστικό – Δείτε πόσες αιτήσεις «εξόδου» έχουν κατατεθεί

Οι αλλαγές στο Ασφαλιστικό σε συνδυασμό με την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης προκαλούν κύμα αποχωρήσεων υπαλλήλων από το Δημόσιο. Ετσι όσοι έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης καταθέτουν μαζικά αιτήσεις για σύνταξη. Ενδεικτικό είναι πως μόλις τις τελευταίες εβδομάδες έχουν κατατεθεί 5.000 αιτήσεις ενώ ο αριθμός θα αυξηθεί  τους επόμενους μήνες καθώς συνολικά περίπου 60.000 υπάλληλοι του δημοσίου έχουν θεμελιωμένο δικαίωμα. Ανάλογο φαινόμενο αναμένεται να υπάρξει και σε όλα τα ασφαλιστικά Ταμεία καθώς σχεδόν 150.000 εργαζόμενοι έχουν θεμελιωμένο δικαίωμα και ουσιαστικά η αύξηση των ορίων τους ωθούν στην έξοδο.

Τι αλλάζει σε προσλήψεις, μετατάξεις και δικαιώματα υπαλλήλων ΟΤΑ (νομοσχέδιο)

Σημαντικές αλλαγές στη διαδικασία προσλήψεων, μετατάξεων αλλά δικαιωμάτων των εργαζομένων στους ΟΤΑ προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών «Αυτοτελής υπηρεσία ελέγχου νομιμότητας ΟΤΑ –οικονομική βιωσιμότητα και αυτοτέλεια ΟΤΑ – Κανόνες Δημοσιονομικής Διαχείρισης και άλλες διατάξεις θεμάτων Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης», που τέθηκε χθες σε διαβούλευση.
Συγκεκριμένα με το νομοσχέδιο, ...
Περισσότερα:  .aftodioikisi.gr 

ΝΟΜΟΧΕΔΙΟ
ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Μεγάλη καθυστέρηση στην πρόσληψη των επιτυχόντων για τη στελέχωση του Δημοσίου.

Με Ερώτηση την οποία απευθύνει ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου προς το Υπουργείο Εργασίας,  ζητά να μάθει τι συμβαίνει με την ολοκλήρωση της διαδικασίας για τη πρόσληψη συνολικά 918 ατόμων σε Υπηρεσίες του Δημοσίου.

Όπως επισημαίνεται στην Ερώτηση που κατατέθηκε η ολοκλήρωση των αιτήσεων και του πρώτου σταδίου της προκήρυξης  του ν. 2643/98, πραγματοποιήθηκε στις 03/03/2015.
Έκτοτε οι ενδιαφερόμενοι δεν έχουν λάβει καμία ενημέρωση, από το αρμόδιο Υπουργείο  και τον Ο.Α.Ε.Δ. Παρόλο που έχουν περάσει περισσότεροί από τρείς μήνες οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες, ενώ η υποστελέχωση του δημοσίου τομέα, οι ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και η ανεργία συνεχώς αυξάνονται.

Σημειώνεται ότι στην Κρήτη, οι προσλήψεις που θα γίνουν, αφορούν 66 άτομα συνολικά, τα οποία θα απορροφηθούν στην πλειοψηφία στο χώρο της Υγείας.

Αναλυτικά η Ερώτηση την οποία συνυπογράφει ο κ. Κεγκέρογλου, μαζί με την κ. Εύα Χριστοφιλοπούλου και τον κ. Λεωνίδα Γρηγοράκο είναι η παρακάτω:

Hackathon #opendata innovation - Πρόσκληση για συμμετοχή

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΓΚΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τη διόγκωση της λαθρομετανάστευσης στα νησιά,  εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο με τη λαθρομετανάστευση στα παραμεθόρια νησιά. 
Η Νέα Δημοκρατία είχε έγκαιρα προειδοποιήσει ότι αυτό γρήγορα θα συνέβαινε με την πολιτική που ακολουθούν. 
Την καλούμε να αλλάξει αμέσως την καταστροφική πολιτική της και να ζητήσει έκτακτη παρέμβαση της Ευρώπης για ένα ζήτημα που είναι ανθρωπιστικό, αλλά παίρνει διαστάσεις εθνικής ασφάλειας για την Ελλάδα, αλλά και ευρωπαϊκής ασφάλειας για ολόκληρη την Ένωση.