Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Συγκροτήθηκαν τα πρωτοβάθμια πειθαρχικά συμβούλια στις Περιφέρειες – Ποιοι τα στελεχώνουν (απόφαση ΥΠΕΣ)

Με νέα απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης μετά την αρχική, τροποποιούνται τα πρωτοβάθμια πειθαρχικά συμβούλια για τους υπαλλήλους των ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού στις Περιφέρειες της χώρας.
Δείτε ολόκληρη την απόφαση με τα ονόματα όσων στελεχώνουν τα πειθαρχικά συμβούλια ΕΔΩ 

aftodioikisi.gr

Κοινωφελής: 2.417 προσλήψεις στα υπουργεία Πολιτισμού και Τουρισμού – Αναλυτικά οι ειδικότητες και τα μόρια

Έπειτα από διαβούλευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επιλύθηκε το ζήτημα με την ηλικία για 8.663 επιλαχόντες των επιταγών εισόδου για νέους 18 έως 24 και 25 έως 29 ετών και αποφεύχθηκε ο αποκλεισμός σημαντικού αριθμού αιτούντων ανέργων στα προγράμματα.

Το θέμα επιλύθηκε μετά από παρέμβαση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ράνιας Αντωνοπούλου στην Κομισιόν, με συνέπεια, οι επιλαχόντες πλέον να δικαιούνται την επιταγή εισόδου στη θέση των διαγραφέντων και να μπορούν να την ενεργοποιήσουν έως και τις 19 Αυγούστου.

"Το προοδευτικό σχέδιο που θα ενώσει το λαό μας και θα αποτρέψει διχαστικά σχήματα πρέπει να είναι η πυξίδα μας"

banner2

Ζούμε σε μια εποχή που η ανασφάλεια είναι το κυρίαρχο αίσθημα. Έξι μήνες μετά τις εκλογές, ο μύθος του «πρώτη φορά Αριστερά» έχει καταρρεύσει. Η χώρα ζει σε καθεστώς αστάθειας. Η έλλειψη ρευστότητας καταδικάζει σε ασφυξία την αγορά, στραγγίζει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και απειλεί με μαρασμό το σύνολο του ιδιωτικού τομέα. Οι πολίτες περιμένουν με αγωνία μέρα με τη μέρα την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης. Για να πάψουν να φοβούνται ότι η χώρα θα βρεθεί μετέωρη στο διεθνές περιβάλλον, ότι θα χαθούν κι άλλες δουλειές, ότι θα φύγουν και άλλοι νέοι άνθρωποι στο εξωτερικό.

ΧΡΕΟΚΟΠΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΑ ΧΩΡΑ, ΚΥΡΙΕ ΤΣΙΠΡΑ

Ένα βήμα πριν την οικονομική και εθνική χρεοκοπία η Ελλάδα με την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να σφυρίζει αδιάφορα. Πέντε μήνες ανούσιας παράτασης για το αυριανό ντροπιαστικό αποτέλεσμα, ενδεχομένως το επιθυμητό για κάποιους. Πέντε μήνες εξαΰλωσης κάθε θετικού στοιχείου της οικονομίας για να φτάσουμε στο σημείο μηδέν. 

Δήλωση του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής, στην εφημερίδα Real News

http://policenet.gr/sites/default/files/field/image/88552233.jpgΕπιτέλους η κυβέρνηση πρέπει να αποφασίσει να κυβερνήσει. Η «δημιουργική ασάφεια» εξελίσσεται σε ολοκληρωτική καταστροφή της ελληνικής οικονομίας. Ας πάρουν επιτέλους μία απόφαση! Η οικονομία καταρρέει και αυτοί δεν κάνουν τίποτε για να σταματήσουν την καταστροφή της.

Ν. Γ. Μιχαλολιάκος
Γενικός Γραμματέας Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΑΤΥΠΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ



 http://www.topnews.gr/wp-content/uploads/2015/06/nd.jpg
Δηλώσεις Ρώσων αξιωματούχων που γκρεμίζουν την προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ

Την ώρα που η τύχη της Ελλάδας κρινόταν στις Βρυξέλλες και το Eurogroup οδηγείτο σε ένα ακόμη ναυάγιο, ο κ. Τσίπρας βρισκόταν στην Αγία Πετρούπολη (Λένινγκραντ κατά τον κ. Λαφαζάνη), δήλωνε… θαλασσοπόρος που αναζητά «νέα πιο ασφαλή λιμάνια» και καλούσε σε… απεγκλωβισμό από τη… ρουτίνα της καθημερινότητας.
Καιρό τώρα κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό ότι «έρχονται 5 δις από τη Μόσχα» και ότι «θα μας σώσουν τα BRICS», χάρη στην «πολυδιάστατη» και «πολυπολική» εξωτερική και ενεργειακή πολιτική τους.
Στην πραγματικότητα, όχι μόνο δεν ενισχύουν τη διεθνή θέση της χώρας, αλλά και καταστρέφουν τα γεωστρατηγικά της πλεονεκτήματα, διακινδυνεύοντας την ευρωπαϊκή πορεία της.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΜΕΝΤΟΥΡΓΙΑΝΙΚΑ! ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΟΡΕΙΝΟ ΧΕΛΥΔΟΡΙ ( ΚΟΥΤΟΣ) - ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ


Μια αξιέπαινη πρωτοβουλία άξια προς μίμηση, έφεραν σε πέρας σήμερα κάτοικοι και φίλοι της τοπικής Κοινότητας Χελυδορίου του Δήμου Ξυλοκάστρου - Eυρωστίνης , με τη συμμετοχή τους στον εθελοντικό καθαρισμό του οικισμού Μεντουργιάνικα.
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t35.0-12/s960x960/11653868_950349534985903_1637242946_o.jpg?oh=4fc8911bd60ba94bf933c94932425a92&oe=5588C41Bhttps://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t34.0-12/s720x720/11125616_950348868319303_636470482_n.jpg?oh=4c051ed820849f8bdf15ee6297fc298f&oe=55893639
 Δεκάδες κάτοικοι και φίλοι του οικισμού ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα που πριν δύο μέρες τους είχαν απευθύνει μέσα από τους "ΔΥΤΙΚΟΥΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ" τόσο ο Δημοτικός Σύμβουλος Κώστας Αν. Κουσουλός , όσο και ο Πρόεδρος της κοινότητας Γεώργιος Κανελλόπουλος, και έλαβαν μέρος στο καλλωπισμό του χωριού.
 
 Όλοι βοήθησαν στον καθαρισμό των αγροτικών & κεντρικών οδών , στη κοπή χωρταριών στο κλάδεμα δέντρων κ.λ.π.
 
 
Όπως μας ενημέρωσε ο Δημοτικός Σύμβουλος Κώστας Κουσουλός  το γκρέιτερ  με το οποίο έγινε ο καθαρισμός των δρόμων ανήκει σε φίλο  ιδιώτη , τον οποίο και ευχαριστούμε πάρα πολύ και δεν εχει καμια σχεση με τον Δημο.

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t35.0-12/q85/s960x960/11638853_950351101652413_1986788167_o.jpg?oh=2ec1889a45328180af98b3c0ecc4fa85&oe=55892732
Αξίζουν θερμά συγχαρτήρια γιά την πρωτοβουλία και την προσφορά τους με τον εθελοντικό καθαρισμό στα Μεντουριάνικα στους κ.κ.: Κώστα Κουσουλό ( Δημ. Σύμβουλο), Γιώργο Κανελλόπουλο ( Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Χελυδορίου), Γεώργιο Κοντοχριστόπουλο ( τ. Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Χελυδορίου), Βασίλη Εφραιμόπουλο , Νίκο Δημάκο, Τάφα και τους υπόλοιπους εθελοντές , τον οποίων τα ονόματα μας διαφεύγουν και ζητούμε συγνώμη.

Την άλλη εβδομάδα , η εθελοντική εργασία συνεχίζεται  και με τον καθαρισμό στον Κούτο (Ορεινό Χελυδόρι). Πιστεύουμε ότι και για δεύτερη  φορά κάτοικοι και φίλοι θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα που τους απευθύνουν οι τοπικοί άρχοντες. Ήδη τα πρώτα μηνύματά μας φτάνουν από τη Μακεδονία όπου φίλοι του οικισμού καταφθάνουν για να πάρουν μέρος στον καθαρισμό του Ορεινού Χελυδορίου. Τέλος αξίζει να σημειώσουμε ότι για τους κουρασμένους εθελοντές θα υπάρξει  στο σχολείο ψητό και καλό ντόπιο κρασί. Όσοι πιστοί προσέλθετε ο Κούτος μας περιμένει...



Τελείωσαν τα ψέματα...Συμφωνία ή χρεοκοπία | Στη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας το τελεσίγραφο των Ευρωπαίων στον Τσίπρα


Τελείωσαν τα ψέματα...
Η χώρα μας έχει τη Δευτέρα το βράδυ ραντεβού με την Ιστορία, αφού η έκτακτη Σύνοδος των ηγετών της ευρωζώνης θα κρίνει με τις αποφάσεις που θα λάβει ή δεν θα λάβει το μέλλον της Ελλάδας στο ευρώ.

Στην περιπέτεια αυτή δεν μας οδήγησαν οι εταίροι, αλλά η κυβέρνηση και κυρίως ο πρωθυπουργός, ο οποίος από την πρώτη στιγμή της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές είχε θέσει ως στόχο την ολοκλήρωσή της στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο.

Η παραμονή της χώρας στο ευρώ ήταν η ατζέντα της συνάντησης Αντώνη Σαμαρα- Κώστα Καραμανλή ΝΔ: «Κανένας δεν θα μείνει αμέτοχος στις κρίσιμες αυτές ώρες»

ΝΔ: «Κανένας δεν θα μείνει αμέτοχος στις κρίσιμες αυτές ώρες»
Ευρωπαϊκό ανάχωμα στη ρήξη και στηρίγματα στην παραμονή της χώρας στο ευρώ χτίζει η Ν.Δ., την ώρα που οι κυβερνητικοί χειρισμοί στη διαπραγμάτευση έχουν τοποθετήσει τη χώρα πάνω σε κινούμενη άμμο, που μπορεί να την καταπιεί από τον ευρωπαϊκό χάρτη ανά πάσα στιγμή. «Εμείς δεν πρόκειται να μείνουμε άπραγοι», διαμηνύει ο Αντώνης Σαμαράς και σχεδιάζει τις επόμενες κινήσεις του.

Τα στελέχη της γαλάζιας παράταξης και ο ίδιος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτιμούν ότι από τη Δευτέρα το βράδυ, οπότε θα πραγματοποιηθεί η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής για την Ελλάδα, τίποτε δεν θα είναι ίδιο στη χώρα μας σε πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, είτε επιτευχθεί τελικά συμφωνία είτε ισχύσει το χειρότερο σενάριο και η χώρα οδηγηθεί σε χρεοκοπία.

Υπό τα δεδομένα αυτά, σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Ε.Τ.» της Κυριακής, στη Συγγρού ετοιμάζονται για κάθε ενδεχόμενο, με το στρατηγικό σχεδιασμό τους να περιλαμβάνει τρεις βασικούς άξονες για τα επόμενα εικοσιτετράωρα: το στενό pressing προς την κυβέρνηση, το αίτημα της εθνικής συνεννόησης και τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού μετώπου από τις πολιτικές δυνάμεις που δεν θέλουν να πέσει η χώρα στα βράχια.

Σεισμική δόνηση 4,5 Ρίχτερ στην Κρήτη

Σεισμική δόνηση 4,5 Ρίχτερ στην Κρήτη
Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 22.52 το βράδυ του Σαββάτου στον θαλάσσιο χώρο νότια της Ιεράπετρας, σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 105 χλμ. νοτιοανατολικά του Αγίου Νικολάου και 82 χλμ. νότια του Μακρύ Γιαλού. Το εστιακό βάθος τοποθετείται στα 8 χλμ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Η προπαγάνδα έχει και τα όριά της



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο πανικός και ο φόβος του ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε το κομματικό τους φερέφωνο, την «Αυγή», να παρουσιάσει σφυγμομέτρηση, όπου οι δυνάμεις των κομμάτων και οι αναποφάσιστοι αγγίζουν το 120%.
Η προπαγάνδα έχει και τα όριά της.
Αλλά απ’ ότι φαίνεται, η πολύ προπαγάνδα προφανώς οδηγεί στην αποβλάκωση. 
Η δημοσκόπηση

Γιορτή του πατέρα 2015: Ημέρα αφιερωμένη στους μπαμπάδες όλου του κόσμου. - Η εμπειρία της πατρότητας - Συγκλονιστικό βίντεο

Γιορτή του πατέρα 2015
 Γιορτή του πατέρα 2015: Η εμπειρία της πατρότητας - Συγκλονιστικό βίντεο
Γιορτή του πατέρα ή ημέρα του πατέρα ονομάζεται η ετήσια κινητή εορτή προς τιμήν του πατέρα, των πατρικών δεσμών και γενικά της επιρροής των πατέρων στην κοινωνία. Γιορτάζεται κάθε χρόνο την τρίτη Κυριακή του Ιουνίου σε πολλές χώρες παγκοσμίως, αν και σε ορισμένες χώρες η ημερομηνία μπορεί να διαφέρει. Θεωρείται συμπληρωματική εορτή μαζί με την ημέρα της μητέρας.
Η πρώτη γνωστή ιστορικά περίπτωση οργανωμένου εορτασμού της Ημέρας του Πατέρα έλαβε χώρα στο Φέαρμοντ της Δυτικής Βιρτζίνιας των Ηνωμένων Πολιτειών στις 5 Ιουλίου 1908. Διοργανώθηκε από την Γκρέις Γκόλντεν Κλέιτον (Grace Golden Clayton), η οποία ήθελε να γιορτάσει προς τιμήν των 210 νεκρών πατέρων που έχασαν τη ζωή τους σε ορυχείο στην αποκαλούμενη Τραγωδία του Μόνονγκα (Monongah Mining disaster) μερικούς μήνες πριν στο Μόνονγκα της Δυτικής Βιρτζίνιας, τον Δεκέμβριο του 1907. Είναι πιθανόν η Κλέιτον να επηρεάστηκε από τον πρώτο εορτασμό της ημέρας της μητέρας που έλαβε τόπο την ίδια χρονιά, λίγα μίλια μακριά. Η Κλέιτον διάλεξε την πιο κοντινή Κυριακή στα γενέθλια του προσφάτως εκλιπόντα πατέρα της για να διεξαχθεί η εορτή. Δυστυχώς, η συγκεκριμένη μέρα δεν έλαβε την απαραίτητη προσοχή, καθώς επισκιάστηκε από άλλα γεγονότα που συνέβησαν εκείνη την ημέρα στην πόλη, με αποτέλεσμα ούτε η Δυτική Βιρτζίνια να αναγνωρίσει τη συγκεκριμένη μέρα ως επίσημη εορτή, ούτε να εορταστεί ξανά. Όλη η αναγνώριση για την ημέρα του πατέρα πήγε στη Σονόρα Ντοντ (Sonora Dodd) από το Σποκέιν της πολιτείας Ουάσιγκτον. Η Ντοντ μη γνωρίζοντας τίποτα για την προηγούμενη διοργάνωση στη Βιρτζίνια και επηρεασμένη επίσης από την Ημέρα της Μητέρας διοργάνωσε από μόνη της τη γιορτή του πατέρα, δύο μόλις χρόνια αργότερα από αυτήν της Κλέιτον. Ήθελε να τιμήσει τον πατέρα της, ο οποίος υπήρξε βετεράνος του Αμερικανικού Εμφυλίου Πολέμου (1861-1865) καθώς και όλους τους υπόλοιπους βετεράνους πατέρες του συγκεκριμένου πολέμου.
Το πρώτο νομοσχέδιο που πήγε στο αμερικανικό Κογκρέσο και αφορούσε στην επισημοποίηση της Γιορτής του Πατέρα το 1913 καταψηφίστηκε λόγω φόβων περί εμπορευματοποίησης της εορτής. Το 1916 ο πρόεδρος Γούντροου Ουίλσον επισκέφτηκε το Σπόουκεν όπου έκανε ομιλία για την Ημέρα του Πατέρα, καθώς και μία αποτυχημένη απόπειρα για την επισημοποίηση της γιορτής από το Κογκρέσο. Το 1924, ο πρόεδρος Κάλβιν Κούλιτζ πρότεινε επίσημα την καθιέρωση μιας ιδιαίτερης ημερομηνίας για τον εορτασμό του πατέρα στις Ηνωμένες Πολιτείες, χωρίς όμως να προβεί σε κάποια σχετική ενέργεια. Ύστερα από μερικές ακόμα αποτυχημένες προσπάθειες ανάδειξης της εορτής, το 1966 ο πρόεδρος Λίντον Τζόνσον εξέδωσε το πρώτο προεδρικό διάταγμα που τιμούσε επισήμως τους πατέρες, και καθιέρωνε την τρίτη Κυριακή του Ιουνίου ως Ημέρα του Πατέρα. Έξι χρόνια αργότερα, το 1972, ο πρόεδρος Ρίτσαρντ Νίξον οριστικοποίησε τη γιορτή ως μόνιμη εθνική εορτή των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.
Μετά την τελική επισημοποίηση του γιορτής από τον Νίξον, και ενώ υπήρχε η εντύπωση πως η πρώτη γιορτή του πατέρα είχε διοργανωθεί το 1910 από την Ντοντ, κάποιος παρευρισκόμενος στην εκδήλωση της Κλέιτον του 1908 κατόρθωσε να αποδείξει πως η γιορτή είχε ξαναγίνει δύο χρόνια νωρίτερα.
Στην Αυστραλία γιορτάζεται την πρώτη Κυριακή του Σεπτεμβρίου ενώ η Εκκλησία το γιορτάζει του Αγίου Πνεύματος (κινητή εορτή τον Ιούνιο). Στην Ευρώπη έπαψε να είναι «ημέρα του πατέρα» αλλά ονομάζεται «γιορτή του πατέρα» (fête des pères) με αρχή από τη Γερμανία που συνδεόταν άμεσα με την οικογενειακή έξοδο, τη γιορτή της μπύρας, κτλ.
Στην Ελλάδα, καθιέρωσαν τη γιορτή οι διαζευγμένοι πατεράδες μέσω του Συλλόγου για την Ανδρική και Πατρική Αξιοπρέπεια (ΣΥ.Γ.Α.Π.Α.). από τον ιδρυτή Νίκο Σπιτάλα, εξαιτίας της απαξίωσης του πατέρα από τη δικαιοσύνη, στα διαζύγια. Έτσι, μαζί με όλους τους Ευρωπαίους, γιορτάζουν κάθε δεύτερη Κυριακή του Ιουνίου όταν μάλιστα τα σχολεία είναι ακόμα ανοικτά για να διδάξουν οι δάσκαλοι τον ρόλο και τις αξίες του πατέρα στην οικογένεια. Ειδική σειρά γραμματοσήμων έχει επίσης εκτυπωθεί από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία Ένας από τους σκιτσογράφους της Telegraph δημιούργησε ένα συγκλονιστικό βίντεο για να περιγράψει την προσωπική του εμπειρία πατρότητας.
 Η εμπειρία της πατρότητας που αποτυπώθηκε στο βίντεο που ακολουθεί, εντελώς αντίθετη από αυτό που περίμενε ποτέ ο εν λόγω σκιτσογράφος, σκιαγραφεί με γλαφυρές εικόνες τη γέννηση της πρώτης κόρης του που έπασχε από εγκεφαλική παράλυση.