Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Ισχυρό ενδιαφέρον για τις προοπτικές του Κορινθιακού Ποιοτικού Ελαιολάδου


Δελτίο Τύπου


Εμφάνιση corinthiancluster1.jpg
Περισσότεροι από 90 συμμετέχοντες (ελαιοπαραγωγοί, ιδιοκτήτες ελαιοτριβείων, νέοι αγρότες κ.α.), παρακολούθησαν την εσπερίδα "ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ - Προκλήσεις & Προοπτικές", που διοργανώθηκε την Παρασκευή 19 Ιουνίου στην Κόρινθο από το Corinthian Cluster (Δίκτυο Νέων Επιχειρηματιών Κορινθίας), τη Λέσχη Φίλων Ελαιολάδου και Ελιάς – Φίλαιος και το έργο Goals που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ENPI CBC MED της ΕΕ. Οι εισηγήσεις της εκδήλωσης κάλυψαν όλο το φάσμα του ελαιολάδου, από την παραγωγή μέχρι και τη διάθεσή του στις αγορές του εξωτερικού.

Αυτή είναι η ελληνική πρόταση | Έρχεται «χιονοστιβάδα» φορολογικών μέτρων - Αυξάνονται οι εισφορές στις βασικές και επικουρικές συντάξεις καθώς και στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

Αυτή είναι η ελληνική πρόταση | Έρχεται «χιονοστιβάδα» φορολογικών μέτρων
 «Χιονοστιβάδα» φορολογικών μέτρων έρχεται μέσα στους επόμενους μήνες, όπως αποδεικνύει η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης που δημοσιοποίησε η Καθημερινή.

Συγκεντρώσεις «Μένουμε Ευρώπη» σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη και Πάτρα

Χιλιάδες πολίτες στη συγκέντρωση «Μένουμε Ευρώπη» στο Σύνταγμα
Μαζική είναι η συμμετοχή στη συγκέντρωση "Μένουμε Ευρώπη" που είναι σε εξέλιξη αυτήν την ώραστην πλατεία Συντάγματος.
Για δεύτερη φορά, άνθρωποι κάθε ηλικίας έδωσαν βροντερό παρών για να διαδηλώσουν ειρηνικά υπέρ της παραμονής της χώρας μας στην Ευρωζώνη.
 

Το «παρών» δίνουν χιλιάδες κόσμου.Όπως και στην πρώτη συγκέντρωση, το παρών στο Σύνταγμα έδωσαν και πρόσωπα της πολιτικής σκηνής, όπως οι Ανδρέας Λοβέρδος,Σπύρος Λυκούδης, Θεόδωρος Φορτσάκης, Ανδρέας Παπαμιμίκος, Γιώργος Κουμουτσάκος και Χάρης Θεοχάρης. Μεταξύ αυτών και ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Και αυτή τη φορά το κάλεσμα έγινε μέσω σχετικής σελίδας του Facebook:

"Πολίτες της Αθήνας
Την Δευτέρα πραγματοποιείται μια ακόμα Σύνοδος Κορυφής στην Ευρώπη η οποία θα είναι καθοριστική για την χώρα μας. Η κλεψύδρα αδειάζει και το καράβι Ελλάδα πλησιάζει ακυβέρνητο στα βράχια. Οι χειρότεροι φόβοι μας καθημερινά τείνουν να γίνουν πραγματικότητα.
Η μεγαλειώδης συγκέντρωση των πολιτών της Αθήνας την περασμένη Πέμπτη, μας έδειξε το δρόμο. Δεν υπάρχουν περιθώρια για εφησυχασμό.
Να βγούμε στους δρόμους και στις πλατείες πολλοί περισσότεροι, να βροντοφωνάξουμε και πάλι
ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ
Να το βάλουν καλά στο μυαλό τους όσοι επεξεργάζονται σχέδια GREXIT, δραχμής και μετατροπής της χώρας μας σε νησίδα "δημοκρατίας" σταλινικού τύπου.
Εμείς οι πολίτες που απαιτούμε να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρώπη και στο Ευρώ, που απαιτούμε να παραμείνει μέλος της μεγάλης Δημοκρατικής Κοινότητας, πρέπει να είμαστε και πάλι στο Σύνταγμα την Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015 και ώρα 19:30 κρατώντας μόνο Ελληνικές και Ευρωπαϊκές σημαίες και τις σφυρίχτρες μας.
Η Πρωτοβουλία ανήκει αποκλειστικά στους πολίτες και όχι σε κόμματα. Είναι ευπρόσδεκτοι να βοηθήσουν όλοι ανεξαιρέτως".
Δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν αποκλείσει την είσοδο προς το περιστύλιο της Βουλής.
 Νωρίτερα, προς στιγμήν απειλήθηκαν μικροεπεισόδια όταν 40 αντιεξουσιαστές, προσπάθησαν να εισέλθουν στον χώρο της μεγάλης συγκέντρωσης πετώντας μπουκάλια και άλλα μικροαντικείμενα.

Οι ομάδες αυτές απωθήθηκαν από δυνάμεις των ΜΑΤ προς την οδό Πανεπιστημίου.
Αργότερα, επεισόδια σημειώθηκαν μπροστά από το μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη όταν αντιεξουσιαστές πετώντας καδρόνια και φωτοβολίες, έκαψαν σημαίες της ΕΕ και διαπληκτίστηκαν με διαδηλωτές.
Ακολούθησε συμπλοκή και εν συνεχεία αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες από νωρίς ήταν παραταγμένες στα σκαλιά του περιστυλίου, απώθησαν τους νεαρούς προς την οδό Πανεπιστημίου και προς την οδό Κριεζώτου.
Η προσέλευση των διαδηλωτών στην πλατεία Συντάγματος συνεχίζεται κανονικά ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη λεωφόρο Αμαλίας.

Στην διαδήλωση συμμετείχε και ο επίτιμος πρόεδρος τη ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο οποίος δήλωσε στις τηλεοπτικές κάμερες ότι "η Ελλάδα είναι Ευρώπη και θα μείνει Ευρώπη. Αυτό είναι το θέλημα του ελληνικού λαού".



Συγκέντρωση της πρωτοβουλίας «Μένουμε Ευρώπη», με σύνθημα «Ελλάδα, Ευρώπη, Δημοκρατία» πραγματοποιείται και στο Λευκό Πύργο.
Οι διαδηλωτές έκλεισαν προσωρινά την Λ.Νίκης στο ύψος του Λευκού Πύργου και στη συνέχεια ξαναγύρισαν στο πλακόστρωτο της παραλίας, όπου παραμένουν ως αυτή την ώρα.
 Στη συγκέντρωση, μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν πρώην υπουργοί, υφυπουργοί και υπηρεσιακά στελέχη προηγούμενων κυβερνήσεων, αυτοδιοικητικοί, στελέχη και μέλη κομμάτων της αντιπολίτευσης, κ.α.
 Και η Πάτρα «μένει Ευρώπη» 

Αντίστοιχη συγκέντρωση είναι σε εξέλιξη και στην Πάτρα, στην πλατεία Γεωργίου. Η συγκέντρωση στην Πάτρα διοργανώθηκε, όπως και οι περισσότερες από τις υπόλοιπες, μέσω κοινωνικών δικτύων από το κίνημα «Μένουμε Ευρώπη». «Μένουμε στο Ευρωπαϊκό Οικοδόμημα, στην Ευρωπαϊκή προοπτική. Δεν υπάρχουν περιθώρια για εφησυχασμό. Να το βάλουν καλά στο μυαλό τους όσοι επεξεργάζονται σενάρια GREXIT», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο σχετικό κάλεσμα.

Οι Κρητικοί «φώναξαν» μένουμε Ευρώπη 

Συγκεντρώσεις υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ πραγματοποιήθηκαν και στο Ηράκλειο και τα Χανιά. Σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive.gr, στο Ηράκλειο η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Ελευθερίας ενώ στα Χανιά στην Πλατεία Αγοράς. «Γεννηθήκαμε στην Ευρώπη και θα παραμείνουμε στην Ευρώπη. Σας περιμένουμε όλους σε μια ειρηνική,διαφορετική πορεία από όσες έχουμε συνηθίσει» αναφέρει χαρακτηριστικά το σχετικό κάλεσμα.

Συμφωνία μέσα στην εβδομάδα «βλέπει» ο Γιούνκερ - Καμία συμφωνία για την Ελλάδα στο Eurogroup | Δεν αναμένεται ιδιαίτερη πρόοδος ούτε στη Σύνοδο Κορυφής

Γιούνκερ: Στόχος μου είναι συμφωνία μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Εργαζόμαστε μέρα νύχτα για αυτό 


Οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών συζήτησαν την επιβολή capital controls στην Ελλάδα 
Την επιβολή capital controls, δηλαδή ελέγχου καταθέσεων, στην Ελλάδα και μάλιστα άμεσα ζήτησαν ορισμένοι από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης κατά τη διάρκεια του Eurogroup, όπως αποκάλυψε ο Βέλγος Γιόχαν Βαν Όβερτβελντ.
«Υπήρξαν όντως διαφορετικές απόψεις, δεν ήταν όλοι στο ίδιο μήκος κύματος όσον αφορά την επιβολή ελέγχου καταθέσεων» ανέφερε ο Βέλγος υπουργός Οικονομικών. Ερωτηθείς αυτό σημαίνει ότι ορισμένοι από τους συμμετέχοντες στο Eurogroup ζήτησαν την επιβολή capital controls, ο κ. Όβερτβελντ απάντησε: «Μπορείτε να το πείτε και έτσι…».

Στις 19.30 στο Σύνταγμα Όλοι ενώνουν τις φωνές τους σήμερα στο «Μένουμε Ευρώπη»

Όλοι ενώνουν τις φωνές τους σήμερα στο «Μένουμε Ευρώπη»
Το δικό τους συλλαλητήριο επαναλαμβάνουν σήμερα το απόγευμα στις 19.30 στο Σύνταγμα και ενώ στις Βρυξέλλες θα είναι σε εξέλιξη η κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής οι οπαδοί του «Μένουμε Ευρώπη». Βασικός στόχος των διαδηλωτών είναι να πιέσουν την κυβέρνηση, ώστε σε κάθε περίπτωση όποια κι αν είναι η έκβαση των διαπραγματεύσεων να αποφύγει τη ρήξη που θα διακινδυνεύσει την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη.
Οι υποστηρικτές του «Μένουμε Ευρώπη» θεωρούν ότι όσο κακή κι αν είναι μία συμφωνία θα είναι καλύτερη από την έξοδο της χώρας από το ευρώ που θα σημάνει καταστροφή. Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη, με τα ίδια αιτήματα, ο κόσμος που συγκεντρώθηκε, στην πλειοψηφία του ήταν άνθρωποι της μεσαίας τάξης και του τομέα της παροχής υπηρεσιών, φιλελεύθερων οικονομικά και συντηρητικών πολιτικά απόψεων. Δεν έλειψαν εκείνοι που το βασικό τους κίνητρο ήταν η παραμονή της χώρας στην Ευρώπη ωστόσο η πρώτη τουλάχιστον διαδήλωση είχε σαφές αντικυβερνητικό και αντιαριστερό στίγμα. 

Οι οπαδοί του “μένουμε Ευρώπη” στο πρώτο τους συλλαλητήριο πήγαν καλύτερα από ότι και οι ίδιοι περίμεναν και στάθηκαν επάξια απέναντι στους “αριστερούς”. Στο σημερινό τους δεύτερο συλλαλητήριο θέλουν να τους ξεπεράσουν ώστε να στείλουν το μήνυμα ότι αποτελούν κοινωνική πλειοψηφία.

Υπουργείο Παιδείας: Αύριο ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών

Υπουργείο Παιδείας: Αύριο ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών
Αύριο το μεσημέρι θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας. Παράλληλα, αύριο, Τρίτη, αναμένεται να ανακοινωθούν και τα πρώτα στατιστικά στοιχεία σχετικά με τις επιδόσεις των 105.000 υποψηφίων που διεκδικούν 68.345 θέσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Υπενθυμίζεται ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την υποβολή μηχανογραφικού, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί από τους υποψηφίους μέχρι και την Τρίτη, 7 Ιουλίου. Ακόμη, οι βάσεις των σχολών αναμένεται να ανακοινωθούν μετά τις 20 Αυγούστου.

Εξάλλου, σήμερα πραγματοποιήθηκαν οι εξετάσεις στο ειδικό μάθημα της Αρμονίας, ενώ αύριο οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στον Έλεγχο Μουσικών Ικανοτήτων. Το πρόγραμμα εξετάσεων των ειδικών μαθημάτων θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Τετάρτη, 24/6, με την εξέταση στα Γερμανικά και τα Ιταλικά.

Πέθανε σε ηλικία 71 ετών η Ιταλίδα ηθοποιός Λάουρα Αντονέλι

Πέθανε σε ηλικία 71 ετών η Ιταλίδα ηθοποιός Λάουρα Αντονέλι
Καρδιακή προσβολή είναι, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η αιτία του θανάτου της γνωστής Ιταλίδας ηθοποιού Λάουρα Αντονέλι, η οποία απεβίωσε την περασμένη νύχτα στο σπίτι της στο Λαντίσπολι, λίγο έξω από την Ρώμη. Την ηθοποιό βρήκε νεκρή η οικιακή βοηθός της.

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας Γεράσιμος

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας ΓεράσιμοςΣτο πένθος έχει βυθιστεί σήμερα το νησί της Κεφαλληνίας στο άκουσμα της είδησης του χαμού του νεοεκλεγέντα Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Γερασίμου,ο οποίος εκοιμήθη από καρδιακή προσβολή.

Ο 64χρονος Μητροπολίτης είχε μεταβεί στη Θεσσαλονίκη για να παραστεί στη σημερινή τελετή ενθρόνισης του Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Ιουστίνου.

Αργά το βράδυ στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χορτιάτη όπου διέμενε,ένιωσε μικρή αδιαθεσία και ζήτησε να πάει για να ξεκουραστεί.Σύμφωνα ανακοίνωση της Μητρόπολης Κεφαλλονιάς, ο μακαριστός Μητροπολίτης εγκατέλειψε τα εγκόσμια από καρδιακή προσβολή.

Η Εξόδιος Ακολουθία θα ψαλλεί, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, στην Ιερά Μονή Αγίου Γερασίμου Ομαλών Κεφαλληνίας, την Τετάρτη 24 Ιουνίου και ώρα 13.00.Τοποτηρητής αναλαμβάνει εκ νέου ο μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός.

Κ.Συνετός / ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/11180312_832310390176436_3028547438535996067_n.jpg?oh=a3c9450c9919e767ccc1a3f676cd2cf3&oe=56281B6B

Χάρρυ Κλυνν: Εμπρός λοιπόν, ας χρεοκοπήσουμε…Δείτε τα συγκλονιστικά λόγια του…

Χάρρυ Κλυνν: Εμπρός λοιπόν, ας χρεοκοπήσουμε...Δείτε τα συγκλονιστικά λόγια του... Ας βγούμε από το ευρώ και ας σταματήσουν να γίνονται εισαγωγές. Και ας πεινάσουμε όπως προσπαθούν να μας πείσουν οι ξένοι και οι Έλληνες δοσίλογοι των καναλιών. Όλοι λένε ότι θα σταματήσουν να γίνονται εισαγωγές, αλλά έκατσε κανείς από εσάς να σκεφτεί τι ακριβώς εισάγουμε και τι ακριβώς θα πάψει να έρχεται στην Ελλάδα; Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

Μάρδας: 500.000 οι συνταξιούχοι του Δημοσίου το 2014


Στους 468.422 ανήλθε ο αριθμός των συνταξιούχων του Δημοσίου το 2014. Σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, η δαπάνη για συντάξεις του Δημοσίου με βάση τον Ετήσιο Απολογισμό ανήλθε σε 5.974.673.510 ευρώ.

Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, μετά από ερώτηση του Ευάγγελου Μπασιάκου (ΝΔ), και σε αυτά περιλαμβάνεται ο αριθμός των συνταξιούχων του δημοσίου ανά έτος, από το 2010 και μετά, η μεταβολή του αριθμού των συνταξιούχων και η δαπάνη για συντάξεις του Δημοσίου την τελευταία πενταετία.

Ξεκινά η εθελοντική κινητικότητα στο δημόσιο – Όλη η απόφαση της κυβέρνησης

Εκδόθηκε απόφαση με θέμα τον καθορισμό της διαδικασίας επιλογής των προς μετάταξη ή μεταφορά υπαλλήλων που συμμετέχουν στην εθελοντική κινητικότητα του άρθρου 15 του ν. 4325/2015 (A’ 47) , των κριτηρίων επιλογής και κατάταξής τους καθώς και του τρόπου μοριοδότησής τους.
Όπως προβλέπεται εντός αποκλειστικής προθεσμίας δέκα πέντε (15) ημερών από τη δημοσίευση της Πρόσκλησης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, οι ενδιαφερόμενοι υποβάλουν Αίτηση − Υπεύθυνη Δήλωση σε ειδικό προς το σκοπό αυτό έντυπο προς το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης − Τριμελείς Επιτροπές του αρ. 16 του Ν. 4325/2015 και ηλεκτρονικά, με κοινοποίηση από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο στη Διεύθυνση Διοικητικού της υπηρεσίας στην οποία ανήκει ή ανήκε οργανικά, ή σε περίπτωση κατάργησης του φορέα, στη Διεύθυνση ή Τμήμα Εποπτείας του οικείου Υπουργείου που επόπτευε τον φορέα του.

1851 θέσεις ορισμένου χρόνου σε δήμους και Νομικά Πρόσωπα της Αυτοδιοίκησης


Με τέσσερις διαφορετικές αποφάσεις το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης προχωρεί στην έγκριση συνολικά 1.851 θέσεων σε δήμους καθώς και σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου τα οποία υπάγονται στην αυτοδιοίκηση. Οι θέσεις αφορούν συμβάσεις ορισμένου χρόνου για διάστημα έως οκτώ (8), εννέα (9) ή έως έντεκα (11) μήνες. Οι θέσεις καλύπτουν ανάγκες σε υπηρεσίες έναντι αντιτίμου από τους ωφελούμενους.

Ειδικότερα έχουν εγκριθεί 461 συμβάσεις με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για τη στελέχωση ΝΠΙΔ που παρέχουν υπηρεσίες έναντι αντιτίμου από τους ωφελούμενους. Δείτε εδω αναλυτικά

Επίσης εγκρίθηκαν 185 συμβάσεων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και 100 συμβάσεων μίσθωσης έργου για τη στελέχωση των Δήμων και ΝΠΔΔ αυτών που παρέχουν υπηρεσίες έναντι αντιτίμου από τους ωφελούμενους. Δείτε εδω αναλυτικά

Με άλλη σύμβαση δίδεται πράσινο φως για τη σύναψη 480 συμβάσεων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για τη στελέχωση ΝΠΙΔ που παρέχουν υπηρεσίες έναντι αντιτίμου από τους ωφελούμενους. Δείτε εδω αναλυτικά

Τέλος εγκρίθηκαν 625 συμβάσεις με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για τη στελέχωση των ΟΤΑ και ΝΠΔΔ αυτών που παρέχουν υπηρεσίες έναντι αντιτίμου από τους ωφελούμενους. Δείτε εδω αναλυτικά

.airetos.gr

Η Ελλάδα επιλέγει: Κούβα της Μεσογείου ή Αλβανία της Ευρώπης

tsipras-lafazanis-syriza

Μετά από πέντε μήνες έντιμης αριστερής διαπραγμάτευσης, ενός τσούρμου συνιστωσών, συνδικαλιστών και οπαδών της χρεοκοπίας, βρισκόμαστε στο χείλος του γκρεμού, με μόνες επιλογές είτε μία επαναστατική σουρεαλιστική ρήξη, είτε μία καταστροφική φορομπηχτική πολιτική.
Με την ιδιωτική οικονομία πεθαμένη, με εσωτερική στάση πληρωμών – πλην των πελατών του ΣΥΡΙΖΑ δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων – σήμερα η Ελλάδα, εθνικά απομονωμένη, αποφασίζει αν θα ακολουθήσει το δρόμο των κλειστών εμπορικών συνόρων δηλαδή της χρεοκοπίας ή θα επιβάλλει τρισχειρότερα μέτρα και φόρους για να παραμείνει στην Ευρωζώνη...

διαβάστε τη συνέχεια...
tokentro.gr

Γερμανικά σενάρια τρόμου για μισθούς & συντάξεις Ιουνίου: Δεν θα πληρωθούν, λέει η FAZ – Διαψεύδει η κυβέρνηση

Την πρόβλεψη ότι η Ελλάδα δεν έχει χρήματα για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις τον Ιούνιου κάνει η σε δημοσίευμα της κυριακάτικης έκδοσής της η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ). Όπως τονίζει, σύμφωνα με εσωτερικούς υπολογισμούς των δανειστών, το κενό στα δημόσια ταμεία για τον Ιούνιο ανέρχεται από 2 έως 3,6 δισ. ευρώ,

Παυλόπουλος: Δεν θα ανεχθώ να είμαι Πρόεδρος σε μια χώρα εκτός ευρώ

Ένα ηχηρό μήνυμα φαίνεται ότι στέλνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.
«Δεν θα ανεχθώ να είμαι Πρόεδρος σε μια χώρα εκτός ευρώ», είναι η χαρακτηριστική φράση του Προέδρου της Δημοκρατίας που φέρεται να λέει, σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της RealNews, σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με υπουργούς και αρχηγούς πολιτικών κομμάτων, κάτι που σημαίνει ότι ο ίδιος αφήνει να εννοηθεί πως αν η Ελλάδα χάσει τον ευρωπαϊκό της προσανατολισμό, τότε θα παρέμβει.

Επιστολή Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας σε Δήμαρχο Σικυωνιών




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                        Κόρινθος 22 -6-2015
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ                     Αρ. Πρωτ.: 524
ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΠΡΟΣ: Δήμαρχο Σικυωνιών
κ.  Σπυρίδων Σταματόπουλο

ΚΟΙΝ: Γραφείο Περιφερειάρχη




 ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Ταχ. Δ/νση. : Κροκιδά 2
Ταχ. Κώδ.   : 20100
Τηλέφωνο. : (2741) 3 60601                              
FAX.           :(2741) 0 73800 

 
Κύριε Δήμαρχε,

Ενόψει του σημερινού έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου,  στο οποίο λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν θα μπορέσω να παραστώ, θα είναι όμως παρόντες ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Παπαγγελόπουλος και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αλεξόπουλος,  θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι,  συνεργαστήκαμε άψογα με τον Αντιδήμαρχο κ. Μυττά και τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Αλεξόπουλο, κατά την επίσκεψή μας στις πληγείσες περιοχές από την έντονη χαλαζόπτωση στα τοπικά διαμερίσματα του Δήμου Σικυωνιών.
Σε κάποιες περιοχές η καταστροφή, τόσο στην παραγωγή του βερίκοκου, όσο και στην σουλτανίνα αλλά και στις ελιές είναι ολική.
Ο Δήμος Σικυωνιών θα πρέπει να οριοθετήσει με απόφασή του τις πληγείσες περιοχές και να μας στείλει σχετικό έγγραφο για την ανάγκη κήρυξης των περιοχών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όπως προβλέπει ο «Ξενοκράτης» για τις φυσικές καταστροφές από χαλαζόπτωση.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα προβεί άμεσα στις ενέργειες που απαιτούνται στην Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Προσωπικά,  ήρθα σε επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κ. Κασίμη, τον οποίο θέλω να ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον του, για την ανταπόκρισή του και την παρέμβασή του στον ΕΛΓΑ, λαμβάνοντας την πρωτοβουλία να υπάρξει η οικονομική ενίσχυση του ΕΛΓΑ από κοινοτικά κονδύλια για την έγκαιρη αποζημίωση των αγροτών μας.
Επίσης, υπήρξε και προσωπική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Στουπή, ο οποίος είχε πλήρη ενημέρωση για τις ζημιές και εκτίμηση του μεγέθους της καταστροφής.
Ως πρώην αυτοδιοικητικός και με την εμπειρία του μας διαβεβαίωσε ότι άμεσα θα ξεκινήσει η καταγραφή,  από έμπειρους γεωπόνους του ΕΛΓΑ, των ζημιών στις πληγείσες περιοχές.
Η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, σε συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη, δήλωσε στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ ότι θα συνδράμει διαθέτοντας προσωπικό της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής,  όπου ζητηθεί από τον ΕΛΓΑ.


Κύριε Δήμαρχε,

Η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας παρακολουθεί τις εξελίξεις καθημερινά είναι σε ετοιμότητα και είναι αρωγός στις προσπάθειές σας, δεδομένου ότι η ζημιά που υπέστησαν οι συμπολίτες μας είναι ολοκληρωτική,  με πλήρη απώλεια του εισοδήματός τους και του φυτικού κεφαλαίου τους. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης 
Π.Ε. Κορινθίας


Πελοπίδας Ι. Καλλίρης

Eνημερωτική Ημερίδα για την Έναρξη Ενεργοποίησης του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Πελοποννήσου 2014 – 2020, στις 26 Ιουνίου 2015

Η περιφέρεια Πελοποννήσου και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Πελοποννήσου 2014 – 2020 διοργανώνει στο πλαίσιο εξειδίκευσης και ενεργοποίησης του νέου Προγράμματος σχετική ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή  26 Ιουνίου 2015 στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης.
Στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση των δυνητικών δικαιούχων, των δημοσίων, αυτοδιοικητικών, επιστημονικών, κοινωνικών και οικονομικών φορέων αλλά και του κοινού, σχετικά με το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοποννήσου 2014 – 2020. Θα παρουσιασθούν η πρόοδος ενεργοποίησής του, οι διαδικασίες και χρονοδιαγράμματα, το νομοθετικό πλαίσιο και προβλέψεις του συστήματος διαχείρισης περιόδου 2014-2020, καθώς και ειδικά θέματα χρηματοδοτήσεων από τα Ε.Π. όπως θέματα Έξυπνης Εξειδίκευσης (RIS 3), δράσεις κοινωνικού ταμείου - Κοινωνική Ένταξη κ.α.

Σχετικά Αρχεία:

Μέρκελ: Υπάρχει χρόνος για συμφωνία και αργότερα μέσα στην εβδομάδα

merkel4-656x410.jpg
«Η ελληνική πλευρά πρέπει να εμφανιστεί έτοιμη να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις για να επιτευχθεί συμφωνία» τόνισε η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ από τις Βρυξέλλες, λίγο πριν τη συνάντηση στη Σύνοδο Κορυφής με τον Αλέξη Τσίπρα.
«Υπάρχει χρόνος για συμφωνία και αργότερα μέσα στην εβδομάδα» πρόσθεσε με νόημα, αφήνοντας ουσιαστικά ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις στην τακτική Σύνοδο Κορυφής την Πέμπτη, υπογραμμίζοντας ότι «η συμφωνία θα πρέπει να εγκριθεί από τους Θεσμούς, αλλιώς η Σύνοδος Κορυφής δεν θα λάβει αποφάσεις αλλά θα ανταλλαχθούν απλά απόψεις».
Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας ολοκλήρωσε λίγο πριν τις 13:00 τη συνάντηση με τον επικεφαλής της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και πλέον συναντάται με τους επικεφαλής των Θεσμών, ενώ θα ακολουθήσει η συνεδρίαση του Eurogroup που θα αξιολογήσει τις νέες προτάσεις της κυβέρνησης. Η κρίσιμη ημέρα στις Βρυξέλλες θα κορυφωθεί με τη Σύνοδο Κορυφής που εφόσον έχει λάβει το «πράσινο φως» από το Eurogroup θα μπορεί να προχωρήσει στη σύναψη μίας συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών.

arouraios.gr

Τα ψέματα τελείωσαν... ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ




Του Αντώνη Σαμαρά

Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο την αβεβαιότητα. Η οικονομία της δεν αντέχει άλλο το μαρτύριο της ασφυξίας.
            Και το κυριότερο: η κοινωνία μας και η δημοκρατία μας δεν αντέχουν πια τα τερατώδη ψέματα που δηλητηρίασαν την κοινωνική συνοχή, τη διέσυραν στο εξωτερικό και τώρα πια διαψεύδονται με πάταγο...
            Υποσχέθηκαν ότι θα φέρουν «καλύτερη συμφωνία εντός του ευρώ». Και φέρνουν τώρα:
--Είτε πολύ χειρότερη συμφωνία μέσα σε νέο Μνημόνιο...

Για την αξιοποίηση του αεροδρομίου της Τριόδου


Γράφει η
Αντωνία Μπούζα
 
Ένα επιπλέον συγκριτικό πλεονέκτημα του Δήμου Μεσσήνης που μπορεί να ενισχύσει το τουριστικό προφίλ του Δήμου,  είναι  και το αεροδρόμιο της Τριόδου.
Το υπάρχον στην περιοχή μας αεροδρόμιο Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος, με τη σωστή αναπτυξιακή στόχευση και επιμονή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αρχίζει και καταγράφεται στα αεροδρόμια με την αλματώδη αύξηση δρομολογίων και διεθνούς ενδιαφέροντος , με προσεγγίσεις μεγάλων αεροπορικών  εταιριών και άλλων χαμηλού κόστους από όλη την Ευρώπη.

Πότε κασκαντέρ και πότε θαλασσοπόρος


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Η από πάσης απόψεως άθλια κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα αποδεικνύει ότι ο κ. Τσίπρας και η παρέα του είχαν εξ αρχής σχέδιο απομάκρυνσης της πατρίδας μας από τις Συμμαχίες της και εξόδου της από την Ευρώπη και το ευρώ.
Αυτός ήταν ανέκαθεν ο σκοπός τους, διότι αυτό πιστεύουν.
Ωστόσο, δεν έχουν τέτοια εντολή, ούτε ψηφίστηκαν γι’ αυτόν τον λόγο.
Και αν επιχειρήσουν να το πάνε ως το τέλος, αν σήμερα δεν φέρουν μια συμφωνία για τη χώρα, τότε οι συνέπειες για τους ίδιους προσωπικά και για το κόμμα τους πολιτικά θα είναι οδυνηρές.

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης "Στρατηγικής σημασίας για την Ευρώπη και την Κίνα η συνεργασία της Πελοποννήσου με το Διεθνές Κέντρο Εμπορίου της πόλης Yiwu"



Εμφάνιση 1H1A6646.JPG
Τη σύμπραξη της Διεθνούς Πόλης Εμπορίου, της Yiwu, στη δημιουργία του βιοτεχνολογικού πάρκου στην Πελοπόννησο εξασφάλισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη συνάντησή του με το Δήμαρχο της πόλης Yiwu κ. Sheng Qiuping την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015, χαρακτηρίζοντας τη συμφωνία αυτή "στρατηγικής σημασίας για την Πελοπόννησο, την Ελλάδα, την Ευρώπη και την Κίνα".   
Εμφάνιση 1H1A6622.JPGΟ Περιφερειάρχης Πελοποννήσου εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία αυτή, αλλά και για τη συμφωνία να αποκτήσει η Πελοπόννησος δικό της μόνιμο χώρο για την προώθηση των προϊόντων της στο κέντρο εμπορίου της Yiwu. Πρόκειται για το μεγαλύτερο κέντρο εμπορίου διεθνώς, αφού εκπροσωπούνται σε αυτό περισσότερες από 200 χώρες και ο ετήσιος τζίρος ξεπερνά τα 24 δισεκατομμύρια δολάρια.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - Παρουσίαση βιβλίου Βασίλη Μπαλάφα : «Ο αγωγός Burgas-Αλεξανδρούπολη στη Διεθνή Πολιτική: Μια συστηματική, πολυεπίπεδη ανάλυση της Ελληνικής Πολιτικής της περιόδου 2006-2009» - Τρίτη 23/6 - 19.30

Εμφάνιση prosklisibalafasprkorinthos.jpg

ΑΓΩΝΙΑ ΣΤΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Αγωνία αρχίζει να επικρατεί στον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας στο ενδεχόμενο να αποτελεί "το μοντέλο της Αργεντινής" το λάθος χαρτί που μπορεί να χρησιμοποιήσει η ελληνική κυβέρνηση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες, οδηγώντας την Ελλάδα σε οικονομική και κοινωνική δυστυχία. 

Και τώρα, ραντεβού στον Κούτο - για ένα καλύτερο & ομορφότερο Χελυδόρι (φωτορεπορτάζ από τον εθελοντικό καθαρισμό στα Μεντουργιάνικα συνέχεια)

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xft1/v/t35.0-12/s960x960/11639438_950540361633487_1369853988_o.jpg?oh=00b0aead6c9ed56665c83a2fe98b8887&oe=5589BC92

Τελικά τα κατάφεραν  όπως σας ενημερώσαμε σε προηγούμενη ανάρτησή μας  κάτοικοι και φίλοι της τοπικής Κοινότητας Χελυδορίου του Δήμου Ξυλοκάστρου - Eυρωστίνης άφησαν στην άκρη τις όποιες αντιπαλότητες & αντιπαραθέσεις τους χώριζαν και όλοι μαζί για το καλό του τόπου και νυν και πρώην συμμετείχαν και έφεραν σε πέρας  τον καθαρισμό του οικισμού Μεντουργιάνικα από το ένα άκρο του οικισμού έως το άλλο
 
Όλοι βοήθησαν στον καθαρισμό των αγροτικών & κεντρικών οδών , στη κοπή χωρταριών στο κλάδεμα δέντρων . Πήραν ψαλίδες ,πριόνια , χαρτοσακούλες για τα σκουπίδια , ΙΧ αυτοκίνητα και άλλα μηχανήματα και καθάρισαν τον τόπο τους
Και ότι δεξιά αριστερά του δρόμου όπου έμπαιναν τα κλαριά στη μέση ιδιωτών κόπηκαν ώστε οι δρόμοι να είναι ανοιχτοί ενώ  δεν αντέδρασε κανένας όπως συμβαίνει σε αλλά χωριά και σε αυτό όπως τονίζουν στην ανακοίνωσή τους "είμαστε πρωτεργάτες και ενωμένοι  και έτσι θα βαδίσουμε απο εδώ και πέρα. Το Χελυδόρι έδειξε τον δρόμο. όλοι μαζί μπορούμε."
 
Άλλωστε όλοι στο Χελυδόρι ενωμένοι βάδισαν και πριν ένα χρόνο , καθώς στις Δημοτικές εκλογές συστρατεύθηκαν κάτω από έναν συνδυασμό, του νυν Δημάρχου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης Ηλία Ανδρικόπουλου , που  κατά τον πρώτο γύρο συγκέντρωσε το 92% ( στο Χελυδόρι) ανάμεσα σε άλλους 4 συνδυασμούς.
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpt1/v/t34.0-12/11275535_950348251652698_16353118_n.jpg?oh=fb63e55e5143feef91d266495613e2cd&oe=5589E98D
Την επόμενη Κυριακή ( 28-6 -2015) , το ραντεβού ανανεώνεται   και με τον καθαρισμό στον Κούτο (Ορεινό Χελυδόρι). Πιστεύουμε ότι και για δεύτερη  φορά κάτοικοι και φίλοι θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα που τους απευθύνουν οι τοπικοί άρχοντες, προς τους απανταχού Κουτιώτες
( Μεντουργιάνοι , Βυζδιάνοι κλπ.).

Η παρουσία σας  θα γεμίσει τους ιθύνοντες χαρά και ελπίδα για ένα καλύτερο  & ομορφότερο Χελυδόρι, Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να πάμε μπροστά παρα μόνο η ενότητα και ο εθελοντισμός. Ήδη τα πρώτα μηνύματά μας φτάνουν από τη Μακεδονία όπου φίλοι του οικισμού καταφθάνουν για να πάρουν μέρος στον καθαρισμό του Ορεινού Χελυδορίου.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ