Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Πέτρος Τατούλης - Gerhard Bauer "Η Ευρώπη των Περιφερειών οδηγός για την επίτευξη συμφωνίας"

Εμφάνιση LR mit Gouverneur_ci.jpg


Τη συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Schwabisch Hall έθεσε ως το πρότυπο της συνεργασίας των Ευρωπαϊκών Περιφερειών και ως οδηγό για την επίτευξη βιώσιμης συμφωνίας για την Ελλάδα ο Περιφερειάρχης του Schwabisch Hall κ. Gerhard Bauer σε συνέντευξή του σε Γερμανούς δημοσιογράφους, την Τρίτη 30 Ιουνίου 2015.
Ο κ. Bauer, αφού συγχαίρει τον Περιφερειάρχη κ. Τατούλη για την πρωτοβουλία του να αναπτύξει δίκτυο συνεργασιών με Ευρωπαϊκές Περιφέρειες, κάνει ειδική αναφορά στις απευθείας επαφές και στη συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου αναφέροντας χαρακτηριστικά:
"Διαχωρίζω το επίπεδο συνεργασίας μεταξύ των μεγάλων ευρωπαϊκών πολιτικών και του τοπικού επιπέδου. Για το λόγο αυτό, θεωρώ ότι μια στενή και αξιόπιστη συνεργασία σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο είναι ιδιαίτερα σημαντική. Γι' αυτό κρατάμε εγώ και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης τους στενούς δεσμούς όπως και την εποικοδομητική συνεργασία, η οποία έχει θεσπιστεί. Με αυτό τον τρόπο θέλουμε δημοσίως να θέσουμε παράδειγμα αλληλεγγύης. Γιατί η συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Schwabisch Hall μπορεί συγκεκριμένα να δείξει στον Ελληνικό και Γερμανικό λαό, ότι η διαδικασία για την κατανόηση και την αμοιβαία ανταλλαγή μπορεί να αυξηθεί, ξεκινώντας από το περιφερειακό επίπεδο".

ΔΗΛΩΣΗ TOY ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΟΔΕ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ THΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΚΩΣΤΑ ΤΑΣΟΥΛΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΧΜΕΤ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ



http://www.epoli.gr/content/data/multimedia/images/demo/Tasoulas_Kostas_Yp_PA_ND.JPGΟ Συντονιστής ΟΔΕ Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Τασούλας, με αφορμή τις δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Παρεμβαίνοντας σήμερα ο Τούρκος Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου σε πρόταση Τούρκου Βουλευτού να αναλάβει η Τουρκία το χρέος της Ελλάδος προς το ΔΝΤ, υποστήριξε πως εμείς (η Τουρκία) θέλουμε να είναι ισχυρή η Ελλάδα, θέλουμε να γίνει λίμνη ειρήνης το Αιγαίο και να λυθεί το Κυπριακό!

Όλα αυτά βέβαια, την ίδια στιγμή που παραβιάσεις και παραβάσεις και λοιπές προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο ξεπερνούν κάθε προηγούμενο και την ίδια στιγμή που όλοι ξέρουν πως η τουρκική αδιαλλαξία εμποδίζει επί 41 χρόνια την εφαρμογή των αποφάσεων του ΟΗΕ για απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής από την Κύπρο.

Τέτοια ειρωνεία και ταπείνωση να προσποιείται ο Τούρκος Πρωθυπουργός πως τάχα κόπτεται για μια ισχυρή Ελλάδα, δεν το περιμέναμε. Αλλά εκεί μας έφτασε η δήθεν υπερήφανη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Να είμαστε με το ένα πόδι έξω από την Ευρώπη εξαιτίας της και να «προθυμοποιείται» η Τουρκία να μας ξεπληρώσει τα χρέη!

Συμφωνία ή Δημοψήφισμα την Κυριακή;

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις και οι ανατροπές διαδέχονται η μία την άλλη, ενώ στο παρασκήνιο η κινητικότητα είναι έντονη. Σας μεταφέρουμε τις ειδήσεις με νηφαλιότητα...και ηρεμία
Διαβάστε περισσότερα » 


Λευτέρης Θεοδωρακόπουλος /  pinakio.blogspot.gr

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΦΕΝΕΟΥ ΤΕΥΧΟΣ ΝΟ 54

C:\Users\Λάλος\Downloads\ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΦΕΝΕΟΥ ΤΕΥΧΟΣ ΝΟ 54.E pdf.pdf

Αναμφισβήτητα, οι μέρες στην κρίση  που διανύουμε, είναι από τις πλέον δύσκολες. Παρά τους πρόωρους  πανηγυρισμούς που επικράτησαν σχετικά με τον συνεχή δανεισμό της χώρας μας, κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει, ότι το μέλλον της γενιάς μου κι αυτών που ακολουθούν, προδιαγράφεται δύσκολο, αν όχι ζοφερό. 

    Δύσκολο, διότι λάθη και αστοχίες στην διακυβέρνηση του τόπου, μας υποχρεώνουν, να κρατάμε μικρό καλάθι προσδοκιών κι ονείρων. Όμως, θεωρώ, ότι το  καλύτερο καταφύγιο, για να μπορείς να διώξεις τις μαύρες αυτές εικόνες, είναι ένα ταξίδι στις αναμνήσεις των παιδικών σου χρόνων. 

     Τα παιδικά μας χρόνια, όσο δύσκολα ή εύκολα κι αν ήταν για τον καθένα από εμάς, ήταν πλούσια σε έντονες εικόνες και όμορφες στιγμές. Ο λόγος, απλός… Τα χρόνια που είναι συνυφασμένα με την παιδική ηλικία ενός ανθρώπου, κρύβουν όλη την αθωότητα και φυσικότητα, που όλοι μας αποζητούμε σήμερα.

Τα δικά μου παιδικά χρόνια, δεν θα έλεγα, ότι ήταν και τα πλέον εύκολα. Ήταν όμως όμορφα και γεμάτα αγάπη από το περιβάλλον μου. Οι πιο έντονες εικόνες της παιδικής μου ηλικίας, είναι άρρηκτα (συνδε)δεμένες, με την ομορφότερη εποχή του χρόνου για ένα παιδί, το καλοκαίρι. Το καλοκαίρι  από πολλές απόψεις, είναι η εποχή εκείνη, που τα λουριά χαλαρώνουν και ο χρόνος  έχει την δική του  ιδιαίτερη αξία.

Πιστεύω  ότι όλοι λίγο η πολύ, νοερά, μεταφερθήκατε και στα δικά σας παιδικά χρόνια. Είναι ωραίο που και που να θυμάσαι όμορφα γεγονότα. Είμαστε ένας λαός, που όσο και να ψάξει κανείς, μπορεί να βρει στοιχεία, που δεν τα συναντάς πουθενά στη γη. Η σύγχρονη  εποχή, μας έκανε σκληρούς και μας απομόνωσε από τους γύρω μας. Μήπως η λύση τελικά στ’ αδιέξοδα των καιρών μας, είναι να ξαναβρούμε όλα αυτά που μας ενώνουν και που μας στήριζαν;

Πιστεύω τελικά πως ναι, αυτή είναι η λύση και μπορούμε να την πραγματώσουμε…


ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ!!

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!!!!
 ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΛΙΩΤΗΣ

Δήλωση του Υπ. Υγείας Π. Κουρουμπλή στην ΕΡΤ1- "Δεν υπάρχουν ελλείψεις φαρμάκων"

image
"Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα – μα κανένα- πρόβλημα από πλευράς έλλειψης φαρμάκων στην  αγορά.

Το φάρμακο είναι ένα δημόσιο αγαθό το οποίο πρέπει να είναι προσπελάσιμο από όλους χωρίς διακρίσεις.
Εξαντλούμε όλα τα περιθώρια ώστε πραγματικά, παρά το κλίμα των ημερών και των πιέσεων που υπάρχουν, να μην υπάρχει καμία – μα καμία- έλλειψη φαρμάκου στην αγορά.
Είναι κατηγορηματική αυτή η δήλωση που κάνω.  Νομίζω ότι πρέπει να είναι ήσυχος ο κόσμος, ιδιαίτερα οι άνθρωποι  που κάνουν αγωγή φαρμάκου, ότι δεν υπάρχει κανένα μα κανένα πρόβλημα". 


Στον ακόλουθο σύνδεσμο βίντεο με την δήλωση του Υπουργού. 


ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ



Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Καραγκούνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου ο παραμυθάς του Μαξίμου εμφανίστηκε ως υπερασπιστής του Έλληνα συνταξιούχου.
Υποσχέθηκε να του δώσει 13η σύνταξη και τελικά του τρώει και την 7η.
Και καλά, οδήγησε τους Έλληνες να παίρνουν 60 ευρώ την ημέρα.
Παραμυθάς είναι, τι άλλο να περιμένεις.
Αλλά ειδικά για τους συνταξιούχους, το τραπεζικό αλαλούμ του παραμυθά οδήγησε στο εξής: Κάθε Έλληνας που δεν είναι συνταξιούχος, αυτή τη βδομάδα, θα εισπράξει 420 ευρώ.
Αντίθετα, για τουλάχιστον 2 εκατ. συνταξιούχους επιφυλάσσει να εισπράξουν 120 ευρώ κάθε βδομάδα.
Για τον παραμυθά κάθε συνταξιούχος είναι 4 φορές λιγότερος σημαντικός από οποιονδήποτε άλλο πολίτη.
Αλλά είναι λογικό.
Την εποχή που έκανε μαθητικό συνδικαλισμό στην αριθμητική δεν πρόλαβε εκτός από τη διαίρεση να προβιβαστεί και να μάθει την εξίσωση.
Θλιβερό.  

Νέο Eurogroup την Τετάρτη για τις ελληνικές προτάσεις

Συνεδριάζει εκ νέου την Τετάρτη το Eurogroup για να εξετάσει τις νέες ελληνικές προτάσεις.

Πένθος στον τουρισμό. Πέθανε αιφνιδίως ο πρώην πρόεδρος των τουριστικών πρακτόρων Σπύρος Γκίνης

Πέθανε αιφνιδίως ο πρώην πρόεδρος των τουριστικών πρακτόρων Σπύρος Γκίνης
Βαθύ πένθος για τον ελληνικό τουρισμό για την απώλεια του Σπύρου Γκίνη.

Ο αιφνίδιος θάνατος του ιδιοκτήτη και ιδρυτή του Ginis Vacances, ενός από τα μεγαλύτερα ταξιδιωτικά γραφεία της χώρας, προκάλεσε σοκ στο χώρο του τουρισμού.

Η κηδεία θα τελεστεί αύριο στις 17.00 στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Δημοτικό Κοιμητήριο Βούλας, ενώ η οικογένεια επιθυμεί αντί στεφάνου, τα χρήματα να κατατεθούν στα Παιδικά Χωριά SOS.

Ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων αποχαιρέτησε μέσω μηνύματος στη σελίδα του στο facebook τον επιχειρηματία.

protothema.gr

“Συμβαίνουν πράγματα που δεν έχετε φανταστεί…” – Η αινιγματική δήλωση Γιούνκερ

Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του mega, ο πρόεδρος της Κομισιόν, έκανε μία δήλωση που άναψε… “φωτιές”. “Συμβαίνουν πράγματα που δεν έχετε φανταστεί, πράγματα που ούτε οι δημοσιογράφοι δεν αναφέρουν στα κείμενά τους” είπε χαρακτηριστικά, χωρίς όμως να διευκρινίσει σε τι ακριβώς αναφερόταν… Όπως συμβαίνει συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, ίσως χρειαστεί να περάσει αρκετός καιρός για να γίνει γνωστό το παρασκήνιο των πολιτικών διαπραγματεύσεων…

aftodioikisi.gr

Αμφισβητεί o Δικηγορικός Σύλλογος το δημοψήφισμα της ερχόμενης Κυριακής

Αμφισβητεί o Δικηγορικός Σύλλογος το δημοψήφισμα της ερχόμενης Κυριακής

Ολοκληρώθηκε η ανοικτή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, παρουσία 70 περίπου δικηγόρων, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τη μη λήψη απόφασης σχετικά με το δημοψήφισμα της ερχόμενης Κυριακής.

Οι δικηγόροι με ψήφους 18 υπέρ, 4 κατά και μίας αποχής, εξέδωσαν ψήφισμα στο οποίο επισημαίνουν ότι το δημοψήφισμα ενέχει στοιχεία αντισυνταγματικότητας και δεν έχει σαφές περιεχόμενο.

Προηγουμένως ο επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Παπαστεργίου, επισήμανε ότι ο σύλλογος οφείλει να τηρεί αποστάσεις από παρόμοια θέματα και ότι τα ερωτήματα που τίθενται είναι σαφή.

newsit.gr

Πολύ μεγάλο συλλαλητήριο υπέρ του «Μένουμε Ευρώπη» στο Σύνταγμα - Νέα επιτροπή από επιστημονικούς και επιχειρηματικούς φορείς υπέρ του «Ναι» - Αντισυγκέντρωση στα Προπύλαια

Πολύ μεγάλο συλλαλητήριο υπέρ του «Μένουμε Ευρώπη» στο Σύνταγμα

Σε εξέλιξη από τις 19:30, είναι μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα με σύνθημα «Μένουμε Ευρώπη», που πραγματοποιείται με έντονη παρουσία της αστυνομία η οποία  λίγη ώρα πριν από την έναρξη της πορείας,  προχώρησε σε προσαγωγές στην οδό Σταδίου.  Το Σύνταγμα είναι κλειστό.

Στα Προπύλαια πραγματοποιείται αντισυγκέντρωση. Για το λόγο αυτό η αστυνομία έχει κλείσει την Πανεπιστημίου και την Ομήρου με κλούβες για να εμποδιστεί η πρόσβαση στο Σύνταγμα.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για μικρό αριθμό προσαγωγών.

«Ο αγώνας για το αν θα κρατηθεί η Ελλάδα στο σκληρό πυρήνα των ανεπτυγμένων χωρών της Ευρώπης, ή θα ταυτιστεί με τις περιθωριακές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, της Λατινικής Αμερικής και της Αφρικής, πέφτει στις δικές μας πλάτες» αναφέρουν οι διοργανωτές στο Facebook.

Οπως υπιοστηρίζετε στη διακήρυξη της πρωτοβουλίας:

Μένουμε Ευρώπη: Συγκέντρωση από τους φιλοευρωπαίους τώρα στο Σύνταγμα -,ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Μένουμε Ευρώπη: Συγκέντρωση από τους φιλοευρωπαίους την Τρίτη στο Σύνταγμα 
 Νέα συγκέντρωση υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ διοργανώνεται σήμερα Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015, αυτή την ώρα στο Σύνταγμα. Την τελευταία ημέρα του προγράμματος στήριξης, οι διοργανωτές της πρωτοβουλίας «Μένουμε Ευρώπη» απευθύνουν μέσω facebook πρόσκληση συμμετοχής σε όλους και υπογραμμίζουν:

«Γενιές Ελλήνων αγωνίστηκαν και πέτυχαν την ανεξαρτησία της χώρας μας, τον στοιχειώδη εκδημοκρατισμό της κοινωνίας και την ισότιμη συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 
Σήμερα αντιμετωπίζουμε τεράστια θεσμικά, πολιτικά και οικονομικά προβλήματα. Πολλοί από εμάς δεν έχουνε ζήσει τον πόλεμο, τη δικτατορία, την προσπάθεια εδραίωσης της Ελλάδας στο διεθνές σύστημα. Οφείλουμε να ανταποκριθούμε στις δυσκολίες του σήμερα και να μην θέσουμε σε κίνδυνο τα όσα με κόπο πέτυχαν οι προηγούμενες γενιές. Τώρα είναι η ώρα όλοι μας να δώσουμε τον αγώνα για να συνεχίσουμε ό,τι καλό έγινε και να αλλάξουμε τις παθογένειες.

Με σοβαρότητα, με γενναιότητα.
Για τη δημοκρατία, για την Ελλάδα.
ΝΑΙ, ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ.»
 

Τα υποκαταστήματα των τραπεζών που θα ανοίξουν την Τετάρτη για τους συνταξιούχους στην Κορινθία

Ο κατάλογος με τα υποκαταστήματα των τραπεζών που θα ανοίξουν την Τετάρτη για τους συνταξιούχους 
 Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Οικονομικών ο κατάλογος με τα υποκαταστήματα των πέντε ελληνικών τραπεζών ( Πειραιώς, Εθνική Τράπεζα, Eurobank, Alpha, Attica ), τα οποία θα ανοίξουν από αύριο 1η Ιουλίου για την εξυπηρέτηση της πληρωμής των συνταξιούχων:
Η ηλεκτρονική διεύθυνση είναι η εξής: http://www.minfin.gr/?q=el/news/news/katasthmata-5%20trapezwn, η οποία, ωστόσο, εμφανίζει μέχρι στιγμής πρόβλημα προσπέλασης, εξαιτίας του υψηλού ενδιαφέροντος.

Υπενθυμίζεται ότι οι συνταξιούχοι σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ θα μπορούν να προχωρήσουν σε ανάληψη 120 ευρώ για μια φορά αυτή την εβδομάδα.

Συγκεκριμένα στην Κορινθία θα λειτουργήσουν:


Τα υποκαταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς

1335 ΚΟΡΙΝΘΟΥ Δαμασκηνού 53

201 00 Κόρινθος

2741600000



1336 ΝΕΜΕΑΣ Πλατεία Ηρώων 5α

205 00 Νεμέα

2746027000



2509 ΚΟΡΙΝΘΟΥ Κολοκοτρώνη 6

201 00 Κόρινθος

2741078000



2526 ΚΙΑΤΟΥ Εθν. Αντιστάσεως & Αράτου

202 00 Kιάτο


Τα υποκαταστήματα της Εθνικής Τράπεζας

375 ΚΙΑΤΟΥ

ΚΙΑΤΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

Πλ. Ελευθερίας 6 & Α. Κοβατζή 2

20200



379 ΚΟΡΙΝΘΟΥ

ΚΟΡΙΝΘΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Εθν. Αντιστάσεως 7

20100


Το υποκατάστημα της Eurobank

719 ΝTT - ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Εθνικής Αντίστασης 57 & Νοταρά 33,

20100

ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

27410 81880, 20193, 84390, 20190

Τα υποκαταστήματα της Alpha Bank


550 ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Δαμασκηνού 57

20100

ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΚΟΡΙΝΘΟΥ



551ΚΙΑΤΟΥ

Πλατεία Ελευθερίας 12

20200

ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ (ΚΙΑΤΟΥ)



609 ΚΟΡΙΝΘΟΥ-Ε

ΕΘΝ. ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ 6

20100

ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΚΟΡΙΝΘΟΥ



652 ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

Πλατεία Αγίου Βλασίου

20400

ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ


Το υποκατάστημα της  Attica Bank


667 ΚΟΡΙΝΘΟΣ

Κολιάτσου 44 - Τ.Κ. 20100

ΣΑΦΛΑΓΙΟΥΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

27410 - 80904