Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ!



Άρθρο του Θοδωρή  Βασιλακόπουλου*


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEghNjqIMzihtJf4vvKkJTpZGv1zt84Sz95sBGSDEBLFLx4I1easvsxfbxgJiyzPVKXVIYj5DX5SwlcsrKvdki7QJC3jcszO_JQNVUKUf5jqhzA-pNoQTzsQ5Pvw45ueBNgj0VyQ4zCp7Kg/s1600/10245451_10152369447762486_257300029683858834_n(2).jpgΑπό την επόμενη των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου η ελληνική κυβέρνηση τηρώντας στο ακέραιο τις προεκλογικές της δεσμεύσεις προσπάθησε να διαπραγματευτεί επί ίσοις όροις με τους εταίρους και τους δανειστές μας, για να επιτευχθεί μία επωφελής συμφωνία και για τις δύο πλευρές. Μετά τις πρώτες αντιδράσεις των εταίρων και την άρνησή τους να αποδεχθούν τα αυτονόητα, η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε σε μία κίνηση καλής θέλησης στην υπογραφή της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου, που έδινε την προοπτική μιας οριστικής συμφωνίας στα τέλη του Ιουνίου. Η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου ήταν μία συμφωνία ιδιαίτερη επώδυνη για την ελληνική κυβέρνηση και τον κόσμο της εργασίας, αποδείκνυε όμως απερίφραστα και με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι από την ελληνική πλευρά η πρόθεση για την επίτευξη ενός έντιμου συμβιβασμού με τους εταίρους ήταν γνήσια και ειλικρινής.

Άδειασαν οι μύλοι από… αλεύρι!

Άδειασαν οι μύλοι από… αλεύρι!Ασταμάτητα δουλεύουν τις τελευταίες ημέρες οι Μύλοι της Hλείας, αφού οι πολιτικές εξελίξεις και το “κλείσιμο” των Τραπεζών έχει πανικοβάλει τους πολίτες που σπεύδουν να προμηθευτούν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Ανάμεσα σ’ αυτά είναι και το αλεύρι, ως βασική πρώτη ύλη, την οποία αγοράζουν οι καταναλωτές… “για να έχουμε ψωμί να φάμε”, όπως χαρακτηριστικά λένε στους επαγγελματίες.

Μειωμένη η κίνηση στα οδικά δίκτυα ενόψει δημοψηφίσματος

Με τα ΑΤΜ να έχουν σχεδόν «στερέψει» και με το πλαφόν της ανάληψης των 60 ευρώ ημερησίως, φαίνεται πως οι Αθηναίοι δεν εγκαταλείπουν μαζικά το κλεινόν άστυ, για να ψηφίσουν, όπως συνέβη στις βουλευτικές εκλογές του Ιανουαρίου, αλλά και σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.
Παρόλο που το δημοψήφισμα της Κυριακής είναι το κρισιμότερο δημοψήφισμα από τη Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, η κίνηση στους δρόμους της Αττικής δεν είναι ιδιαίτερα αυξημένη.
Σύμφωνα με την Τροχαία από τα διόδια Αφιδνών από τις 12 το βράδυ μέχρι και σήμερα στις 13:00 έφυγαν 15.287 οχήματα με την κίνηση να είναι κατά  22% αυξημένη εν συγκρίσει με το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.
Αντιστοίχως, από την Παρασκευή μέχρι και σήμερα το μεσημέρι από τα διόδια της Ελευσίνας έχουν περάσει 50.300 οχήματα. Τα μέτρα της Τροχαίας, ωστόσο, είναι αυξημένα κι οι αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται σε επιφυλακή.
Την ίδια ώρα, παρόλο που τα εισιτήρια των ΚΤΕΛ είναι μειωμένα κατά 25% και έχουν καταργηθεί για το Σαββατοκύριακο τα διόδια σε όλη τη χώρα, η κίνηση στα ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων είναι μεν αυξημένη, αλλά δεν παρουσιάζει επ» ουδενί την εικόνα που είχε σε παλαιότερες εκλογικές αναμετρήσεις.
Τα περισσότερα υπεραστικά λεωφορεία αναχωρούν για τον προορισμό τους γεμάτα, εντούτοις, τα έκτακτα δρομολόγια είναι ελάχιστα κι οι ουρές στα εκδοτήρια εισιτηρίων δεν είναι αντίστοιχες εκείνων που σχηματίζονταν για παράδειγμα στις εκλογές του Ιανουαρίου. Άγιος Κωνσταντίνος, Λαμία, Τρίκαλα, Ιωάννινα, Σπάρτη, Κόρινθος, Τρίπολη κι άλλες μεγάλες πόλεις της Πελοποννήσου είναι, τέλος, οι προορισμοί με τη μεγαλύτερη ζήτηση.

Ο πρόεδρος της Τυνησίας κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Ο πρόεδρος της Τυνησίας κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Ο Πρόεδρος της Τυνησίας Μπέτζι Καΐντ Εσέμπσι κήρυξε σήμερα τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ώστε να αποκτήσει η κυβέρνησή του έκτακτες εξουσίες, μετά την αιματηρή επίθεση ενός ένοπλου ισλαμιστή σε παραλιακό ξενοδοχείο, κατά την οποία σκοτώθηκαν 38 ξένοι τουρίστες, κυρίως Βρετανοί.

Ο τυνησιακός νόμος περί κατάστασης έκτακτης ανάγκης δίνει στην κυβέρνηση μεγαλύτερη εκτελεστική ευελιξία και περισσότερες εξουσίες στον στρατό και την αστυνομία, ενώ περιορίζει ορισμένα δικαιώματα, όπως αυτό του συνέρχεσθαι.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από την προεδρία αναφέρεται πως ο Εσέμπσι θα εκφωνήσει ομιλία στις 19:00 (ώρα Ελλάδας), η οποία θα μεταδοθεί από τη δημόσια τηλεόραση, για να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η επίθεση στις 26 Ιουνίου στην παραλία της πόλης Σους, ενός δημοφιλούς τουριστικού θερέτρου, πραγματοποιήθηκε έπειτα από μια ένοπλη επίθεση που είχε πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο στο μουσείο Μπάρντο της Τύνιδας. Επρόκειτο για δύο από τις χειρότερες τρομοκρατικές επιθέσεις στη σύγχρονη ιστορία της Τυνησίας, οι οποίες έπληξαν σοβάρά την τουριστική βιομηχανία της. Την την ευθύνη ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Τυνήσιοι αξιωματούχοι υποτηρίζουν πως και οι τρεις ένοπλοι που πραγματοποίησαν αυτές τις δύο επιθέσεις είχαν εκπαιδευθεί ταυτόχρονα σε στρατόπεδα τζιχαντιστών στη Λιβύη, όπου η σύγκρουση ανάμεσα σε δύο αντίπαλες κυβερνήσεις έχει επιτρέψει στις ένοπλες ισλαμιστικές οργανώσεις να κερδίσουν έδαφος.
 
e-typos.gr

Είναι ίδιες Ο Ριζοσπάστης συγκρίνει σε πίνακα τις προτάσεις Γιούνκερ και Τσίπρα

Ο Ριζοσπάστης συγκρίνει σε πίνακα τις προτάσεις Γιούνκερ και Τσίπρα
Πατήστε πάνω στη φωτογραφία
Στον Ριζοσπάστη δημοσιεύεται ένας πίνακας με τις προτάσεις Τσίπρα προς τις Βρυξέλλες και καλεί τους αναγνώστες του στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχουν διαφορές.



Σημειώνεται ότι το ΚΚΕ καλεί τους ψηφοφόρους να βάλουν στην κάλπη το δικό του ψηφοδέλτιο, να ρίξουν ουσιαστικά άκυρο στο δημοψήφισμα Τσίπρα.

e-typos.gr

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΩΡΑ 0

 Εμφάνιση 1.jpg
Άρθρο του Χρήστου Α. Κατσαρού (Chris Sintiki)

Εμφάνιση Χρήστου Α. Κατσαρού (Chris Sintiki).jpgΤο μόλις προ μιας εβδομάδας προκηρυχθέν δημοψήφισμα έχει ξεσηκώσει πλήθος αντιδράσεων στην ελληνική πολιτική σκηνή αλλά και στην κοινωνία με αποκορύφωμα την αναγκαστική αργία των τραπεζών.
             Ωστόσο, αν και το αποτέλεσμα μοιάζει να βαραίνει στις πλάτες της ελληνικής κυβέρνησης, το παρασκήνιο που οδήγησε στην κατάσταση αυτή κάθε άλλο παρά καθαρό μοιάζει να είναι.
            Η απόφαση για δημοψήφισμα, όπως δήλωσε ο Πρωθυπουργός, πάρθηκε ύστερα από τελεσιγραφικού τύπου πρόταση των θεσμών που ζητούσε την πλήρη κατάργηση του κράτους πρόνοιας, ό,τι τέλος πάντων είχε μείνει από αυτό, θεωρώντας υφεσιακό μέτρο την φορολόγηση των εχόντων.
            Αν αυτό αληθεύει , τα ερωτήματα που τίθενται είναι καίρια.

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

Σάββατο, 4 Ιουλίου 2015

Thedayaftergr

Με ένα βροντερό «ΝΑΙ» του ελληνικού λαού στην συμφωνία της 26ης Ιουνίου ο κ.Τσίπρας ως Πρωθυπουργός της Ελλάδας, κατηφής, θα μεταβεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να την υπογράψει και να φύγει ο λαός από τις ουρές των Τραπεζών. Δεν θα βρει δυστυχώς εκεί καμία συμφωνία για να υπογράψει, δεν θα μπορέσει να εκτελέσει ούτε και αυτή την εντολή του λαού του και θα έχει εξαπατήσει για άλλη μία φορά τον ελληνικό λαό και την ιστορία του.
Με ένα βροντερό «ΟΧΙ»  του ελληνικού λαού στη συμφωνία της 26ης Ιουνίου ο κ.Τσίπρας ως Πρωθυπουργός της Ελλάδας, υπερήφανος, θα μεταβεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να μην την υπογράψει, να ζητήσει μία νέα συμφωνία πιο ανώδυνη για το λαό για να την υπογράψει και να φύγει ο καημένος λαός από τις ουρές των Τραπεζών. Η νέα συμφωνία που θα παραλάβει δυστυχώς για να υπογράψει θα είναι γεωμετρικά πολλαπλάσια σκληρήδεν θα μπορέσει να εκτελέσει και αυτή την εντολή του λαού του που θα μεταφερθεί πια στις ουρές για τρόφιμα και θα έχει εξαπατήσει για άλλη μία φορά τον ελληνικό λαό και την ιστορία του.

Το αιματοβαμμένο δημοψήφισμα του 1968 στο Δερβένι

  Η χούντα των συνταγματαρχών διενεργεί δημοψήφισμα στις 29 Σεπτεμβρίου 1968 για σχέδιο συντάγματος που είχε εκπονήσει η ίδια. Στο δημοψήφισμα - παρωδία το "ναι" αποσπά ποσοστό 92,21% και το "όχι" το 7,79%. Στη διαδικασία δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής οι πολιτικοί κρατούμενοι που είχαν συλληφθεί ή εκτοπιστεί μετά το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967.
Το δημοψήφισμα εκείνο ήταν βάφτηκε με ...αίμα , καθώς την επόμενη του δημοψηφίσματος έχασαν τη ζωή τους  34 άτομα ενώ  άλλα 135 τραυματίσθηκαν στο πλέον πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Δερβένι...

Η ημέρα κυλούσε ήσυχα στο Δερβένι ενώ οι γονείς ετοίμαζαν τα παιδιά τους καθώς την επόμενη ημέρα (Τρίτη 1 Οκτωβρίου) θα άνοιγαν μετά τις διακοπές του καλοκαιριού τα σχολεία. Τίποτα δεν προμηνούσε αυτό που έγινε..

Η ώρα ήταν 6 και 15 το απόγευμα όταν ξαφνικά μεγάλος κρότος από την σιδηροδρομική γραμμή ακούστηκε .
Αμέσως ειπώθηκε ότι το τραίνο που πέρναγε από την γέφυρα έπεσε στο ποτάμι του Δερβενίου. Όμως τίποτε τέτοιο δεν είχε συμβεί αλλά εκείνη την ώρα συνέβη στο Δερβένι, ένα από τα πλέον πολύνεκρα δυστυχήματα στην ιστορία των ελληνικών σιδηροδρόμων.
Την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 1968 , δύο αμαξοστοιχίες, ξεκίνησαν από την Κυπαρισσία με μιάμιση ώρα διαφορά η μία αμαξοστοιχία από την άλλη οι οποίες επέστρεφαν με 2.500 ψηφοφόρους έκαστη από την Πελοπόννησο προς την Αθήνα και τον Πειραιά, Η πρώτη ήταν απλή ταχεία και στάθμευε σε όλους τους σταθμούς ενώ η δεύτερη ήταν υπερταχεία και «έπιανε» μόνο στους θεωρητικά μεγάλους σταθμούς.
Η πρώτη αμαξοστοιχία αφού στάθμευσε στο Σ. Σταθμό του Δερβενίου και πήρε επιβάτες ,ξεκίνησε , αγκομαχώντας πέρασε τη γέφυρα ,όταν ξαφνικά ο συρμός ακινητοποιήθηκε λίγες δεκάδες μέτρα πιο πέρα , μέσα στις ελιές και απάνω σε στροφή καθώς μία γυναίκα αισθανθεί λιποθυμία και τράβηξε τον μοχλό ασφαλείας. Τότε έγινε το κακό , Η άλλη αμαξοστοιχία που πέρασε το σταθμό του Δερβενίου , χωρίς να σταματήσει , έφτασε την προπορευόμενη και ,,, συγκρούσθηκαν σφοδρά, με αποτέλεσμα το θάνατο 34 επιβατών και τον τραυματισμό άλλων 135.
 Επακολούθησε πανικός όμως χάρις την αυτοθυσία κατοίκων της περιοχής σώθηκαν αρκετοί...

Στο σημείο υπάρχει προσκυνητάρι

Επτά φορές τον 20ο αιώνα Πότε και γιατί έγιναν δημοψηφίσματα στην Ελλάδα

Πότε και γιατί έγιναν δημοψηφίσματα στην Ελλάδα 
 
Αθήνα
Επτά δημοψηφίσματα έχουν διεξαχθεί στην Ελλάδα από τη σύσταση του νεοελληνικού κράτους το 1831 και όλα τον 20ο αιώνα μέσα σε διάστημα 54 ετών. Από τα επτά δημοψηφίσματα στις έξι περιπτώσεις το ερώτημα να σχετίζεται με το πολίτευμα (βασιλευόμενη ή αβασίλευτη δημοκρατία) και σε μία για την έγκριση συντάγματος. Τρία από τα επτά δημοψηφίσματα διενεργήθηκαν από δικτατορικά καθεστώτα.

Συγκεκριμένα:

  • 1920: Λίγο μετά τηυ νίκη στις βουλευτικές εκλογές, όπου έχασε ο Ελευθέριος Βενιζέλος εν μέσω της μικρασιατικής εκστρατείας, η νέα κυβέρνηση υπό τον Δημήτριο Ράλλη προκηρύσσει δημοψήφισμα για τις 5 Δεκεμβρίου με ερώτημα την επιστροφή του βασιλιά Κωνσταντίνου του Α'. Στο δημοψήφισμα δεν συμμετέχουν οι Φιλελεύθεροι. Η επάνοδος του εξόριστου βασιλιά εγκρίνεται με 99%.
    Το αποτέλεσμα ενοχλεί τις συμμαχικές δυνάμεις: οι σύμμαχοι παύουν να υποστηρίζουν την Ελλάδα προσφέροντας την υποστήριξή τους προς την Τουρκία. Η αλλαγή της στάσης των συμμάχων θεωρείται ένας από τους παράγοντες που συνέλαβαν καθοριστικά στη μικρασιατική καταστροφή.
  • 1924: Η Δ' Συντακτική Εθνοσυνέλευση προκηρύσσει δημοψήφισμα για τις 13 Απριλίου με ερώτημα την κατάργηση της μοναρχίας. Η διαδικασία οργανώνεται από την κυβέρνηση Παπαναστασίου. Υπέρ της αβασίλευτης δημοκρατίας ψηφίζει το 69,95% των ψηφοφόρων και κατά το 30,05%. Την 1η Μαΐου της ίδιας χρονιάς ορκίζεται πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Παύλος Κουντουριώτης.
  • 1935: Προκηρύχθηκε από το διδακτορικό καθεστώς του Γεωργίου Κονδύλη κι έμεινε στην ιστορία ως "νόθο δημοψήφισμα". Το ερώτημα ήταν η κατάργηση της αβασίλευτης δημοκρατίας. Σύμφωνα με το επίσημο αποτέλεσμα, υπέρ της βασιλευόμενης δημοκρατίας ψήφισε το 97,88% των ψηφοφόρων, ενώ το "όχι" απέσπασε μόλις το 2,12%.
  • 1946: Η κυβέρνηση Κωνσταντίνου Τσαλδάρη προκηρύσσει δημοψήφισμα για την 1η Σεπτεμβρίου. Οι επιλογές ήταν τρεις: υπέρ ή κατά της επανόδου του βασιλιά και υπέρ της αβασίλευτης Δημοκρατίας. Υπέρ της επανόδου του βασιλιά Γεωργίου Β' ψήφισε το 69%, κατά το 20% και υπέρ της αβασίλευτης Δημοκρατίας το 11%.
  • 1968: Η χούντα των συνταγματαρχών διενεργεί δημοψήφισμα στις 29 Σεπτεμβρίου για σχέδιο συντάγματος που είχε εκπονήσει η ίδια. Στο δημοψήφισμα - παρωδία το "ναι" αποσπά ποσοστό 92,21% και το "όχι" το 7,79%. Στη διαδικασία δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής οι πολιτικοί κρατούμενοι που είχαν συλληφθεί ή εκτοπιστεί μετά το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου.
  • 1973: Το δεύτερο δημοψήφισμα - παρωδία της απριλιανής δικτατορίας πραγματοποιήθηκε στις 29 Ιουλίου εκείνου του έτους. Τα ερωτήματα σχετίζονταν με την έγκριση μεταρρύθμισης του συντάγματος του 1968, την εκλογή προέδρου (Γεώργιος Παπαδόπουλος) και αντιπροέδρου (Οδυσσέας Αγγελής) της Δημοκρατίας για θητεία οκτώ ετών και την κατάργηση της μοναρχίας. Υπέρ ψήφισε το 78,43% και κατά το 21,57%.
  • 1974: Μετά την πτώση της δικτατορίας, η κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή διενεργεί στις 8 Δεκεμβρίου δημοψήφισμα με ερώτημα τη μορφή του πολιτεύματος. Το δημοψήφισμα διενεργήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου. Το 69,2% των ψηφοφόρων ψηφίζει κατά της βασιλευόμενης δημοκρατίας και κατά το 30,82%.
Newsroom ΔΟΛ

«Ιστορικό δημοψήφισμα» Ξένα ΜΜΕ: Η Ελλάδα την Κυριακή ψηφίζει για το μέλλον της

Ξένα ΜΜΕ: Η Ελλάδα την Κυριακή ψηφίζει για το μέλλον της
Αθήνα
Στο επίκεντρο των ξένων ΜΜΕ βρίσκεται για ακόμη μια φορά η Ελλάδα, μία ημέρα πριν το κρίσιμο δημοψήφισμα της Κυριακής.

«Η Ελλάδα οδηγείται σε μια ψηφοφορία που θα καθορίσει το μέλλον της» γράφει η Washington Post, η οποία αναφέρεται στις δύο συγκεντρώσεις υπέρ του «ναι» και υπέρ του «όχι» που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή. Οι Έλληνες-γράφει το δημοσίευμα-είναι χωρισμένοι με πάθος ανάμεσα σε αυτούς που φοβούνται ότι η Ελλάδα θα χάσει τη θέση της στην Ευρώπη και αυτούς που ζητούν να αλλάξει η Ευρώπη με κάθε κόστος.

«Σύγχυση επικρατεί στην Ελλάδα» είναι το τίτλος του δημοσιεύματος στο περιοδικό Time, τονίζοντας ότι οι πολίτες δεν γνωρίζουν για ποιο πράγμα θα ψηφίσουν την Κυριακή.

«Οι Έλληνες ψηφοφόροι θα ψηφίσουν την Κυριακή σε μια ψηφοφορία που μπορεί να καθορίσει το μέλλον της χώρας στην Ευρώπη και θα πρέπει να τους συγχωρέσουμε που μπορεί να ξύνουν το κεφάλι τους μπροστά στο ερώτημα του δημοψηφίσματος» αναφέρει το περιοδικό.

Αναφορά στις διαδηλώσεις υπέρ του «ναι» και του «όχι», καθώς και στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρας στο Σύνταγμα κάνει και το BBC. Ο ανταποκριτής του βρετανικού δικτύου στην Αθήνα τονίζει ότι το δημοψήφισμα έχει μετατραπεί σε μία επιλογή για το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και τονίζει ότι δεν είναι σίγουρο εάν οι τράπεζες θα μπορούν να ανοίξουν ξανά την ερχόμενη εβδομάδα, όπως έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση.

«Η Ελλάδα παλεύει με τα αποθέματα σε τρόφιμα και φάρμακα μια ανάσα πριν το ιστορικό δημοψήφισμα» γράφει ο Independent, κάνοντας αναφορά και στα μειωμένα έσοδα από τον τουρισμό, ενώ τονίζει ότι με τις τράπεζες κλειστές, οι εταιρείες δεν είναι σε θέση να πληρώσουν τους προμηθευτές τους.

Παρόμοιο δημοσίευμα έχει και ο Guardian με τίτλο «Η ελληνική οικονομία κοντά στην κατάρρευση καθώς φαγητό και φάρμακα τελειώνουν».

«Η Αθήνα χτες χωρίστηκε στα δύο» γράφει η ιταλική La Stampa, περιγράφοντας τις δύο διαφορετικές συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας. Η εφημερίδα αναφέρει ότι το δημοψήφισμα γίνεται ενώ η οικονομία της χώρας παραπαίει, οι τράπεζες παραμένουν κλειστές και «το φάντασμα του τέλους της ρευστότητας και η αβεβαιότητα για να μέλλον να πλανώνται παντού».

Και στον γαλλικό Τύπο το ελληνικό δημοψήφισμα είναι πρώτο θέμα. Ο Monde και ο Figaro παρουσιάζουν την συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη στην ισπανική εφημερίδα El Mundo, στην οποία κατηγορεί τους δανειστές για «τρομοκρατία».
Αυτό που έκαναν στην Ελλάδα έχει ένα όνομα, αναφέρει ο υπουργός: «Τρομοκρατία» και τους κατηγορεί ότι εξανάγκασαν την Ελλάδα να κλείσει τις τράπεζες οι οποίες θα ξανανοίξουν την Τρίτη, σύμφωνα με τον ίδιο ανεξαρτήτως του αποτελέσματος.
Επίσης, τους κατηγορεί ότι θέλουν να εξευτελίσουν τους Έλληνες.
Η ανταποκρίτρια της Liberation στην Αθήνα μεταδίδει πως τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης περιγράφουν μια εικόνα της Αποκάλυψης, σε περίπτωση που οι Έλληνες ψηφίσουν «όχι».
Είναι δύσκολο να ξεφύγει κανείς από τον πανικό που προκαλούν τα Μέσα, αναφέρει η ανταποκρίτρια που σημειώνει πως οι ίδιες σκηνές παίζουν όλη μέρα στις τηλεοράσεις όλων των σπιτιών ενισχύοντας τον θυμό ή και τον πανικό.
Newsroom ΔΟΛ

Κούρεμα καταθέσεων: Η Λούκα Κατσέλη διαψεύδει τους FT - Παραδέχεται ότι από τη Δευτέρα "στεγνώνουν" τα ΑΤΜ χωρίς ρευστότητα από την ΕΚΤ


Μόλις μία ημέρα πριν το κρίσιμο "ΝΑΙ" ή "ΌΧΙ" των Ελλήνων πολιτών στο δημοψήφισμα, η συζήτηση... αναγκαστικά κινείται γύρω από τα... πρακτικά, που δεν είναι άλλα από τις καταθέσεις στις τράπεζες.
 Όλα ξεκίνησαν από το δημοσίευμα "βόμβα" των Financial Times, το οποίο έκανε λόγο για "κούρεμα" των καταθέσεων που υπερβαίνουν τις 8.000 ευρώ, κάτι που έσπευσε ήδη να διαψεύσει από εχθές το βράδυ η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και της Εθνικής Τράπεζας, Λούκα Κατσέλη.

To CNN ομιλεί... ελληνικά - Ανεξάρτητα από πιθανό "Grexit" η Ελλάδα έχει μια θέση στη γλώσσα της Ευρώπης

To CNN ομιλεί... ελληνικά 
 Αν μπορούσε η Ελλάδα να πληρώσει το χρέος της με λέξεις...», γράφει το CNN, μιλώντας «ελληνικά».

Το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρώπη είναι υπό αμφιβολία, λέει το αμερικανικό δίκτυο στην ιστοσελίδα του. Ομως, η Ελλάδα έχει μία μόνιμη θέση στη γλώσσα της Ευρώπης, συνεχίζει.

Πρώτο επιχείρημα, η ίδια η λέξη «Ευρώπη», σημειώνει, θυμίζοντας την αναφορά στην ελληνική μυθολογία, για την αρπαγή της από τον Δία.

Το CNN όμως παρουσιάζει και πέντε ελληνικές λέξεις, χωρίς τις οποίες δεν θα μπορούσε να υπάρξει η Ευρώπη, εξηγώντας γιατί.

Δημοκρατία
Ως λίκνο του δυτικού πολιτισμού, η Ελλάδα λίγο πολύ έχει τη «μητρότητα» των λέξεων που είναι απαραίτητες για να διοικείται μία ελεύθερη χώρα. Και οι 28 χώρες που απαρτίζουν την Ευρωπαϊκή Ενωση πρέπει να είναι δημοκρατίες.

Πολιτική
Αν και υπάρχει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έχουν μικρή εξουσία στις υποθέσεις των μεμονωμένων χωρών- μελών, οι οποίες κυβερνώνται από τα δικά τους πολιτικά κόμματα.

Ηθική
Χωρίς αυτή, υπάρχει περιθώριο για διαφθορά. Οι ευρωπαϊκές χώρες θεωρούνται από τις λιγότερο διεφθαρμένες στον κόσμο, σύμφωνα με το transparency.org. Η Ολλανδία, το Βέλγιο και η Γερμανία ήταν στις 20 κορυφαίες πέρυσι. Η Ελλάδα όμως είναι 69η στον κόσμο σε ό,τι αφορά τη διαφθορά.

Φοβία
Υπάρχει αρκετός φόβος για το τι θα συμβεί στη συνέχεια σε αυτό το οικονομικό δράμα της Ελλάδας. Οι οικονομολόγοι διαφωνούν για το τι θα ήταν καλύτερο για τις αγορές, τον ελληνικό λαό ή και τις δύο πλευρές.

Πληθώρα
Η ευρωζώνη είναι γεμάτη από χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία και η Ολλανδία με οικονομίες που είναι ισχυρές και ευημερούν, δίνοντας δύναμη στο ευρώ. Αλλά η ευημερία δεν είναι κοινή σε όλη την ευρωζώνη. Η Ισπανία, η Πορτογαλία και σίγουρα η Ελλάδα έχουν δει το μέσο εισόδημα των νοικοκυριών να πέφτει από το 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΕ.

Τα ταμεία στέρεψαν από έσοδα και είναι αβέβαιη η καταβολή στους δικαιούχους Με έναντι και υποσχετική οι συντάξεις του Ιουλίου


Με έναντι και υποσχετική οι συντάξεις του Ιουλίου
Συντάξεις σε επίπεδα… Βουλγαρίας θα έχουν για τον Ιούλιο 1,2 εκατ. συνταξιούχοι και μάλιστα όχι γιατί το ζήτησαν οι δανειστές αλλά εξαιτίας της κυβερνητικής απόφασης να κλείσει τις τράπεζες, προκαλώντας κατάρρευση των συναλλαγών, στάση πληρωμών και οικονομική ασφυξία σε εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Για αυτό το μήνα οι συντάξεις μπορεί να πιστώθηκαν στους λογαριασμούς των δικαιούχων, αλλά τα ποσά είναι καθαρά λογιστικά. Κανείς δεν θα καταφέρει να πάρει ολόκληρη τη σύνταξη, ενώ 1,2 εκατ. συνταξιούχοι που έχουν βιβλιάριο δεν θα μπορούν να πάρουν πάνω από 480 ευρώ για όλο το μήνα. 

Τα 54 εκλογικά τμήματα που ψηφίζουν οι 19.157 ψηφοφόροι του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Με το σταυρό ψηφίζουμε




188o
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ  20009 ΔΕΡΒΕΝΙ
189o
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ  20009 ΔΕΡΒΕΝΙ
190o
ΛΥΚΕΙΟ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ  20009 ΔΕΡΒΕΝΙ
191o
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΒΡΟΣΤΙΝΗΣ-ΡΟΖΕΝΩΝ  20009 ΕΒΡΟΣΤΙΝΗ- ΡΟΖΕΝΑ
192o
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΒΡΟΣΤΙΝΗΣ-ΡΟΖΕΝΩΝ  20009 ΕΒΡΟΣΤΙΝΗ- ΡΟΖΕΝΑ
193o
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ  20012 ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
194o
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ  20012 ΚΑΛΛΙΘΕΑ
195o
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΥΓΙΑΣ  20009 ΛΥΓΙΑ
196o
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ  20012 ΛΥΚΟΠΟΡΙΑ
197o
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ  20012 ΛΥΚΟΠΟΡΙΑ
198o
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΥΡΓΟΥ  20009 ΠΥΡΓΟΣ
199o
ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ  20012 ΣΑΡΑΝΤΑΠΗΧΟ
200o
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΟΜΙΟΥ  20009 ΣΤΟΜΙ
201o
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΕΛΥΔΟΡΕΟΥ  20009 ΧΕΛΥΔΟΡΙ
202o
2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΝΟΤΑΡΑ  34 20400 ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ
203o
2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΝΟΤΑΡΑ  34 20400 ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ
204o
2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΝΟΤΑΡΑ  34 20400 ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ
205o
2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΝΟΤΑΡΑ  34 20400 ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ
206o
2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΝΟΤΑΡΑ  34 20400 ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ
207o
1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΡΩΜΕΣΗ 2 20400 ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ
208o
1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΡΩΜΕΣΗ 2 20400 ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ
209o
1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΡΩΜΕΣΗ 2 20400 ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ
210o
1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΡΩΜΕΣΗ 2 20400 ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ
211o
1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΡΩΜΕΣΗ 2 20400 ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ
212o
1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΡΩΜΕΣΗ 2 20400 ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ
213o
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ  20400 ΑΝΩ ΣΥΝ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
214o
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΕΛΙΝΙΑΤΙΚΩΝ   ΓΕΛΙΝΙΑΤΙΚΑ- ΣΠΑΡΤΙΝΕΪΚΑ
215o
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ  20400 ΔΕΝΔΡΟ
216o
ΠΡΩΗΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ  20400 ΖΕΜΕΝΟ
217o
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ  20200 ΘΑΛΕΡΟ
218o
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΡΟΦΑΡΙΟΥ  20200 ΘΡΟΦΑΡΙ
219o
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΜΑΡΙΟΥ  20013 ΚΑΜΑΡΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
220o
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΜΑΡΙΟΥ  20013 ΚΑΜΑΡΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
221o
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΡΥΩΤΙΚΩΝ  20400 ΚΑΡΥΑ
222o
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΡΥΩΤΙΚΩΝ  20400 ΚΑΡΥΑ
223o
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΩ ΛΟΥΤΡΟΥ  20400 Κ. ΛΟΥΤΡΟ
224o
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ  20400 Κ. ΣΥΝ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
225o
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΡΦΙΩΤΙΣΣΑΣ  20013 ΚΟΡΦΙΩΤΙΣΣΑ
226o
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΓΚΑΔΑΙΙΚΩΝ  20400 ΛΑΓΚΑΔΑΙΪΚΑ
227o
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΝΝΑΣ  20017 ΜΑΝΝΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
228o
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΝΝΑΣ  20017 ΜΑΝΝΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
229o
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΛΙΣΣΙΟΥ  20200 ΜΕΛΙΣΣΙ
230o
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΛΙΣΣΙΟΥ  20200 ΜΕΛΙΣΣΙ
231o
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ  20400 Μ. ΣΥΝ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
232o
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΩΝ ΒΡΥΣΟΥΛΩΝ  20013 Ν. ΒΡΥΣΟΥΛΕΣ
233o
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΑΝΘΟΧΩΡΙΟΥ  20400 ΞΑΝΘΟΧΩΡΙΟΥ
234o
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΝΑΡΙΤΙΟΥ  20017 ΠΑΝΑΡΙΤΙ
235o
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ  20400 ΠΕΛΛΗΝΗ
236o
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΙΤΣΩΝ  20400 ΠΙΤΣΑ
237o
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΙΤΣΩΝ  20400 ΠΙΤΣΑ
238o
ΚΥΛΙΚΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ''ΑΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ'' ΡΕΘΙΟΥ  
239o
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΡΙΖΑΣ  20400 ΡΙΖΑ
240o
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΟΦΙΑΝΩΝ  20400 ΣΟΦΙΑΝΑ
241o
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΥΛΙΩΝ  20017 ΣΤΥΛΙΑ
242o
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΥΚΕΑΣ  20400 ΣΥΚΙΑ