Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Μέρκελ: Περιμένουμε μέχρι την Πέμπτη να φέρει η Ελλάδα ένα λεπτομερές πρόγραμμα





Μέρκελ: Περιμένουμε μέχρι την Πέμπτη να φέρει η Ελλάδα ένα λεπτομερές πρόγραμμα
Τα συμβάντα των τελευταίων ημερών έχουν επιδεινώσει την κατάσταση.
Το νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα πρέπει να είναι πολυετές.
Σεβόμαστε τα αποτελέσματα ενός δημοψηφίσματος αλλά η απόφαση λαμβάνεται από 19 χώρες  Με το ελληνικό δημοψήφισμα βεβαιώς ενισχύθηκε η θέση του έλληνα πρωθυπουργού, αλλά τα περιθώρια των άλλων 18 χωρών όσον αφορά τις προσδοκίες τους έγιναν σαφέστερα
Καινούργιο πρόγραμμα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης
Το νέο πρόγραμμα θα πρέπει να έχει περισσότερα από εκείνο των θεσμών.
Και τα 28 κράτη-μέλη της ΕΕ θα λάβουν μέρος στη Σύνοδο Κορυφής της Κυριακής, όχι μόνο της Ευρωζώνης
Προϋπόθεση ένα ελληνικό αίτημα. θα έρθει άυριο
Θα πρέπει να ξέρω σε ποιο βαθμό είναι πρόθυμη η κυβέρνηση σε διαρθωτικές αλλαγές για να ανταποκριθεί στα δημοσιονομικό κενά. Αυτό είναι κάτι καινούργιο που δεν υπήρχε πριν από 10 ημέρες.
Η κατάσταση είναι αβέβαιη για αυτό και είπαμε να κάνουμε νεά Συνοδο Κορυφής την Κυριακή

"Στερεύουν" από χρήματα τα ATM Reuters: Οι ελληνικές τράπεζες θα ξεμείνουν από χρήματα μέσα στις επόμενες δύο ημέρες

Reuters: Οι ελληνικές τράπεζες θα ξεμείνουν από χρήματα μέσα στις επόμενες δύο ημέρες
Σε περίπτωση που δεν υπάρξει κάποια συμφωνία για νέα χρηματοδοτική βοήθεια προς την Ελλάδα, οι τράπεζες της χώρας θα αρχίσουν να ξεμένουν από χρήματα κατά τη διάρκεια των επόμενων δύο ημερών, μεταδίδει το Reuters.

To ειδησεογραφικό πρακτορείο, το οποίο επικαλείται πηγές που γνωρίσουν το τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας, τονίζει ότι τα ATM έχουν αρχίσει να «στερεύουν» από χρήματα –ακόμα και με το όριο ανάληψης στα 60 ευρώ.

«Μια από τις πηγές εκτίμησε ότι τα μηχανήματα θα αρχίσουν να ξεμένουν από χρήματα την Τετάρτη ενώ μια άλλη πηγή –ένας τραπεζικός από την Ελλάδα- τόνισε ότι υπάρχουν χρήματα για άλλες δύο ημέρες» γράφει χαρακτηριστικά το Reuters.

Σταθάκης: Θα πληρωθούν κανονικά μισθοί και συντάξεις την ερχόμενη εβδομάδα - Συνέντευξη του υπουργού Οικονομίας στο αμερικανικό δίκτυο CNBC

Σταθάκης στο CNBC: Θα πληρωθούν, κανονικά, μισθοί και συντάξεις Τη διαβεβαίωση ότι οι μισθοί και οι συντάξεις θα πληρωθούν κανονικότατα την άλλη εβδομάδα με ή χωρίς συμφωνία, έδωσε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο CNBC και στη δημοσιογράφο Julia Chatterley .

Σύμφωνα με προδημοσίευση της δημοσιογράφου στο twitter, για τη συνέντευξη που θα μεταδοθεί στη 1 π.μ. ώρα Ελλάδος, ο υπουργός υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη με εντολή να διατηρήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη και εξέφρασε την ελπίδα ότι η Σύνοδος Κορυφής θα εκπέμψει ένα θετικό μήνυμα προς την ΕΚΤ για να αυξήσει τον ELA την Τετάρτη.


Πληροφορίες του πρακτορείου Reuters Προς νέα Σύνοδο Κορυφής την Κυριακή; | Πιέσεις από Τουσκ

Προς νέα Σύνοδο Κορυφής την Κυριακή; | Πιέσεις από Τουσκ
Προς νέα Σύνοδο Κορυφής την Κυριακή φαίνεται ότι προσανατολίζονται οι Ευρωπαίοι ηγέτες, οι οποίοι θα κληθούν να εγκρίνουν ένα νέο ελληνικό πρόγραμμα για χρηματοδότηση από τον  Ευρωπαϊκό Μηχανισμού Σταθερότητας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το οποίο επικαλείται υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι πολιτικοί αρχηγοί της Ευρώπης καλούνται σήμερα να θέσουν στο τραπέζι το ελληνικό ζήτημα και να συζητήσουν τα επόμενα βήματα. Όλα αυτά, όμως, συμβαίνουν λίγα 24ωρα μετά από το ελληνικό δημοψήφισμα, το οποίο έχει κλονίσει το κλίμα εμπιστοσύνης ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Η Ελλάδα αναμένεται να καταθέσει επίσημη πρόταση για βραχυπρόθεσμο πρόγραμμα βοήθειας από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας μέσα στις επόμενες ώρες. Ήδη, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης έχουν ανακοινώσει τηλεδιάσκεψη για το πρωί της Τετάρτης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα εξετάσουν την εν λόγω αίτηση.
Παράλληλα, οι ίδιες πηγές είπαν ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναμενόταν να παρουσιάσει ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, το οποίο θα έκανε βιώσιμα τα οικονομικά του ελληνικού δημοσίου.

Εν μέσω αυτής της κατάστασης, φαίνεται ότι ο Ντόναλντ Τουσκ πιέζει τους Ευρωπαίους πολιτικούς να λάβουν σήμερα την απόφαση αν η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να λάβει ένα νέο, μακροπρόθεσμο πρόγραμμα διάσωσης από τον ESM.

«Το πράσινο φως για μια τέτοια κίνηση θα εξαρτηθεί από το τι θα πει ο Τσίπρας κατά τη διάρκεια της Συνόδου, είπαν Ευρωπαϊκές Πηγές, που έδειξαν ενόχληση που οι Έλληνες δεν έχουν ακόμα παρουσιάσει –όπως αναμενόταν- επίσημα προτάσεις για πακέτο διάσωσης» γράφει η βρετανική εφημερίδα «Τhe Guardian»

e-typos.com

Σύνοδος Κορυφής: Η Μέρκελ σέρβιρε καφέ τον Τσίπρα (ΦΩΤΟ)

Σύνοδος Κορυφής: Η Μέρκελ σέρβιρε καφέ τον Τσίπρα (ΦΩΤΟ)
Μέσα στη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με την Άνγκελα Μέρκελ, τον Φρανσουά Ολάντ και τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ πριν από τη Σύνοδο Κορυφής το... τραπέζι ήταν "φτωχό". Νερό, καφές και μερικά σοκολατάκια.

Το... εντυπωσιακό ήταν πως η καγκελάριος της Γερμανίας προσφέρθηκε να σερβίρει καφέ στον Έλληνα πρωθυπουργό. Μια συνηθισμένη κίνηση ευγένειας. Αλλά προσφέρει ευκαιρία για τίτλους και λεζάντες.

Είναι η πρώτη φορά που ο Έλληνας πρωθυπουργός συναντά την καγκελάριο της Γερμανίας, τον πρόεδρο της Γαλλίας και τον επικεφαλής της Κομισιόν μετά το δημοφήφισμα της Κυριακής και το συντριπτικό Όχι των Ελλήνων πολιτών στις προτάσεις Γιούνκερ. Αυτές δηλαδή που προτείνει με ορισμένες αλλαγές η κυβέρνηση στους δανειστές για μια νέα συμφωνία...

Τσακαλώτος από Βρυξέλλες: Υπάρχει η πολιτική βούληση για ένα νέο ξεκίνημα

«Υπάρχει η πολιτική βούληση για ένα νέο ξεκίνημα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά την αποχώρησή του από το κτίριο του Συμβουλίου της ΕΕ και μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup.

O κ. Τσακαλώτος πάντως έκανε καλή εντύπωση στο Eurogroup, αν και ως "πρωτάρης" ήταν λίγο απρόσεχτος και κάποιες σημειώσεις του είδαν το φως της δημοσιότητας.
 Οι σημειώσεις αυτές αποδείχτηκαν και η μοναδική... προίκα του Έλληνα ΥΠΟΙΚ στο πρώτο επίσημο ραντεβού του με τους ευρωπαίους ομολόγους του, το οποίο δεν κατέληξε σε "γάμο", καθώς δεν υπήρξαν γραπτές ελληνικές προτάσεις, αλλά μόνο... λόγια!

Αναμενόμενο ήταν, λοιπόν, να λήξει νωρίτερα ο “αγώνας” στις Βρυξέλλες, με την ελπίδα η Ελλάδα να μην βρεθεί πολύ πίσω στο... σκορ.

newsit.gr

Η κυβέρνηση θα προτείνει ρύθμιση για ένα μήνα και μετά η μεγάλη συμφωνία

Η κυβέρνηση θα προτείνει ρύθμιση για ένα μήνα και μετά η μεγάλη συμφωνία
 Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η Ελλάδα θα ζητήσει μία ρύθμιση, δηλαδή ένα είδος μικρής συμφωνίας, μέχρι το τέλος του μήνα, σημειώνοντας πως αυτό δεν σημαίνει πως δεν ακούμε και άλλες προτάσεις σύντομου χρόνου από τους δανειστές.

Σε αυτό το διάστημα του ενός μήνα προφανώς η Ελλάδα θα ζητήσει να λυθεί το θέμα της ρευστότητας και κυρίως το τραπεζικό πρόβλημα που έχει προκύψει και εν συνεχεία όπως αναφέρουν οι κυβερνητικές πηγές μετά από τον συγκεκριμένο μήνα θα προετοιμαστεί το έδαφος για μία μεγάλη βιώσιμη συμφωνία.

Όπως αναφέρουν επίσης οι κυβερνητικές πηγές η ελληνική κυβέρνηση θα παρουσιάσει την Τετάρτη το κοινό έδαφος για μία βιώσιμη λύση, λαμβάνοντας υπόψη το αποτέλεσμα του δημοψήφισματος, τις κοινές θέσεις των πολιτικών αρχηγών και τις προτάσεις των Θεσμών.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση στην τετραμερή συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα, με την Άνγκελα Μέρκελ, τον Φρανσουά Ολάντ και τον Ζαν Κλωντ Γιούνκερ συζητήθηκε ο οδικός χάρτης, προκειμένου να υπάρξει αποτέλεσμα.

Επισημαίνουν δε πως την Τετάρτη θα υπάρξει τηλεδιάσκεψη το Eurogroup, προκειμένου να εξεταστεί το κοινό έδαφος.

newsit.gr

Οι Τούρκοι το χαβά τους! Συνεχίζουν επιχείρηση έρευνας διάσωσης στο Αιγαίο και υπερπτήσεις

Image
Οι Τούρκοι εξακολουθούν να προκαλούν και συνεχίζουν επιχείρηση έρευνας διάσωσης εντός των χωρικών υδάτων και του εναέριου χώρου μας. Ένα
αεροσκάφος τύπου CN-235 της τουρκικής ακτοφυλακής πραγματοποίησε υπέρπτηση πάνω από το Κουνελονήσι (νοτίως ν. Αγαθονήσι) στις 18:08 στα 1200 πόδια.
Οι Τούρκοι εξακολουθούν να ερευνούν για τον ένα αγνοούμενο μετανάστη. Το κάνουν με αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας , παράνομα και προκλητικά, αμφισβητώντας τον έλεγχο της περιοχής από την Αθήνα.
Επί της ουσίας οι Τούρκοι κάνουν μια προκλητική και παράνομη επιχείρηση στο Αιγαίο από το μεσημέρι μέχρι και τώρα,θέλοντας απλά να ανέβασουν το θερμόμετρο της έντασης.

onalert.gr

"Αερομαχία" ελληνικών και τουρκικών ελικοπτέρων και "ναυμαχία" στο Αιγαίο - Τι δεν είπε το ΓΕΕΘΑ

Αεροσκάφος και ελικόπτερο της τουρκικής ακτοφυλακής πέταξαν πάνω από το Φαρμακονήσι και το Κουνελονήσι
Αεροσκάφος τύπου CN-235 και ελικόπτερο AB-412 της τουρκικής ακτοφυλακής πέταξαν πάνω από το Κουνελονήσι, νοτίως του Αγαθονησίου, στα 1.200 πόδια και στα 500 πόδια, στις 18:08 μ.μ. και στις 12:54 μ.μ. αντίστοιχα.
Νωρίτερα στις 12:19 μ.μ., το ελικόπτερο της τουρκικής ακτοφυλακής είχε πετάξει πάνω από το Φαρμακονήσι στα 400 πόδια. αναφέρει ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ. Κ.Γ.
 
 e-typos.gr

Τι δεν είπε το ΓΕΕΘΑ

“Αερομαχία” ελληνικών και τουρκικών ελικοπτέρων πάνω από νησί του Αιγαίου, με μετανάστες να περιμένουν να διασωθούν! Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ για την υπέρπτηση τουρκικού ελικοπτέρου έλεγε μισές αλήθειες. Και το μισό που έκρυψε είναι το πιο σημαντικό. Τι δεν μας είπε ο εκπρόσωπος του ΓΕΕΘΑ;
Ότι το ελικόπτερο της τουρκικής ακτοφυλακής ΑΒ-412, δεν πραγματοποίησε απλές υπερπτήσεις,αλλά επιχείρησε να συμμετάσχει αυθαίρετα και παράνομα 20 μετανάστες από τη θαλάσσια περιοχή νότια του Αγαθονησίου. Και συγκεκριμένα από το Κουνελονήσι.Κατάφερε να πάρει τέσσερις μετανάστες.
Στην περιοχή έπλεαν και  πέντε σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής, τα οποία περισυνέλλεξαν άλλους έξι,σύνολο 10, από τους 20.
Οι Τούρκοι αμφισβήτησαν μ΄ αυτό το τρόπο την κυριαρχία μας στο Αγαθονήσι και στο Φαρμακονήσι.
Το πλήρωμα του ελληνικού Super Puma έκανε όπως πάντα τη δουλειά του σωστά , και ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία έξι παράνομων μεταναστών εκ των οποίων ένα (1) παιδί και μία (1) έγκυο.
Η σωτηρία ανθρώπινων ζωών προέχει ,αλλά η τουρκική πρόκληση δεν μπορεί να μην επισημανθεί.
 
onalert.gr

Ένας νεκρός στο ναυάγιο στο Φαρμακονήσι - Συνεχίζονται οι έρευνες για τους αγνοούμενους μετανάστες

Ένας νεκρός στο ναυάγιο στο Φαρμακονήσι - Συνεχίζονται οι έρευνες για τους αγνοούμενους μετανάστεςΕυρείας κλίμακας επιχείρηση διάσωσης παράτυπων μεταναστών, γίνεται στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή μεταξύ των νήσων Φαρμακονησίου και Αγαθονησίου, από πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, με τη συνδρομή πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού και ελικοπτέρων Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το πρωί, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενημερώθηκε μέσω του ΟΛΥΜΠΙΑ ΡΑΔΙΟ για την ύπαρξη ανθρώπων στη θάλασσα.

Κωστής Χατζηδάκης: H κυβέρνηση πλέον δεν έχει διαπραγματευτικά χαρτιά και χρόνο

Κωστής Χατζηδάκης: H κυβέρνηση πλέον δεν έχει διαπραγματευτικά χαρτιά και χρόνο Τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα από όσο νομίζουν ορισμένοι, δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Γιούνκερ.
Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο κ Χατζηδάκης είπε μάλιστα ότι ο κ Γιούνκερ είναι πιο θετικός από πολλούς στην ΕΕ.
Σχολιάζοντας τη στάση της κυβέρνησης, είπε ότι δεν εχει πλέον πολλά διαπραγματευτικά ατού και το μόνο που έχει μείνει είναι η διαπραγματευτική της θέση.
Χαρακτήρισε θετικές εξελίξεις την αλλαγή του ΥΠΟΙΚ και το κοινό ανακοινωθέν των πολιτικών αρχηγών, λέγοντας όμως ότι αυτά έγιναν «στο και πέντε», καθώς τώρα δεν έχουμε ούτε χρόνο, ούτε χρήμα.
Είπε πάντως ότι σήμερα δεν θα βρεθεί λύσης για την Ελλάδα, αλλά θα ανοίξει ένας κύκλος διαβουλεύσεων.

*φωτογραφία από SKAI
euractiv.gr

Σέλινγκ: Δεν πιστεύω σε Grexit αλλά αν η Ελλάδα δε βρει συμφωνία θα πρέπει να σκεφτεί κάτι άλλο

Σέλινγκ: Δεν πιστεύω σε Grexit αλλά αν η Ελλάδα δε βρει συμφωνία θα πρέπει να σκεφτεί κάτι άλλο Ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Χανς-Γεργκ Σέλινγκ εκτιμά ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη παρά την επικράτηση του «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής. Σύμφωνα με τον Σέλινγκ, ένα Grexit «δεν είναι πιθανό», όπως δήλωσε σήμερα από τη Βιέννη. «Αν όμως δεν καταλήξουμε σε συμφωνία και δεν υπάρξει ενδιάμεση χρηματοδότηση, τότε η Ελλάδα θα πρέπει να σκεφτεί κάτι».
euractiv.gr

Σκληρή επίθεση κατά Τσίπρα από Βέμπερ στο Twitter

Σκληρή επίθεση κατά Τσίπρα από Βέμπερ στο Twitter Σφοδρή επίθεση κατά του Έλληνα Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε μέσω Twitter ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ. «Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πρέπει να προτείνει λύσεις στη δραματική κατάσταση που ο ίδιος έφερε την Ελλάδα. Η ΕΕ θα βοηθήσει ως αντάλλαγμα των προσπαθειών», είπε. Σε άλλο tweet ο Γερμανός αξιωματούχος αναφέρει ότι είναι ανησυχητικό που κυρίως ριζοσπαστικά κόμματα (ακροαριστερά …
euractiv.gr

Ιταλός ΥΠΕΞ: Η κρίση οφείλεται στους Έλληνες ηγέτες

Ιταλός ΥΠΕΞ: Η κρίση οφείλεται στους Έλληνες ηγέτες Η κρίση στην Ελλάδα δεν οφείλεται στους «κακούς Γερμανούς», αλλά στους χειρισμούς των Ελλήνων ηγετών των 15-20 τελευταίων ετών. Αυτό δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Πάολο Τζεντιλόνι σε συνέντευξή του στην Corriere della Sera, ενώ επέμεινε στην ανάγκη παραμονής της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή οικογένεια και για γεωπολιτικούς λόγους. «Γνωρίζουμε καλά ότι η Ελλάδα βρίσκεται εκτός των παραμέτρων, αλλά αυτό δεν …

euractiv.gr

Σκληραίνει την στάση της απέναντι στην Ελλάδα η Ανατολική Ευρώπη

Σκληραίνει την στάση της απέναντι στην Ελλάδα η Ανατολική Ευρώπη
Οι πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, που έχουν περάσει σκληρές μεταρρυθμίσεις και προγράμματα λιτότητας, σκληραίνουν την γραμμή τους απέναντι στην Ελλάδα μετά το ηχηρό ΟΧΙ στο ελληνικό δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου. Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία και Σλοβακία εδώ και καιρό επιμένουν ότι είναι πολύ φτωχά κράτη για να πληρώνουν για τα λάθη που έγιναν από την πλουσιότερη Ελλάδα.
euractiv.gr

Έτινγκερ: Ένα βήμα πριν το παράλληλο νόμισμα και το Grexit η Ελλάδα

Έτινγκερ: Ένα βήμα πριν το παράλληλο νόμισμα και το Grexit η Ελλάδα

Σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα «Bild», ο Ευρωπαίος Επίτροπος της Γερμανίας, αρμόδιος για θέματα ψηφιακής οικονομίας, σημειώνει ότι κατά τη γνώμη του η Ελλάδα βρίσκεται ένα βήμα πριν από ένα παράλληλο νόμισμα, κι αυτό γιατί υπάρχει στην ευρωζώνη δίχως να διαθέτει πλέον ευρώ. «Μια αφερέγγυα χώρα όπως η Ελλάδα που ξεκινά τη χρήση παράλληλου νομίσματος, δεν έχει σίγουρα καμία …
EurActiv.gr

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


Υπό την Προεδρία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη, συνεδριάζει αύριο Τετάρτη, 8 Ιουλίου, στις 12:00, στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος

Κώστας Καραγκούνης: Εθνική Κόκκινη Γραμμή είναι η συμμετοχή στο ευρώ και στην Ευρώπη!



Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Καραγκούνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Εθνική Κόκκινη Γραμμή είναι η συμμετοχή στο ευρώ και στην Ευρώπη!
Η Νέα Δημοκρατία επισημαίνει την ομόφωνη, πλην του ΚΚΕ, απόφαση στο χθεσινό Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών και τη δέσμευση του ίδιου του Πρωθυπουργού για συμφωνία εντός του ευρώ.
Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη των διαπραγματεύσεων και ο κ. Τσίπρας οφείλει να φέρει, όπως υποσχέθηκε, συμφωνία που θα κρατά τη χώρα στην ευρωζώνη.

Aποχωρούν από το ευρώ και εκδίδουν δικό τους νόμισμα!


Το δικό τους νόμισμα με το όνομα «Ήρα» αποφάσισαν να εκδώσουν οι οργανωμένοι οπαδοί του Ηρακλή, και με ανακοίνωσή τους εξηγούν τον τρόπο λειτουργίας του και ως Αυτόνομη Θύρα 10 αποχωρούν από το ευρώ!
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αυτόνομης Θύρας 10:

Δάνειο - γέφυρα 7 δισ. ευρώ θα ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας εντός 48 ωρών προκειμένου να αποφευχθεί η χρεοκοπία

Δάνειο - γέφυρα 7 δισ. ευρώ θα ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας
H Ελλάδα χρειάζεται 7 δισεκατομμύρια δολάρια στις επόμενες 48 ώρες για να αποφύγει τη χρεοκοπία και αυτό πρόκειται να ζητήσει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας από τους Ευρωπαίους ηγέτες.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa θα πρόκειται για ένα δάνειο γέφυρα που θα ζητήσει ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Το Ansa υποστηρίζει ότι το αίτημα βρίσκεται ήδη στα χέρια του κ. Γιούνκερ ο οποίος δήλωσε ότι «θέλει να αποφύγει το grexit αν και κάποιοι στην ευρωζώνη είναι υπέρ μιας τέτοιας λύσης»
 
e-typos.gr

Το βουρκωμένο αντίο στον Αντώνη Σαμαρά στα γραφεία της ΝΔ - ΦΩΤΟ - Συνωστισμός υποψηφίων αρχηγών

Στα κεντρικά γραφεία της Συγγρού πήγε σήμερα το πρωί ο απερχόμενος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς ο οποίος παρέδωσε το γραφείο του στο νέο πρόεδρο Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Ήδη από χθες το πρωί ο κ. Σαμαράς μαζί με τους συνεργάτες του μάζεψε τα πράγματά του ενώ σήμερα μαζεύτηκαν στο τρίτον όροφο βουλευτές, υπάλληλοι του κόμματος και κομματικά στελέχη και μέσα σε κλίμα έντονης συγκινησιακής φόρτισης αποχαιρέτησαν τον κ. Σαμαρά.
 «Σας ευχαριστώ για όσα περάσαμε μαζί η καρδιά μου είναι εδώ» είπε ο κ. Σαμαράς ενώ σημείωσε ότι «είμαστε εδώ, στη διάθεση του κόμματος». Στη Συγγρού βρέθηκαν οι βουλευτές Ανδρέας Κατσανιώτης και Δημήτρης Σταμάτης, ο ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης,  ο διευεθυντής της ΝΔ Κώστας Τσιμάρας, ο Μενέλαος Δασκαλάκης, ο διευθυντής Διαγραμματειακού Αλέκος Κόκκαλης και άλλα κομματικά στελέχη όπως ο Δημήτρης Καννελόπουλος, ο Φίλιππος Ταυτής, ο Κώστας Ζωντανός, κλπ.

Αγνοούνται τουλάχιστον 17 μετανάστες μετά από ναυάγιο σκάφους - Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση διάσωσης τους

Αγνοούνται τουλάχιστον 17 μετανάστες μετά από ναυάγιο σκάφους
Ιστιοπλοϊκό που μετέφερε παράτυπους μετανάστες βυθίστηκε σήμερα το μεσημέρι στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Φαρμακονησίου και Αγαθανησίου. Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση διάσωσης τους από το Λιμενικό αλλά και τις τουρκικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Λιμενικού, το σκάφος μετέφερε συνολικά 33 με 37 άτομα, εκ των οποίων αγνοούνται τουλάχιστον 17. Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 16 άτομα, 10 από τουρκική ακταιωρό και 6 από το ελληνικό ελικόπτερο σούπερ-πούμα που επιχειρεί στην περιοχή, μαζί με 2 σκάφη του Λιμενικού και με την συνδρομή ενός πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού.

Η έρευνα και διάσωση των μεταναστών συνεχίζεται.


Διάσωση 518 παράτυπων μεταναστών από το Λιμενικό, σε ένα 24ωρο

Στη διάσωση και περισυλλογή 518 παράτυπων μεταναστών προχώρησε από χθες ξημερώματα ως σήμερα το πρωί, το Λιμενικό Σώμα, σε 14 περιστατικά έρευνας και διάσωσης που έλαβαν χώρα σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Σύμφωνα με το αρχηγείο του Λιμενικού, αυτά τα περιστατικά εξελίχθησαν από τις 7:30 την Δευτέρα 6 Ιουλίου έως τις 7:30 την Τρίτη 7 Ιουλίου, σε Σαμοθράκη, Λέσβο, Χίο, Σάμο και Κω.

Απόστολος Γκλέτσος: Θα καταθέσει μήνυση εις βάρος του Βαρουφάκη

Εκτιμώντας πως, η δύσκολη οικονομική θέση που βρίσκεται σήμερα το σύνολο του Ελληνικού λαού, οφείλεται στον τέως Υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, ο επικεφαλής της «Τελείας» & Δήμαρχος Στυλίδας, Απόστολος Γκλέτσος ανακοίνωσε πως, θα καταθέσει μήνυση εις βάρος του.
«Η «Τελεία» θα καταθέσει μήνυση στον Γιάνη Βαρουφάκη για την δύσκολη θέση που μας έφερε», τόνισε ο Απ. Γκλέτσος, μιλώντας στον ALPHA.

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν παραίτηση αιρετών που στήριξαν το ΝΑΙ – Έντονες αντιδράσεις

Αναταραχή επικρατεί σε πολλές τοπικές κοινωνίες όπου περιφερειάρχες και δήμαρχοι στήριξαν το ΝΑΙ ενώ οι πολίτες επέλεξαν με συντριπτική πλειοψηφία το ΟΧΙ. Όπως πληροφορείται η aftodioikisi.gr, ιδιαίτερα φορτισμένη είναι η κατάσταση στην Κρήτη όπου ο «πράσινος» περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης στήριξε ανοιχτά το ΝΑΙ, ενώ το ΟΧΙ θριάμβευσε με σχεδόν 70%. Όμως, η κατάσταση έχει φτάσει στα άκρα στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου καθώς

ΔΡΑΣΗ: Η αλυσιδωτή αντίδραση ξεκίνησε. Μένουν 12 μέρες για να την σταματήσουμε.


7 Ιουλίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής της Δράσης

"Η Δράση σέβεται την απόφαση της πλειοψηφίας, που εξουσιοδότησε την κυβέρνηση να κάνει μια διαπραγμάτευση για μια καλύτερη συμφωνία από αυτή που απέρριψε στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου. Ευχόμαστε ολόψυχα να μην συμβεί τίποτε απ’ όσα προβλέψαμε. Μακάρι να υπάρξει συμφωνία και όχι καταστροφή. Μακάρι η συμφωνία να μην είναι πολύ χειρότερη από αυτή που ήδη απορρίφθηκε. Συμφωνία που στηρίξαμε καταναγκαστικά, γιατί εμείς δεν έχουμε σταματήσει να ζητάμε πραγματικές μεταρρυθμίσεις, με μείωση του κράτους και των δαπανών του, αντί για νέα βάρη στους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, τους μικρομεσαίους και την επιχειρηματικότητα.

Süddeutsche Zeitung: Αυτές είναι οι προτάσεις της Ελλάδας

Μικρές αναμένεται να είναι οι διαφορές ανάμεσα στις νέες προτάσεις της Ελλάδας και το πρόγραμμα των δανειστών που απορρίφθηκαν από τον ελληνικό λαό την Κυριακή στο δημοψήφισμα, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.
Το ΦΠΑ και οι συντάξεις, όπως σημειώνει η εφημερίδα, είναι οι περίφημες «κόκκινες γραμμές» της ελληνικής κυβέρνησης.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την ηγεσία της Ν.Δ, αφήνει ο Γιώργος Πατούλης


Ανοικτό το ενδεχόμενο εμπλοκής του στην κεντρική πολιτική σκηνή άφησε, μιλώντας σήμερα το πρωί στις Δημοτικές Διαπλοκές του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού του Ηρακλείου Αττικής 94 Επικοινωνία, , ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης.

Ερωτώμενος εάν το παραπάνω σενάριο αφορά τη δημιουργία νέου πολιτικού κόμματος ή την διεκδίκηση της προεδρίας της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Πατούλης απάντησε:

«Εμείς θα είμαστε κοντά στο να φτιαχτεί μια διάθεση του πολιτικού συστήματος, ώστε αυτό να πει την αλήθεια, να κάνει μεταρρυθμίσεις, να είναι με στεντόρεια φωνή υπέρ της Ευρώπης και, βεβαίως, κοντά στις αξίες των ανθρώπων που πρεσβεύουν τον κεντρώο χώρο, τον χώρο της πολιτικής που μπορεί να φέρει την ανάπτυξη στην Χώρα» .

airetos.gr

loutraki festival - ason: "ΤΡΕΙΣ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΚΑΙ... ΔΥΟ ΠΙΑΝΑ...!"

Εμφάνιση AFISA  3_ASON.JPG
 Εμφάνιση Katerina Liata (1).jpgΕμφάνιση stavros dritsas 2.jpg
Εμφάνιση 1o programma_TE-1-32_LR_Page_11.jpg
Εμφάνιση 1977092_10203248612676490_188192610_n.jpg
 Εμφάνιση P3110180.JPG