Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Διαψεύδουν το δημοσίευμα της BILD οι ΑΝΕΛ και το Ποτάμι


Αναταραχή προκάλεσε το δημοσίευμα της εφημερίδας Bild σύμφωνα με το οποίο ο κ.Καμμένος θα αποχωρήσει από τον κυβερνητικό συνασπισμό και την θέση του θα πάρει το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη.

Ο υπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, έκανε λόγο για προβοκάτσια και τόνισε: «Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ σε τέτοιες στιγμές εθνικής υπευθυνότητας δεν θα μπούμε στη λογική της προβοκάτσιας. Η σημερινή συνεργασία του προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνου Καμμένου με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ήταν απόλυτα δομημένη, όπως κάθε φορά, στη βάση της εξαιρετικής κυβερνητικής συνεργασίας μας. Σας παραπέμπω, επίσης και στις δηλώσεις του προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κατά την έξοδό του το πρωί από το Μέγαρο Μαξίμου. Τώρα είναι και πάλι εδώ, συμμετέχοντας στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έχουμε δηλώσει επανειλημμένα ότι η επερχόμενη συμφωνία είναι μονόδρομος και δουλεύουμε ως κυβερνητικός εταίρος με απόλυτη συνέπεια μέσα στο πλαίσιο του κοινού ανακοινωθέντος των πέντε πολιτικών αρχηγών».

Νωρίτερα και το Ποτάμι είχε διαψεύσει το δημοσίευμα. Εκανε λόγο για ξαναζεσταμένα σενάρια που σερβίρουν μερικές φορές στην Ευρώπη. Και συνεχίζει: «Ας σοβαρευτούμε. Το Ποτάμι δε θα μπει στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να αποφύγει η χώρα την καταστροφή».

newsit.gr

Στη Βουλή η ελληνική πρόταση για συμφωνία - Ψηφοφορία για εξουσιοδότηση του πρωθυπουργού για τις διαπραγματεύσεις

Στη Βουλή η ελληνική πρόταση για συμφωνία - Ψηφοφορία για εξουσιοδότηση του πρωθυπουργού για τις διαπραγματεύσεις Για πρώτη φορά στα χρονικά, το Μαξίμου αποφασίζει έναν άλλον τρόπο για να ενημερωθούν οι Έλληνες για την πρόταση προς τους δανειστές.

Η ελληνική πρόταση δεν θα έρθει με τη μορφή νομοσχεδίου, αλλά θα έρθει ως η ελληνική πρόταση στη Βουλή και η κυβέρνηση θα ζητά από την Ολομέλεια να εξουσιοδοτήσει τον Έλληνα πρωθυπουργό, τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη προκειμένου να διαπραγματευτούν επί της βάσης της συγκεκριμένης πρότασης.

Μάσσιμο Ντ’Αλέμα: Δεν συμφέρει την Ευρώπη να χρεοκοπήσει η Ελλάδα

Μάσσιμο Ντ’Αλέμα: Δεν συμφέρει την Ευρώπη να χρεοκοπήσει η Ελλάδα
«H Eυρώπη πνίγεται σε μια κουταλιά νερό. Δεν την συμφέρει να χρεοκοπήσει η Ελλάδα» δήλωσε ο Μάσσιμο Ντ΄Αλέμα στην ιταλική εφημερίδα Λα Στάμπα. «Το ελληνικό χρέος έχει ύψος τριακοσίων τριάντα δισεκατομμυρίων ευρώ και η Ευρώπη, εξαιτίας της έλλειψης συμφωνίας τις τελευταίες ημέρες, εξανέμισε, στα χρηματιστήρια, επτακόσια με οκτακόσια δισεκατομμύρια ευρώ», τονίζει ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και πρώην υπουργός Εξωτερικών.

Υπάρχει ακόμη χρόνος για συμφωνία αλλά ο Τσίπρας θα πρέπει να «κάνει την έκπληξη»- Grexit βλέπουν οι μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου

Grexit βλέπουν οι μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου
Σαν έτοιμοι από καιρό, στελέχη μεγάλων τραπεζών περιμένουν το grexit το οποίο κατά τη γνώμη τους ήρθε ακόμη πιο κοντά μετά το δημοψήφισμα της προηγούμενης Κυριακής. Παρακάτω παρουσιάζονται μερικές από τις εκτιμήσεις μεγάλων τραπεζών για όσα θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες όπως δημοσιεύθηκαν στο Bloomberg.

Σαουδική Αραβία: Απεβίωσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Σαούντ αλ Φάιζαλ - Είχε πει ότι ήταν καλή ιδέα να δοθούν όπλα στους αντάρτες της Συρίας

Σαουδική Αραβία: Απεβίωσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Σαούντ αλ Φάιζαλ
Ο πρίγκιπας Σαούντ αλ Φάιζαλ (βλ. φωτό αριστερά), επικεφαλής της διπλωματίας της Σαουδικής Αραβίας για σαράντα χρόνια ώσπου αντικαταστάθηκε τον Απρίλιο, απεβίωσε, ανακοίνωσαν σήμερα μέλη της οικογένειάς του και μια κυβερνητική πηγή.
Σύμφωνα με πληροφορίες από συγκλίνουσες πηγές στο βασίλειο, που πάντως μέχρι στιγμής δεν έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως, ο Σαούντ αλ Φάιζαλ απεβίωσε στο εξωτερικό λόγω καρδιοπάθειας.
Γεννημένος το 1940, ο πρίγκιπας Φάιζαλ αντιμετώπιζε διάφορα προβλήματα υγείας.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ



Υπό την Προεδρία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη, συνεδριάζει αύριο Παρασκευή, 10 Ιουλίου, στις 10.30 π.μ., το διευρυμένο Πολιτικό Συμβούλιο του Κόμματος.
Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ tweeted: Εάν ο Πρωθυπουργός θέλει ειλικρινά τη συνεννόηση, οφείλει να μαζέψει όσους εξακολουθούν να την τορπιλίζουν



ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

@neademokratia
 
Εάν ο Πρωθυπουργός θέλει ειλικρινά τη συνεννόηση, οφείλει να μαζέψει όσους εξακολουθούν να την τορπιλίζουν youtu.be/e9SNcIjOsMg





Followed by Filarmoniki_Aigeiras, NEAKERATSINIOU and EN AIGEIRA blog.
View on Twitter



To "Mένουμε Ελλάδα" στην Παναγιά την Καταφυγιώτισσα στη Ζάχολη

 Γιά μία ακόμα φορά ( 4η φορά) μέσα σε μισό μήνα το «Μένουμε Ελλάδα», η μοναδική καθημερινή ζωντανή εκπομπή της ΕΡΤ1, που προβάλλει τον τουρισμό, τον πολιτισμό και στηρίζει την Περιφέρεια και τα ελληνικά προϊόντα, βρέθηκε στη περιοχή Δερβενίου.  Η Ρένια Τσιτσιμπίκου και ο Πέτρος Κουμπλής μάς ταξιδεύουν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας μέσα από ρεπορτάζ για γνωστούς και άγνωστους προορισμούς, με πρωταγωνιστές τους ανθρώπους. Αυτή τη φορά η κάμερα της δημοφιλούς αυτής εκπομπής μας μετέδωσε συναρπαστικές - μοναδικές εικόνες από την Παναγία την Καταφυγιώτισσα της Ζάχολης.

Για την Καταφυγιώτισσα και την Ιστορία της μίλησαν στο "Μένουμε Ελλάδα" ο ιερέας του Ιστορικού Ναού του Αγίου Γεωργίου π. Παναγιώτης Μετζελίδης και ο κ. Γιάννης Ρούσος , ο οποίος με προσωπική εργασία, καλαισθησία, σεβασμό στο περιβάλλον, την ιστορία και την αγιότητα του χώρου , αξιοποίησε το βυζαντινό αυτό μνημείο της Δυτικής Κορινθίας.

 Η «Παναγία Καταφυγιώτισσα» είναι από τα ωραιότερα βυζαντινά μνημεία της πατρίδας μας. Βρίσκεται σε απόσταση 10 χιλιόμετρων από το Δερβένι στον δρόμο που οδηγεί στη Ζάχολη, το εύφορο κεφαλοχωρι της δυτικής Κορινθίας και στον Φενεό. Από τον κεντρικό δρόμο και σε υψόμετρο 700 μ. ενα απότομο φιδιόσχημο γραφικό μονοπάτι κατεβαίνει την πλαγια και οδηγει με σκαλισμένα στους βράχους σκαλοπάτια, προς τα καταφύγια και το μικρό ξωκλήσι το οποίο είναι κτισμένο στο κοίλωμα ενός βράχου ύψους 40 μέτρων..
Η " Παναγία η Καταφυγιώτισσα" χρονολογείται το 1772 κατα τον μεγάλο διωγμό των Ελλήνων από τους Τούρκους.Τότε οι βαθιά θρησκευόμενοι κάτοικοι της περιοχής της Ζάχολης Κορινθίας ,αναγκάστηκαν να φύγουν κυνηγημένοι από τα σπίτια τους και να κρυφτούν στις απόκρυμνες σπηλιές- καταφύγια, οι οποίες υπήρχαν στην απέναντι πλευρά του βουνού. Εκεί ζώντας για αρκετά χρόνια έκτισαν και την εκκλησία - προστάτη τους, της οποίας έδωσαν την επωνυμία “Παναγία Καταφυγιώτισσα”.
Εως περίπου το 1940 στην εκκλησία ζούσε μια μοναχή, ονόματη Πελαγία, η οποία είχε φτιάξει ένα κελί για να μείνει και να μπορεί να την συντηρεί. Η επικοινωνία που είχε ο κόσμος εκείνα τα χρόνια με την εκκλησία ήταν πολύ δύσκολη και γίνοταν από το ποτάμι, γιατί δεν υπήρχε αλλη πρόσβαση. Αυτό μέχρι το 1965 που κατασκευάστηκε η σκάλα που συνέδεε την εκκλησία με το δημόσιο δρόμο. Το 1983 εγκαταστάθηκε και παροχή νερού, ενώ το 2002 δόθηκε και η άδεια για ηλεκτροδότηση. Η αξιοποίηση αυτού του Βυζαντινού μνημείου οφείλεται πρωτίστως στον κ. Γεώργιο Ρούσο κάτοικο Ευρωστίνης, ο οποίος με προσωπική εργασία, καλαισθησία, σεβασμό στο περιβάλλον, την ιστορία και την αγιότητα του χώρου , έκτισε μία επιβλητική είσοδο,ανακατασκεύασε το παλιό κελί, δημιούργησε κρυφό σχολειό, αποτύπωσε λαογραφικές στιγμές της περιοχής, συνέδεσε με στοές λαξευμένες στους βράχους όλους τους χώρους.
Ο Ναός εορτάζει στις 23 Αυγούστου και αποτελεί λόγω της ιστορίας και της μοναδικής του ομορφιάς πόλο έλξης επισκεπτών καθ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Το επίμαχο σημείο της εκπομπής που μας ταξίδευσε στην Παναγιά την Καταφυγιώτισσα είναι διάρκειας 7 λεπτών  και ξεκινά στο 1:28.30 του video 

Το video της εκπομπής

Όχι Μέρκελ σε «κλασσικό κούρεμα», ναι από Λαγκάρντ, διαφοροποιούνται οι θεσμοί

Όχι Μέρκελ σε «κλασσικό κούρεμα», ναι από Λαγκάρντ, διαφοροποιούνται οι θεσμοί«Ένα κλασικό κούρεμα είναι για μένα εκτός συζήτησης», δήλωσε σήμερα καγκελάριος της Γερμανίας, Α. Μέρκελ, εντείνοντας τις πιέσεις ενόψει των τελικών αποφάσεων. Την Κυριακή στις 5 μ.μ συναντώνται για το ελληνικό ζήτημα στις Βρυξέλλες οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των κρατών -μελών της Ευρωζώνης και ακολουθεί στις 7 μ.μ, η Σύνοδος Κορυφής των «28» (εκτός εάν υπάρξει συμφωνία και αναβληθεί). Τις επιφυλάξεις του ωστόσο, αναφορικά με τις πιθανότητες επίλυσης της ελληνικής κρίσης και της αποφυγής της χρεοκοπίας εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μ. Ντράγκι. Την άποψη ότι οι δανειστές πρέπει να καταθέσουν «ρεαλιστικές προτάσεις για το χρέος» εξέφρασε και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντ. Τουσκ! Το χρέος της Ελλάδας χρήζει μίας νέας αναδιάρθρωσης ώστε να καταστεί βιώσιμο, είπε η Κρ. Λαγκάρντ. Οι δηλώσεις της...
eklogika.gr

Δηλώσεις Ντόρας Μπακογιάννη και Κωστή Χατζηδάκη στις Βρυξέλλες


http://www.lamiakos-typos.gr/sites/default/files/styles/large/public/field/image/article/giounker_xatzidakis_ntora.jpg?itok=dYnHFL8nΟι βουλευτές της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη και Κωστής Χατζηδάκης συναντήθηκαν σήμερα στις Βρυξέλλες διαδοχικά  με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλόντ Γιούνκερ, τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γίρκι Κατάϊνεν και τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόφσκι.

Μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων, οι βουλευτές της ΝΔ έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:
Ντόρα Μπακογιάννη : «Είχαμε μια συνάντηση 50 λεπτών με τον κ. Γιούνκερ και του μεταφέραμε το μήνυμα το οποίο ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης είπε σήμερα στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ότι η ΝΔ το βαθειά ευρωπαϊκό  κόμμα, που στήριξε την προοπτική της χώρας στην Ευρώπη και την ευρωζώνη, διαβεβαιώνει ότι αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί και ότι αυτή η βουλή έχει ευρωπαϊκή πλειοψηφία για να στηρίξει μια συμφωνία. Ελπίζω και εύχομαι η συμφωνία αυτή πράγματι να έρθει και οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης να είναι τέτοιες ώστε να οδηγήσουν στη λύση του προβλήματος και να μην πληρώσει ένας ολόκληρος λαός ερασιτεχνισμούς, ιδεοληψίες και εγωισμούς».

Κωστής Χατζηδάκης :  «Ήρθαμε στις Βρυξέλλες για να υπογραμμίσουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν θέλει να το κουνήσουμε ρούπι από την Ευρώπη και το ευρώ, ότι οι θυσίες των Ελλήνων τα τελευταία χρόνια δεν πρέπει με κανένα τρόπο να πάνε χαμένες και ότι η επιτυχία της Ελλάδας θα είναι και επιτυχία της Ευρώπης».

Συνάντηση της Προέδρου της Βουλής με Φοιτητές και καθηγητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ΘΥΕΣΠΑ

Εμφάνιση 2015_07_07_IMG_99_376.jpg
Φοιτητές και καθηγητές από τμήματα Ελληνικών Σπουδών 78 Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων από 29 χώρες, οι οποίοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα ΘΥΕΣΠΑ (Θερινές Υποτροφίες Ελληνικών Σπουδών Πανεπιστημίου Αθηνών), υποδέχθηκε στη Βουλή, η Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Οι φοιτητές και οι καθηγητές προέρχονται από χώρες όπως η Αυστρία, η Βουλγαρία, η Γαλλία, η Γερμανία, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ισπανία, η Ιταλία, η Λευκορωσία, η Ουκρανία, η Πολωνία, η Ρουμανία, η Ρωσία, η Σερβία και η Τουρκία.
Εμφάνιση 2015_07_07_IMG_99_515.jpgΗ Ζωή Κωνσταντοπούλου, αφού συνομίλησε για αρκετή ώρα με τους φοιτητές, επεσήμανε: «Έρχεστε σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή που η Ελλάδα, οι Έλληνες και η κοινωνία δίνουν έναν αγώνα ύπαρξης, ο οποίος είναι ταυτόχρονα ένας αγώνας δημοκρατίας, ένας αγώνας για την αξιοπρέπεια, για τα δικαιώματά μας, για όλα αυτά που διδάσκεστε ότι είναι πανανθρώπινες αξίες και σίγουρα αξίες που έχουν κατοχυρωθεί από αυτόν εδώ τον τόπο και που βρίσκονται σε πολύ σκληρή δοκιμασία.
Εμφάνιση 2015_07_07_IMG_99_549.jpgΕίναι μια πραγματικά ιστορική περίοδος. Για πρώτη φορά, μετά από 40 χρόνια, διεξήχθη δημοψήφισμα στην Ελλάδα. Η Βουλή το αποφάσισε με μεγάλη πλειοψηφία πριν από δέκα μέρες και σήμερα δίνεται σε όλα τα επίπεδα μέσα στην Ευρώπη αλλά και σε όλο τον κόσμο ένας αγώνας για να υπερασπιστούμε και να θωρακίσουμε όλα εκείνα που είναι για εμάς, ως γενιές και ως κοινωνίες, είναι κεκτημένα καθώς έχουν κατακτηθεί από τις προηγούμενες γενιές. Παρόλα αυτά δοκιμάζονται και αμφισβητούνται. Είναι ένα συλλογικό στοίχημα να τα υπερασπιστούμε και να τα ενδυναμώσουμε».

Νέα συγκέντρωση «Μένουμε Ευρώπη» το απόγευμα

Νέα συγκέντρωση «Μένουμε Ευρώπη» το απόγευμα 

Ανεξάρτητα από τι ψήφισαν στο δημοψήφισμα της περασμένης Κυριακής, η πρωτοβουλία «Μένουμε Ευρώπη» καλεί τους πολίτες να δώσουν βροντερό παρών στη νέα συγκέντρωση

Νέα συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει σήμερα στις 19:30 στο Σύνταγμα η πρωτοβουλία «Μένουμε Ευρώπη».
Στη σελίδα τους στο Facebook οι επικεφαλής της κίνησης, που απηύθυναν πρόσκληση μέσω του κοινωνικού δικτύου, αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Μένουμε Ευρώπη και δεν το διαπραγματευόμαστε».

Συγκεκριμένα γράφουν «η πατρίδα μας βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού και η παραμονή της στην Ευρώπη κρίνεται τελεσίδικα την Κυριακή».

«Οι στιγμές είναι κρισιμότατες και οι ευθύνες όλων μας απέναντι στην ιστορία τεράστιες. Δεν έχουμε δικαίωμα να επιτρέψουμε να χαθεί η μεγαλύτερη κατάκτηση από το τέλος της χαμένης δεκαετίας των πολέμων. Δεν έχουμε δικαίωμα να επιστρέψουμε στο παρελθόν που θέλουν κάποιοι με δόλιους τρόπους να μας επιβάλλουν», αναφέρουν.

Και συνεχίζουν: «Απαιτούμε να τηρηθούν όλες οι υποσχέσεις της κυβέρνησης για άμεση και δίκαιη συμφωνία, που δεν θα πλήττει τους ασθενέστερους και θα ξαναβάλει μπροστά την παραγωγική μηχανή της χώρας, που τώρα αιμορραγεί».

«Ο χρόνος που χάθηκε μας κόστισε ήδη πολλά. Καλούμε όλους τους πολίτες ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν στο δημοψήφισμα της περασμένης Κυριακής να δώσουν το βροντερό παρών την Πέμπτη στις 7:30 στο Σύνταγμα. Μένουμε Ευρώπη και δεν το διαπραγματευόμαστε. Ελλάδα Ευρώπη Δημοκρατία», καταλήγουν.
Ελλάδα Ευρώπη Δημοκρατία

Μετά την εκδήλωση ξεκινάει η νυχθημερόν διαμαρτυρία εν αναμονή της συμφωνίας: https://www.facebook.com/events/976174765749584/. Αναλαμβάνουμε βάρδιες!

Βρείτε όλες τις εκδηλώσεις του «Μένουμε Ευρώπη» και άλλα στοhttps://www.facebook.com/notes/ageor/menoume-evropi-upcoming-rallies/1001734479871264


Σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα καλούν επίσης οι υποστηρικτές του «Όχι», την Παρασκευή στις 19:30, με βασικό σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τη δημοκρατία». Όπως αναφέρουν μέσω Facebook «καλούμε τους πολιτικούς του "ΝΑΙ" να σεβαστούν την απόφασή μας και να την στηρίξουν, είναι υποχρεωμένοι από το Σύνταγμα».

Bild: Ο Καμμένος φεύγει ο Θεοδωράκης έρχεται! - Αλλάζει ο κυβερνητικός συνασπισμός! Ο Τσίπρας ξεκαθαρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ

Bild: Ο Καμμένος φεύγει ο Θεοδωράκης έρχεται! - Αλλάζει ο κυβερνητικός συνασπισμός! Ο Τσίπρας ξεκαθαρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ 
 Πληροφορίες για αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα εμφανίζεται να έχει η γερμανική εφημερίδα Bild αφού κρίνει ότι τα μέτρα όποια κι αν είναι αυτά δεν θα περάσουν με αποτέλεσμα να υπάρξει ακόμα και αλλαγή του κυβερνητικού συνασπισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, η χώρα θα δει αλλαγή στην κυβέρνησή της με το κόμμα της λαϊκής δεξιάς, όπως το αποκαλεί, τους ΑΝΕΛ να φεύγουν από την κυβέρνηση και την θέση τους να παίρνει το Ποτάμι.

Nouvel Observateur: Ποτέ χωρίς την Ελλάδα!

Nouvel Observateur: Ποτέ χωρίς την Ελλάδα!Ένα ακόμη πρωτοσέλιδο στο Γαλλικό Τύπο, που όμως δεν προσβάλει και δεν προκαλεί όπως εκείνο του Le Point. Σε γαλάζιο φόντο, η Αφροδίτη της Μήλου έχει γυρισμένη την πλάτη. "Ποτέ χωρίς την Ελλάδα" είναι ο τίτλος του L' Observateur. Η Γαλλία δεν θέλει Grexit.

Αν και το Le Point  κυκλοφορεί αποκαλώντας τον Αλέξη Τσίπρα "τσαρλατάνο", μάλλον πρόκειται για εξαίρεση, αφού η Γαλλία δηλώνει και έμπρακτα τη στήριξη της. Από το βράδυ της Τετάρτης, η γαλλική αντιπροσωπεία και οι Γάλλοι τεχνοκράτες είναι δίπλα στους Έλληνες συναδέλφους τους και τους βοηθούν σε ό,τι χρειάζεται να αποφευχθεί ακριβώς αυτό που λέει και το πρωτοσέλιδο του Nouvel Observateur: ένα Grexit.
 
e-typos.com

Le Point: Οι τσαρλατάνοι εναντίον της Ευρώπης

Με ένα προκλητικό πρωτοσέλιδο κυκλοφόρησε σήμερα το γαλλικό Le Point.Το εβδομαδιαίο, κεντροδεξιό περιοδικό, που ανήκει σε πολυεκατομμυριούχο Γάλλο επιχειρηματία, τοποθετεί τον Έλληνα πρωθυπουργό στην κατηγορία των "τσαρλατάνων", μαζί με τον Ιγκλέσιας των Ισπανών Podemos, την Μαρίν Λεπέν του εθνικιστικού Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας, αλλά και τον πρώην πρόεδρο της γαλλικής Αριστεράς, Ζαν Λουκ Μελενσόν.

"Τσίπρας, Ιγκλέσιας, Μελανσόν, Λε Πεν... Οι τσαρλατάνοι κόντρα στην Ευρώπη - Μια ιστορική μάχη" είναι ο τίτλος του γαλλικού περιοδικού, ενώ δημοσιεύεται και συνέντευξη του Έλληνα πρωθυπουργού, με τίτλο "Ο πιο γενναίος είναι ο Πάπας".

Πρόκειται για συνέντευξη που είχε δώσει ο Αλέξης Τσίπρας στον Patrick Wajsman μερικές εβδομάδες πριν από το δημοψήφισμα.
e-typos.com

Reuters: Σενάρια συγχωνεύσεων για τις ελληνικές τράπεζες

Reuters: Σενάρια συγχωνεύσεων για τις ελληνικές τράπεζες
Σε συγχωνεύσεις τραπεζών στην Ελλάδα αναφέρεται δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, επικαλούμενο απόψεις αξιωματούχων που θεωρούν επιβεβλημένη την αναδιάρθρωση του ελληνικού τραπεζικού τομέα.
Το δημοσίευμα υποστηρίζει πως ορισμένες μεγάλες ελληνικές τράπεζες μπορεί να αναγκαστούν να κλείσουν και να συγχωνευθούν, στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης του τομέα που θα ακολουθήσει μετά από μια διάσωση της χώρας.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗ ΛΥΓΙΑ

Φωτογραφία του χρήστη Σύλλογος Ευρωστίνης ΕΥ ΖΗΝ.
Την Παρασκευή 19/6/2015, έπιασε φωτιά το μαγαζί των συμπολιτών μας Θανάση και Δήμητρας Καψάλη στο Δερβένι. Ξεκίνησε από τη φριτέζα και εκτός από τη ζημιά που έπαθε το μαγαζί τους (ευτυχώς μικρή σχετικά), κάηκε και η σκεπή της διπλανής καφετέριας.

Οι φίλοι του Θανάση και της Δήμητρας και η τοπική κοινωνία (συλλογικότητες από Ευρωστίνη, Ξυλόκαστρο, Αιγιάλεια και Σικυώνα) θέλοντας να τους στηρίξουν ηθικά και οικονομικά, διοργανώνουν μια συναυλία αλληλεγγύης στις 17 Ιουλίου στο Δημοτικό Σχολείο Λυγιάς στις 9μμ με τους Μιχάλη Θεοδωρόπουλο, Γιάννη Νησωτάκη και Γιάννη Ρασούλη. Θα υπάρχει εισιτήριο 5€ και όλα τα έσοδα θα δοθούν για την αποκατάσταση των ζημιών από την πυρκαγιά.

Είναι πολύ σημαντικό στις δύσκολες μέρες που όλοι βιώνουμε, η τοπική κοινωνία να δείχνει τα αντανακλαστικά της σε τέτοιες περιπτώσεις και με τη συμμετοχή όλων μας να μπορούμε να τις ξεπερνάμε ευκολότερα. Είμαστε πολλοί, βάζουμε από λίγα και προχωράμε…

Την εκδήλωση στηρίζουν οι συλλογικότητες*:

Εμπορικός Σύλλογος Ευρωστίνης
Πολιτιστικός Σύλλογος Ευρωστίνης «ΕΥ ΖΗΝ»
Πολιτιστικός Σύλλογος Απάνω Γιαλός
Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Πύργου Κορινθίας
Αθλητικός Όμιλος Λυκοποριάς
Αιμοδοσία Δερβενίου
Πολιτιστικός Σύλλογος Αιγείρας
Γ.Α.Σ. Πανευρωστινιακός
Α.Ο. Αστέρας Δερβενίου
Θεατρική Ομάδα «Πειραματιστές»
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Δερβενίου
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου και Λυκείου Δερβενίου

Εμπορικός Σύλλογος Ξυλοκάστρου
Σύλλογος Επαγγελματιών Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης "Αριστοναύτες"
Πολιτιστικός Σύλλογος Ρίζας
Προοδευτικός Σύλλογος Μελισσίου
Σύλλογος δασοπροστασίας "Κυλλήνιος Άδωνις"
Εθελοντές Αλληλεγγύης Ξυλοκάστρου
Αλληλεγγύη Αντίσταση στο Ξυλόκαστρο
Αλληλεγγύη Αντίσταση στο Κιάτο
Τμήμα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης "Πευκιάς Ξυλοκάστρου"

*Όποια άλλη συλλογικότητα επιθυμεί να στηρίξει την εκδήλωση μπορεί να επικοινωνήσει με τους Νίκο Τσοκανά 6945672563 (Δερβένι) και Ανδρέα Ζάρρο 6948536536 (Ξυλόκαστρο) για να παραλάβει εισιτήρια.


 Ανδρέας Ζάρρος

Γ. Πατούλης από την Έκτακτη Συνέλευση της ΚΕΔΕ: Στηρίζουμε την Εθνική προσπάθεια για παραμονή στην Ευρώπη

«Η σημερινή μας συνάντηση γίνεται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη για την Πατρίδα μας, αλλά και το θεσμό που υπηρετούμε συγκυρία.

Τις επόμενες τρεις μέρες, από τις ενέργειες της Κυβέρνησης και της ομάδας διαπραγμάτευσης, θα κριθεί αν η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ και την Ευρώπη. ΄Η αν θα βρεθεί εκτός της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας, με τη δική της θέληση και με την υπογραφή της Κυβέρνησης γιατί αλλιώς δεν μπορεί να βγει από την Ένωση. Εγώ έχω εκφράσει την άποψη μου πάνω σε αυτό το ζήτημα. Έχω ταχθεί εξαρχής υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ευρώπη και το ευρώ και πιστεύω ότι την ίδια άποψη έχουν και οι περισσότεροι από μας που σήμερα βρισκόμαστε στο χώρο αυτό, αλλά και η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, ανεξάρτητα του τι ψήφισε στο δημοψήφισμα της προηγούμενης Κυριακής. Ελπίζω όλα να πάνε καλά. Ελπίζω πραγματικά ότι πρόθεση του Πρωθυπουργού μας και της Κυβέρνησης είναι να πετύχει μια έντιμη συμφωνία και συμβιβασμό με τους δανειστές – εταίρους μας ώστε την Κυριακή να υπάρξει επιτέλους ένα happy end σε αυτή την υπόθεση».

«Μικρή Βουλή» η Γενική Συνέλευση των δημάρχων – Ένταση μεταξύ αιρετών της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ (live)

Με ένταση (δείτε το βίντεο ΕΔΩ) ξεκίνησε αλλά και συνεχίστηκε (ΕΔΩ) η Γενική Συνέλευση των δημάρχων, καθώς σε αυτήν μεταφέρθηκε το οξυμένο κλίμα που ήδη προϋπήρχε κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ.
Εκεί, ο επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ και δήμαρχος Αιγάλεω Δημήτρης Μπίρμπας, αλλά και ο δήμαρχος Νίκαιας – Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης, κατά προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος σύγκλησης της Γενικής Συνέλευσης, καθώς δεν εξυπηρετεί τίποτα άλλο πέρα από προσωπικές πολιτικές επιδιώξεις του προέδρου. Απαντώντας ο κ. Πατούλης τόνισε ότι δεν ήρθαμε εδώ για να κάνουμε πολιτική αλλά για να συζητήσουμε τα προβλήματα της Αυτοδιοίκησης και αυτός είναι ο λόγος που γίνεται η Γενική Συνέλευση.

Τα σενάρια για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό


Προτάσεις που «κουμπώνουν» στην τελευταία και κατά τη βελτιωμένη πρόταση Γιούνκερ, που δημοσιοποιήθηκε μετά την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος, περιλαμβάνει το ελληνικό κείμενο για το ασφαλιστικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του euro2day.gr, η αύξηση των ορίων ηλικίας στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις θα ξεκινήσει άμεσα (με την ψήφιση του σχετικού νόμου, πιθανότατα εντός της ερχόμενης εβδομάδας), το πέναλτι θα οδηγεί σε μείωση κατά 16%, για κάθε έτος πρόωρης συνταξιοδότησης, ενώ η κατάργηση του ΕΚΑΣ θα ολοκληρωθεί το 2019 (το ενδεχόμενο άμεσων μειώσεων παραμένει ανοικτό).

Πέτρος Τατούλης «Να μη διανοηθούν να προβούν σε κούρεμα καταθέσεων»



«Να μη διανοηθούν να προβούν σε κούρεμα καταθέσεων» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης, αφού σημείωσε ότι είναι ευθύνη όλων να δείξουν υπευθυνότητα και σεβασμό στην αγωνία των πολιτών σε μια στιγμή ακραίας οικονομικής ασφυξίας, υπογράμμισε ότι εθνικές κόκκινες γραμμές συνεχίζουν να αποτελούν η παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση και η απόρριψη οποιασδήποτε σκέψης για κούρεμα καταθέσεων.

Τοποθέτηση Νίκου Ανδρουλάκη Γραμματέα ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ & Ευρωβουλευτή στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

banner2


«Η μεγαλύτερη πρόκληση για την Ευρώπη είναι να πείσει τους πολίτες της ότι μεριμνά για την ευημερία τους. Σήμερα, ο βασικός παράγοντας πρόβλεψης για το πώς ένας νέος άνθρωπος θα εξελιχθεί στη ζωή του είναι οι οικονομικές επιδόσεις των γονιών του.

Η κρίση έκανε το δικαίωμα στην πρόοδο να μοιάζει κληρονομικό.
Η λαϊκή εντολή των τελευταίων Ευρωεκλογών είναι αυτή η Ευρώπη να αλλάξει, οι πολιτικές σκληρής λιτότητας να πάνε στο περιθώριο.
Ποια είναι όμως συγχρόνως, η λαϊκή εντολή που έχει η Ελληνική Κυβέρνηση;
Δίκαιη συμφωνία εντός της Ζώνης του ευρώ.
Μια συμφωνία που θα δικαιώσει τους Έλληνες που αγωνίζονται να πληρώσουν τους φόρους τους, τους Έλληνες που άφησαν τα χρήματά τους στις Ελληνικές τράπεζες, αυτούς που παλεύουν να κρατηθεί όρθια η πατρίδα μας, και όχι βέβαια αυτούς, που έβγαλαν τα χρήματα στο εξωτερικό περιμένοντας την κατάρρευση για να μας αγοράσουν τζάμπα. Όχι αυτούς που έμαθαν να κερδοσκοπούν με το δημόσιο χρήμα και τώρα φοβούνται τους Ευρωπαϊκούς κανόνες.
Συνάδελφοι,
Ας τελειώνει το blamegame που πληρώνει ακριβά ο Ελληνικός λαός.
Σεβαστείτε τις θυσίες των πιο αδύναμων Ελλήνων πολιτών τα τελευταία πέντε χρόνια.
Ολοκληρώνοντας, θέλω να καταδικάσω τις αποδοκιμασίες συγκεκριμένων μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απέναντι στον Έλληνα Πρωθυπουργό.
Αλλά, και εσείς κύριε Πρωθυπουργέ, μπροστά στις μεγάλες αποφάσεις που έχετε να πάρετε, οφείλετε να προβληματιστείτε για το ότι σήμερα σας χειροκρότησαν και οι χειρότεροι εχθροί του Ευρωπαϊκού οράματος. Τέλος, να μην ξεχάσετε ποτέ ότι το ευρώ για την Ελλάδα δεν είναι οικονομική επιλογή, αλλά εθνική επιλογή

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΛΕΝΙΑΣ 2015

Εμφάνιση Afisa A3 theatro.jpg
Εμφάνιση unnamed.jpgΟ πολιτιστικός σύλλογος Κλένιας «Ο Άγιος Παντελεήμων», μετά την μεγάλη επιτυχία της προηγούμενης χρονιάς,  διοργανώνει για δεύτερη συνεχόμενο καλοκαίρι το «Πολιτιστικό Φεστιβάλ Κλένιας».
Την Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Ιουλίου , η θεατρική ομάδα Κλένιας, παρουσιάζει την κωμωδία του Αλέκου Σακελλάριου, «Μια τρελή σαραντάρα»

Την Κυριακή 12 και τη Δευτέρα 13 Ιουλίου, χορευτικές ομάδες θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς, λαϊκούς και μοντέρνους χορούς,
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Κλένιας στις 9.00 μ.μ 

Πολιτιστικός Σύλλογος Κλένια

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. Κ.ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ



Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Καραγκούνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η Νέα Δημοκρατία ξεκαθαρίζει .
Η διαπραγμάτευση και η τελική συμφωνία είναι αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης.
Το κοινό ανακοινωθέν των πολιτικών αρχηγών το επιβεβαιώνει
Η Νέα Δημοκρατία περιμένει αυτή τη συμφωνία γιατί μέχρι τώρα είδαμε πολλές φορές την καλλιεργούμενη αισιοδοξία να την διαδέχεται η απογοήτευση.
Η Εθνική συνεννόηση γίνεται επίσημα και υπεύθυνα
Επίσημα σημαίνει όχι με ανώνυμες διαρροές.
Και υπεύθυνα σημαίνει χωρίς ασυνάρτητους υπαινιγμούς και κακοήθειες, όπως αυτές που συνηθίζει  ο αμετροεπής κυβερνητικός εταίρος.
Εάν ο Πρωθυπουργός θέλει ειλικρινά τη συνεννόηση, οφείλει να μαζέψει όσους εξακολουθούν να την τορπιλίζουν .
Και αν θέλει τη συμφωνία - το  οποίο το ευχόμαστε – πρέπει να μαζέψει τους υπουργούς του, που ανοικτά την αποκηρύσσουν.