Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Έρχεται ρύθμιση-σοκ μετά από απαίτηση των δανειστών – Σταδιακά η συνταξιοδότηση θα φτάσει στα 72 έτη, ενώ μειώνονται (εκ νέου) οι συντάξεις!

Έρχεται ρύθμιση-σοκ μετά από απαίτηση των δανειστών – Σταδιακά η συνταξιοδότηση θα φτάσει στα 72 έτη, ενώ μειώνονται (εκ νέου) οι συντάξεις!Ασφυκτικές είναι οι πιέσεις που ασκούν οι εκπρόσωποι των θεσμών, όσον αφορά τις συντάξεις και τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης.

Σε πρώτη φάση οι ρυθμίσεις είναι:

1. Αυτόματη αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης πέραν του 67ου έτους, από το 2022 και μετά. Τα όρια ανακαθορίζονται από 1/1/2014 και ανά τριετία με βάση τους δείκτες της ΕΛΣΤΑΤ και της EUROSTAT.

Από Σεπτέμβρη η “λυπητερή” - Πόσα και ποιοι θα πληρώσουν με το "καλημέρα" του φθινοπώρου

Από Σεπτέμβρη η “λυπητερή” - Πόσα και ποιοι θα πληρώσουν με το `καλημέρα` του φθινοπώρου 
Η ώρα της πληρωμής τους λογαριασμού της εφορίας έφθασε.
Η αρχή γίνεται με την καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος για τους φορολογούμενους που υπέβαλαν τη φορολογική τους δήλωση μέχρι τις 19 Ιουλίου. Για όσους το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης ήταν χρεωστικό, δηλαδή προκύπτει πληρωμή φόρου, θα πρέπει να καταβάλουν την πρώτη διμηνιαία δόση μέχρι τις 31 Ιουλίου.Όσοι επιλέξουν να εξοφλήσουν το φόρο εφάπαξ θα έχουν έκπτωση 2%. Οι επόμενες δύο διμηνιαίες θα πρέπει να καταβληθούν μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου και το τέλος του Νοεμβρίου αντίστοιχα!
Οι φορολογούμενοι που θα υποβάλουν τη δήλωση μέχρι τις 26 Αυγούστου θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ο φόρος θα καταβληθεί σε τρεις δόσεις, 31 Αυγούστου, 30 Σεπτεμβρίου και 30 Νοεμβρίου.
Συγκεκριμένα οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν:

1. Τον αυξημένο φόρο πολυτελείας διαβίωσης. Στα εκκαθαριστικά σημειώματα των φετινών φορολογικών δηλώσεων θα αποτυπωθεί η αύξηση κατά 30% του φόρου πολυτελούς διαβίωσης για τους έχοντες αυτοκίνητα άνω των 2.500 κ.ε., πισίνες, αεροσκάφη, ενώ για πρώτη φορά θα πληρώσουν φόρο και οι ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής άνω των 5 μέτρων.
Η αύξηση του φόρους πολυτελείας από το 10% στο 13% εφαρμόζεται για τα εισοδήματα που αποκτώνται στα φορολογικά έτη 2014 και εφεξής, τα οποία δηλώνονται με τις φορολογικές δηλώσεις που υποβάλλονται τα φορολογικά έτη 2015 και μετά, άρα από τις φετινές δηλώσεις. Δηλαδή, όσοι δεν έχουν υποβάλει ακόμη τη δήλωσή τους, θα δουν στο εκκαθαριστικό σημείωμα τον αυξημένο φόρο πολυτελούς διαβίωσης. Για τις φορολογικές δηλώσεις που έχουν ήδη υποβληθεί ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης θα επαναπροσδιοριστεί.

2. Τον ΕΝΦΙΑ του 2015 και τον συμπληρωματικό φόρο ακινήτων. Η διαδικασία βεβαίωσης του φόρου θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο, αφού μέχρι τις 26 Αυγούστου οι φορολογούμενοι θα μπορούν να υποβάλουν το έντυπο Ε9.
Η χρονική περίοδος καταβολής του ΕΝΦΙΑ θα διαρκέσει το πολύ πέντε μήνες (αντί έξι που ίσχυε πέρυσι, κάτι που θα αυξήσει το ποσό της κάθε δόσης) από τον Οκτώβριο 2015 έως τον Φεβρουάριο 2016.

3. Τα τέλη κυκλοφορίας του 2016. Μέχρι το τέλος τους έτους περίπου 5 εκατομμύρια κάτοχοι ΙΧ αυτοκινήτων θα πρέπει να καταβάλουν εφάπαξ τα τέλη κυκλοφορίας για το επόμενο έτος.
Οι κάτοχοι οχημάτων θα κληθούν να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας που κυμαίνονται από 22 έως 1320 ευρώ ανάλογα με τον κυβισμό του κινητήρα κάθε οχήματος.

Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ

 

Η Ελλάδα μπορεί να προκριθεί στο Μουντιάλ της Ρωσίας ! Τυχερή στην κλήρωση

H Ελλάδα έχει καλό παρελθόν με τις αντιπάλους της

Τι κι αν ήταν στο γ' γκρουπ δυναμικότητας, η Εθνική ποδοσφαίρου είχε την τύχη με το μέρος της στην κλήρωση των προκριματικών του Μουντιάλ της Ρωσίας! Η Ελλάδα απέφυγε τα μεγαθήρια... Για την ακρίβεια εξαντλήθηκαν μόλις πριν έρθει η ώρα του ομίλου της Εθνικής, καθώς η Ισπανία, η τελευταία κατά σειρά δυνατή ομάδα που είχε απομείνει ως πιθανή αντίπαλός της κληρώθηκε στον αμέσως προηγούμενο όμιλο, το έβδομο γκρουπ...

Τότε, ήλθε και η μεγάλη ανάσα ανακούφισης για την Ελλάδα που κληρώθηκε με το Βέλγιο, τη Βοσνία, την Εσθονία και την Κύπρο. Δηλαδή, είχε διπλή τύχη, καθώς βρέθηκε σε γκρουπ των πέντε ομάδων και όχι των έξι.

Το Βέλγιο ναι μεν είναι φαβορί για την πρώτη θέση και την απ' ευθείας πρόκριση, αλλά η κλήρωση για την ελληνική ομάδα μόνο καλή μπορεί να χαρακτηριστεί. Από τους εννέα ομίλους προκρίνονται οι πρώτοι απ' ευθείας στο Μουντιάλ και οι οκτώ καλύτεροι δεύτεροι θα παίξουν στα μπαράζ.


Οι όμιλοι για τα προκριματικά της Ευρώπης


1ο γκρουπ: Ολλανδία, Γαλλία, Σουηδία, Βουλγαρία, Λευκορωσία, Λουξεμβούργο
2ο γκρουπ: Πορτογαλία, Ελβετία, Ουγγαρία, Νησιά Φερόε, Λετόνια, Ανδόρα
3ο γκρουπ: Γερμανία, Τσεχία, Β. Ιρλανδία, Νορβηγία, Αζερμπαϊτζάν, Σαν Μαρίνο
4ο γκρουπ: Ουαλία, Αυστρία, Σερβία, Ιρλανδία, Μολδαβία, Γεωργία
5ο γκρουπ: Ρουμανία, Δανία, Πολωνία, Μαυροβούνιο, Αρμενία, Καζακστάν
6ο γκρουπ: Αγγλία, Σλοβακία, Σκωτία, Σλοβενία, Λιθουανία, Μάλτα
7ο γκρουπ: Ισπανία, Ιταλία, Αλβανία, Ισραήλ, Σκόπια, Λιχτενστάιν
8ο γκρουπ: Βέλγιο, Βοσνία, ΕΛΛΑΔΑ , Εσθονία, Κύπρος
9ο γκρουπ: Κροατία, Ισλανδία, Ουκρανία, Τουρκία, Φινλανδία

Οι αγώνες μπαράζ θα διεξαχθούν τον Νοέμβριο του 2017 και από αυτούς θα προκύψουν τα τέσσερα τελευταία εισιτήρια.
Εκτός από τις 14 ομάδες της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένου και της διοργανώτριας Ρωσίας που έχει προκριθεί απ' ευθείας στην τελική φάση το “παζλ” των ομάδων του Μουντιάλ θα συμπληρώσουν τέσσερις ομάδες της Ασίας, πέντε από την Αφρική, τέσσερις από τη Νότια Αμερική, τρεις από τη Βόρεια και Κεντρική Αμερική και οι νικήτριες ομάδες των παρακάτω μπαράζ:
Νικήτρια μπαράζ Β. Κ. Αμερικής – Ασίας
Νικήτρια μπαράζ Ωκεανίας – Ν. Αμερικής

 

Προέχουν συμφωνία και χρέος Κυβέρνηση ειδικού σκοπού μελετά ο Αλ.Τσίπρας

Κυβέρνηση ειδικού σκοπού μελετά ο Αλ.Τσίπρας Τον σχηματισμό κυβέρνησης ειδικού σκοπού φέρεται να μελετά ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς, όπως αναφέρει το Βήμα της Κυριακής, στο γεύμα που παρέθεσε την Παρασκευή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ.Παυλόπουλος, ο πρωθυπουργός άφησε να εννοηθεί ότι οι πρόωρες εκλογές δεν είναι στα σχέδιά του.

Κατά πληροφορίες της εφημερίδας, ο πρωθυπουργός είπε ότι βασικό του μέλημα είναι η ολοκλήρωση της συμφωνίας ώς τις 18 Αυγούστου και εν συνεχεία η προώθηση των επόμενων αναγκαίων νομοθετικών ρυθμίσεων. Ανέφερε δε ότι χωρίς συμφωνία για το χρέος δεν υπάρχει βάση για τη διεξαγωγή εκλογών τους επόμενους μήνες.

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αφότου γίνουν οι όποιες συζητήσεις σε κομματικά όργανα, το βήμα που θα πρέπει να αναμένεται είναι ο σχηματισμός κυβέρνησης ειδικού σκοπού, με επικεφαλής πιθανότατα τον Αλ.Τσίπρα, με διευρυμένη όμως πολιτική νομιμοποίηση και στήριξη από τη Βουλή και με συμμετοχή μη πολιτικών προσώπων, χωρίς κομματική ιδιότητα.

Διαβάστε περισσότερα στο Βήμα της Κυριακής
Newsroom ΔΟΛ

ΔΕΡΒΕΝΙ: Μαγεία στο σεληνόφως

Για 9η συνεχή χρονιά , ο θερινός Δημοτικός κινηματογράφος του ΔερβενίουΤο διάλειμμα” ,  συνεχίζει και φέτος, με μεγάλη επιτυχία να ταξιδεύει τους εραστές της έβδομης τέχνης σε μαγικές διαδρομές κάτω από τη λάμψη των αστεριών. μας κρατήσει συντροφιά με την προβολή ταινιών ποιότητας, όπως μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια της λειτουργίας του
Το διάλειμμα”  απόψε ( Σάββατο 25 Ιουλίου 2015)
στις 10 το βράδυ ( για 2η ημέρα)  προβάλει την ταινία (Αισθηματική κωμωδία, 97΄, 2014)  
Μαγεία στο σεληνόφως” 
 σε σκηνοθεσία :Γούντι Άλεν
Στην ταινία πρωταγωνιστούν : Έμμα Στόουν, Κόλιν Φέρθ, Μάρσια Γκέι Χάρντεν, Τζάκι Ουίβερ, Χάμις Λινκλέιτερ, Κάθριν ΜακΚόρμακ, Ούτε Λέμπερ


Η υπόθεση του έργου  
 Βρισκόμαστε στη δεκαετία του '20 και το καλοκαίρι στη Γαλλική Ριβιέρα είναι «καυτό». Ο Stanley Crawford είναι ένας Άγγλος αλαζόνας, γκρινιάρης και παγκοσμίου φήμης ταχυδακτυλουργός που απεχθάνεται τους απατεώνες πνευματιστές και τα ψεύτικα μέντιουμ. Ένας από τους καλύτερούς του φίλους τον πείθει να φύγει σε αποστολή στην Κυανή Ακτή και συγκεκριμένα στην οικεία της οικογένειας Catledge, όπου θα τον υποδεχτούν η μητέρα Grace, ο γιος Brice και η κόρη Caroline. Ο Stanley παρουσιάζεται ως επιχειρηματίας στην ομήγυρη αλλά ο σκοπός του φυσικά είναι να ξεσκεπάσει τη νεαρή γοητευτική Sophie Baker. Όλοι πιστεύουν ότι πρόκειται για σπουδαίο μέντιουμ αλλά εκείνος είναι πεπεισμένος πως πρόκειται για μια κοινή λωποδύτισσα. Η Sophie επισκέφτηκε τη βίλα των Catledge κατόπιν πρόσκλησης της Grace, η οποία πιστεύει ότι μπορεί να τη βοηθήσει να επικοινωνήσει με το πνεύμα του συζύγου της.

Προσεχώς στο θερινό  Δημοτικό  κινηματογράφο  του ΔερβενίουΤο διάλειμμα” θα προβληθούν οι ταινίες:
Κυριακή 26 - Δευτέρα 27/7  “Ο Νο 1 καταζητούμενος
Τρίτη 28/7 (Έναρξη 9:30 μ.μ.)  “Αεροπλάνα 2 : Ιπτάμενοι πυροσβέστες
Τετάρτη 29 - Πέμπτη 30/7  “Φύλακες του γαλαξία 
 

Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης: Παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής και ψυχολογικής στήριξης

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, ενημερώνει ότι, από  τη Δευτέρα 27-7-2015, διευρύνει το εύρος των κοινωνικών υπηρεσιών που ήδη παρέχει, με την παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής και ψυχολογικής στήριξης.
Οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια στην ελληνική κοινωνία και οι συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες για παροχή δωρεάν κοινωνικών υπηρεσιών, απαιτούν παρεμβάσεις με στόχο την πρόληψη και την αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων. Στο πλαίσιο αυτό, και με τη συνδρομή του προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας, ο Δήμος  ενέταξε στο δυναμικό του εξειδικευμένη Ψυχολόγο-Ψυχοθεραπεύτρια.
Οι παρεχόμενες υπηρεσίες (δωρεάν συνεδρίες) απευθύνονται σε όλους τους δημότες και κατοίκους της περιοχής (έφηβοι, γονείς, άτομα τρίτης ηλικίας κ.λ.π.) και οι ενδιαφερόμενοι/ες  μπορούν να επικοινωνούν τις εργάσιμες ημέρες, από τις 8.30 έως τις 11.30, με την αρμόδια κα  Θ. Κορωνιώτη στο 27433 60201.

«Χωρίζουμε λέμε…» στο Ξυλοκαστρο

ΤΡΙΤΗ 28 Ιουλίου  ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΩΡΑ 21.00
Θεατρική παράσταση «Χωρίζουμε λέμε…» με τους Ρήγα Αλέξανδρο, Μπέσυ  Μάλφα και Ρένο Χαραλαμπίδη
Είσοδος 15€/12€παιδικό, ανέργων, φοιτητικό, ΑΜΕΑ
«ΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΛΕΜΕ…»
Η νέα κωμωδία των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου.
Από 10 Ιουνίου και για όλο το καλοκαίρι έρχεται στο θέατρο Αθηνά (Δεριγνύ 10 και Πατησίων)
Μια κωμωδία μ’ ένα ζευγάρι στα πρόθυρα διαζυγίου, με πολλούς γνωστούς, αγνώστους, συγγενείς και φίλους να λένε τη γνώμη τους… για καλό… και με έναν δικηγόρο – μυστήριο… πολύ σκληρό, για να δεχθεί αμαχητί το τέλος.
Το «Χωρίζουμε Λέμε…» με αφορμή ένα ζευγάρι και με πολύ χιουμοριστική διάθεση επι-θεωρεί τις σχέσεις σήμερα, τις φιλίες, τον έρωτα που περνάει, μα ελπίζουμε να ξανάρθει, την αγάπη για πάντα που κάποτε τελειώνει, τον γάμο, την πολιτική, την οικονομία… και πως όλα αυτά αποτελούν το παιχνίδι της ζωής μας. Και πάνω απ΄ όλα προτείνει για τη ζωή μας, ακριβώς αυτό: να παραμείνει για πάντα παιχνίδι.
Η νέα καυστική κωμωδία των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου δεν εγγυάται το «Χωρίζουμε», αλλά το «τα Λέμε…»
Πρωταγωνιστούν
Μπέσυ Μάλφα, Ρένος Χαραλαμπίδης, Αλέξανδρος Ρήγας,
Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ρήγας
Σκηνικά: Λία Ασβεστά

Επίτιμος Δημότης Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος

 http://www.koolnews.gr/wp-content/uploads/2015/04/prokopis-paulopoylos-650-800x547.jpg
 Το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρο -Ευρωστίνης κατά την  τακτική του συνεδρίαση την Τρίτη 28 Ιουλίου 2015, αποφασίζει όπως προσκαλέσει τον   Προέδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο στον εορτασμό του πολιούχου της πόλης Ξυλοκάστρου ΄΄ΑΓΙΟΥ ΒΛΑΣΙΟΥ΄΄ την 11ην Φεβρουαρίου 2016 και ανακήρυξή του ως επίτιμου δημότη.

http://ysterografa.gr/wp-content/uploads/2012/10/Kostis-Stefanopoulos.jpgΕδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι Επίτιμος Δημότης Ευρωστίνης έχει ανακηρυχθεί στις 16-11-2003 ο τότε Πρόεδρος της Ελληνικής  Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος , όταν επισκέφτηκε το Δερβένι και έκανε τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Δερβενιώτη Υπουργού Κωνσταντίνου Αδαμόπουλου που στολίζει την ομώνυμη πλατεία της πόλης.

Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης:Πρόσκληση για συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου 28/7/2015

Προς: Τακτικά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου
Σας καλούμε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, που θα πραγματοποιηθεί την   ΤΡΙΤΗ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015 & ΩΡΑ 20:30΄ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κέντρου Νεότητας Ξυλοκάστρου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:

Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης: Πρόσκληση για συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής 28/7/2015

http://www.eirinika.gr/sites/default/files/logo_xamogelo.jpg
ΠΡΟΣ: Μέλη Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης
Καλείστε να προσέλθετε σε συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης, στις 28 Ιουλίου 2015 ημέρα Τρίτη και ώρα 12.00, που θα γίνει στο γραφείο του Προέδρου αυτής στο Δημοτικό Κατάστημα, σύμφωνα με τα άρθρα 73 και 75 του Ν. 3852/2010, με θέματα :
  1. Ρύπανση σε δημόσιο δρόμο από φρεάτιο στη Ζάχολη
  2. Έγκριση παραχώρησης χώρου στο «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»
  3. Περί τοποθέτησης προειδοποιητικών πινακίδων για παραβάσεις ορίου ταχύτητας που ελέγχονται με τεχνικά- ηλεκτρονικά μέσα επί της ΠΕΟ Κορίνθου-Πατρών.
  4. Έκδοση θέση PARKING AMEA στην οδό Αντιπτεράρχου      Βλασίου Δέδε 7 στο Ξυλόκαστρο.
  5. Περί δημοσιοποίησης φακέλου τροποποίησης περιβαλλοντικής αδειοδότησης έργου «Νέα διπλή σιδηροδρομική γραμμή Κορίνθου Πατρών, τμήμα από ΧΘ 0+000 έως 47+600»Νομού Κορινθίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ως προς την περιβαλλοντική αδειοδότηση του λατομείου - δανειοθαλάμου στη θέση ΧΟΝΔΡΑ ΛΙΘΑΡΙΑ Καμαρίου Δήμου Ξυλοκάστρου.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΑΛΟΓΟΓΙΑΝΝΗΣ  ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

Στο Σαραντάπηχο4ο Ετήσιο αντάμωμα του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Πελοποννήσου « Οι Τσελιγκάδες»

4ο Ετήσιο αντάμωμα του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Πελοποννήσου « Οι Τσελιγκάδες» 
 ΚΥΡΙΑΚΗ 26 Ιουλίου ΑΙΣΘΗΤΙΚΟ ΔΑΣΟΣ ΣΑΡΑΝΑΠΗΧΟΥ ΩΡΑ 09.00
4ο Ετήσιο αντάμωμα του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Πελοποννήσου « Οι Τσελιγκάδες» στο οροπέδιο Σαρανταπήχου Κορινθίας (ΔΕΛΤΑ).
Συνδιοργανωτές: Περιφέρειας Πελοποννήσου, Π.Ε. Κορινθίας,Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.

To νέο σπαρταριστό σκίτσο του Αρκά

http://www.enikos.gr/data/photos/b33b166d818802faa0e9945a80b0a9af.JPG

H Realnews αυτής της Κυριακής Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να παραιτηθεί". Νέα έκπληξη από τον Γιάνη Βαρουφάκη λίγα 24ωρα μετά το "ναι" στη Βουλή

H Realnews αυτής της Κυριακής 26/7/2015  
 Με τίτλο: "7 κινήσεις Τσίπρα στη σκακιέρα!" κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή η Realnews. H εφημερίδα αποκαλύπτει "τι σχεδιάζει ο πρωθυπουργός για να αλλάξει το σκηνικό" και δημοσιεύει την "ατζέντα των αλλαγών".
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι επτά κινήσεις είναι:

Μια κουκκίδα στον χάρτη - Το νησί που είναι μικρότερο από 1 km² και έχει 1200 κατοίκους [εικόνες]

Μια κουκκίδα στον χάρτη - Το νησί που είναι μικρότερο από 1 km² και έχει 1200 κατοίκους [εικόνες]
 Μια μικρή κουκκίδα σε ετούτο τον πλανήτη ονομάζεται Santa del Islote και βρίσκεται στην Καραϊβική. Είναι κυριολεκτικά ένα κομμάτι βράχου που είναι μόλις 0,012 τετραγωνικά χιλιόμετρα και παρόλα αυτά μετρά 1200 κατοίκους!
Στο νησί κανείς μπορεί να φτάσει με πλοίο από την πόλη Καρταχένα της Κολομβίας, η οποία είναι τέσσερις φορές πιο κατοικημένη από το Μανχάταν.
Το μικρό αυτό νησάκι ανακαλύφθηκε μόλις πριν 150 χρόνια από μια ομάδα ψαράδων. Οι ψαράδες ταξίδευαν από την παραθαλάσσια πόλη Μπαρού και πατώντας στο πόδι τους στο νησάκι διαπίστωσαν πως δεν είχε κουνούπια! Ο πληθυσμός του αγγίζει τους 1.200 ανθρώπους με 90 σπίτια, 2 καταστήματα, ένα εστιατόριο και ένα σχολείο. Ο χώρος, όπως, είναι φυσικό είναι περιορισμένος και έτσι πολλές δομές επεκτείνονται και πάνω από το νερό. Ο μόνος κενός χώρος πάνω στο νησάκι είναι μια μικρή αυλή.
   
Αν και πολλοί κάτοικοι περιγράφουν το νησί ως παράδεισο, το Santa Cruz del Islote δεν έχει ιατρούς, σταθερή παροχή νερού και μοναδική γεννήτρια που λειτουργεί για μόλις πέντε ώρες της ημέρας.
Στην πραγματικότητα η μόνη υπηρεσία που παρέχει το κράτος είναι ένας φύλακας ασφαλείας, ο οποίος έχει τοποθετηθεί στο σχολείο του νησιού και επιβλέπει τα 80 παιδιά.
«Η ζωή εδώ είναι ήρεμη και ευχάριστη», λέει η 66 Juvenal Julio στην Toronto Star. «Δεν έχουμε βία, δεν χρειαζόμαστε αστυνομία, όλοι γνωρίζουμε ο ένας τον άλλον και απολαμβάνουμε τις μέρες μας. Μια λαμπρή ζωή», προσθέτει.

Φλαμπουράρης προς «αντάρτες» του ΣΥΡΙΖΑ: Συνέλθετε, είμαστε κυβέρνηση. «Πρώτος μας στόχος μια όσο το δυνατόν συμφερότερη συμφωνία»

Φλαμπουράρης προς «αντάρτες» του ΣΥΡΙΖΑ: Συνέλθετε, είμαστε κυβέρνηση «Πρώτος μας στόχος να κλείσουμε μία όσο το δυνατόν συμφερότερη συμφωνία» είπε ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ σε ερώτηση αν η κυβέρνηση σκέφτεται το ενδεχόμενο των εκλογών. «Από τη στιγμή που κλειστεί η συμφωνία, τότε ανάλογα με τις συνθήκες θα επανεξετάσουμε την κατάσταση και θα καταλήξουμε στο τι θα κάνουμε παραπέρα» ξεκαθάρισε ο υπουργός τονίζοντας πως «με βάση τα συμφέροντα των εργαζομένων και τους έθνους θα πάρουμε αποφάσεις».

Ορθάνοιχτο παράθυρο για εκλογές αφήνει ο Νίκος Παππάς - "Καρφώνει" αντάρτες και Ζωή Κωνσταντοπούλου! "Όποιος έχει καλύτερο σχέδιο ας έρθει!"

http://www.paraskhnio.gr/wp-content/uploads/2015/01/nikos-pappas.jpg
Τα σενάρια περί εκλογών είναι λογικό να ανακυκλώνονται όταν το κυβερνητικό κόμμα έχει τόσες κοινοβουλευτικές απώλειες, δηλώνει ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς
Στην συνέντευξή του δεν παραλείπει να αναφερθεί και στους "αντάρτες" του ΣΥΡΙΖΑ.
Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τις διαφοροποιήσεις μεγάλου αριθμού βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες ψηφοφορίες για τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές επισημαίνει ότι «η ψήφιση ή μη της συμφωνίας είναι μια οριακή στιγμή» και «η καταψήφιση σημαίνει και άρση της εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση».
 «Η χώρα δε θα μπορεί να πορεύεται με κυβέρνηση μειοψηφίας για πολύ. Χρειάζονται καθαρές συμπαγείς και σταθερές λύσεις» τονίζει ο Ν. Παππάς, ο οποίος σε άλλο σημείο της συνέντευξής του στην εφημερίδα Επένδυση, στην ερώτηση αν σε ενδεχόμενες εκλογές θα συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ η Αριστερή Πλατφόρμα, απαντά: «Αν πάμε σε εκλογές θα πάμε για να εξασφαλιστεί η απολεσθείσα σταθερότητα και πλειοψηφία».

Κόρινθος: Ο βήχας που αψήφησαν στοίχισε τη ζωή σε 19χρονο στρατιώτη - Οι συγγενείς του ζητούν αποζημίωση 500.000€!

Κόρινθος: Ο βήχας που αψήφησαν στοίχισε τη ζωή σε 19χρονο στρατιώτη - Οι συγγενείς του ζητούν αποζημίωση 500.000€! Ενώπιον του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Κορίνθου, προσέφυγαν κατά του Ελληνικού Δημοσίου και ενός ιδιώτη, που υπηρετούσε ως θαλαμοφύλακας στο κέντρο νεοσυλλέκτων Κορίνθου, 6 συγγενείς 19χρονου Ροδίτη, που απεβίωσε, ενώ εξέτιε τη θητεία του.

Ο 19χρονος αγωνιζόταν ως ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής στην ομάδα της «Νίκης» Ρόδου. Με την αγωγή αποζημίωσης, λόγω ψυχικής οδύνης, που υπέβαλαν, ο πατέρας και η μητέρα του εκλιπόντος, διεκδικούν έκαστος το ποσό των 120.000 ευρώ, οι δύο αδελφές του από 100.000 ευρώ και ο παππούς και η γιαγιά του από 30.000 ευρώ.

Ο συνήγορος της οικογένειας, δήλωσε ότι το πόρισμα της διοικητικής έρευνας κάνει λόγο για «θάνατο από οίδημα» παρότι από καταθέσεις που ελήφθησαν προκύπτει ότι ο 19χρονος είχε συνεχή βήχα στο θάλαμο του στρατοπέδου και ότι κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για την περίθαλψή του. Η ιατροδικαστική έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο 19χρονος υπέστη «πνευμονικό οίδημα με ισχαιμία μυοκαρδίου».

Ο αδικοχαμένος εξέτιε ως νεοσύλλεκτος την στρατιωτική του θητεία στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στην Κόρινθο και ειδικότερα στο εκεί 6ο Σύνταγμα Πεζικού. Κατατάχθηκε στη συγκεκριμένη στρατιωτική μονάδα στις 17 Αυγούστου 2010 και τοποθετήθηκε στον 6ο Λόχο. Το απόγευμα της 20ης Αυγούστου του 2010, ένιωσε αδιαθεσία και δυσφορία.

Τα ξημερώματα της Κυριακής 22/8/2010 η οικογένειά του ενημερώθηκε ότι είχε πεθάνει. Η οικογένεια του υποστηρίζει ότι οι υπεύθυνοι της στρατιωτικής μονάδας παρέλειψαν να προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να εξετασθεί ο νεοσύλλεκτος από ειδικευμένο ιατρό, ο οποίος θα μπορούσε να διαγνώσει την κατάσταση της υγείας του και να του χορηγήσει την κατάλληλη ιατροφαρμακευτική αγωγή, η οποία μετά βεβαιότητας θα απέτρεπε το τραγικό αποτέλεσμα του θανάτου ενός υγιέστατου παιδιού.


Πηγή: dimokratiki.gr

.Τα πάνω - κάτω ξανά στο Δημόσιο με "τσεκούρι" έως 20% σε επιδόματα! Ενιαίο μισθολόγιο, δημόσια διοίκηση, κινητικότητα και προσλήψεις οι 4 άξονες

Τα πάνω - κάτω ξανά στο Δημόσιο με `τσεκούρι` έως 20% σε επιδόματα! Ενιαίο μισθολόγιο, δημόσια διοίκηση, κινητικότητα και προσλήψεις οι 4 άξονες
Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το νέο πρόγραμμα έχουν τεθεί νέες αλλαγές στο Δημόσιο και ένα νέο «μπρα ντε φερ» μεταξύ δανειστών και κυβέρνησης βρίσκεται σε εξέλιξη, το οποίο αφορά στο ενιαίο μισθολόγιο, την αξιολόγηση και την αποπολιτικοποίηση της δημόσιας διοίκησης, την κινητικότητα και τις προσλήψεις νέου προσωπικού.
Σύμφωνα με το Έθνος, στο πλαίσιο της συμφωνίας που έχει υπογραφεί με τους εταίρους προβλέπεται η θεσμοθέτηση νέου ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο, με εφαρμογή από το 2016, ο εξορθολογισμός των ειδικών μισθολογίων που αφορούν 250.000 δημοσίους λειτουργούς, η υλοποίηση ενός νέου κύματος κινητικότητας, καθώς και η αποπολιτικοποίηση της δημόσιας διοίκησης.

1η ΚΙΘΑΡΙΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ 2015


Πόσοι υπάλληλοι στελεχώνουν το Δημόσιο – Μικρή μείωση προσωπικού το Μάιο – Όλη η κατανομή ανά υπουργείο

Επικαιροποιημένα στοιχεία για την κατανομή του προσωπικού που στελεχώνει την ελληνική Δημόσια Διοίκηση έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, αναρτώντας στην «Απογραφή» την κατανομή των υπαλλήλων που απασχολούνται στις δημόσιες υπηρεσίες και μισθοδοτούνται από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών.

Οι μετακλητοί υπάλληλοι που εργάζονται στα γραφεία βουλευτών και υπουργών (αναλυτικά στοιχεία)

Στοιχεία για τον αριθμό των μετακλητών υπαλλήλων και των ειδικών συνεργατών βουλευτών, υπουργών και γενικών γραμματέων  δίνει στη δημοσιότητα ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς.
«Η κυβέρνηση σέβεται το δημόσιο χρήμα σε όλα τα επίπεδα και περιστέλλει τη δαπάνη» αναφέρει χαρακτηριστικά, διαβιβάζοντας τα σχετικά στοιχεία στη Βουλή, κατόπιν αιτήματος του βουλευτή της Ν.Δ., Ανδρέα Κατσανιώτη.
«Σας παραθέτουμε τα στοιχεία με τα οποία αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα, σέβεται το δημόσιο χρήμα, περιστέλλει τη δαπάνη του Δημοσίου και προβαίνει σε δημοσιονομικό εξορθολογισμό, μειώνοντας σημαντικά το κόστος των μετακλητών υπαλλήλων, των ειδικών συμβούλων και των ειδικών συνεργατών, σε σχέση με την προηγούμενη κυβέρνηση» επισημαίνει χαρακτηριστικά.
Βάσει των στοιχείων που διαβιβάζονται στη Βουλή:

Εκδήλωση για τα 41 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Εμφάνιση 2015_07_24_IMG_9_109a.jpg«Σαρανταένα χρόνια μετά την πτώση της Χούντας και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στον τόπο μας, η χώρα και ο λαός μας βιώνουν με δραματικό και τραυματικό τρόπο την αμφισβήτηση των δημοκρατικών αρχών και ιδιαίτερα της λαϊκής κυριαρχίας και της κοινοβουλευτικής λειτουργίας από χρηματοοικονομικά συμφέροντα, εκπροσώπους ξένων Κυβερνήσεων και όργανα διεθνών οργανισμών στους οποίους συμμετέχει η χώρα μας, που παρεμβαίνουν ωμά στις εσωτερικές, δημοκρατικές διαδικασίες, παρενέβησαν στη διενέργεια του πρώτου στη διάρκεια της Μεταπολίτευσης δημοψηφίσματος, παρεμβαίνουν στη διαδικασία της νομοθέτησης, την οποία θέλουν να εντάξουν στην προκρούστειο κλίνη των «προαπαιτουμένων» και να την καταστήσουν διακοσμητική, παρεμβαίνουν ακόμη και στην απονομή Δικαιοσύνης, την οποία επιδιώκουν να εξανδραποδίσουν και δεν αναγνωρίζουν τις αποφάσεις της». Αυτό τόνισε η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, ανοίγοντας την εκδήλωση και συζήτηση που πραγματοποιήθηκε απόψε, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 41 χρόνων από την πτώση της δικτατορίας και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, στον προαύλιο χώρο του Μεγάρου της Βουλής, με ομιλητές τον Μανώλη Γλέζο, τον Κώστα Μανταίο, την Πέπη Ρηγοπούλου και τον Σπύρο Χαλβατζή και συντονιστή τον Κώστα Δουζίνα.

Περισσότερα στο video που ακολουθεί: 


Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης

Αργυρό μετάλλιο στην ανοικτή θάλασσα η Αραούζου!

Αργυρό μετάλλιο στην ανοικτή θάλασσα η Αραούζου! Με μία μεγάλη επιτυχία για τα ελληνικά χρώματα άνοιξε σήμερα η αυλαία των αγωνισμάτων κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου του Καζάν. Η Κέλλυ Αραούζου πραγματοποιώντας μία εκπληκτική κούρσα στο τελευταίο χιλιόμετρο, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 5χλμ., τερματίζοντας 1.4 δευτερόλεπτα πίσω από την Αμερικανίδα Χέιλι Άντερσον, η οποία επανέλαβε το θρίαμβό της πριν δύο χρόνια στη Βαρκελώνη και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε η Γερμανίδα Φίνια Βούνραμ.

Μόνο οργή! Αυτοί είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι που δεν έκοψαν ποτέ τους μισθούς τους λόγω Μνημονίου - Συνέχιζαν να παίρνουν 7.000 ευρώ το μήνα

Μόνο οργή! Αυτοί είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι που δεν έκοψαν ποτέ τους μισθούς τους λόγω Μνημονίου - Συνέχιζαν να παίρνουν 7.000 ευρώ το μήνα 
 Κακουργηματική δίωξη άσκησε η Εισαγγελέας Διαφθοράς κατά της ηγεσίας και στελεχών του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, καθώς ο φορέας, που ανήκει στο υπουργείο Ανάπτυξης ,δεν εφάρμοσε τους μνημονιακούς νόμους για περικοπές σε μισθούς και επιδόματα.

Όπως καταλαβαίνει λοιπόν κανείς, οι μειώσεις μισθών και η κατάργηση των προκλητικών επιδομάτων δεν αφορούσε τα συγκεκριμένα στελέχη που συνέχιζαν να απολαμβάνουν τους παχυλούς μισθούς τους και επιδόματα οπως το επίδομα κυλικείου.

Στο σκοτάδι βυθίστηκε η Πάτρα – Μεγάλα προβλήματα στο κέντρο - Εγκλωβισμοί πολιτώνν σε ασανσέρ

Στο σκοτάδι βυθίστηκε η Πάτρα – Μεγάλα προβλήματα στο κέντρο - Εγκλωβίστηκαν συμπολίτες σε ασανσέρ  Διακοπή ρεύματος
Στο σκοτάδι βυθίστηκε μεγάλο κομμάτι του κέντρου της Πάτρας μετά από ξαφνική διακοπή ρεύματος λίγο μετά τις 9 το βράδυ. Χωρίς ρεύμα έμειναν  σπίτια και καταστήματα, στην Αράτου, Όθωνος Αμαλίας, Αγίου Ανδρέου, Ρήγα Φεραίου, Μαιζώνος, Κορίνθου και όλες οι άλλες προς τη Γούναρη.
Τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί είναι μεγάλα. Η ΔΕΗ έχει ενημερωθεί σχετικά και συνεργία της επιχειρούν να αποκαταστήσουν την βλάβη.
Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί 8 κλήσεις προκειμένου να απεγκλωβίσει συμπολίτες που κλείστηκαν σε ασανσέρ την ώρα της διακοπής του ρεύματος σε οδούς όπως Αγ. Διονυσίου, Σαρανταπόρου,  Γούναρη Έλληνος Στρατιώτου, Ερενστρώλε κ.α.
Το ρεύμα στο κέντρο της Πάτρας επανήλθε πριν από λίγο  Σύμφωνα με πληροφορίες καταστράφηκαν δύο υπόγεια καλώδια τα οποία και θα αντικατασταθούν το πρωί του Σαββάτου. Στην παρούσα φάση η παροχή ρεύματος γίνεται μέσω άλλης "οδού".