Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Εσωκομματική «αναμέτρηση» στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ - Με ομιλία Τσίπρα η έναρξη

Εσωκομματική «αναμέτρηση» στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ 
 Με ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, στις 10.00 το πρωί της Πέμπτης θα ξεκινήσουν οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στο Σινέ Κεραμεικός, όπου θα ληφθούν αποφάσεις για τις διαδικασίες που θα οδηγήσουν σε ξεκαθάρισμα του εσωκομματικού τοπίου.

Την παραμονή της συνεδρίασης, ο κ. Τσίπρας έστειλε σαφή μηνύματα προς την εσωκομματική αντιπολίτευση, κάνοντας λόγο για «λαθροχειρία» σε ό,τι αφορά στην ερμηνεία του δημοψηφίσματος και έριξε στο τραπέζι το χαρτί των εκλογών λέγοντας ότι δε μπορεί να συνεχίσει ως κυβέρνηση μειοψηφίας.

Για ένα ημίχρονο ήταν... πρωταθλητής! - Ο καλύτερος Ολυμπιακός του καλοκαιριού νίκησε 2-1 την Τβέντε

Ο καλύτερος Ολυμπιακός του καλοκαιριού! Το καλύτερο -έως τώρα- πρόσωπό του εμφάνισε ο Ολυμπιακός στο φιλικό ματς κόντρα στην Τβέντε, την οποία νίκησε 2-1, στο "Veenoord". Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο οι πρωταθλητές είχαν ωραίες συνεργασίες, καλή ανάπτυξη, πίεση στον αντίπαλο ψηλά και παράλληλα έδειξαν πως άξιζαν περισσότερα γκολ. Κορυφαίοι Πάρντο, Φορτούνης και Ομάρ
 O Άλφρεντ Φινμπόγκασον δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Μάρκο Σίλβα και πιθανότατα θα παίξει το Σάββατο (1/8) απέναντι στην Φέγενορντ στο "De Kuip". 
Ο Ολυμπιακός ανέκτησε σχετικά γρήγορα τον έλεγχο του αγώνα και δημιούργησε,αλλά... και έχασε πολλές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, κατά τη διάρκεια του οποίου είχε -εκτός από τα γκολ- και δύο δοκάρια. Ο Καπίνο είχε μια καλή απόκρουση στο 6', όμως η συνέχεια ανήκε στον Ολυμπιακό. Στο 9' παράλληλα σέντρα του Πάρντο έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Στο 13' μια προβολή του Φορτούνη πέρασε μόλις άουτ, ενώ στο 22' είχαμε και δεύτερο δοκάρι, αυτή τη φορά από σουτ του Ντουρμάζ.
Στο 29' ο Φορτούνης έπαιξε το "ένα-δύο" με τον Χάρα και πλάσαρε εξαιρετικά, κάνοντας το 1-0 για τον Ολυμπιακό. Το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού ήρθε στο 45' όταν ο Ντουρμάζ έβγαλε αριστερά στον Πάρντο, ο οποίος με τρεις επαφές και υπό πίεση έφτασε στα όρια της περιοχής και με ωραίο σουτ πέτυχε το 2-0! 
 Οι "ερυθρόλευκοι" δεν ήταν καλοί στο δεύτερο ημίχρονο, μολαταύτα η λήξη του αγώνα τους βρήκε νικητές. Εδωσαν και δικαιώματα στους αντίπαλους τους με αποτέλεσμα να μειώσουν με τον Ζίγιετς στο 77' που "εγραψε" το τελικό 2-1, με φαλτσαριστή λόμπα.
 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Kαπίνο, Oμάρ (73’ Σάλιακας), Σαλίνο, Αυλωνίτης, Βούρος, Μιλιβόγεβιτς (46’ Ζντιέλαρ), Μπουχαλάκης (46’ Κασάμι), Φορτούνης (46’ Φουστέρ), Ντουρμάζ (46’ Ντοσεβί), Πάρντο (68’ Γιαννιώτας), Χάρα (46’ Πουλίδο).
ΤΒΕΝΤΕ:
Ντρόμελ, Άντερσεν, Ουβίνι (63’ Φαν ντερ Χέιντεν), Μπάιεν, Σίλντερ (46’ Φαν ντερ Λέλι) , Εμπεσίλιο, Τάπια (46’ Μοκότσο), Ζίγιετς, Καμπράλ (46’ Μοχτάρ), Όστερβαϊκ, Χέλσερ (46’ Ντα Κρους). 

Θρήνος για το θάνατο της κόρης του Στέλιου Παπαθεμελή - Σκοτώθηκε όταν έπεσε από τον 7ο όροφο πολυκατοικίας

Θρήνος για το θάνατο της κόρης του Στέλιου Παπαθεμελή - Σκοτώθηκε όταν έπεσε από τον 7ο όροφο πολυκατοικίας 
 Συγκλονισμένη είναι η κοινή γνώμη από τον άδικο χαμό της 48χρονης κόρης του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Στέλιου Παπαθεμελή, η οποία λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ της Τετάρτης έπεσε από τον έβδομο όροφο κτιρίου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
Πηγή φωτό από seleo.gr  Η γυναίκα βρισκόταν στον 7ο όροφο του κτιρίου όπου διατηρεί και το πολιτικό του γραφείο ο Στέλιος Παπαθεμελής και υπό αδιευκρινιστες συνθήκες βρέθηκε στο κενό.
Στο σημείο έσπευσαν αμέσως το ΕΚΑΒ και η αστυνομία αλλά δυστυχώς ήταν πολύ αργά για την 48χρονη γυναίκα. 
Από την αστυνομία έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια που οδήγησαν την κόρη του πρώην υπουργού στο κενό από τον έβδομο όροφο του κτιρίου επί της οδού Ερμού. Επίσημα, η αστυνομία αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, όπως του ατυχήματος αλλά και της αυτοκτονίας.
Οι αστυνομικοί παίρνουν σειρά καταθέσεων από στενά συγγενικά πρόσωπα της γυναίκας, με στόχο να φτάσουν στην άκρη του νήματος...
Ωστόσο από το περιβάλλον του Στέλιου Παπαθεμελή αναφέρουν πως πρόκειται για ατύχημα όταν η άτυχη γυναίκα προσπάθησε να φτιάξει τη σημαία που βρισκόταν στο συγκεκριμένο σημείο του κτιρίου.  
newsit.gr

Πέτρος Τατούλης "Οι Πελοποννήσιοι πολίτες να μην ανταποκριθούν στο νέο μνημόνιο χωρίς προαπαιτούμενα"



Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης,  κατά την τοποθέτησή του στη σημερινή συνεδρίαση της ΕΝ.ΠΕ., προέβη σε πολιτική παρέμβαση σε ότι αφορά τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και δήλωσε ότι δεν είναι δυνατόν οι Έλληνες πολίτες να ανεχθούν νέα μέτρα και επώδυνα μνημόνια που ψηφίζει η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση χωρίς προαπαιτούμενα.
Ο κ. Τατούλης επεσήμανε ότι καλεί τους Πελοποννήσιους πολίτες να μην ανταποκριθούν σε κανένα μέτρο του νέου μνημονίου, που υπερψήφισαν κυβέρνηση και αντιπολίτευση, αν πρώτα δεν συντελεστεί άμεση μείωση του μισθού των βουλευτών κατά 30%, μείωση κατά 50% των τακτικών επιχορηγήσεων των κομμάτων και πλήρη κατάργηση των έκτακτων επιχορηγήσεων και ανάθεση έρευνας σε ανεξάρτητη αρχή με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τον οικονομικό έλεγχο των κομμάτων.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΕΛΛΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ


http://www.sofokleousin.gr/files/AA_2015/Medsin/farmakeio_124201912.jpg
Ο Υπεύθυνος του Τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής νομού Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, σχετικά με τις προθέσεις της κυβέρνησης ως προς τους ιδιοκτήτες και υπευθύνους φαρμακείων, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ



Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Καραγκούνης, απαντώντας στις δηλώσεις του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΚΟΚΚΙΝΟ», έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Τσίπρας, εκπροσωπώντας και τον κ. Καμμένο, απευθύνθηκε σήμερα στους συντρόφους του, που τον πολεμούν.
Συνέχισε όμως τα ψέματα και δεν τόλμησε να πει καμία αλήθεια.
Βεβαίως και είχε πει πως “θα καταργήσει το μνημόνιο με ένα άρθρο και ένα νόμο”. Όπως είχε πει πως “θα βαράει τους ζουρνάδες και θα χορεύουν οι αγορές”. Όπως και μετά τις εκλογές είχε πει “τέλος οι αξιολογήσεις, τέλος τα μνημόνια”.
Εμείς ζητάμε μόνο ένα: Να μην κάνει το εσωτερικό πρόβλημα του κόμματός του μείζον πρόβλημα για όλη τη χώρα».

Συνάντηση της Προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου με τον Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Γιώργο Σταυρόπουλο

Εμφάνιση 2015_07_29_IMG_9_111.jpgΗ υποβάθμιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την εφαρμογή των μέτρων λιτότητας και το περιεχόμενο της Δήλωσης που εξέδωσε χθες η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ), σχετικά με την επίδραση των συνεχιζόμενων μέτρων λιτότητας στα ανθρώπινα δικαιώματα, συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε σήμερα στη Βουλή, η Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Ζωή Κωνσταντοπούλου, με τον Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, κ. Γιώργο Σταυρόπουλο.
 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

 Συνάντηση του Ευ. Μεϊμαράκη με τον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, συνοδευόμενος από τους βουλευτές του Κόμματος κ.κ. Χρήστο Σταϊκούρα, Κυριάκο Μητσοτάκη και Κώστα Καραγκούνη, συναντήθηκε με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννη Στουρνάρα. Αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Μεϊμαράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
  
«Είχαμε μια γόνιμη συζήτηση με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, τον θεματοφύλακα της σταθερότητας της οικονομίας. Η χώρα στα τέλη του 2014, η οικονομία της και το τραπεζικό σύστημα, είχαν σταθεροποιηθεί και όλοι αισθανόμασταν την ασφάλεια, η οποία υπήρχε.
Δυστυχώς, το πρώτο εξάμηνο του 2015, καταγράφονται πολύ μεγάλα προβλήματα, τα οποία εάν υπήρχε μια διαχείριση με σύνεση και σωφροσύνη, σήμερα δεν θα υπήρχαν. Δηλαδή, η ανάπτυξη έχει γίνει ύφεση, τα πρωτογενή πλεονάσματα έχουν γίνει ελλείμματα και το τραπεζικό σύστημα λόγω και των κεφαλαιακών περιορισμών χρειάζεται και πάλι ανακεφαλαίωση.
Μπορούμε να βρούμε λύσεις και να αισιοδοξούμε εάν τελικά κλείσει η κυβέρνηση μια συμφωνία, μέσα στον Αύγουστο, και μπορέσουμε με την ψυχραιμία και τη συναίνεση που απαιτείται αυτές τις ώρες να οδηγήσουμε την οικονομία και τη χώρα προς το δρόμο της ανάπτυξης και της συνεννόησης και της συναίνεσης των πολιτικών δυνάμεων για να βρούμε αυτές τις λύσεις από κοινού».


Άλλες συναντήσεις του κ. Μεϊμαράκη


Επίσης ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, συναντήθηκε σήμερα με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων, καθώς και με εκπροσώπους Σωματείων πωλητών Λαϊκών Αγορών.
Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας  ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δύο κλάδοι

Χάκερς κατέλαβαν αυτοκίνητο και το έριξαν στο χαντάκι (VIDEO)

Χάκερς κατέλαβαν αυτοκίνητο και το έριξαν στο χαντάκι (VIDEO) 
techit.gr
Κι όμως οι χάκερς δεν εισβάλλουν μόνο στους υπολογιστές, αλλά μπορούν να πάρουν τον έλεγχο και ενός αυτοκινήτου εξ αποστάσεως.
Σε μια εντυπωσιακή επίδειξη των διευρυμένων δυνατοτήτων τους οι χάκερς ανέλαβαν τον έλεγχο των φρένων και άλλων συστημάτων ενός τζιπ Cherokke, το οποίο έβγαλαν από το δρόμο και το έριξαν σε ένα χαντάκι!

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην εθνική οδό Κορίνθου - Πατρών στο Ρίο

ΦΩΤΟ από ''Ολυμπία Οδός''
Ολιγόωρες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στην Ν.Ε.Ο. Κορίνθου – Πατρών στην περιοχή του Κόμβου του Ρίου, από τις 22:00 το βράδυ... της Πέμπτης 30 Ιουλίου 2015 έως το αργότερο τις 06:00 το πρωί.
Συγκεκριμένα, η κυκλοφορία με κατεύθυνση προς Πάτρα θα εκτρέπεται προς την ΠΕΟ (περί τη ΧΘ 205,5) και: - τα οχήματα με κατεύθυνση προς Πάτρα και Πύργο θα συνεχίζουν μέσω της ΠΕΟ προς Νοσοκομείο, Πανεπιστήμιο, Πάτρα και Ευρεία Παράκαμψη Πάτρας.
Όσοι επιθυμούν να κινηθούν στην Ευρεία Παράκαμψη Πάτρας, θα επανέρχονται σε αυτήν από τον ανισόπεδο κόμβο Μποζαϊτίκων μέσω της οδού Διοδώρου. - τα οχήματα με κατεύθυνση προς Γέφυρα και το Πορθμείο, θα κινούνται επί της οδού Εγνατίας με κατεύθυνση προς το πορθμείο του Ρίου. Όσοι επιθυμούν να κινηθούν προς τη Γέφυρα θα εισέρχονται από τον ανισόπεδο κόμβο του Πορθμείου Ρίου όπως φαίνεται στο παραπάνω σχηματικό διάγραμμα...
 Η κατεύθυνση προς Αθήνα δεν επηρεάζεται και θα λειτουργεί κανονικά.
Όπως επισημαίνει η ''Ολυμπία Οδός'' οι ρυθμίσεις είναι απαραίτητες προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες συντήρησης ασφαλτοτάπητα.

Προφυλακίστηκε η μαύρη χήρα για το έγκλημα της Κοιλάδας!

Αργολίδα: Προφυλακίστηκε η μαύρη χήρα για τη δολοφονία του καπετάνιου - Η απολογία της και τα νέα στοιχεία για το έγκλημα της Κοιλάδας! 
 Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, η 38χρονη Δήμητρα Βούλγαρη κρίθηκε προφυλακιστέα, για τη δολοφονία του συζύγου της, στην Κοιλάδα Αργολίδας τον περασμένο Δεκέμβριο. Η ίδια αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες για το έγκλημα που πάντως αρχικά ομολόγησε στην αστυνομία και είπε ότι δεν βρισκόταν στο σπίτι, τη στιγμή που ο καπετάνιος έπεσε νεκρός.

"Ξέμειναν" λόγω βλαβών τα απορριμματοφόρα στο Ξυλόκαστρο - Άμεση βοήθεια από τους Δήμους Βέλου-Βόχας και Σικυωνίων - Ευχαριστίες Δημάρχου

http://www.mikresagelies.gr/wp-content/uploads/2013/06/kathariotita-dfgdfga.jpg
Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος, εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου, ευχαριστεί θερμά το Δήμαρχο Βέλου-Βόχας κ. Αννίβα Παπακυριάκο και το Δήμαρχο Σικυωνίων κ. Σπύρο Σταματόπουλο, για την άμεση ανταπόκρισή τους στο αίτημα για διάθεση απορριμματοφόρων, για τις επόμενες ημέρες, στο Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.
Το αίτημα προς τους όμορους Δήμους προέκυψε, μετά τις μηχανικές βλάβες που υπέστησαν τελευταίως απορριμματοφόρα του Δήμου, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η διαδικασία της αποκομιδής.
 Η άμεση ανταπόκρισή τους επιβεβαιώνει την άριστη συνεργασία που υπάρχει και την κοινή προσπάθεια όλων για την επίλυση των προβλημάτων που παρουσιάζονται εντονότερα, στην παρούσα φάση, σε όλα τα επίπεδα της διοίκησης, στη χώρα.

Παράταση στην υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα επισιτιστικής συνδρομής

Από τον Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης ανακοινώθηκε ότι δόθηκε παράταση στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα επισιτιστικής & βασικής υλικής συνδρομής (ΤΕΒΑ) έως την 26/8/2015

Ερασιτεχνικό Τουρνουά Beach Volley στο Ξυλόκαστρο

Το Ερασιτεχνικό Τουρνουά Beach Volley διοργανώνεται από το Γ.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ υπό την αιγίδα του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και θα διεξαχθεί το τριήμερο 31 Ιουλίου - 2 Αυγούστου 2015 στο γήπεδο «ΣΦΥΡΗ – ΚΑΡΑΝΤΑΣΙΟΥ» στην Παραλία Ξυλοκάστρου. Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Πέμπτη 30 Αυγούστου 2015

Ξυλόκστρο: 13η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών

http://posea.gr/imgs/aim%20mplouzes%202_%20______%20________%20______________%20-________.jpg
ΚΥΡΙΑΚΗ 2 Αυγούστου
ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΩΡΑ 20.00
13η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών
Υποδοχή φλόγας στο Ξυλόκαστρο
ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ  ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ (πρωί και απόγευμα)
Αιμοδοσία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών σε συνεργασία με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Ξυλοκάστρου.

Πετυχημένη ασκηση Πυρόσβεσης στον Πευκιά Ξυλοκάστρου


Απόλυτη επιτυχία σημείωσε άσκηση πυρόσβεσης χθες, 28 Ιουλίου 2015 που πραγματοποιήθηκε στο αισθητικό δάσος «Πευκιάς Ξυλοκάστρου».
Η άσκηση έγινε με τη συμμετοχή Υπηρεσιών του Δήμου, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κιάτου, Εθελοντικών Ομάδων, παρουσία του Δημάρχου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κ. Ηλία Ανδρικόπουλου, του Αντιδημάρχου κ. Εμμανουήλ Αλογογιάννη, του Προέδρου της τοπικής κοινότητας Χελυδορίου κ. Γεωργίου Κανελλόπουλου κλπ.

pirosvesis.00

ΔΕΡΒΕΝΙ: 7ο Συναπάντημα Ευρωστίνιων 2015

ΣΑΒΒΑΤΟ 1 Αυγούστου
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ ΩΡΑ 21.00
ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ ΕΥΡΩΣΤΙΝΙΩΝ 2015
Α΄ΜΕΡΟΣ: Πρόσωπα και στιγμές από το χθες και το σήμερα. Μια αναφορά σε πρόσωπα και γεγονότα του τόπου μας, φόρος τιμής στην πολιτιστική μας παρακαταθήκη.
Β΄ΜΕΡΟΣ: Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών και μουσική βραδιά με παραδοσιακά και λαϊκά  τραγούδια.

Στο Μελλίσι «LIVE ROCK βραδιά με πανσέληνο στην παραλία»

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 Ιουλίου ΩΡΑ 21.30
ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΕΛΙΣΣΙΟΥ
«LIVE ROCK βραδιά με πανσέληνο στην παραλία» από τον Προοδευτικό Σύλλογο Μελισσίου και το καφέ μπαρ «Heaven»

Στο Δερβένι οι “Φύλακες του γαλαξία”

Για 9η συνεχή χρονιά , ο θερινός Δημοτικός κινηματογράφος του ΔερβενίουΤο διάλειμμα” ,  συνεχίζει και φέτος, με μεγάλη επιτυχία να ταξιδεύει τους εραστές της έβδομης τέχνης σε μαγικές διαδρομές κάτω από τη λάμψη των αστεριών. μας κρατήσει συντροφιά με την προβολή ταινιών ποιότητας, όπως μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια της λειτουργίας του. 

Το διάλειμμααπόψε, Τετάρτη 29/7 και αύριο Πέμπτη 30/7 στις 10:00 το βράδυ προβάλει την ταινία (Δράσης, Επιστημονική φαντασία, 120΄, 2014) 

                             Φύλακες του γαλαξία

 Σε σκηνοθεσία :Τζέιμς Γκαν
Πρωταγωνιστούν : Κρις Πρατ, Ζόι Σαλντάνα, Ντέιβ Μπαουτίστα, Μπράντλεϊ Κούπερ, Λι Πέις, Μάικλ Ρούκερ, Κάρεν Γκίλαν, Γκλεν Κλόουζ, Μπενίτσιο Ντελ Τόρο.


 
Η υπόθεση του έργου: 
 Έτη φωτός μακριά από τη γη, ο Peter Quill είναι ένας αυθάδης τυχοδιώκτης που κλέβει μια μυστηριώδη ουράνια σφαίρα. Την ίδια σφαίρα όμως εποφθαλμιά και ο πανίσχυρος κακός Ronan, που όπως είναι φυσικό εξαπολύει ένα κυνηγητό για τον εντοπισμό του Peter. Μόνο που εκείνος για να γλιτώσει αποφασίζει - θέλοντας και μη - να συμμαχήσει με ένα μάτσο απροσάρμοστους: τον Rocket, ένα οπλισμένο ρακούν, τον Groot, ένα ανθρωποειδές που μοιάζει με δέντρο, την αινιγματική Gamora και τον διψασμένο για εκδίκηση Drax. Η απειλητική δύναμη της ουράνιας σφαίρας και το κακό που μπορεί να επιφέρει στο σύμπαν, απαιτεί όλες τις δυνάμεις αυτής της ομάδας φαινομενικά αταίριαστων ηρώων...

Η Ώρα της Δικαιοσύνης: Πόσοι εργαζόμενοι μονιμοποιούνται μετά από αμετάκλητες αποφάσεις (ΦΕΚ)

Συνολικά 827 εργαζόμενοι δικαιώθηκαν στις δικαστικές αίθουσες και καταλαμβάνουν θέσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ) στο δημόσιο και κυρίως σε δήμους, έπειτα από αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις. Σχετική απόφαση δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β’ 1488/2015.
Η κατανομή των θέσεων στις οποίες επιστρέφουν οι εργαζόμενοι, ανά φορέα, είναι η εξής:

Κατατέθηκε το Ν/Σ για την αυτοτέλεια των ΟΤΑ: Τι αλλάζει στα οικονομικά των δήμων (νομοσχέδιο)

Κατατέθηκε το σχέδιο Νόμου με τίτλο «Αυτοτελής υπηρεσία ελέγχου νομιμότητας Ο.Τ.Α. – Οικονομιμή βιωσιμότητα και αυτοτέλεια Ο.Τ.Α. – Κανόνες Δημοσιονομικής Διαχείρισης και άλλες διατάξεις θεμάτων Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης». Το σχέδιο νόμου υπογράφουν οι υπουργοί Εσωτερικών Ν. Βούτσης και Οικονομικών Ε. Τσακαλώτος.
Συγκεκριμένα, ανάμεσα στα άλλα, προβλέπεται:

Αλλάζει ο ΕΝΦΙΑ - Ποιοι θα πληρώσουν τις αλλαγές

2282605-656x410.jpg
Μεγάλες αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ με θύματα όσους διαθέτουν ακίνητα σε περιοχές με υψηλότερες αντικειμενικές φέρνει το υπουργείο οικονομικών.
Τη δέσμευση ότι ο ΕΝΦΙΑ φέτος θα αλλάξει έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ.
«Θα εξετάσουμε αλλαγές ώστε ο ΕΝΦΙΑ να καταστεί πιο δίκαιος και πιο αποτελεσματικός» υποστήριξε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξιάδης.

Για να πάνε σε εκλογές πρέπει να παραιτηθούν!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Αλήθεια, όταν εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για εκλογές – με αποκλειστικό σκοπό να λύσουν τα εσωκομματικά τους προβλήματα – τι ακριβώς εννοούν;
Ως γνωστόν, σύμφωνα με το άρθρο 41, παράγραφος 4 του Συντάγματος, «η Βουλή που εκλέχθηκε μετά τη διάλυση της προηγουμένης δεν μπορεί να διαλυθεί πριν περάσει ένα έτος αφότου άρχισε τις εργασίες της, εκτός από τις περιπτώσεις του άρθρου 37 παράγραφος 3 και της παραγράφου 1 του άρθρου αυτού». 
Το άρθρο 37, παράγραφος 3 προβλέπει ότι σε περίπτωση που χαθεί η Δεδηλωμένη, αρχίζει η διαδικασία των διερευνητικών εντολών από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 

Χρυσή Αυγή: Ο Τσίπρας ομολόγησε σήμερα την μνημονιακή του κωλοτούμπα - Η "Βαρουφακειάδα" των καναλιών

Για την συνέντευξη Τσίπρα στον Ρ/Σ “Στο Κόκκινο”

Ο Τσίπρας ομολόγησε σήμερα την εξαπάτηση του Ελληνικού λαού, την μνημονιακή του κωλοτούμπα και την προδοσία του "ΟΧΙ", που με δική του ευθύνη μεταφράστηκε σε ένα άθλιο και επονείδιστο "ΝΑΙ". Ο Σύριζα απέδειξε μέσα σε λίγους μήνες πως αποτελεί την θλιβερή συνέχεια του χρεωκοπημένου πολιτικού συστήματος, που μόνο η Χρυσή Αυγή αντιμάχεται, με στόχο μία ελεύθερη και ισχυρή Ελλάδα.


Ανακοίνωση για την "Βαρουφακειάδα" των καναλιών

Η υπόθεση Βαρουφάκη είναι ένα γελοίο θέατρο άνευ ουσίας με σκοπό να καλυφθεί το αίσχος του τρίτου, επαχθούς μνημονίου. Αν ήθελαν οι μνημονιακοί σύντροφοι του Σύριζα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ) την διερεύνηση πιθανών ποινικών ευθυνών Βαρουφάκη, αρκούσαν 30 υπογραφές για να ξεκινήσει η διαδικασία σύστασης προανακριτικής επιτροπής. Δεν έγινε όμως τίποτα, γιατί τα συστημικά κόμματα έχουν άριστη συνεργασία και προσκυνούν από κοινού τους διεθνείς τοκογλύφους.
 
Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. Μ. ΚΟΝΣΟΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ



http://images32.inewsgr.com/2133/21331170/1.jpg
Ο Υπεύθυνος του Τομέα Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, για τα προβλήματα στον τουρισμό των νησιών εξαιτίας της παράνομης μετανάστευσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Συνάντηση της Προέδρου της Βουλής με τον Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, κ. Γιώργο Σταυρόπουλο

Εμφάνιση 2015_07_24_IMG_9_109a.jpgΣυνάντηση με τον Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, κ. Γιώργο Σταυρόπουλο θα έχει σήμερα στη Βουλή, στις 3μμ, η Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Ζωή Κωνσταντοπούλου.
 
Μετά το πέρας της συνάντησης, θα γίνουν δηλώσεις προς τους εκπροσώπους του Τύπου.

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης