Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

Με γκολ του Τριανταφυλλόπουλου ο Παναθηναϊκός 1 - 0 τον Άρη Λεμεσού σε φιλικό ξεμούδιασμα ενόψει Μπριζ

  Δοκιμές και ξεμούδιασμα ενόψει Μπριζ
Ο Παναθηναϊκός με γκολ του Κώστα Τριανταφυλλόπουλου επιβλήθηκε 1-0 του Άρη Λεμεσού στο «Απ. Νικολαϊδης», σε φιλικό που έγινε κεκλεισμένων των θυρών για οπαδούς και δημοσιογράφους, Ο νεαρός Δερβενιώτης στόπερ πήρε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Καλτσά στο 40' και έστειλε την μπάλα στο πλεκτό. 
Με το μυαλό στον επαναληπτικό με την Κλαμπ Μπριζ στο Βέλγιο την Τετάρτη (5/8, 21:30) ο Γιάννης Αναστασίου θέλοντας να έχει όλους τους παίκτες σε αγωνιστική ετοιμότητα, ζήτησε ένα φιλικό στο ενδιάμεσο των δύο αγώνων και η αποψινή αναμέτρηση με τον Άρη Λεμεσού στην Λεωφόρο ήταν προς αυτή την κατεύθυνση.
Ο Έλληνας τεχνικός έδωσε χρόνο συμμετοχής σε αρκετούς εκ των «πρασίνων» αλλά και στους «κομμένους» Ντίνα και Σπυρόπουλο για να έχουν παιχνίδια στα πόδια τους ενόψει της επόμενης ποδοσφαιρικής τους στέγης.

Η σύνθεση του Παναθηναϊκού: Στιλ, Μπούρμπος (65' Σπυρόπουλος), Χουχούμης (65' Νάνο), Τριανταφυλλόπουλος, Σάντσεθ (46' Μαρινάκης), Δώνης, Λαγός, Ατζαγκουν (65' Αγγελοπουλος), Λουντ (65' Ντίνας), Πέτριτς (65' Κλωναρίδης), Καλτσάς

Φιλική νίκη ο Αστέρας, 1-0, επί του ΠΑΣ Γιάννινα

  Φιλική νίκη ο Αστέρας, 1-0, επί του ΠΑΣ Γιάννινα  

Στο πρώτο φιλικό παιχνίδι που έδωσε στην Τρίπολη για την φετινή αγωνιστική περίοδο ο Αστέρας, νίκησε τον ΠΑΣ Γιάννινα με 1-0, χάρη στο εκπληκτικό γκολ που σημείωσε στο 2ο λεπτό ο Βασίλης Σκούρτης με δυνατό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή.

Οι Αρκάδες είχαν την υπεροχή στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και είχαν καλές ευκαιρίες για γκολ στις προσπάθειες των Φούντα (14'), Αλόκο (28'), Μπαράλες (39'), Λανθαρότε (53'), Χαμντανί (65'), Ιγκλέσιας (68') και Μπερτόγλιο (90').
Από την πλευρά του, ο ΠΑΣ είχε την ευκαιρία να σκοράρει στο 35ο λεπτό, όμως το πέναλτι που εκτέλεσε ο Τσάβες απέκρουσε θεαματικά ο Κοσίσκι, όπως και στο 89ο λεπτό όταν στο τετ α τετ του Σαπαλίδη με τον Θεοδωρόπουλο ο τερματοφύλακας του Αστέρα αντέδρασε σωστά. Διαιτητής ήταν ο Δελφάκης.
ΑΣΤΕΡΑΣ: Kositcky (60' Θεοδωρόπουλος), Ζησόπουλος (46' Mukam), Παντελιάδης (64' Κυριακόπουλος), Alloco (46' Sankare), Tormena (46' Γκόιαν), Wato (46' Iglesias), Dudu (46' Hamdani), Δημούτσος (46' Mazza), Σκούρτης (46' Bertollio), Φούντας (46' Lanzarote), Barrales (41' Γιάννου).
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Βελλίδης 70' Περιστερίδης), Αυγενίκου (46' Σκόνδρας), Καρανίκας (68' Κοζάκης), Μπέριος, Ναδάλες (60' Μυρθιανός), Ακόστα (60' Ηλιάδης), Τσουκαλάς, Τζημόπουλος (68' Κοζορώνης), Ίλιτς (76' Γαρουφαλιάς), Τσάβες (68' Κρητικός), Μανιάς (60' Σαπαλίδης).

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: O Αλέξης Τσίπρας υποσχέθηκε «τον ουρανό με τ’άστρα» αλλά οδηγεί τη χώρα προς τα πίσω

               ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ                 κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ FOCUS  


http://www.voria.gr/images/ZAHTeEBIKLd01IEMk5sq.jpg



ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Μεϊμαράκη, διαθέτετε βασικά και εσείς – όπως ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας – μαγικές δυνάμεις;
ΕΥ. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: Μαγικές δυνάμεις;
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:Ο Ιησούς μετέτρεψε κάποτε το νερό σε κρασί. Ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος για πολλούς Έλληνες ψηφοφόρους θεωρείτο μέχρι πρόσφατα σαν πολιτικός Μεσσίας, έχει de facto μετατρέψει το τρανταχτό „όχι“ του δημοψηφίσματος στις αρχές Ιουλίου σε „ναι“. Ένα πολιτικό μαγικό τρικ. Μπορείτε να μας εξηγήσετε, πώς συμβαίνει αυτό;
ΕΥ. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: Α, μάλιστα… Όχι! Αυτού του είδους η μαγεία μού είναι ξένη. Το δημοψήφισμα ήταν μία φθηνή κίνηση ελιγμού (τακτικισμός) – και ένα μεγάλο λάθος του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πώς αξιολογείτε τη μέχρι τώρα επίδοση της κυβέρνησης;
ΕΥ. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: Ο κ. Τσίπρας συμπλήρωσε ήδη έξι μήνες στην εξουσία. Αν και υποσχέθηκε στους Έλληνες ‘’τον ουρανό με τ’ άστρα’’, οδηγεί από τότε τη χώρα προς τα πίσω. Μετά το καταστροφικό πρώτο εξάμηνο και την εισαγωγή των ελέγχων κυκλοφορίας κεφαλαίων (capital controls) πρέπει να υπολογίζουμε ότι η ύφεση θα ξεπερνάει το 3%. Αυτό σημαίνει αυτομάτως αύξηση της ανεργίας.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θεωρείτε τον Αλέξη Τσίπρα αξιόπιστο;
ΕΥ. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: Εμένα ως Έλληνα με ανησυχεί ιδιαίτερα, όταν τίθενται τέτοια ερωτήματα για τον Έλληνα Πρωθυπουργό. Ο Τσίπρας είναι ο Πρωθυπουργός μας, εκπροσωπεί τη χώρα, την οποία αγαπώ. Τί είναι για μένα επίσης εξίσου αδιαπραγμάτευτο: Το ότι η Ελλάδα πρέπει να έχει ένα σαφή ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Αυτό δεν επιτρέπεται να αλλάξει με τίποτα.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πιστεύετε, λοιπόν, ότι οι διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές θα μπορούσαν να αποτύχουν ακόμη και στο τελευταίο λεπτό;

ΕΥ. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: Είστε σίγουροι ότι η συμφωνία έχει ήδη ολοκληρωθεί; Έως την επίτευξη μίας συμφωνίας πρέπει να ξεπεραστούν ακόμη πολλά εμπόδια. Ένα είναι σίγουρο: εάν δεν υπάρξει συμφωνία, θα αποτελούσε (αυτό) μία καταστροφή για την Ελλάδα, αλλά και μεγάλο πισωγύρισμα για την υπόλοιπη Ευρώπη.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:O πρώην Υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης δε φαίνεται να τα βλέπει τα πράγματα τόσο σκοτεινά. Δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι υπήρχε ένα κρυφό παράξενο σχέδιο, το οποίο προετοίμαζε την επιστροφή στη δραχμή. Πώς το είδατε εσείς αυτό;
ΕΥ. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: Εξέταζα συχνά, κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως Υπουργός Άμυνας, διάφορα σενάρια για παν ενδεχόμενο. Ωστόσο, αυτό συνέβαινε πάντοτε με μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων και με εκπαιδευμένο και έμπειρο προσωπικό από το Υπουργείο. Σύμφωνα με όλες τις μέχρι τώρα ενδείξεις, ο κ. Βαρουφάκης παρακάλεσε ένα στενό του φίλο από το εξωτερικό να τον βοηθήσει να υποκλέψει το ίδιο του το Υπουργείο, διότι δεν είχε καμία εμπιστοσύνη στους Έλληνες κρατικούς αξιωματούχους. Αυτό είναι πρωτάκουστο, αδιανόητο! Δεν είναι τίποτε λιγότερο από ένα πολιτικό σκάνδαλο. Για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται: η πολιτική απειρία και αστάθεια του κ. Τσίπρα, ήταν και είναι ένα μεγάλο βάρος για τη χώρα.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας διακήρυτταν κάποτε μία νέα αρχή. Στα μάτια των περισσοτέρων Ελλήνων ταυτίζονται το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία με τις πελατειακές σχέσεις, το νεποτισμό και τη διαφθορά. Με λίγα λόγια, αυτά τα κόμματα αποτελούν σύμβολο μίας πολιτικής κάστας, που ώθησε τη χώρα στην καταστροφή.
ΕΥ. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: Μια στιγμή! Αυτοί που διοικούσαν το κράτος ήταν οι Σοσιαλδημοκράτες του ΠΑΣΟΚ. Πίστεψαν ότι μπορούσαν να οικοδομήσουν μία δημοκρατική κοινωνία με χρέη και δάνεια. Αυτό αποδείχτηκε λάθος. Η Νέα Δημοκρατία  απαιτούσε πάντοτε ένα μικρό κράτος. Και δεν έχουμε φάει λίγο ξύλο για αυτό. Η ευθύνη μας σε κάθε περίπτωση είναι πολύ μικρότερη.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Α ναι (όντως); Όταν ο Κώστας Καραμανλής, ο ανιψιός του συνονόματου Ιδρυτή της Παράταξης της Νέας Δημοκρατίας ήρθε στην εξουσία το 2004, προσέλαβε αμέσως μετά μερικές δεκάδες χιλιάδες φίλους του κόμματος.
ΕΥ. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: Δεν είναι έτσι. Οι άνθρωποι που προσελήφθησαν τότε δεν ήταν πολιτικοί μας φίλοι. Άλλωστε δεν προσλάβαμε νέους δημοσίους υπαλλήλους. Ήταν άνθρωποι που για πολλά χρόνια είχαν συμβάσεις ορισμένου χρόνου, οι οποίες μετατράπηκαν  σε συμβάσεις αορίστου χρόνου.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εντάξει! Το αποτέλεσμα δεν ήταν ωστόσο τίποτε άλλο παρά μία εκτόξευση του δημόσιου τομέα.
ΕΥ. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: Και εδώ πρέπει να φέρω αντιρρήσεις. Οι άνθρωποι αυτοί εργάζονταν για πολλά χρόνια για το Δημόσιο, ωστόσο δεν εμφανίζονταν σε καμία στατιστική ως κρατικοί υπάλληλοι. Εμείς παραμερίσαμε απλά και μόνο αυτή την αδικία.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θέλετε επομένως να πείτε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν έχει καμία αρνητική εικόνα στην ελληνική κοινωνία;
ΕΥ. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: Η εικόνα της Παράταξής μου θα μπορούσε ασφαλώς να είναι καλύτερη. Φυσικά και έχουμε διαπράξει λάθη και εμείς. Η αυτοκριτική δεν είναι έννοια ξένη για εμάς. Μας ενδιαφέρει, όμως, να κοιτάμε μπροστά. 
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είπατε ότι το κόμμα σας θα κάνει τα πάντα, προκειμένου να διασφαλίσει τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη. Μπορεί επομένως να πει κανείς με σιγουριά  να έχει ως δεδομένο ότι εσείς ως επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Κοινοβούλιο θα ψηφίσετε σε κάθε περίπτωση για το τρίτο δανειακό πρόγραμμα με την Κυβέρνηση;
ΕΥ. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: Όχι απαραίτητα.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Όχι απαραίτητα;
ΕΥ. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: Πιστεύω στη δύναμη της πολιτικής συνεννόησης. Εμείς δεν θέλαμε μια οποιαδήποτε συμφωνία με τους πιστωτές. Αλλά μια συμφωνία που θα μας βγάλει από το αδιέξοδο και θα μας οδηγήσει στο δρόμο της ανάπτυξης.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Με το χέρι στην καρδιά: Πιστεύετε πραγματικά ότι η Ελλάδα θα εισπράξει 50 δισεκατομμύρια από την πώληση κρατικής περιουσίας;
ΕΥ. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: Αυτή είναι μία απαίτηση των δανειστών μας. Φρονώ ότι αυτή και άλλες σημερινές απαιτήσεις είναι εξαιρετικά δύσκολο να υλοποιηθούν. Στην οικονομική κατάσταση, στην οποία βρίσκεται σήμερα η χώρα, αποκλείεται να αξιοποιηθεί σε πραγματικές τιμές η δημόσια περιουσία. Ένα παράδειγμα: Οι τιμές των ακινήτων έχουν καταρρεύσει έως και 70 %.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είναι, λοιπόν, κατά την άποψή σας βέβαιο ότι τουλάχιστον μέρη αυτού του τρίτου πιστωτικού προγράμματος θα αποτύχουν;
ΕΥ. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: Αυτό δεν το γνωρίζω. Αλλά ακόμη δεν έχουμε κάποιο αποτέλεσμα στο τραπέζι, ακόμη διεξάγονται διαπραγματεύσεις, αλλά θέλουμε το πρόγραμμα να είναι εφαρμόσιμο.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πρέπει μετά από μισή ντουζίνα πακέτων λιτότητας από την Άνοιξη του 2010 να ζητηθούν από τους απλούς Έλληνες περαιτέρω μειώσεις μισθών και συντάξεων;
ΕΥ. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: Για το συνταξιοδοτικό όριο ηλικίας και τον απαιτούμενο αριθμό χρόνων μπορούμε να συζητήσουμε. Πιστεύω, ωστόσο, ότι όσον αφορά τους μισθούς και πάνω απ’ όλα όσον αφορά τις ήδη χαμηλές συντάξεις των Ελλήνων, που έχουν ήδη περικοπεί πολλές φορές, δεν υπάρχει περιθώριο για περαιτέρω μειώσεις.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δίχως περαιτέρω μειώσεις δεν θα προχωρήσει καθόλου η συνεννόηση. Πολλοί ειδικοί στη Γερμανία υποστηρίζουν εδώ και καιρόν την άποψη ότι ένα Grexit, μία έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, θα ήταν η καλύτερη λύση για όλους. Επίσης το Focus συνηγόρησε αρκετές φορές υπέρ ενός Grexit. Τι πιστεύετε για αυτό, κ. Μεϊμαράκη;
ΕΥ. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: Η συζήτηση για ένα Grexit δεν έχει νόημα.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Γιατί;
ΕΥ. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: Η ιδιότητα του μέλους στην Ευρώπη είναι μη αναστρέψιμη. Όποιος εισέρχεται στο ευρώ, λαμβάνει την απόφαση αυτή μια για πάντα. Όποιος αυτοβούλως αποχωρεί από το ευρώ, δε θα εισέλθει ποτέ ξανά στο club αυτό. Για το λόγο αυτό πρέπει να πω επίσης: ότι θεωρώ την πρόταση του Ομοσπονδιακού Υπουργού Οικονομικών, κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, για προσωρινή έξοδο της Ελλάδας απο το ευρώ μη κατανοητή. Εάν καταστήσουμε την οικονομική κατάσταση μίας ευρωπαϊκής χώρας κεντρικό κριτήριο για την ιδιότητα του μέλους του Ευρώ, το κοινό νόμισμα θα καταρρεύσει την επόμενη εβδομάδα.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Έχετε μία καλύτερη ιδέα;
ΕΥ. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: Αντί να αποδυναμώσουμε το Ευρώ, οφείλουμε να το ενισχύσουμε, λόγου χάρη με τη συζήτηση που ήδη γίνεται για έναν Ευρωπαίο Υπουργό Οικονομικών, για τον οποίο θα πρέπει βεβαία να συζητήσουμε ποιες αρμοδιότητες θα του δοθούν. Η λύση επομένως δεν ονομάζεται Grexit. Η λύση έγκειται σε μία ακόμη πιο αποτελεσματική συνεργασία, μία ακόμη στενότερη προσέγγιση, μία ακόμη πιο ισχυρή Ευρώπη.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Η βάση για αυτό θα ήταν επομένως η αμοιβαία εμπιστοσύνη. Φαίνεται προς το παρόν ότι δεν υπάρχει.
ΕΥ. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: Πρέπει στην Ευρώπη να προσέξουμε τρομερά να μην επιτρέψουμε ένα αμιγώς οικονομικό θέμα να ανακόψει την εμβάθυνσή μας (την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση). Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μας συνδέουν, από παλιά, πολλά άλλα θέματα, όπως η Ειρήνη, η Ελευθερία, η Ασφάλεια, η Εκπαίδευση και ασφαλώς οι κοινές μας πολιτιστικές αξίες.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μια και μόλις το αναφέρετε: Στη Γερμανία αγνοούν (δεν αναγνωρίζουν) ορισμένοι πολιτικοί την ευγνωμοσύνη της ελληνικής κυβέρνησης για τα δάνεια των πολλών εκατομμυρίων. Μπορείτε να το εξηγήσετε;
ΕΥ. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: Επιτρέψτε μου να το τονίσω: Ήμαστε ανέκαθεν ευγνώμονες για τη στήριξη, την οποία έχουμε λάβει από την Ευρώπη.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Το κόμμα σας αναγνωρίζεται ως το Ευρωπαϊκό Κόμμα στην Ελλάδα. Πώς βλέπετε το ρόλο της χώρας στην Ευρώπη;
ΕΥ. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: Η Ελλάδα κατηγορείται συχνά ότι δήθεν μόνο παίρνει από την Ευρώπη. Ωστόσο, η χώρα μας έχει συμβάλει σημαντικά στην ασφάλεια και σταθερότητα της Ευρώπης. Γεωπολιτικά βρισκόμαστε σε ένα εξαιρετικά δύσκολο τμήμα του κόσμου – συνορεύουμε με διαφορετικά θρησκευτικά και πολιτιστικά περιβάλλοντα. Απλά να σας υπενθυμίσω: Δεν είναι πολύς καιρός από τότε που τα Βαλκάνια ήταν μία εμπόλεμη περιοχή. Η Ελλάδα χρησιμεύει, εδώ και δεκαετίες, ως άγκυρα σταθερότητας στην περιοχή. Αυτή η ανεκτίμητη αξία (που έχουμε εμείς) για την Ευρώπη υποτιμάται αρκετά συχνά.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Η σταθερότητα είναι επίσης ένα από τα μεγάλα θέματα του κυβερνητικού κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ. Υποθάλπεται η ανησυχία ότι οι φασιστικές δυνάμεις θα λάμβαναν μία τεράστια ώθηση μέσω της Χρυσής Αυγής, εάν η κυβέρνηση Τσίπρα αποτύγχανε. Πώς αξιολογείτε την εσωτερική κατάσταση, ισχύει αυτό;
ΕΥ. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: Αυτό είναι παράλογο! Ο ΣΥΡΙΖΑ υποφέρει από μεγαλομανία. Υπερεκτιμούν χωρίς όρια την αξία τους. Τέτοιες δηλώσεις παραπέμπουν σε δικτάτορες. Με αυτές τις δηλώσεις δείχνει ο ΣΥΡΙΖΑ το αντιδημοκρατικό του πρόσωπο και την έλλειψη σεβασμού στην ελεύθερη βούληση των ψηφοφόρων. Στην Ελλάδα θα υπάρξει και μετά το ΣΥΡΙΖΑ νέα κυβέρνηση και όχι χάος. Τόσο απλό είναι αυτό.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Έχετε υποδηλώσει πιο πριν, παλαιότερα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μόνο κατ’ ανάγκη ως πολιτική αριστερά μπορεί να καταταγεί. Πώς πρέπει να το εκλάβει κανείς αυτό;
ΕΥ. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: Ακριβώς με τον τρόπο, με τον οποίο το έχω πει. Η Κυβέρνηση Τσίπρα δεν είναι μία αριστερή κυβέρνηση. Οι αριστεροί πολιτικοί επαινούν συχνά τους εαυτούς τους για το ότι μάχονται για τους πιο αδύναμους μίας κοινωνίας. Αλλά όταν κλείνεις τις τράπεζες και επιτρέπεις να περιμένουν οι πιο αδύναμοι στις ουρές, ο ένας πίσω από τον άλλο, ποιο είναι το αριστερό πρόσημο σε αυτό; Πού είναι το αποτύπωμα της αριστερής πολιτικής σε σχέση με τη χαμένη γενιά των νέων Ελλήνων, οι οποίοι βλέπουν μία μόνο διέξοδο, δηλαδή τη μετανάστευση; Πού και πώς υποστηρίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ,  τους τόσο πολλούς ανέργους στη χώρα;
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αρνείστε τις δικές σας ευθύνες; Σε τελική ανάλυση, η κυβέρνηση Τσίπρα έχει -παρά την όποια δικαιολογημένη κριτική- μόλις μισό χρόνο θητείας.
ΕΥ. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: Κάθε άλλο! Σας θυμίζω ότι και σε εμάς, στην αρχή της κυβερνητικής μας θητείας, το 2012, βρέθηκε  μπροστά μας η επιλογή, εάν θα έπρεπε να κλείναμε τις τράπεζες και να δείχναμε με το δάχτυλο τους “κακούς Ευρωπαίους“, που ίσως να μας είχε αποφέρει την εύνοια κάποιων ψηφοφόρων. Εμείς αποκλείσαμε, χωρίς δεύτερη κουβέντα, οποιοδήποτε τέτοιο ενδεχόμενο. Αντιθέτως κάποιοι Υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ λένε ανοιχτά: ‘’οι άνθρωποι θα το συνηθίσουν“. Φανταστείτε τι σκέπτονται! Και αυτό υποτίθεται ότι είναι μία αριστερή κυβέρνηση; Για πολλούς ψηφοφόρους θα υπάρξει σύντομα μία απότομη προσγείωση στην πραγματικότητα και μεγάλη απογοήτευση.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποτύχει παταγωδώς και θα διασπαστεί;
ΕΥ. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: Τι θέλετε να ακούσετε από εμένα; Την ελπίδα μου ή τη ρεαλιστική μου εκτίμηση;
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Την ελπίδα, που τρέφετε, πιστεύουμε ότι τη γνωρίζουμε. Πώς αποτιμάτε το ρήγμα εντός του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και της “Αριστερής Πλατφόρμας” του Παναγιώτη Λαφαζάνη;
ΕΥ. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: Πρώτον: Πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να είχε επιλύσει τα εσωτερικά του προβλήματα πολύ νωρίτερα και όχι σε μία περίοδο, στην οποία πραγματικά δεν υπάρχει καθόλου χρόνος, για να αναλώνονται σε εσωκομματικό πόλεμο χαρακωμάτων. Δεύτερον, ελπίζουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει επιτέλους αντιμέτωπος με την πραγματικότητα και θα αρχίσει, πάνω σε αυτή τη βάση, να κάνει πολιτική. Τρίτον: Έχουμε πολύ δύσκολες και εξαιρετικά αγωνιώδεις ημέρες μπροστά μας. Στηρίξαμε τον κ. Τσίπρα στο Κοινοβούλιο, διότι είμαστε πεπεισμένοι ότι η Ελλάδα πρέπει να κατοχυρώσει τη θέση της στην Ευρώπη και στο ευρώ. Αλλά δεν είμαστε το στήριγμα του Τσίπρα. Εναπόκειται σε αυτόν να φέρει την – κατά την άποψή του – καλύτερη λύση για τη χώρα. Τι θα συμβεί μετέπειτα, θα το δούμε.


ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θα προκαλέσει σύντομα ο Τσίπρας νέες εκλογές;
ΕΥ. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: Γιατί να το κάνει; Ο κ. Τσίπρας έλαβε την ψήφο εμπιστοσύνης των Ελλήνων ψηφοφόρων, μόλις τον περασμένο Ιανουάριο. Τώρα οφείλει να αποδείξει ότι θα κάνει το καθήκον του. Νέες εκλογές θα ήταν, στην παρούσα φάση, όχι μόνο αντιπαραγωγικές, αλλά και μοιραίες.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σε κάποιες γωνίες, σε δρόμους της Αθήνας, κρέμονται ακόμη αφίσες του “Όχι” από το δημοψήφισμα, στις οποίες ο Ομοσπονδιακός Υπουργός Οικονομικών παρουσιάζεται ως βρικόλακας. Πώς κρίνετε αυτές τις αφίσες;
ΕΥ. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: Τα έχουμε καταδικάσει όλα αυτά από την πρώτη στιγμή. Όλα αυτά δεν είναι τίποτε άλλο παρά σημάδια φθηνού και περιθωριακού λαϊκισμού. Η Νέα Δημοκρατία δεν επιθυμεί να έχει καμία σχέση με όλα αυτά. Είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξουν κάποιοι στην Ελλάδα, οι οποίοι θα με κατηγορήσουν για το ότι μιλάω τόσο ανοιχτά και μάλιστα με ένα γερμανικό Μέσο Ενημέρωσης. Αλλά, εμένα δεν με παρασύρουν ακραίες, λαϊκίστικες φωνές! Όχι. Το αντίθετο. Απευθύνομαι με χαρά στους Γερμανούς πολίτες. Οι Γερμανοί είναι εταίροι και φίλοι μας.

Μεγαλύτερη από πέρυσι η αυγουστιάτικη έξοδος

Μεγαλύτερη από πέρυσι η αυγουστιάτικη έξοδος
Κατά δεκάδες χιλιάδες αναχωρούν από την Παρασκευή οι κάτοικοι της πρωτεύουσας προς παραθεριστικούς προορισμούς, καθώς σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το κύριο κύμα εξοδούχων από το κλεινόν άστυ, ύστερα από μία εβδομάδα πολύ υψηλών θερμοκρασιών.Μάλιστα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η φετινή έξοδος αναμένεται να είναι μεγαλύτερη από την αντίστοιχη περυσινή .

Κυκλοφοριακό κομφούζιο σημειώθηκε νωρίς το πρωί του Σαββάτου στους δρόμους προς το λιμάνι του Πειραιά, αφού σύμφωνα με το λιμενικό, ήταν προγραμματισμένα 27 δρομολόγια προς τα νησιά του Αιγαίου.Συνολικά 27.912 επιβάτες και 5.039 αυτοκίνητα, 613 φορτηγά και 897 δίκυκλα επιβιβάστηκαν στα πλοία της γραμμής την Παρασκευή, ενώ τα νούμερα για την κίνηση του Σαββάτου αναμένονται την Κυριακή.

Χαρακτηριστικό είναι ότι πέρυσι, την αντίστοιχη ημερομηνία,απέπλευσαν προς νησιωτικούς προορισμούς 20 πλοία, μεταφέροντας 22.535 επιβάτες, 3.360 Ι.Χ., 560 φορτηγά και 689 δίκυκλα. Αυξημένη είναι επίσης η κίνηση στα λιμάνια τόσο της Ραφήνας, όσο και του Λαυρίου.

Όσον αφορά το οδικό δίκτυο, σύμφωνα με την τροχαία, αν και σημαντικά αυξημένη η κίνηση τόσο προς την Πελοπόννησο όσο και προς τη Στερεά Ελλάδα, δεν παρουσιάζει ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ η τροχαία έχει λάβει αυξημένα μέτρα για την ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων.

Συντάξεις: Η μεγάλη σφαγή των πενηντάρηδων - Επιβάρυνση έως και 17 χρόνια για έξοδο στη σύνταξη από το 2016 έως το 2022


Συντάξεις: Η μεγάλη σφαγή των πενηντάρηδωνΣχέδιο-σοκ για την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 έτη επεξεργάζεται η ομάδα διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους ξένους εμπειρογνώμονες εν όψει της τελικής συμφωνίας για το νέο Μνημόνιο που θα πρέπει να κλείσει έως τις 20 Αυγούστου.

Προβλέπει άμεση κατάργηση των πρόωρων συντάξεων για όσους συμπληρώνουν την ηλικία των 50 έως 55 ετών από την 1η Ιουλίου μέχρι τις 31/12/2015, με αύξηση των σημερινών ορίων ηλικίας από 1,5 έως 6,5 χρόνια!

Έρχονται βροχές

Καιρός: Απότομη επιδείνωση με βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους
Πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες αναμένονται το απόγευμα  στα ηπειρωτικά ορεινά, ενώ παρόμοιο αναμένεται να είναι το σκηνικό του καιρού και αύριο, Κυριακή.
Στη Πελοπόννησο
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες με πρόσκαιρους όμβρους η καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: έως 36 βαθμούς κελσίου. Στα παραθαλάσσια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


Ματαιώσεις δρομολογίων σε προαστιακό και τραίνα τη Δευτέρα λόγω στάσεων εργασίας

http://www.zougla.gr/assets/images/400x300/1035742.jpg
Στάσεις εργασίας πραγματοποιούν τη Δευτέρα τα σωματεία εργαζομένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης ΤΡΑΙΝΟΣΕ και Πανελλήνια Ένωση Σταθμαρχών ΟΣΕ) με αποτέλεσμα να ματαιωθούν δρομολόγια στον προαστιακό και στον σιδηροδρομικό άξονα της γραμμής Αθήνα - Θεσσαλονίκη.
Ειδικότερα, θα ματαιωθούν τα πρωινά δρομολόγια στον άξονα Αθήνας - Θεσσαλονίκης (07:18 και 10:18) και Θεσσαλονίκης - Αθήνας (05:13, 07:04 και 10:04).
Επιπλέον για το διάστημα αυτό (10:00 - 15:00) θα ματαιωθούν δρομολόγια τραίνων στις γραμμές:
1. Αθηνών -Καλαμπάκας- Αθηνών
2. Αλεξανδρούπολης-Δικαιών -Αλεξανδρούπολης
3. Θεσσαλονίκης-Φλώρινας-Θεσσαλονίκης
4. Λάρισας-Βόλου-Λάρισας
5 . Λειανοκλαδίου - Λαμίας -Στυλίδα - Λειανοκλαδίου
6. Διακοπτού-Καλαβρύτων-Διακοπτού
7. Πύργου-Κατάκολου-Ολυμπίας-Πύργου
Επίσης, θα ματαιωθούν τα δρομολόγια του προαστιακού σιδηροδρόμου της Αθήνας, της Πάτρας και Λάρισας - Θεσσαλονίκης, για το χρονικό διάστημα που θα διαρκέσουν οι στάσεις εργασίας.
Τέλος, δεν θα γίνεται η κυκλοφορία για τους συρμούς του ΜΕΤΡΟ, στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο, μεταξύ των ωρών 13:00 - 15:00.
Περισσότερες πληροφορίες στο επιβατικό κοινό παρέχονται από τον αριθμό 14511 και στο www.trainose.gr
Οι εργαζόμενοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ διεκδικούν μεταξύ άλλων:
  • Την άμεση πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων μέσω της πραγματοποίησης προσλήψεων, αλλά και της επιστροφής των μεταταχθέντων συναδέλφων τους.
  • Την διατήρηση του Δημόσιου και ενιαίου σιδηρόδρομου, στην υπηρεσία του Έλληνα πολίτη.
  • Την άμεση προκήρυξη εθελοντικών εσωτερικών μετατάξεων από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τους όμορους επαγγελματικούς κλάδους (π.χ. ΣΤΑΣΥ).
  • Επαναφορά καταργηθέντων δρομολογίων και ιδιαίτερα εκείνων που εξυπηρετούν κοινωνικές ομάδες εργασίας (Φθιώτιδα, Βοιωτία κλπ).

Οποιαδήποτε ημέρα της εβδομάδας η ανάληψη των 420 ευρώ

Οποιαδήποτε ημέρα της εβδομάδας η ανάληψη των 420 ευρώ
Νέα μικρή ανάσα για τους καταθέτες από την απόφαση της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, με την οποία δίνεται πλέον η δυνατότητα ανάληψης μέχρι του ποσού των 420 ευρώ ανα επταήμερο, οποιαδήποτε ημέρα της εβδομάδας, κι όχι από Τετάρτη ώς Παρασκευή.
Για την επόμενη ανάληψη ο καταθέτης θα πρέπει να περιμένει το επόμενο επταήμερο.


tovima.gr

"Μαύρο" στο SBC από τη DIGEA

`Μαύρο` στο SBC από τη DIGEA 
Την έντονη διαμαρτυρία τους εκφράζουν με ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι στο οικονομικό τηλεοπτικό σταθμό SBC και ζητούν την παρέμβαση της κυβέρνησης, για την διακοπή του τηλεοπτικού σήματος τα ξημερώματα του Σαββάτου από τον πάροχο δικτύου DIGEA.

Οι εργαζόμενοι του SBC θέτουν «το μεγάλο ερώτημα: Πώς μπορεί μία ιδιωτική εταιρεία να ρυθμίζει το τηλεοπτικό τοπίο, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αδειοδότησης και ενώ έχει πλήρη γνώση ότι οι τηλεοπτικές εκπομπές είναι προϊόν δημόσιας περιουσίας;»

ΣΦΑΓΗ! Οι Τούρκοι ξεκλήρισαν κουρδικό χωριό! ΣΚΛΗΡΕΣ ΦΩΤΟ από σφαγή Κούρδων


 Εγκλήματα πολέμου από την Τουρκία με τον Ερντογάν να διεκδικεί πλέον με αξιώσεις τον τίτλο του “χασάπη”. Οι φωτογραφίες που δημοσιευουν οι Κούρδοι μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΚΛΗΡΕΣ. Όσο και η εξουσία της ΄Αγκυρας. Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη στις τέσσερις τα ξημερώματα βομβάρδισαν κουρδικά χωριά στο βόρειο Ιράκ. Όπως μεταδίδει το κουρδικό δίκτυο Rudaw, οι τουρκικές βόμβες είχαν στόχο τα σπίτια των χωρικών.
Οι τουρκικοί βομβαρδισμοί αποδεικνύουν ότι η στρατιωτική ενεργοποίηση κατά του Ισλαμικού κράτους είναι ο μανδύας για την απάνθρωπη εξόντωση Κούρδων.
Οι σύμμαχοί τους και το NATO θα εξακολουθήσουν να σφυράνε …ανέμελα και να να εκφράζουν την συμπαράστασή τους στον χασάπη Ερντογάν. 
 Οι φωτο επαναλαμβάνουμε είναι πολύ σκληρές.


 περισσότερα και δείτε τις συγκλονιστικές και ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ φωτογραφίες στο Onalert.gr

Από βλάβη στο Κέντρο Εκπομπής Υμηττού, έμεινε χωρίς ΕΡΤ η Αθήνα


Ξαφνικά  χθες Παρασκευή, στις 10:15 το βράδυ της, σε πολλές περιοχές της Αθήνας  "χάθηκε" από τους δέκτες  το σήμα  της ΕΡΤ

Το γραφείο Τύπου της ΕΡΤ Α.Ε. με ανακοίνωσή του ενημερώνει οτι:  
«Λόγω βλάβης σε ηλεκτρολογικό πίνακα στο Κέντρο Εκπομπής Υμηττού, διεκόπη χθες (Παρασκευή 31 Ιουλίου) στις 22.15 η εκπομπή σήματος της ΕΡΤ σε περιοχές της Αθήνας.
Οι τεχνικοί της ΕΡΤ κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποκατάσταση της βλάβης και το σήμα επανήλθε μία ώρα αργότερα.
Η ΕΡΤ ζητεί συγγνώμη από τους τηλεθεατές για τη διακοπή του προγράμματός της».

Τα αμείλικτα ερωτηματικά των μνημονίων

 Γράφει ο Αναστάσιος Τσίτσης
Αντιστράτηγος εα
Επίτιμος Διευθυντής Γ΄ Κλάδου
Γενικού Επιτελείου Στρατού

http://4.bp.blogspot.com/-nYvOHvhcn38/Vbyp-UMPj2I/AAAAAAAACjE/r9-ZMfHJ0Pw/s1600/577e5108d8.jpgΠεράσαμε δυστυχώς βιαίως στην επόμενη οδυνηρή φάση της πολύχρονης
εφιαλτικής περιπέτειας των Μνημονίων που από το αρχικό στάδιο του Διεθνούς Διασυρμού μας ως Λαού που έγινε δια στόματος του έχοντος αναλάβει τη Διακυβέρνηση της χώρας το 2009, ο οποίος μας χαρακτήρισε διεφθαρμένους , περάσαμε προοδευτικά στα επόμενα Μνημονιακά στάδια της οικονομικής και κοινωνικής εξαθλίωσης , της καταστροφής της πραγματικής οικονομίας , την εκτόξευση του χρέους στο 180% του ΑΕΠ , την αλματώδη αύξηση της ανεργίας που υπερβαίνει το 27%, των χιλιάδων αυτοκτονιών , της αναγκαστικής μαζικής μετανάστευσης νέων επιστημόνων , στην απώλεια της Εθνικής Κυριαρχίας , στην οικονομική Διαπλοκή μετατροπής του ιδιωτικού χρέους Ευρωπαϊκών Τραπεζών σε Δημόσιο Ελληνικό και στο εκβιαστικό ξεπούλημα αντί πινακίου φακής του Εθνικού μας πλούτου .

Χ.Α: Ο Σύριζα έδεσε την Ελλάδα με τα δεσμά του ESM για 30 χρόνια και παρέδωσε τον εθνικό μας πλούτο στους τοκογλύφους


Ο Σύριζα έδεσε την Ελλάδα με τα δεσμά του ESM για 30 χρόνια και παρέδωσε τον εθνικό μας πλούτο στους τοκογλύφους

Η Χρυσή Αυγή προειδοποιούσε για μήνες πώς ο Τσίπρας είναι ενεργούμενο των διεθνών τοκογλύφων με την αποστολή να δέσει την χώρα για δεκαετίες με τα δεσμά ενός νέου, επαχθέστερου μνημονίου και δυστυχώς επαληθευθήκαμε πλήρως.

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Η χώρα αυτή τη στιγμή και με τα σημερινά δεδομένα δεν μπορεί να κυβερνηθεί. Ο κίνδυνος του Grexit είναι ακόμα προ των πυλών.

http://s.enet.gr/resources/2011-07/1674855--2-thumb-large.jpg 
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΑΓΟΡΑ" ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΣΩΤΗΡΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ


Με τα μέχρι τώρα δείγματα γραφής που έχει δώσει η κυβέρνηση πιστεύετε πως μπορεί να κλείσει την συμφωνία; Ποιό κατά την γνώμη σας είναι το «κλειδί» για να υπάρξει αίσιο τέλος στις διαπραγματεύσεις;

Πιστεύω ότι η συμφωνία, όχι μόνο μπορεί, αλλά πρέπει να κλείσει το ταχύτερο δυνατόν. Το κόστος από τα λάθη που έγιναν το τελευταίο εξάμηνο, τα οποία παραδέχθηκε και ο κ. Τσίπρας, εκτιμάται ότι φτάνουν τα 40 δις ευρώ. Μόνο από τους περιορισμούς κεφαλαίων χάνουμε εβδομαδιαίως 2,8 δις του ΑΕΠ. Αυτά είναι χρήματα που θα πληρώσει ο ελληνικός λαός. Η κατάσταση αυτή δεν αντέχεται άλλο. "Κλειδί" είναι η κατανόηση της πραγματικότητας, η σωστή διαπραγμάτευση- έστω και την ύστατη ώρα και εντέλει η πραγματική πολιτική βούληση.


Ο πρωθυπουργός φέρει ευθύνη για τα σχέδια Βαρουφάκη; ή ο τέως υπουργός Οικονομικών ενεργούσε από μόνος του χωρίς να ενημερώνει το Μαξίμου;  

Απόψε στο Δερβένι το 7ο Συναπάντημα Ευρωστινίων

ΣΑΒΒΑΤΟ 1 Αυγούστου
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ ΩΡΑ 21.00
ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ ΕΥΡΩΣΤΙΝΙΩΝ 2015
Α΄ΜΕΡΟΣ: Πρόσωπα και στιγμές από το χθες και το σήμερα. Μια αναφορά σε πρόσωπα και γεγονότα του τόπου μας, φόρος τιμής στην πολιτιστική μας παρακαταθήκη.
Β΄ΜΕΡΟΣ: Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών και μουσική βραδιά με παραδοσιακά και λαϊκά  τραγούδια.

O Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης από ψηλά (video 2015)



Σίγησε το δελτίο του ΑΝΤ1 μετά από 26 χρόνια

Σίγησε το δελτίο του ΑΝΤ1 μετά από 26 χρόνια 
 Το δελτίο του ANT1 σίγησε μετά από 26 χρόνια, τα περισσότερα από τα οποία βρισκόταν στην κορυφή του πίνακα τηλεθεάσεων. Οι σαρωτικές απολύσεις έχουν δημιουργήσει πολύ βαρύ κλίμα στο κανάλι και οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες. Οι τηλεθεατές που κάθισαν στις 8 το βράδυ της Παρασκευής να δουν το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, είδαν στις οθόνες του ένα ακόμα επεισόδιο από τη σειρά "Συμμαθητές" σε επανάληψη. Η τηλεθέαση του καναλιού στο διάστημα 20:00 - 21:00, ξεκίνησε από 13,5% και έπεσε μέχρι το 8,2%.

Συντάξεις: Παγιδεύονται από τα νέα όρια 80.000 μητέρες ανηλίκων – Οι 13 κατηγορίες που διασώζονται (παραδείγματα)

Μεγάλες χαμένες του νέου συνταξιοδοτικού είναι περίπου 80.000 μητέρες ανήλικων τέκνων, που έχουν πιάσει τα έτη ασφάλισης αλλά κυνηγούν το όριο ηλικίας. Οι συγκεκριμένες ασφαλισμένες θα βρεθούν αντιμέτωπες με την αύξηση του ορίου ηλικίας από δύο έως δεκαεπτά – σε οριακές περιπτώσεις – έτη. Στον αντίποδα διασώζονται όσες μητέρες έχουν προλάβει να πιάσουν τόσο τα έτη ασφάλισης όσο και το όριο ηλικίας. Οι συγκεκριμένες γυναίκες έχουν θεμελιώσει δικαίωμα και με βάση τα όσα έχουν μέχρι τώρα ανακοινωθεί δεν απειλούνται από το νέο ασφαλιστικό. Δείτε παρακάτω, τι αναφέρει το δημοσίευμα του Έθνους:
 

Εκθεση Αγιογραφίας Χριστίνας Ν. Γεργαντοπούλου στο Δημοτικό Σχολείο Κάτω Λουτρού Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, απο 1-8 Αυγούστου 2015 [καθημερινά πρωι :10-13 και απόγευμα 20-22.30]



Έκθεση Αγιογραφίας της Χριστίνας Γεωργαντοπούλου, Πτ. Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών από 1-8 Αυγούστου στο Δημοτικό Σχολείο Κάτω Λουτρού (ώρες λειτ: 10.00-13.00 και 20.00-22.30)

Η Δερβενιώτισσα συμπατριώτισσά μας, Χριστίνα Γεωργαντοπούλου, Πτυχιούχος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, αποφάσισε φέτος να δείξει τις εικαστικές δημιουργίες της με Βυζαντινές Εικόνες στο παλαιο και επι 20ετία κλειστό Δημοτικό Σχολείο Κάτω Λουτρού Κορινθίας. 

Γι αυτό απο τον Μάιο του 2015 καθαρίζει , ξεχορταριάζει και φύτευσε στα ξηρά παρτέρια του Δημ.Σχολείου Κ.Λουτρού, 650 μικρά φυτά που λιπάζει και ποτίζει καθημερινά , ώστε να ανθίσει απο ζωή ο χώρος που κάποτε ακούγονταν παιδικές φωνές και μαθήματα. Σε εποχές οικονομικής και πνευματικής κρίσης, παραδείγματα προσφοράς και εθελοντισμού πρέπει να αποτελούν παραδείγματα προς μίμηση. Η προσφορά στον συνάνθρωπο και στον τόπο μας πλουτίζει πρώτα τον εσωτερικό μας κόσμο κι έπειτα καλυτερεύει έστω και με μια πινελιά ομορφιάς τον δημόσιο χώρο. Ας επισκευφθούμε όσοι μπορούμε λοιπόν την έκθεση αγιογραφίας σε ένα ανθισμένο χώρο δίπλα στη θάλασσα, μέσα στις αίθουσες του παλιού Δημοτικού από σήμερα Σάββατο 1 Αυγούστου εως και το Σάββατο 8 Αυγούστου κάθε πρωί [10-13] και κάθε βράδυ [20-22.30]

Β Ι Ο Γ Ρ Α Φ Ι Κ Ο  Σ Η Μ Ε Ι Ω Μ Α 
Τόπος γέννησης : Δερβένι Κορινθίας 
Σπουδές Πτυχίο Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών Ζωγραφική – Αγιογραφία - Πολυμέσα [Μέλος Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών] Τ.Ε.Ι. Λογιστικής Κρατικό Πτυχίο
 Κολλεγίου Αγγλομαθών Γραμματέων 
Επιπλέον Ελεύθερες Σπουδές στην Aγιογραφία,ψηφιδωτό Εγκαυστική , Ιστορία της Τέχνης. 
Λοιπές δραστηριότητες: ΠΟΙΗΣΗ: Έχουν εκδοθεί πέντε βιβλία ποιητικών Συλλογών /Μέλος της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ 
Ξεναγήσεις στην Εθνική Πινακοθήκη Αθηνών Εκθέσεις Ζωγραφικής και Αγιογραφίας 
Βραβεία : Tρεις Βραβεύσεις με Πρώτο Πανελλήνιο Βραβείο Ποίησης και ένα Πρώτο Πανελλήνιο Βραβείο Διηγήματος, των Δελφικών Αμφικτυονιών 
Επικοινωνία : 6932.281.792

Πάτρα: Κλείνει το καζίνο Ρίου με εντολή του Ευκλείδη Τσακαλώτου - Ένταση με τους 250 υπαλλήλους που παραμένουν μέσα!

 
Πάτρα: Κλείνει το καζίνο Ρίου με εντολή του Ευκλείδη Τσακαλώτου - Ένταση με τους 250 υπαλλήλους που παραμένουν μέσα!
 Εντολή να κλείσει το Καζίνο του Ρίου έδωσε σύμφωνα με πληροφορίες το απόγευμα ο Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, με το αιτιολογικό ότι σήμερα τελευταία ημέρα της προθεσμίας, δεν κατεβλήθη το μηνιαίο τέλος της επιχείρησης προς τον ΕΟΤ, ύψους 80.000 ευρώ.
Η επιβολή των capital controls, μείωσε κατά πολύ τα έσοδα του καζίνο, το οποίο πλήρωσε κανονικά τις υπόλοιπες υποχρεώσεις, αφήνοντας σε εκκρεμότητα το εν λόγω τέλος.

Οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν από τη διοίκηση για τις δυσάρεστες εξελίξεις που είναι πολύ πιθανό να τους οδηγήσουν στην ανεργία. Από τις 18.00, οι περισσότεροι από τους 250 που εργάζονται στο καζίνο, βρίσκονται μέσα σε αυτό και τονίζουν πως δεν θα επιτρέψουν το κλείσιμο της επιχείρησης που τους πληρώνει. 

Οι εργαζόμενοι ξεκινούν κινητοποιήσεις, ζητώντας την ακύρωση της απόφασης και μικρή περίοδο χάριτος ώστε να καλύψουν την οικονομική υποχρέωση και να μην μείνουν στο δρόμο.
Το καζίνο του Ρίου είναι ένα από τα τελευταία καζίνο που απέκτησαν άδεια λειτουργίας στην Ελλάδα. Η λειτουργία του ξεκίνησε χωρίς την παράλληλη ύπαρξη ξενοδοχείου και αυτό είχε δημιουργήσει έντονο προβληματισμό, καθώς το επισκέπτονταν μόνο παίχτες και όχι άτομα που ήθελαν να διασκεδάσουν και να περάσουν ευχάριστα την ώρα τους.

Το καζίνο του Ρίο βρίσκεται μόλις 8 χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της Πάτρας και έχει θέα μία από τις μεγαλύτερες γέφυρες τις Ευρώπης, αυτή του Ρίου-Αντιρίου. Πλέον στο χώρο του καζίνο λειτουργεί και πολυτελές ξενοδοχείο που διαθέτει 220 δωμάτια, εξαιρετικό εστιατόριο, Helth Spa και αίθουσες συνεδρίων. Σημειώστε πως το ξενοδοχείο ανήκει στο παγκόσμιο δίκτυο Star Hotels.
Είναι αρκετά μεγάλο, καθώς καλύπτει μια έκταση 1.500 στρεμμάτων και όπως έλεγαν παίκτες που το επισκέπτονταν, το πλεονέκτημά του είναι πως το ελάχιστο ποντάρισμα είναι ένα λεπτό του ευρώ. 

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ: Όλοι οι μεγάλοι της αρχαίας Ελλάδας πέθαναν από την ίδια αιτία!

sofoi

Όσο απαίσιο και εάν φαίνεται, αυτή είναι η αλήθεια. Όλοι οι μεγάλοι Αρχαίοι Έλληνες πέθαναν στην εξορία, στη φυλακή ή αυτοκτόνησαν…

Καλύτερα να μην αναφερθούμε στην νεότερη ιστορία..
oloi oi megaloi arxaioi ellines pethanan apo tin idia aitia 1
Πηγή: tilestwra.gr 

newsking.gr

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΛΙΤ

http://www.xryshaygh.com/assets/images/news/book.jpg
Είναι αδιανόητο να παράγουν πρακτική πολιτική άνθρωποι που δεν εργάστηκαν ποτέ, άνθρωποι που δεν έχουν ανοίξει μια επιχείρηση, που δεν έχουν δει πόσο δύσκολο είναι μέσα σε ένα διάστημα σχεδόν δύο μηνών να πληρώσουν λογαριασμούς ΔΕΚΟ, αλλά και ΦΠΑ, εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και να μπορούν να ζήσουν και την οικογένεια τους.

Του Στάθη Μπούκουρα

Οι τελευταίες ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στην πατρίδα μας με ιδιαίτερο αποκορύφωμα αυτών τη διενέργεια ενός ακραία διχαστικού για τον Ελληνικό λαό δημοψηφίσματος με μια εντέλει αμφισβητήσιμη ερμηνεία του τελικού αποτελέσματος του, ανέδειξε ένα υπαρκτό κοινωνικό – πολιτικό φαινόμενο στην Ελλάδα, το οποίο και θα αποτελέσει στο μέλλον κριτήριο για την πολιτική τοποθέτηση των Ελλήνων, κατά την κρίση μου, μια καινούρια ταξική πάλη μεταξύ της «ελίτ» που ουδόλως εθίγη, ή εθίγη πολύ λίγο από τα σκληρά οικονομικά μέτρα που έφεραν τα μνημόνια στη χώρα και του μη προνομιούχου πολίτη, ο οποίος πλήρωσε το «μάρμαρο» με μια απότομη κατάρρευση της ποιότητας ζωής του ίδιου και της οικογένειας του.

4o Αντάμωμα Λαϊκής & Σύγχρονης Τέχνης Στεφανίου Κορινθίας

Εμφάνιση Αφίσα Αντάμωμα Στεφανίου 2015.jpg
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Μορφωτικός & Εκπολιτιστικός Σύλλογος Στεφανίου Κορινθίας στα πλαίσια του 4ου Ανταμώματος Λαϊκής & Σύγχρονης Τέχνης Στεφανίου διοργανώνει από τις 10 έως τις 16 Αυγούστου 2015 ένα πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων. Στόχος των εκδηλώσεων είναι  η επαφή του κοινού με την ιστορία, τον πολιτισμό, την δημιουργία αλλά και να δοθεί η ευκαιρία στους επισκέπτες να πάρουν  ανάσες δροσιάς στο ορεινό Στεφάνι σε ένα καλοκαίρι που το φυσικό και πολιτικό θερμόμετρο έχουν πάρει για τα καλά την ανιούσα.