Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Έκτακτο: Ανεσύρθηκε νεκρός 38χρονος κυνηγός που έπεσε σε γκρεμό της Εβροστίνας

Πριν από λίγο πυροσβεύστες ανέσυραν νεκρό 38χρονο κυνηγό από χαράδρα της Εβροστίνας . Ο ατυχος Σ. Π. από το χωριό Πύργος της Δ. Ε. Ευρωστίνης είχε πάει για εκπαίδευση κυνηγόσκυλων στο βουνό το πρωί με αποτέλεσμα να πέσει  σε γκρεμό 100 μετρων με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 
Στην επιχείρηση μετείχαν 10 άτομα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κιάτου , ενώ στο σημείο βρίσκονταν αστυνομικοί και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με γιατρό. Ο 38χρονος  μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο της Κορίνθου όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

69χρονος ανασύρθηκε νεκρός από τη θάλασσα στο Μελίσσι Ξυλοκάστρου
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε το πρωί της Κυριακής η θαλάσσια περιοχή Μελισσίου Κορινθίας ένας 69χρονος.
Ο άντρας διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Ξυλόκαστρου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Από την οικεία λιμενική αρχή, η οποία διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Ακυρώνεται η αποψινή παράσταη των "Πειραματιστών" στο Πύργο ΤΡΩΑΔΕΣ του Ευριπίδη , λογω τραγικού γεγονότος


Η σημερινή προγραμματισμένη παράσταση στον Πύργο ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ, λόγω τραγικού συμβάντος στην περιοχή!

Βλάσιιος Τσιώτος: "Ας ελπίσουμε ότι πρόκειται για μία ακόμη λανθασμένη εκτίμηση..".

Βλάσης Τσιώτος
Ο επικεφαλής της " Ανανεωτικής Συνεργασίας" , μείζωνος μειοψηφίας Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, κ. Βλάσιιος Τσιώτος, σε σχόλιο του,  περί μη συμμετοχής τοπικού χορευτικού συγκροτήματος στο 7ο Συναπάντημα των Ευρωστινίων , στο Δερβένι, τόνισε:
"Ας ελπίσουμε ότι πρόκειται για μία ακόμη λανθασμένη εκτίμηση της Δημοτικής Αρχής και όχι για μια συνειδητή επιλογή αποκλεισμού κάθε εθελοντικής προσπάθειας ή οποία δεν έχει ή δεν θέλει να έχει την επίσημη δημοτική σφραγίδα. Η συνέχεια θα μας δώσει την απάντηση...."

Φρόσω Γκαϊνά: Γιατί αποκλείστηκαν τα τοπικά χορευτικά συγκροτήματα απο το 7ο Συναπάντημα των Ευρωστινίων ,στο Δερβένι;

 
 Από την Δημοτική Σύμβουλο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης και μέλος του Δ.Σ. Χοράνθης κ. Φρόσω Γκαϊνά, πήραμε την παρακάτω επιστολή που αποτελεί απάντηση σε όσα υποστήριξε με δήλωσή του ο επίσης Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κώστας Κουσουλός, περί μη συμμετοχής τοπικού χορευτικού συγκροτήματος στο 7ο Συναπάντημα των Ευρωστινίων που έλαβε χώρα χθες το βράδυ στο Δερβένι, την οποία δημοσιοποιούμε:

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj_N6NyO_WWs74VgKt25Ch5r2_d3RDlmUXMVS8uwOAMFKkspeoeXPqkGp1rDrTpI4IzudHWNuOUa9-KG1n_bUJMOA1Ltg_GdAY7HSy5tBlAaAUZpbOkwV96uKVjGq-rQTSO6PPLRblMrAlW/s200/gaina.jpg"Για την καλύτερη ενημέρωση των συμπολιτών μου και ύστερα από δημοσίευμα που αναρτήθηκε στους Δυτικούς Κορινθιακούς Ορίζοντες από τον συνάδελφο Δημοτικό Σύμβουλο κύριο Κωνσταντίνο Κουσουλό για το 7ο Συναπάντημα των Ευρωστινίων που θα γίνει σήμερα (έγινε χθες) το βράδυ 1/08/2015 στην πλατεία του Δερβενίου και τη μη συμμετοχή τοπικού χορευτικού συγκροτήματος έχω να σας πω τα παρακάτω:
-Στις 2 Μαΐου 2015 έγινε χοροεσπερίδα του πολιτιστικού μας συλλόγου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης με μεγάλη επιτυχία παρά την οικονομική κρίση και πέρα των αναμενόμενων και την παρουσία όλων των δημοτικών παρατάξεων και της περιφέρειας.
-Στις 4 Ιουλίου 2015 η συμμετοχή του κόσμου, συνδημοτών και φίλων μας, υπήρξε θερμότατη στο κάλεσμα του πρώτου μας ταξιδιού στην χορευτική παράδοση για τον τόπο μας, καθώς αυτό φάνηκε από την πληρότητα του ανοιχτού θεάτρου "Βασίλης Γεωργιάδης".
http://i.ytimg.com/vi/Zk9976UY4_I/maxresdefault.jpg
-Τα χορευτικά μας πλαισιώνονται με πάνω από 100 μικρούς και μεγάλους χορευτές, οι οποίοι κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια μέσα σε λίγους μήνες (5) υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου μας κ. Γεωργίου Γαλάνη.
Αλήθεια τι πτυχία κατά τη γνώμη σας ή κατά το νόμο εάν προβλέπεται πρέπει να έχει ένας χοροδιδάσκαλος παραδοσιακών χορών ;
Και επί της ουσίας ο στόχος του πολιτιστικού μας Συλλόγου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης "Χοράνθη" επετεύχθη για την διατήρηση και διάδοση της ελληνικής παράδοσης που μέσω αυτής προβάλλεται και ο δήμος μας και η Κορινθία, όπως το δήλωσε και η αντιδήμαρχος των πολιτιστικών, συγχαίροντάς μας.
Επομένως, ο στόχος του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής έχει υλοποιηθεί. Λειτουργεί ήδη ένας ενιαίος χορευτικός Σύλλογος που λέγεται "Πολιτιστικός Σύλλογος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης "Χοράνθη" και αντιπροσωπεύει όλο το δήμο μας και ο οποίος συνεργάζεται με τους άλλους Συλλόγους του δήμου που έχουν χορευτικά τμήματα.
Στις δύσκολες εποχές συνθέσαμε, εργαστήκαμε για το καλό του δήμου μας και της δυτικής Κορινθίας.
Γιατί δεν καλέστηκε ο νόμιμος νεοσύστατος Σύλλογος Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης "Χοράνθη" να αντιπροσωπεύσει σήμερα την Ευρωστίνη χορεύοντας παραδοσιακούς χορούς στο 7ο Συναπάντημα των Ευρωστινίων; ή έστω τον Σύλλογο "ΕΥΖΥΝ" της Λυγιάς;
Με εκτίμηση,
Φρόσω Γκαϊνά
Δημοτική Σύμβουλος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης
και μέλος του Δ.Σ. Χοράνθης'

Για εσχάτη προδοσία κατηγορεί τον Βαρουφάκη ο Πανούσης – Απαιτεί να παραιτηθούν Λαφαζάνης, Κωνσταντοπούλου καταγγέλοντας σχέδια αλλαγής πολιτεύματος

Για εσχάτη προδοσία κατηγορεί τον Βαρουφάκη ο Πανούσης – Απαιτεί να παραιτηθούν Λαφαζάνης, Κωνσταντοπούλου καταγγέλοντας σχέδια αλλαγής πολιτεύματοςΤο «Βήμα της Κυριακής» φιλοξενεί δηλώσεις του κ.Πανούση σύμφωνα με τις οποίες «η αποσταθεροποίηση του νομίσματος, η αποσύνδεση νομίσματος-ασφάλειας συναλλαγών και κατ΄ επέκταση η διατάραξη της κοινωνικής ειρήνης θέτουν ευθέως ζήτημα διατάραξης της εύρυθμης λειτουργίας του Πολιτεύματος, άρθρο 134, παράγραφος 2, περίπτωση β΄του Ποινικού Κώδικα» (σ.σ.στοιχειοθετείται το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας).

ΠΝΙΓΜΟΣ 28ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟΝ ΙΣΘΜΟ

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε το πρωί της Κυριακής άνδρας ηλικίας 28 ετών από τη θαλάσσια περιοχή εντός της Διώρυγας της Κορίνθου, από στελέχη της οικείας λιμενικής αρχής.
Ο άντρας διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του
Προανάκριση για το περιστατικό διενεργείται από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Ίσθμιας του Λιμεναρχείου Κορίνθου.
Περισσότερες αποκλειστικές πληροφορίες στη  sfedona.gr

ΔΙΑΣΩΛΗΝΟΜΕΝΟΣ ΣΕ ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΚΟΜΙΣΘΕΙ ΣΤΟ Ν.Ν.Α Ο ΘΩΜΑΣ ΘΩΜΑΪΔΗΣ

Αργά τη νύχτα ξημερώνοντας Κυριακή 2.8.2015 , με σοβαρή κατάσταση στην υγεία του μεταφέρθηκε  στο Νοσοκομείο Κορίνθου , ο πρώην δήμαρχος Κορινθίων Θωμάς Θωμαΐδης. Ο πρώην δήμαρχος έχει περάσει και στο παρελθόν προβλήματα υγείας με την καρδιά του.
Πιθανότατα και το νέο σοβαρό πρόβλημα να οφείλεται σε κάποιο καρδιακό επεισόδιο.
Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του sfedona.gr , ο Θωμάς Θωμαϊδης δεν είχε τις αισθήσεις του και οι γιατροί στα έκτακτα περιστατικά για να τον κρατήσουν στην ζωή έκριναν ότι έπρεπε άμεσα να διασωληνοθεί και να μεταφερθεί σε Νοσοκομείο της Αθήνας...
Περισσότερα στο: sfedona.gr

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ

Χωρίς ντροπή και χωρίς φόβο ομολογούν δημόσια πια και κατ΄εντολή οι πολιτικοί εγκληματίες του τόπου τον πραγματικό σκοπό της εξουσίας τους εις βάρος του λαού. Την εμμονή τους στη μετατροπή της Ελλάδας σε ένα κράτος παρία, εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και ευρώ. Σε ένα λαό ταυτόσημο με τους χιλιάδες μετανάστες που στις μέρες μας εκτός Συνθήκης Σένγκεν, λαθραία και εκμεταλλευόμενοι και από το ελληνικό κατεστημένο, προσπαθούν να ενταχθούν απεγνωσμένα και εκλιπαρώντας στο ευρωπαϊκό κεκτημένο.

ΑΝΗΘΙΚΗ ΑΜΥΝΑ

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η πρόθεση σύμφωνα με την έρπουσα φημολογία αφαίρεσης του δεκαήμερου ημερήσιας αποζημίωσης των αλεξιπτωτιστών του Στρατού Ξηράς, στα πλαίσια των περικοπών 200 εκατομμυρίων ευρώ στην άμυνα της χώρας. Περικοπές που επιζητούν οι ξένοι δανειστές και δυστυχώς προκάλεσαν οι  υπόδικοι και ελεύθεροι Υπουργοί Εθνικής Άμυνας των ανεξέλεγκτων εξοπλιστικών προγραμμάτων για να πληρώσουν οι επόμενες γενιές.

Μια βραδιά στη Ζάχολη (την παραμονή της Αγίας Παρασκευής του 2015)


Αποτέλεσμα εικόνας για ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΛΑΖΑΝΑΤΟΥ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΒΑΣ. ΛΑΖΑΝΑ 
ΕΚ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ


Τα κατωτέρω γραφόμενα αναφέρονται σε μέρος από τα διεξαχθέντα την παραμονή της Αγ. Παρασκευής εις την Ζάχολη. Συγκεκριμένα αφορούν  τα έντονα παράπονα του Διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Ευρωστίνης κου Γιάννη Γλινιά, ο οποίος επί σειρά ετών προσφέρει οικογενειακώς και εις  το  ‘’μάλλον’’ ανιδιοτελώς με τη σύζυγό του Κατερίνα και τον κουνιάδο του κο Στέλλιο Γκόλγκαρη τις καλλιτεχνικές τους γνώσεις επί των μουσικών οργάνων εις τους μαθητάς του προαναφερθέντος Ωδείου που εδρεύει εις το Δερβένι.
  Τα παράπονα και το όλο ‘’σκηνικό’’ έλαβε χώρα μετά τη λήξη της θείας λειτουργίας και με το πέρας της λιτανείας  της εικόνας, εις τον ‘’αίθριο χώρο’’ της ταβέρνας -ψησταριάς του ‘’ΚΟΡΑΗ’’. Ο λόγος : 

ΟΙ «ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣι…» σας ανακοινώνουν


 http://profile.ak.fbcdn.net/hprofile-ak-snc4/50514_171991704350_5721556_n.jpg
Γνώμες, σχόλια και ενυπόγραφα άρθρα αναγνωστών, που αναρτούνται στο http://korinthiakoi-orizontes.blogspot.gr/, δεν απηχούν και την γνώμη του ιστολογίου «ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ Εδώ Δερβένι» και των διαχειριστών του.   
Δεν δεσμεύεται όμως σε καμία περίπτωση ως προς την ακρίβεια, χρονική εγγύτητα και πληρότητα του περιεχομένου που δημοσιεύεται και κατά συνέπεια δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη.

Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε ενοχλείται από  κείμενα αναγνωστών, που αναρτήθηκαν στο εν λόγο ιστολόγιο, μπορεί να επικοινωνεί στέλνοντας gmail στο lalosbas@gmail.com  και  θα δημοσιεύεται το κείμενο ή το σχόλιο του. 

Κάνουμε γνωστό σε όλους τους αναγνώστες ότι όλα τα σχόλια και τα κείμενα ή οτιδήποτε άλλο υλικό (φωτογραφίες, βίντεο, ήχητικά αποσπάσματα κ.α.) που δημοσιεύεται  στους «Δυτικούς Κορινθιακούς ορίζοντες…» ελέγχεται από τον διαχειριστή. 

Σε περίπτωση που κάποιο από τα παραπάνω περιέχει περιέχομενο το οποίο χωρίς να είναι εμφανές στον διαχειριστη, αναρτήθηκε και  προσβάλει οποιονδήποτε, μπορεί να επικοινωνεί στέλνοντας e-mail στο : lalosbas@gmail.com και αμέσως θα δημοσιεύεται το κείμενο ή το σχόλιο του.


Στο Δερβένι "στα καλά καθούμενα”


Για 9η συνεχή χρονιά , ο θερινός Δημοτικός κινηματογράφος του ΔερβενίουΤο διάλειμμα” ,  συνεχίζει και φέτος, με μεγάλη επιτυχία να ταξιδεύει τους εραστές της έβδομης τέχνης σε μαγικές διαδρομές κάτω από τη λάμψη των αστεριών. μας κρατήσει συντροφιά με την προβολή ταινιών ποιότητας, όπως μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια της λειτουργίας του. 

Το διάλειμμααπόψε, Κυριακή 2/8 και αύριο Δευτέρα 3/8 στις 10:00 το βράδυ προβάλει την ελληνική ταινία  (Κωμωδία, 92΄, 2014)

 Στα καλά καθούμενα 

 Σε σκηνοθεσία : Νίκου Ζαπατίνα
 Πρωταγωνιστούν : Ζέτα Μακρυπούλια, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Άννα – Μαρία Παπαχαραλάμπους, Ελισσάβετ Κωνσταντινίδου,Τζόυς Ευείδη, Ναταλία Δραγούμη, Τάσος Παλαντζίδης, Γιώργος Κοψιδάς

 Η υπόθεση του έργου:
 Η ζωή του Μπάμπη θα ανατραπεί μετά την επεισοδιακή συνάντησή του με την ωραία και δυναμική Αθηνά. Οι δυο τους θα ξεκινήσουν ένα ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Ένα πιάνο που κρύβει ένα μεγάλο θησαυρό, και που κανείς δεν γνωρίζει, η Εύα που το έχει σκάσει από το σπίτι της, μια περιουσία που αναζητά κληρονόμο, μια άπιστη αρραβωνιαστικιά, η εμπλοκή της αστυνομίας, ένα ύποπτο μοναστήρι και τελικά ο απρόσκλητος έρωτας μας φέρνουν μια κωμωδία για όλα όσα μπορούν να μας συμβούν… στα καλά καθούμενα!

Προσεχώς στο θερινό  Δημοτικό  κινηματογράφο  του ΔερβενίουΤο διάλειμμαθα προβληθούν οι ταινίες:

Τρίτη 4/8 (Έναρξη 9:30 μ.μ.)Πάντινγκτον(Κωμωδία, Οικογενειακή Μεταγλωττισμένο, 95΄, 2014)
Τετάρτη 5 - Πέμπτη 6/8 “Δύο ημέρες, μια νύχτα(Δραματική, 95΄, 2014)