Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

Θετικό το πρώτο φετινό δείγμα στο Καραϊσκακή. Ολυμπιακός-Μπεσίκτας 2-1 . γκολ ο Φινμπόγκασον ο Γιάννης Μανιάτης επέστρεψε στην αγωνιστική δράση

Ολυμπιακός-Μπεσίκτας 2-1
 Θετικό το πρώτο φετινό δείγμα του Ολυμπιακού στο Καραϊσκακή, καθώς όχι μόνο επικράτησε 2-1 της Μπεσίκτας σε φιλική αναμέτρηση που δεν έχει τόση σημασία, αλλά είχε πολύ καλή παρουσία κατά διαστήματα και ειδικά στο β’ μέρος.
 Έχοντας πολύ καλή απόδοση κατά διαστήματα, ο Ολυμπιακός έκανε χαρούμενους τους περισσότερους από 12.000 φίλους του που βρέθηκαν στο «Γ. Καραϊσκάκης».
Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τον έλεγχο του αγώνα, πίεσαν πολύ τους Τούρκους, αλλά είχαν και κάποια κενά διαστήματα. Πολύ καλός για ένα ακόμα παιχνίδι ο Πάρντο, ενώ την παράσταση… έκλεψε αρχικά ο Εστεμπάν Καμπιάσο, που- χειροκροτήθηκε κατά τη βόλτα του στον αγωνιστικό χώρο.

O Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει τη νίκη κόντρα στην Μπεσίκτας, με τον Φουστέρ να γράφει το τελικό 2-1, χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 90ο λεπτό. Ο Φιμπόγκασον σκόραρε το παρθενικό του τέρμα με τα ερυθρόλευκα στο 58', ενώ οι Τούρκοι είχαν ισοφαρίσει το ματς με κεφαλιά του Ουϊσάλ στο 87'.
Άσχημο σημείο της αναμέτρησης, ο τραυματισμός του Κώστα Φορτούνη. Σε μια διεκδίκησή του με τον Κουαρέσμα, ο νεαρός άσος του Ολυμπιακού χτύπησε στο πόδι και άρον-άρον το ιατρικό τιμ των Πειραιωτών ζήτησε να γίνει αλλαγή ο ποδοσφαιριστής, στο φιλικό με την Μπεσίκτας.

Ο διεθνής μεσοεπιθετικός μεταφέρθηκε εκτός αγωνιστικού χώρου με το φορείο και είναι αλήθεια πως οι μορφασμοί που έκανε, έδειχναν να πονά αρκετά. Άξιο αναφοράς, πως 5 μήνες μετά τον τραυματισμό του στον αγώνα Κυπέλλου με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, ο Γιάννης Μανιάτης επέστρεψε στην αγωνιστική δράση, μπαίνοντας στον αγώνα στο 86’ Χρόνο συμμετοχής πήρε και ο Μποτία, που τραυματίστηκε κατά την προετοιμασία της ομάδας.
 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σίλβα): Ρομπέρτο (68΄ Καπίνο), Ελαμπντελαουί (90΄ Σάλιακας), Βούρος (69΄ Μποτία), Σιόβας (46΄ Αυλωνίτης), Σαλίνο (46΄ Μαζουακού), Μιλιβόγεβιτς (85΄ Μανιάτης), Μπουχαλάκης (76΄ Κασάμι), Φορτούνης (55΄ Φουστέρ), Πάρντο (76΄ Πουλίδο), Ντουρμάζ (69΄ Ντοσεβί), Χάρα (46΄ Φινμπόγκασον).
ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ (Γκιουνές):
Ζενγκίν, Μπεκ, Χάτσινσον (85΄ Πεκτεμέκ), Ερσάν, Τόσιτς (46΄ Μότα), Γκουλούμ (85΄ Μιλόσεβιτς), Κουαρέσμα (64΄ Σαχάν), Ογκιουζχάν, Γκοκχάν, Γκόμεζ (64΄ Τοσούν), Ουϊσάλ

Μιχάλης Ιγνατίου: Τα εγκληματικά λάθη που έφεραν την τρόικα στην Ελλάδα - Ο κ. Παπανδρέου έβαλε ο ίδιος φωτιά στα μπατζάκια του και έκαψε την Ελλάδα».

Μιχάλης Ιγνατίου: Τα εγκληματικά λάθη που έφεραν την τρόικα στην Ελλάδα«Τρόικα: Ο δρόμος προς την καταστροφή» είναι ο τίτλος που επέλεξε ο Μιχάλης Ιγνατίου για το βιβλίο του. Στις 544 σελίδες ξετυλίγονται αγωνιώδεις προσπάθειες, ατυχείς πολιτικοί ελιγμοί, αδυναμία κατανόησης της φύσης και του μεγέθους του προβλήματος και εγωιστικές πράξεις πολιτικών που συνθέτουν ένα δράμα εξόχως απολαυστικό αν το βιβλίο άνηκε στο είδος του μυθιστορήματος. Δυστυχώς, δεν πρόκειται για κάτι τέτοιο.

Ο Μιχάλης Ιγνατίου μιλάει στο PEOPLE και τον Γιώργο Πράτανο...

Κυπαρισσία: Ρουμάνος καταδικάστηκε για ξυλοδαρμό γυναίκας υπαλλήλου καταστήματος κινητής τηλεφωνίας

Κυπαρισσία: Καταδικάστηκε για ξυλοδαρμό γυναίκας σε μαγαζίΒαριά «καμπάνα» έριξε το Αυτόφωρο στην Κυπαρισσία σε ένα νεαρό Ρουμάνο ο οποίος ξυλοκόπησε άγρια μια γυναίκα υπάλληλο καταστήματος κινητής τηλεφωνίας, επειδή την θεώρησε υπεύθυνη που η εταιρεία διέκοψε το… Ίντερνετ στο κινητό του!
Ο αλλοδαπός όρμησε εκτός εαυτού στο κατάστημα το πρωί της περασμένης Τρίτης και άρχισε να καθυβρίζει την υπάλληλο για την διακοπή στη σύνδεσή του. Όταν εκείνη διαμαρτυρήθηκε λέγοντας πως η εταιρεία διέκοψε τη σύνδεση επειδή δεν είχε πληρώσει το λογαριασμό, ο Ρουμάνος της επιτέθηκε χτυπώντας την στο χέρι και το κεφάλι και την έσπρωξε βίαια ρίχνοντάς την πάνω στον τοίχο του καταστήματος!

Ένας περαστικός έσωσε από τα χέρια του δράστη την άτυχη υπάλληλο, που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες και υπέβαλε μήνυση κατά του αλλοδαπού. Ο νεαρός Ρουμάνος συνελήφθη και, μετά την άσκηση δίωξης σε βάρος του για επικίνδυνη σωματική βλάβη, διατάραξη οικιακής ειρήνης και φθοράς ξένης περιουσίας, καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών κατά συγχώνευση. Αφέθηκε ελεύθερος, όμως, καθώς άσκησε έφεση.

 protothema.gr

«Στον αέρα» η λειτουργία των ολοήμερων δημοτικών- Εξετάζεται η κατάργησή τους για την εξοικονόμηση κονδυλίων

«Στον αέρα» η λειτουργία των ολοήμερων δημοτικών- Εξετάζεται η κατάργησή τους για την εξοικονόμηση κονδυλίων Θα προκαλέσει οξύτατο πρόβλημα στις οικογένειες περίπου 340.000 μαθητώνΣτον αέρα βρίσκονται για την καινούργια σχολική χρονιά τα ολοήμερα δημοτικά σχολεία της χώρας, καθώς στο υπουργείο Παιδείας εξετάζεται η κατάργησή τους με στόχο την εξοικονόμηση κονδυλίων.
Συγκεκριμένα, τα κονδύλια που θα δίνονταν για την κάλυψη των αναγκών στο ολοήμερο σχολείο μελετάται να αξιοποιηθούν για προσλήψεις εκπαιδευτικών για το βασικό σχολικό πρόγραμμα. Ομως, η κατάργηση των ολοήμερων θα προκαλέσει οξύτατο πρόβλημα στις οικογένειες περίπου 340.000 μαθητών.

Κρεμάστηκε 76χρονή στο Σελλά Αχαΐας.

Πάτρα: Βρέθηκε πτώμα γυναίκας στα Σελλά  Μάλλον πρόκειται για αυτοκτονίαΣυναγερμός σήμανε το απόγευμα στην Αστυνομία Πατρών, με την πληροφορία ότι βρέθηκε πτώμα γυναίκας σε σπίτι, στο χωριό Σελλά Αχαΐας
 Σύμφωνα με το PatrasTimes, η γυναίκα με αυτοσχέδιο βρόγχο έβαλε τέλος στη ζωή της, σήμερα το απόγευμα. Οι πληροφορίες λένε ότι την 76χρονη, που τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, εντόπισε νεκρή ο γιος της, ο οποίος μένει σε διπλανό σπίτι...  

ΣΟΚ! Δολοφόνησαν δημοσιογράφο επειδή κριτίκαρε ποδοσφαιριστή που σήκωσε τουρκική σημαία στην Κύπρο

ΣΟΚ! Δολοφόνησαν δημοσιογράφο επειδή κριτίκαρε ποδοσφαιριστή
Απίστευτη και ταυτόχρονα τραγική εξέλιξη στο Αζερμπαϊτζάν, με τον δημοσιογράφος Ρασίμ Αλίεφ να αφήνει το Σάββατο την τελευταία του πνοή. Ο 30χρονος πλήρωσε με την ζωή του την απόφασή του να κατακρίνει την κίνηση του Γιαβίντ Χουσεΐνοφ να πανηγυρίσει με την τουρκική σημαία στην Κύπρο, στο ματς της Γκαμπάλα με τον Απόλλωνα Λεμεσού!

Παγκόσμιος συναγερμός! Οι τζιχαντιστές σχεδιάζουν να σκοτώσουν τη βασίλισσα Ελισάβετ! - Τρομοκρατικό "χτύπημα" αλά... Μαραθώνιο Βοστόνης

Παγκόσμιος συναγερμός! Οι τζιχαντιστές σχεδιάζουν να σκοτώσουν τη βασίλισσα Ελισάβετ! - Τρομοκρατικό `χτύπημα` αλά... Μαραθώνιο Βοστόνης 
Παγκόσμιος συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές από τη στιγμή που έγινε γνωστό το σχέδιο των τζιχαντιστών να σκοτώσουν τη Βασίλισσα Ελισάβετ το ερχόμενο Σάββατο, όταν θα παρευρεθεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 70 χρόνια από τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου!
Η Daily Mail επικαλείται αποκλειστικές πηγές που αναφέρουν ότι η Βασίλισσα της Αγγλίας, αλλά και ο πρίγκιπας Κάρολος είναι στόχοι του ISIS που σχεδιάζει να χτυπήσει με βόμβα και ήδη οι αρχές σχεδιάζουν τη λήψη δρακόντειων μέτρων ασφαλειας για την ημέρα των εκδηλώσεων.

“Παρόλο που η απειλή για τρομοκρατικό χτύπημα είναι πολύ σοβαρή, θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε τους πολίτες ότι θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για τις εκδηλώσεις...”, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας.

Στην περίπτωση που το σχέδιο των τζιχαντιστών είναι υπαρκτό, σημαίνει ότι επιθυμούν να προκαλέσουν ένα τρομοκρατικό χτύπημα, ανάλογο με αυτό των αδερφών Τσαρνάεφ στο Μαραθώνιο της Βοστώνης τον Απρίλιο του 2013. Κι αυτό, γιατί επιλέγουν μία ημέρα που χιλιάδες κόσμος θα βρίσκεται στους δρόμους της Αγγλίας και όλες οι εκδηλώσεις θα έχουν τηλεοπτική κάλυψη.

Το πρόγραμμα της Βασίλισσας Ελισάβετ, το ερχόμενο Σάββατο, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, μια τελετή στο κεντρικό Λονδίνο, την οποία θα παρακολουθήσει μαζί με τον Δούκα του Εδιμβούργου και περισσόερους από 1.000 βετεράνους και μέλη του στρατού.



Η ιστορική 15η Αυγούστου 1945

Στις 9 Αυγούστου, οι Η.Π.Α., έριξαν τη δεύτερη ατομική βόμβα (μετά από αυτή στη Χιροσίμα) στην Ιστορία της Ανθρωπότητας, αυτή τη φορά στο Ναγκασάκι της Ιαπωνίας.

Στις 11 ακριβώς το πρωί της 9ης Αυγούστου 1945, το συνοδό Β-29, με την ονομασία “The Great Artiste” (ο μεγάλος αρτίστας), έριξε τρία αλεξίπτωτα με όργανα, καθώς και ένα γράμμα προς έναν Ιάπωνα επιστήμονα, τον οποίο παρακινούσαν οι Αμερικανοί να ενημερώσει τους συμπατριώτες του για τις καταστροφικές συνέπειες που έχει η ρίψη ατομικών βομβών.

Ένα λεπτό αργότερα, στις 11:01 τοπική ώρα, το B-29 Superfortress Bockscar, έριξε το βαρύ φορτίο του πάνω από το Ναγκασάκι. Η ατομική βόμβα εξερράγη σε ύψος 469 μέτρων πάνω από το έδαφος της πόλης και 3.000 μέτρα μακρύτερα από τον προκαθορισμένο στόχο.

Υπολογίζεται ότι περίπου 40.000 κάτοικοι της πόλης Ναγκασάκι, σκοτώθηκαν ακαριαία, ενώ άλλοι τόσοι πέθαναν κατά τους επόμενους έξι μήνες από τις παρενέργειες της ατομικής βόμβας.

Τελικά, έξι ημέρες μετά τη ρίψη της δεύτερης και τελευταίας έως σήμερα ατομικής βόμβας κατά ανθρώπων, στις 15 Αυγούστου 1945, (και δύο μόλις ημέρες πριν από την ολοκλήρωση κατασκευής και τρίτης ατομικής βόμβας από τους Αμερικανούς), ο Ιάπωνας Αυτοκράτορας Χιροχίτο, μην έχοντας άλλη λύση, ανακοίνωσε την άνευ όρων παράδοση της χώρας του στους Συμμάχους, με την υπογραφή της παράδοσης να πραγματοποιείται στις 2 Σεπτεμβρίου 1945, πάνω στο αμερικανικό θωρηκτό USS Missouri.


ΠΗΓΗ: DAILY MAIL 
 
newsit.gr

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κας ΣΟΦΙΑΣ ΒΟΥΛΤΕΨΗ



http://www.haniotika-nea.gr/media/2015/05/sofiavoultepsi.jpgΗ Γραμματέας Πολιτικής Τεκμηρίωσης και Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κα Σοφία Βούλτεψη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Βαρουφάκης έφυγε, ο λογαριασμός έρχεται…
Οι τελευταίες αποκαλύψεις αποδεικνύουν ότι ο ελληνικός λαός συνεχίζει να πληρώνει πολύ ακριβά τις επιλογές του κ. Βαρουφάκη – προσωπική επιλογή και ο ίδιος του κ. Τσίπρα – τόσο όσον αφορά στον τρόπο και στην πορεία της διαπραγμάτευσης, όσο και όσον αφορά στους ακριβοπληρωμένους συμβούλους του.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΧΑΛΚΙΝΟΥ ΜΕΤΑΛΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΟ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΖΑΝ



http://www.paraskhnio.gr/wp-content/uploads/2015/05/Koukodimos.jpgΟ Υπεύθυνος του Τομέα Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Πιερίας, για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου από την Εθνική ομάδα Πόλο, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καζάν, κ. Κώστας Κουκοδήμος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η οικογένεια του Πόλο πρόσθεσε ακόμα μια χρυσή σελίδα στο λεύκωμα των επιτυχιών της.
Η νέα γενιά των πρωταθλητών μας, αντάξια των προκατόχων της, γλύκανε την καρδιά όλων μας!
Ένα εκ βαθέων ευχαριστώ.
Καλή επιτυχία στο Ρίο!».

Maraveyas Ilegal σε Αίγιο, Καλαμάτα, Αρχαία Ολυμπία - Ένα μουσικό πάρτι που μεταδίδει το μήνυμα της μουσικής, της χαράς και της ελπίδας



Εμφάνιση Maraveyas_Poster.png
Από τους πιο ταλαντούχους και αγαπητούς δημιουργούς της γενιάς του, ο Κωστής Μαραβέγιας (Maraveyas Ilegal), ύστερα από τις 3 sold-out εμφανίσεις του στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής, ταξιδεύει στην Πελοπόννησο και σας καλεί σε  ένα μοναδικό μουσικό πάρτι, από εκείνα που ξέρει να στήνει με την κάθε ευκαιρία... και με επιτυχία!
Εμφάνιση unnamed.jpg
Πέμπτη, 13 Αυγούστου: Υπαίθριο Θέατρο «Γιώργος Παππάς», Αίγιο
Δευτέρα, 17 Αυγούστου: Θέατρο Δρούβα, Αρχαία Ολυμπία
Δευτέρα, 24 Αυγούστου: Κάστρο Καλαμάτας

Με τη γνώριμη πλέον θετική ενέργεια, που εκπέμπει -από τα πρώτα κιόλας λεπτά- μία πολύ χαρούμενη και γλυκιά διάθεση!



Ένα μουσικό σύμπαν με τραγούδια από κάθε γωνιά του πλανήτη, ένα πολύχρωμο πολιτισμικό μουσικό πάρτι, μία γιορτή που δεν τελειώνει ποτέ

Μαζί του είναι οι εξαιρετικοί μουσικοί:
Νίκος Αγγλούπας, ηλεκτρική κιθάρα/μπάσο
Άγγελος Αγγελίδης, ηλεκτρική κιθάρα
Jim Σταρίδας \ Αντώνης Ανδρέου, τρομπόνι
Κρίτων Μπελλώνιας, τύμπανα
Κων/νος Μάνος, κοντραμπάσο


Πληροφορίες Συναυλίας:
Ώρα Έναρξης: 21.30
Τιμή Εισιτηρίου: 10 € (προπώληση) , 12 € (γενική είσοδος)

Περισσότερες πληροφορίες:
www.facebook.com/maraveyasilegal & 
www.maraveyas.net