Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Εντυπωσιακά ευρήματα στην Aρχαία Φενεό - Τείχος και ιερό αποκάλυψε ανασκαφική έρευνα

 Το τείχος με τους πύργους
Το τείχος με τους πύργους Πηγή

Aμφιπρόσωπο τείχος πλάτους 3,20 μ. αποκάλυψε η συστηματική ανασκαφική έρευνα και οι εκτεταμένες εργασίες αποψίλωσης κατά το πενταετές ερευνητικό πρόγραμμα συνεργασίας «Αρχαία Φενεός», που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας και του Αυστριακού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου στην Αθήνα και ολοκληρώθηκε αυτό το μήνα.
Το τείχος διατρέχει ολόκληρη τη βόρεια κλιτύ της Ακρόπολης σε συνολικό μήκος 230 μ. και σε μέγιστο σωζόμενο ύψος 4,50 μ. Η οχύρωση ενισχύεται με τέσσερις ημικυκλικούς πύργους, διαμέτρου 5,50 μ., όπως και έναν κάτοψης τριών τετάρτων του κύκλου, κυμαινόμενης διαμέτρου από 5,90 έως 6,00 μ.

Υπό έλεγχο οι φωτιές σε Σοφικό και Αμαλιάδα

Τρίπολη: Υπό έλεγχο οι φωτιές στην Αμαλιάδα και το Αμόνι Κορινθίας
Υπό έλεγχο τέθηκαν οι φωτιές που εκδηλώθηκαν σήμερα στο Αμόνι Σοφικού Κορινθίας και στην Ανάληψη Αμαλιάδας καίγοντας μικρής έκτασης δασικές εκτάσεις. Η πρώτη φωτιά στην θέση Αμόνι στο Σοφικό Κορινθίας και παρότι ξέσπασε σε δασική περιοχή, η έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με δέκα οχήματα και είκοσι πυροσβέστες την έθεσαν υπό έλεγχο.
Η δεύτερη φωτιά εκδηλώθηκε νωρίτερα το μεσημέρι στην περιοχή της Αμαλιάδας εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία σε δασική περιοχή στις 11.07 το πρωί και ο έγκαιρος εντοπισμό της, είχε ως αποτέλεσμα να αντιμετωπιστεί η φωτιά εν τη γενέσει της από τις Πυροσβεστικές δυνάμεις, πριν προλάβει να πάρει διαστάσεις και να ελεγχθεί πλήρως.
Σε καμία από τις δύο περιπτώσεις δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, παραμένουν όμως δυνάμεις της Πυροσβεστικής, για πλήρη κατάσβεση και για αποτροπή τυχόν αναζωπύρωσης.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: Οι εκλογές είναι πολιτικός τυχοδιωκτισμός




Συνέντευξη
του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη
στο ραδιοφωνικό σταθμό ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ  
και στο δημοσιογράφο Δημήτρη Κοτταρίδη


ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:  Καλημέρα κ. Μεϊμαράκη.

ΕΥ.ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ:  Γεια σας κ. Κοτταρίδη, Χρόνια Πολλά.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:  Χρόνια Πολλά. Είσαστε καλά;

ΕΥ.ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ:  Προσπαθώ.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είναι η Νέα Δημοκρατία έτοιμη για εκλογές; Εσείς μάλλον βλέπετε εκλογές;

Στο Πανταζοπούλειο Δερβενίου : Έκθεση χειροποίητων δημιουργών 17- 28 Αυγούστου

Έκθεση Χειροποίητων Δημιουργιών

«Όταν το σαξόφωνο συναντάει το μπουζούκι» στο Ξυλόκαστρο

Τρίτη 18 Αυγούστου
ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΩΡΑ 21.00

«Όταν το σαξόφωνο συναντάει το μπουζούκι».
Επιμέλεια προγράμματος: Μάντυ Κόσκου. Τραγούδι: Μάντυ Κόσκου,
Βάσια Γώγου. Αρμόνιο: Θοδωρής Παπαδάς, μπουζούκι: Χάρης Χρυσίμης,
σαξόφωνο: Γιάννης Τζέλης

Είσοδος ελεύθερη

Εξαιρετικά επικίνδυνη αποστολή στο.. Δερβένι

Για 9η συνεχή χρονιά , ο θερινός Δημοτικός κινηματογράφος του ΔερβενίουΤο διάλειμμα” ,  συνεχίζει και φέτος, με μεγάλη επιτυχία να ταξιδεύει τους εραστές της έβδομης τέχνης σε μαγικές διαδρομές κάτω από τη λάμψη των αστεριών. μας κρατήσει συντροφιά με την προβολή ταινιών ποιότητας, όπως μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια της λειτουργίας του.
Το διάλειμμααπόψε Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015, στις 10 το βράδυ , προβάλει για δεύτερη βραδιά την (Πολεμική, Δραματική, 134΄, 2014) ταινία

 “The Fury”

σε σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Αγιέρ
Πρωταγωνιστούν : Μπραντ Πιτ, Σία Λαμπεφ, Λόγκαν Λέρμαν, Τζον Μπέρνταλ, Μάικλ Πένια 

 
Η υπόθεση του έργου:
Απρίλιος, 1945. Οι Σύμμαχοι σχεδιάζουν την τελευταία αντεπίθεση στην Ευρώπη. Ο σκληροτράχηλος λοχίας Wardaddy ηγείται μιας εξαιρετικά επικίνδυνης αποστολής σε εχθρικό έδαφος, έχοντας στη διάθεσή του μόνο ένα τανκ τύπου M4A3E8 Sherman (με το υποκοριστικό όνομα "Fury") και ένα τετραμελές πλήρωμα. Μπορεί η ολιγομελής ομάδα, ανάμεσα στους οποίους και ένας νεοσύλλεκτος, να έχει ελάχιστα όπλα στη διάθεσή της, διαθέτει όμως τον ηρωισμό για να πολεμήσει στην καρδιά της ναζιστικής Γερμανίας.

Προσεχώς στο θερινό  Δημοτικό  κινηματογράφο  του ΔερβενίουΤο διάλειμμαθα προβληθούν οι ταινίες:
Τρίτη 18/8 (Έναρξη 9:30 μ.μ.) “Ο κος Πίμποντι και ο Σέρμαν” 
Τετάρτη 19 - Πέμπτη 20/8 (Έναρξη 9:30 μ.μ.) “INTERSTELLAR” 
 

Το κρεβάτι-ξυπνητήρι σε ξυπνάει για τα καλά! (ΒΙΝΤΕΟ)

Το κρεβάτι-ξυπνητήρι σε ξυπνάει για τα καλά! (ΒΙΝΤΕΟ)
Το πρωινό ξύπνημα είναι δύσκολο για όλους… Κάθε πρωί, κάθε μέρα, για κάθε εργαζόμενο έρχεται εκείνη η ώρα που ξεκινά να χτυπά το ξυπνητήρι, που με τον εκνευριστικό του ήχο διαταράσσει τη γαλήνη του ύπνου.
Η αντίδραση κοινή για πολλούς: Ανοίγεις το ένα μάτι, πατάς το snooze στο κινητό και γυρνάς πλευρό. Λίγο αργότερα, σηκώνεσαι πανικόβλητος και συνειδητοποιείς ότι έχεις αργήσει!
Τη λύση για όσους αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα εφηύρε ο Colin Furze, ένας υδραυλικός απ’ τη Βρετανία. Έφτιαξε ένα κρεβάτι που τον ξυπνά το πρωί πετώντας τον από το κρεβάτι, για την ακρίβεια… εκτοξεύοντάς τον!

techit.gr

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ: Το πινγκ πονγκ πάει πλατεία


 Όπως αρκετοί από εσάς ξέρετε, το τμήμα πινγκ πονγκ του ΑΟΞ και η ομάδα ΠΟΦΕΠΑ "Πευκιάς Ξυλοκάστρου" οργανώνουν αγώνες επίδειξης, εκμάθηση του αθλήματος και ανοικτά τουρνουά για μαθητές στην πλατεία Αγ. Βλασίου στο Ξυλόκαστρο. Το πείραμα πάει πολύ καλά και πολλά παιδιά της περιοχής αλλά και παραθεριστές, έρχονται σε επαφή με το άθλημα και ανταλλάσσουν τις πρώτες τους μπαλιές. Το μπόλιασμα γίνεται με επιτυχία...

Το ερχόμενο Σάββατο 22/8/2015 μετά τι ς 9μμ έρχεται η σειρά των μεγάλων παιδιών. Έτσι λοιπόν βετεράνοι και ανεξάρτητοι αθλητές θα συναντηθούμε στο Ξυλόκαστρο και θα δώσουμε αγώνες επίδειξης και παρεμπιπτόντως μπορεί να πιούμε και κάτι ...να ξεδιψάσουμε. Θα έχουμε την τιμή να είναι μαζί μας ο κόουτς Yannis Kordoutis με την οικογένειά του και θα ήταν μεγάλη μας χαρά για όποιον φίλο του αθλήματος και του ΠΟΦΕΠΑ θέλει να είναι μαζί μας να επικοινωνήσει και να κανονίσουμε τη διαμονή του στην πόλη μας. Σας περιμένουμε όλους..


Α. Ζ.

Αρχαίο Θέατρο Αιγείρας: Απολογία Σωκράτους,19.08.2015

http://www.filodimos.gr/data/images/stories/2015/august2015/diafores/apologia-sokrati-1908.jpg
 Το έργο του Πλάτωνα «Απολογία Σωκράτη» σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη, που παρουσιάζεται φέτος σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους σε όλη την Ελλάδας από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας, κάνει στάση στο Αρχαίο Θέατρο Αιγείρας (περιβάλλων χώρος) την Τετάρτη 19 Αυγούστου στις 8 το απόγευμα, με την υποστήριξη του Σωματείου "Διάζωμα" και με την ευγενική συνεργασία της Εφορίας Αρχαιοτήτων Αχαΐας. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως η παράσταση θα παιχτεί στα αρχαία ελληνικά (με υπέρτιτλους).
http://www.filodimos.gr/data/images/stories/2015/august2015/diafores/arxaia-aigeira.jpg
Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του θεάτρου, αλλά και για τα φιλολογικά δεδομένα, που θα παρασταθεί από σκηνής η «Απολογία Σωκράτους» στην αρχαία ελληνική γλώσσα, έτσι όπως την κατέγραψε και τη διαμόρφωσε ο Πλάτωνας.

Η «Απολογία Σωκράτη», που έχει γραφτεί πιθανόν το 397 π.χ., είναι το μοναδικό μη διαλογικό έργο του Πλάτωνα αλλά και το μόνο στο οποίο αναφέρει τον εαυτό του παρόντα και ενεργό κατά τη διαδικασία του Δικαστηρίου της Ηλιαίας.

Mε την «Απολογία» φθάνει στην πιο κορυφαία του έκφραση ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός, γιατί σωματοποιείται, αποκτώντας πραγματική και αναμφισβήτητη υπόσταση με τον Σωκράτη, ο οποίος επιλέγει συνειδητά το θάνατο, αντί να στερηθεί της ελευθερίας και της χαράς να ζει και να δρα, έτσι και όπως πιστεύει.

Σκοπός λοιπόν της εκφοράς του ίδιου του αρχαίου πλατωνικού κειμένου κατά την παράσταση, δεν είναι κάποιος λόγος πρωτοτυπίας ή μιας στενά φιλολογικής ή ιστορικής αναζήτησης, αλλά η ανάγκη, από το άκουσμα της φωνής του αυθεντικού έργου, να αφουγκρασθούμε και να νοιώσουμε βιωματικά τα αισθήματα και το ήθος του Σωκράτη.

Οι υπέρτιτλοι της μετάφρασης θα είναι ένας οδηγός για την κατανόηση, η οποία θα γίνεται βαθειά και αποκαλυπτική μέσα από το άκουσμα του αρχαίου λόγου.


Γενική είσοδος 10 €. Εισιτήρια προπωλούνται:
ΑΙΓΙΟ: Βιβλιοπωλείο ΘΕΜΕΛΙΟ
ΑΚΡΑΤΑ: Βιβλιοπωλείο ΝΟΗΜΑ
Επίσης: Viva.gr Τ. 11876, Public & www.public.gr, Ιανός, Seven Spots, www.tickethour.com, Γερμανός, ΟΤΕ Shops, Τράπεζα Πειραιώς (μηχανήματα aps)

Παρών σε πολιτιστική εκδήλωση στα Αθίκια ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Πελοπίδας Καλλίρης



Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Κορινθίας κ. Πελοπίδας Καλλίρης με τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Γκίκα Αθανάσιο παρευρέθησαν στην εκδήλωση του Πολιτιστικού Κέντρου Αθικίων «Ελένη Διδασκάλου» σε μια ωραία μουσική βραδιά.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας δήλωσε ότι τέτοιες εκδηλώσεις χρειάζονται γιατί μας δημιουργούν μια ωραία ατμόσφαιρα ώστε για λίγο να ξεχνάμε τα προβλήματα της καθημερινότητας που ζούμε  όλοι οι Έλληνες πολίτες. 

Γραφείο τύπου Αντιπεριφερειάρχη

Δημόσιο: Τι φέρνει το Μνημόνιο σε μισθολόγιο, επιλογή προϊσταμένων & αξιολόγηση – Όλο το πλέγμα αλλαγών & τα χρονοδιαγράμματα (ΦΕΚ)

Το χρονοδιάγραμμα των αλλαγών που θα κληθεί να εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνηση στην Δημόσια Διοίκηση περιγράφει το ΦΕΚ με τις δεσμεύσεις απέναντι στους δανειστές. Ένα πακέτο αλλαγών προτετοιμάζεται για το δημόσιο τομέα με «βασικά στοιχεία της στρατηγικής αυτής θα είναι η αναδιοργάνωση των διοικητικών δομών, ο εξορθολογισμός των διοικητικών διαδικασιών, η βελτιστοποίηση των ανθρώπινων πόρων, η ενίσχυση της διαφάνειας και της λογοδοσίας, η ηλεκτρονική δημόσια διοίκηση (egovernment), και μια επικοινωνιακή στρατηγική», όπως αναφέρει το κείμενο του νόμου.

Η Τουρκία σκοπεύει να αποκτήσει μερίδιο στον TAP


Στις 24 Ιουλίου πηγή από την τουρκική κυβέρνηση ανέφερε στην εφημερίδα Trend ότι η Τουρκία σκοπεύει να αποκτήσει μερίδιο στον Trans-Adriatic Pipeline (TAP).
Η ίδια πηγή σημείωσε ότι η απόκτηση μεριδίου στον TAP είναι μια ιστορική ευκαιρία για την Τουρκία, και η Άγκυρα δεν πρόκειται να την χάσει.
Διαβάστε περισσότερα 

Hellas Press Media

VIDEO -Εκραξαν τον Καμμένο στην Πάρο – Του φώναζαν «στα τέσσερα, στα τέσσερα»


    34Tην Παρασκευή ο Πάνος Καμμένος βρέθηκε μαζί με τον Προκόπη Παυλόπουλο στην Πάρο προκειμένου να παρακολουθήσουν τον πανηγυρικό εσπερινό στον Ιερό Ναό της Παναγίας Εκατονταπυλιανής χοροστατούντος του Μητροπολίτη Παροναξίας κ.κ Καλλίνικου (ο Π. Παυλόπουλος ανακηρύχθηκε και σε επίτιμο δημότη).
    Κατά τη άφιξή του στον Ιερό Ναό αρκετοί πολίτες του φώναζαν ειρωνικά συνθήματα (“έσωσες την Ελλάδα”, “καλορίζικο το μνημόνιο”) ενώ στο βίντεο ακούγονται και κάποιοι να φωνάζουν “στα τέσσερα στα τέσσερα” που είναι η αγαπημένη φράση του Προέδρου των ΑΝΕΛ

    Εφτά κριτήρια για τη διαγραφή χρεών έως 20.000 ευρώ σε τράπεζες και φορείς του Δημοσίου

    ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC
    Εφτά κριτήρια απαιτούνται για τη διαγραφή – εξπρές οφειλών έως 20.000 ευρώ σε τράπεζες και Δημόσιο, σύμφωνα με τη νέα τροπολογία που κατατέθηκε και ψηφίστηκε στη Βουλή, μαζί με τη συμφωνία της νέας δανειακής σύμβασης με τους θεσμούς.
    Η νέα ρύθμιση περιλαμβάνεται στον Νόμο Κατσέλη και επιτρέπει σε έναν ικανό αριθμό οφειλετών να προσφύγουν στα Ειρηνοδικεία και να διεκδικήσουν τη διαγραφή ακόμη και ολόκληρου του ποσού που οφείλουν, αρκεί να μην ξεπερνά τις 20.000 ευρώ.

    Καθαρισμός πρανών, τάφρων και νησίδων οδικού δικτύου αρμοδιότητας Π.Ε. Κορινθίας



    https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg50Ovui2k1IFm-RAjA_MuKcWbz62AwoNYul5nQi2P7UqjidM5Ml6MpmOb0o0eoiAimkoo-PpddLyec1ASpyalGp3JIY1Hbf-j16ZFGjQOM0NVi2v16eICCvkJBwC_CCQG_TagWJUG5AoMS/s320/KO-PA+heavy+maintenance.jpg
    http://s1.axortagos.gr/images/thumbnails/1575/ti-dimopratisi-enos-ergou-stin-p-e-korinthias-ipegrapse-o-petros-tatouli.jpgΤη δημοπράτηση του έργου "Καθαρισμός πρανών, τάφρων και νησίδων οδικού δικτύου αρμοδιότητας Π.Ε. Κορινθίας" υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, την Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

    581 οδηγοί, διανομείς και υπάλληλοι στα ΕΛΤΑ – Οι προκηρύξεις θα ξεκινήσουν τον επόμενο μήνα (αναλυτικά)

    Πεντακόσιες ογδόντα μία θέσεις εποχικού προσωπικού θα προκηρύξει το προσεχές χρονικό διάστημα η Ελληνικά Ταχυδρομεία ΑΕ, μετά την εγκριτική απόφαση που απέσπασε από το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
    Οι θέσεις κατανέμονται στις 4 βασικές ειδικότητες των ΕΛΤΑ ως εξής:
    ΔΕ Διανομέων – 302 θέσεις
    ΔΕ Εσωτερικής Εκμετάλλευσης – 185 θέσεις
    ΔΕ Οδηγών – 49 θέσεις
    ΥΕ Διαμετακομιστών -45 θέσεις
    Αφορούν απασχόληση τόσο στην κεντρική υπηρεσία , όσο και στις περιφερειακές υπηρεσίες των ΕΛΤΑ σε όλη τη χώρα.
    Οι προκηρύξεις αναμένεται ότι θα εκδοθούν εντός του Σεπτεμβρίου.
    Στα κύρια προσόντα που απαιτούνται για ΔΕ Οδηγών είναι δίπλωμα επαγγελματικής κατάρτισης ΙΕΚ ή πτυχίο Α’ και Β’ κύκλου σπουδών ΤΕΕ αντίστοιχης ειδικότητας.
    Για ΔΕ Εσωτερικής Εκμετάλλευσης δίπλωμα ΙΕΚ οποιασδήποτε ειδικότητας χρηματοπιστωτικών ή διοικητικών υπηρεσιών ή άλλος ισότιμος τίτλος.
    Για ΔΕ Διανομέων οποιοσδήποτε τίτλος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και άδεια οδήγησης μοτοσικλέτας.

    aftodioikisi.gr

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ-ΚΟΛΑΦΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΕΛΙΖΑΣ ΒΟΖΕΜΠΕΡΓΚ


    http://www.patrasevents.gr/imgsrv/f/300x225/1250577.jpg


    http://www.paraskhnio.gr/wp-content/uploads/2014/03/kefalogiannhs.jpgΗ Κομισιόν «τραβάει το αυτί» στην Τουρκία για τις παραβιάσεις στο Αιγαίο
     
    Bρυξέλλες 17 Αυγούστου 2015

     
    Σοβαρές ανησυχίες για τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις από την Τουρκία των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων εκφράζει η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για Εξωτερικές Υποθέσεις Φεντερίκα Μογκερίνι σε συνέχεια ερώτησης  των Μανώλη Κ. Κεφαλογιάννη και Ελίζας Βοζεμπεργκ (Προέδρου και Μέλους της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας αντίστοιχα), με αφορμή τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στο Αιγαίο.

    Η Ύπατη Εκπρόσωπος τονίζει στην απάντησή της ότι το Συμβούλιο έχει καταγράψει επανειλημμένα στα συμπεράσματά του ότι η Τουρκία πρέπει να δεσμευθεί ανεπιφύλακτα ότι θα επιδιώξει σχέσεις καλής γειτονίας και ειρηνική επίλυση διαφορών σύμφωνα με το Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. Στο πλαίσιο αυτό, η Ύπατη Εκπρόσωπος καλεί την Τουρκία, να αποφεύγει κάθε είδους απειλή ή ενέργεια στρεφόμενη κατά κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και κάθε αιτία τριβής και ενέργεια που θα μπορούσαν να βλάψουν τις καλές σχέσεις γειτονίας και την ειρηνική επίλυση των διαφορών.

    Η κα Μογκερίνι επισημαίνει στην απάντησή της, ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συνεχίσει να παρακολουθεί το θέμα των κατάφωρων παραβιάσεων από την Τουρκία των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και θα συνεχίσει να υπογραμμίζει την ανάγκη σεβασμού από μέρους της Τουρκίας της αρχής των σχέσεων καλής γειτονίας σε όλες τις σχετικές επαφές της με τις τουρκικές αρχές.

    Υπενθυμίζεται ότι οι δύο Έλληνες ευρωβουλευτές κατάθεσαν τη σχετική ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή όταν στα τέλη Φεβρουαρίου η Τουρκία με ΝΟΤΑΜ (αγγελία προς αεροναυτιλομένους) επιχείρησε να δεσμεύσει, από τις 2 Μαρτίου μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2015, μια τεράστια περιοχή για πεδίο βολής, με πραγματικά πυρά, στην περιοχή του Αιγαίου.