Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Ραγδαίες οι πολιτικές εξελίξεις

Η Γερμανία ενέκρινε το πρόγραμμα για την Ελλάδα - Τα σενάρια για τις εξελίξειςΠαρατείνεται η αγωνία σχετικά με το ποιος θα είναι ο δρόμος που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση στο επόμενο διάστημα σε ό,τι έχει να κάνει με το θέμα των εκλογών. Ποια είναι τα δύο βασικά σενάρια που εξετάζονται και γιατί μετά τη συνάντησή του σήμερα με τον πρωθυπουργό, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Π. Σκουρλέτης, δήλωσε «ότι μέσα στις επόμενες ώρες θα ξέρουμε όλοι περισσότερα»! Επίσης, ανακοίνωσε την απόφασή του να σταματήσουν προσωρινά τα έργα στις Σκουριές της Χαλκιδικής. Αναλυτικά, οι τελευταίες εξελίξεις...
eklogika.gr

Η Γερμανία ενέκρινε το ελληνικό δάνειο, απόψε συνεδριάσει ο ESM

Η Γερμανία ενέκρινε το ελληνικό δάνειο, απόψε συνεδριάσει ο ESMΟι εξελίξεις και για την έγκριση του νέου δανείου της χώρας, είναι ραγδαίες. Απόψε θα πραγματοποιηθεί η τηλεδιάσκεψη του ESM για το ελληνικό πρόγραμμα, μετά την έγκρισή του και από τη γερμανική Βουλή. Ο Β. Σόιμπλε μιλώντας στη Βουλή, απέκλεισε εκ νέου «κούρεμα» χρέους, λέγοντας πως θα «εξεταστεί το περιθώριο...
eklogika.gr

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ



http://www.parapolitikaradio.gr/storage/photos/master/201501/charalampos-athanasiou.jpgΟ Υπεύθυνος του Τομέα Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λέσβου, κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο νόμος Παρασκευόπουλου έδωσε τη δυνατότητα σε εκατοντάδες εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου να αποφυλακιστούν.
Η Νέα Δημοκρατία στη Βουλή είχε επισημάνει τους κινδύνους αυτούς και ως εκ τούτου είχε καταψηφίσει το σχετικό νομοσχέδιο, αλλά δυστυχώς η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν την άκουσε.
Φαίνεται, όμως, ότι για την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ το κόστος της ανθρώπινης ζωής είναι πολύ μικρό μπροστά στην εξαργύρωση προεκλογικών γραμματίων σε συγκεκριμένες ομάδες κουκουλοφόρων, τρομοκρατών και εγκληματιών!
Δυστυχώς, η ιδεοληψία επικράτησε της λογικής και της σύνεσης. Υπό το πρόσχημα του ψευδεπίγραφου ανθρωπισμού αποφυλακίστηκαν πρόωρα καταδικασθέντες για ειδεχθή κακουργήματα χωρίς έστω την παραμικρή απόδειξη σωφρονισμού.
Η κοινωνία, δικαίως, αναρωτιέται αν έτσι οραματίζονται στην κυβέρνηση Σύριζα - ΑΝΕΛ την ορθή αντεγκληματική Πολιτική αλλά και τη σωφρονιστική λειτουργία των ποινών.
Για τη Νέα Δημοκρατία προέχει η ασφάλεια των πολιτών και όχι η διευκόλυνση των εγκληματιών.
Η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά τους κ.κ. Τσίπρα και Καμμένο».


Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Καλλιθέα - Έκαψε 1000 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης - Συνελήφθη ο αντιδήμαρχος έργων για τη φωτιά

Συνελήφθη ο αντιδήμαρχος έργων για τη φωτιά στο Ξυλόκαστρο Η φωτιά προήλθε από βραχυκύκλωμα  μηχανήματος κατά τη διάρκεια εργασιών στο δρόμο
Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στην Καλλιθέα του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης που έκαιγε για περισσότερες από 24 ώρες.
Η φωτιά αποτέφρωσε 1.000 στρεμματα αγροτοδασικής έκτασης και στην κατάσβεσή της έπαιξαν καθοριστικό ρόλο τα εναέρια μέσα, καθώς έκαιγε σε χαράδρα που ήταν δύσκολα προσεγγίσιμη.
Δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνεχίζουν να επιχειρούν για την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς και για το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων.
Στο μεταξύ όπως μεταδώσαμε σε προηγούμενη ανάρτησή μας σε  δύο συλλήψεις έχει προχωρήσει η αστυνομία για τη φωτιά της Καλλιθέας. Έχουν συλληφθεί, ο αντιδήμαρχος έργων του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης και ο χειριστής ενός σκαπτικού μηχανήματος του δήμου , οι οποίοι κατηγορούνται για εμπρησμό από αμέλεια, οι οποίοι και οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κορίνθου, με την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια.
Όπως φαίνεται, η φωτιά προήλθε από βραχυκύκλωμα του μηχανήματος κατά τη διάρκεια εργασιών στο δρόμο στον οικισμό Βυζδιάνικα της τ. κοινότητας Χελυδορίου χθες το μεσημέρι.

 



ΕΚΤΑΚΤΟ: Σύλληψη ατόμων για την πυρκαγιά στην περιοχή Καλλιθέα - Βυζιάνικα, του Δήμου Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης Κορινθίας.



Συνελήφθησαν σήμερα στα πλαίσια του αυτοφώρου, ο Κ.Δ., του Γ. 50 ετών και ο Κ.Θ. του Α., 39 ετών, ημεδαποί, από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 18/08/2015 και ώρα 13:25, σε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή Καλλιθέα - Βυζιάνικα, του Δήμου Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης, στο Νομό Κορινθίας. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα 19/08/2015 στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κορίνθου, με την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια.


Μια διαστημική "σκουληκότρυπα"... στο Δερβένι

Για 9η συνεχή χρονιά , ο θερινός Δημοτικός κινηματογράφος του ΔερβενίουΤο διάλειμμα” ,  συνεχίζει και φέτος, με μεγάλη επιτυχία να ταξιδεύει τους εραστές της έβδομης τέχνης σε μαγικές διαδρομές κάτω από τη λάμψη των αστεριών. και μας κρατάει συντροφιά με την προβολή ταινιών ποιότητας, όπως μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια της λειτουργίας του.
 Το διάλειμμααπόψε ( Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015)και αύριο (Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015) στις 9:30 το βράδυ προβάλει την ταινία επιστημονικής φαντασίας (170΄, 2014, Όσκαρ Καλύτερων Οπτικών εφέ )

                                   “INTERSTELLAR”

Σε σκηνοθεσία : Κρίστοφερ Νόλαν
Πρωταγωνιστούν : Μάθιου Μακόναχι, Αν Χαθαγουέι, Τζέσικα Τσαστέιν, Κέισι Άφλεκ, Γουές Μπέντλεϊ, Τζον Λίθγκοου, Μάικλ Κέιν, Έλεν Μπέρστιν 


 
Η υπόθεση του έργου:
Σε ένα μέλλον όπου το περιβάλλον έχει καταστραφεί, και η τροφή γίνεται όλο και πιο σπάνιο αγαθό, ένα ταξίδι πέρα από το γαλαξία είναι το μόνο που μπορεί να προσφέρει ελπίδα στην ανθρωπότητα. Μια ομάδα εξερευνητών αναλαμβάνουν την πιο σημαντική και ηρωική αποστολή στην ανθρώπινη ιστορία: να ταξιδέψουν, μέσω μιας πύλης στο χρόνο. Μιας διαστημικής "σκουληκότρυπας", μιας ανωμαλίας του σύμπαντος που επιτρέπει την υπέρβαση των περιορισμών των διαστημικών ταξιδιών. Καθήκον τους είναι να ανακαλύψουν αν η ανθρωπότητα έχει μέλλον ανάμεσα στα αστέρια, εάν υπάρχει δηλαδή άλλος πλανήτης που μπορεί να υποστηρίξει ζωή.   

Ακόμα στο  θερινό  Δημοτικό  κινηματογράφο  του ΔερβενίουΤο διάλειμμαθα προβληθούν οι ταινίες:
Παρασκευή 21/8 – Σάββατο 22/8 “Ο κύκλος των αναμνήσεων"
Κυριακή 23 - Δευτέρα 24/8 “Αφεντικά για σκότωμα 2”
Τρίτη 25/8 “Μπαμπούλες πανεπιστημίου” 
Τετάρτη 26 - Πέμπτη 27/8 “Σε λάθος χρόνο” ενώ
Παρασκευή 28/8 – Σάββατο 29/8  θα γίνει η τελευταία προβολή της φετινής σαιζόν με την δραματική - αισθηματική ταινία “Κάποτε στη Νέα Υόρκη”

 
 

Κορίνθου-Πατρών: Παιχνίδι δρόμου-τρόμου

Η χρήση του τμήματος της…εθνικής οδού Κορίνθου-Πατρών, μόνο σαν δυσάρεστη εμπειρία μπορεί να χαρακτηριστεί-αν όχι επικίνδυνη. Η παρακάτω επιστολή, που έφτασε στα χέρια μας από έναν αναγνώστη, αποτυπώνει πλήρως την κατάσταση για το συγκεκριμένο κομμάτι της «εθνικής».

 Η επιστολή που μας προώθησε ο αναγνώστης του περιοδικού

Βάσεις 2015: Πτώση παντού! Πίνακες για όλα τα πεδία! Τα μαθήματα "λαιμητόμοι"


Βάσεις 2015: Πτώση παντού! Πίνακες για όλα τα πεδία! Τα μαθήματα `λαιμητόμοι`Στο αποκορύφωμά της φτάνει τις επόμενες ημέρες η αγωνία των υποψηφίων και των οικογενειών τους αφού στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας ανακοινώνονται ο βάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η πτώση θα είναι μεγάλη ακόμα και σε σχολές των μεγάλων αστικών κέντρων όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη.

Ακόμα και η Ιατρική της Αθήνας μπορεί να πέσει κάτω από τα 19.000 μόρια.

Η πτώση θα είναι ιδιαίτερα αισθητή όπως λένε εκπαιδευτικοί αναλυτές σε σχολές που έχουν μαθήματα αυξημένης βαρύτητας όπως τα Μαθηματικά και η Φυσική Κατεύθυνσης αφού εκεί σημειώθηκαν οι χειρότερες επιδόσεις.

Πιο αναλυτικά:

10+1 «γκρίζες» ζώνες σε όρια ηλικίας & συντάξεις – Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι ευνοούνται – Επιβαρύνσεις με χρόνια εργασίας & μειώσεις αποδοχών

Δέκα +1 γκρίζες ζώνες που επιφέρουν νέες ανατροπές στα όρια ηλικίας αλλά και στον υπολογισμό των συντάξεων κρύβουν οι αλλαγές που τίθεται σε εφαρμογή με το νέο ασφαλιστικό -μνημονιακό- νόμο.
Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», στις τελικές ρυθμίσεις του νόμου 4336/15, έτσι όπως δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ της 14ης Αυγούστου αποκαλύπτονται αρκετές κατηγορίες ασφαλισμένων που χάνουν τις ευνοϊκές συνταξιοδοτικές διατάξεις που ίσχυαν μέχρι σήμερα, όπως για παράδειγμα η έξοδος των ασφαλισμένων από ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΔΕΚΟ, τράπεζες με ανάπηρο/η σύζυγο χωρίς όριο ηλικίας που πλέον καταργείται.
Ο «Ελεύθερος Τύπος»

Με Μνημόνιο 3, capital controls και μεταναστευτικό χάος ο Τσίπρας συνεχώς κερδίζει

tsipras-alexis-neos


Έχουν τρελαθεί οι κυρίες με τα πολύχρωμα ταγιέρ και οι ηλιοκαμένοι κύριοι της αντιπολίτευσης. Βγαίνουν στα κανάλια (όταν δεν είναι διακοπές) και «ερεθίζουν» την κοινή γνώμη ή/και τουιτάρουν σαν τρελοί, όποια πονηρή ατάκα μπορούν να διανοηθούν.

Προσπαθούν συνεχώς να αποδείξουν πόσο κακός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και ταυτόχρονα να προσβάλουν την κοινωνία για τις επιλογές της, στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις. Την ίδια κοινωνία που επί δεκαετίες τους ψήφιζε…

Ουδείς από την αντιπολίτευση έχει αποκωδικοποιήσει επαρκώς την προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά και αυτό να γίνει... χρειάζεται γερό στομάχι για να μπορέσουν να κερδίσουν πολιτικό έδαφος σε μία διαλυμένη κι διχασμένη κοινωνία....

Ποιες τοπικές εφημερίδες θα δημοσιεύουν καταχωρήσεις του Δημοσίου – Η λίστα Πελοποννήσου

Τη «λίστα» με τις ημερήσιες και εβδομαδιαίες νομαρχιακές και τοπικές εφημερίδες, όλης της χώρας, που θα έχουν τη δυνατότητα καταχώρισης δημοσιεύσεων των φορέων του Δημοσίου, καθορίζει απόφαση της κυβέρνησης, υπογεγγραμμένη από τον αρμόδιο υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά.
Πρόκειται για 107 Ημερήσιες Νομαρχιακές Εφημερίδες, 7 Ημερήσιες Τοπικές Εφημερίδες, 85 Εβδομαδιαίες Νομαρχικές Εφημερίδες και 19 Εβδομαδιαίες Τοπικές Εφημερίδες.
Το σχετικό ΦΕΚ (ολόκληρο το έγγραφο ΕΔΩ), δημοσιεύθηκε το μεσημέρι της Τρίτης.
Οι τοπικές εφημερίδες, της Πελοποννήσου σύμφωνα με την απόφαση είναι οι εξής:


ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
A/A ΝΟΜΟΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΛΗ
5 ΝΟΜΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΑΡΓΟΣ
6 ΝΟΜΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΑΡΓΟΣ
7 ΝΟΜΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΝΕΑ ΤΡΙΠΟΛΗ
10 ΝΟΜΟΣ ΑΧΑΪΑΣ ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ ΤΗΣ ΑΧΑΪΑΣ ΑΙΓΙΟ
11 ΝΟΜΟΣ ΑΧΑΪΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΑΤΡΑ
12 ΝΟΜΟΣ ΑΧΑΪΑΣ ΠΡΩΤΗ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΙΓΙΟ
29 ΝΟΜΟΣ ΗΛΕΙΑΣ ΠΑΤΡΙΣ ΠΥΡΓΟΣ
30 ΝΟΜΟΣ ΗΛΕΙΑΣ ΠΡΩΙΝΗ ΠΥΡΓΟΣ
31 ΝΟΜΟΣ ΗΛΕΙΑΣ ΠΡΩΤΗ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΠΥΡΓΟΣ
64 ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΣ
66 ΝΟΜΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΣΠΑΡΤΗ
74 ΝΟΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
75 ΝΟΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΘΑΡΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΕΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
A/A ΝΟΜΟΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΛΗ
5 ΝΟΜΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟ
6 ΝΟΜΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΑΡΓΟΛΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΡΓΟΣ
9 ΝΟΜΟΣ ΑΧΑΪΑΣ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΑΧΑΪΑΣ ΑΙΓΙΟ
10 ΝΟΜΟΣ ΑΧΑΪΑΣ Η ΓΝΩΜΗ ΠΑΤΡΑ
11 ΝΟΜΟΣ ΑΧΑΪΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΑΤΡΑ
12 ΝΟΜΟΣ ΑΧΑΪΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΑΤΡΑ
13 ΝΟΜΟΣ ΑΧΑΪΑΣ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΙΓΙΟ
59 ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗ ΚΟΡΙΝΘΟΣ
65 ΝΟΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
66 ΝΟΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑ