Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Το Σύνταγμα δεν είναι κουρελού!

http://netnews.eu/wp-content/uploads/2015/06/to-syntagma-gia-ta-dimopsifismata-20150627.jpg
Το Σύνταγμα είναι ο καταστατικός χάρτης μιας ευνομούμενης και δημοκρατικής Πολιτείας. Δυστυχώς, στους καιρούς των Μνημονίων κατάντησε... κουρελόχαρτο και πουκάμισο αδειανό για να εξυπηρετούνται είτε αποφάσεις των δανειστών είτε τα συμφέροντα εγχώριων παραγόντων, όπως ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, που ως νεόκοπος αρχηγός ετοιμάζεται για το δικό του σόου μέσω της διερευνητικής εντολής.

Η Νέα Δημοκρατία σε εκλογική πανστρατιά


Νέα Δημοκατία: Ολοκληρώθηεκε η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα
Μετά από τρεις ώρες ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα της Νέας Δημοκρατίας  στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, υπό την προεδρία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, όπου αναζήτησε το διακύβευμα της κάλπης .

ΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. Γ. ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΛΒΑΝΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ



http://www.7imeres.gr/wp-content/uploads/2015/01/koumoutsakos.jpgΟ Υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος,  αναφερόμενος στις σημερινές δηλώσεις του Αλβανού Πρωθυπουργού σχετικά με τα απαράδεκτα γεγονότα στην εκκλησία  του Αγίου Αθανασίου στις Δρυμάδες, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η συνέντευξη Τύπου του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Ν. Γ. Μιχαλολιάκου


Ο Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα στους εκπροσώπους των ελληνικών και ξένων ΜΜΕ.

Ο Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος ανέλυσε τις θέσεις και τις προτάσεις του Κινήματος για μια εθνική διακυβέρνηση της χώρας, καθώς και για τα μείζονα ζητήματα των εξοντωτικών Μνημονίων και της ανεξέλεγκτης λαθρομετανάστευσης.

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ & ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. Χ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ κ. Μ. ΚΟΝΣΟΛΑ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ κ. Ν. ΜΗΤΑΡΑΚΗ



Ο Υπεύθυνος του Τομέα Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λέσβου, κ. Χαράλαμπος Αθανασίου,  ο Υπεύθυνος του Τομέα Τουρισμού, βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας και ο Υπεύθυνος του Τομέα Ναυτιλίας και Αιγαίου, βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης,  έκαναν  την ακόλουθη κοινή δήλωση:

Δημοσκόπηση Bild: Μεγάλη πτώση του ΣΥΡΙΖΑ. ποιος «πιάνει» 3η θέση – Το κόμμα έκπληξη & ποιοι παλεύουν να μην μείνουν εκτός

Τεράστιες εκπλήξεις και ραγδαία αλλαγή του πολιτικού σκηνικού προκύπτει από την πρώτη δημοσκόπηση για τις ελληνικές εκλογές που δημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα Bild, η οποία εκτιμά πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ξεπεράσει το 30%. «Ο παραιτηθείς έλληνας πρωθυπουργός βρίσκεται προφανώς μακριά από την απόλυτη πλειοψηφία στις πρόωρες εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου», τονίζει η Bild.
Σύμφωνα με εσωτερική δημοσκόπηση ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 28%,
Στις τελευταίες εκλογές, τον Ιανουάριο του 2015, το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ ανερχόταν στο 36%, ενώ ακολουθεί μόλις 3% πίσω η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ με 25%. Πρόκειται για μία πολύ μεγάλη πτώση για το κόμμα του Α. Τσίπρα αφού χάνει 8 ολόκληρες μονάδες από το 36% που πήρε στις εκλογές του Ιανουαρίου. Είναι χαρακτηριστικός ο τίτλος της γερμανικής εφημερίδας: Μόλις στο 28 % το κόμμα Τσίπρα.
Όπως αναφέρει η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας, το νέο κόμμα «Λαϊκή Ενότητα» του Παναγιώτη Λαφαζάνη παίρνει ποσοστό 8% και έρχεται στην 3η θέση.
Ακόμη -με επόμενη ενημέρωση- η Bild κάνει λόγο για ποσοστό έκπληξη που εμφανίζει το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη, Ένωση Κεντρώων. Ωστόσο, δε διευκρινίζεται ποιο είναι το ποσοστό που δείχνει να λαμβάνει ο κ. Λεβέντης σε αυτή τη δημοσκόπηση.
Επιπλέον σημειώνεται ότι οι ΑΝΕΛ και το ΠΑΣΟΚ παλεύουν για να πιάσουν το όριο του 3% και να μπουν στη Βουλή. Αναφέρεται συγκεκριμένα πως «δεν είναι σίγουροι», ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων κυμαίνεται στο 8,5%
 







 

5 θέσεις εργασίας στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Στην τελική έγκριση θέσεων για του δήμους και τα νομικά τους πρόσωπα προχώρησε, με απόφασή του που αναρτήθηκε στη «Δι@ύγεια», το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, εγκρίνοντας τη σύναψη 57 συμβάσεων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και 461 συμβάσεων μίσθωσης έργου για τη στελέχωση των Δήμων και των ΝΠΔΔ αυτών της Χώρας που παρέχουν υπηρεσίες έναντι αντιτίμου από τους ωφελούμενους.
Οι 57 συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου είναι για το χρονικό διάστημα έως οκτώ, εννέα ή έως έντεκα μήνες. Οι υπόλοιπες συμβάσεις είναι μίσθωσης έργου και είναι διάρκειας  έως 1 έτος.
Ειδικότερα στους Δήμους της Αποκεντρωμάνης Δίοικησης Πελοποννήσσου - Δυτικής Ελλάδος & Ιονίου εγκρίνονται 42 συμβάσεις μίσθωσης έργου γιά τους Δήμους Άργους – Μυκηνών (5),. Ναυπλιέων (5)  ,  Κορινθίων (12), Λουτρακίου- Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων (12), Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης (5) και Σικυωνίων (3).

Να σημειωθεί ότι η αρχική απόφαση είχε εκδοθεί 1η Ιουλίου. Ωστόσο δημοσιεύεται και πάλι στο Διαύγεια καθώς υπήρξαν τροποποιήσεις στην κατανομή.
Μπορείτε να δείτε ολόκληρη την κατανομή και την απόφαση ΕΔΩ

Πόσο αυξάνονται τα έτη εργασίας στο δημόσιο με το νέο ασφαλιστικό νόμο (παραδείγματα)

Ο νέος ασφαλιστικός νόμος 4336/15 κρύβει δυσάρεστες εκπλήξεις για εκατοντάδες χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους. Όπως επισημαίνει ο Ελεύθερος Τύπος, τα νέα όρια ηλικίας ισχύουν από τις 19 Αυγούστου ανεξάρτητα αν ο νόμος δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ στις 14/08.
Έτσι, οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου αλλά και όλων των άλλων ταμείων που συμπλήρωσαν έως τις 19/08 την ηλικία των 50 ως 66 ετών αλλά και τον απαιτούμενο χρόνο ασφάλισης, μπορούν να αποχωρήσουν οποτεδήποτε με τις παλιές διατάξεις και δεν επηρεάζονται από τα όρια ηλικίας αφού έχουν θεμελιωμένο δικαίωμα.
Όμως, όσοι, συμπληρώνουν την ηλικία των 50 έως 66 ετών ή τον χρόνο ασφάλισης που απαιτείται για συνταξιοδότηση μετά τις 19/08/2015 θα επιβαρυνθούν από την αύξηση των ορίων ηλικίας.
Μάλιστα, όπως τονίζεται η επιβάρυνση θα είναι αντιστρόφως ανάλογη της ηλικίας τους.
Οι 50αρηδες μετά το νόμο θα έχουν άμεση αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης κατά 5 χρόνια και θα μπορούν να αποχωρήσουν όχι το 2015 που υπολόγιζαν αλλά το 2020 δηλαδή στα 55 τους.
Οι 55αρηδες μετά το Νόμο θα έχουν αύξηση του ορίου ηλικίας κατά 1,5 χρόνο και θα μπορούν να αποχωρήσουν όχι το 2015 αλλά το 2017 στα 56,5.
Οι 60 και άνω μετά το νέο νόμο επιβαρύνονται από έναν έως 9 μήνες που σημαίνει ότι ένας ασφαλισμένος με 30 χρόνια που κλείνει τα 60 μετά τις 19/08/2015 θα βγει στην σύνταξη στα 60.9 δηλαδή μέσα στο 2016.
Διαβάστε επίσης: Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι μπορούν να προλάβουν αυξήσεις – Μέχρι πότε

aftodioikisi.gr

Case study: 10 λόγοι, για τους οποίους το ΠΑΣΟΚ της Φώφης δεν θα μπει στη Βουλή


fofi-xekalakisΦίλε ΠΑΣΟΚε γράφε λάθη-γκάφες-ανεπάρκειες…

Πρώτον
Σε σύνολο 1793 λέξεων εισήγησης στην κοινή συνεδρίαση Κ.Ο. & Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, η Φώφη Γεννηματά αφιέρωσε μόλις 62 λεξούλες, για να αναφερθεί στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για την επομένη των εκλογών. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Πρώτος στόχος μας είναι η ενίσχυση των πρωτοβουλιών που θα εγγυηθούν την σταθερότητα της χώρας και την Βιώσιμη Λύση, την επιτυχή ανταπόκρισή μας στις τομές και τις αλλαγές που απαιτούνται, στην δημιουργία των συνθηκών για την έξοδο από την κρίση. Θα επαναδιαπραγματευθούμε τα σημεία της Σύμβασης που δημιουργούν μείζονα ζητήματα σε ευαίσθητες κατηγορίες του πληθυσμού και υπονομεύουν τις προοπτικές ανάπτυξης της χώρας.»

Τη συμβολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην αντιμετώπιση του ιού της Λοιμώδους Οζώδους Δερματίτιδας, ζητά ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης


http://www.alldaynews.gr/wp-content/uploads/2015/01/kefalogiannis.jpg

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης, επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή τη μεγάλη ανησυχία που έχει προκαλέσει στους κτηνοτρόφους της περιοχής του Έβρου και του Βορείου Αιγαίου, η εμφάνιση κρουσμάτων του ιού της Λοιμώδους Οζώδους Δερματίτιδας, που προσβάλλει τα βοοειδή προκαλώντας μεγάλες απώλειες στο ζωικό κεφάλαιο, κατέθεσε ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αναλυτικά η ερώτηση:

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κας Ν. ΚΕΡΑΜΕΩΣ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΠΕΡΙΠΟΥ 7.500 ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ



http://newpost.gr/storage/photos/master/201505/kerameos.jpeg
Η Υπεύθυνη του Τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Επικρατείας Νίκη Κ. Κεραμέως, σχετικά με την ολοκλήρωση της διαδικασίας επαναπρόσληψης περίπου 7.500 δημοσίων υπαλλήλων, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

FestivArt - Short Film Night 2015 Βραδιά Ταινιών Μικρού Μήκους Λουτράκι

Δελτίο Τύπου
SHORT FILM NIGHT 2015
Βραδιά Ταινιών Μικρού Μήκους
volume 3
Παρασκευή 28.08.15 | 20.30 | Lab2Art, Λουτράκι
Η Short Film Night για τρίτη συνεχή χρονιά κοντά σας!
Μετά από την περσινή επιτυχία και στο πλαίσιο του festivArt, θα πραγματοποιηθεί για τρίτη συνεχή χρονιά η βραδιά ταινιών μικρού μήκους την Παρασκευή 28 Αυγούστου, στον υπαίθριο
χώρο του Lab2Art στο Λουτράκι.
Εκείνο το βράδυ της Παρασκευής θα είναι διαφορετικό από τα υπόλοιπα. Μία νύχτα πριν από τη μεγάλη αυγουστιάτικη πανσέληνο σας προσκαλούμε να περιπλανηθείτε στον υπέροχο χώρο του Lab2Art στο Λουτράκι, για να απολαύσουμε ταινίες μικρού μήκους κάτω από τον
έναστρο ουρανό, με άρωμα παλιού θερινού σινεμά. Short Film Night 15. Άλλωστε, τα όμορφα πράγματα σπάνια διαρκούν πολύ.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΕΥ. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ, ΓΙΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ



Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη, συγκροτείται Κεντρική Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα. Η πρώτη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί σήμερα, 24 Αυγούστου και ώρα 18:00, στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος. Στην επιτροπή μετέχουν ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ως Πρόεδρός της και ως μέλη -κατά αλφαβητική σειρά- οι παρακάτω:





Αγοραστός Κωνσταντίνος

Αντωνίου Μαρία

Βαρβιτσιώτης Μιλτιάδης

Βλάχος Γεώργιος

Βορίδης Μάκης

Βούλτεψη Σοφία

Βρούτσης Γιάννης

Γεωργιάδης Άδωνις

Γιακουμάτος Γεράσιμος

Δακής Γεώργιος

Δασκαλάκης Μενέλαος

Δένδιας Νικόλαος

Ιωαννίδης Αθανάσιος

Κακλαμάνης Νικήτας

Καλαφάτης Σταύρος

Καλογερόπουλος Δημήτριος

Καραγκούνης Κωνσταντίνος

Καρακόλη Μάγδα

Κεδίκογλου Σίμος

Κεφαλογιάννη Όλγα

Κεφαλογιάννης Εμμανουήλ

Κουμουτσάκος Γεώργιος

Μακρή – Θεοδώρου Ελένη

Μητσοτάκης Κυριάκος

Μπακογιάννη Θεοδώρα

Μπούρας Αθανάσιος

Παναγιωτόπουλος Νικόλαος

Παπαμιμίκος Ανδρέας

Πατούλης Γεώργιος

Πλακιωτάκης Ιωάννης

Σταϊκούρας Χρήστος

Σταμάτης Δημήτριος

Σταυράκογλου Σταύρος

Στυλιανίδης Ευριπίδης

Τασούλας Κωνσταντίνος

Ταυρής Φίλιππος

Τσιμάρας Κωνσταντίνος

Χατζηδάκης Κωστής.

Νέα έργα στην Αργολίδα και τη Μεσσηνία υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου



http://www.farenews.gr/wp-content/uploads/2015/02/periferia-ktirio1.jpgΤη δημοπράτηση νέων έργων στην Αργολίδα και τη Μεσσηνία υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης.
Πρόκειται για τα έργα «Συντηρήσεις – Ασφαλτοστρώσεις Οδικού Δικτύου Π.Ε. Αργολίδας, υποέργο συντήρηση ασφαλτόστρωση τμημάτων Ε.Π. Οδού Νο4 Λυγουριό – Τραχειά», «Συντηρήσεις – Ασφαλτοστρώσεις Οδικού Δικτύου Π.Ε. Αργολίδας, υποέργο συντήρηση ασφαλτόστρωση τμημάτων Ε.Π. Οδού 9», «Συντηρήσεις – Ασφαλτοστρώσεις Οδικού Δικτύου Π.Ε. Αργολίδας, υποέργο συντήρηση ασφαλτόστρωση τμημάτων Ε.Π. Οδού Νο7 (Τμήμα Μύλοι – Αχλαδόκαμπος – Όρια Νομού)», Συντήρηση 12ης Επ. Οδού Πύλος – Καλλιθέα – Λογγά μέχρι 9η Επ. Οδό» και «Βελτίωση – Συντήρηση 7ης Επ. Οδού (Τμήμα Αγριλόβουνο – Όρια Νομού)».   

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ



https://hellasforce.files.wordpress.com/2015/08/cf83cf85cebdceb1cebdcf84ceb7cf83ceb7-cf80ceb1cf85cebbcebfcf80cebfcf85cebbcebfcf85-cebcceb5cf8acebcceb1cf81ceb1cebaceb7.jpg 
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, μετά τη συνάντησή του με Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο και αφού παρέδωσε τη διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Η κα Γεροβασίλη, η κυβερνητική εκπρόσωπος, όταν άκουσε το διάλογο που διεξήχθη με εσάς και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σχετικά με όσα είπατε περί πολιτικού πολιτισμού, είπε χαρακτηριστικά και ουσιαστικά ότι «εσείς κάνετε αυτοκριτική, καθώς χρησιμοποιήσατε λαϊκίστικο λόγο». Και όσον αφορά στην εθνική συνεννόηση, η κα Γεροβασίλη είπε ξεκάθαρα «εμείς συγκυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία δεν θα κάνουμε». Τι λέτε;

ΕΥ. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: Να πω ότι είναι μια πολύ συμπαθής κυβερνητική εκπρόσωπος σε ένα πολύ άχαρο ρόλο, σε μια πολύ δύσκολη περίοδο. Και να της θυμίσω, εκφράσεις τις οποίες έχει πει ο κ. Τσίπρας τόσα χρόνια δημοσίως, που δεν νομίζω ότι αξίζει αυτή την ώρα. Αλλά, άμα χρειαστεί, μπορούμε να της θυμίσουμε τι είπε στη Ρόδο ο κ. Τσίπρας, πως αποκάλεσε τον κ. Κουβέλη, πως έχει αποκαλέσει άλλους συντρόφους του και μη. Καταλαβαίνω ότι έχουν πρόβλημα, οι ίδιοι έχουν μπει σε λογική λαϊκισμού και ύβρεων, και προσπαθούν αυτό να το αποδώσουν σε εμάς, γιατί είναι αλήθεια ότι δεν έχουν καμία πολιτική πρόταση.
Κοιτάξτε, τώρα, μην παίζουμε. Όλοι γνωρίζουμε ότι η χώρα είναι σε μια πολύ κρίσιμη καμπή. Όλοι γνωρίζουμε ότι οι εκλογές θα μας πάνε πολύ πίσω. Όλοι οι διεθνείς οίκοι λένε ότι αν πάμε για εκλογές θα χρειαστούν νέα επώδυνα μέτρα. Όλοι γνωρίζουν ότι μπορεί η παρούσα Βουλή -εάν ο κ. Τσίπρας θέλει να φύγει, ας βάλει άλλον είπαμε- μπορεί η παρούσα Βουλή να δώσει κυβέρνηση που μπορεί να τρέξει τη χώρα. Γιατί γίνονται οι εκλογές; Υπάρχει χρόνος ακόμα και σήμερα, μέχρι την Πέμπτη, Παρασκευή, να καταλάβει ο κ. Τσίπρας, έστω οι φίλοι του, η παρέα του, οι σύντροφοί του, ότι η χώρα δεν πρέπει να πάει σε εκλογές.
Όποια κυβέρνηση και αν επιλέξει ο ελληνικός λαός, οφείλει να γνωρίζει ότι μετά τον πολιτικό τυχοδιωκτισμό της αποχώρησής του ο κ. Τσίπρας, μας οδηγεί σε πιο  επώδυνα μέτρα. Τα οποία ήδη τα έχει συζητήσει ως ουρές στο Eurogroup. Και καλώ τον κ. Τσίπρα, τον ίδιο, όχι την κα Γεροβασίλη και τον Τσακαλώτο, να πει: Υπάρχουν ή δεν υπάρχουν ουρές από το Eurogroup,  που έμειναν πίσω; Και να πει: Θα πάρουμε ή δε θα πάρουμε νέα μέτρα; Και εάν τελικά ο ίδιος, μετά από όλη αυτή τη στήριξη που έδωσε η αντιπολίτευση για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, μας λέει ότι δεν θέλει να συνεργαστεί με τη Νέα Δημοκρατία, πως βλέπει την πορεία της χώρας; Γιατί ξέρετε, δεν είναι μόνο να ανταλλάσσουμε σκληρές απόψεις ή όχι και να οχυρωνόμαστε πίσω από αυτό. Σας θυμίζω ότι το Νοέμβριο του ’89, όταν ήδη η προηγούμενη Βουλή, με εισήγηση των τότε αρχηγών, είχε παραπέμψει στο Ειδικό Δικαστήριο τον Ανδρέα Παπανδρέου, καθίσανε το Νοέμβριο οι αρχηγοί να βρουν λύση για το καλό της χώρας. Και είχαν ανταλλάξει πολύ άσχημες, πολύ χειρότερες απόψεις, λέξεις και προτάσεις από ό,τι σήμερα. Και, όμως, έκατσαν κάτω να βρούνε μια πρόταση. Και συναντήθηκαν και γλίτωσε η χώρα τα χειρότερα εκείνη την εποχή.
Σήμερα, γιατί πάνε για εκλογές; Ο Ελληνικός λαός αναρωτιέται, τι θα κερδίσουμε από τις εκλογές; Έκανε το δημοψήφισμα, έχει νωπή εντολή από τις 25 Γενάρη. Μας είπε άλλα και έκανε άλλα. Γιατί τα ψέματα εκεί είναι. Είπε ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ και ο ΕΝΦΙΑ υπάρχει. Είπε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και δεν το υλοποίησε. Είπε ότι έχει λύσεις για το μεταναστευτικό και όλα τα άλλα και αυτά οξύνθηκαν. Είπε για την Παιδεία, για τον Πολιτισμό, για την Υγεία και δεν έδωσε καμία λύση σε κανένα θέμα. Και τώρα μου λένε γιατί είπα ότι λέει ψέματα; Αυτό είναι το μείζον θέμα για το οποίο δεν θέλει να με δει; Και δηλώνει από σήμερα ότι δεν θα κάνει σύμπραξη με τη Νέα Δημοκρατία;
Καλώ τον πολίτη να σκεφτεί πότε άλλοτε, στη μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας, υπήρχε τόσο μεγάλη συνεννόηση και στήριξη μεγάλου κομματιού της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση. Πότε άλλοτε υπήρχε; Για να σωθεί η χώρα στην ευρωπαϊκή πορεία. Ειλικρινά, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί επιμένει να πάμε στις εκλογές. Πιστεύω ότι η παρούσα Βουλή μπορεί να δώσει λύση. Θέλω να το παλέψουμε όσο μπορούμε για να βρούμε αυτή τη λύση. Και θέλω να καταλάβει ο Ελληνικός λαός ότι υπάρχει μείζον πρόβλημα στην περίπτωση που, με δική του ευθύνη, οδηγεί σε αυτή την καταστροφική πορεία.

Κάτω τα χέρια από το Ταμείο Αλληλεγγύης Γενεών


Γράφει ο
Γιάννης Μανιάτης
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ετοιμάζεται να καταστρέψει την κορυφαία δράση Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γενεών των τελευταίων ετών.
Τον Ιούνιο 2013, μετά από στενή συνεργασία με το Νορβηγικό Υπουργείο Πετρελαίου, καταθέσαμε Πρόταση Νόμου για το Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γενεών, με βάση την εμπειρία από το Νορβηγικό Ταμείο Συντάξεων, που διαθέτει πάνω από 800 δις δολάρια κεφάλαια. Ο νόμος 4162/2013 προβλέπει ότι στο Ταμείο Αλληλεγγύης θα πηγαίνει το 75% των εσόδων από την αξιοποίηση των εθνικών κοιτασμάτων Υδρογονανθράκων, το 20% στο Πράσινο Ταμείο για έργα ανάπτυξης και υποδομών της ευρύτερης περιοχής και το υπόλοιπο 5% στους τοπικούς ΟΤΑ και Περιφέρειες.
Από τα έσοδα διασφαλίζονται οι συντάξεις των επόμενων γενεών και η χρηματοδότηση μεταπτυχιακών προγραμμάτων ελληνικών ΑΕΙ για αξιοποίηση του εθνικού ορυκτού πλούτου. Το Ταμείο ακολουθεί τις γνωμοδοτήσεις του Συμβουλίου Ηθικής, για την εταιρική κοινωνική και περιβαλλοντική ευθύνη όλων των επενδυτικών δράσεων.
Και τώρα η κυβερνητική ιλαροτραγωδία:

1. Ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ την Πρόταση, με σκωπτικά σχόλια ότι δήθεν "ακόμα δεν τον είδαμε (τα έσοδα), Γιάννη τον βαφτίσαμε ...".

2. Αντίθετα, ο κ. Τσίπρας, ως Πρωθυπουργός, στις Προγραμματικές Δηλώσεις (8/2/2015), ήταν απόλυτος: "Ιδρύουμε (!!!) Ταμείο Εθνικού Πλούτου και Κοινωνικής Ασφάλισης, στο οποίο θα μεταφερθούν τα έσοδα από την αξιοποίηση του φυσικού και ορυκτού πλούτου, για να διασφαλίσουμε την αλληλεγγύη μεταξύ των γενεών και εντός των γενεών".

3. Τώρα, η κυβέρνηση προτείνει να μεταφερθούν στο νέο ΤΑΙΠΕΔ, τα έσοδα του Ταμείου Αλληλεγγύης Γενεών, χωρίς καμία αναφορά σε συντάξεις και μεταπτυχιακά!!!

Πρόκειται για την κορύφωση της πολιτικής εξαπάτησης και αυτοδιάψευσης.

Οφείλουν να αποσύρουν άμεσα τη πρόταση.

Η διαγενεακή αλληλεγγύη υπερβαίνει τις ανικανότητες και σκοπιμότητες κάθε κυβέρνησης.

Αλέξης Τσίπρας: 20 ψέματα σε ένα μόνο διάγγελμα παραίτησης!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Για τον κ. Τσίπρα, η ώρα της αλήθειας δεν έρχεται ποτέ. Ακόμη και τη στιγμή που παραιτείται ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, όταν τόλμησε να δηλώσει πως με την ολοκλήρωση της συμφωνίας και την εκταμίευση της πρώτης δόσης… «αποκαταστάθηκε πλήρως η οικονομική σταθερότητα»! 
Το δε «διάγγελμα παραίτησης» του κ. Τσίπρα περιλάμβανε τουλάχιστον 20 ψέματα. Τα ακόλουθα:

Η τρίτη διερευνητική εντολή ανήκει στην Χρυσή Αυγή


 
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής δήλωσε από το περιστύλιο της Βουλής για τις διερευνητικές εντολές:

"Η τρίτη διερευνητική εντολή ανήκει στην Χρυσή Αυγή και όχι σε ανύπαρκτα κόμματα που δεν έχουν πάρει ούτε μία ψήφο από τον ελληνικό λαό. Βιώνουμε και πάλι μία συνταγματική εκτροπή με ευθύνη της Προεδρίας της Δημοκρατίας, όπως όταν μας φυλάκισαν παράνομα, παράνομα μας έκοψαν από όλα τα κανάλια, έτσι και σήμερα μας στερούν την διερευνητική εντολή νομίζοντας ότι θα περιορίσουν την Χρυσή Αυγή. Ο λαός όμως στις εκλογές θα δώσει την απάντηση σε όλους αυτούς που διαλύουν την Ελλάδα".

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Για εμάς τους "Ζαχουλίτες" τα "ΚΑΤΑΦΥΑ" είναι σημείο μνήμης και αναφοράς .. . τόπος προσκυνήματος για εκατοντάδες πιστούς.

Του Γιώργου Κορδούλη

Θερμά συγχαρητήρια για την δημοσίευση αυτού του αφιερώματος. Για εμάς τους "Ζαχουλίτες" τα "ΚΑΤΑΦΥΑ" είναι σημείο μνήμης και αναφοράς. Από τότε που ο εμπνευσμένος αυτός άνθρωπος ο Γιώργης ο Ρούσσος, (του οποίου η εξ αίματος συγγένεια, με τιμά και με κάνει να νοιώθω περήφανος), εμπνεύστηκε, σχεδίασε και με πολύ κόπο, χρόνο και προσωπικό κόστος (και όχι μόνο οικονομικό), υλοποίησε το Θεόπνευστο αυτό έργο, η μέρα της απόδοσης της Κοιμήσεως της Θεοτόκου έχει γίνει μεγάλη γιορτή για τον τόπο μας και τα Καταφύγια τόπος προσκυνήματος για εκατοντάδες πιστούς. Το έργο του Γιώργη δεν είναι μόνο ένα σπουδαίο κατασκευαστικό έργο, δεν είναι η προσπάθεια ενός καλοπροαίρετου ανθρώπου να αναδείξει τον τόπο του και φυσικά σε καμία περίπτωση δεν είναι το έργο ενός ματαιόδοξου ανθρώπου που ήθελε με αυτόν τον τρόπο να αναδείξει τον εαυτό του και να εξασφαλίσει την υστεροφημία του. Είναι έργο ενός βαθιά θρησκευόμενου ανθρώπου, ενός ανθρώπου που έθεσε τον εαυτό του και την τέχνη του στην υπηρεσία του Θεού και φυσικά όπως συμβαίνει σχεδόν πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν και κάποιοι που αμφισβητούν την πρόθεση. Αν ο Γιώργης επιθυμούσε την δόξα μπορούσε να την βρει με πολύ πιο ξεκούραστους τρόπους, (άλλωστε ως επαγγελματίας ήδη την είχε), δεν θα ξόδευε τόσο κόπο, τόσο χρόνο, τόσα χρήμα, δεν θα έθετε και τον εαυτό του και την οικογένεια του (εδώ θα πρέπει να αναφερθώ στην βοήθεια που είχε και έχει από την οικογένεια του και κυρίως από τη σύζυγό του την Χριστίνα.) σε αυτή την επίπονη διαδικασία και φυσικά δεν θα εξέθετε τον εαυτό του σε τόσους κινδύνους.... . 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΓΑΘΟ. και μόνο έτσι πρέπει να το νοιώθουμε!