Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Θανατηφόρο τροχαίο στην εθνική οδό Ζαχάρως - Κυπαρισσίας στην μοιραία στροφή της Ελαίας (φωτο)

Μια γυναίκα έχασε τη ζωή της και άλλα τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν σε καραμπόλα οχημάτων στην Ε.Ο. Πύργου – Κυπαρισσίας στο ύψος της Ελαίας Μεσσηνίας στην πιο επικίνδυνη στροφή του δρόμου. Σύμφωνα με πληροφορίες τρία οχήματα συγκρούστηκαν μεταξύ τους και άμεσα κινητοποιήθηκαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής από την Κυπαρισσία και την Κρέστενα για να απεγκλωβίσουν τους τραυματίες. 
Παράλληλα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ έφτασαν στο σημείο απο το νοσοκομείο της Κυπαρισσίας και το Κ.Υ. Ζαχάρως για να μεταφέρουν τους τραυματίες στην μεσσηνιακή πόλη. Δυστυχώς μια 60χρονη γυναίκα δεν τα κατάφερε και υπέκυψε στα τραυματά της. Δυο τραυματίες 53 και 65 χρονών νοσηλεύονται με βαριά τραύματα. Ελαφρά τραύματα φέρουν ένας 22χρονος και μια 29χρονη.

ilialive.gr - tharrosnews.gr

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


 
Οι τρεις σωματοφύλακες Πρωθυπουργοί της Ελλάδας, κ.κ. Παπανδρέου, Σαμαράς και Τσίπρας, εκλεγμένοι δημοκρατικά από το λαό, έπραξαν το καθήκον τους για μία πενταετία και έπεσαν όλοι πολιτικά και ηρωϊκά.  Αρνήθηκαν όλοι να μετατρέψουν την Ελλάδα σε μία τριτοκοσμική βαλκανική χώρα, με το εθνικό της νόμισμα και το ανάλογο  φυσικά σύστημα υγείας, πιαδείας, οικονομίας και κοινωνίας.

Ο λαός τους αποδοκίμασε όλους. 
Τι ήταν αυτό που, ενώ οι Πρωθυπουργοί μας πάσχιζαν για το καλύτερο, ο λαός σύσσωμος τους αποδοκίμαζε και τους κατατάσσει πλέον στην πολιτική ιστορία του τόπου ως επαίσχυντους συνεργάτες των δανειστών που αδιαφόρησαν για το λαό.  

Τι ήταν αυτό ώστε κανείς δεν μπόρεσε να εξαντλήσει μία τετραετία διακυβέρνησης, σύμφωνα με το Σύνταγμα. 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ΣΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗ ΕΛΛΑΔΟΣ κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟ



http://www.creteplus.gr/assets/pages/thumb_a318d-meimarakis-ieronymos.jpg
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης επισκέφθηκε σήμερα το απόγευμα στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.
Κατά την έναρξη της συνάντησής τους είχαν τον παρακάτω διάλογο:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ: Ήθελα να έρθω από χθες, γιατί ήθελα να ξεκινήσω από εσάς, από Θεού άρξασθαι. Γιατί από χθες και επισήμως πλέον η χώρα βρίσκεται σε εκλογική περίοδο και θεώρησα ότι είναι ηθική μου υποχρέωση να σας επισκεφθώ, να ξεκινήσω από εσάς, να ζητήσω την ευλογία σας για το καλό της Ελλάδος. Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, σημασία έχει η χώρα να πορευθεί καλά. Και με αυτές τις σκέψεις ήρθα να σας δω.

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ: Έχουμε όλοι μας την αγωνία και όλοι μας έχουμε την υποχρέωση, από όποιο μετερίζι κι αν είμαστε, να προσφέρουμε αυτή την ώρα το λιθαράκι μας, τη βοήθειά μας.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ: Είναι μια πολύ κρίσιμη περίοδος για τη χώρα και ξέρω ότι η Εκκλησία έχει βοηθήσει πάρα πολύ για να  συγκρατηθεί η κοινωνική συνοχή.  Είναι πολύ μεγάλο το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας και σας ευχαριστούμε γι’ αυτό. Και πιστεύω ότι, σε αυτές τις κρίσιμες ώρες, όλοι πρέπει να ενώνουμε δυνάμεις, να συνεργαζόμαστε και να προσπαθούμε να βρούμε λύσεις οι οποίες βοηθούν τους συμπολίτες μας και δείχνουν πράγματι ότι η ανθρωπιά υπάρχει και μπορούμε να απαλύνουμε τον πόνο του καθενός. Και γι’ αυτό, θέλω να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ εκ μέρους όλων των Ελλήνων για το μεγάλο κοινωνικό έργο που προσφέρει η Εκκλησία μας.

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ: Ξέρουμε ότι είναι υποχρέωσή μας και όπως κι εσείς ξέρετε και όλοι μας ξέρουμε, ο λαός υποφέρει πάρα πολύ. Αλλά πιστεύω ότι αν τον πείσουμε ότι αγωνιζόμαστε για κάτι που θα το πετύχουμε όλοι μαζί, θα κάνει υπομονή και θα αντέξει περισσότερο ο λαός μας. Φτάνει να του δείξουμε ότι είμαστε όλοι μαζί αποφασισμένοι να λύσουμε αυτό το πρόβλημα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ: Σας ευχαριστώ, γιατί πιστεύω ότι η Εκκλησία έχει κυρίαρχο ρόλο προς αυτή την κατεύθυνση. Και θέλω συμβολικά να στείλω το μήνυμα ότι η Πολιτεία και η Εκκλησία ανεξαρτήτως από ποιες θέσεις βρίσκονται, μπορούν και πρέπει να συμπορευθούν. Και γι’ αυτό, με πολύ χαρά προσήλθα σε εσάς.

ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ



Εμφάνιση MEIMARAKIS XALKIDA  12.jpg
Ελληνίδες, Έλληνες,
Οι εκλογές προκηρύχθηκαν.
Η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Το επόμενο διάστημα θα κριθεί αν η Πατρίδα μας θα διασφαλίσει οριστικά την ευρωπαϊκή της προοπτική και ένα καλύτερο μέλλον ή αν θα οδηγηθεί στην αστάθεια και την αβεβαιότητα.
Το νέο ξεκίνημα της Πατρίδας μας θα στηριχθεί σε τρεις άξονες:

Πρώτον, στη διασφάλιση κλίματος Πολιτικής Σταθερότητας για τα επόμενα κρίσιμα χρόνια.  

Δεύτερον, στις συναινέσεις και συνεργασίες όλων των υγιών πολιτικών δυνάμεων της χώρας. Είναι αναγκαία προϋπόθεση για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τα σημερινά προβλήματα.

Τρίτον, στην εφαρμογή ενός Νέου Εθνικού Προγράμματος μεγάλων αλλαγών, πέρα και πάνω από το Μνημόνιο, για να επιστρέψει η Πατρίδα μας στο δρόμο της Ανάπτυξης και  Κοινωνικής Συνοχής.

Για να πετύχουμε απαιτείται μεγάλη Εθνική Προσπάθεια. Με επιστράτευση κάθε ικανού και άξιου. Με σκληρή και συλλογική δουλειά από όλους τους Έλληνες. Κανένας δεν περισσεύει.
Μόνος του ο καθένας δεν μπορεί να πετύχει πολλά. Όλοι μαζί, όμως, μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα.
Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές οφείλουμε όλοι να αποφύγουμε κάθε προσπάθεια πόλωσης και διχασμού. Κυρίως, κάθε προσπάθεια παραπληροφόρησης και εξαπάτησης των Ελλήνων. 
Γι’ αυτό χρειάζεται ανοιχτός διάλογος, καθαρές κουβέντες.
Ζητώ, λοιπόν, να υπάρξουν τουλάχιστον δύο ντιμπέιτ:
Ένα με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και ένα δεύτερο με τον κ. Τσίπρα.
Και προκαταβολικά δηλώνω ότι δέχομαι όποιους όρους και όποιες προϋποθέσεις θέσει. Φτάνει να γίνει αυτός ο διάλογος. Γιατί οι πολίτες πρέπει να έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν, να κρίνουν και να συγκρίνουν.
Οι καιροί είναι δύσκολοι. Απαιτούν συναινέσεις, συνεννοήσεις, μετριοπάθεια, έντιμες συνεργασίες. Απαιτούν απαντήσεις σε ένα και μόνο ερώτημα: Τι παραπάνω μπορούμε να κάνουμε για την Ελλάδα; Τι καλύτερο μπορούμε να πετύχουμε για τους Έλληνες;     

Ελληνίδες Έλληνες,
Τούτη την ώρα στέκομαι εδώ, μπροστά σας, έχοντας πλήρη συναίσθηση της ευθύνης μου.
Και το απέδειξα αυτό, στην πράξη. Όχι με λόγια, με έργα, με δύσκολες αποφάσεις.
Είμαι εδώ γιατί, πέρα και πάνω απ’ την πολιτική, βάζω τη χώρα μου, την Πατρίδα μου, την Ελλάδα. Είμαι εδώ για να αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να ξεκινήσουμε μαζί, να προχωρήσουμε μπροστά, με σχέσεις, όμως,  ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης.
Απευθύνομαι σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες. Ελάτε μαζί μας.
Όλοι μαζί να γίνουμε η δύναμη που θα μετατρέψει τα σημερινά αδιέξοδα σε μεγάλες ευκαιρίες.
Το χρωστάμε αυτό σε όλους τους Έλληνες.
Πάνω απ’ όλα το χρωστάμε στις νέες και στους νέους μας.
Γι’ αυτό ξεκινάμε μια νέα πορεία.
Για την Ελλάδα της Ευρώπης.
Για την Ελλάδα της δημιουργίας, την Ελλάδα της ανάπτυξης, την Ελλάδα της δικαιοσύνης και της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Όλοι μαζί μπορούμε να πάμε την Ελλάδα μπροστά.

Πορεία προς το λαό ο Μεϊμαράκης, πορεία προς τις συνιστώσες του ο Τσίπρας



NON PAPER

-Την ώρα που ο προεκλογικός αγώνας έχει ξεκινήσει και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης πραγματοποιεί πορεία προς το λαό, ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει να ασχολείται με το κόμμα του και πραγματοποιεί πορεία προς… τις συνιστώσες του. Διεκδικεί μάλιστα από αυτούς που προκάλεσαν τη διάσπαση ΣΥΡΙΖΑ την… πατρότητα του «Όχι». Αφού διασπάστηκαν και φυλλορροούν, τώρα θέλουν να διαμοιράσουν και τα ιμάτια ενός ετερόκλητου «Όχι», που ο κ. Τσίπρας ερμηνεύει κάθε φορά όπως τον βολεύει.
-Έφθασε μάλιστα ο κ. Τσίπρας στο σημείο να πει σήμερα ότι το «παράλληλο πρόγραμμα», που θα εξαγγείλει, θα έχει ως πυρήνα του το… «Όχι»! Προφανώς, κατά τον κ. Τσίπρα η σειρά είναι «πρόγραμμα Θεσσαλονίκης», τρίτο μνημόνιο, «παράλληλο πρόγραμμα του Όχι»!
-Αφού προσπάθησε να οικειοποιηθεί  το σύνθημα της Νέας Δημοκρατίας «Η Ελλάδα μπροστά», τώρα προσπαθεί να οικειοποιηθεί και το σύνθημα του κ. Λαφαζάνη «Το Όχι δεν ηττήθηκε», λέγοντας πως «Το Όχι δεν τελείωσε»!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ TOY ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. Χ. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. Γ. ΧΟΥΛΙΑΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΕΠΙΒΟΛΗ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΦΠΑ 23% ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ



FF1B8EB2898B88D95E3D93322FF0829E
Ο Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, απέστειλε επιστολή προς τον υπηρεσιακό υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Χουλιαράκη, για τη μη επιβολή συντελεστή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση. 

 H σχετική επιστολή


.