Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Παρότι το πρώτο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης δεν εφαρμόστηκε ούτε στο ελάχιστο Νέες ακάλυπτες υποσχέσεις στη ΔΕΘ από τον Αλέξη Τσίπρα

Νέες ακάλυπτες υποσχέσεις στη ΔΕΘ από τον Αλέξη Τσίπρα
Από το «θα σκίσουμε τα μνημόνια» στο «να διασφαλίσουμε ότι η κρίση δεν θα διαρκέσει πολύ» πέρασε μέσα σε έναν μόλις χρόνο ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος από το βήμα της ΔΕΘ παρουσίασε το νέο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ παρά το γεγονός ότι το περσινό «Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» πήγε στον κάλαθο των αχρήστων.

Μεϊμαράκης: Ο Τσίπρας αποφάσισε εκλογές - εξπρές για να προλάβει τα "ραβασάκια" φοβάται να κυβερνήσει

Επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα για την επιλογή του να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, μιλώντας σε δημάρχους και περιφερειάρχες, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, λέγοντας πως ο πρώην πρωθυπουργός έπρεπε να εξαντλήσει την διερευνητική του εντολή και να ζητήσει από τη Βουλή ψήφο εμπιστοσύνης.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε πως ο πρώην πρωθυπουργός έπρεπε να εξαντλήσει την διερευνητική του εντολή και να ζητήσει από τη Βουλή ψήφο εμπιστοσύνης.

 

"Πήρε 251 ψήφους στη Βουλή και πήγε σε εκλογές", είπε ο κ. Μεϊμαράκης και εξήγησε ότι η Νέα Δημοκρατία έδωσε θετική ψήφο ώστε η χώρα να μη φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση. "Είναι δυνατόν να βρίσκεται στο παιχνίδι και να ζητάει τη βοήθεια του κοινού και να ανοίξει η κουρτίνα δύο; Εδώ κυβερνάμε τη χώρα", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης.

Ο ίδιος κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι πραγματοποιεί εκλογές εξπρές χωρίς να υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος για διάλογο και τόνισε πως το έκανε αυτό για προλάβει πριν έρθουν τα "ραβασάκια" για τον ΕΝΦΙΑ και το 23% ΦΠΑ.

"Φοβάται και τον διάλογο. Καλά να φοβάται να κυβερνήσουμε μαζί αλλά και να μην συζητήσουμε;", υπογράμμισε ο κ. Μεϊμαράκης και ειρωνικά ζήτησε συγγνώμη στον Αλ. Τσίπρα για τον χαρακτηρισμό "ψευτράκος", που ο ίδιος του είχε αποδώσει.

Απευθυνόμενος ουσιαστικά στους αναποφάσιστους ο κ. Μεϊμαράκης είπε πως δεν υπάρχει περιθώριο για ψήφο διαμαρτυρίας και αποχής καθώς τον Ιανουάριο αυτή η ψήφος κόστισε 90 δισ. στη χώρα από τα λάθη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Ο κ. Μεϊμαράκης υπογράμμισε πως μόλις η Νέα Δημοκρατία κληθεί να σχηματίσει κυβέρνηση θα προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις και τις αποκρατικοποιήσεις, ενώ θα προσπαθήσει να έχει ένα πειθαρχημένο δημοσιονομικά προϋπολογισμό.

Επίσης πρόσθεσε ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης στην οποία θα συμμετέχουν επιστήμονες ανεξαρτήτων κομματικής τοποθέτησης που θα μπορούν να συζητούν με τους δανειστές και κατά τη διάρκεια των αξιολογήσεων.

Ο ίδιος έκανε λόγο και για την ανάγκη κατάρτισης ενός εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης που θα πρέπει να είναι έτοιμο έως το Πάσχα του 2016 και ζήτησε από τα στελέχη της ΝΔ να μην εφησυχάζουν παρά το δημοσκοπικό προβάδισμα.

Ντόρα Μπακογιάννη: "Η ΝΔ έμαθε από τα δικά της λάθη"

Μπακογιάννη: Το τρίτο μνημόνιο θα εφαρμοστεί όποιος κι αν είναι στην κυβέρνησηΜήνυμα προς την κεντρική διοίκηση ότι θα πρέπει να θυμάται τους ανθρώπους των ακριτικών περιοχών που φυλούν Θερμοπύλες, απηύθυνε σήμερα από την Αλεξανδρούπολη όπου βρέθηκε στο πλαίσιο της τετραήμερης περιοδείας που πραγματοποιεί στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, η Ντόρα Μπακογιάννη.
«Είτε πρόκειται για τις πλημμύρες, είτε για τη νόσο των βοοειδών, είτε για τα έργα του ΕΣΠΑ που κινδυνεύουν να χαθούν, δυστυχώς η ανυπαρξία δράσης είναι απαράδεκτη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Απάντηση από τους ΑΝΕΛ στη Ζωή Κωνσταντοπούλου

http://www.haniotika-nea.gr/media/2015/03/Anel.jpg

«Στους ανυπόστατους ισχυρισμούς της πρώην προέδρου της Βουλής σχετικά με τη δικογραφία για τα εξοπλιστικά απαντούμε: Πρώτον: Για τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής σχετικά με την υπόθεση των εξοπλιστικών απαιτούνται οι υπογραφές τριάντα βουλευτών και οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε δεκατρείς βουλευτές.
Δεύτερον: η σχετική δικογραφία παραδόθηκε από την κα Κωνσταντοπούλου στον κ. Καμμένο μια ημέρα αφότου έκλεισε η Βουλή. Και τρίτον: επειδή η κ. Κωνσταντοπούλου ισχυρίστηκε πως η ίδια ανακοίνωσε στην Ολομέλεια της Βουλής ότι της εστάλη η δικογραφία για τα εξοπλιστικά από τη Δικαιοσύνη, ρωτάμε ευθέως: πότε προέβη στη σχετική ανακοίνωση και αν δόθηκε ο λόγος σε εκπρόσωπο των ΑΝΕΛ», δήλωσε η Εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Απασφάλισε η Ζωή: Επίθεση κατά Παυλόπουλου, Τσίπρα και Καμμένου - Η πρώην πρόεδρος της Βουλής κατήγγειλε "στοχοποιημένη επίθεση πολιτικής απαξίωσης και δολοφονίας της"

Απασφάλισε η Ζωή: Επίθεση κατά Παυλόπουλου, Τσίπρα και Καμμένου
Σε προσπάθεια αποδόμησης, απαξίωσης και "δολοφονίας της προσωπικότητας της", απέδωσε τα δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας και την εμφανίζουν να έχει «θάψει» την ποινική δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Βουλή για τα εξοπλιστικά, η πρώην πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, διαψεύδοντας τα με κατηγορηματικότητα.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε απόψε η κ. Κωνσταντοπούλου, έκανε λόγο για ανυπόστατα σκάνδαλα και για τερατώδεις ανακρίβειες και υποστήριξε ότι πίσω από αυτή την προσωπική επίθεση που δέχεται κρύβονται ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Επικρατείας, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο αρχηγός των ΑΝΕΛ.

Σύνορα Μεσσηνίας - Ηλείας: Βουτιές και ανάσες δροσιάς στον ποταμό Νέδα κάτω από τους καταρράκτες (Φωτό)!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
 Με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 40 βαθμούς, μικροί και μεγάλοι έσπευσαν στον ποταμό Νέδα και βούτηξαν στα νερά κάτω από τον καταρράκτη...
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Η Νέδα είναι ποτάμι της Πελοποννήσου που βρίσκεται στα σύνορα των νομών Ηλείας και Μεσσηνίας. Πηγάζει από το όρος Λύκαιο, ρέει προς τα δυτικά και εκβάλλει στο Ιόνιο πέλαγος, μεταξύ των ακτών της Κυπαρισσίας και της Ζαχάρως. Το μήκος της είναι 32 χιλιόμετρα.

Χαρακτηριστικό της είναι πως πρόκειται για το ένα από τα δύο ποτάμια στην Ελλάδα, μαζί με την Έρκυνα, που έχει θηλυκό όνομα. Το ποτάμι πήρε την ονομασία του από την νύμφη Νέδα. Ο ποταμός από την αρχαιότητα όριζε τα σύνορα της Ηλείας από την Μεσσηνία, όπως αναφέρει ο Παυσανίας.

Κοντά στις όχθες του ποταμού βρισκόταν η Αρχαία Φιγάλεια και ο ναός του Επικούρειου Απόλλωνα στις Βάσσες. Ο ποταμός σε ένα μεγάλο τμήμα του διασχίζει χαράδρα με πολύ πλούσια βλάστηση. Κατά μήκος της πορείας του δημιουργούνται καταρράκτες. Ο μεγαλύτερος βρίσκεται κοντά στην Φιγαλεία και έχει ύψος περίπου 50 μέτρα. 

Εκτός ελέγχου η φωτιά στη Βοιωτία - Έκαψε τα πάντα στο στο χωριό Διόνυσος και κατευθύνεται στον Ορχομενό

ΦΩΤΟ από lamiastar.gr
Εκτός ελέγχου παραμένει η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στο Ακόντιο όρος στο ύψος της Χαιρώνειας. Οι ισχυροί άνεμοι κρατούν τη φωτιά μέχρι στιγμής ανεξέλεγκτη και οι πυροσβέστες προβλέπουν πως θα έχουν δύσκολη νύχτα..
Οι φλόγες κύκλωσαν το χωριό Διόνυσος καίγοντας τα πάντα στο πέρασμά τους. Η φωτιά έφτασε μέχρι τις αυλές των σπιτών ενώ έγιναν στάχτη καλλιεργήσιμες εκτάσεις, ποιμνιοστάσια, αγροτικά μηχανήματα και αυτοκίνητα. Τεράστια είναι η κινητοποίηση της πυροσβεστικής που επιχειρεί στην περιοχή.  Στη μάχη της φωτιάς παίρνουν μέρος 50 πυροσβέστες με 11 οχήματα, 12 άτομα πεζοπόρο, ενώ ρίψεις πραγματοποιούν 4 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. μέχρι και αυτή την ώρα με 4 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Στις δυνάμεις πυρόσβεσης συμμετέχουν οι Δήμοι και η Περιφέρεια και οι κάτοικοι των περιοχών που προσπαθούν να σώσουν τις περιουσίες τους




Πηγή: lamiastar.gr

Νέο Τηλεοπτικό σποτ Νέας Δημοκρατίας – «Μια μέρα στη ζωή του Απόστολου, ιδιοκτήτη καταστήματος»


Η νέα ταινία είναι γυρισμένη με την τεχνική PoV (Point of View), που για πρώτη φορά χρησιμοποιείται σε πολιτική διαφήμιση στην Ελλάδα. Το γρήγορο μοντάζ και οι μικρές, γεμάτες ένταση σκηνές, σε συνδυασμό με τη μοντέρνα και φρέσκια κινηματογράφηση δίνουν την αίσθηση video clip. Παραγωγή χαμηλού κόστους που δίνει έμφαση στο στοιχείο του ρεαλισμού, στην απεικόνιση της πραγματικότητας.


Στο σποτ βλέπουμε μια μέρα από τη ζωή του Απόστολου, ενός ιδιοκτήτη καταστήματος. Το πρόσωπο του πρωταγωνιστή δεν εμφανίζεται, αλλά βλέπουμε μόνο ό,τι βλέπουν τα μάτια του.  Η ταινία ξεκινά με τον Απόστολο που οδηγεί τη μηχανή του για να πάει στο κατάστημα του, ένα μικρό μαγαζί με παπούτσια. Στο δρόμο σταματά για να πάρει καφέ. Ακούει τον πρωθυπουργό να μιλά από την τηλεόραση και να λέει ότι προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η μικρή επιχείρηση.

 
Το σενάριο βασίζεται στο τρίπτυχο «ψέμα - αλήθεια - επίπτωση».  Οι δηλώσεις του κ. Τσίπρα (τα ψέματα) έρχονται σε αντίστιξη με το τι έγινε πραγματικά (την αλήθεια) και με τις επιπτώσεις που είχαν όλα αυτά στην πράξη.
Η ζωή του Απόστολου βρίσκεται σε αδιέξοδο, στο αδιέξοδο που οδήγησε την Ελλάδα ο κ. Τσίπρας. Ο πρωταγωνιστής αντιλαμβάνεται ότι “δεν γίνεται έτσι”.


Ωστόσο, υπάρχει διέξοδος. Ο δρόμος μπορεί να ανοίξει από όλους εμάς, τους πολίτες, μαζί.  Για να γίνει αυτό όμως χρειάζεται Σταθερότητα, Συνεργασία, Ειλικρίνεια, Προοπτική. Η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη που μπορεί να εξασφαλίσει αυτές τις προϋποθέσεις. Είναι η μόνη που μπορεί να ενώσει τους Έλληνες σε ένα κοινό στόχο. Να πάμε την Ελλάδα Μπροστά.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΝΔ



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:  

Η προγραμματισμένη για απόψε, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, συνέντευξη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη, αναβάλλεται λόγω της καθυστέρησης, για πάνω από μία ώρα, στην  έναρξη της ομιλίας, του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, σε σχέση με το αρχικό πρόγραμμα.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΣΗΜΕΝΙΟΥ ΜΕΤΑΛΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΑΣΟΥΜΑΝΑΚΗ, ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ



http://www.ersanews.gr/cache/item-image/2015/9/6/77775.jpg 
Ο Υπεύθυνος του Τομέα Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, υποψήφιος βουλευτής Πιερίας, κ. Κώστας Κουκοδήμος, για την κατάκτηση του Ασημένιου Μεταλλίου από την Κατερίνα Νικολαΐδου και τη Σοφία Ασουμανάκη, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Κατερίνα Νικολαΐδου και η Σοφία Ασουμανάκη χάρισαν στην Ελλάδα ακόμη μια μεγάλη διάκριση με την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας στη Γαλλία.
Θερμά συγχαρητήρια στις δυο αθλήτριες, τους προπονητές και όσους στήριξαν τη μεγάλη προσπάθειά τους.
Ελπίζουμε η πορεία σας να είναι γεμάτη από μεγάλες επιτυχίες.
Σας ευχαριστούμε».

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ 60 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ, ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 1955


http://koumakis.analyst.gr/wp-content/uploads/2015/08/01_%CE%BA%CE%B1%CF%84%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%AE.jpg

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, υποψήφιος βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων από τα τραγικά γεγονότα, κατά των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης, το Σεπτέμβριο του 1955, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20150906/engine/newego_LARGE_t_1101_54559454_type12713.jpg 

«Συμπληρώνονται σήμερα 60 χρόνια από το πογκρόμ κατά των Ελλήνων της Πόλης. Εξήντα χρόνια από τα Σεπτεμβριανά του 1955, της πιο μαύρης σελίδας στην ιστορία της Ελληνορθόδοξης Ομογένειας της Κωνσταντινούπολης.

Τιμάμε τη μνήμη των αθώων θυμάτων της τραγωδίας αυτής και αντλούμε διδάγματα από την ιστορία, προκειμένου να μην επαναληφθούν ποτέ ξανά οι σκηνές φρίκης που στοίχειωσαν την ιστορική μνήμη, την πορεία της Ομογένειας, την ίδια την Κωνσταντινούπολη.

Αντίσταση στη λήθη δεν σημαίνει καλλιέργεια εχθρότητας και αντιπαράθεσης. Το αντίθετο μάλιστα.

Καθήκον όλων είναι να δημιουργήσουμε τις συνθήκες εκείνες που θα εδραιώσουν το διάλογο, τη συνεννόηση, την ειρήνη και τη συνεργασία στην περιοχή. Αυτή είναι η μόνη επιλογή που κρατάει ένα τραγικό παρελθόν εχθρότητας εκεί όπου ανήκει. Στο παρελθόν».

Το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας Νομού Κορινθίας

  
Ο Δημοτικός Σύμβουλος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων Γιώργος Πετρίτσης ένα από τα πιο αξιόλογα αυτοδιοικητικά πρόσωπα της Κορινθίας με μεγάλη εμπειρία  μπαίνει και στον πολιτικό στίβο, καθώς κατέρχεται υποψήφιος, στην 6η θέση, με το ψηφοδέλτιό της Νέας Δημοκρατίας στην Κορινθία στις Εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου 2015 .
Οι υπόλοιπες θέσεις του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας σε σχέση με τις εκλογές του Ιανουαρίου , παραμένουν αμετάβλητες .
Επικεφαλής του ψηφοδελτίου είναι ο νυν Βουλευτής Χρίστος Δήμας και ακολουθούν ο πρώην Υπουργός και τ. Βουλευτής Νίκος Ταγαράς, ο τ. Βουλευτής Κώστας Κόλλιας, ο πολιτευτής - δικηγόρος Κορίνθου Γρηγόρης Καρπούζης, η πολιτευτής - φιλόλογος εκπαιδευτικός Παναγούλα (Γιώτα) Μπάγκα από το Ξυλόκαστρο και ο Γιώργος Πετρίτσης

Το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας Νομού Κορινθίας:

1 Δήμας Χριστος του Σταύρου
2 Ταγαράς Νικόλαος του Χρήστου
3 Κόλλιας Κωνσταντίνος του Ταξιάρχου
4 Καρπούζης Γρηγόριος του Βλασίου
5 Μπάγκα Παναγούλα (Γιώτα) του Γεωργίου
6 Πετρίτσης Δημητριος του Πέτρου