Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

O Χρίστος Δήμα προσκεκλημένος κεντρικός ομιλητής στη Δυτική Αχαΐα




Εμφάνιση Την Αχαΐα επισκέφθηκε το απόγευμα της Πέμπτης ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας. Ο κ. Δήμας συμμετείχε ως κεντρικός ομιλητής στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της Νέας Δημοκρατίας στη Δυτική Αχαΐα καθώς και στην επίσημη παρουσίαση του ψηφοδελτίου του κόμματος στον νομό.

Ο Χρίστος Δήμας συναντήθηκε, επίσης, με κατοίκους και φορείς της περιοχής με τους οποίους και συζήτησε για τα τοπικά προβλήματα καθώς και για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας ενώ στη συνέχεια συμμετείχε σε συνέντευξη τύπου.

Αμετανόητος ο Τσίπρας Τι δήλωσε από την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Άρτα: Φύγαμε για λίγες ημέρες από το Μαξίμου, θα επιστρέψουμε για χρόνια

Αμετανόητος ο Τσίπρας: Φύγαμε για λίγες ημέρες από το Μαξίμου, θα επιστρέψουμε για χρόνια 
«Ο ελληνικός λαός θα είναι ο κριτής. Αυτός θα αποφασίσει ποια θα είναι η κυβέρνηση και ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός και όχι τα σκοτεινά δωμάτια της διαπλοκής, όχι τα σκοτεινά συμφέροντα μέσα και έξω από τη χώρα». Αυτό διεμήνυσε από την ιδιαίτερη πατρίδα του, την 'Αρτα ο Αλέξης Τσίπρας απ΄όπου ξεκίνησε την περιοδεία του στην Ήπειρο. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η προσπάθεια «που κάνουμε να ξαναστήσουμε τον τόπο σε στέρεα θεμέλια κοινωνικής δικαιοσύνης και προκοπής δεν θα είναι μια σύντομη παρένθεση», γιατί, όπως τόνισε, από όλη την Ελλάδα, αλλά και από την Άρτα, έρχονται μηνύματα νίκης, τα οποία θα σταλούν και στην κάλπη.
«Εμείς οι Ηπειρώτες ξέρουμε να αγωνιζόμαστε και ξέρουμε όταν μας ρίχνουν, να σηκωνόμαστε και να συνεχίζουμε» είπε απευθυνόμενος στους συμπατριώτες του και πρόσθεσε: «Να είστε σίγουροι ότι η Ήπειρος και η Αρτα θα έχουν πρωθυπουργό για αρκετά χρόνια και όχι μόνο για ένα εξάμηνο. Φύγαμε για λίγες ημέρες από το Μαξίμου και θα επιστρέψουμε για αρκετά χρόνια, να δουλέψουμε σκληρά για να ξαναστήσουμε την πατρίδα».

Στο σύντομο χαιρετισμό του προς τους συμπατριώτες του στην κεντρική πλατεία της Αρτας, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε και σε εκείνους, οι οποίοι -όπως είπε- «προσπαθούν να μας πείσουν ότι όλοι είναι ίδιοι».

«Έχει πολύ μεγάλη διαφορά» επισήμανε ο Αλεξης Τσίπρας «το δείγμα γραφής που αφήσαμε πίσω μας. Όχι μόνον σκληρές διαπραγματεύσεις, σε σχέση με την άνευ όρων παράδοση των προηγούμενων, αλλά και με τα όσα πράξαμε με τη θηλιά στο λαιμό επί εξήμισι μήνες» και παρέθεσε τα κυριότερα σημεία του νόμου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου πέταξε στο δρόμο τους συμβασιούχους του καναλιού της Βουλής - - Μαύρη λίστα στον φρούραρχο με τους "επικηρυγμένους" - Αποφασισμένοι να προσέλθουν στους χώρους εργασίας οι δημοσιογράφοι

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου πέταξε στο δρόμο τους συμβασιούχους του καναλιού της ΒουλήςΗ Ζωή Κωνσταντοπούλου `τελειώνει` τους συμβασιούχους στο κανάλι της Βουλής - Μαύρη λίστα στον φρούραρχο με τους `επικηρυγμένους`
Αποφασισμένοι να προσέλθουν αύριο κανονικά στους χώρους εργασίας τους, δηλώνουν οι συμβασιούχοι δημοσιογράφοι του Καναλιού της Βουλής, παρά την εντολή που έχει δοθεί από τον γενικό γραμματέα του Κοινοβουλίου Γιώργο Θαλάσση να τους απαγορευθεί η είσοδος στα κτίρια της οδού Αμαλίας, όπου στεγάζονται τα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού.
Έντονο φραστικό επεισόδιο σημειώθηκε μεταξύ της συντονίστριας του Καναλιού της Βουλής Κατερίνας Κατωτάκη και των συμβασιούχων δημοσιογράφων του τηλεοπτικού σταθμού.

Όπως κατήγγειλαν οι εκπρόσωποι του Συλλόγου των Υπαλλήλων της Βουλής, οι συμβασιούχοι δημοσιογράφοι, προσερχόμενοι το πρωί στον χώρο εργασίας τους στο Κανάλι της Βουλής, διαπίστωσαν ότι είχαν αφαιρεθεί από τις πόρτες των γραφείων τους, οι ταμπέλες με τα ονόματα τους.

Σημειώνεται ότι πριν το πρόωρο κλείσιμο της Βουλής, η Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής ομόφωνα, είχε αποφασίσει να εξετάσει και να λύσει το πρόβλημα που εδώ και μήνες βρισκόταν σε εκκρεμότητα με τη μη ανανέωση των συμβάσεων των δημοσιογράφων, οι οποίοι ωστόσο συνέχιζαν να προσέρχονται και να εργάζονται μέχρι χθες στο Κανάλι.
Όπως κατήγγειλαν οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Εργαζομένων, νωρίτερα η κ. Κατωτάκη είχε παράλληλα ζητήσει από μία παραγωγό του Καναλιού να τους αποκλείσει από την ηλεκτρονική πρόσβαση στο σύστημα ειδήσεων του ΚτΒ, κάτι όμως που τελικά δεν έγινε καθώς μόνο από την διαχειρίστρια του συστήματος μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο.

Η ενέργειες αυτές προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των δημοσιογράφων που διαμαρτυρήθηκαν έντονα στην κ. Κατωτάκη, η οποία, σύμφωνα με τους ίδιους, αντέτεινε ότι αφού έχουν λήξει οι συμβάσεις τους, δεν είναι πλέον εργαζόμενοι στο Κανάλι της Βουλής.

Οι δημοσιογράφοι επικαλέστηκαν την ομόφωνη απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής Κανονισμού πριν διαλυθεί η Βουλή, τονίζοντας ότι προέβλεπε  την παραμονή όλων των συμβασιούχων στις εργασίες τους μέχρι να αξιολογηθούν οι φάκελοι τους, και σημειώνοντας ότι σε κάθε περίπτωση είναι ένα ανοικτό θέμα που θα αντιμετωπιστεί από τη νέα σύνθεση του Κοινοβουλίου.

Η κ. Κατωτάκη τους δήλωσε ακόμα ότι έχει προφορική εντολή από τον γενικό γραμματέα της Βουλής Γιώργο Θαλάσση, από αύριο να μην επιτρέψει την είσοδο στα γραφεία του Καναλιού, σε κανέναν ανασφάλιστο εργαζόμενο.
Προς στιγμή τα πνεύματα οξύνθηκαν, ενώ τόσο η κ. Κατωτάκη όσο και οι δημοσιογράφοι από την πλευρά τους, φώναξαν τον φρούραρχο της Βουλής, ο οποίος τους γνωστοποίησε ότι και ο ίδιος προσωπικά έχει πάρει την ίδια προφορική εντολή από τον γενικό γραμματέα της Βουλής.

Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι, που έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη, με το επιχείρημα ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στη Βουλή. ζήτησαν να τους δοθούν εγγράφως όλες αυτές οι αποφάσεις και οι εντολές, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε.

newsit.gr - ΑΠΕ - ΜΠΕ

Νέο Τηλεοπτικό σποτ Νέας Δημοκρατίας – «Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕ ΤΗ ΦΑΝΗ, ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ, ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ»


Στη νέα σειρά ταινιών της ΝΔ πρωταγωνιστούν καθημερινοί άνθρωποι. Κάθε πρωταγωνιστής εκπροσωπεί μια ξεχωριστή κατηγορία επαγγελματικών και κοινωνικών ομάδων της ελληνικής κοινωνίας. Μία νεανική, φρέσκια οπτική που προβάλλει τις προγραμματικές θέσεις της ΝΔ, μέσα από τη στάση ευθύνης πολιτών. 

Αναδεικνύοντας το αξιακό πρότυπο των πρωταγωνιστών με το οποίο η «Ελλάδα πάει Μπροστά», τα νέα σποτ επικοινωνούν τις προγραμματικές θέσεις της ΝΔ και τις συνδέουν με τις ιδέες, τη στάση και τη νοοτροπία καθημερινών ανθρώπων. Ανθρώπων με διαφορετικές ζωές, τους οποίους όμως συνδέει ένα κοινό στοιχείο: Το όραμα για μια Ελλάδα σύγχρονη και υπερήφανη. Κάθε ένας χαρακτήρας προτάσσει αυτό που θεωρεί ως καθήκον του, ως ατομική του ευθύνη σε διαφορετικούς τομείς και περιβάλλοντα. Στο Δημόσιο, στο πανεπιστήμιο, στην επιχείρηση, στο σπίτι και στην δουλειά τους. Κεντρικό μήνυμα των σποτ είναι ότι «Όλοι μαζί πάμε την Ελλάδα Μπροστά».

            Οι λέξεις κλειδιά εμπλουτίζονται και η Ελλάδα πάει μπροστά με  ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ, ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ, ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ, ΔΟΥΛΕΙΕΣ

           
Το θετικό αυτό πρότυπο έρχεται  να ενισχύσει και να προωθήσει η ΝΔ, μέσα από τις θέσεις της, κάνοντας το βασικό συστατικό μιας νέας πολιτικής πραγματικότητας.

Στις τρείς πρώτες ταινίες πρωταγωνιστούν τρείς γυναίκες, η Φανήη Ελένη και η Κατερίνα

Η Φανή είναι δημόσια υπάλληλος, που σέβεται όμως τον χρόνο των πολιτών που εξυπηρετεί. Η ΝΔ με τις προγραμματικές της θέσεις ανοίγει το δρόμο για μια δημόσια διοίκηση φιλική προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, αποτελεσματική, με αξιολόγηση και αξιοκρατία.

Η Ελένη είναι  φοιτήτρια, που αριστεύει στις σπουδές της και δίνει πραγματική αξία στο πτυχίο της. Η ΝΔ υπερασπίζεται την ανάγκη για επιβράβευση της αριστείας στο εκπαιδευτικό σύστημα, και προτείνει θέσεις για σύγχρονα, καταξιωμένα πανεπιστήμια, που θα συνδέονται με την αγορά εργασίας. 

Η Κατερίνα είναι άνεργη, που βοηθά εθελοντικά στο γηροκομείο. Δεν αφήνει τον χρόνο της να πηγαίνει χαμένος, αλλά διοχετεύει την ενέργεια της σε ένα καλό σκοπό. Η ΝΔ αναγνωρίζει ότι η ανεργία είναι μια μεγάλη πληγή που δεν αντιμετωπίζεται με ευχολόγια, αλλά με στοχευμένες  παρεμβάσεις και μέτρα που θα δημιουργήσουν δουλειές.      


 
Σποτ με Φανή:
 
Σποτ με Κατερίνα:
 

Σποτ με Ελένη:
 

Οι Υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ( βιογραφικά)



ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ του ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Θελερίτη Μαρία

Εμφάνιση theleriti.JPGΗ Μαρία, η επικεφαλής του ψηφοδελτίου, είναι η πρώτη βουλεύτρια της Αριστεράς στην Κορινθία. Γεννήθηκε στην Στιμάγκα της Κορινθίας και είναι πολιτικός επιστήμονας με ειδίκευση στην περιφερειακή ανάπτυξη και τοπική αυτοδιοίκηση.

Εργάστηκε για 22 χρόνια στην Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων(ΤΕΔΚ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ) και τώρα Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου (ΠΕΔ), ως σύμβουλος τοπικής ανάπτυξης και αυτοδιοίκησης. Από τη θέση της αυτή είχε την ευκαιρία να γνωρίσει σε βάθος την Κορίνθια, τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες του τόπου και να συνεργαστεί με εκπροσώπους συλλογικών φορέων και οργανώσεων (αγροτικών, επαγγελματικών, πολιτιστικών, περιβαλλοντικών, κ.λπ.).

Η Μαρία έχει επίσης εργαστεί ως επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Διοίκησης Μονάδων Τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΤΕΙ Καλαμάτας (1995--2005).

Είναι ενταγμένη στην Αριστερά από τα εφηβικά της χρόνια  και έχει επί μακρόν αναπτύξει κινηματική αριστερή δράση στον εργασιακό - συνδικαλιστικό τομέα και σε τοπικό επίπεδο.

Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Συλλόγου Συμβούλων Ανάπτυξης που εργάζονται στις ΤΕΔΚ της χώρας.

Υπήρξε ένα  από τα ιδρυτικά  μέλη της Κίνησης Πολιτών Κορίνθου και της Πρωτοβουλίας Αλληλέγγυων Πολιτών Δήμου Κορινθίων.

Έχει εκλεγεί βουλεύτρια με το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. τον Μάιο του 2012 και τον Ιανουάριο του 2015 και είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥ.ΡΙΖ. Α.

Ως Βουλεύτρια ήταν μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Δημοσίας Διοίκησης, Δημοσίας Τάξης και Δικαιοσύνης και της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.


Ψυχογιός Γιώργος

Εμφάνιση psixogios.JPGΟ Γιώργος γεννήθηκε στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας και κατάγεται από τη Λυκοποριά.  Είναι Δικηγόρος με μεταπτυχιακές σπουδές στο Διεθνές Δίκαιο (City University του Λονδίνου).

Διετέλεσε μέλος της Νεολαίας Συνασπισμού από το 2002 και μετέπειτα του Συνασπισμού (ΣΥΝ) και του ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές του 2012 και 2015, και στις Νομαρχιακές και Περιφερειακές εκλογές του 2006, 2010 και 2014 με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΝ και ΣΥΡΙΖΑ. Στις Περιφερειακές εκλογές του Μαΐου 2014 εξελέγη Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου.

Είναι μέλος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και έχει ενεργή συμμετοχή στις συλλογικότητες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων προσφύγων και μεταναστών και τις Επιτροπές κατά των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

Επίσης ο Γιώργος υπήρξε για χρόνια ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής έχοντας αγωνιστεί και με τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου στην Δ’ Εθνική κατηγορία.

Το 2015 εξελέγη βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ. Ως Βουλευτής διετέλεσε μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Δημοσίας Διοίκησης, Δημοσίας Τάξης και Δικαιοσύνης και της Ειδικής Επιτροπής Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Επίσης ήταν μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Μνημόνια με συνεχή παρουσία και παρεμβάσεις, καθώς και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, στο πλαίσιο της οποίας εκπροσώπησε το Ελληνικό Κοινοβούλιο στις Βρετανικές εκλογές το Μάιο του 2015.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ΣΤΗ ΔΕΘ, ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ 11 ΕΩΣ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ



http://static.madata.gr/files/meimarakis_orthios_763090860.jpgΤο πρόγραμμα επίσκεψης του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη στη ΔΕΘ, για το τριήμερο 11 έως 13 Σεπτεμβρίου, έχει ως εξής:

Την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα συναντηθεί στις 16:00 με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα στα γραφεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Στις 17:00 θα έχει συνάντηση με το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη στο Δημαρχείο της Πόλης.
Στη συνέχεια, θα επισκεφθεί την Πρώτη Σερρών.

Το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, στις 09:30, στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς, θα πραγματοποιήσει κοινή σύσκεψη με τους Πρυτάνεις του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, του Διεθνούς Πανεπιστημίου, αλλά και με τον Πρόεδρο του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.
Στις 10:45 θα επισκεφθεί τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, κ.κ. Άνθιμο, στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.
Στις 11:30 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τα Προεδρεία Φορέων Εκπροσώπησης Παραγωγικών Τάξεων, ενώ στις 13:15 θα ακολουθήσει σύσκεψη με τα Προεδρεία Επιστημονικών Φορέων.  Όλες οι συσκέψεις θα γίνουν στο Μουσείο Φωτογραφίας (Λιμάνι Θεσσαλονίκης).
Στις 20:00, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα μιλήσει στους Παραγωγικούς Φορείς στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννη Βελλίδη.

Την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου, στις 11:30, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννη Βελλίδη.
Στη συνέχεια, θα επισκεφθεί τα γραφεία της HELEXPO – ΔΕΘ, όπου θα συναντηθεί με το Διοικητικό Συμβούλιο και θα περιηγηθεί σε περίπτερα και χώρους της ΔΕΘ.


Γιορτή μήλου Μάννα 2015

Η Μάννα Κορινθίας φημίζεται για τα εξαιρετικής  ποιότητας μήλα που παράγει και γι΄αυτό και φέτος όπως και κάθε χρόνο διοργανώνει τη γιορτή μήλου την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Αδελφοποίηση του Ιατρικού Συλλόγου Κορίνθου με τον Ιατρικό και Οδοντιατρικό Σύλλογο του Κιέτι-Ιταλίας

Πράξη Αδελφοποίησης του Ιατρικού Συλλόγου Κορίνθου με τον Ιατρικό και Οδοντιατρικό Σύλλογο του Κιέτι-Ιταλίας θα υπογράψουν το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 19.30 στο Hotel «Alkyon»  στο Βραχάτι.
Από τους πρώτους συλλόγους στην ιστορία των Ιατρικών Συλλόγων Ελλάδας και Ιταλίας ξεκινά μία τέτοια πρωτοβουλία που στόχο έχει τη συνεργασία τη μετάδοση τεχνογνωσίας και μέσα από μια αμφίδρομη σχέση με γνώμονα τις αρχές του Ιπποκράτη.
Για το Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Δρ.ΣΩΤ.ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ               ΑΘΑΝ.ΦΙΛΑΝΔΡΑΣ

Επίσης  ο Ιατρικός Σύλλογος Κορίνθου ευχαριστεί θερμά τον κ.Τσιμπουξή Δημήτριο για την δωρεάν προσφορά γεύματος στις 12 Σεπτεμβρίου στους συναδέλφους ιατρούς που φιλοξενεί ο σύλλογός μας λόγω της αδελφοποίησης των ιατρικών συλλόγων.
Για το Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Δρ.ΣΩΤ.ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ               ΑΘΑΝ.ΦΙΛΑΝΔΡΑΣ

Ανακοίνωση Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης για ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΝΑΓΟΜΩΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΡΩΝ

Ανακοινώνουμε  ό,τι η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης προκειμένου να προβεί σε ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΝΑΓΟΜΩΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΡΩΝ σε όλα τα σχολεία της, καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν προσφορές έως και 11 Σεπτεμβρίου 2015 στο Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής κ. Δουβή Δημήτριο στα Γραφεία του Δήμου.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ    ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

ΔΟΥΒΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Aντιπεριφειάρχης Πειραιά: Να μην επιχειρήσει η υπηρεσιακή Κυβέρνηση να προχωρήσει στην πώληση του Λιμανιού του Πειραιά

Τις τελευταίες ημέρες πυκνώνουν οι πληροφορίες ότι η υπηρεσιακή Κυβέρνηση, ξεπερνώντας τις ...

Σοκ για τους αγρότες: Τι αλλάζει και πόσο αυξάνονται οι εισφορές του ΟΓΑ

Η αύξηση εισφορών στον ΟΓΑ για τους αγρότες φαίνεται να αποτελεί μονόδρομο, καθώς το Ταμείο πρέπει να επιβιώσει τα επόμενα χρόνια με πολύ λιγότερη κρατική επιχορήγηση.
Όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος», οι αυξήσεις των εισφορών θα κυμανθούν από 50% έως 130%, ενώ το σχέδιο που επεξεργάζεται ο ΟΓΑ με το υπουργείο Εργασίας εν όψει των σαρωτικών αλλαγών που έρχονται στο ασφαλιστικό των αγροτών τον Οκτώβρη, περιλαμβάνουν πληρωμή ανά τρίμηνο, δυνατότητα ελεύθερης επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας, αλλά και πιθανές εκπτώσεις στην περίπτωση που ασφαλίζονται και οι δύο σύζυγοι.
Όλα τα παραπάνω θεωρούνται αναγκαία, αφού η μόνη εναλλακτική είναι η συγχώνευση με κάποιον άλλο φορέα και έτσι το Ταμείο πρέπει να περιορίσει την εξάρτησή του από τον κρατικό προϋπολογισμό κατά 1 δισ. ευρώ ετησίως.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΑΓΡΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΓΕΩΡΓΙΑΝΟ ΚΑΤΑΔΙΚΟ



http://www.lesvosnews.net/sites/default/files/basic_article_photos/newego_LARGE_t_1101_54384217_1.jpgΟ Υπεύθυνος του Τομέα Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας, υποψήφιος βουλευτής Λέσβου, κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, με αφορμή την πρόσφατη άγρια δολοφονία συμπολίτη μας από Γεωργιανό κατάδικο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στις 20 Αυγούστου και με την αφορμή μίας τραγωδίας με θύμα ένα συμπολίτη μας στην Ύδρα,  είχαμε ενημερώσει τον Ελληνικό λαό για τις συνέπειες του περίφημου Νόμου Παρασκευόπουλου.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΚΙΑΤΟ video

Μεγάλη επιτυχία είχε χθες η ανοιχτή εκδήλωση της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ Κορινθίας στο Κιάτο, με εισηγητές τον Παύλο Τσεκούρα στέλεχος της ΛΑ. Ε. και τους υποψήφιους βουλευτές του κόμματος στην Κορινθία. Ακολούθησε γόνιμη συζήτηση με προτάσεις από τους φίλους και τους συντρόφους της ΛΑ.Ε.
δείτε το video

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. Θ. ΦΟΡΤΣΑΚΗ ΜΕ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ κ. Π. ΣΚΑΝΔΑΛΑΚΗ



Ο Υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας, υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας, Καθηγητής Θεόδωρος Φορτσάκης, πραγματοποίησε συνάντηση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας με το Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού, Καθηγητή Παναγιώτη Σκανδαλάκη για τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά τη νέα σχολική χρονιά τα ελληνικά σχολεία στο εξωτερικό,  με κύριο αυτό των κενών στο διδακτικό προσωπικό.
Ο κ. Φορτσάκης ενημέρωσε το Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού της Νέας Δημοκρατίας ότι έθεσε το θέμα στη χθεσινή του συνάντηση με την υπηρεσιακή αρμόδια Υπουργό, όπως αυτό έχει προκύψει από τις αρχές του καλοκαιριού.
Όπως τονίστηκε από κοινού από τους κυρίους Φορτσάκη και Σκανδαλάκη, η Νέα Δημοκρατία διαφυλάσσει στο έπακρο και πρωτοστατεί για την εύρυθμη λειτουργία των ελληνικών σχολείων στο εξωτερικό, αλλά και θα την αναβαθμίσει όταν ο ελληνικός λαός οδηγήσει και πάλι τη Νέα Δημοκρατία στη διακυβέρνηση της χώρας. Ο Υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας κ. Θεόδωρος Φορτσάκης παρακολουθεί στενά το εθνικό αυτό ζήτημα μέχρι να επιλυθούν τα κενά και οι αδυναμίες που στερούν από τα ελληνόπουλα στο εξωτερικό την αρμόζουσα εκπαίδευση.

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Κορνθίας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς



Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Πελοπίδας Καλλίρης, απηύθυνε το ακόλουθο μήνυμα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
«Θα ήθελα να ευχηθώ καλή και δημιουργική σχολική χρονιά τόσο στους μαθητές, όσο και στους εκπαιδευτικούς του Νομού μας. Καλή δύναμη και επιμονή στους γονείς και κηδεμόνες, οι οποίοι θα πρέπει να εφοδιαστούν με ψυχική δύναμη και υπομονή προκειμένου να πραγματοποιήσουν τους στόχους και τα όνειρα των παιδιών τους.
Στη δύσκολη αυτή περίοδο για την Χώρα μας, το σχολείο θα πρέπει να γίνει χώρος προόδου, δημιουργίας αλλά και ελπίδας.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας θα είναι κοντά σας σ’ αυτήν σας την προσπάθεια τη νέα σχολική χρονιά».



Γραφείο Τύπου
Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας