Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Έφυγε από την ζωή η 48χρονη κόρη της Κατερίνας Γώγου

Η Μυρτώ Τάσιου, κόρη της ηθοποιού και ποιήτριας Κατερίνας Γώγου και του σκηνοθέτη Παύλου Τάσιου, βρέθηκε νεκρή. Βρισκόταν σε ταξίδι στην Αθήνα, ύστερα από πολλά χρόνια διαμονής στο Ουτζέντο της Ιταλίας.
Η ανακοίνωση έγινε από τις εκδόσεις "Καστανιώτης".

Η Μυρτώ για την Μυρτώ, όπως συστηνόταν στο βιογραφικό της που συνόδευε την πρώτη ποιητική της συλλογή με τίτλο "Η Αλίκη δε μένει πια εδώ":

Μεϊμαράκης στο thebest.gr: «θα διαπραγματευτώ για τους αγρότες - Kαρμανιόλα και γεφύρι της Άρτας Ολυμπία και Ιονία οδός»

Μεϊμαράκης στο thebest.gr: «θα διαπραγματευτώ για τους αγρότες - Kαρμανιόλα και γεφύρι της Άρτας Ολυμπία και Ιονία οδός»   Αποκλειστικές δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ
Μήνυμα προς τους αναποφάσιστους να προσέλθουν στις κάλπες και να ψηφίσουν ΝΔ στέλνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μέσω του thebest.gr, δύο εικοσιτετράωρα πριν τις εκλογές της Κυριακής.
Λίγη ώρα πριν τη χθεσινή ομιλία του στην Ομόνοια, και σε ένα μικρό περιθώριο του υπερφορτωμένου προγράμματός του, ο κ. Μεϊμαράκης μίλησε στο thebest.gr και απαντά σε ερωτήματα για τους αναποφάσιστους, τους αγρότες και τα μεγάλα έργα της Δυτικής Ελλάδας που έχουν βαλτώσει. Για τους αγρότες ο κ. Μεϊμαράκης δηλώνει ξεκάθαρα ότι είναι αποφασισμένος να διαπραγματευτεί με τους δανειστές για να μειωθούν οι επιβαρύνσεις που προβλέπει το μνημόνιο.
Οι δηλώσεις του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, στο thebest.gr, έχουν ως εξής:

Nίκη της ΝΔ βλέπει το ενημερωτικό δίκτυο CNBC

 
Μια πολύ ενδιαφέρουσα και ιδιαίτερα σημαντική πολιτική ανάλυση για τις εκλογές της Κυριακής 20 Σεπτεμβρίου 2015 στην Ελλάδα κάνει το μεγάλο διεθνές ενημερωτικό δίκτυο CNBC.
Όπως αναφέρει οι αγορές δεν έχουν παρουσιάσει μεταπτώσεις κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας και τούτο διότι ο μέχρι πρότινος αντιρρησίας της λιτότητας, Αλέξης Τσίπρας, συντάσσεται με τους όρους της συμφωνίας. Το αυτό κάνει και ο έτερος μεγάλος αντίπαλος, η Νέα Δημοκρατία.
Το CNBC αναφέρει πως αυτές οι εκλογές ενδέχεται να φέρουν ξανά στο προσκήνιο τη Νέα Δημοκρατία που φαίνεται να κερδίζει πόντους από τις αδυναμίες που εμφάνισε ο ΣΥΡΙΖΑ στους μήνες που κυβερνούσε.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο, τόνισε: «Εάν ο Τσίπρας επικρατήσει, δεν νομίζω ότι θα έχει την επιθυμία ή την ικανότητα να εφαρμόσει τη συμφωνία. Ακόμη και αν το θέλει, το κόμμα του δεν θα τον αφήσει. Σε αντίθεση με τη ΝΔ που μπορεί να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις».
Το πρόσφατο σκάνδαλο Φλαμπουράρη, ενός ανθρώπου πολύ κοντινού στον Τσίπρα, καθώς είναι ο μέντοράς του, μπορεί να κάνει ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ και σίγουρα δεν θα τον βοηθήσει στην προσπάθειά του να επανεκλεγεί.
Για το αμερικανικό δίκτυο, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα, είναι φανερό πως η Ευρώπη πνέει ένας αέρας πολιτικών αλλαγών.
Ας μην ξεχνάμε πως μετά την Ελλάδα ακολουθούν εκλογές στην Πορτογαλία και την Ισπανία.
Ενθαρρυντικά τα μηνύματα για την ΝΔ.

Η Γεννηματά στην Πάτρα: "Σας καλώ να γυρίσετε στο κοινό μας σπίτι, το ΠΑΣΟΚ"

Φορτισμένη συναισθηματικά ήταν η ομιλία της Φώφης Γεννηματά από την Πάτρα. Είχε συνεχείς αναφορές στην οικογένεια Παπανδρέου, ενώ χαρακτήρισε θετικό που δεν κατεβαίνει στις εκλογές του ΚΙΔΗΣΟ, κάλεσε δε όσους είχα στηρίξει το Κίνημα του Γ. Παπανδρέου να επιστρέψουν στο ΠΑΣΟΚ.
«Από την Πάτρα, την γη των Παπανδρέου μεταφέρω ένα ηχηρό μήνυμα. Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο, ξανά δυνατό. Δώστε μας δύναμη να είμαστε ο καταλύτης της συνεργασίας, ο εγγυητής της σταθερότητα. Δίνω την μάχη γιατί πιστεύω στην ενότητα και την ανασυγκρότηση του χώρου.
Είναι θετικό που το ΚΙΔΗΣΟ δεν κατεβαίνει στις εκλογές. Ο δρόμος είναι ανοικτός και η πόρτα μας και η αγκαλιά μας επίσης. Σας καλώ να γυρίσετε πίσω στο ΠΑΣΟΚ που ήταν, είναι και θα είναι το κοινό μας σπίτι», είπε χαρακτηριστικά.

«Διεκδικούμε την τρίτη θέση, εμείς πρέπει να πάρουμε την Τρίτη διερευνητική εντολή και όχι η Χρυσή που είναι μια εγκληματική οργάνωση και ομολόγησε ότι έχει πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.» Παράλληλα απεύθυνε κάλεσμα για να επιστρέφουν όσοι έφυγαν κατά καιρούς.
«Το ΠΑΣΟΚ θα αποτελέσει τον καταλύτη για την μετεκλογική συνεργία και γέφυρα ώστε να μην μπατάρει ούτε δεξία ούτε αριστερά η χώρα», πρόσθεσε.
Αναφορικά με τα θέματα της Πάτρας και της Αχαΐας η κυρία Γεννηματά είπε μεταξύ άλλων: Το θαλάσσιο μέτωπο να αποδοθεί στους Πατρινούς, να ξεκινήσει η Ολυμπία Οδός όπου έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος, επέκταση του Προαστιακού, ανάδειξη του αναπτυξιακού ρόλου του Πανεπιστημίου, και το άρδευση της Δυτικής Αχαΐας από το φράγμα του Πηνείου.

Η ακυβερνησία φοβίζει τους Ευρωπαίους

Αποτελέσματα εκλογών 2015: Η ακυβερνησία φοβίζει τους ΕυρωπαίουςΟι εικασίες για τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα, για την έκβασή τους και για τα επακόλουθά τους, απασχολούν σχεδόν το σύνολο των αυστριακών εφημερίδων στα σημερινά φύλλα τους, στα οποία υπάρχει η σχετική ειδησεογραφία, σχόλια και αναλύσεις, ενώ χαρακτηριστική είναι η έκταση που δίνει στο θέμα η "Ντι Πρέσε", αφιερώνοντας την πρώτη και τη δεύτερη σελίδα της (μεγάλου σχήματος) στις ελληνικές εκλογές.

Μεϊμαράκης προς αξιωματικούς αστυνομίας: Ξέρω ποιες δυσκολίες αντιμετωπίζετε

Μεϊμαράκης προς αξιωματικούς αστυνομίας: Ξέρω ποιες δυσκολίες αντιμετωπίζετε 
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης συναντήθηκε σήμερα, με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος. Απευθυνόμενος στην αντιπροσωπεία των Σωμάτων Ασφαλείας, ανάμεσα στα άλλα ανέφερε τα εξής:

Η Φωτίου πήρε εφάπαξ 70.000 εν μέσω capital controls | ΣΥΡΙΖΑ: Πίστωση είναι, όχι ανάληψη! - Η μία πρόκληση μετά την άλλη από τους υπουργούς της τέως κυβέρνησης

Η Φωτίου πήρε εφάπαξ 70.000 εν μέσω capital controls | ΣΥΡΙΖΑ: Πίστωση είναι, όχι ανάληψη! Η υπουργική θητεία της τέως αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώς Φωτίου, έληξε μετά Βαϊων και κλάδων, όταν κατά την αποχώρησή της και εν μέσω capital controls, πήρε εφάπαξ 70.000 ευρώ, τη στιγμή που χιλιάδες Ελληνες συνταξιούχοι, που δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα, λόγω των «στενεμένων» δημόσιων οικονομικών, που οδηγούν σε μεγάλες αργοπορίες -έως και χρόνου- σε καταβολή του εφάπαξ.

Πιο συγκεκριμένα, στις 21 Ιουλίου 2015 υπογράφηκε η απόφαση χορήγησης ασφαλιστικής παροχής από το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων στην κυρία Φωτίου και εκδόθηκε το σχετικό χρηματικό ένταλμα, ύψους 69.367,04 ευρώ, μετά τη συνταξιοδότησή της από τη θέση της καθηγήτριας της σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, όπως αποδεικνύει το παρακάτω έγγραφο και δημοσιεύει το protothema.gr.

Τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις πριν τις εκλογές

Τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις πριν τις εκλογές 
Ο ΣΥΡΙΖΑ φέρεται βάσει των δημοσκοπικών ευρημάτων να κόβει πρώτος το νήμα αλλά... στο νήμα χωρίς να αποκλείεται μάλιστα "κεφάλι" να πάρει το βράδυ της Κυριακής, η Ν.Δ., καθώς ο μεγάλος εχθρός της Κουμουνδούρου είναι η αποχή και οι δυσαρεστημένοι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι θα αποφασίσουν πάνω από την κάλπη εάν θα δώσουν "δεύτερη ευκαιρία" στο τέως κυβερνών κόμμα ή θα "επαναπατριστούν" προς τα παραδοσιακά κόμματά τους.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ, ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ, ΣΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ



http://www.thetoc.gr/images/articles/1/article_55722/articleGal_55722_59073.w_hr.jpg
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, θα επισκεφθεί αύριο Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου και ώρα 11:30, το εκλογικό περίπτερο του κόμματος στην πλατεία Συντάγματος.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ



http://www.parapolitika.gr/sites/default/files/article/2015-07/meimarakis-anagkaia-i-sunennoisi-gia-tin-eklogi-ptd.w_hr.jpg
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης συναντήθηκε σήμερα, με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος. Απευθυνόμενος στην αντιπροσωπεία των Σωμάτων Ασφαλείας, ανάμεσα στα άλλα ανέφερε τα εξής:

ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ κ. Α. ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟ ΣΤΟΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ κ. Α. ΜΑΝΙΤΑΚΗ



http://nstatic.tanea.gr/20399670_POKER_KALPH2222.limghandler.jpg?i=aT1maWxlcyUyZjElMmZtZWRpYSUyZjIwMTUlMmYwMSUyZjA1JTJmMjAzOTk2NzBfcG9rZXIra2FscGgyMjIyLmpwZyZ3PTY2MCZoPTM3NiZzdD1mYWxzZSZiZz0wJmNyPWZhbHNlJmF0PTQ%3D
Κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος  κ. Ανδρέα Παπαμιμίκο, επισκέφθηκε σήμερα τον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών κ. Αντώνη Μανιτάκη ενόψει των εκλογών της προσεχούς Κυριακής.
Αμέσως μετά το τέλος της συνάντηση, ο κ. Παπαμιμίκος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Συναντηθήκαμε, σήμερα, με τον υπηρεσιακό Υπουργό Εσωτερικών κ. Μανιτάκη. Θέσαμε κάποια ζητήματα που προέκυψαν, στην προεκλογική περίοδο.
Στη συνέχεια, ζητήσαμε από τον Υπουργό ενημέρωση για την προετοιμασία του Υπουργείου σ’ ό,τι αφορά την εκλογική διαδικασία της Κυριακής 20ης  Σεπτεμβρίου. Επιστήσαμε κυρίως την προσοχή στην ανάγκη να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, αλλά βεβαίως και η κανονική ροή των αποτελεσμάτων.
Η Νέα Δημοκρατία θα παρακολουθεί στενά τη διαδικασία και ευελπιστούμε ότι δεν θα υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα».

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΡΟΤΩΝ



http://www.evros24.gr/images/2015/09/2368165.jpg
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης συναντήθηκε σήμερα, με εκπροσώπους της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών. Απευθυνόμενος στην αντιπροσωπεία των αγροτών, ανάμεσα στα άλλα ανέφερε τα εξής:

Για κλειστές τράπεζες και μνημόνια ψηφίζεις Τσίπρα, για σκίσιμο μνημονίων και δραχμή ψηφίζεις Λαφαζάνη


Οι δύο δρόμοι της αριστεράς είναι αυτοί:

1)    Κλειστές Τράπεζες, ύφεση, ανεργία, αβεβαιότητα, δημοψηφίσματα, εκλογές ακυβερνησία

Είναι το αποτέλεσμα της λεβέντικης διαπραγμάτευσης 7 μηνών και 17 ωρών του Αλέξη Τσίπρα και της παρέας του: Φλαμπουράρη, Βαρουφάκη, Τασίας, κ.α.

90 δις ευρώ φέσι μέχρι στιγμής και συνεχώς ανεβαίνει ο λογαριασμός! Και με την πιθανότητα για νέο 4ο Μνημόνιο, απολύτως ορατή, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα απειλείται με νέα διάσπαση λόγω της αντίδρασης συνιστωσών που δεν πήγαν με τον Λαφαζάνη, να τα κάνουν όλα Κούγκι… και άρα να ρίξουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΟΤΑΜΙ-ΠΑΣΟΚ, αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα. Αν ο λαός πιστέψει στο παραμύθι της 17ωρης διαπραγμάτευσης που πέτυχε το 3ο και ελεεινότερο μνημόνιο!


2)    Σκίσιμο Μνημονίου και δραχμή με υποτίμηση εισοδημάτων και περιουσιών κατά 70%

Λαφαζάνης, Στρατούλης, Ήσυχος και άλλοι εργατοπατέρες που δεν έχουν εργαστεί ποτέ στη ζωή τους, θέλουν να πάρουν τη δική σου ζωή στα χέρια τους και να την τρέξουν στα σκοτεινά μονοπάτια της καθολικής απομόνωσης της χώρας. Όσα δεν κατάφεραν να κάνουν με τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ (μερικώς τα κατάφεραν, γιατί άφησαν την Ελλάδα χωρίς ΜΙΑ!!), υπόσχονται πως θα τα καταφέρουν με το νέο μόρφωμα τη Λαϊκή Ενότητα που εγγυάται την ασφαλή μετάβαση της Ελλάδας στα γκρίζα χρόνια της καθολικής ασιτίας. Θα είναι δύσκολα αλλά θα είναι αριστερά. Θα τρώμε σκυλοτροφές (αν υπάρχουν), όπως λέει και ο σύντροφός τους Μαδούρο από τη Βενεζουέλα… αλλά θα το ξεπεράσουμε…

Ακόμη το σκέφτεσαι;

Διαλέγεις και παίρνεις!


Τρύφων Γ. Θεοδοσιάδης

www.newshot.gr   

NON PAPER - ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ



Ο κ. Τσίπρας πριν και μετά το τρίτο μνημόνιο

Ο κ. Τσίπρας περιόδευσε σε όλη την προεκλογική περίοδο σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, εκφωνώντας «πύρινους» λόγους, που όμως ουδεμία σχέση έχουν με όσα έλεγε στις ίδιες πόλεις – δυστυχώς δεν μπορεί να… εφεύρει άλλες για να τις επισκεφθεί! – πριν από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, αλλά και τα προηγούμενα χρόνια. Δεν δίστασαν μάλιστα εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ να βγάλουν σε σποτάκι τις πόλεις των παλιών υποσχέσεων, προαναγγέλλοντας τη σημερινή συγκέντρωση στην Αθήνα.

Όπως θα διαπιστώσετε, έχει ξεχάσει και τα νταούλια και τα προγράμματα της Θεσσαλονίκης και όλες τις υποσχέσεις που μοίραζε απλόχερα και τώρα λέει ότι εκβιάστηκε.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ, ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΩΝ ΚΑΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ



http://nd.gr/sites/default/files/styles/grid_4_fixed_height/public/field/image/meimarakis_-_abramopoylos_1.jpg?itok=YFfes9gM 
Ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος επισκέφθηκε σήμερα τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη.
Αμέσως μετά, έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:

ΔΗΜ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Πρώτα απ’ όλα να πω στο φίλο μου το Βαγγέλη και τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, καλή επιτυχία στις εκλογές. Δεν σου κρύβω ότι περνώντας το κατώφλι αισθάνθηκα μια συγκίνηση, γύρισα πάλι στα παλιά μου λημέρια, δίπλα από το γραφείο μου. Και είναι χαρά μου που για μια ακόμη φορά, συναντιόμαστε σε μια ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή και για τον Τόπο, αλλά και για την Ευρώπη. Και γνωρίζω το ενδιαφέρον, όλον αυτό τον καιρό που έχεις δείξει, ιδιαίτερα για τα ευρωπαϊκά θέματα και για το μείζον θέμα της μετανάστευσης.
Θέλω να πιστεύω ότι η επόμενη μέρα θα βρει την Ελλάδα σε μια καλύτερη θέση και εύχομαι πραγματικά, Βαγγέλη, να κυριαρχήσει η σύνεση, η Εθνική ευθύνη και να πραγματοποιηθεί αυτό που τουλάχιστον εγώ διαχρονικά και σταθερά πάντα υποστήριζα, ό,τι αυτή τη δύσκολη συγκυρία δεν την ξεπερνά κανείς από μόνος του. Χρειάζεται Εθνική συνεννόηση και συνεργασία και ιδιαίτερα θα ήθελα να σημειώσω ότι παρακολουθώντας, όσο μπορώ και εγώ, την προεκλογική περίοδο ξέρω ότι ήταν η σημαία που είχες σηκώσει ψηλά.

ΕΥ. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: Και εγώ σε υποδέχομαι στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, με τη σημερινή σου ιδιότητα ως Επιτρόπου, με ένα χαρτοφυλάκιο πάρα πολύ σημαντικό και για τη χώρα, αλλά και ευρύτερα για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ξέρω ότι τα συναισθήματα είναι ανάμικτα, γιατί εδώ έχουμε περάσει πάρα πολλές στιγμές. Μας ενώνουν κυρίως οι προσεγγίσεις που κάναμε με μετριοπάθεια σε όλα τα ζητήματα και σε μια προσπάθεια Εθνικής συνεννόησης πάντα, γιατί έτσι πιστεύουμε και οι δύο ότι μπορούν να λυθούν τα πιο σημαντικά προβλήματα που έχει η χώρα μας.
Και γι’ αυτό ακριβώς θεωρώ ότι είσαι ένα κεφάλαιο στην Ευρώπη, ελληνικό κεφάλαιο, το οποίο εγώ προσωπικά θέλω, όσο μπορώ περισσότερο, να συνεννοηθώ, να συνεργαστώ. Και γι’ αυτό δεν χρειάζεται να πω τίποτα παραπάνω, μη το θίξω τώρα στην προεκλογική περίοδο που περνάμε και που όλοι αισθάνονται ότι υπάρχει μια καχυποψία σε αυτό. 
Γι’ αυτό θέλω να βεβαιώσω ότι σήμερα βλέπω τον Επίτροπο, αλλά ταυτόχρονα βλέπω και το φίλο Δημήτρη Αβραμόπουλο, με τον οποίο έχουμε κοινή πορεία και πιστεύω ότι η ελληνική κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές την Κυριακή, θα μπορέσει να συνεργαστεί μαζί σου και με το κολλέγιο Επιτρόπων και με την Ευρωπαϊκή Ένωση σε μια πορεία σταθερότητας, συνεργασίας, συνεννόησης και σύνθεσης.
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την ενημέρωση που είχα για τα συγκεκριμένα και σοβαρά ζητήματα. Πιστεύω ότι εκτελείς το ρόλο σου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ως Ευρωπαίος, και πιστεύω ότι έχεις προσφέρει σημαντική βοήθεια  στη χώρα μας σε ένα πολύ κρίσιμο πρόβλημα, σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο.

ΔΗΜ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Και έτσι θα συνεχίσουμε. Εύχομαι και σε σένα καλή επιτυχία.

ΕΥ. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: Σε ευχαριστώ πολύ. 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ TOY ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Λαϊκής Ενότητας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:  

«Με όχημα την δραχμή της απόλυτης εξαθλίωσης, ο  κ. Λαφαζάνης και οι περί αυτόν της “Λαϊκής Ενότητας”, κοροϊδεύουν συστηματικά τον λαό υποσχόμενοι “εναλλακτικές λύσεις” και ανύπαρκτους παραδείσους σοβιετικού τύπου.
Το “λόμπι της δραχμής” καλά θα κάνει να σταματήσει να παραπληροφορεί τον λαό. Αρκετά ψέματα είπαν ήδη από την περίοδο που “μεγαλουργούσαν” ως ΣΥΡΙΖΑ.
Αν θέλουν “εξηγήσεις” ας τις ζητήσουν από τον κ. Τσίπρα και όχι από τη Νέα Δημοκρατία και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη».