Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Ο ΠΑΟΚ έφερε την ΑΕΚ... τούμπα, αφού είδε τα «ραδίκια» ανάποδα


Ένας ανώτερος ΠΑΟΚ κατάφερε και “απάντησε” στο γκολ του Αραβίδη και με σκόρερ τους Ροντρίγκες και Αθανασιάδη πήρε το μεγάλο ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής με την ΑΕΚ (2-1) και την έφτασε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.
Μόνολογος του ΠΑΟΚ το πρώτο ημίχρονο, με τους παίκτες των γηπεδούχων να κυριαρχούν απόλυτα. Η ΑΕΚ ήταν... ανύπαρκτη στο πρώτο ημίχρονο αλλά και πολύ τυχερή, αφού ο καταιγιστικός ΠΑΟΚ ήταν άστοχος.

Το απόλυτο... τίποτα στην Κομοτηνή - “Χ”ωρίς νίκη Πανθρακικός και Καλλονή

Στο... μηδέν το θέαμα - “Χ”ωρίς νίκη Πανθρακικός και Καλλονή  Στο 0-0 έμειναν Πανθρακικός και Καλλονή στο ΔΑΚ Κομοτηνής για την 4η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ. Στο ντεμπούτο του Δημήτρη Ελευθερόπουλου στον πάγκο τους, οι γηπεδούχοι πήραν τον πρώτο βαθμό στο πρωτάθλημα, αλλά παρέμειναν χωρίς νίκη μετά από τέσσερα παιχνίδια.
Πολύ καλύτεροι οι γηπεδούχοι στο α' ημίχρονο, ωστόσο δεν δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες και ως εκ τούτου δεν κατάφεραν να μετατρέψουν σε επιτυχία την ανωτερότητά τους. Και κινδύνεψαν στο 31' να δεχθούν και γκολ, όταν από λάθος του Σερφά ο Ελλακόπουλος βρέθηκε απέναντι από τον Αθανασιάδη, αλλά δεν μπόρεσε να τον νικήσει.
Στο β' ημίχρονο οι παίκτες του Πανθρακικού προσπάθησαν ακόμη περισσότερο για να φτάσουν στο γκολ, όμως η σωστή αμυντική τακτική της Καλλονής δεν επέτρεψε να δημιουργηθούν ιδιαίτερα επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Χογκ και όπου χρειάστηκε σε κάποια σουτ ο Μαλτέζος τερματοφύλακας έδειξε ετοιμότητα. Έτσι το 0-0 παρέμεινε ως το τέλος, αφήνοντας την ομάδα της Κομοτηνής χωρίς νίκη για 4ο παιχνίδι, αλλά με τον πρώτο βαθμό στο φετινό πρωτάθλημα.
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Αθανασιάδης, Μπαϊκαρά, Ποτουρίδης, Μελίσσης, Σερφά, Μεχία, Ντιγκινί, Μάρτινς (83' Σέτι), Χαβίτο, Νικόλτσης (66' Βάλτερ), Χασομέρης.
ΚΑΛΛΟΝΗ (Θαλής Θεοδωρίδης): Χογκ, Αναστασιάδης, Αντέτζο, Τσαμπούρης, Καλτσάς, Κλαντρούμπσκι, Κρολ, Γεωργίου, Μανούσος (83' Μπουρούς), Ελλακόπουλος (62' Σαμπά), Μπαργκάν (68' Γιορέντε).

ΠΑΣάς στα Γιάννενα με νίκη και επί του Ατρομήτου

Στους Ζωσιμάδες είναι ΠΑΣ(ας) Μεγάλη νίκη κόντρα σε έναν πολύ ισχυρό αντίπαλο πήρε ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος επικράτησε του Ατρομήτου στους Ζωσιμάδες, χάρη σε γκολ του Τσουκαλά.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με εξαιρετικούς οιωνούς για κάθε φίλο του ποδοσφαίρου. Γρήγορος ρυθμός και ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες. Σημαντικότερη αυτή του Ατρομήτου στο 4', με τον Βελλίδη να βρίσκει τη μπάλα στο φοβερό σουτ του Ούμπιντες, ο οποίος νικήθηκε και από το δοκάρι, που δε του επέτρεψε να πανηγυρίσει.
Οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν την τύχη με το μέρος τους ούτε στο 28'. Η κεφαλιά του Φυτανίδη βρήκε ξανά στο δοκάρι, ενώ λίγα δευτερόλεπτα μετά ο Τσουκαλάς με ωραία προσπάθεια στην περιοχή έβαλε μπροστά την ομάδα του στο παιχνίδι.
Το ημίχρονο "έκλεισε" στο 1-0, με το παιχνίδι πάντως να είναι ποιοτικότατο, με πολλές καλές στιγμές και για τις δύο ομάδες, και τον ΠΑΣ να είναι ανώτερος, ιδίως μετά το γκολ που πέτυχε.
Στο δεύτερο μέρος, η εκκίνηση του Ατρομήτου ήταν... τρομακτική. Πολλή πίεση και συνεχείς ευκαιρίες, όμως ο Βελλίδης κράτησε. Ο ρυθμός έπεσε (λογικά) μετά το 70', με τον Ατρόμητο να μη μπορεί να ξαναφτάσει με προϋποθέσεις στην περιοχή του Βελλίδη, εξαιτίας και της οπισθοχώρησης του ΠΑΣ.
Ο ΠΑΣ κράτησε έως το τέλος και πήρε το μεγάλο τρίποντο, με κορυφαίους τους Τσάβες και Βελλίδη.
ΠΑΣ Γιάννινα: (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Στρούνα, Ναδάλες, Μπέριος, Σκόνδρας, Τσουκαλάς, Κοζορώνης, Ακόστα, Τσάβες (91' Γιάκος), Ίλιτς (52' Λίλα), Μανιάς (74' Φερφελής).
Ατρόμητος: (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Μπιτόλο (67' Κοντοές), Ουσέρο, Γοδόι, Ούμπιντες, Στόιτσεφ (46' Μπρίτο), Μαρσελίνιο (46' Ναπολεόνι), Λε Ταλέκ.

Κυρίαρχοι οι Αρκάδες "Χόρεψε" στη βροχή ο Αστέρας, δε μπόρεσε ο Πανιώνιος

`Χόρεψε` στη βροχή ο Αστέρας, δε μπόρεσε ο Πανιώνιος 
 Ο Αστέρας Τρίπολης συνέχισε την εξαιρετική παράδοση που έχει απέναντι στον Πανιώνιο και επιβλήθηκε με 2-1 στο «Θ. Κολοκοτρώνης» για την 4η αγωνιστική της Super League.
Ο αγώνας ξεκίνησε υπό καταρρακτώδη βροχή, ωστόσο αυτό δεν επηρέασε τον Αστέρα Τρίπολης να μπει δυνατά στο παιχνίδι, να κλείσει στην εστία του τον Πανιώνιο και να προηγηθεί μόλις στο 10’. Ο Σκούρτης πήρε ωραία την μπάλα και την κατάλληλη στιγμή κι αφού είχε τραβήξει τους αμυντικούς πάνω του έδωσε στον Γιάννου, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0 και να σκοράρει κόντρα στην πρώην ομάδα του.Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί ο Αστέρας διπλασίασε τα τέρματά του. Δύο λεπτά αργότερα πάλι ο Σκούρτης ήταν ο δημιουργός. Πάσαρε στον Δημούτσο κι αυτός με ωραίο πλασέ έκανε το 2-0! Μετά το κακό ξεκίνημα οι «κυανέρυθροι» ανέβασαν την απόδοσή τους και στο 27’ μείωσαν το σκορ μετά από αυτογκόλ του Γκοϊάν, ύστερα από γύρισμα του Οικονόμου, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στον αγώνα!Στα υπόλοιπα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου ο Πανιώνιος ισορρόπησε το παιχνίδι, αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 2-1 υπέρ του Αστέρα.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο προπονητές δεν έκαναν καμία αλλαγή. Ο Αστέρας Τρίπολης ήλεγχε το ρυθμό του αγώνα, χωρίς όμως να γίνει επικίνδυνος. Στο 56’ ο Γκοϊάν έπιασε την κεφαλιά ύστερα από κόρνερ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Αυτή ήταν η πρώτη φάση του Αστέρα, μετά το δεύτερο τέρμα που σημείωσε!
Στο 70’ ο Λούι επιχείρησε το δυνατό σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Χατζηϊσαΐα και πέρασε κόρνερ. Στο 86’ ο Δημούτσος έκανε μία ατομική προσπάθεια, αλλά ο Παπαδόπουλος έδιωξε με τα πόδια σε κόρνερ. Στα τελευταία λεπτά ο Πανιώνιος πίεσε, αλλά δεν δημιούργησε ευκαιρίες κι έμεινε το τελικό 2-1 υπέρ του Αστέρα.
Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Κοσίτσκι, Λούι, Γιαννούλης, Σανκαρέ, Γκοϊάν, Ιγκλέσιας, Μάσα (76’ Τσοκάνης), Χαμντανί, Γιάννου, Δημούτσος (90+ Ζησόπουλος), Σκούρτης (59’ Κουρμπέλης).
Πανιώνιος (Μαρίνος Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Αργυρόπουλος, Οικονόμου, Χατζηϊσαΐας, Ρισβάνης, Σιώπης, Κόρμπος, Μασούρας (66’ Βιγιάλμπα), Καραμάνος, Μπουμάλ, Μπακασέτας (58’ Χαλκιαδάκης).

Άλωση της Τριπολιτσάς: Η πρώτη μεγάλη νίκη της Επανάστασης του 1821

Άλωση της Τριπολιτσάς: Η πρώτη μεγάλη νίκη της Επανάστασης του 1821 
 Ήταν 23 Σεπτεμβρίου, ημέρα Παρασκευή.

Ο Κεχαγιάμπεης είχε καλέσει όλους τους ντόπιους Τούρκους σε σύσκεψη στο σεράι τις πρωινές ώρες για να ληφθούν οριστικές αποφάσεις.

Μολονότι η πρόταση του Ελμάζ (αρχηγού των Αλβανών) να παραλάβει μαζί τους τους επίσημους Τούρκους και τα χαρέμια δε φαινόταν ότι θα γίνει δεκτή, οι επίσημοι της Τριπολιτσάς εξακολουθούσαν να ελπίζουν ότι θα αναχωρούσαν στο τέλος μαζί με τους Αλβανούς, παρά τη σχετικά ψυχρότητα που είχε αναπτυχθεί, εξαιτίας της χωριστής συμφωνίας που είχαν συνάψει οι Αλβανοί με τον Κολοκοτρώνη.

Ο συντομότερος υπουργός στην Ιστορία! Ο Πάνος Καμμένος παραίτησε τον Δημήτρη Καμμένο μέσω twitter

Παρέμβαση Τσίπρα μετά το «σάλο» που ξέσπασε για την υπουργοποίηση του Δημήτρη Καμμένο 

Στη σύγχρονη ιστορία ο Δημήτρης Καμμένος πρέπει να είναι ο συντομότερος υπουργός σε κυβέρνηση, καθώς όλα δείχνουν πως βλέπει την έξοδο από τη νέα κυβέρνηση, ενώ μόλις το πρωί είχε ορκιστεί ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου και του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Έρχονται ανατροπές σοκ στη ρύθμιση των 200 δόσεων, αρχής γενομένης από μέσα Οκτωβρίου, με αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι να βρεθούν αντιμέτωποι με αύξηση επιτοκίου, μείωση του αριθμού των δόσεων, ακόμη και απώλεια της ρύθμισής τους αν δεν έχουν πληρώσει νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Ο Σταμάτης πίσω από τον Βορίδη στο ταξίδι για την ηγεσία της ΝΔ

voridis-georgiadis-stamatisΌλα τα μεγάλα «νούμερα» της ακροδεξιάς συνωστίζονται πίσω από την υποψηφιότητα Μάκη Βορίδη. Ο πρώην ακτιβιστής της ναζιστικής νεολαίας, Μάκης Βορίδης, μετά τον Χρύσανθο Λαζαρίδη γράφει στις μεταγραφές του και τον Δημήτρη Σταμάτη.

Το επιτελείο της Πολιτικής Άνοιξης, αυτό που γέμισε με πολιτικές χαρές τον Αντώνη Σαμαρά και με λύπες την πατρίδα μας, μετακομίζει από το σαπιοκάραβο του Κηφισιώτη Προέδρου, και σκοπεύει να πάρει σύνταξη αφού κάνει αρχηγό τον Μάκη Βορίδη.

ΗΧΗΡΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ Σ.τ.Ε.



Ας σταματήσουν τα κλαψουρίσματα οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ 1 και ΣΥΡΙΖΑ 2, ο Αρκαδικός λαός έχει δώσει την απάντησή του εδώ και ενάμιση χρόνο στις περασμένες περιφερειακές εκλογές. Οι χιλιάδες ψηφοφόροι που με εμπιστεύτηκαν αλλά και με τίμησαν με την ψήφο τους έδωσαν ηχηρή απάντηση και τότε αλλά και στη συνέχεια.
Σε τούτο το μικρό τόπο έχουμε το προνόμιο να γνωριζόμαστε καλά αναμεταξύ μας, δυστυχώς όμως σε τούτη την πατρίδα, οι κανόνες ερμηνεύονται κατά το δοκούν και    προφανώς ισχύουν μόνο για τους μικρούς και όχι για τους μεγάλους….!!!
Το ΣΥΡΙΖΑ που με κυνήγησε με πάθος να μην παραμείνω στη θέση που με εξέλεξαν οι συμπολίτες μου, κωφεύει και μάλιστα δια στόματος του Προέδρου του και Πρωθυπουργού , παρουσιάζει μια αντίθετη στάση, υποστηρικτική στον κ. Υπουργό κ. Φλαμπουράρη που είχε συμμετοχή σε διαδικασίες δημοσίων έργων με το αιτιολογικό ότι πραγματοποιήθηκαν πριν γίνει Υπουργός (θυμίζω σε μερικούς ότι και εγώ συμμετείχα σε αντίστοιχες δημοπρασίες δημοσιών έργων πολύ πριν εκλεγώ περιφερειακός σύμβουλος).
Ο κ. Υπουργός δεν αντιμετωπίζει κανένα απολύτως θέμα και ο απλός περιφερειακός σύμβουλος οδηγείται σε έκπτωση από το αξίωμα του…!!!
Παρ’ όλα αυτά, σέβομαι απόλυτα τις αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης, πεποίθησή μου όμως συνεχίζει να είναι η επανεξέταση και αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τα ασυμβίβαστα και τα κωλύματα γενικά στις εκλογικές διαδικασίες.
Δηλώνω ΠΑΡΩΝ σε όλες τις διαδικασίες που αφορούν την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Αρκαδία ειδικότερα, θα είμαι ενεργός στα πολιτικά, κοινωνικά και περιφερειακά δρώμενα.
Να είστε σίγουροι ότι θα είμαι μπροστά σε κάθε θέμα, σε κάθε πρόβλημα, δίπλα σε όλους εσάς, δίνοντας τον αγώνα εκεί που με ορίσατε εσείς οι Αρκάδες συμπολίτες μου, οι νέες και οι νέοι του τόπου μας.
Ο αγώνας δεν σταματά εδώ , σε πείσμα ορισμένων “μεγάλων συμφερόντων” που θέλησαν την πολιτική μου εξόντωση, απλά ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ !!!
Ένα θερμό ευχαριστώ για μια ακόμη φορά σε όλες και όλους εσάς που ήσασταν και παραμένετε δίπλα μου.

Νικόλαος  Γ.  Γιαννακόπουλος 
Πολιτικός Μηχανικός - Μ.Sc. 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΟΥ ΕΛΚ



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ. Joseph Daul, ενώ στη συνέχεια συμμετείχε στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, όπου έγινε συζήτηση για το μεγάλο μεταναστευτικό και προσφυγικό πρόβλημα.
Αμέσως μετά το τέλος της Συνόδου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Ολοκληρώθηκε η Σύνοδος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Συμφωνήσαμε για μια καταρχήν εισήγηση στη Σύνοδο Κορυφής και θα έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη συζήτηση στο συνέδριό μας, τον επόμενο μήνα. Όλοι παραδεχόμαστε ότι είναι ένα πολύ μεγάλο ζήτημα. Είναι μια βόμβα, η οποία είναι έτοιμη να εκραγεί. Η Ελλάδα, η Ιταλία και άλλες χώρες έχουν τεράστιο πρόβλημα. Τα ανέπτυξα αυτά στη Σύνοδο και έγιναν απολύτως κατανοητά.
Πιστεύω, λοιπόν, ότι η Σύνοδος Αρχηγών θα μπορέσει καταρχήν να έχει μια εισήγηση, ώστε να μπορέσουμε όλοι μαζί να αποκτήσουμε ευρωπαϊκή πολιτική, που θα αντιμετωπίσει ουσιαστικά το πρόβλημα». 

Ενωση Κεντρώων - Επιστολή προς Πρωθυπουργό

Εννέα «προαπαιτούμενα» Λεβέντη για στήριξη σε Τσίπρα
Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης απέστειλε επιστολή προς τον Πρωθυπουργό της χώρας, Αλέξη Τσίπρα.
 Στην επιστολή, ο κ. Λεβέντης, εύχεται σε πρώτη φάση συγχαρητήρια για τη δεύτερη εκλογή του Αλέξη Τσίπρα και τον καλεί να προβεί σε γενναιότερες αποφάσεις απ' ότι την προηγούμενη φορά, που θα βοηθήσουν να βγει η χώρα από την κρίση και τα μνημόνια.

Αποσυμπίεση με... τριάρα! Ο Παναθηναϊκός καθάρισε σε 19' τον Λεβαδειακό

Σε υγιεινό (κυρίως όσον αφορά τη θέση του Γιάννη Αναστασίου στον πάγκο) περίπατο μετέτρεψαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού την αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό στη Λεωφόρο. Τελικό σκορ 3-0, το οποίο είχε διαμορφωθεί από το... 19'. Η ομάδα του Αναστασίου βρήκε γκολ στο παιχνίδι, χωρίς καλά καλά να έχει κάνει ευκαιρία. Η κάθετη του Μπεργκ στον Καρέλη και το μαρκάρισμα του Ουόν έφεραν φάουλ σε καλή θέση για τους πράσινους. Ο Σουηδός πάτησε για τον Νάνο, ο οποίος σούταρε δυνατά, η μπάλα έσκασε μπροστά στον Τσιντώτα και τον ξεγέλασε, καταλήγοντας στον ουρανό της εστίας του...

Πρωτοφανής θεομηνία με απίστευτες καταστροφές έπληξε τη Σκόπελο - Άνοιξε γη και "κατάπιε" περιουσίες!

Σκόπελος: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το νησί! Ανυπολόγιστες οι καταστροφές από την κακοκαιρία
Βιβλική είναι η καταστροφή στην Σκόπελο μετά τη δυνατή νεροποντή που έπληξε το
νησί τις τελευταίες δυο ημέρες με τους κατοίκους να απευθύνουν κραυγή αγωνίας καθώς οι ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις είναι ανυπολόγιστες.
Στο λιμανι της Σκοπέλου ο προβλήτας εχει βυθιστεί στη θάλασσα ενώ αρκετά πλοία δεν έδεσαν στο λιμάνι με αποτέλεσμα να παρατηρούνται ελλείψεις σε προμήθειες την ώρα που προβλήματα παρατηρούνται και στις τηλεπικοινωνίες του νησιού.  Σπασμένες τζαμαρίες, αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα και λίμνες απο τα νερά της βροχής συνθέτουν το σκηνικό της καταστροφής στον κεντρικό παραλιακό δρόμο ενώ όπως καταγγέλουν οι τουριστικοί επιχειρηματίες του νησίου το πλήγμα είναι μεγάλο καθώς οι τελευταίοι εκδρομείς της σεζόν αποχωρούν κατά κύματα απο το νησί.
Η θεομηνία έπληξε και την περιοχή του Αγνώντα όπου δεκάδες καταστήματα ενοικίασης αυτοκινήτων βούλιαξαν στους χείμαρρους και τη λάσπη με την πυροσβεστική να έχει δεχθεί περισσότερες απο 132 κλήσεις για άντληση υδάτων και απεγκλωβισμό κατοίκων. Το νησί αναμένεται τις επόμενες ώρες να κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ενώ αυτή την ώρα στο δημαρχείο Σκοπέλου βρίσκεται σε εξέλιξη έκτακτο δημοτικό συμβούλιο υπο τον δήμαρχο, κ. Χρήστο Βασιλούδη, προκειμένου να οργανωθούν οι τοπικές υπηρεσίες για την αντιμετώπιση της κρίσης.
 Μετά τις εικόνες της βιβλικής καταστροφής συνεδρίασε εκτάκτως το δημοτικό Συμβούλιο του νησιού, ενώ ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ανακοίνωσε ότι θα κηρύξει το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Επίσης κάλεσε το υπουργείο Εσωτερικών να αναλάβει άμεσα όλες τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσε η πρωτοφανής θεομηνία.
πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ο πορφυρογέννητος… οδηγείται στην απόλυτη γελοιοποίηση!

Η Ντόρα τι κάνει; Δεν τον μαζεύει τον Κυριάκο; Από χτες, ο επίδοξος πρόεδρος της ΝΔ, έχει πάρει σβάρνα όλα τα μέσα και λέει ότι να ‘ναι!
Ο άνθρωπος που δεν θα έπαιρνες στο γραφείο σου, ούτε το συρτάρι να σπρώξει, μιλά σα να βγήκε από κάποιο μόχθο, σα να βγήκε από κάποιο επαγγελματικό στίβο, σα να διακρίθηκε για κάτι στη ζωή του…

Πέτρος Τατούλης «Αναγκαίο ένα νέο όραμα για τη Νέα Δημοκρατία»

«Σημαντικότερη ευθύνη όλων μας είναι να παρουσιάσει ο καθένας τις σκέψεις του, τις απόψεις του, τις προτάσεις του σε ένα σύνολο οράματος για το μέλλον μιας παράταξης εξαιρετικά ιστορικής, μιας παράταξης, η οποία έχει να παρουσιάσει ένα πλούσιο στοιχείο προσφοράς στη χώρα και ασφαλώς με καθαρό εποικοδομητικό ρόλο να κρίνει τη δική του παρουσία σε μια εντελώς διαφορετική σελίδα που ανοίγεται μπροστά» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης σχετικά με την υποψηφιότητά του για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989.

Ελεύθεροι με εντολή εισαγγελέα Π. Καλφαγιάννης και Δ. Κούνης της ΠΟΣΠΕΡΤ που είχαν προσαχθεί το πρωί για «παράνομη μετάδοση ραδιοφωνικού προγράμματος»

 kalf1
 Ελεύθεροι αφέθηκαν πριν από λίγη ώρα, κατόπιν εισαγγελικής εντολής, ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης και ο γραμματέας Οικονομικού της Ομοσπονδίας Δημήτρης Κούνης που είχαν προσαχθεί το πρωί για «παράνομη μετάδοση ραδιοφωνικού προγράμματος»
Ήταν κάτι που δεν περίμενε κανείς να συμβεί σήμερα. Στα γραφεία του σταθμού ERTopen στο Γαλάτσι. πήγε το πρωί αρμόδιος Εισαγγελέας, ο οποίος σύμφωνα με πηγές της Αστυνομίας - που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων - επενέβη ύστερα από αίτημα της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), όπου αστυνομικοί φόρεσαν χειροπέδες στον Πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτη Καλφαγιάννη και στο Γενικό  Γραμματέα  της Ομοσπονδίας Δημήτρη  Κούνη  καθώς εκκρεμούσαν σε βάρος τους κατηγορίες για παράνομη λειτουργία και εκπομπή της ΕΡΤopen από τη συχνότητα 106,7 της ΕΡΤ, η οποία έβγαινε χωρίς άδεια από την εποχή της ΝΕΡΙΤ.
Για την ιστορία να υπενθυμίσουμε ότι η  ΕΡΤopen, είχε δημιουργηθεί όταν έκλεισε η ΕΡΤ. Η ΕΡΤ πλέον λειτουργεί με την παλιά της μορφή και είναι εύλογο να αναρωτηθεί κανείς γιατί συνεχίζει την λειτουργία της η ΕΡΤopen.
Όπως δήλωσε μιλώντας στους δημοσιογράφους από το παράθυρο του Α.Τ. ο Παναγιώτης Καλφαγιάννης ενώ η ΕΡΤopen εξέπεμπε για μήνες ενώ η ΕΡΤ ήταν κλειστή και δεν υπήρξε καμία επέμβαση ξαφνικά σήμερα κάποιοι αποφάσισαν να επέμβουν. «Πήγαμε μόνοι μας στα γραφεία να δούμε τι συνέβαινε και μας συνέλαβαν», λέει ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχει σχέδιο διώξεων εναντίων των συνδικαλιστών.

Τι δείχνουν οι μυστικές δημοσκοπήσεις για την προεδρία της ΝΔ: Το φαβορί, το αουτσάιντερ και ο «άγνωστος Χ»

Πριν καλά «κλειδώσουν» οι υποψηφιότητες για την ηγεσία στη Νέα Δημοκρατία, μετά την ήττα στις εκλογές, είδαν το φως της δημοσιότητας και οι μυστικές δημοσκοπήσεις προκειμένου να μετρηθεί η απήχηση των υποψηφίων αρχηγών στην κομματική βάση.
Σύμφωνα με τις «γαλάζιες» μυστικές μετρήσεις, τις οποίες αποκαλύπτει ο «Βηματοδότης»:
  • Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης έχει θετική αποδοχή 22% στην κοινωνία και 28% στο κόμμα.
  • Η Ντόρα Μπακογιάννη ακολουθεί, με 13% αποδοχή στην κοινωνία, 18% στο κόμμα.
  • Επεται ο Νίκος Δένδιας, με 10% στην κοινωνία και 10,8% στο κόμμα.
  • Η Ολγα Κεφαλογιάννη έχει αποδοχή 6,5% στην κοινωνία και 8,5% στο κόμμα.
  • Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 5,5% αποδοχή στην κοινωνία, 9,5% στο κόμμα.
  • Ο Μάκης Βορίδης 3% αποδοχή στην κοινωνία, 4,5% αποδοχή στο κόμμα.
  • Ο Πέτρος Τατούλης έχει αποδοχή 1,7%.
Σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», τα στοιχήματα πέφτουν σαν χαλάζι.
«Με βάση τις “μυστικές” (που δεν είναι πλέον μυστικές) μετρήσεις άρχισαν να πέφτουν και τα πρώτα στοιχήματα στο γαλάζιο στρατόπεδο. Αν και ο Ευ. Μεϊμαράκης δεν παίρνει ξεκάθαρη θέση αν θα είναι ή όχι υποψήφιος για την προεδρία, οι περισσότεροι ποντάρουν ότι αν θέσει υποψηφιότητα, αυτός θα είναι ο νικητής. Αλλωστε, δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν (ανάμεσά τους και ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής) ότι δεν υπάρχει σήμερα άλλο πρόσωπο το οποίο μπορεί να συσπειρώνει ευρύτερες δυνάμεις.
Θεωρούν ότι η υποψηφιότητα του Κυρ. Μητσοτάκη μπορεί να εξελιχθεί σε “προβληματική”, αφού η Ντόρα δεν έχει αποφασίσει τι θα κάνει και ποιον θα στηρίξει, ο Μάκης Βορίδης λέει ότι θα το σκεφθεί αν θα θέσει υποψηφιότητα (προφανώς θα ψάξει να βρει πρώτα τις 50 υπογραφές που απαιτούνται), ο Βασ. Κικίλιας λέει “εγώ είμαι από χωριό και τέτοια πράγματα δεν ξέρω”, ο Απ. Τζιτζικώστας είναι εξωκοινοβουλευτικός, η Ολγα Κεφαλογιάννη “ζυγίζει ακόμα την κατάσταση” και όλοι αυτοί λένε ότι “αν ο Μεϊμαράκης κατεβεί υποψήφιος, τότε σίγουρα αλλάζουν οι δυνάμεις, αν όχι και το παιχνίδι”. Ετσι όλοι περιμένουν τον κ. Μεϊμαράκη την Πέμπτη που θα επιστρέψει από τις Βρυξέλλες να πάρει θέση. Αφήστε που μου λένε ότι ο Καραμανλής “δεν πέταξε τη σκούφια του” όταν έμαθε ότι ο Μητσοτάκης πιθανόν να είναι υποψήφιος».

aftodioikisi.gr

Το σχέδιο του Γ. Κατρούγκαλου για να μην εφαρμόσει το Μνημόνιο στο ασφαλιστικό!

Μπορεί στις τελετές παράδοσης – παραλαβής να μην βγαίνουν συνήθως πολλές ειδήσεις, ωστόσο, στην περίπτωση του υπουργείου Εργασίας, τα πράγματα άλλαξαν.
Ο νέος υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, έδωσε στη δημοσιότητα έναν οδικό χάρτη του τρόπου που θα κινηθεί, αναφορικά με τις μεταρρυθμίσεις σε εργασιακά και ασφαλιστικό. Μάλιστα, περιέγραψε τον τρόπο που θα επιδιώξει να υπερβεί τα μνημόνια.
Συγκεκριμένα, τόνισε: «Στην πρώτη γραμμή των μεταρρυθμίσεων εργασιακό και ασφαλιστικά. Αποδείξαμε το 7μηνο ότι είμαστε δύναμη αντίστασης στη νεοφιλελεύθερη ορθοδοξία. Τώρα είναι καιρός να αποδείξουμε ότι είμαστε δύναμη μεταρρυθμίσεων. Επειδή στην Ελλάδα έχουν αποδιαρθρθωθεί όλες οι εργασιακές σχέσεις, βασικό μας μέλημα είναι η επιστροφή στην ευρωπαϊκή κανονικότητα, αλλά και η αντιμετώπιση της τερατώδους ανεργίας».
Για να συμπληρώσει: «Μεγαλύτερη πρόκληση είναι το ασφαλιστικό. Δεν ήταν υγιές ούτε πριν το 2010. Αν εμείς προτείνουμε μία εθνική μεταρρύθμιση δεν θα χρειάζεται να ακολουθήσουμε το μνημόνιο. Ο στόχος μας είναι να προστατεύσουμε τις κατώτερες συντάξεις και ο ν. Λοβέρδος – Κουτρουμάνη θα μειώσει τις συντάξεις χωρίς να καταστήσει βιώσιμο το ασφαλιστικό. Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε μια μεγάλη μεταρρύθμιση και γι’ αυτό χρειαζόμαστε όλους τους Έλληνες».
Από την πλευρά του ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αναστάσιος Πετρόπουλος τόνισε: «Στο μυαλό μας δεν είναι οι μειώσεις, αλλά ένα βιώσιμο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης που να είναι και κοινωνική και ασφάλιση, γιατί το τώρα έχει το όνομα και όχι τη χώρα».

aftodioikisi.gr

Πως ψήφισαν δημόσιοι υπάλληλοι, νέοι και αγρότες

Σε ένα αποκαλυπτικό γράφημα συνοψίζεται η εκλογική συμπεριφορά διαφόρων κοινωνικών ομάδων, στις εκλογές της Κυριακής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε τον πρώτο λόγο στις περισσότερες κοινωνικές ομάδες, ενώ η Νέα Δημοκρατία κράτησε τον κορμό της (ελεύθεροι επαγγελματίες), "έχασε" τις νοικοκυρές που επέλεξαν Αλέξη Τσίπρα και κέρδισε τους συνταξιούχους, που φαίνεται να... φοβήθηκαν τον καταιγισμό μέτρων που έρχονται τους επόμενους μήνες.

Μεγάλο ντέρμπι υπήρξε στους αγρότες, εκεί που ο ΣΥΡΙΖΑ επικράτησε με βραχεία κεφαλή, ενώ οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα έκαναν την έκπληξη και αποτέλεσαν ένα από τα βασικά όπλα της νέας κυβέρνησης.

Όσον αφορά τις ηλικίες ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ "σάρωσαν" στις μικρές ηλικίες (18-34) ενώ η Νέα Δημοκρατία πήρε βραχεία κεφαλή και πάλι στις μεγάλες ηλικίες από 55 και πάνω. Στην τελευταία κατηγορία βρίσκονται και οι περισσότεροι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, που μάλλον επέλεξαν να... επιστρέψουν σπίτι τους.

Δείτε αναλυτικά το γράφημα της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος":

airetos.gr

Σε έκτακτη ανάγκη κήρυξε τη Σκάλα και το Έλος Λακωνίας ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου



http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20150923/low/newego_LARGE_t_1101_54568406.JPGΣε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε με απόφασή του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης τις Τ.Κ. Σκάλας και Έλους Λακωνίας του Δήμου Ευρώτα, οι οποίες επλήγησαν από ανεμοστρόβιλο τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015. 

Έτσι δρουν μόνο οι δολοπλόκοι δημαγωγοί

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Η μεθόδευση που ακολουθήθηκε – πάντα με βάση το αξίωμα ότι είναι αδύνατον να αλλάξει η ψήφος μέσα σε οκτώ μήνες – ήταν καθαρά δημαγωγική και ιδιοτελής.
Μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου, ακολούθησε ένα πολύμηνο διάστημα στη διάρκεια του οποίου προβλήθηκε προπαγανδιστικά η άποψη της «σκληρής διαπραγμάτευσης» και της «απόλυτης κυριαρχίας Τσίπρα».
Μέσα σ’ αυτό το κλίμα, τα ποσοστά της Ν.Δ., που μόλις είχε βγει από μια εκλογική ήττα, εμφάνισαν δραματική πτώση, με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν μια διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και της τάξης του 20%.
Έτσι, το σημείο εκκίνησης για τη Ν.Δ. δεν ήταν πια το 27,9% του Ιανουαρίου – πιθανόν να μην ξεπερνούσε το 20%.
Και επομένως η απόσταση που χρειάστηκε να καλυφθεί σε λιγότερο από έναν μήνα ήταν πολύ μεγαλύτερη.
Στο μεταξύ, ο κ. Τσίπρας φρόντισε να κρατήσει «ζεστό» και συσπειρωμένο το εκλογικό του ακροατήριο μέσω του διχαστικού δημοψηφίσματος.
Έβαλε τον κόσμο να ψηφίσει ηρωικά το «Όχι», τους έστειλε για διακοπές ήσυχους ότι είχαν πράξει το… πατριωτικό τους καθήκον και εκείνος στο μεταξύ μετέτρεψε το «Όχι» σε «Ναι».
Έφερε το τρίτο μνημόνιο για να ψηφιστεί παραμονή Δεκαπενταύγουστου, ξανάστειλε τους πάντες για διακοπές και πέντε μέρες μετά προκήρυξε εκλογές, οδηγώντας τον κόσμο κατευθείαν από την παραλία στην κάλπη και εκμεταλλευόμενος το μεσοδιάστημα μεταξύ της ψήφισης του μνημονίου και της ψήφισης των εφαρμοστικών νόμων και της επιβολής των μέτρων.
Σε μια στιγμή δηλαδή που ο κόσμος προερχόταν από τον «ξεσηκωμό» του «Όχι» και τη ραστώνη των διακοπών, χωρίς ωστόσο ακόμη να έχει νιώσει στο πετσί του τα μέτρα.
Υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι έτσι έγιναν τα πράγματα;
Ναι, θα απαντήσει κάποιος. Αλλά αυτό είναι ταλέντο, δείχνει πολιτική ικανότητα.
Σωστά, θα πει κάποιος άλλος. Αλλά αυτό είναι το ταλέντο των δημαγωγών: Να παγιδεύουν με δολοπλοκίες λαό και πολιτικούς αντιπάλους για να επιτυγχάνουν τον σκοπό τους.
Όσο βρίσκονται στο απόγειο της δόξας τους, αποθεώνονται. Μετά, το όνομά τους γράφεται στις πιο μελανές σελίδες της Ιστορίας…

elzoni.gr

Σαρωτικές αλλαγές- προς το χειρότερο- στο ασφαλιστικό

Σαρωτικές είναι οι αλλαγές που προωθούνται σε ασφαλιστικό και συντάξεις μέσα στον Οκτώβριο με βάση το νέο νόμο και τις προτάσεις Κατρούγκαλου.

Πλέον, το κράτος θα χρηματοδοτεί και θα εγγυάται ένα μέρος από τη σύνταξη των ασφαλισμένων, τη λεγόμενη Εθνική Σύνταξη, το ύψος της οποίας πιθανότατα θα κυμαίνεται μεταξύ των 380 και 400 ευρώ και θα καταβάλλεται μόνον όταν ο ασφαλισμένος συμπληρώνει το 67ο έτος.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, η πρώτη αλλαγή που προωθείται έχει να κάνει με το ποσό που παίρνουν ως σύνταξη οι ασφαλισμένοι καθώς μπαίνει “αυτόματος κόφτης” που θα υπολογίζει το έλλειμμα των ταμείων. Οι συντάξεις δηλαδή των ασφαλισμένων θα αναπροσαρμόζονται σύμφωνα με το μέγεθος του ελλείμματος των ταμείων.

Η δεύτερη αλλαγή αφορά στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων. Η αλλαγή αφορά τους νέους μετά το 1993 ασφαλισμένους, για τους οποίους υπάρχουν «ηλεκτρονικές καρτέλες» εισφορών από το 2001 και μετά, η σύνταξη που θα παίρνουν για 35 έτη εργασίας και πληρωμής εισφορών θα αντιστοιχεί στο 50% των μέσων αποδοχών που είχαν κατά τη διάρκεια ολόκληρου του εργασιακού τους βίου. Σε αυτή την περίπτωση, θα υπάρξουν μικρές αναπροσαρμογές για τους παλιούς ασφαλισμένους.

Η τρίτη αλλαγή αφορά στην ενοποίηση των ταμείων. Σε αυτή την περίπτωση οι ασφαλισμένοι σε ό,τι αφορά στην κύρια σύνταξη τους θα υπάγονται σε ένα ταμείο, το ΙΚΑ, ενώ τα επικουρικά μετατρέπονται σε επενδυτικά ταμεία.

Τέλος, η τέταρτη αλλαγή αφορά στις εισφορές οι οποίες θα υπολογίζονται επί του φορολογητέου εισοδήματος που δηλώνουν οι ασφαλισμένοι, με ελαφρώς μικρότερα ποσοστά από τα σημερινά και θα εισπράττονται όπως ο φόρος εισοδήματος.


iefimerida.gr
airetos.gr

ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ 2015



http://www.sofokleousin.gr/files/AA_2015/euro_398975459.jpg
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Καλαβρύτων 211, Τρίπολη
τηλ. 2710 225243

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι ΕΗΠΚ θεσπίστηκαν ως ευρωπαϊκό πρόγραμμα από το Συμβούλιο της Ευρώπης το 1991. Σκοπός του είναι η ενίσχυση της κοινής ευρωπαϊκής συνείδησης και του διαπολιτισμικού διαλόγου. Οι εκδηλώσεις σ' όλες τς περιοχές της Ευρώπης πραγματοποιούνται κάτω από το σύνθημα “Ευρώπη, μια κοινή κληρονομιά” και σε αυτές συμμετέχουν και οι 50 χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Πολιτισμού. Οι ΕΗΠΚ είναι αφιερωμένες στα μνημεία και τη συντήρησή τους και φιλοδοξούν να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες σε θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το  θέμα των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς για τη διετία 2015-2016 είναι αφιερωμένο στο δίπολο “Βία και Ανεκτικότητα”.

Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού σας προσκαλούμε το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου να επισκεφθείτε με δωρεάν είσοδο το Παναρκαδικό Αρχαιολογικό Μουσείο Τρίπολης, το Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας  και τον αρχαιολογικό χώρο Ιερού Αλέας Αθηνάς.

Ελάτε να γνωρίσετε καλύτερα ή να ξαναθυμηθείτε ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Αρκαδίας, ενός τόπου που στο πέρασμα των αιώνων αποτέλεσε σκηνικό πολλών βίαιων συγκρούσεων αλλά ταυτόχρονα έχει να επιδείξει αξιοσημείωτες προσπάθειες συγκρότησης συλλογικής πολιτικής και πολιτιστικής ταυτότητας.