Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

TSIPRAS RELOADED

Tsipras is back. Actually he never left. He just picked up the phone and tonight is there to conquer America. The most that human reached. Bill Clinton did his best to shed light to someone who loves dark.
Germany  kneeled while France is building its strategy on Tsipras hegemony. Along his Maria Antoinette  is leading his way to disaster. Everyone is following him. A real leader to nowhere.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΣΤΟΥΣ FINANCIAL TIMES



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τα όσα δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος στους Financial Times, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:  

«Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Τσακαλώτος, σε συνέντευξή του στους Financial Times, παραδέχτηκε ότι η “πρώτη φορά αριστερά κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου” από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο, έταζε, αλλά δεν έκανε τίποτα για τη φοροδιαφυγή…

ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ: Ο μήνας του μέλιτος τελειώνει πριν καν ορκιστεί η νέα βουλή... η κυβέρνηση κάνει πολύ κακό ξεκίνημα.

http://ypopsifioivouleutes.gr/wp-content/uploads/2015/01/enwsh-kentrwwn-2015-288x266.jpg 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                                                                      ΑΘΗΝΑ 28/9/2015
Από την ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
O μεγάλος αριθμός τεχνικών κλιμακίων των δανειστών που βρίσκονται στην Αθήνα, φανερώνει ότι οι δανειστές υποψιάζονται ότι η κυβέρνηση Τσίπρα δε θέλει να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις και αναζητεί πλάγιους τρόπους για την φορολόγηση των αγροτών και για την εισφορά αλληλεγγύης. Ήδη διαφαίνεται νέα κρίση στις σχέσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές.
Ο μήνας του μέλιτος τελειώνει πριν καν ορκιστεί η νέα βουλή.
Χωρίς οικονομικό πρόγραμμα κάνει λάθος η κυβέρνηση να θεωρεί ότι μπορεί να μακροημερεύσει.
Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούσε τις κυβερνήσεις Γιώργου Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά ότι με τις συνεχείς ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών κερδίζουν οι τραπεζίτες σε βάρος της κοινωνίας.
Τώρα έρχεται ο κ. Τσακαλώτος και ζητάει νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, άλλως απειλεί με κούρεμα των καταθέσεων για τα ποσά άνω των 100 χιλιάδων ευρώ.
Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ τονίζει στον κ. Υπουργό ότι οι καταθέτες είναι εγκλωβισμένοι με τα capital controls και άρα σφαγιάζονται. Η ανακεφαλοποίηση άραγε τώρα δεν ωφελεί τους τραπεζίτες; Mάλλον η κυβέρνηση κάνει πολύ κακό ξεκίνημα.

Γραφείο Τύπου

Πρεμιέρα με "τριάρα" ο Αστέρας Δερβενίου επί του Ηρακλή Λεχαίου

 Deyu6iqg
Με ευρεία νίκη ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας Κορινθίας ο Αστέρας Δερβενίου, μετά την επικράτησή του στο ‘Κώστας Βυζάς’ επί του νεοφώτιστου Ηρακλή Λεχαίου με σκορ 3 – 0.

Wfwdwf8bΟ Αστέρας ευτύχησε να πετύχει τα δύο πρώτα τέρματά του σε κρίσιμες χρονικά στιγμές του αγώνα (στο 42’ και στο 53’), αλλά ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα του αντιπάλου του, ο οποίος εμφάνισε αμυντικές αδυναμίες και υπέκυψε δίκαια. 

Κουρουμπλής: Προαναγγέλλει επιτροπή για τον Καλλικράτη & νέο θεσμικό πλαίσιο

Απέφυγε να σχολιάσει την εξαίρεση των μαθητών από τα θρησκευτικά μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Σημείωσε ότι η σχέση με την εκκλησία πρέπει να μείνει σε ένα υγιές πεδίο αμοιβαίας κατανόησης, υπογραμμίζοντας ότι τα ζητήματα πρέπει να εξαγγέλλονται με συνεννόηση και συζήτηση. Ο κ. Κουρουμπλής τόνισε πως ανοίγουν θέματα που έχουν να κάνουν με τον εκσυγχρονισμό του κράτους και προανήγγειλε την συγκρότηση επιτροπής για τον Καλλικράτη προκειμένου να συζητήσει το νέο θεσμικό πλαίσιο για την καλύτερη λειτουργία του θεσμού.
Την Τετάρτη θα έχει συνάντηση με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος προκειμένου να έχει μια καλύτερη πληροφόρηση από τους ανθρώπους που ζουν το πρόβλημα και δήλωσε ότι προωθούνται οι διαδικασίες για την ενοποίηση ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, αριθμού αστυνομικής ταυτότητας ώστε να παταχθεί η γραφειοκρατία. Ανέφερε επίσης πως σημαντικό είναι και ο διοικητικός κώδικας καθώς πολλές φορές πρόστιμα δεν εισπράττονται.

aftodioikisi.gr

Έρχεται η κινητικότητα στο Δημόσιο: Οι 4 άξονες της κυβέρνησης

Mέχρι τον Δεκέμβριο η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο Eσωτερικών και Διοικητικής Mεταρρύθμισης θα πρέπει να προχωρήσει σε ένα νέο σύστημα μόνιμης κινητικότητας.
Tο σύστημα θα προωθήσει τη χρήση της περιγραφής καθηκόντων και θα συνδέεται με μια ηλεκτρονική βάση δεδομένων, που θα περιλαμβάνει όλες τις κενές θέσεις.
Αναλυτικά η κυβέρνηση έχει στο πλάνο της τέσσερις βασικούς άξονες:
  • Tην τελική απόφαση για την κινητικότητα του προσωπικού θα λαμβάνει η εκάστοτε υπηρεσία.
  • Mε τον τρόπο αυτόν θα εξορθολογιστεί η κατανομή πόρων, καθώς και η στελέχωση σε ολόκληρο τον τομέα της γενικής κυβέρνησης.
  • Το σύστημα διαμορφώνεται εφεξής με πλαίσιο την περιγραφή θέσεων εργασίας και στόχο τη βελτίωση της κατανομής και της διαχείρισης των ανθρώπινων πόρων.
  • Το νέο σύστημα κινητικότητας συνδέεται με μια ηλεκτρονική βάση δεδομένων που θα περιλαμβάνει όλες τις τρέχουσες κενές θέσεις εργασίας («εσωτερική αγορά Εργασίας») και τον σχεδιασμό δράσης για εθελοντική μετακίνηση.
aftodioikisi.gr
 

Ο ΠΑΪΣΙΟΣ ΕΚΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ - Η Κινα στο πλευρό του Πούτιν "...και θα είναι όσοι οι κόκκοι της άμμου..."

SCO-China-Russia (1)

Γέροντας Παΐσιος: «…Όσοι οι κόκκοι της άμμου θα είναι οι σύμμαχοι της Ρωσίας…» 
Πριν απο 20 χρόνια όλοι είχαν την Ρωσία τελειωμένη. 
Τα τελευταία χρόνια ΗΠΑ-ΕΕ με την δήθεν «αντιπυραυλική ασπίδα» γύρω από την Ρωσία, τον πόλεμος της Γεωργίας και με την στήριξη των ΝΑΖΙ της Ουκρανίας προσπάθησαν να την διαλύσουν. Ομως ο Πούτιν όχι μόνο ανέκαμψε αλλά απέκτησε και τους πιο δυνατούς συμμάχους. 
Με μια κίνηση Ματ ανέτρεψε όλα τα σχέδια των Κλίντων που δημιούργησαν το ISIS με σκοπό να αντρέψουν τον Ασαντ και να εξαφανίσουν τους Κούρδους. 
Η συμμαχία Ρωσίας-Συρίασ-Ιραν-Ιρακ τώρα γιγαντώθηκε με την προσχωριση του 1,5δις Κινέζων εκπληρώνοντας την προφητεία του γέροντα Παϊσιου που έλεγε ότι οι σύμμαχοι της Ρωσίας «θα είναι όσοι οι κόκκοι της άμμου» 
Τι άραγε να εννοούσε ο Γέροντας Παΐσιος με τα ως άνω φοβερά λόγια του; 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, προσερχόμενος στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Δημοσιογράφος: Καλημέρα, τι κάνετε; Το ερώτημα είναι πολύ συγκεκριμένο, αν θα είστε υποψήφιος και αν σήμερα θα ακούσουμε την απόφασή σας.
Ευ. Μεϊμαράκης: Μόλις μια βδομάδα πέρασε από την ημέρα που έκανε ανασχηματισμό ο κ. Τσίπρας, μέσω εκλογών, και άρχισε η φοροκαταιγίδα, και η μείωση συντάξεων. Αυτά είναι που ενδιαφέρουν τους πολίτες. Για το πως θα πάει η χώρα. Και τα ψέματα τα οποία μας είπε μέχρι και την περασμένη Κυριακή.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τη φοροκαταιγίδα και τις περικοπές συντάξεων από την κυβέρνηση Τσίπρα, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:


«Η πολιτική απάτη αποκαλύπτεται. Ό,τι λέγαμε προεκλογικά επιβεβαιώνεται στο ακέραιο. Ο κ. Τσίπρας βιάστηκε να κάνει εκλογές γιατί προετοίμαζε την πιο άγρια φοροκαταιγίδα που γνώρισε ο Τόπος. Αλλά και την πιο βίαιη επίθεση στις συντάξεις.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ανακηρύσσει πλούσιους όσους παίρνουν σύνταξη 1.000 και μισθό 1.500 ευρώ. Εξοντώνει  τα μεσαία και χτυπά αδίστακτα ακόμη και τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα.
Ήδη, μετά τις πρόσφατες οριζόντιες μειώσεις των κύριων και επικουρικών συντάξεων κατά 2% και 6% αντίστοιχα, εξαγγέλλονται από τον αρμόδιο υπουργό, σε αντίθεση με τις προεκλογικές δεσμεύσεις Τσίπρα, νέες δραματικές μειώσεις.
Ταυτόχρονα αρχίζει η είσπραξη του ΕΝΦΙΑ που θα καταργείτο, ξεκινά η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, ενώ συνεχίζεται η εμμονή της κυβέρνησης στην επιβολή ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση, στην αύξηση των φόρων στους αγρότες, των τελών κυκλοφορίας, των φορολογικών συντελεστών, αλλά και στην κατάργηση φοροαπαλλαγών.
Οι μάσκες έπεσαν και ο λογαριασμός της διακυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου γονατίζει τους Έλληνες»

Το κλειδωμένο γραφείο της Βιβλιοθήκης της Βουλής

 
Αθήνα,  28 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 
Τον τελευταίο καιρό έχει δημιουργηθεί πολύς θόρυβος, επειδή άλλαξα
την κλειδαριά και κλείδωσα το γραφείο της "διευθύντριας" της
βιβλιοθήκης της Βουλής. Ως προς το θέμα αυτό διευκρινίζω τα εξής:

Χ. Α.: Ανδρείκελο του αμερικανικού παράγοντα ο Τσίπρας

Ο Τσίπρας, που κάποτε παρίστανε τον οργισμένο διαδηλωτή κατά του Κλίντον, σήμερα πέφτει "στα τέσσερα" για να γίνει δεκτός στο ίδρυμα Κλίντον και να παραδώσει τον εθνικό πλούτο της Ελλάδος στον αμερικανικό παράγοντα.

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τα όσα είπε στις ΗΠΑ ο κ. Αλ. Τσίπρας για το χρέος, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ανακοίνωση Χρυσής Αυγής για τον "ουτσεκά" ποδοσφαιριστή του ΠΑΣ Γιάννενα


Ουτσεκάς προσβάλει βάναυσα και προκαλεί χιλιάδες Έλληνες στο Στάδιο Καραϊσκάκη
Άμεσα οφείλει η διοίκηση των Ιωαννίνων να τον στείλει από κει πού ’ρθε και το κράτος μας να του βάλει κόκκινη σφραγίδα στο διαβατήριο!

Και με τον ίδιο τρόπο, να πάρουν δρόμο από την πατρίδα μας όλοι οι όμοιοί του!


Διαβάστε περισσότερα: xryshaygh.com/

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Η "κόκκινη" Πανσέληνος και έκλειψη της σελήνης, όλα σε ένα ( φωτογραφία από το Δερβένι)

 

Εικόνες συγκλονιστικές απ' άκρη σ' άκρη της Γης. Από το Μπουένος Άιρες της Αργεντινής μέχρι τη Ρωσία. Από τη δοκιμαζόμενη Συρία μέχρι το Παρίσι και το Λονδίνο. Το "ματωμένο φεγγάρι", η "κόκκινη πανσέληνος" και έκλειψη της σελήνης, όλα σε ένα. Εικόνες μαγικές , εικόνα μαγική όπως η παραπάνω φωτογραφία από το Δερβένι.

Υπερπανσέληνος και έκλειψη σελήνης: ένα φαινόμενο που δεν συμβαίνει συχνά και έγινε ορατό τα ξημερώματα της Δευτέρας σε όλο τον κόσμο. Ήταν η τέταρτη και τελευταία ολική σεληνιακή έκλειψη της τελευταίας διετίας. Οι προηγούμενες ολικές εκλείψεις έγιναν στις 15 Απριλίου 2014, 8 Οκτωβρίου 2014 και 4 Απριλίου 2015.

Κατά την έκλειψη, το φεγγάρι έγινε κατά 14% μεγαλύτερο και κατά 30% φωτεινότερο από ό,τι στην προηγούμενη φετινή έκλειψη, επειδή θα βρίσκεται στο κοντινότερο στη Γη σημείο της ελλειπτικής τροχιάς του (σε απόσταση 363.700 χιλιομέτρων), ενώ την περασμένη άνοιξη βρισκόταν αντίθετα στο πιο μακρινό του (σε απόσταση 405.600 χιλιομέτρων).
Σε κάθε γωνιά του πλανήτη, όπως στο Δερβένι, πολλοί ήταν εκείνοι που έστρεψαν τα μάτια τους στον ουρανό για να απολαύσουν το εντυπωσιακό θέαμα. 

Μέσω facebook ανακοίνωσε την υποψηφίοτητα του για προεδρος της ΝΔ ο Απόστολος Τζιτζικώστας

Με μια ανάρτηση στο facebook και με μια περιεκτική δήλωση, ανακοίνωσε και επισήμως, το βράδυ του Σαββάτου, την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΝΔ, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Οι προτάσεις Μανιτάκη για τις αλλαγές στο Κράτος και στο Μισθολόγιο – Τι περιγράφει στους φακέλους που παρέδωσε σε Κουρουμπλή και στην επιστολή προς Βερβέι

Κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής την περασμένη Τετάρτη, ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών Αντώνης Μανιτάκης ανέφερε στους διαδόχους του ότι η χώρα διαθέτει «ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης, στρατηγική μακράς πνοής για την αναδιοργάνωση του κράτους και της δημόσιας διοίκησης». Ο κ. Μανιτάκης μάλιστα παρέδωσε στον διάδοχό του Παναγιώτη Κουρουμπλή δύο φακέλους με τον απολογισμό των δράσεων του υπουργείου στη σύντομη περίοδο της υπηρεσιακής κυβέρνησης.

Δεν την γλυτώνουν οι αγρότες- Αρνούνται τα ισοδύναμα οι δανειστές

Στελέχη των δανειστών τονίζουν ότι στον τομέα των φόρων δεν πρόκειται να δεχθούν αλλαγές που σχετίζονται με τη φορολογία των αγροτών, καθώς και την εισφορά αλληλεγγύης, που πρέπει να ενσωματωθεί στην κλίμακα φορολογίας εισοδήματος.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας "Καθημερινή της Κυριακής", αντίθετα, εμφανίζονται διαλλακτικοί στο θέμα της αλλαγής του ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία, υπό την προϋπόθεση ότι θα βρεθούν ισοδύναμα.

(Ξανα)συντονιστείτε γιατί χανόμαστε!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Η προηγούμενη φορά που κάποιος – είτε ως πρόεδρος του κόμματός του, είτε ως πρωθυπουργός -  είχε προσπαθήσει να φτιάξει επιτελικούς κύκλους για να λειτουργήσει είτε το κόμμα του, είτε η κυβέρνησή του, ήταν ο κ. Γ. Παπανδρέου.
Και δεν είναι η πρώτη φορά που τον αντιγράφει ο κ. Τσίπρας, ο οποίος τις προάλλες, στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο της… πρωτοδεύτερης φοράς αριστερά έκανε ό,τι γίνεται συνήθως: Ζήτησε από τους (ίδιους) υπουργούς του να εργαστούν και να συντονιστούν.
Προς τούτο, ανακοίνωσε ότι θα συστήσει «τρεις βασικούς κύκλους κυβερνητικού σχεδιασμού και συντονισμού», τους οποίους αποκάλεσε «κύκλους διυπουργικής επαφής».

Πρόσληψη καθαρίστριας ή καθαριστή για το Γενικό Λύκειο Δερβενίου

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEijtfyNg_vWxp37uOkvb-cqGe_y5dtUEFvhxeh3seHU17jv2wUbPtZV0UOozaew4lTJ-DyREAn45nD8mTXf5t-tEJ4bqjVx9pY-VfsOovwFA_5i6m1bnpYnr6zLZyz1_a80Emewj1mBOfw/s1600/gymnasio+lykeio+d+kor+orizontes.jpg
Η  Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, λαμβάνοντας υπόψη, τις κείμενες διατάξεις ζητεί να προσλάβει, Μια (Ένα) Καθαρίστρια (Καθαριστή) για το  ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ  με   Σύμβαση Μίσθωσης Έργου, Ποσού  2.945,84 € .  Οι ενδιαφερόμενοι  μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους με τα απαραίτητα δικαιολογητικά  έως και 30.09.2015 στο Διευθυντή του Λυκείου Δερβενίου ή στο Δημαρχείο Ξυλοκάστρου , στην κ. Δρούγκα  (τηλ.2743360213 )

Συνεδριάζει στο Δερβένι σήμερα, το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjCws_TZ_nsi_E5n10-aGOtMjYpdYmMcYqe3kwNze6W-km_kcxE7h5L4N2rrTPgGgQverXaftabdsBjsN2SmXfD1SoC-xTBeq87CHkCm_yUCDJCV1jGmnF1Z9_UIsc0jH-ktycSYMkSTdk/s1600/synedriazei-simera-to-dimotiko-symvoylio-tou-dimou-ksylokastrou-eyrostinis.jpg 
Με 19 θέματα στην ημερησία διάταξη συνεδριάζει  σήμερα   στις  8  το βράδυ  το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, υπό την Προεδρία του κ. Ηλία Νιάρου, στην αίθουσα του ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΕΝΟΡΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ, Μεταξύ των θεμάτων θα γίνει  ενημέρωση για το έργο «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΛΑΒΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΒΡΩΣΕΙΣ της Π.Ε.Ο. ΚΟΡΙΝΘΟΥ – ΠΑΤΡΩΝ ΚΑΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ» καθώς και για τις επεκτάσεις οικισμών Στομίου και Πεταλούς και για το Σχέδιο Πόλης Λυγιάς.

«Διπλό» του ΠΑΟΚ με ανατροπη στο Περιστέρι

«Διπλό» του ΠΑΟΚ με ανατροπή, νίκες για ΠΑΟ, Λεβαδειακό
Σε έναν αγώνα με εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ έκανε την ανατροπή και πήρε τη νίκη με 1 - 2 μέσα στο Περιστέρι, στον τελευταίο αγώνα της ημέρας στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής.

Στον πρώτο Κυριακάτικο αγώνα, πιο δύσκολα από ό,τι θα περίμενε και ο πιο απαισιόδοξος οπαδός του, ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Πλατανιά στη Λεωφόρο και μάλιστα χάρη σε ένα ελαφρώς τυχερό γκολ του Ατζαγκούν στο 45’+ με 1 - 0. Δοκάρι είχε ο Μπεργκ στις αρχές του β’ μέρος, αλλά πολλές τελικές οι Κρητικοί στο ματς.

Με τον Μάντζιο να βρίσκει δίχτυα δύο φορές, ο Λεβαδειακός επικράτησε του Αστέρα Τρίπολης με 2 - 1, ενώ ο Πανιώνιος αν και είχε το προβάδισμα έμεινε για μεγάλο μέρος του αγώνα, ισοφαρίστηκε από τον Πανθρακικό στις καθυστερήσεις στο τελικό 1 - 1.

Η αγωνιστική ολοκληρώνεται τη Δευτέρα, όπου η ΑΕΚ αντιμετωπίζει στη Βέροια την τοπική ομάδα.

Η 5η  αγωνιστική  της Super League:

Σάββατο (26/9)
Καλλονή-Παναιτωλικός 5-1
(10΄ Ελλακόπουλος, 22΄,27΄ Γεωργίου, 34΄ Αντέτζο, 62΄ Μανούσος - 83΄ Πάουλο)

Ηρακλής-Ξάνθη 1-1
(71΄ Βέλλιος - 62΄ Λουσέρο)

Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα 5-1
(31΄ Κασάμι, 32΄ Φορρτούνης, 42΄ Μποτία, 52΄αυτ. Τζημόπουλος, 72΄πεν. Ντουρμάζ - 86΄ Λίλα)

Κυριακή (27/9)
Παναθηναϊκός -Πλατανιάς 1-0
(45'+ Ατζαγκούν)

Λεβαδειακός-Αστέρας Τρ. 2-1
(45΄, 49΄ Μάντζιος - 87΄ Γιάννου)

Πανιώνιος-Πανθρακικός 1-1
(38΄ Καραμάνος - 93΄ Ντιγκινί)

Ατρόμητος-ΠΑΟΚ 1-2
(63΄ Ούμπιντες - 72΄ Μπερμπάτοφ, 90΄ Μακ)

Δευτέρα (28/9)
19:30 (Βέροια) Βέροια - ΑΕΚ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 
(σε 5 αγώνες)
1. Ολυμπιακός 15
2. Παναθηναϊκός 12
3. ΠΑΟΚ 10
4. ΑΕΚ 7 -4αγ.
. Παναιτωλικός 7
. Αστέρας Τρίπολης 7
. ΠΑΣ Γιάννινα 7
. Πανιώνιος 7
9. Ατρόμητος 6
. Ξάνθη 6
. Λεβαδειακός 6
12. Βέροια 5 -4αγ.
. Καλλονή 5
. Ηρακλής 5
15. Πανθρακικός 2
16. Πλατανιάς 1

Η 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΤΗ FOOTBALL LEAGUE - Ο Απόλλων 3 - 2 την Ζάκυνθο.


Ο Απόλλων «απάντησε» στα μαγικά του ΖαϊρίΠέντε γκολ, εκ των οποίων τα τέσσερα σημειώθηκαν στο τελευταίο 25λεπτο του αγώνα, διαμόρφωσαν το τελικό 3-2 του Απόλλων Σμύρνης απέναντι στην Ζάκυνθο.

Οι φιλοξενούμενοι πήγαν να κάνουν το... μπαμ με τον Ζαουάντ Ζαϊρί (ένα γκολ, μία ασίστ και αρκετά... μαγικά), αλλά όταν οι γηπεδούχοι «γέμισαν» την επίθεσή τους και έδιωξαν το άγχος, έφτασαν στην πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα με σκόρερ τους Φαρινόλα (66’), Βάντερσον (68’) και Τζιώρα (80’), ενώ είχαν και τρία δοκάρια (δύο στο πρώτο ημίχρονο στο 0-0 και ένα πριν γίνει τελικά το 3-2).
Ντέρμπι και στα Τρίκαλα, με την τοπική ομάδα να φέρνει ισοπαλία 2-2 με τον Κισσαμικό, ο οποίος βρέθηκε μια ανάσα από την πρώτη νίκη της ιστορίας του σε επαγγελματική κατηγορία. Οι Βαττής και Μάντζης έδωσαν αέρα δυο τερμάτων στην ομάδα του Καστελιού, αλλά ο Κουσκουνάς μείωσε (67') και ο Λαμπάκης (92') λύτρωσε τους γηπεδούχους.
Τέλος, χωρίς νικητή και γκολ έληξαν τα παιχνίδια Αναγέννηση Καρδίτσας - Αγροτικός Αστέρας και Παναιγιάλειος - Αχαρναϊκός. Θυμίζουμε ότι την Παρασκευή (25/9) η Κέρκυρα νίκησε 1-0 την Καλλιθέα και χθες (36/9) η ΑΕΛ με 3-0 τη Λαμία, ενώ οι αναμετρήσεις Πανσερραϊκός - Ολυμπιακός Βόλου και Πανελευσινιακός - Παναχαϊκή αναβλήθηκαν.
Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής
Παρασκευή 25/9
Κέρκυρα - Καλλιθέα 1-0 (90+3’ Γκόμεζ)
Σάββατο 26/9
Λάρισα - Λαμία 3-0 (18΄, 42΄ Μαρουκάκης, 90+3’ Μπουντόπουλος)
Κυριακή 27/9
Απόλλων Σμύρνης - Ζάκυνθος 3-2 (66’ Φαρινόλα, 68’ Βάντερσον, 80’ Τζιώρας - 30’ Ζαϊρί, 75’ Κωστούλας)
Πανσερραϊκός - Ολυμπιακός Βόλου Αναβλήθηκε
Πανελευσινιακός - Παναχαϊκή  Αναβλήθηκε
Παναιγιάλειος - Αχαρναϊκός 0-0
Αν. Καρδίτσας - Αγροτικός Αστέρας 0-0
Τρίκαλα - Κισσαμικός 2-2 (67' Κουσκουνάς, 90+2' Λαμπάκης - 6' Βαττής, 47' Μάντζης)
Δευτέρα 28/9
18:00 Εργοτέλης - ΑΟ Χανιά

ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΣ ΤΟ DNA ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Στην εποχή της γενετικής, η αποκωδικοποίηση αρχέγονων μυστικών αποτελεί μία κατάκτηση της ανθρωπότητας. Η επιστήμη των προηγμένων λαών φθάνει πια εκεί που δεν έφθασε ποτέ στην καταγεγραμμένη ιστορία μας. 
Φυσικά η Ελλάδα μία χώρα που επενδύει στην έρευνα και ανάπτυξη λίγο πάνω από το 0% του ΑΕΠ της δεν μπορεί να περιμένει και πολλά. Μάλλον καλύτερα απλά περιμένει τους άλλους λαούς να την ενημερώσουν, κάποιες δεκαετίες μετά φυσικά, για εκεί που έφθασαν αυτοί με τα ελληνικά πεφωτισμένα μυαλά της ξενιτιάς.
"Πατρίς - Θρησκεία  - Οικογένεια" υπήρξε για αιώνες το ελληνικό μότο απέναντι στο "Deutschland über alles", το "Vive la France" και το "God bless America". Το ελληνικό DNA.

Η Πρεμιέρα στη Β κατηγορία Κορινθίας


Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Β΄ κατηγορίας Κορινθίας , ο Ισθμιακός στο γήπεδο «Γιάννης Στέφας», επικράτησε με 3 - 0 επί του Α.Ο. Σπαθοβουνίου.  

  Στο Ξυλόκαστρο ο τοπικός Ηρακλής σημείωσε αγχωτική νίκη επί της ομάδας της Κλένιας με το γκολ του Καφαντάρη στο 80', ενώ με 1 - 0 νίκησε και η Προοδευτική Περιγιαλίου , στο γήπεδο του Άσσου, τον Σαρωνικό Γαλατακίου. Με το διπλό  έφυγε από την Αρχαία Κόρινθο ο Πανσολυγειακός με το ευρύ 0 - 4 επί του τοπικού  Άρη, όπως και οι Άγιοι Θεόδωροι με το 1 - 2  επί της Προόδου από τον Άγιο Βασίλειο.
Στο Κιάτο (πλαστικό) η Θύελλα Κάτω Διμηνιού νίκησε  με το ευρύ 4 - 1 ( ημ. 2 - 0)  την ομάδα των Ταρσινών, ενώ στο ντερμπι των νεοφώτιστων , που έγινε στο γήπεδο του Σολομού, ο ΠΑΟ Κουταλά επικράτησε με 2 - 0 της ομάδας του Αγίου Γεωργίου με τέρματα των Γιάννη Γεώργαρη στο 30' και Νίκου Σαϊσανά στο 81' . Πρέπει να σημειώσουμε ότι οι παίκτες του Αγίου Γεωργίου κέρδισαν, πέναλτι σε ανατροπή του  Βελιζιώτη αλλά ο Παπαδόπουλος που ανέλαβε την εκτέλεση δεν μπόρεσε να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα, που απέκρουσε.

H  αγωνιστική

ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ-ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ 3 - 0

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ-ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ  1 - 0

ΘΥΕΛΛΑ Κ. ΔΙΜΗΝΙΟΥ-ΤΑΡΣΙΝΑ '97 4 - 1

ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑ-ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 2 - 0

ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ-ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ 0 - 4

ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ.ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ-ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΙ 1 - 2
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ 1 - 0