Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Ηρακλής Ξυλοκάστρου - Ισθμιακός

Ηρακλής Ξυλοκάστρου - Ισθμιακός
Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου στις 3:30 μ.μ.
Γηπεδο Ξυλοκαστρου, Xylókastron, Korinthia, Greece 





Την Τετάρτη 07/10/2015 σας προσκαλούμε να ενισχύσετε την ομάδα μας στο ντέρμπι του κυπέλλου Κορινθίας (φάση των 32), απέναντι στον Ισθμιακό. Το ματς θα ξεκινήσει στις 15:30 μ.μ.

Ο Ηρακλής στηρίζει πολλά από την δύναμή του στην παρουσία του κόσμου του στις εξέδρες του γηπέδου. Σας περιμένουμε όλους!

«Χ»-ωρίς σκορ ΧΑΝΙΑ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ

«Χ»-ωρίς σκορ στα Χανιά
Ισόπαλο χωρίς τέρματα (0-0) έληξε το παιχνίδι στα Χανιά, ανάμεσα στην ομώνυμη ομάδα και τον Απόλλωνα Σμύρνης, με την οποία ολοκληρώθηκε η 2η αγωνιστική της Football League.
Οι φιλοξενούμενοι ήταν σαφώς πιο απειλητικοί και είχαν δύο δοκάρια, το ένα στο 14' με τον Τζιώρα και το άλλο στο 66' με σουτ του Λαγού. Ωστόσο δοκάρι είχαν και οι γηπεδούχοι και συγκεκριμένα στο 23' από εκτέλεση φάουλ του Μασάδο.
Στο 30' ακυρώθηκε γκολ του Απόλλωνα. Ο Βάντερσον στην προσπάθεια του να κλέψει την μπάλα από τον Μπριλάκη τον χτύπησε στο πρόσωπο και στη συνέχεια σούταρε στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Μπλάζιτς. Το τέρμα δεν μέτρησε καθώς το ματς είχε διακοπεί.

Η βαθμολογία 
(σε 2 αγώνες)
1. ΑΕΛ 6
2. Τρίκαλα 4
3. Απόλλων Σμύρνης 4
4. Χανιά 4
5. Κέρκυρα 3*
6. Λαμία 3
7. Ζάκυνθος 3
8. Εργοτέλης 3
9. Καλλιθέα 3
10. Κισσαμικός 1*
11. Αγροτικός Αστέρας 1
12. Αναγέννηση Καρδίτσας 1
13. Αχαρναϊκός 1
14. Παναιγιάλειος 1
15. Ολυμπιακός Βόλου 0*
16. Πανελευσινιακός 0*
17. Παναχαϊκή 0**
18. Πανσερραϊκός 0**
* Έχουν έναν αγώνα λιγότερο
** Έχουν δύο αγώνες λιγότερους

Νέα απώλεια βαθμών για τον Αστέρα, 1-1 με τον Πλατανιά

Νέα απώλεια βαθμών για τον Αστέρα, 1-1 με τον Πλατανιά 
Ισόπαλος 1-1 έληξε ο αγώνας του Αστέρα Τρίπολης με τον Πλατανιά που έριξε την αυλαία στην 6η αγωνιστική της Super League. Οι Αρκάδες, οι οποίοι στραβοπάτησαν για δεύτερη φορά εφέτος στην έδρα τους, άνοιξαν το σκορ στο 6ο λεπτό με τον Γιάννου, ενώ ο Πλατανιάς που κέρδισε τον δεύτερο μόλις βαθμό του στο πρωτάθλημα, ισοφάρισε ο Μιλούνοβιτς στο 13`. Με την ισοπαλία αυτή, η ομάδα του Βεργέτη «έσπασε» το θετικό σερί (3 στα 3) που είχε απέναντι στον Πλατανιά στα τελευταία ματς πρωταθλήματος.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΝΔ κ ΕΥ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Μεϊμαράκης: «Προσπάθησε επί μιάμιση ώρα να μας εξοντώσει»


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, μετά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων από τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

ΕΥ. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ:
Όπως όλοι παρακολουθήσαμε, ο κ. Τσίπρας προσπάθησε επί μιάμιση ώρα να μας εξοντώσει, λέγοντάς μας, πόσο ωραία είναι η κατάσταση και η πολιτική που θα εφαρμόσει. Δυστυχώς για αυτόν όμως και για τους Έλληνες πολίτες, το προσχέδιο του προϋπολογισμού, το οποίο κατετέθη, μας προσγειώνει στην πραγματικότητα.
Η πραγματικότητα είναι, ότι έρχονται περικοπές και μάλιστα μεγάλες, σε συντάξεις και σε επικουρικές και κύριες. Έρχεται φορο-καταιγίδα, έρχεται ύφεση και έλλειμμα, αντί για πλεόνασμα και το ’15 και το ’16 και προβλέπει και αύξηση της ανεργίας και το ’15 και το 16. Η Νέα Δημοκρατία ως ένα υπεύθυνο κόμμα, που εκπροσωπεί τη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη, με το ανθρώπινο πρόσωπο και τον κοινωνικό φιλελευθερισμό, χωρίς να έχει καμία σχέση με νεοφιλελεύθερες ακραίες πολιτικές, που προσπαθεί ο κ. Τσίπρας να δείξει ότι η Νέα Δημοκρατία ακολουθεί, θέλει να τονίσει ότι ανεξαρτήτως της εσωτερικής της διαδικασίας, παραμένει όρθια, είναι εδώ και ως σύνολο και ως συγκροτημένη πολιτική δύναμη. Θα προασπίσει, την πορεία που έχει χαραχθεί για ανάπτυξη, για πρωτογενή πλεονάσματα και για την ευρωπαϊκή πορεία που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:
Τέλος ανοχής Πρόεδρε για την κυβέρνηση;

ΕΥ. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ:
Δεν είναι θέμα δικό μας, ανοχής ή όχι. Η Νέα Δημοκρατία έχει τονίσει πως ό,τι εποικοδομητικό, σωστό, ευρωπαϊκό, προοδευτικό, αναπτυξιακό, θα υπάρχει εμείς θα το επιδοκιμάζουμε και ό,τι υφεσιακό, αντιευρωπαϊκό, οπισθοδρομικό θα φέρνει, εμείς θα το αποδοκιμάζουμε.

Στον «αέρα» ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση - Κατά τη διάρκεια των προγραμματικών του δηλώσεων ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι το μέτρο αναστέλλεται μέχρι τον...Νοέμβριο!

Τσίπρας: Αναστολή του ΦΠΑ στα ιδιωτικά για εξεύρεση ισοδύναμων «Πυροτέχνημα» αποδείχτηκαν οι διαρροές κυβερνητικών στελεχών που ισχυρίζονταν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα ανακοινώσει από το βήμα της Βουλής την αναστολή της εφαρμογής του μέτρου του 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, καθώς ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια των προγραμματικών του δηλώσεων ανέφερε ότι το εν λόγω μέτρο αναστέλλεται μέχρι τον…Νοέμβριο! Για άλλη μια φορά, ο πρωθυπουργός άφησε να…αιωρείται το ζήτημα της αύξησης της φορολόγησης, καθώς το μέτρο ούτως ή αλλιώς είχε παγώσει μέχρι το τέλος Οκτωβρίου με εγκύκλιο της Κατερίνας Σαββαΐδου. Ουσιαστικά λοιπόν έδωσε άλλο ένα μήνα…παράταση στην αγωνία χιλιάδων γονέων και επιχειρηματιών, οι οποίοι περιμένουν εναγωνίως να ενημερωθούν για το εάν το μέτρο θα εφαρμοστεί ή όχι.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ- ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΚΕΦΕ



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: 

Συνεδρίασε, σήμερα 5 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 18:00, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) της Νέας Δημοκρατίας και αποφάσισε τον τελικό κατάλογο υποψηφιοτήτων για την εκλογή στο αξίωμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας από τα μέλη του κόμματος  κατά αλφαβητική σειρά:
κ. Γεωργιάδη Σπυρίδων – Άδωνι, του Αθανασίου
κ. Μεϊμαράκη Ευάγγελο – Βασίλειο, του Ιωάννη
κ. Μητσοτάκη Κυριάκο, του Κωνσταντίνου
κ. Τζιτζικώστα Απόστολο – Ιωάννη, του Γεωργίου

Επιπλέον, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή αποφάσισε να συνεδριάσει εκ νέου, αύριο Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 18:00, με διευρυμένη σύνθεση με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των υποψηφίων.

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. Ε. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΗΤΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: 

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης επικοινώνησε σήμερα τηλεφωνικά με το νικητή των πορτογαλικών βουλευτικών εκλογών Πρωθυπουργό κ. Πέδρο Πάσος Κοέλιο και τον συνεχάρη για τη νίκη του κόμματός του.
Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συναντηθούν στα μέσα Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που θα γίνει στις Βρυξέλλες. 

Απ. Τζιτζικώστας: «Βγαίνω μπροστά μαζί με τη γενιά μου για να εμπνεύσουμε και να αλλάξουμε όσα μας κρατούν στο χθες, τολμάμε να ελπίζουμε»

Λίγη ώρα μετά την κατάθεση της υποψηφιότητας για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Απόστολος Τζιτζικώστας παραχωρεί ως υποψήφιος την πρώτη του συνέντευξη στην εφημερίδα "Καθημερινή της Κυριακής". Εν μέσω διαδοχικών τηλεφωνημάτων για την οργάνωση της εκστρατείας και συνομιλιών με κομματικά στελέχη, ο κ. Τζιτζικώστας δηλώνει ότι δέχτηκε πιέσεις να μην είναι υποψήφιος, αντιπαρέρχεται το κώλυμα εκλογιμότητας που έχει και δηλώνει σαφώς την ανάγκη να «σπάσει» η επετηρίδα στη Ν.Δ. 

Ακολουθεί η συνέντευξη.

Αυτό είναι το νέο ήθος; Πολυθεσίτης ο Τζιτζικώστας, Μαυρογιαλούρος στην Θεσσαλονίκη και την Αθήνα



Θαυμάστε πολιτική πατέντα που λανσάρει ο Αποστόλης:

- Θα είναι αρχηγός χωρίς να είναι βουλευτής και θα διοργανώνει συγκεντρώσεις στο Ζάππειο, την ώρα που η κυβέρνηση θα αλωνίζει στη Βουλή και θα περνάει νομοσχέδια καταστροφικά για τη ζωή των Ελλήνων πολιτών.

ΤΑΔΕ ΕΦΗ ΛΕΑΝΔΡΟΣ ΡΑΚΙΝΤΖΗΣ [Παρουσίαση βιβλίου 4/11/2015, ΙΑΝΟΣ]


ΠΕΡΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ, ΛΕΑΝΔΡΟΣ ΡΑΚΙΝΤΖΗΣ
[Παρουσίαση βιβλίου 4/11/2015, ΙΑΝΟΣ]

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ θα χαρούν να σας δουν στην παρουσίαση του βιβλίου του Λέανδρου Ρακιντζή ΠΕΡΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ στον ΙΑΝΟ, Σταδίου 24, στις 4 Νοεμβρίου 2015 ώρα 18.00 (6μ.μ.).

Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο συγγραφέας του.

ΤΑΔΕ ΕΦΗ ΛΕΑΝΔΡΟΣ ΡΑΚΙΝΤΖΗΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΕΥ. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΜΕ ΤΟΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, μετά το τέλος της συνάντησης που είχε με τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας και με τους Κοινοβουλευτικούς Εκπροσώπους του κόμματος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ευ. Μεϊμαράκης: Σήμερα έχουμε και πολιτικά και νεοδημοκρατικά ζητήματα. Πολιτικά γνωρίζετε ότι ξεκινούν οι προγραμματικές δηλώσεις με την ανάγνωση που θα κάνει ο Πρωθυπουργός το απόγευμα και νομίζω ότι όλοι οι Έλληνες περιμένουμε να δούμε τι ακριβώς θα πει. Ήδη είχαμε μια πρώτη συνάντηση μεταξύ των Κοινοβουλευτικών Εκπροσώπων και του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας για να δούμε πως θα πορευθούμε, πως θα κινηθούμε κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων, που θα διαρκέσουν αυτό το τριήμερο. Και πρέπει να σας πω ότι αμέσως μετά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων θα υπάρξει ευρύτερη σύσκεψη, όπως συναποφασίσαμε, του Προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, το οποίο αποτελείται από τους τρεις Κοινοβουλευτικούς Εκπροσώπους, τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και τους έξι συντονιστές, οι οποίοι συντονίζουν τους συναδέλφους βουλευτές που συμμετέχουν στις επιμέρους επιτροπές και την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Κατά τη διάρκεια τη μεταβατική, μέχρι να εκλεγεί ο νέος Πρόεδρος του κόμματος, θα κινηθούμε με τη διαδικασία, με την οργανωτική δομή, με τα πρόσωπα που είχαμε στην προηγούμενη κοινοβουλευτική θητεία.

Ως προς τα κομματικά: Σήμερα, ανακηρύσσονται οι υποψήφιοι, άρα μπαίνουμε σε μια νέα φάση. Οι υποψήφιοι θα μετέχουν δια αντιπροσώπων τους και του αναπληρωτού τους στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή και θα προχωρήσουμε στη λήψη των ουσιαστικών αποφάσεων του πως και πότε θα γίνει και θα ολοκληρωθεί η διαδικασία. Επ’ αυτού, θέλω να σας πω ότι τη διαδικασία την οργανωτική, την έχει αυτόνομα η ΚΕΦΕ και τη διαδικασία την Κοινοβουλευτική την έχω εγώ, μαζί με το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και θα είναι μια συλλογική ηγεσία, όπως θα είναι και για τη διαδικασία. Για αυτό ακριβώς επικοινώνησα με όλους τους υποψηφίους με πρωτοβουλία μου, ώστε να τους ενημερώσω για τις διαδικασίες που θα ακολουθήσουμε. Συναποφασίσαμε να προχωρήσουμε με αυτό τον τρόπο. Συμφώνησε και ο κ. Τζιτζικώστας. Ταυτόχρονα, πρέπει να σας πω, ότι υπάρχει το συνέδριο του ΕΛΚ στα μέσα Οκτωβρίου, στο οποίο ζήτησα να είναι σύνεδροι και οι συνυποψήφιοι, να μπορούμε να  μετέχουμε στις πολύ σοβαρές διαδικασίες του συνεδρίου του ΕΛΚ.

Δημοσιογράφος: Το αποδέχτηκαν;

Ευ. Μεϊμαράκης: Αποδέχτηκαν και οι τέσσερις ότι θα είμαστε εκεί. Ζήτησα επίσης και από τον κ. Τζιτζικώστα, εφόσον θέλει να εκφράσει άποψη - γιατί πρέπει να τη γνωρίζουμε - να συμμετέχει στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, να εκφράσει τη δική του άποψη για το τι θέλει να γίνει στην ψηφοφορία για τις προγραμματικές, αλλά και για τις ψηφοφορίες στους διάφορους νόμους που έρχονται, που είναι πάρα πολύ σοβαροί. Και πρέπει και εμείς να γνωρίζουμε τις δικές του απόψεις, αλλά και αυτός να γνωρίζει τις δικές μας απόψεις. Θεωρώ ότι όλοι μαζί μπορούμε να συνεννοηθούμε μέσα σε ένα πολύ καλό κλίμα, στο οποίο θα συνεργαστούμε για το καλό της Νέας Δημοκρατίας.

Δημοσιογράφος: Πώς μπορεί να συμμετέχει;

Ευ. Μεϊμαράκης: Αφού καλείται, όπως συμμετέχει κάποιος σύμβουλος ή οποιοσδήποτε. Ο κ. Τζιτζικώστας διατηρεί την πρωτοβουλία να μας πει τι θα κάνει. Από ό,τι ξέρω απεδέχθη να έρθει στο συνέδριο του ΕΛΚ. Από εκεί και πέρα θεωρώ πάρα πολύ δημοκρατικό όταν κάποιος είναι υποψήφιος, να έρθει να μας πει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα για αυτές τις πολύ σοβαρές αποφάσεις που κοινοβουλευτικά έχουμε να λάβουμε στο μεταβατικό στάδιο – το οποίο, δεν ξέρω και πόσο θα διαρκέσει - να ξέρουμε τι θέλει. Να έχουμε τα επιχειρήματα του καθενός, να έχουμε τα αντεπιχειρήματα. Ο καθένας, λοιπόν, εφόσον είναι υποψήφιος, κατά τη γνώμη μου, διεκδικεί δημοκρατικά δικαίωμα λόγου. Δεν θα έχει; Αφού την απόφαση θα την πάρει η Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Δημοσιογράφος:  Άρα δεν θα σας έχει απαντήσει καταλαβαίνω…

Ευ. Μεϊμαράκης: Πιστεύω ότι θα είναι θετικός. Εσείς θα το ρωτήσετε. Κοιτάξτε, ένα λεπτό, αυτά δεν ενδιαφέρουν και κατά πολύ τους πολίτες, είναι εσωτερικά μας, έτσι; Λοιπόν, δεν είναι το ζητούμενο σήμερα αυτό. Τώρα επειδή ελέχθη ότι εγώ βιάζομαι και θέλω κλειστή διαδικασία, σας λέω ότι ισχύει το αντίθετο. Εγώ έθεσα ένα θέμα: Να προχωρήσει η διαδικασία η οποία εκ των πραγμάτων δημιουργεί μια μεταβατικότητα και μπορεί να δημιουργεί και πολλές φορές παρεξηγήσεις, οι οποίες κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχουν, αλλά με την υπερβολή ή όπως δίδονται από τους διάφορους μπορεί να δημιουργούνται. Για αυτό ακριβώς πιστεύω ότι πρέπει μόλις η εταιρία η οποία θα αναλάβει τη διαδικασία, μας πει ότι είναι έτοιμη να γίνουν και οι διαδικασίες. Αυτό δεν σημαίνει ότι εγώ θέλω επίσπευση. Όχι, όποτε θέλουν. Επειδή ακούω διαδικαστικά ζητήματα, θέλω να σας πω ότι δεν ασχολούμαι, δεν με ενδιαφέρουν. Όπως τα θέλουν, όποτε τα θέλουν. Θέλουν πολλές κάλπες; Μαζί τους. Θέλουν να μην πληρώνουμε τίποτα; Να μην πληρώνουμε τίποτα. Θέλουν να πάμε το Δεκέμβριο, θέλουν του χρόνου; Όποτε θέλουν. Εγώ για αυτά δεν συζητώ, δεν ασχολούμαι. Είπα την άποψή μου χωρίς να πω ημερομηνία. Είπα για μια διαδικασία όπως έγινε σε αυτό το χρονικό διάστημα. Από εκεί και πέρα ό,τι θέλουν, όπως το θέλουν.

Δημοσιογράφος: Κατά την κρίση σας, πότε πρέπει να γίνουν εσωκομματικές εκλογές κ. Πρόεδρε;

Ευ. Μεϊμαράκης: Κοιτάξτε, δεν πρόκειται εγώ να μπω στα διαδικαστικά, τα οποία δεν με ενδιαφέρουν. Σας επαναλαμβάνω: Η ΚΕΦΕ θα αποφασίσει και δεν έχει νόημα, γιατί δεν τσακωνόμαστε γι’ αυτά. Όποιος και να εκλεγεί, σας είπα, Νεοδημοκράτης θα ‘ναι και θα τον υπηρετήσουμε. Όποτε θέλουν λοιπόν. Και το ’16, δεν με νοιάζει.

Δημοσιογράφος: Ένα σχόλιο, γιατί είναι ένα μεγάλο θέμα στην επικαιρότητα για το 23% στην Ιδιωτική Εκπαίδευση.

Ευ. Μεϊμαράκης: Θέλω να σας υπενθυμίσω ότι και όταν ψηφίστηκε, αλλά και προεκλογικά εγώ είχα τονίσει ότι αυτή είναι εμπεδωμένη άποψη του ΣΥΡΙΖΑ. Και είχα αναφέρει ότι περιέχεται στο πρόγραμμα που παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ. Και σας το είχα δώσει και τη σελίδα - αν θυμάμαι καλά, ήταν στη σελίδα 33 - όπου εκεί λέει ότι είναι μέτρο κοινωνικής δικαιοσύνης γιατί θα πληρώσουν οι πλούσιοι. Του ανέλυσα και προεκλογικά, ότι το μέτρο αυτό χτυπάει κυρίως τους αδύναμους. Ότι υπάρχει οδηγία από την Ε.Ε. που λέει ότι δεν υπάρχει  ΦΠΑ στην Παιδεία και ότι εν πάση περιπτώσει είναι ένα μέτρο το οποίο δεν πρέπει να προχωρήσει. Απάντησε στην προεκλογική περίοδο, ότι έκαναν λάθος –λες και δεν ήταν εμπεδωμένη η άποψή τους- και ότι θα κοιτάξει με ισοδύναμα να το πάρει πίσω. Ε, περιμένω να το πάρει πίσω.