Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

ΕΚΤΑΚΤΟ: Υπέκυψε στα τραύματά της η 79χρονη που παρέσυρε το μεσημέρι 16χρονος δικηκλητιστής στο κέντρο του Δερβενίου

https://scontent-mxp1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/12115700_10203597594139762_3845737711448884010_n.jpg?oh=c35876ffb3b7a5cd9ef3bdd306b79586&oe=569AC22C

Υπέκυψε πριν λίγη ώρα η 79χρονη γυναίκα που σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου που όπως μετέδωσαν σε έκτακτη μεσημεριανή τους ανάρτηση οι "ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ" λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι, στο κέντρο του Δερβενίου 16χρονος που οδηγούσε δίκυκλο μοτοποδήλατο δεν αντιλήφθηκε και παρέσυρε  την 79χρονη που εκείνη την ώρα διέσχιζε το δρόμο  με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματτισμό της
Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου

Κρίσιμη η κατάσταση της 79χρονης που παρεσύρθει στο Δερβενι από Δίκυκλη μηχανή


https://scontent-mxp1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/12115700_10203597594139762_3845737711448884010_n.jpg?oh=c35876ffb3b7a5cd9ef3bdd306b79586&oe=569AC22C

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου 79χρονη που όπως μετέδωσαν σε έκτακτη μεσημεριανή τους ανάρτηση οι "ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ" λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι, σημειώθηκε τροχαίο ατύχημα , στο κέντρο του Δερβενίου. Δίκυκλη  μηχανή παρέσυρε ηλικιωμένη γυναίκα τραυματίζοντάς την ...
Ο 16χρονος που οδηγούσε δίκυκλο μοτοποδήλατο δεν αντιλήφθηκε την 79χρονη που εκείνη την ώρα διέσχιζε το δρόμο  με αποτέλεσμα να τη χτυπήσει. Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.
Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου

Το Σάββατο ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιοδεύει στην Κορινθία

Ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης το Σάββατο 10 Οκτωβρίου θα επισκεφτεί το Ξυλόκαστρο, το Κιάτο και την Κόρινθο.

Ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου πέρασε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου - Το Ζευγολατιό "άστραψε & βρόντηξε" με 7 - 0

Ξεκίνησε σήμερα  η  2η  φάση   «φάσης των 32»  του  Κυπέλλου  Κορινθίας με την διεξαγωγή των  5 αγώνων ξτου 1ου μέρους  .  
Στο Ξυλόκαστρο ο τοπικός Ηρακλής σε ένα παιχνίδι – διαφήμιση του ποδοσφαίρου, ευτύχησε να πάρει την πρόκριση στους “16” του κυπέλλου Κορινθίας αφού επικράτησε του Ισθμιακού με σκορ 3 – 2. Μια πρόκριση που ήρθε πανάξια για τους “πράσινους” του Νίκου Κολιμάδη, καθώς κατά διαστήματα απέδωσαν ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο. 

Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες - Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

Καιρός: Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες - Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

Σταδιακή επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός σήμερα Τετάρτη (7/10/2015) καθώς ισχυρές βροχές και καταιγίδες πλήτουν από τις μεσημβρινές ώρες την βόρεια και κεντρική Ελλάδα.
Για την επιδείνωση του καιρού η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) εξέδωσε νωρίτερα έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού σύμφωνα με το οποίο αύριο την Τετάρτη θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις εξής περιοχές:
A. Στην Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την Εύβοια.
Β. Πρόσκαιρα στο Βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και βαθμιαία πιθανόν στη βορειοδυτική Πελοπόννησο, τη δυτική Μακεδονία, τις Σποράδες και την ανατολική Στερεά.

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και την Πέμπτη (8-10-2015) με τα καιρικά φαινόμενα να «χτυπούν» την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και πιθανόν μέχρι το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία και τη Βόρεια Εύβοια.
Αναλυτική πρόγνωση για την Τετάρτη (7/10)
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις μεσημβρινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την Εύβοια και πρόσκαιρα στο βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και βαθμιαία πιθανόν στη βορειοδυτική Πελοπόννησο, τη δυτική Μακεδονία, τις Σποράδες και την ανατολική Στερεά, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ.

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Αττική. Οι βροχές πιθανόν θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές στα βόρεια και τα ανατολικά ενώ η ορατότητα θα είναι περιορισμένη κατά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με τοπικές βροχές που από τις μεσημβρινές ώρες θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και πιθανόν τη βορειοδυτική Πελοπόννησο . Τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και μετά το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 18 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα στη Θεσσαλία, την Εύβοια και πιθανόν τις Σποράδες και την ανατολική Στερεά θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Άνεμοι: αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 27 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Έρχονται οι 1100 και ο Βαρουφάκης - Σάλος από το βίντεο μυστήριο

Έρχονται οι 1100 και ο Βαρουφάκης - Σάλος από το βίντεο μυστήριοΣε ένα βίντεο που θυμίζει trailer απο ταινία επιστημονικής φαντασίας, ο κόσμος ενημερώνεται ότι την 1η Νοέμβρη έρχονται οι 1101, ανάμεσα στους οποίους είναι ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.
Το βίντεο έχει εναλλαγές προσώπων με τα μικρά τους ονόματα και σε αυτά τα γνωστά πρόσωπα είναι ο κ. Βαρουφάκης, αλλά και ο ηθοποιός Κλέων Γρηγοριάδης.
Το βίντεο αναφέρει πως αυτοί οι 1101 θα αλλάξουν τα πάντα στην κοινωνία, στην πληροφορία, στην ιστορία και στη Δημοκρατία.
Ουδείς κανείς δεν γνωρίζει τι σημαίνει αυτο το βίντεο και τις προθέσεις των 1101, αλλά φαίνεται πως δεν αποκλείεται να πρόκειται για την ανακοίνωση ενός νέου πολιτικού φορέα!
 

Το νέο App που σαρώνει -Σου γνωρίζει άτομα με ίδιο γούστο στη μουσική

Το νέο App που σαρώνει -Σου γνωρίζει άτομα με ίδιο γούστο στη μουσικήΌλοι γνωρίζουμε πως το Tinder είναι μία νέα επαναστατική εφαρμογή μέσω της οποίας το socializing “περνάει” σε άλλο επίπεδο. Ωστόσο, ένα App που παρουσιάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα  στη Νέα Υόρκη, το Μix’d, φαίνεται να του κλέβει τη δόξα.
Μέσω του Mix’d μπορείς να ακούσεις την αγαπημένη σου μουσική και να γνωρίσεις άτομα που έχουν τα ίδια μουσικά ακούσματα με σένα.
Η ιδέα πίσω από την νέα εφαρμογή είναι απλή: Δημιουργείς τον δικό σου λογαριασμό και φτιάχνεις μία λίστα με τους αγαπημένους σου Djs και μουσικούς.
Είναι αδύνατο να μην βρεις το μουσικό κομμάτι που σου αρέσει, καθώς το Mix’d έχει από τις μεγαλύτερες βάσεις δεδομένων περιλαμβάνοντας μία τεράστια ποικιλία από καλλιτέχνες και τραγούδια.
Το Mix’d έχει ακόμη έναν “έξυπνο” αλγόριθμο, ο οποίος εντοπίζει και σου προτείνει  άτομα που έχουν ίδιο ή παρόμοιο γούστο στη μουσική.
Να σημειωθεί, πως ο λογαριασμός σου μπορεί να συνδεθεί με το Facebook και να σου προτείνει μουσικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται στον τόπο σου.

techit.gr

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. Β. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ



http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20130621/low/newego_LARGE_t_1101_54214851.JPG
Ο Υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας της Νέας Δημοκρατίας κ. Βασίλης Οικονόμου, με αφορμή τις δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Γιώργου Κατρούγκαλου στο Μέγαρο Μαξίμου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Δεν έχει περάσει ούτε ένας μήνας από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου και δυστυχώς οι πολίτες αρχίζουν και βιώνουν τα ψέματα της δήθεν «αριστερής» κυβέρνησης.  Η ανικανότητα και οι λάθος επιλογές της κυβέρνησης πλέον σφίγγουν τη θηλιά στο λαιμό κάθε συνταξιούχου.
Οι σημερινές δηλώσεις του υπουργού Εργασίας που αφήνει ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο περικοπών των συντάξεων πάνω από χίλια ευρώ, αποδεικνύει τα ψέματα με τα οποία κέρδισε τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, εξαπατώντας τους Έλληνες πολίτες.
Περίπου 800.000 συνταξιούχοι άκουσαν με αγωνία τον κ. Κατρούγκαλο να μην αποκλείει το ενδεχόμενο νέων περικοπών στις συντάξεις, παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις και διαβεβαιώσεις, όπου έταζαν τα πάντα στους πάντες.
Οι Έλληνες πολίτες θα κρίνουν τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα…»

Συλλυπητήρια της Θεματικής Αντιπεριφερειάρχης Κων. Νικολάκου γιά την απώλεια του Βασ. Οικονομόπουλου



«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για τον απροσδόκητο χαμό του καλού φίλου και συμπολίτη μου Βασίλη Οικονομόπουλου.
Ο Βασίλης Οικονομόπουλος ξεχώρισε για την επιστημονική του κατάρτιση, αλλά και το ήθος του σε όλες τις θέσεις ευθύνης που υπηρέτησε. Η τραγική του απώλεια αφήνει τεράστιο κενό στο τόπο μας.
Θέλω να μεταφέρω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και σε όλους τους οικείους του.
Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
                                                                         ΚΩΝ/ΝΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΥ
Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Πελοποννήσου

Ο Βασίλης Οικονομόπουλος  υπήρξε Πρόεδρος Ευρωπαικού Συμβουλίου Πολιτικών μηχανικών, Πρόεδρος Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος, Ά Αντιπρόεδρος ΤΕΕ, Πρόεδρος Επιτροπής Οικονομικών των Μεταφορών της Διεθνούς Ένωσης των Δημοσίων Συγκοινωνιών, Διευθύνων Σύμβουλος ΑΜΕΛ -εταιρεία λειτουργίας Μετρό- Πρόεδρος Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Άδρευσης Καλαμάτας, υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας

Τοπική αυτοδιοίκηση και ιατρική κοινότητα κοντά στα παιδιά των προσφύγων και μεταναστών στην 1η εκστρατεία Υγείας του προγράμματος “we care” του Ιδρύματος «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» - Παρών και ο Ξυλοκαστρίτης ιατρος κ. Αν. Γκιολής


photo (1) we care
Στα ολυμπιακά ακίνητα  στο Γαλάτσι βρέθηκε σήμερα εθελοντικά ο δικος μας γιατρός Αναστάσιος Γκιολής , για να προσφέρει τις ιατρικές του υπηρησίες στον εμβολιασμό μικρών προσφύγων στο πλαίσιο του πρωτοποριακού προγράμματος «we care» για παροχή ιατρικής βοήθειας σε παιδιά προσφύγων που υλοποιεί το «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη».
Για μια ακόμη φορά ο Τάσος Γκιολής έδειξε όχι μόνο τις επιστημονικές αλλά κυρίως τις ανθρώπινες ευαισθησίες του
Τί έγραψε στο fb πριν λίγη ώρα ο γιατρός:
"ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ...ΕΜΒΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΦΥΓΑΚΙΑ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΙΔΡΥΜΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ-UNESCO-KΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ"
Στη φωτο της ανάρτησης ο Τάσος Γκιολής με τον επίσης "εθελοντή" Σάκη Ρουβά και κάτω με τον Μανούσο Μανούσακα Βλαντά

Κοντά στα παιδιά των προσφύγων και των μεταναστών που φιλοξενούνται στο Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου, βρέθηκε ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε, Πρόεδρος του Ι.Σ.Α και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, στο πλαίσιο του πρωτοποριακού προγράμματος «we care» για παροχή ιατρικής βοήθειας σε παιδιά προσφύγων που υλοποιεί το «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε), τη στήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (Ι.Σ.Α) και του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία».
Στο πλαίσιο αυτής της «συμμαχίας ανθρωπιάς», πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκστρατεία πρόληψης – θεραπείας της Υγείας και εμβολιασμού των παιδιών των προσφύγων και των μεταναστών, παρουσία της Προέδρου του Ιδρύματος «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» Μαριάννα Βαρδινογιάννη, του αγγελιαφόρου του προγράμματος “we careΣάκη Ρουβά, που σταθερά στηρίζει πρωτοβουλίες που αφορούν τα παιδιά, του Διοικητή του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» Εμμανουήλ Παπασσάβα, του Γενικού Διευθυντή της ΜΚΟ «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Κώστα Δήμτσα, του Δημάρχου Γαλατσίου Γεώργιου Μαρκόπουλου, μελών της Δημοτικής Αρχής Γαλατσίου, του Δημοτικού Συμβούλου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης Ιατρού Γ.Ν. Κορίνθου κ. Αναστασίου Γκιολή , αλλά και πλήθους εθελοντών γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού από το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» και το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ι.Σ.Α και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Υπηρετώντας τη φιλοσοφία του προγράμματος “we care” πραγματοποιήθηκε δωρεάν προληπτική εξέταση από τους εθελοντές ιατρούς τα παιδιά των προσφύγων και μεταναστών που έχουν εγκατασταθεί στο κλειστό Ολυμπιακό γυμναστήριο Γαλατσίου, παρασχέθηκε κατάλληλη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ενώ έγινε και εμβολιασμός βρεφών, παιδιών και εφήβων έως 16 ετών στις περιπτώσεις που κρίθηκε απαραίτητο.
Με την ολοκλήρωση της πρώτης εκστρατείας εμβολιασμού, προληπτικού ελέγχου και θεραπείας της Υγείας των παιδιών των προσφύγων, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γ. Πατούλης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ως αυτοδιοίκηση έχουμε βρεθεί στην «πρώτη γραμμή» αντιμετώπισης του προσφυγικού ζητήματος, έχοντας από την πρώτη στιγμή αναλάβει πρωτοβουλίες ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης σε συνεργασία και με υγειονομικό προσωπικό του Ι.ΣΑ. Δεν θα μπορούσαμε ως τοπική αυτοδιοίκηση και ιατρική κοινότητα να απέχουμε από τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία του Ιδρύματος «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» που έχει ως επίκεντρο τα παιδιά των προσφύγων και των μεταναστών που φιλοξενούνται στη χώρα μας. Η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί για το σύνολο των παιδιών των προσφύγων και για όσο διάστημα συνεχιστούν οι μεταναστευτικές ροές με στόχο κάθε προσφυγόπουλο να έχει καταγεγραμμένο το ιστορικό Υγείας στο προσωπικό του βιβλιάριο Υγείας. Συγχαίρουμε το «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» για την εξέχουσα πρωτοβουλία και ευχαριστούμε θερμά το σύνολο των εθελοντών γιατρών και νοσηλευτών που για ακόμη μια φορά ένωσαν τις δυνάμεις τους σε αυτήν την «αλυσίδα αλληλεγγύης, προσφοράς και Υγείας» για τα παιδιά των προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας».

Μεθυσμένοι τα έκαναν γυαλιά-καρφιά στο Γενικό Νοσοκομεία Πάτρας

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC
Εισβολή στο Γενικό Νοσοκομείο «Ο Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας έκανε μια ομάδα νεαρών που βρίσκονταν εμφανώς υπό την επήρεια αλκοόλ, τα ξημερώματα της Τρίτης. Οι μεθυσμένοι νεαροί προκάλεσαν επεισόδια στα εξωτερικά ιατρεία, όταν το προσωπικό αρνήθηκε να ικανοποιήσει το αίτημά τους να εξεταστούν από… όποιον γιατρό ήταν διαθέσιμος.
Έτσι κι αλλιώς το νοσοκομείο δεν εφημέρευε, αλλά αυτό δεν πτόησε τους τέσσερις εισβολείς ηλικίας ηλικίας από 25 ως 31 χρόνων, οι οποίοι κρατούσαν στα χέρια τους μπουκάλια με οινοπνευματώδη ποτά. Τα έβαλαν με τις νοσηλεύτριες και το προσωπικό φωνάζοντας και βρίζοντας και άρχισαν να κλωτσούν ότι έβρισκαν μπροστά τους, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν αναστάτωση στους ασθενείς.
Κάποιοι ειδοποίησαν την Αστυνομία και στο νοσοκομείο έφτασαν άνδρες της Άμεσης Δράσης, που συνέλαβαν τους δύο από τέσσερις νεαρούς οι οποίοι θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών κατηγορούμενοι για διατάραξη κοινής ειρήνης, πρόκληση φθορών και εξύβριση. Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζουν και οι άλλοι δυο φίλοι τους που είχαν προλάβει να εξαφανιστούν πριν επέμβουν οι αστυνομικοί.

arouraios.gr

Το σχέδιο για πάταξη της φοροδιαφυγής με το πλαστικό χρήμα

pistotikeskartes1.medium.jpg
Μέσα από την κατακόρυφη αύξηση της χρήσης του πλαστικού χρήματος, το οποίο ουσιαστικά θα γίνει υποχρεωτικό στη μεγαλύτερη γκάμα των καθημερινών συναλλαγών, στοχεύει το οικονομικό επιτελείο να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή και να κλείσει την πληγή της μη πληρωμής ΦΠΑ εντός του υπάρχοντος πλαισίου των capital controls που συνδράμουν στις κυβερνητικές προσπάθειες.

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «10 εκατομμύρια ευρώ από τα πυρόπληκτα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου»



http://photos.wikimapia.org/p/00/00/29/42/55_big.jpg http://air.news.gr/cov/lidajuly/lidaoctober/lidaaug/neda2.jpg
Μετά από μεγάλη και επίπονη προσπάθεια του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη και τις συντονισμένες ενέργειες της Περιφέρειας Πελοποννήσου εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Πυροπλήκτων Περιοχών Πελοποννήσου 16 νέα έργα, συνολικού προϋπολογισμού 7,7 εκατομμυρίων ευρώ, με απόφαση του Υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Προτάθηκαν επίσης από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και συμφωνήθηκε να ενταχθούν στο Πρόγραμμα Πυροπλήκτων με νεότερη απόφαση του Υπουργού Οικονομίας, αφού κατανεμηθεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου το ποσό των 2,8 εκατομμυρίων ευρώ, 7 νέα έργα.

Αναλυτικά τα έργα που εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Πυροπλήκτων Περιοχών Πελοποννήσου είναι τα εξής:

Επίσκεψη του Προέδρου της Βουλής στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Εμφάνιση 2015_10_07_IMG_9_16.jpgΟ Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης επισκέφθηκε σήμερα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, προκειμένου να του παραδώσει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για τη συγκρότηση του Προεδρείου της νέας Βουλής. Κατά τη συνάντησή τους οι κ.κ. Βούτσης και Παυλόπουλος είχαν τον ακόλουθο διάλογο:

Συνάντηση του Ευρωβουλευτή της ΝΔ Γ. Κύρτσου με τους εκπροσώπους του Οργανισμού Ανεξάρτητης Διαβίωσης Ελλάδος



Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Γιώργος Κύρτσος συνάντησε στο ΕΚ στις Βρυξέλλες, την προηγούμενη εβδομάδα, τους Έλληνες εκπροσώπους του Οργανισμού Ανεξάρτητης Διαβίωσης Ελλάδος. Πρόκειται για τα άτομα με σοβαρή αναπηρία τα οποία συμμετείχαν, από ελληνικής πλευράς, στο συνέδριο "Freedom Drive 2015, που διοργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο για την Ανεξάρτητη Διαβίωση ( European Network on Independent Living-ENIL).

Ο κ. Κύρτσος αφού ενημερώθηκε από τους εκπροσώπους του κινήματος Ανεξάρτητης Διαβίωσης  για το σκοπό του δικτύου τους, συζήτησε μαζί τους τα σημαντικότερα προβλήματα των ατόμων με σοβαρή αναπηρία και δεσμεύθηκε ότι θα βοηθήσει προς κάθε δυνατή κατεύθυνση.

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να βοηθήσει τα άτομα με σοβαρή αναπηρία, να παρέμβει σε δράσεις προς όφελός τους και να είναι σε επαφή με την κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να διαμορφωθούν στρατηγικές και πολιτικές που διευκολύνουν την καθημερινή ζωή των ατόμων με αναπηρία.

Τα μέλη της Ανεξάρτητης Διαβίωσης ζήτησαν κυρίως από τον κ. Κύρτσο να συνδράμει στη θέσπιση σε εθνικό επίπεδο του προσωπικού βοηθού και επέμειναν ότι δεν ζητούν περισσότερη χρηματοδότηση αλλά αλλαγή πολιτικής, εθνικής και ευρωπαϊκής σε όφελός τους.

Ο κ. Κύρτσος ζήτησε από τους εκπροσώπους του δικτύου να είναι σε συνεχή επαφή, ενώ ανανέωσαν το ραντεβού τους το επόμενο δίμηνο προκειμένου να προωθήσουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και δράσεις για τα άτομα με σοβαρή αναπηρία στη χώρα μας.