Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Κόντεψαν να πιαστούν στα χέρια Χάος στη Βουλή με επίθεση χρυσαυγιτών κατά του ΚΚΕ



Σκηνές «αρένας» αναβίωσαν στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής με αφορμή την επίθεση χρυσαυγιτών, προεξάρχοντος του υπόδικου Γ. Λαγού, κατά του ΚΚΕ. Αφορμή για το νέο απεχθές επεισόδιο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή, σστάθηκαν οι δηλώσεις του βουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη, όταν απαντώντας στον βουλευτή της ΧΑ για την Siemens του είπε «η Siemens δεν ήρθε στην Ελλάδα το 1989 επί συγκυβέρνησης ΚΚΕ και Οικουμενικής Κυβέρνηση. Η Siemens είναι από το 1920 στην Ελλάδα και ήταν χρηματοδότης του ιδεολογικού σας πατέρα, του Χίτλερ…» Ο αμέσως επόμενος στο βήμα της Ολομέλειας βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός,  με αψύ ύφος εκτόξευσε  κατηγορίες κατά των βουλευτών του ΚΚΕ για τα οικονομικά του κόμματος και για την πώληση του ραδιοτηλεοπτικού «902», προκαλώντας τους «να μας πουν σε ποια off-shore πούλησαν το σταθμό τους». Εξοργισμένοι οι βουλευτές του ΚΚΕ σηκώθηκαν φωνάζοντας «μιλάτε εσείς δολοφόνοι, μαχαιροβγάλτες, εγκληματίες». Ο κ. Λαγός άρχισε να φωνάζει λέγοντας ότι στην Β' Πειραιώς η Χρυσή Αυγή έλαβε στις εκλογές 9,5%. «Εσείς δεν τα πήγατε καλά, συντρόφια» τους είπε ειρωνικά, ενώ η ένταση άρχισε να κλιμακώνεται με τους βουλευτές του ακροδεξιού μορφώματος να εγείρονται από τα έδρανά τους και να φωνάζουν.
 Η ένταση που προκλήθηκε ήταν μεγάλη , με τους βουλευτές του ΚΚΕ, αλλά και από άλλα κόμματα να αποχωρούν από την αίθουσα και ο προεδρεύων Γ. Βαρεμένος αναγκάστηκε να διακόψει την συνεδρίαση και να ζητήσει την συνδρομή του φρουράρχου της Βουλής, κάτι που τελικώς δεν χρειάστηκε.
 Αίσθηση προκάλεσε μια εικόνα. Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, ο οποίος κατά τη διακοπή της συνεδρίασης, ασπάστηκε τον Γιάννη Λαγό, προφανώς... επιβραβεύοντάς τον για ό,τι προηγήθηκε στην Ολομέλεια!

 Μετά από λίγα λεπτά η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου συνεχίστηκε.
Ο κ. Λαγός παραμένοντας στο βήμα και κουνώντας τα χέρια του είπε ότι η Χρυσή Αυγή δεν φοβήθηκε ούτε τους κουκουλοφόρους που τους έσερναν στη φυλακή ούτε κανέναν. «Θα φοβηθούμε τα τσιράκια του συστήματος;» ακούστηκε να λέει για τους βουλευτές του ΚΚΕ, ενώ έντονο ήταν και το επεισόδιο που δημιουργήθηκε με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Π. Σκουρλέτη, στον οποίο απευθυνόμενος ο κ. Λαγός ακούστηκε να του λέει «φύγε από 'δω ρε», ενώ εκείνος του είπε «θα μου πείτε εσείς να φύγω, εσείς που πουλάτε προστασία σε ξενοδοχεία...».
Ένταση υπήρξε και με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Μανιό, ο οποίος σε αντίθεση με άλλους συναδέλφους του δεν έφυγε από την αίθουσα και πήγε προς τους χρυσαυγίτες λέγοντάς τους να βγουν έξω. Όταν η συνεδρίαση ξεκίνησε, τον λόγο πήρε ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρ. Κατσώτης, ο οποίος είπε από του βήματος: «Θύμωσαν οι φασίστες γιατί θίξαμε τα αφεντικά τους και τον ιδεολογικό τους πατέρα, τον Χίτλερ» στον οποίο νωρίτερα είχε αναφερθεί και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Αθ. Παφίλης.
Πάντως αίσθηση προκάλεσε και το επεισόδιο μεταξύ του κ. Κατσώτη και της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτας Δριτσέλη, η οποία όταν έβγαιναν από την αίθουσα του είπε «μην τους δίνετε αφορμή να κάνουν αυτά που κάνουν», ενώ εκείνος εκνευρισμένος -κατά κάποιους μάλιστα την έσπρωξε ελαφρά- της απάντησε «εσείς φταίτε που τους νομιμοποιήσατε αυτούς εδώ μέσα!».
Στο όλο θέμα αναφέρθηκε και ο βουλευτής του Ποταμιού Σπ. Δανέλλης δηλώνοντας ότι «η βία και ο τραμπουκισμός δεν έχουν θέση στο Ναό της Δημοκρατίας» καλώντας εμμέσως τους βουλευτές του ΚΚΕ να μην ανοίγουν «διάλογο» με μια εγκληματική οργάνωση. 
 Newsroom ΔΟΛ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ, ΤΗΣ ΒΙΚΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ

Στα δύο η Ελλάδα με το 55% να ψηφίζει και το 45% να φτύνει τη δημοκρατία την ημέρα των εκλογών. Στα δύο με τους μισθούς στην αγορά στα 300 ευρώ και τις συντάξεις στα 900 ευρώ και τους άλλους με το 1.000.000 ευρώ να κυκλοφορούν ανάμεσά μας χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα ηδονής.

Η Βουλή των Ελλήνων συμμετέχει στην Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία του Μαστού

Εμφάνιση IMG_2015_10_15_490.jpg
Με το σήμα της πρόληψης του καρκίνου του μαστού (pink ribbon) φωταγωγήθηκε σήμερα, 15 Οκτωβρίου, Παγκόσμια ημέρα για την Υγεία του Μαστού,  η πρόσοψη του κτηρίου της Βουλής των Ελλήνων.
Εμφάνιση IMG_2015_10_15_459.jpg
       Με τη συμβολική αυτή εκδήλωση που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Europa Donna Hellas, η Βουλή των Ελλήνων, συμμετέχει στην εκστρατεία ευαισθητοποίησης του κοινού και συνδράμει στην αποστολή ηχηρού μηνύματος στην Πολιτεία και την Κοινωνία ότι είμαστε όλοι μαζί, ενωμένοι στον αγώνα για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού. 
Εμφάνιση IMG_2015_10_15_438.jpg 
       Στην εκδήλωση παρέστη η πρόεδρος της Europa Donna Hellas, Αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κυρία Έλενα Κουντουρά, η οποία τόνισε πως «προσπαθούμε να δώσουμε ένα μήνυμα ελπίδας, ένα μήνυμα αισιοδοξίας, ότι η υγεία είναι πάνω απ’ όλα, ότι το προλαμβάνειν είναι πάνω απ’ όλα. Διεκδικούμε τα δικαιώματα για τους ασθενείς με καρκίνο του μαστού, για να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε όλα τα πρωτόκολλα, στις θεραπείες, αλλά πάνω απ’ όλα διεκδικούμε την ελπίδα. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να ξέρουμε ότι είμαστε όλοι μαζί, όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε».

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. Δ. ΚΥΡΙΑΖΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΔΕΛΤΑ



http://ideesmag.craft.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2015/10/delta_5.jpg
Ο Υπεύθυνος του Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Κυριαζίδης, για την επιλογή της κυβέρνησης να καταργήσει την ομάδα Δέλτα έκανε την ακόλουθη δήλωση:

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. Γ. ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙ ΣΚΕΨΕΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΥΚΛΩΝ ΓΙΑ ΚΟΙΝΕΣ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ ΣΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ



http://www.crashonline.gr/wp-content/uploads/2014/04/koumkom.jpgΟ Υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, με αφορμή πληροφορίες περί  σκέψεων ευρωπαϊκών κύκλων για κοινές ελληνοτουρκικές περιπολίες στο Ανατολικό Αιγαίο , έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Μανώλης Κεφαλογιάννης: ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΕΓΚΑΛΕΙ ΕΓΚΑΛΕΙ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΤΗΝ ΚΑΛΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ


http://www.drt915.gr/media/k2/items/cache/cb17a8d27afea04f7d996e7a6fdf118a_XL.jpg

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και Πρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ-Τουρκίας με σειρά ερωτήσεων του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει καταδείξει την άρνηση της Τουρκίας –μίας υπό ένταξη στην ΕΕ χώρας- να κατανοήσει και να συμμορφωθεί με τις Αρχές και τις Αξίες της Ευρώπης.

Με τις ερωτήσεις του αυτές ο Μανώλης Κεφαλογιάννης έχει τονίσει τόσο την προκλητικότητα της Τουρκίας απέναντι σε κράτη-μέλη όσο και τη σημαντική της υστέρησή της σε ζητήματα θεμελιωδών δικαιωμάτων όπως θρησκευτικών ελευθεριών και δικαιοσύνης.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τις απαντήσεις της εγκαλεί την Τουρκία για την εν γένει στάση της και εκφράζει τη σοβαρότατη ανησυχία της.

Την καλεί να αποφύγει κάθε είδους απειλή ή ενέργεια στρεφόμενη κατά κράτους-μέλους. Παράλληλα, τονίζει ότι παρακολουθεί στενά τις συνεχιζόμενες προκλήσεις και θα αναφερθεί εκτενώς στην Τακτική Έκθεση Προόδου για την Τουρκία το Φθινόπωρο.

Η Επιτροπή παρακολουθεί, επίσης, τις αρνητικές εξελίξεις σχετικά με την Αγία Σοφία ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και σημειώνει ότι η Τουρκία ως υποψήφια χώρα οφείλει να εξασφαλίζει σε επίπεδο δικαίου και στην πράξη τα θεμελιώδη δικαιώματα. Όπως, της ελευθερίας σκέψης, της συνείδησης και του θρησκεύματος.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΕΥ. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ



http://mignatiou.com/wp-content/uploads/2015/07/MEIMARAKHS-BOULH01-15JULY2015.jpg
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Από την επομένη των εκλογών, οι μύθοι που είχε χτίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, καταρρέουν με πάταγο και αποκαλύπτεται, μέρα με τη μέρα, ότι οι συνεταίροι ο κύριος Τσίπρας και ο κύριος Καμμένος έστησαν μια αδίστακτη κατά τη γνώμη μας πολιτική απάτη.  Αποδεικνύεται ότι ο κ. Τσίπρας μεταλλάχθηκε πλήρως και έγινε και μνημονιακότερος των τροϊκανών.  Το νομοσχέδιο που συζητούμε σήμερα είναι άλλη μια απόδειξη.  Δυστυχώς, όμως! Δεν είναι, ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία. Και από την αρχή να σας πω ότι εμείς ούτε μνημονιακοί, ούτε αντιμνημονιακοί το παίξαμε. Διότι το μνημόνιο είπαμε από την αρχή είναι μια αναγκαία πολιτική ώστε η χώρα να βγει από τη κρίση που δυστυχώς την είχε πλήξει.

Η Συνέντευξη του Δημάρχου Ηλία Ανδρικόπουλου στο Radio TV Ramona (Live Streaming)

Συνέντευξη του Δημάρχου στο Radio TV Ramona (Live Streaming) 
 
Δείτε τη συνέντευξη (Live Streaming) του Δημάρχου κ. Ηλία Ανδρικόπουλου στην εκπομπή "Η ώρα του Δημάρχου" στο Radio TV RamonaΣήμερα Πέμπτη 15/10/2015 και Ώρα 19:00.
www.ramona.me
www.ramona.la
Facebook: https://www.facebook.com/ramoname-185641164893621/ 

Η Συνέντευξη μεταδίδεται και από τους ΔΥΤΙΚΟΥΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ πατώντας πάνω στο εικονιδιο του σταθμού 
Ραδιο RAMONA

Άγριος τσακωμός Λαγού - ΚΚΕ στη Βουλή!

http://thepaper.gr/wp-content/uploads/2013/02/vouli.jpgΠανδαιμόνιο επικράτησε πριν από λίγο στην Βουλή όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός επιτέθηκε στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ επειδή όπως είπε δεν δέχονται έλεγχο στα οικονομικά τους!

Όλα ξεκίνησαν όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής κατηγόρησε το ΚΚΕ ότι δεν δέχεται έλεγχο στα οικονομικά του και χρησιμοποίησε σκληρούς χαρακτηρισμούς. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση των βουλευτών του ΚΚΕ οι οποίοι σηκώθηκαν όρθιοι και άρχισαν να φωνάζουν. Τότε εκείνος ανταπάντησε και επικράτησε πανδαιμόνιο. Όταν δε τους αποκάλεσε "τσιράκια του συστήματος" εκείνοι αποχώρησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Ο προεδρεύων Γιώργος Βαρεμένος μάταια προσπαθούσε να επιβάλλει την τάξη αφού και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής είχαν σηκωθεί όρθιοι και φώναζαν και χειροκροτούσαν. Στα υπουργικά έδρανα ο Πάνος Σκουρλέτης και η Θεανώ Φωτίου διαμαρτύρονταν έντονα και τότε ο κ. Βαρεμένος αναγκάστηκε να διακόψει την συνεδρίαση για λίγα λεπτά.

ΚΕΔΕ: Να αποσυρθεί το άρθρο 13 του νομοσχεδίου - Παραβιάζει τις συνταγματικά κατοχυρωμένες αρχές για οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια των ΟΤΑ

ΚΕΔΕ: Να αποσυρθεί το άρθρο 13 του νομοσχεδίου
Την απόσυρση του άρθρου 13 του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών που συζητείται στη Βουλή και αφορά τα προαπαιτούμενα, το οποίο μεταξύ άλλων, απαλλάσσει από την καταβολή ανταποδοτικών τελών τους παραχωρησιούχους του δημοσίου, ζητά η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας.

Η ΚΕΔΕ αν και αναγνωρίζει ότι η παρέμβαση του υπουργείου Εσωτερικών επέφερε σημαντικά αλλαγές στο αρχικό περιεχόμενο του σχετικού νομοσχεδίου, όπως αυτό περιγραφόταν μέσα από το άρθρο 10, επιμένει στο θέμα.
«Αν περάσει η ρύθμιση αυτή, οι δήμοι θα υποχρεωθούν να καλύπτουν τα έξοδα των υπηρεσιών τους από μειωμένο αριθμό υπόχρεων και αυτό θα έχει ως ουσιαστικό αποτέλεσμα την αύξηση της επιβάρυνσης με ανισομερή και άδικο τρόπο των νοικοκυριών και των υπόλοιπων επιχειρήσεων που θα εξακολουθούν να υπόκεινται στο καθεστώς πληρωμής ανταποδοτικών τελών» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της.

Επίσης υπογραμμίζει ότι «η συγκεκριμένη διάταξη δημιουργεί και ζητήματα συνταγματικότητας, αφού ξεκάθαρα παραβιάζονται οι συνταγματικά κατοχυρωμένες αρχές για οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια των ΟΤΑ (άρθρο 102 του Συντάγματος) και η ίση μεταχείριση (άρθρο 4 του Συντάγματος)» κ.α.

Για τους παραπάνω λόγους, η Κ.Ε.Δ.Ε. επιμένει στην ανάγκη να αποσυρθεί το άρθρο 13 του Νομοσχεδίου και να υπάρξει ένας ουσιαστικός διάλογος μεταξύ Κεντρικής Εξουσίας και Αυτοδιοίκησης για όλα τα ζητήματα που αφορούν τη χρηματοδότηση των δήμων.

Ο Σταθάκης παραδέχεται ότι ξέχασε το εκατομμύριο αλλά… μόνο για ένα χρόνο!

Ο Σταθάκης παραδέχεται ότι ξέχασε το εκατομμύριο αλλά… μόνο για ένα χρόνο!

Απόλυτα πλήρεις, χωρίς να αποκρύβεται κανένα στοιχείο, ήταν και οι τρεις δηλώσεις πόθεν έσχες που κατέθεσα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης. Αναφερόμενος σε σχετικά δημοσιεύματα, ο κ. Σταθάκης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τα εξής:

"Ο νόμος απαγορεύει τη δημόσια συζήτηση επί του περιεχομένου των δηλώσεων πόθεν έσχες, για τις οποίες δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Για τον λόγο αυτό και ενώ τα ΜΜΕ συζητούν το θέμα, επέλεξα να παραμείνω σιωπηλός. Κρίνω, όμως, σκόπιμο να δηλώσω τα εξής:

Τον Ιούνιο του 2012 εκλέχθηκα βουλευτής και υπέβαλα δήλωση πόθεν έσχες τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους. Η δήλωση αυτή ήταν πρώιμη και πιθανόν ατελής. Αντίθετα, η δήλωση που υπέβαλα τον Σεπτέμβριο του 2013 ήταν πλήρης και περιελάμβανε όλα τα απαιτούμενα συμπληρωματικά στοιχεία μαζί με το επίμαχο ποσό. Το ίδιο πλήρης ήταν και η δήλωση πόθεν έσχες που υπέβαλα το 2014. Αν και το θέμα είχε λυθεί με τις δύο δηλώσεις, με την ανάληψη των υπουργικών καθηκόντων μου θεώρησα σκόπιμο, και κατά πλεονασμό, να καταθέσω συμπληρωματική δήλωση τον Μάρτιο του 2015 που αφορά αποκλειστικά αυτήν του 2012 και απλώς επαναλαμβάνει τα στοιχεία που έχω καταθέσει ήδη από το 2013.

Ως εκ τούτου:
α) Δεν απέκρυψα κανένα στοιχείο
β) Και οι τρεις δηλώσεις μου είναι απόλυτα πλήρεις και στην κρίση της Επιτροπής".

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΤΗΣ ΝΔ κ ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ Κ. ΣΠΙΡΤΖΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ



http://www.parapolitikaradio.gr/storage/photos/master/201507/augenakis.jpgΟ Υπεύθυνος του Τομέα Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηρακλείου, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, αναφορικά με τις θέσεις του κ. Σπίρτζη για το ασφαλιστικό των μηχανικών, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η μετάλλαξη που έχει υποστεί ο κ. Σπίρτζης μεταξύ της, όχι και τόσο παλιάς, εποχής που ήταν Πρόεδρος του ΤΕΕ (και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ) και της παρούσας θέσης του ως Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ).

EΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ Ν. ΙΤΑΛΙΑ ΑΠΟ 13-22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015 ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΟΙΤΑΛΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ



Εμφάνιση capri_D0 2.jpgΕμφάνιση amalfi 1.jpg


ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ 
Με τον Ελληνοιταλικό Σύλλογο από 13-22 Νοεμβρίου 2015
ΜΙΑ ΣΠΑΝΙΑ ΔΕΚΑΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ Ν. ΙΤΑΛΙΑ
(ΝΑΠΟΛΙ-ΠΟΜΠΗΙΑ-ΚΑΠΡΙ-ΑΜΑΛΦΙ-ΣΟΡΙΕΝΤΟ-ΣΑΛΕΡΝΟ-ΛΕΤΣΕ-ΤΑΡΑΝΤΑ-ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ)


Μια ενδιαφέρουσα και σπάνια εκδρομή θα πραγματοποιήσει ο Ελληνοιταλικός Σύνδεσμος Φιλίας και Συνεργασίας Καρδίτσας σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Ελληνοιταλικό Σύλλογο Αποφοίτων Ιταλικών Πανεπιστημίων από 13 έως 22 Νοέμβριου 2015 στην  Νότιο Ιταλία.

Συγκεκριμένα η δεκαήμερη αυτή  εκδρομή περιλαμβάνει επισκέψεις και διανυκτερεύσεις σε πολύ γνωστά ιταλικά θέρετρα, σε σημαντικές πόλεις και αρχαιότητες που δύσκολα επισκέπτεται κάποιος. Η περιοχή του Αμάλφι, του Σορριέντο, το νησί του Κάπρι αποτελούν από τους σπάνιους ταξιδιωτικούς προορισμούς και η εμπειρία των μελών του Ελληνοιταλικού Συνδέσμου εγγυάται μια αξέχαστη εκδρομή. Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στην επίσκεψη και επαφή με τους ελληνόφωνους της Νοτίου Ιταλίας, που αποτελούν απογόνους των τότε εποίκων που ακόμη και σήμερα συνδέονται με ρίζες βαθιές από το παρελθόν με την Ελλάδα του σήμερα.
 Το πρόγραμμα περιλαμβάνει  τη Νάπολη (3 διανυκτερεύσεις) , την Πομπηία, το Κάπρι, το Αμάλφι, το Σοριέντο, το Σαλέρνο (1 διανυκτέρευση) , το Λέτσε, (1 διανυκτέρευση)  τη Ματέρα, τον Τάραντα, την Γκαλατίνα, την Καλλίπολη, το Ότραντο, το Άλμπερο Μπέλλο, και τα ελληνόφωνα χωριά (1 διανυκτέρευση) .
Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στη γραμματεία του Ελληνοιταλικού  Συλλόγου και στον Πρόεδρο Νίκο Ευθυμιάδη στα τηλέφωνα: 2441075440-2441042896 και στο e-mail: nke@otenet.gr

Ευθυμιάδης Νίκος



10 εκατομμύρια ευρώ πρόστιμο από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τους βόθρους της Αν. Αττικής

«Καμπάνα» 10 εκατομμυρίων ευρώ από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στην Ελλάδα λόγω μη συμμόρφωσης της χώρας μας με την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Συγκεκριμένα, με αφορμή το γεγονός ότι στους οικισμούς της Λευκίμμης, του Μαρκόπουλου, του Κορωπίου, της Νέας Μάκρης, της Ραφήνας και της Αρτέμιδας δεν λειτουργούν ακόμη, πλήρως, συστήματα συλλογής ή επεξεργασίας των αστικών λυμάτων, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καταδίκασε σήμερα την Ελλάδα σε κατ' αποκοπήν ποσό 10 εκατομμυρίων ευρώ και σε χρηματική ποινή 3,64 εκατομμυρίων ευρώ ανά εξάμηνο καθυστέρησης, ως προς τη συμμόρφωση της χώρας με τη σχετική ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Ποιες συντάξεις μειώνονται - “Οχι” Κατρούγκαλου στα εισοδηματικά κριτήρια της Επιτροπής Σοφών – Τι αντιπροτείνει

Ποιες συντάξεις μειώνονται - “Οχι” Κατρούγκαλου στα εισοδηματικά κριτήρια της Επιτροπής Σοφών – Τι αντιπροτείνει Στα 700 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται τελικά το συνολικό ποσό που θα χάσουν από τις συντάξεις τους οι συνταξιούχοι το 2016.
Αν οι περικοπές γίνονταν οριζόντια  και ισόποσα σε όλους τους συνταξιούχους, τότε η μείωση θα ήταν 30 ευρώ το μήνα για τον καθένα. Ομως η απόφαση είναι να μην υποστούν όλοι περικοπές. Ετσι, όσοι έχουν σύνταξη ως 1.000 ευρώ τελικά, σύμφωνα με απολύτως έγκυρες πληροφορίες του newsit.gr, γλιτώνουν το ¨μαχαίρι¨, αφού τις περικοπές των 700 εκατομμυρίων ευρώ θα τις επωμιστούν οι συνταξιούχοι που παίρνουν πάνω από αυτό το ποσό.

Κατερίνα Γκέκη - Φαρμάκη: Η σημερινή κατάσταση που βιώνουμε αποτελεί βασικό συστατικό της πολύπλευρης κρίσης θεσμών που βιώνει η κοινωνία.

Κατερίνα Γκέκη ΦαρμάκηΗ πρώην Βουλευτής Κορινθίας  του ΠΑΣΟΚ κ. Κατερίνα Γκέκη - Φαρμάκη σε δηλώσεις της για την σημερινή κατάσταση και τα φαινόμενα διαφθοράς , αναφέρει τα εξής:
"Ο κ. Φλαμπουράρης και η μη δήλωση των μετοχών της τεχνικής του εταιρείας , ο υπουργός που ξέχασε επί τρία χρόνια να δηλώσει το 1,000,000 ε, ο Κατρούγκαλος με τα συμφωνητικά απολυμένων, ο Μάρδας με τη μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό, η μητέρας της κ. Κωνσταντοπούλου με το επίδομα ανήλικων τέκνων, ο κ. Πολάκης και τα διπλά ταμεία, η κ. Βαλαβάνη και η ανάληψη χρημάτων από τους συγγενείς της πριν από τα capital controls, η εκτεταμένη φοροδιαφυγή από τον κ. Μητρόπουλο, ο Βαρουφάκης και η ενοικίαση της εξοχικής κατοικίας χωρίς να φέρει σήμα του ΕΟΤ, ο κ. Κορωνάκης που κρυβόταν για να μην υπηρετήσει στον στρατό, η κατοχή offshore από τον κ. Χαϊκάλη χωρίς να το έχει δηλώσει κ. α. ΔΕΙΧΝΟΥΝ ότι τα φαινόμενα διαφθοράς δεν έχουν ιδεολογική ή πολιτική βάση, αλλά δυστυχώς συναντώνται σε όλους τους χώρους και έχουν βαθιές ρίζες. 
Η σημερινή κατάσταση που βιώνουμε δεν είναι μόνο αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης, αλλά αποτελεί βασικό συστατικό της πολύπλευρης κρίσης θεσμών που βιώνει η κοινωνία."

Πένθος στο παγκόσμιο μπάσκετ! Πέθανε ο Χάφμαν!

Ο Νέιτ Χάφμαν έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 40 ετών, χάνοντας τη μάχη με την επάρατη νόσο. Ο ίδιος είχε αποκαλύψει πριν από λίγες εβδομάδες πως του μένουν λιγότεροι από δώδεκα μήνες ζωής, μιας και ο καρκίνος είχε κάνει μετάσταση σε αρκετά όργανά του και βρισκόταν στο τελικό στάδιο.

Τελικά, δεν άντεξε και απεβίωσε, όπως ανακοίνωσε επίσημα η Μακάμπι Τελ Αβίβ. Μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο facebook, οι Ισραηλινοί αποχαιρέτησαν τον Χάφμαν, τονίζοντας : «Η Μακάμπι θρηνεί το θάνατο του Νέιτ Χάφμαν, ενός από τους καλύτερους παίκτες που φόρεσαν τη φανέλα της και ενός εξαιρετικού ανθρώπου».
Ο Αμερικανός έπαιξε στη Φουενλαμπράδα (1997/98), τη Μακάμπι (1999-2002) και τους Ράπτορς (2002/03).
Maccabi Tel Aviv Basketball with Nate Huffman
Sports Team · 233,785 Likes
· 1 hr · Edited ·
מועדון הכדורסל מכבי תל אביב מרכין את ראשו במותו של נייט האפמן, מגדולי השחקנים שידע המועדון, והוא בן 40 בלבד.
האפמן היה שחקן נפלא על המגרש ואיש מדהים מחוצה לו. ליבנו נחמץ.
תנחומינו הכנים למשפחה.
...  
See More תנחומינו הכנים למשפחה.
 
newsit.gr