Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Πρεμιέρα στη Γ Κορινθίας με το ντέρμπι της Ευρωστίνης, Πανευρωστινιακός - ΑΟ Λυκοποριάς



https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgxIJMSRfvMKVXNBJvPg1ioXyKrPX30r5aKAgp-qsBc4T8VEsclpZ0vRrg-TRpNrCwJ7qk1TiYAdfoBE-j0dDjeedXPpt6JumXO0KwXkwoBOVUAgs92TlPNYlukIPWfo205WPINM4d_xFc/s400/DSC_0993-i.jpg 
Με τη συμμετοχή  24 ομάδων σε δύο ομίλους ξεκινά την Κυριακή το πρωτάθλημα της Γ΄ κατηγορίας Κορινθίας.

Ο πρώτος όμιλος ( Γ1 κατηγορία) είναι ο «ανατολικός» καθώς περιλαμβάνει 12 ομάδες από τους Δήμους Κορινθίων και Λουτρακίου. 
Οι ομάδες ( εντός παρένθεσης η έδρα των ομάδων) που απαρτίζουν τον Γ1 όμιλο είναι oι: ΑΟ Ρομά ( Εξαμίλια) ΑΟ Μαψού , ΑΟ Σολομού ( Σολομός) , Αστέρας Κορίνθου (Συνοικισμός), Εθνικός (Ξυλοκέριζας), ΑΠΣ Αγιάννης ( Αθίκια), Αίας Αγιονορίου (Κλένια), Αετός Αγγελοκάστρου και Σοφικό ΄05 ( Γ. Βλάσσης Σοφικό), AΣ Λουτρακίου, Ποσειδών Κυραβρύσης ( Γιάννης Στέφας Ισθμίων και Περαχώρα.

 1η αγωνιστική
ΑΟ ΡΟΜΑ-ΑΙΑΣ ΑΓΙΟΝΟΡΙΟΥ 
ΑΟ ΜΑΨΟΥ- ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΗΣ  
ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ  
ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ-ΑΟ ΣΟΛΩΜΟΥ
ΑΣΠ ΑΓΙΑΝΝΗΣ- ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ 
ΣΟΦΙΚΟ '05 - ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΚΥΡ.ΒΡΥΣΗΣ 

Ο δεύτερος όμιλος ( Γ2 κατηγορία) είναι ο «δυτικός» καθώς περιλαμβάνει 12 ομάδες από τους Δήμους Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης , Σικυωνίων , Βέλου – Βόχας, Νεμέας και Κορινθίων.
Οι ομάδες ( εντός παρένθεσης η έδρα των ομάδων) που απαρτίζουν τον Γ2 όμιλο είναι oι:Πανευρωστινιακός ( Ευρωστίνη), ΑΟ Λυκοποριάς ( Κώστας Βυζάς Δερβένι), Αετός (Κρυονερίου), ΑΟ Ασπροκάμπου, ΑΟ Λαύκας, Παμφενεατικός 
( Αρχαία Φενεός), Άρης Βοχαϊκού, Απέσσας Χαλκίου ( Ζευγολατιό), Νέοι 
( Στιμάγκας), Φωκάς Αρχαίων Κλεωνών (Πετρί), ΑΟ Λεχαίου (Άσσος) και Αίας Κορίνθου ( Αρχαία Κόρινθος)

  αγωνιστική
ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ - ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ 
ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ - ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ 
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ - ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ 
ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ. ΚΛΕΩΝΩΝ- ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ 
ΑΟ ΛΑΥΚΑΣ -ΑΠΕΣΣΑΣ 
ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ - ΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ 

Αύξηση μέχρι και 60% στις αστικές συγκοινωνίες

Το μόνο βέβαιο είναι πως τα εισιτήρια στις συγκοινωνίες θα αυξηθούν, εξαιτίας της αύξησης του ΦΠΑ.
Ωστόσο, αν και η αρχική πρόταση ήταν για οριζόντια αύξηση σε όλα ...  

O Πέτρος Τατούλης και ο Πελοπίδας Καλλίρης επισκέφθηκαν τα έργα τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη στη Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας.



 Εμφάνιση Εικόνα 021.jpg
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ.Πέτρος Τατούλης , συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Πελοπίδα Καλλίρη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους  και το Διευθυντή της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων επισκέφθηκαν τα έργα τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη στη Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας.

Εμφάνιση Εικόνα 013.jpgΕνδεικτικά αναφέρουμε , το Αλιευτικό Καταφύγιο Βραχατίου, το οδικό δίκτυο που κατασκευάζεται Νεμέα-Κούτσι και το οδικό δίκτυο Λαύκα – Καστανιά.

Τα δύο πρώτα αναφερόμενα έργα, τα οποία είναι έργα του ΕΣΠΑ χρειάζεται να ξεπεράσουν τις γραφειοκρατικές  δυσκολίες και να εντατικοποιηθούν οι εργασίες ώστε να ολοκληρωθούν στα προβλεπόμενα  χρονοδιαγράμματα.

Εμφάνιση Εικόνα 014.jpg
Σε ότι αφορά το οδικό δίκτυο Λαύκα – Καστανία, ένα έργο το οποίο ξεκίνησε πριν από 32 χρόνια, χάρη στην επιμονή και τις προσπάθειες της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας  και της Περιφέρειας Πελοποννήσου αλλά και όλων των εμπλεκόμενων φορέων  ολοκληρώνεται.

Πριν από την επίσκεψη στα προαναφερθέντα έργα έγινε σύσκεψη από τον Περιφερειάρχη , παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη και των Περιφερειακών Συμβούλων για τη χάραξη της στρατηγικής της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας με στόχο την ανάπτυξη και την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΜΠΡΟΣ

 Εμφάνιση EMPROS-01.jpg
Διαβάστε στο ΕΜΠΡΟΣ που κυκλοφορεί το Σάββατο 17 Οκτωβρίου

- Μαθήματα πολιτικής ορθότητας: Όταν ο Μίκης διάβαζε «Ο Αγών μου»   
- Ομερτά ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για το «πόθεν αίσχος» των βουλευτών τους          
- Οι Έλληνες στην ψάθα, οι αλλοδαποί στα χωράφια           
- Τι σηματοδοτούν οι εξελίξεις στην Συρία   
-Κόβουν την υγειονομική περίθαλψη από τους στρατιωτικούς
- Η επιτροπή Σοφών για τους «ενοχλητικούς» Έλληνες        
- «Ερρει τα κάλα»-Πανελλήνια συναίνεση εναντίον εθνικής καταστροφής
- «Πατρίδες»: Μια ταινία για τον ρατσισμό και την εθνική ταυτότητα
-ΔΝΤ και Κεντρική Τράπεζα: Η μετανάστευση είναι μέσον ανάπτυξης
- Συνέντευξη: Γ. Δούκας- Στα νύχια των πολυεθνικών τα ελληνικά περίπτερα        
- Γιατί αργεί η αναστύλωση της Ακρόπολης 
- Το ΕΜΠΡΟΣ σε όλη την Ελλάδα    
- Παύλος Μελάς: Η εμβληματική μορφή του Μακεδονικού Αγώνα 
- Επικίνδυνα παιχνίδια του υπουργείου Παιδείας με τα ελληνικά σχολεία της Ομογένειας 
- Το θεατράκι της Ν.Δ. και το δελφινάριο γέλιου από τους μνηστήρες        
- Η πραγματική ιστορία της «ψωροκώσταινας»         
- Το σύνδρομο της Στοκχόλμης στοιχειώνει την Ευρώπη            

Εβδομαδιαία Εθνική Εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ – Η φωνή της Αλήθειας
Κυκλοφορεί το Σάββατο 17 Οκτωβρίου και κάθε Σάββατο με 1 ευρώ 

EFIMERIDA EMPROS

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΙΩΑΝΝΗ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΟΣΑ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ



http://www.parapolitika.gr/sites/default/files/parapolitikaold/mediadefaultimagesplakiotakis_28082014161714_01022015181812.jpgΟ Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λασιθίου, κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης, με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν στη Βουλή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Επιβάλλεται να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι ο χώρος του Κοινοβουλίου είναι χώρος πολιτικής αντιπαράθεσης. Σε αυτόν το χώρο τα υπονοούμενα είναι περιττά. Και, βέβαια, δεν χωρούν ούτε ακρότητες, ούτε συμπεριφορές πεζοδρομίου».

Η προκήρυξη του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη 226 μονίμων σε φορείς του υπ. Υγείας-Αιτήσεις 2 έως 16/11

Εκδόθηκε σήμερα από το ΑΣΕΠ η προκήρυξη για την πλήρωσης με σειρά προτεραιότητας διακοσίων είκοσι έξι (226) θέσεων μόνιμου προσωπικού Πανεπιστημιακής και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε φορείς του Υπουργείου Υγείας για την κάλυψη θέσεων στα νοσοκομεία της χώρας.
Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στην προκήρυξη αρχίζει στις 2 Νοεμβρίου, ημέρα Δευτέρα και λήγει στις 16 Νοεμβρίου 2015, ημέρα Δευτέρα.

Εγκύκλιος ΥΠΕΣ: Τι ισχύει για τις μετακινήσεις υπαλλήλων ΟΤΑ

Απάντηση στην ΠΟΕ – ΟΤΑ για το θέμα της μετακίνησης υπαλλήλων από Δήμο σε Νομικά Πρόσωπα ή Ιδρύματα του ίδιου Δήμου έδωσε με εγκύκλιό του το υπουργείο Εσωτερικών.
Όπως τονίζεται, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 15 του ν. 4257/2014 (Α΄93), επιτρέπεται η μετακίνηση υπαλλήλων από Δήμο σε Νομικά Πρόσωπα ή Ιδρύματα του ίδιου Δήμου ή σε Σύνδεσμο που συμμετέχει ο Δήμος και αντίστροφα, καθώς και μεταξύ των φορέων αυτών και η διάθεσή τους για την κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών για δύο έτη, με δυνατότητα παράτασης δύο ετών.
Στο ρυθμιστικό πεδίο της διάταξης αυτής δεν περιλαμβάνονται οι υπάλληλοι οι οποίοι έχουν κριθεί από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο και κατέχουν θέση ευθύνης, καθώς ορίζεται σαφώς ότι αφορά υπαλλήλους και όχι προϊσταμένους.
Αναλυτικά, η εγκύκλιος ΕΔΩ.

aftodioikisi.gr

Τα 7 κακά της ... σύνταξης μας. Δείτε όλες τις αλλαγές

Επτά αλλαγές φέρνουν τα πάνω κάτω στο ασφαλιστικό σύστημα σε ένα μήνα και σε συνδυασμό με τις ήδη ψηφισμένες ρυθμίσεις για την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και τις ποινές στις πρόωρες συντάξεις από τις 19/8/2015, οι νέες ρυθμίσεις ανοίγουν το δρόμο για μια γενικευμένη μείωση συντάξεων.

Νέα δεδομένα

Συμμετοχή της Ευρωβουλευτού ΝΔ Ελίζας Βόζεμπεργκ - Βρυωνίδη σε συνέδριο στην Κύπρο για την Εξωτερική πολιτική της ΕΕ και τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή



http://www.crashonline.gr/wp-content/uploads/2014/03/%CE%B2%CE%BF%CE%B6%CE%B5%CE%BC%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%BA.jpgΜεταξύ των κεντρικών ομιλητών σε Συνέδριο με τίτλο "Η Εξωτερική Πολιτική και η Ανθρωπιστική Βοήθεια της ΕΕ: Εξελίξεις στη Μέση Ανατολή", που διοργάνωσαν τα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της Κύπρου και της Ελλάδας, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, καθώς και η Διπλωματική Ακαδημία του Πανεπιστημίου της Λευκωσίας, παρευρέθη η Ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ, αναπτύσσοντας τόσο την πολιτική βαρύτητα, όσο και το ρόλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και ανθρωπιστικής βοήθειας στην ΕΕ.

Ο Πανσολυγειακός υποδέχεται τους Αγίους Θεοδώρους - Ντέρμπι την Κυριακή σε Σολομό και Αρχαία Κόρινθο



https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi_P7TCohhrRzP9hmiLXsUg_4NqzDRlC5fJYTLp4Wy24ZLwv1fxHZxT0abXNPZKSZr-rPM9NiZBYa_X_uHbBfYVedKe2Q4Bg8AWbTxHbqXhPFqGpxubhlUgQWm04qie4wf0yyUS9wtkROgN/s1600/f5232f81ee.jpgΜε τους αγώνες  της 4ης αγωνιστικής  ημέρας συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο  το πρωτάθλημα  της Β΄ Κατηγορίας  Κορινθίας. Η αυλαία της αγωνιστική ανοίγει αύριο Σάββατο στις 4 το απόγευμα , στο  Σοφικό,  όπου ο πρωτοπόρος  Πανσολυγειακός  αντιμετωπίζει  τους Αγίους Θεοδώρους.
Η αγωνιστική συνεχίζεται την Κυριακή με τα ντέρμπι του Άρη Αρχαίας Κορίνθου με την  Προοδευτική Περιγιαλίου  και  στο  Σολομό  όπου ο ΠΑΟ Κουταλάς  αγωνίζεται με την Πρόοδο Αγίου Βασιλείου. 
Ενδιαφέρον αγώνας  θα γίνει στο Κιάτο ανάμεσα στην Θύελλα Κάτω Διμηνιού και τον Ηρακλή  Ξυλοκάστρου, την στιγμή που στη Ξυλοκέριζα ο Σαρωνικός  μάχεται με τον Ισθμιακό. 
Στο Ζευγολατιό τα Ταρσινά ΄97 αντιμετωπίζουν  τον Ισθμιακό , ενώ τέλος στα Εξαμίλια ο Άγιος Γεώργιος μάχεται με τον ΠΑΣ Κλένια..

Η 4η αγωνιστική
17.10.15 / 16:00
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ - ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΙ 
18.10.15 / 16:00
ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ 
ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑ -ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ.ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 
ΘΥΕΛΛΑ Κ. ΔΙΜΗΝΙΟΥ-ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ 
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ-ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ 
ΤΑΡΣΙΝΑ '97 - ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ 
ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ