Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Οι... δρόμοι της ΑΕΚ και του Τραϊανού Δέλλα χώρισαν

http://www.matrix24.gr/wp-content/uploads/2013/04/dellas1.jpg
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει ότι ο προπονητής της ομάδας, Τραϊανός Δέλλας, υπέβαλλε την παραίτησή του, η οποία και έγινε αποδεκτή. Ο κ. Δέλλας θα προπονήσει αύριο για τελευταία φορά τους ποδοσφαιριστές.
Η διοίκηση της ΑΕΚ τον ευχαριστεί για την προσφορά του στην ομάδα επί δυόμιση χρόνια και για τη συμβολή του στην επιστροφή της στη Super League. Χρέη υπηρεσιακού προπονητή θα αναλάβει ο τεχνικός της Κ20, Στέλιος Μανωλάς.

Δεν παραιτείται η Κατερίνα Σαββαΐδου! Απειλεί με μηνύσεις και... αγνοεί την "εντολή" Τσίπρα!

Δεν παραιτείται η Κατερίνα Σαββαΐδου! Απειλεί με μηνύσεις και... αγνοεί την `εντολή` Τσίπρα! 
 Το "σίριαλ" της κόντρας μεταξύ της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνας Σαββαΐδου και της κυβέρνησης κάθε άλλο παρά αποκλιμακώνεται! Την περασμένη Παρασκευή, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, να διαμηνύσει τηλεφωνικά στην Κατερίνα Σαββαΐδου πως επιθυμεί την παραίτησή της!
Από τις πρώτες στιγμές της εξέλιξης εκείνης οι προθέσεις της γγ Δημοσίων Εσόδων παρέμεναν άγνωστες, ωστόσο σήμερα επισημοποιήθηκαν!
Η ίδια, με ανακοίνωσή της ξεκαθαρίζει πως δεν προτίθεται να... διευκολύνει με την παραίτησή της, όπως είχε ζητήσει ο πρωθυπουργός, ενώ περνάει και στην αντεπίθεση, τονίζοντας πως θα καταφύγει στην δικαστική οδό!

Καθοριστικό βήμα πρόκρισης στους «16» για τον Ολυμπιακό στο Ζάγκρεμπ

Δύο «κομάντο» στο Ζάγκρεμπ
Με τη ψυχολογία στα «ύψη», μετά τα τελευταία αποτελέσματα και της νίκες επί των Αρσεναλ, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, θα παίξει ο ο Ολυμπιακός στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ (21:45, OTESPORT2), για την 3η αγωνιστική στον 6ο όμιλο του Champions League.
Ο Εστεμπάν Καμπιάσο, που δεν έπαιξε ούτε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, αισθάνθηκε ενοχλήσεις στην γάμπα κατά την διάρκεια της προχθεσινής προπόνησης και αποκλείσθηκε από την αποστολή.
Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα με νίκη στην Κροατία θα βάλει «πλώρη» για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης και έχει τις δυνατότητες να την πετύχει.
Στο καθαρά αγωνιστικό, ο Πορτογάλος τεχνικός αναμένεται να παρατάξει τους νταμπλούχους Ελλάδας με το ίδιο ακριβώς σχήμα και πρόσωπα όπως στο Λονδίνο, με τη μοναδική διαφορά πως δεν υπολογίζεται ο Καμπιάσο και στη θέση του θα αγωνιστεί ο Μιλιβόγεβιτς.
Την αποστολή συμπληρώνουν οι Καπίνο, Ντα Κόστα, Ντομίνγκες, Φινμπόγκασον, Ερνάνι, Χουτεσιώτης, Λάτσι, Σαλίνο και Βούρος. Εκτός έμειναν οι Μανιάτης, Καμπιάσο και Μπουχαλάκης.
Στο άλλο παιχνίδι του 6ου ομίλου η Αρσεναλ υποδέχεται στο Λονδίνο την Μπάγερν Μονάχου και θέλει μόνο τη νίκη για να ελπίζει σε πρόκριση, μετά τις ήττες τις δύο πρώτες αγωνιστικές.
Από εκεί και πέρα το πρόγραμμα περιλαμβάνει σπουδαία παιχνίδια, όπως της Λεβερκούζεν με τη Ρόμα και της Ντιναμό Κιέβου με την Τσέλσι.

6ος ΟΜΙΛΟΣ

Αρσεναλ - Μπάγερν

Ντιναμό Ζάγκρεμπ - Ολυμπιακός


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ. Β.

Μπάγερν 2 0 0 8-0 6

Ολυμπιακός 1 0 1 3-5 3

Ντιναμό Ζάγκρεμπ 1 0 1 2-6 3

Αρσεναλ 0 0 2 3-5 0

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ- ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ, ΑΣΥΛΟ, ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΕ ΣΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟΥ ΕΛΚ



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας  κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, επικεφαλής αντιπροσωπείας του κόμματος βρίσκεται στη Μαδρίτη στο εκλογικό συνέδριο του ΕΛΚ όπου 1300 σύνεδροι από περισσότερα από 80 κόμματα  όλων των ευρωπαϊκών χωρών, θα εκλέξουν το νέο προεδρείο του ΕΛΚ και θα συζητήσουν όλα τα φλέγοντα ευρωπαϊκά ζητήματα.
Οι σύνεδροι εκπροσωπούν τα κόμματα μέλη του ΕΛΚ, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο της Ευρώπης, την Επιτροπή των Περιφερειών και στο σύνολό τους, όλους τους θεσμούς της Ένωσης.
Το προσφυγικό και η χάραξη Κοινής Πολιτικής Ασύλου κυριαρχούν στην ατζέντα, ενώ το συνέδριο θα ψηφίσει μια συνολική πλατφόρμα για την Εξωτερική Πολιτική της ΕΕ, βασισμένη στις διαχρονικές ευρωπαϊκές αρχές και αξίες.
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα τοποθετηθεί στο συνέδριο τόσο για το προσφυγικό-μεταναστευτικό, αναλύοντας την εξαιρετική κρίσιμη κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, όσο και για την πορεία του ΕΛΚ σε σχέση με το μέλλον της Ένωσης. Επίσης θα παραστεί στη Σύνοδο Κορυφής, όπου θα έχει και διμερείς συναντήσεις με τους ομολόγους του.


Σόιμπλε: Η Ελλάδα δεν είναι κράτος, ο Τσίπρας λέει ανοησίες

Σόιμπλε: Η Ελλάδα δεν είναι κράτος, ο Τσίπρας λέει ανοησίεςΔεν χάνει ευκαιρία να στάζει φαρμάκι ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που τόνισε ότι "οι Έλληνες είναι ένας μεγάλος λαός, αλλά η Ελλάδα δεν είναι κράτος" και κατηγόρησε τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα πως έλεγε... ανοησίες όταν συνέδεε τις γερμανικές αποζημιώσεις με τη μείωση του χρέους!


Προσοχή! Βρήκαν σαλμονέλα σε μπουκιές κοτόπουλου! ΦΩΤΟ

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: ΕΦΕΤ

Ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, στo πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Επισήμου Ελέγχου Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων και σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Δοκιμών & Ερευνών Τροφίμων του ΕΦΕΤ, διαπίστωσε την ύπαρξη μη ασφαλούς τροφίμου στο οποίο ανιχνεύθηκε σαλμονέλα.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το προϊόν «ΙFANTIS μπουκιές παναρισμένες από ατόφιο φιλέτο κοτόπουλου», σε συσκευασία 500g, με ημερομηνία παραγωγής:11.09.2015 και ανάλωση μέχρι: 11.09.2016. Η εταιρεία παραγωγής είναι η «ΥΦΑΝΤΗΣ ΑΒΕΕ», Σενέκα 4, Κηφισιά.
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε από την επιχείρηση την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της ανωτέρω παρτίδας του εν λόγω προϊόντος, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν (φωτογραφία κάτωθι) να μην το καταναλώσου

ΕΝΦΙΑ: Την Πέμπτη η ... λυπητερή

Το αργότερο έως την Πέμπτη αναμένεται να έχουν αναρτηθεί από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων στην προσωπική σελίδα του κάθε φορολογουμένου τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ ...

Δήλωση Μανώλη Κ.Κεφαλογιάννη: Επικίνδυνη η πολιτική ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων



http://static1.trikalanews.gr/assets/media/PICTURES/2012/gr02/41863.jpgΌταν οι ιδεοληψίες γίνονται πολιτική. Ελάχιστες φορές προκαλούν γέλιο. Δυστυχώς, τις περισσότερες φορές  οδηγούν σε τραγωδίες. Ειδικότερα, αν οι ιδεοληπτικές πολιτικές εφαρμόζονται σε ευαίσθητα θέματα εξωτερικής πολιτικής.
Την ώρα που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε σχετική ερώτηση που κατέθεσα, εκφράζει την βαθιά ανησυχία της για την κατάσταση στα Σκόπια και τη μη συμμόρφωση της κυβέρνησης των Σκοπίων, με τις Δημοκρατικές Αξίες της Ευρώπης, ο υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Τσίπρα, οφείλει άμεσα να ξεκαθαρίσει:
Συνεχίζει να υπηρετεί την ενιαία θέση της χώρας στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων;
Όλες οι υπόλοιπες ενέργειές του, όπως να ζητά από τα κόμματα ποια είναι η θέση τους για την ονομασία είναι όχι μόνο γραφικές, είναι άκρως επικίνδυνες.
Ας το καταλάβουν, επιτέλους, στην κυβέρνηση. Η εξωτερική πολιτική της χώρας  δεν είναι υπόθεση εσωκομματικών αναζητήσεων στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.
Αν πιστεύουν ότι απαιτείται άλλη πολιτική ας ζητήσει ο κ Τσίπρας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη Σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ



http://static.larissanet.gr/wp-content/uploads/2015/01/201501151112572336.jpgΑπό το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τα σημερινά στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών για τις φορολογικές οφειλές των ιδιωτών προς το Δημόσιο, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: 

«Οι φορολογικές οφειλές των ιδιωτών προς το Δημόσιο, μόνο το μήνα  Σεπτέμβριο, αυξήθηκαν κατά 1,5 δις ευρώ! Και αυτό μόλις λίγο πριν έρθουν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, της εισφοράς αλληλεγγύης, του φόρου πολυτελούς διαβίωσης και των λοιπών φόρων και προκαταβολών που επέβαλε η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου.
Τα λαϊκά στρώματα δεν αντέχουν άλλο!».

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ



http://static.larissanet.gr/wp-content/uploads/2015/01/201501151112572336.jpgΑπό το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει ΦΠΑ στην Παιδεία, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: 

 «Αφού προεκλογικά η κυβέρνηση μοίραζε ψεύτικες υποσχέσεις για να υφαρπάξει την ψήφο του Ελληνικού λαού, σήμερα οριστικοποίησε την απόφασή της για το ΦΠΑ στην Παιδεία.
Επιβάλει, για πρώτη φορά, ένα φόρο που -όπως αποκαλύπτει ο Π. Μοσκοβισί- είναι δικής της έμπνευσης.
Ένα φόρο που -όπως είπε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας- είναι λάθος.
Ένα φόρο που θα πλήξει σοβαρά τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, θα φέρει επιπλέον ανεργία και θα έχει σοβαρές συνέπειες στην ιδιωτική, αλλά και τη δημόσια εκπαίδευση.
Αυτός είναι τελικά ο στόχος της “Αριστεράς του Τίποτα”.
Η εξίσωση προς τα κάτω».

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. Θ. ΦΟΡΤΣΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ



http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20141031/low/newego_LARGE_t_1101_54417029.JPGΟ Υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, Καθηγητής Θεόδωρος Φορτσάκης, για το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Κίνδυνο κατάρρευσης αντιμετωπίζει το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, καθώς δεν έχει διασφαλιστεί ακόμη η εύρεση των αναγκαίων κονδυλίων για τη συνέχιση της απασχόλησης της συντριπτικής πλειοψηφίας των μελών του διοικητικού προσωπικού του. Πρόκειται για περίπου 180 άτομα που μέχρι σήμερα αμείβονται μέσω ΕΣΠΑ. Καλούμε τη Διοικούσα Επιτροπή του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και το Υπουργείο Παιδείας να προβούν αμέσως σε σχετικές ενέργειες, ώστε να μη θιγούν οι 30.000 περίπου φοιτητές του Ιδρύματος».