Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Από το Ξυλόκαστρο ο νέος Πρόεδρος του ΣτΕ Νικόλαος Σακελαρίου

sakelariouΝέος Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας αναλαμβάνει ο εκ Ξυλοκάστρου Νικόλαος Σακελαρίου  αρχαιότερος των αντιπροέδρων του Δικαστηρίου. μετά συμεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα όπου πληρώθηκαν οι θέσεις του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, της Προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, των Αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου, των Αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας, των Αντιπροέδρων του Ελεγκτικού Συνεδρίου, της Γενικής Επιτρόπου της Επικρατείας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων, των Ελλήνων Δικαστών στο Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Ο νέος  Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Σακελαρίου είναι ο δεύτερος Νομικός από τη Δυτική Κορινθία που καταλαμβάνε το ύπατο αυτό αξίωμα , καθώς  λίγα χρόνια πριν Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας ήταν ο κ. Χρήστος Γεραρής από το Δερβένι.
 Ο νέος Πρόεδρος του ΣτΕ κ. Νικόλαος Σακελαρίου γεννήθηκε το 1951 στο Ξυλόκαστρο είναι
έγγαμος Σπουδές : πτυχίο Νομικής Πανεπιστημίου Αθηνών πτυχίο Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικών Επιστημών Πανεπιστημίου Αθηνών Ξένες γλώσσες : Γαλλικά Κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο του Πανεπιστημίου Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών των Παρισίων. Διορίστηκε: 1) Εισηγητής του Συμβουλίου της Επικρατείας στις 25.4.77 Προαγωγές: 1) στο βαθμό του Πρωτοδίκη στις 17.5.79 2) στο βαθμό του Παρέδρου του Σ.τ.Ε. από 9.8.82 3) στο βαθμό του Συμβούλου του Σ.τ.Ε. από 6.9.93
 Ο κ. Σακελλαρίου εκτελούσε προσωρινά καθήκοντα προέδρου μετά την αποχώρηση του Σωτήρη Ρίζου, ο οποίος έχει ήδη αναλάβει καθήκοντα επικεφαλής στη νομική υπηρεσία της Προεδρίας της Δημοκρατίας.
Συγκεκριμένα, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε οι θέσεις να πληρωθούν ως εξής:
Πρόεδρος Συμβουλίου της Επικρατείας:
Νικόλαος Σακελλαρίου
Πρόεδρος Ελεγκτικού Συνεδρίου:
Ανδρονίκη Θεοτοκάτου
Αντιπρόεδροι Αρείου Πάγου:
Ιωάννης Γιαννακόπουλος
Ευφημία Λαμπροπούλου
Ασπασία Καρέλλου
Γεράσιμος Φουρλάνος
Ειρήνη Κιουρκτσόγλου – Πετρουλάκη
Δήμητρα Μπουρνάκα
Αντιπρόεδροι Συμβουλίου της Επικρατείας:
Χρήστος Ράμμος
Νικόλαος Μαρκουλάκης
Μαρία Καραμανώφ
Αικατερίνη Σακελλαροπούλου
Ιωάννης Γράβαρης
Αντιπρόεδροι Ελεγκτικού Συνεδρίου:
Γεωργία Μαραγκού
Αγγελική Μαυρουδή
Γενική Επίτροπος της Επικρατείας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων:
Ευτυχία Φουντουλάκη
Έλληνες Δικαστές στο Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης:
Δημήτριος Γρατσίας
Κωνσταντίνος Ηλιόπουλος

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Οι πρόεδροι ΝΟΔΕ που έχουν υπογράψει για κάποιον από τους τέσσερις υποψηφίους προέδρους, να μην είναι πρόεδροι των Νομαρχιακών Εφορευτικών Επιτροπών.



Συνεδρίασε σήμερα, Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) και αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

·         Τον αριθμό των εκλογικών κέντρων του εξωτερικού.
·         Το περιεχόμενο της αίτησης συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία.
·         Οι πρόεδροι ΝΟΔΕ που έχουν υπογράψει για κάποιον από τους τέσσερις υποψηφίους προέδρους, να μην είναι πρόεδροι των Νομαρχιακών Εφορευτικών Επιτροπών.

Επίσης, τα μέλη της ΚΕΦΕ ενημερώθηκαν για την όλη διαδικασία επιλογής της εταιρίας - που έγινε σύμφωνα με τη γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου – διαδικασία της οποίας οι τεχνικές προδιαγραφές είχαν συμφωνηθεί και από τους οκτώ τεχνικούς συμβούλους – εκπροσώπους των τεσσάρων υποψηφίων.

Μόντι: Αγνοώντας το ελληνικό δημοψήφισμα παραβιάσαμε τη δημοκρατία


Μόντι:
Αγνοώντας το ελληνικό
δημοψήφισμα παραβιάσαμε τη
δημοκρατίαΑγνοώντας το ηχηρό όχι του πρόσφατου ελληνικού δημοψηφίσματος, η Ευρώπη παραβίασε τη δημοκρατία, δήλωσε ο πρώην Πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Μόντι. Στην εκδήλωση «Επανάκτηση της δημόσιας εμπιστοσύνης στην Ευρώπη» που διοργανώθηκε αυτή την εβδομάδα στις Βρυξέλλες από think-tank Friends of Europe, η πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Ζωή Κωνσταντοπούλου, επέκρινε έντονα τα θεσμικά όργανα της ΕΕ 

EurActiv.gr

Εν Τούτω Νίκα

http://www.airetos.gr

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι των Δήμων από την Κοινωνία της πληροφορίας

Παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις μας και στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της «Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε.» αλλά και στο αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης καμία ...

Ο Μεϊμαράκης σκόραρε με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας στη Μαδρίτη

Με σημαντικά οφέλη για τη χώρα μας στις βαλίτσες της, επέστρεψε το απόγευμα της Παρασκευής από την ισπανική πρωτεύουσα η ελληνική αποστολή με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος πραγματοποίησε ηγετική εμφάνιση και επέτυχε σημαντικούς στόχους.

Η αποξένωση της ΝΔ από την υπόλοιπη ευρωπαϊκή Κεντροδεξιά, η οποία είχε παρατηρηθεί τον τελευταίο χρόνο, μετά την ήττα στις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τους ατυχείς χειρισμούς που ακολούθησαν, ανήκει πλέον στο παρελθόν. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατόρθωσε να κλείσει το μέτωπο αυτό, ενώ οι επαφές του σε κορυφαίο επίπεδο με την Ανγκελα Μέρκελ, τονΖαν-Κλοντ Γιούνκερ και τον Νικολά Σαρκοζί, η ομιλία του για το Μεταναστευτικό και η διόρθωση στο ψήφισμα κατά της Ελλάδας, δείχνουν ότι η Νέα Δημοκρατία επέστρεψε δυναμικά στο πολιτικό προσκήνιο.

> Περισσότερα... 


newshot.gr

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠ ΤΟΜΕΑ ΥΠΟΔ, ΜΕΤΑΦ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΤΗΣ ΝΔ κ Λ ΑΥΓΕΝΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠ ΤΟΜΕΑ ΑΓΡ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ κας Φ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ



http://www.agronews.gr/files/1/stigmiotupa/ileia-plimmires2.jpgΟ Βουλευτής Ηρακλείου - Υπεύθυνος του Τομέα Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης και η Βουλευτής Σερρών - Υπεύθυνη του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Φωτεινή Αραμπατζή, αναφορικά με τις καταστροφές που υπέστησαν οι Νομοί Αχαΐας και Ηλείας από τις πρόσφατες πλημμύρες, έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:

Η ΕΝΤΑΞΗ ΕΝΟΣ ΧΩΡΟΥ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΑ ΣΥΜΦΡΑΖΟΜΕΝΑ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΒΛΑΣΙΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ «ΑΓΙΟΥ ΒΛΑΣΙΟΥ»

 http://mw2.google.com/mw-panoramio/photos/medium/2196750.jpg
Γράφει ο Γρηγόρης Κλαδούχος
Μία αναπτυξιακή στρατηγική πρέπει να έχει ως αφετηρία την κληρονομιά και την ταυτότητά μας, εντοπισμό στόχων στην πόλη, την παραλία και την ενδοχώρα όπου εκεί θα προσανατολίσουμε καινοτόμες αλλαγές και θα συγκεντρώσουμε επενδύσεις.
     Εδώ και χρόνια η παραλία υποβαθμίζεται, μετατρέπεται σε ομοιογενή και αόριστο τόπο. Μάλλον έχει απολέσει τα χαρακτηριστικά τόπου. Αναγνωρίζεται πλέον ως μία ζώνη που νοηματοδοτείται ως καταναλωτικός χώρος με διάσταση μόνο  μιας ομοιότροπης ψυχαγωγίας. Χωρίς σταθερά αναγνωρίσιμα Ξυλοκαστρινά ταυτοτικά στοιχεία.
 Εμφάνιση 13102015663.jpgΕμφάνιση 13102015664.jpg

Ο ΟΛΑΝΤ ΕΝΑΜΙΣΥ ΧΡΟΝΟ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!

Μεγάλες παράτες από την χρεωκοπημένη Ελλάδα και πλήθος ελεύθερων σκοπευτών για να προστατεύσουν τον επίσημο σύμμαχο της χώρας μας!
Η Γαλλία με εξωτερικό χρέος 87% του ΑΕΠ, δηλαδή με κατά κεφαλήν εξωτερικό χρέος οι Γάλλοι στα 66.508 ευρώ, θα γίνει ο μεγάλος επενδυτής της Ελλάδας…
Σίγουρα ο πρόεδρος Ολάντ δεν έρχεται στην πτωχευμένη χώρα για να την βοηθήσει αλλά όπως κάθε φορά που η χώρα ήταν σε δύσκολη θέση η Γαλλία ήταν αυτή που ερχόταν με τους συγκεκριμένης ποιότητας υπηκόους της για να μας …βοηθήσει….

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ Η ΘΕΟΜΗΝΙΑ



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τις καταστροφές που προκάλεσε η θεομηνία και τις αλληλοκατηγορίες στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: 

«Οι καταστροφές που προκάλεσε η θεομηνία ανέδειξαν άλλη μια φορά την ανευθυνότητα ΣΥΡΙΖΑ. Χθες το βράδυ, η περιφερειάρχης Αττικής κα Δούρου δήλωνε ότι αποκλειστικά υπεύθυνο είναι το Υπουργείο Υποδομών και Δικτύων και ο κ. Σπίρτζης.
Σήμερα, με κοινή δήλωσή τους, ισχυρίζονται ότι οι σχέσεις τους είναι άριστες.
Αυτό δεν αφορά κανέναν.
Πέρα, όμως, από το γαϊτανάκι των ευθυνών υπάρχει το ερώτημα, τι κάνουν για να προστατέψουν, αλλά και να ανακουφίσουν, τον κόσμο που πλήττεται;
Η Νέα Δημοκρατία ζητά την άμεση στήριξη των πληγέντων»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τα όσα είπε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: 


«Ο κ. Τσίπρας παίζει και πάλι με τη φωτιά.
Με όσα λέει δημιουργεί σύγχυση, αβεβαιότητα, ανησυχία.
Μιλά για “παρεμβάσεις ενάντια στην προοπτική επιτυχίας του ελληνικού προγράμματος”, που “στόχο έχουν τη διαίρεση της Ευρώπης”.
Μιλά για κινδύνους που ξεκινούν από την αποτυχία του ελληνικού προγράμματος και φτάνουν στη διαίρεση της Ευρώπης.
Με όσα υπαινίσσεται δείχνει πως κάτι σοβαρό συμβαίνει και κάτι προετοιμάζει.
Οφείλει να δώσει άμεσα καθαρές και υπεύθυνες εξηγήσεις.
Η χώρα δεν αντέχει άλλο πείραμα Τσίπρα».

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ΣΤΟΝ ΓΑΛΛΟ ΠΡΟΕΔΡΟ FRANCOIS HOLLANDE



O Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης για το πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα στη Γαλλία, απέστειλε σήμερα συλλυπητήρια επιστολή στον Γάλλο Πρόεδρο Francois Hollande. Εκφράζει εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, τη βαθιά του θλίψη και την αμέριστη συμπαράστασή του στις οικογένειες των θυμάτων.

Τροχαίο δυστύχημα με τουλάχιστον 40 νεκρούς στη Γαλλία


Θρηνεί η Γαλλία για το πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στις 7.30 (τοπική ώρα) το πρωί της Παρασκευής 23 Οκτωβρίου στην πόλη Puisseguin στη νοτιοδυτική Γαλλία.
Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το BBC, ένα διώροφο λεωφορείο συγκρούστηκε με φορτηγό, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο τουλάχιστον 43 άνθρωποι, ανάμεσά τους και ένα παιδί ηλικίας μόλις 3 ετών. Και τα δυο οχήματα τυλίχθηκαν στις φλόγες αμέσως μετά τη σφοδρή σύγκρουση, ενώ στο σημείο βρίσκονται περισσότεροι από 60 πυροσβέστες.
Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες ο οδηγός του φορτηγού έχασε τον έλεγχο.
Στο λεωφορείο επέβαιναν συνταξιούχοι που ήταν μέλη ενός κλαμπ ηλικιωμένων, που πραγματοποιούσαν ημερήσια εκδρομή στην περιοχή, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM, αξιωματούχος της περιοχής. Από το τραγικό δυστύχημα διασώθηκαν μόνο 5 άνθρωποι. Οι ηλικιωμένοι συνταξιούχοι φέρεται να εγκλωβίστηκαν μέσα στο φλεγόμενο λεωφορείο και να κάηκαν ζωντανοί.
Όπως ανέφερε πηγή του υπουργείου εσωτερικών της Γαλλίας, όλα τα θύματα ήταν υπήκοοι Γαλλίας.
Στο τραγικό συμβάν αναφέρθηκε και ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ από το Μέγαρο Μαξιμού, "Η χαρά μου θα ήταν μεγαλύτερη αν δεν υπήρχε αυτό το τραγικό δυστύχημα στην Γαλλία. Είμαστε βαθιά θλιμμένοι γι' αυτό που συνέβη"