Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Η 8η αγωνιστική στη Super league . 8Χ8 ο Ολυμπιακός καί το "μάδημα" του τριφυλιού"

Ο Ολυμπιακός πέρασε αλώβητος από το Περιστέρι για το 8Χ8

Τα αποτελέσματα:
Καλλονή-Λεβαδειακός 0-0
Παναιτωλικός - Πλατανιάς 1-2
ΑΕΚ - Ηρακλής 5-1
Ατρόμητος - Ολυμπιακός 1-2
Πανθρακικός - Ξάνθη 0-0
ΠΑΣ Γιάννινα - Αστέρας Τρίπολης 1-2
Πανιώνιος - Βέροια 0-1
ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 3-1

Βαθμολογία
(σε 8 αγώνες)
1. Ολυμπιακός 24
2. Παναθηναϊκός 18
3. ΑΕΚ 16
4. ΠΑΟΚ 14
5. Πανιώνιος 13
6. Αστέρας Τρίπολης 12
7. Λεβαδειακός 11
8. Βέροια 11
9. Ατρόμητος 9
10. ΠΑΣ Γιάννινα 8
11. Παναιτωλικός 8
12. Πλατανιάς 8
13. Ξάνθη 8
14. Ηρακλής 7
15. Καλλονή 6
16. Πανθρακικός 3

Ο ΠΑΟΚ είχε… αρετή και τόλμη "μάδησε" τον Παναθηναϊκό στο πρώτο ημίχρονο και τον τελείωσε!

Δίκαιη νίκη του ΠΑΟΚ, άδικο πέναλτι Αρετόπουλου, άφαντος ΠΑΟ ως το 70'















 Μέσα σε ένα τέταρτο, το πρώτο φετινό ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό, πέρασε στην ιστορία! Οι Θεσσαλονικείς θριάμβευσαν στην Τούμπα με 3-1 και μείωσε τη μεταξύ τους διαφορά στους τέσσερις βαθμούς, κόβοντας παράλληλα το δρόμο των «πρασίνων» προς την κορυφή εκεί που ξέφυγε ο Ολυμπιακός με +6.
 Το πρώτο ημίχρονο μπορεί να φέρει δύο τίτλους. Είτε “Οργια ΠΑΟΚ” είτε “Διασυρμός Παναθηναϊκού”. Βάλτε τους δύο σε έναν για να αποκτήσετε μια πρώτη εικόνα...
Τα πρώτα 15 λεπτά στην “καυτή” Τούμπα δεν μαρτυρούσαν τη συνέχεια της αναμέτρησης καθότι το παιχνίδι ήταν αναγνωριστικό. Από τότε κι έπειτα άρχισε να ανεβαίνει ο “Δικέφαλος Αετός” παρέα με αρχικά με τον Ροντρίγκες, αλλά όχι μόνο αυτόν!
Στο 26' ο Ταυλαρίδης ανέτρεψε τον άσο από το Πράσινο Ακρωτήρι κι ο Αρετόπουλος έδειξε την άσπρη βούλα. Ωστόσο, όπως φάνηκε το μαρκάρισμα ήταν εκτός περιοχής. Δύο λεπτά αργότερα Μπερμπάτοφ εκτέλεσε το πέναλτι και νίκησε τον Στιλ κάνοντας το 1-0!
Αμεσως μετά, ο Βούλγαρος σκόρερ του “Δικέφαλου” διαμαρτυρήθηκε πως πονάει στον προσαγωγό και εκνευρισμένος από την εξέλιξη αυτή έφυγε από το ματς στο 30', καθώς έγινε αλλαγή από τον Πέλκα. Αύριο θα υπάρχουν νεότερα για τη σοβαρότητα του τραυματισμού του.
Ενα λεπτό μετά την αντικατάσταση του Μπερμπάτοφ έγινε το 2-0, έπειτα από την εξαιρετική συνεργασία των Πέλκα, Ζάιρο, Ροντρίγκες. Ο τελευταίος έκανε το σουτ, ο Στιλ απέκρουσε ασταθώς και στην επαναφορά ο άσος από το Πράσινο Ακρωτήρι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα!
Και αν το πέναλτι ήταν εκτός περιοχής ο ΠΑΟΚ ήταν εντός αγώνα για τα καλά και αδιαμφισβήτητα καλύτερος του ανήμπορου Παναθηναϊκού. Οι Θεσσαλονικείς πήγαν στα αποδυτήρια με το 3-0 υπέρ του. Στο 42' ο Πέλκας εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μιγκέλ Βίτορ πρόλαβε τους Τελάντερ και Στιλ, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα!
Στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ δεν ήταν τόσο χειμαρρώδης, όσο στο πρώτο και ο Παναθηναϊκός μπορούσε και έβγαινε στις αντεπιθέσεις εκμεταλλευόμενος τα λάθη της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, το “τριφύλλι” δεν μπορούσε να απειλήσει...
Μάλιστα, πιο γρήγορα έφτασε κοντά στο γκολ πάλι ο “Δικέφαλος Αετός”! Στο 56' σε σέντρα του Ροντρίγκες, έπιασε τη δύσκολη κεφαλιά ο Μακ και με τα ακροδάχτυλα έδιωξε δύσκολα ο Στιλ.
Στο 73' και έπειτα από καλές αμυντικές ενέργειες του ΠΑΟΚ, το “τριφύλλι” κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Μαρινάκη από τον Λέοβατς. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ένα λεπτό αργότερα ο Καρέλης και έκανε το 3-1.
Μετά το γκολ του Παναθηναϊκού οι δύο ομάδες και κυρίως οι Θεσσαλονίκεις ανέβασαν για λίγα λεπτά ρυθμό προσπαθώντας αμφότερες να ξαναφτάσουν στο γκολ... Ωστόσο, από το 80' και μετά φάνηκε ξεκάθαρα ότι ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να διαχειριστεί όσο καλύτερα γίνεται το υπέρ του σκορ και να “κλειδώσει” τη νίκη.
Ο Γλύκος, στο πρώτο του ντέρμπι στη μετά – Ολσεν περίοδο απειλήθηκε σε μια – δυο όχι ιδιαίτερα ουσιαστικές φάσεις ως το τέλος του ματς, με εξαίρεση εννοείται το πέναλτι του Καρέλη, όταν και έπεσε από την άλλη πλευρά.
ΠΑΟΚ: Γλύκος,Τζαβέλλας, Κόστα, Βίτορ, Λέοβατς, Ροντρίγκες, Τζιόλης, Σάμπο (71' Χαρίσης), Ζάιρο (82' Αθανασιάδης), Μακ, Μπερμπάτοφ (30' Πέλκας)
Παναθηναϊκός: Στιλ, Τελάντερ, Ταυλαρίδης, Νάνο, Μαρινάκης, Κουτρουμπής (61' Κλωναρίδης), Ζέκα, Ατζαγκούν, Αμπεντ (83' Πέτριτς), Καρέλης (83' Λαγός), Μπεργκ

ΠΑΟΚ (Ιγκόρ Τούντορ): Γλύκος, Τζαβέλλας, Κόστα, Βίτορ, Ροντρίγκες, Σάμπο (71' Χαρίσης), Τζιόλης, Λέοβατς, Ζάιρο (83' Αθανασιάδης), Μακ, Μπερμπάτοφ (30' λ.τ. Πέλκας).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Στιλ, Τελάντερ, Ταυλαρίδης, Νάνο, Μαρινάκης, Κουτρουμπής (61' Κλωναρίδης), Ζέκα, Αμπέντ (83' Πέτριτς), Ατζαγκούν, Καρέλης (83' Λαγός), Μπεργκ.


"Ξέρανε" τον Πανιώνιο η Βέροια! Διπλό στις καθυστερήσεις


`Ξέρανε` τον Πανιώνιο η Βέροια! Διπλό στις καθυστερήσειςΗ Βέροια συνέχισε την εκπληκτική εκτός έδρας πορεία της στο φετινό πρωτάθλημα, καθώς πέρασε και από τη Ν. Σμύρνη, επικρατώντας του Πανιωνίου με 1-0, χάρη στο γκολ του Ναζλίδη στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης. Η ομάδα της Ημαθίας παρέμεινε για ακόμα ένα εκτός έδρας παιχνίδι αήττητη, με τον Πανιώνιο να γνωρίζει την πρώτη του εντός έδρας ήττα.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μ. Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Οικονόμου, Χατζηισαίας, Βλάχος, Τασουλής, Σιώπης, Κόρμπος, Μπακασέτας (79' Χαλκιαδάκης), Μπουμάλ, Καραμάνος (67' Βιγιάλμπα), Ανσαριφάρντ
ΒΕΡΟΙΑ (Γ. Γεωργιάδης): Λόπες, Αραγονές, Γιαννούλη, Πούγγουρα, Έτζενγκέλε, Ιμπραΐμ, Βεργώνης (45'+1' Μαραγκός), Νέτο (87' Μαγιέφσκι), Αμπντούν (59' Γιουσούφ), Ναζλίδης, Κόλα

Αστέρας... και στα Γιάννενα με ανατροπή!

Αστέρας... και στα Γιάννενα με ανατροπή! O Aστέρας δεν έφυγε απλά... αλώβητος από τα Γιάννενα! Νίκησε με ανατροπή και ας είχε βρεθεί πίσω στο σκορ από το τρίτο λεπτό της αναμέτρησης. Οι Αρκάδες επικράτησαν του ΠΑΣ 2-1.
Οι Γιαννιώτες έκαναν το 1-0 στο 3', έπειτα από τραγικό λάθος του Μπαντή που ήταν πολύ καλός στον αγώνα γενικότερα. Τότε όμως, σε γέμισμα στην πλάτη της άμυνας έκανε έξοδο και δοκίμασε να διώξει με το κεφάλι προ του Μανιά. Η εκτίμησή του ήταν λανθασμένη όταν γκέλαρε η μπάλα και πέρασε πέρασε από πάνω του με αποτέλεσμα ο φορ των γηπεδούχων να σκοράρει χωρίς πρόβλημα...
Δοκίμασε να απαντήσει στο 12' ο Αστέρας με δυνατή κεφαλιά του Ιγκλέσιας έπειτα από κόρνερ. Ομως, έδιωξε ο Βελλίδης... Τελικά, οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 37' με πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Γιάννου.
Ο Μπαντής ήταν καίριος για τους φιλοξενούμενους στο β' ημίχρονο και έτσι αφού προφύλαξαν την εστία τους αρχικά, έπειτα πέτυχαν και το γκολ της νίκης στο 81'.Οταν σέντρα πέρασε κάτω από τα πόδια του Στρούνα, η μπάλα στρώθηκε στον Γιάννου που δεν δυσκολεύτηκε να τη στείλει στα δίχτυα για το 1-2!

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Μιχαήλ (72' Σκόνδρας), Μανιάς, Κοζορώνης (84' Φερφελής), Τσουκαλάς, Τζημόπουλος, Ακόστα, Ίλιτς (75' Σαπαλίδης), Στρούνα, Τσάβες, Ναδάλες
Αστέρας Τρίπολη: Μπαντής, Λούι, Παντελιάδης, Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Ιγκλέσιας, Κουρμπέλης, Δημούτσος (55' Φερνάντες), Μπερτόλιο (46' Λανθαρότε), Παπαδόπουλος, Γιάννου (85'Αλόκο).

"Η Ελλάδα μπορεί να ζήσει χωρίς δανεικά αλλά όχι χωρίς ιδανικά"! Ομιλία καταπέλτης από τον Ζιαζιά

Image
 “Η Ελλάδα μπoρεί να ζήσει χωρίς δανεικα. Δεν μπορεί να ζεί χωρίς ιδανικά. Ας ξανά δώσουμε στα παιδία μας την πίστη στον Θεό , την φιλοπατρία , την τεκμηριομένη πεποίθηση για την διαχρονική πορεία του ελληνισμου και θα δούμε την νέα γενία να δημιουργει και να αναδημιουργεί μια καινούργια Ελλάδα.Μια Ελλαδα δημοκρατική ,μαχητική , ταγμένη να πρωτοπορεί πολιτιστικά και οικονομικά. Είμαι αισιόδοξος γιατι ειμαι Έλληνας”.

Τα λόγια ανήκουν στον Στρατηγό Κωνσταντίνο Ζιαζιά ,πρώην Α/ΓΕΣ. Αξιωματικός που τίμησε τα γαλόνια του αποφασίζοντας να μην τα διαπραγματευθεί ούτε στιγμή με αντάλλαγμα την παραμονή στην καρέκλα. Αρχηγός που δεν λειτούργησε ούτε δευτερόλεπτο “παρακρατικά” ακόμη κι όταν τον “χτυπούσαν”. Και δημόσιο πρόσωπο που δεν δίστασε ποτέ να πει την άποψή του, είτε φορώντας τη στολή του ,είτε χωρίς αυτή.

Πέντε συλλήψεις για τις εκρήξεις στην Καλαμάτα και το Μυστρά

Εικόνα από apela
Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκονται από το απόγευμα πέντε άνθρωποι, που φέρονται ότι τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό τα ξημερώματα της Παρασκευής στην Καλαμάτα και στη συνέχεια στο Μυστρά.
Αρχικά στην Ασφάλεια Καλαμάτας προσήχθησαν πέντε άνθρωποι (ένας 52χρονος από την Καλαμάτα και τέσσερις από τη Δράμα), οι οποίοι όπως προκύπτει έχουν εμπλοκή στην υπόθεση με τον εκρηκτικό μηχανισμό έξω από την τράπεζα της Ελλάδος στο κέντρο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, που  εξερράγη στις 4 τα ξημερωματα και προκάλεσε υλικές ζημιές αλλά και σε όσα ακολούθησαν στο άγαλμα του Παλαιολόγου στο Μυστρά όπου προκλήθηκε έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού με συνέπεια την πρόκληση υλικών ζημιών στο άγαλμα.
 Τελικά οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις για τους πέντε ανθρώπους, οι οποίοι κρατούνται στην Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας. Στην αποκάλυψη των φερόμενων ως δραστών συνέβαλαν στοιχεία, που έφθασαν και από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Λακωνίας, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.
Όσον αφορά τον 52χρονο, οι πληροφορίες αναφέρουν οτι δεν έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αρχές ενώ ακόμα εξετάζεται απο τη μία τι έκαναν στην Πελοπόννησο οι τέσσερις Δραμινοί και από την άλλη πως ερμηνεύονται οι υπογραφές με το Δελφικό "Ε", που "άφησαν" και στα δύο σημεία των εκρήξεων.
Πηγή:  eleftheriaonline  
Φωτο: apela.gr

Έμειναν στον άσσο Ολυμπιακός και Αστέρας

Lzzah5mt
Σε έναν πολύ κακό από ποιότητας αγώνα, λόγω και του δυνατού αέρα που δυσκόλευε τις προσπάθειες των παικτών, ο Αστέρας  Δερβενίου ήρθε ισόπαλος στον Άσσο με τον τοπικό Ολυμπιακό με σκορ 1 – 1, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α΄κατηγορίας Κορινθίας.
Amzb5x8v
Ο αγώνας δεν είχε πολλές φάσεις και θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα, αλλά θα μείνει η ελπιδοφόρα εμφάνιση του νεαρού τερματοφύλακα Στεφάνι, που κλήθηκε να καλύψει το κενό του τραυματία Ρουμελιώτη.
Ο Αστέρας ξεκίνησε τον αγώνα με κόντρα τον αέρα και με προσοχή στον αμυντικό τομέα, μιας και οι παίκτες του Ολυμπιακού πίεσαν πολύ από την αρχή. 
Έτσι στο 6' ο Δήμας του Ολυμπιακού, ύστερα από κάθετη πάσα του Παπαδόπουλου, βγήκε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα Στεφάνι, ο οποίος και απέκρουσε σε κόρνερ το πλασέ του. 

Δημοσκόπηση: Μεγάλο Προβάδισμα Μεϊμαράκη

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα Μεϊμαράκη για την ηγεσία της ΝΔ
Δύο νέες δημοσκοπήσεις έρχοναι στο φως της δημοσιότητας για την κούρσα της διαδοχής στη Νέα Δημοκρατία.
Η πρώτη δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ωστόσο φαίνεται πως όλα θα κριθούν την δεύτερη Κυριακή, όπου αντίπαλός του σύμφωνα με την εταιρεία Alco για το «Πρώτο Θέμα» θα είναι ο Απόστολος Τζιτζικώστας.
Συγκεκριμένα, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης συγκεντρώνει 41,7% και ο Απόστολος Τζιτζικώστας 30,7% ακολουθούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 16% και ο Άδωνις Γεωργιάδης με 7,4%
Ωστόσο, ο Απόστολος Τζιτζικώστας δείχνει σύμφωνα με την μέτρηση περισσότερες επιρροές σε ψηφοφόρους εκτός ΝΔ ή σε «γαλάζιους» ψηφοφόρους που τελευταία απομακρύνθηκαν από το κόμμα, σε αντίθεση με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη που τον στηρίζει σε μεγάλο βαθμό η κομματική βάση της ΝΔ.
Συγκεκριμένα σε όσους ψήφισαν ΝΔ στις τελευταίες εκλογές ο κ. Μεϊμαράκης συγκεντρώνει 47% και ο Απόστολος Τζιτζικώστας 24,4%.

Επισης σε δεύτερη δημοσκόπηση, ο  Βαγγέλης Μεϊμαράκης προηγείται στην κούρσα για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρείας Interview που παρουσίασε η Βεργίνα Τηλεόραση.
Στην ερώτηση για την πρόθεση ψήφου ο κ. Μεϊμαράκης συγκεντρώνει ποσοστό 53%, ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 17%, ο Απόστολος Τζιτζικώστας με 13,5% και ο Άδωνις Γεωργιάδης με 10,5%.

Αρχίζει η αποκατάσταση των παλαιών ΧΑΔΑ της Πελοποννήσου

Αρχίζει η αποκατάσταση των παλαιών ΧΑΔΑ της Πελοποννήσου Σε λίγες ημέρες ξεκινά η αποκατάσταση των παλαιών 76 χώρων ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων της Πελοποννήσου, αφού υπογράφηκε η σύμβαση του έργου μεταξύ του περιφερειάρχη Πελοποννήσου και της αναδόχου εταιρείας.

Ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης κατά την υπογραφή της σύμβασης είπε ότι "το έργο της αποκατάστασης των ΧΑΔΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι μαζί με το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων τα μεγαλύτερα και πιο σημαντικά έργα που υπηρετούν τον στρατηγικό μας στόχο να μετατρέψουμε την Περιφέρειά μας σε ευρωπαϊκή περιφέρεια- πρότυπο της αειφορίας".Ο κ. Τατούλης επισήμανε ότι με την υπογραφή της σύμβασης "κάνουμε ένα πολύ σημαντικό βήμα για την αποτροπή των προστίμων που έχουν επιβληθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αγγίζουν τα δέκα εκατομμύρια ευρώ".

Ο Απόλλων εκοψε τη φόρα στην ΑΕΛ

Μισό... «στοπ» του Απόλλωνα στη Λάρισα
Την πρώτη της απώλεια βαθμών στο πρωτάθλημα είχε η Λάρισα που είδε το νικηφόρο σερί της να σταματά στη Ριζούπολη. Η ΑΕΛ απέσπασε ισοπαλία 0-0 από τον Απόλλωνα και συνεχίζει να είναι μόνη πρώτη στη Football League και στο +2 από τη δεύτερη θέση και τα Τρίκαλα.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Αλέκος Βοσνιάδης): Ταϊρης, Πάνος, Βαλεριάνος, Γκότοβος, Δεληζήσης, Φατιόν, Λαγός85' Συμελίδης), Παρπέξ, Αλμπάνης (78' Κρητικός), Κονέ, Τζιώρας.
ΑΕΛ (Ράστκο Ντόστανιτς): Καβουσάκης, Νικολακάκης, Γιοβάνοβιτς, Βέρτζος, Κοντοχρήστος, Μπανούσης, Αναστασόπουλος, Ουρτάδο (25' λ. τρ. Πάτο), Ναγιάρ, Μπουντόπουλος (87' Χοτζάλι), Μπόγιοβιτς (70' Μαρουκάκης).

Θρύλος 8Χ8 πέρασε και από το Περιστέρι

Μποτία 4Χ4, Θρύλος 8Χ8 
Το καλύτερο ξεκίνημα της ιστορίας του σε επαγγελματικό πρωτάθλημα πραγματοποιεί ο Ολυμπιακός. Με τη νίκη τους στο Περιστέρι επί του Ατρόμητου με 2-1 οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν τις 8 σε ισάριθμες αγωνιστικές στη Super league, κάτι που δεν έχουν πετύχει ποτέ στο παρελθόν.

Πρωταγωνιστής του παιχνιδιού ήταν ο Αλμπέρτο Μποτία, ο οποίος με ισάριθμες κεφαλιές στο 59΄ και 63΄ χάρισε τη νίκη στην ομάδα του. Το γκολ των «κυανόλευκων» πέτυχε στο 75΄ ο Μίλος Στόιτσεφ.
Μετά από το 2012 (1-0 με τον Φουστέρ) ο Ολυμπιακός επιστρέφει στις νίκες εναντίον του Ατρόμητου στο Περιστέρι, καθώς πέρυσι και πρόπερσι δεν κατάφερε να φύγει με το «τρίποντο» (0-0 και 0-1), ενώ για τους γηπεδούχους η σημερινή ήταν η 3η εντός έδρας ήττα στα 4 ματς που έχουν δώσει από το ξεκίνημα της περιόδου, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά.
Η επιλογή του Μάρκο Σίλβα να παρατάξει στο Περιστέρι την ίδια ενδεκάδα με αυτή που κατέβασε στο «Μάκσιμιρ» εναντίον της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, τέσσερα 24ωρα νωρίτερα, δεν απέφερε καρπούς.
Οι γηπεδούχοι παρατάχθηκαν πολύ καλά «διαβασμένοι» στον αγωνιστικό χώρο, δεν άφησαν καθόλου χώρους στους αντιπάλους τους, ενώ η κίνηση του Γρηγορίου να βάλει τον Γοδόι πάνω στον Φορτούνη αποδείχθηκε...ματ, με τον Αργεντινό να γίνεται «σκιά» του διεθνούς μέσου και να μην του επιτρέπει να φανεί καθόλου.

Ένα 45λεπτο με μία καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό στις καθυστερήσεις του, μάλλον, ήταν κάτι ασυνήθιστο για τους «ερυθρόλευκους», τουλάχιστον, στο ελληνικό πρωτάθλημα. Η κεφαλιά του Ιντέγε στο 45΄+1 από κόρνερ ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει ο Ολυμπιακός στο πρώτο μέρος.
Η ομάδα του Σίλβα δεν είχε ενέργεια, έκανε πολλά λάθη στην τελική πάσα και χάρις στο Ρομπέρτο (και πάλι) μπήκε στ΄ αποδυτήρια με την εστία της ανέπαφη.
Ο Ατρόμητος ήταν η ομάδα που έχασε τεράστια ευκαιρία για να προηγηθεί στο 39΄, όταν μετά τη γυριστή κεφαλιά του Λε Ταλέλ στο δεύτερο δοκάρι ο Γοδόι από πολύ κοντά έπιασε το σουτ κι ανάγκασε τον Ρομπέρτο σε μεγάλη επέμβαση.
Με καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό ξεκίνησε το δεύτερο μέρος. Ο Σεμπά βρήκε χώρο έξω από την περιοχή κι έπιασε το δυνατό σουτ, με τον Γκορμπούνοφ να διώχνει προσωρινά αλλά δε βρέθηκε στην πορεία της μπάλας παίκτης των φιλοξενούμενων για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν σαφώς πιο πιεστικοί στην επανάληψη και στο 58΄ από το σουτ του Σεμπά και την κόντρα στον Λαζαρίδη, η μπάλα πήρε ύψος και σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Γκορμπούνοφ. Ένα λεπτό μετά ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με την καρφωτή κεφαλιά του Μποτία μετά από το κόρνερ του Πάρντο.
Το ματς έδειχνε να τελειώνει στο 63΄. Πάλι από «στημένη» φάση, αυτή την φορά από το φάουλ του Φορτούνη, ο Μποτία βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι κι εκμεταλλευόμενος την τραγική αντίδραση των αμυντικών του Ατρόμητου και του Γκορμπούνοφ, με κεφαλιά σε άδεια εστία πέτυχε το 2-0 (4ο γκολ σε 5 ματς για τον Ισπανό).
Οι γηπεδούχοι δεν το έβαλαν κάτω και στο 75΄ με το σουτ του Μίλος Στόιτσεφ από το ύψος της μεγάλης περιοχής ξαναμπήκαν στο ματς (1-2). Στο 78΄, μάλιστα, λίγο έλλειψε να ισοφαρίσουν, αλλά το γύρισμα του Μαρσελίνιο προς τον Λε Ταλέκ δε βρήκε τον Γάλλο που ήταν... φάτσα με το άδειο τέρμα.
Πέντε λεπτά πριν το τέλος ο Ατρόμητος απείλησε και πάλι με την ισοφάριση, αλλά και πάλι ο Ρομπέρτο έδειξε την κλάση του διώχνοντας σε κόρνερ το κοντινό σουτ του Μίλος Στόιτσεφ.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
(Μ.Γρηγορίου): Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Φυτανίδης (17΄ λ.τ. Μπ.Στόιτσεφ), Λαζαρίδης, Μπίτολο, Γοδόι, Ουσέρο, Μπρίτο (62΄ Μαρσελίνιο), Ούμπιδες (68΄ Μίλος Στόιτσεφ), Πίτου Γκαρσία, Λε Ταλέκ.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μ.Σίλβα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουΐ, Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Φορτούνης (76΄ Ντομίνγκες), Σεμπά, Πάρντο (72΄ Ερνάνι), Ιντέγε (90΄+1 Φινμπόγκασον).

Όταν ο Τζιτζικώστας θυμήθηκε τη ΝΔ ...τον είχαν ξεχάσει οι ψηφοφόροι της - Η δολιοφθορά των 16+16 υποστηρικτών του

tzitzikostas-samaras-paketo
Την ώρα που ο Απόστολος Τζιτζικώστας συνεχίζει τις δημόσιες ύβρεις εναντίον του Ευάγγέλου Μεϊμαράκη, για το γεγονός ότι δεν... έβγαλε μαζί του φωτογραφία στη Μαδρίτη, την ίδια ώρα, νέα δημοσκόπηση της ALCO, δείχνει τον Περιφερειάρχη δεύτερο σε μεγάλη απόσταση από τον νυν Πρόεδρο της ΝΔ.
Οι ψηφοφόροι της ΝΔ, δεν αναγνωρίζουν τον Απόστολο Τζιτζικώστα ως μέλος της ΝΔ, και δεν προκύπτει από πουθενά ότι η όψιμη αγωνία του υποστηριζόμενου υποψηφίου από τον Αντώνη Σαμαρά, για την ενότητα της ΝΔ, είναι αληθινή. Όλοι γνωρίζουν πως ο Απόστολος Τζιτζικώστας, έχει παίξει διπλά παιχνίδια κατά τη διάρκεια της πολιτικής του καριέρας, είτε με τη φανέλα της ΝΔ, στη συνέχεια με τη φανέλα του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και με τον Λεβέντη, κάθε φορά για διαφορετικούς λόγους. ...
διαβάστε τη συνέχεια...
Ιωάννης Καλαμίδης
www.tokentro.com

Αυτή η δήθεν αριστερά θα πέσει από τους πλειστηριασμούς της

tsipras-kammenos-vouli
Ανήμπορη να αντιδράσει η κυβέρνηση της αριστεράς στις πιέσεις των δανειστών.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ λούζεται τον λαϊκισμό της.

Οι δανειστές πιέζουν για να ανοίξει το κεφάλαιο των πλειστηριασμών, χωρίς κανένα κοινωνικό κριτήριο.

Σχέδιο ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας συζητά το ΥΠΕΣΔΑ – Τι ειπώθηκε στη συνάντηση Κουρουμπλή με τον Κύπριο ομόλογό του

Εξέταση σχεδίου ιδιωτικοποίησης του τομέα της καθαριότητας συμπεραίνεται από ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, έπειτα από συνάντηση του Παναγιώτη Κουρουμπλή με τον Κύπριο ομόλογό του, Σωκράτη Χάσικο.
Ένα από τα «σημαντικά ζητήματα» που τέθηκε κατά τη συζήτηση, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ήταν «εκείνο των συμβάσεων με τους ιδιώτες (όπως επί παραδείγματι στον τομέα της καθαριότητας) όπου η Κυπριακή Δημοκρατία κατάφερε να πετύχει καλύτερους και πιο συμφέροντες οικονομικούς όρους για το κράτος και όπου η ανταλλαγή εμπειριών θα είναι εξαιρετικά ωφέλιμη για την ελληνική πλευρά», αναφέρεται επί λέξη, εμφανίζοντας έτσι τις διαθέσεις του υπουργείου για το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας.

Ας μιλήσουμε για “πατριωτισμό” - Από την Μικρασιατική εκστρατεία μέχρι την διακήρυξη περί… ανεξάρτητης Μακεδονίας και Θράκης!

http://www.xryshaygh.com/assets/images/preview/26303/arxigoso5__article.jpgΆρθρο του Ν.Γ. Μιχαλολιάκου

Αντιδράσεις προκάλεσε η αναφορά μου στο κοινοβούλιο για το ζήτημα του ονόματος των Σκοπίων με αφορμή μία απλή επιστολή, την οποία έλαβα και όχι βεβαίως κάποιο… άκρως απόρρητο ή έστω εμπιστευτικό έγγραφο! Όλοι τους έχουν λησμονήσει το θέμα και ασφαλώς δεν θέλουν να το συζητούν για προφανείς λόγους.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κας Σ. ΒΟΥΛΤΕΨΗ



http://thepaper.gr/wp-content/uploads/2014/06/%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CF%84%CE%B5%CF%88%CE%B7.jpgΗ Γραμματέας Πολιτικής Τεκμηρίωσης και Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας κα Σοφία Βούλτεψη, σχετικά με τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ για τα «κόκκινα δάνεια» και τις καταγγελίες του για τη στάση της αντιπολίτευσης, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:



Εμείς δεν βγάλαμε άχνα ή εσείς μιλήσατε πολύ, λέγοντας «όχι σε όλα» και υποσχόμενοι λαγούς με πετραχήλια;

Το Ορεινό Χελυδόρι εορτάζει τον Άγιο Δημήτριο τον Μυροβλήτη


Αύριο  Δευτέρα 26-10 εορτάζει στο Ορεινό Χελυδόρι (Κούτος) το πανέμορφο εκκλησάκι  του Αγίου Δημήτριο τον Μυροβλύτη , όπου θα τελεστεί πανηγυρική Θεια Λειτουργία μετά αρτοκλασίας ιερουργούντος του εορτάζοντα ιερέα μας Δημητρίου Γεώργα!! 
Όλοι μας να τιμήσουμε τον Άγιο μας και το χωριό μας!!
Παλαιότερα ( πριν 60 χρόνια περίπου )μετά την Θεία λειτουργία στον Άγιο Δημήτριο οι κάτοικοι του χωριού κατέβαιναν να περάσουν τον χειμώνα στους πεδινούς οικισμούς της Κοινότητας , τα Μεντουριάνικα κοντά στο Δερβένι και στα Βυζδιάνικα κοντά στην Καλλιθέα (Σκούπα) για να ανέβουν και πάλι στο Κούτο την άνοιξη μετά την Θ. Λειτουργία της πρώτης Κυριακής των Απόκρεων

Η ΛΑΜΠΙΝΟΥ (ΑΙΓΕΣ) ΑΙΓΕΙΡΑΣ ΤΙΜΑ ΑΠΟΨΕ ΤΟ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΤΗΣ, ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΑΙΓΕΙΡΑΣ "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΝΕΤΣΗΣ"!

Εμφάνιση αγιοσ δημητριος.jpg


Η Μπαντίνα της Δημοτικής Φιλαρμονικής Αιγείρας "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΝΕΤΣΗΣ" θα συνοδεύσει απόψε το βράδυ τη λιτανεία της Ιερής Εικόνας του πολιούχου Αγίου της Λαμπινούς (Αιγών) Αιγείρας, Αγίου Δημητρίου.

Εμφάνιση filarmoniki ekklisia.jpgΘα αποδώσει μουσικά τα θρησκευτικά εμβατήρια "Fiesta La Madonna"  καί "Αγιος Μηνάς", του Σπυρίδωνος Προσωπάρη.

Η λιτανεία θα πραγματοποιηθεί περίπου στις 8 μ.μ.!

Παρακαλούνται και προσκαλούνται οι ευσεβείς Χριστιανοί της Ανατολικής Αιγιάλειας και των περιχώρων της όπως τιμήσουν με τη παρουσία τους τον εορτασμό. 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΑΚΟΣ


Τον διαχωρισμό της Ενταξιακής Πορείας της Τουρκίας από την επίλυση της Προσφυγικής Κρίσης ζητούν με Γραπτή Ερώτηση και Επιστολή προς τον Πρόεδρο Γιούνκερ και την Αντιπρόεδρο Μογκερίνι οι δύο Ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ

banner-homev2Δελτίο Τύπου
Τον διαχωρισμό της Ενταξιακής Πορείας της Τουρκίας από την επίλυση της Προσφυγικής Κρίσης ζητούν με Γραπτή Ερώτηση και Επιστολή προς τον Πρόεδρο Γιούνκερ και την Αντιπρόεδρο Μογκ&eps ilon;ρίνι οι δύο Ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ
Με κατάθεση γραπτής ερώτησης προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αλλά και επιστολή προς τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Γιούνκερ και προς την Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ&alp ha;ι Ύπατη Εκπρόσωπο κα Μογκερίν, οι Ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ κα Εύα Καϊλή και κ. Νίκος Ανδρουλάκης, εκφράζουν την ανησυχία τους για την αλλαγή στάσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στην Το&upsil on;ρκία.
Συγκεκριμένα με Γραπτή Ερώτηση που κατέθεσαν την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου, οι δύο ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ επισημάνουν την υποχώρηση της Τουρκίας τους τελευταίους μήνες, σχεδό&n u;, σε όλα τα κριτήρια της Κοπεγχάγης αλλά και την αδικαιολόγητη καθυστέρηση της δημοσιοποίησης της Έκθεσης Προόδου.
Συγχρόνως, ρωτούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αν και κατά πόσο συνδέεται η Ενταξιακή Πορεία της Τουρκίας με την συνεργασία της τελευταίας στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης όπως α υτό εκφράστηκε από την Γερμανίδα Καγκελάριο κα Άνγκελα Μέρκελ κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στην Τουρκία και κατά πόσο αληθεύει ότι κάποια σημεία της Έκθεσης τροποποιήθηκαν λόγω της π ροσφυγικής κρίσης.
Παράλληλα, συνυπέγραψαν, μαζί με άλλους ευρωβουλευτές -ανάμεσά τους η εισηγήτρια της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας κ. Κάτι Πίρι- επιστολή προς τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτρ&omicron ;πής κ. Γιούνκερ και προς την Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Ύπατη Εκπρόσωπο κα Μογκερίνι, στην οποία επισημαίνουν μεταξύ άλλων πως "οι προϋποθέσεις που θέτει η Ε.Ε. για τη διεύρυνση &d elta;ε θα πρέπει να μετατρέπονται σε πολιτικό μέσο για την αντιστάθμιση μίας αποτυχημένης στρατηγικής για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης", και επιπλέον καλούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή "να προ& chi;ωρήσει στην έκδοση της έκθεσης προόδου για την Τουρκία πριν τις εκλογές της 1ης Νοεμβρίου". Τέλος να σημειωθεί ότι στην επιστολή αποδοκιμάζεται και η στιγμή που επέλεξε να κάνει το πρόσφατ ο ταξίδι της η Γερμανίδα Καγκελάριος, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, χαρακτηρίζοντάς την ως "ιδιαίτερα ατυχής".
Περισσότερα...

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΜΜΕ



http://www.enikos.gr/images/resized/590_7e0028d4d962f03e9b29607756656f70.jpg
Θα ήθελα να συμβάλω στη συζήτηση με το εξής: Αυτό το οποίο μας φέρνει η κυβέρνηση, θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί αν στις προηγούμενες θητείες, είχαμε αντικαταστήσει τα μέλη των Ανεξάρτητων Αρχών των  οποίων είχε λήξει η θητεία. Την θητεία που ήμουν Πρόεδρος της Βουλής, στη Διάσκεψη των Προέδρων είχαμε συμφωνήσει, αλλά ξαφνικά ο ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «όχι, δε συμφωνώ, γιατί είναι προεκλογική περίοδος».

ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΙΖΑΣ

Αρνείται την ήττα το έκτρωμα της Μεταπολίτευσης, που συνέχισε τη Χούντα με τη δικτατορία της μίζας. Είναι έτοιμο ακόμα και να πυρπολήσει τη χώρα παρά να αποχωρήσει από την πρώτη σκηνή παραδίδοντας την Ελλάδα στην επόμενη γενιά.
Η συμφωνία ήττας και παράδοσης που υπέγραψε την 13η Ιουλίου ο κάποτε αντιμνημονιακός Αλέξης Τσίπρας παίρνει σάρκα και οστά μέρα με τη μερα εις βάρος του ελληνικού λαού, παράλληλα με την εικονική διάλυση όλων των καρτέλ της κοινωνίας. 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΚΥΚΛΩΝ



http://static.larissanet.gr/wp-content/uploads/2015/01/201501151112572336.jpgΑπό το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τα σχόλια κυβερνητικών κύκλων, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Μπροστά στην ανικανότητα και την αδυναμία τους να επιλύσουν τα προβλήματα διολισθαίνουν σε θλιβερές και ανεπίτρεπτες πρακτικές.
Επιτέλους, κύριοι της κυβέρνησης, απολογηθείτε για το κυβερνητικό σας έργο, αναλάβετε τις ευθύνες σας και σταματήστε να ασχολείστε με τα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας».

TSIPRAS: No ties, no regrets, no Euro

Alexis Tsipras, Greek Prime Minister, welcomed President of France wearing no tie symbolizing his anti-Europe axis and stance of life in general. Although he was forced to sign his surrender on 13th July he has no intention to change his  ultimate goal.
After a short break for a readjustment of his forces and a new strategy Alexis Tsipras, the leftist revolutionist of Europe who became for a while a rightist supporter of IMF, ECB and EC austerity program so as to keep his seat undeniable, returns stronger than before to blow up Greece and Europe idea cunningly.

Ευάγγελος Μεϊμαράκης: «Η πολιτική απάτη του ΣΥΡΙΖΑ δεν κρύβεται πια. Το ψέμα και η απέχθεια σε κάθε τι το ιδιωτικό είναι στο DNA του»



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η επιβολή ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση ήταν από την αρχή στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί τον σκέφτηκαν και αυτοί τον πρότειναν στην τρόικα.
Στη συνέχεια, κάτω από την πίεση της κοινωνίας, ισχυρίζονταν πως έψαχναν δήθεν για ισοδύναμα.
Τώρα ομολογούν πως αυτό το θέμα δεν είναι στις προτεραιότητές τους.
Τώρα μιλούν για “πενταροδεκάρες” και ισχυρίζονται πως τα φροντιστήρια και τα ΙΕΚ αφορούν μόνο τους προνομιούχους.
Ομολογούν, ταυτόχρονα, πως άρχισαν παζάρια με την τρόικα για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και τα “κόκκινα δάνεια”. Παζάρια που προεκλογικά, για να υφαρπάξουν τις ψήφους των πολιτών, απέκλειαν.
Η πολιτική απάτη του ΣΥΡΙΖΑ δεν κρύβεται πια.
Το ψέμα και η απέχθεια σε κάθε τι το ιδιωτικό είναι στο DNA του».