Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Στο Κύπελλο Ελλάδος «γκέλα» ο Ολυμπιακός, νίκες για ΑΕΚ, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, Πανιώνιο, Aστέρα.

Οι νέοι έμειναν... μετεξεταστέοιΟ Ερνάνι γλίτωσε τον Ολυμπιακό από την ήττα στο «Γ.Καραϊσκάκης» στο πλάισιο της 1η αγωνιστικής των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδος, αφού ο Πλατανιάς προηγήθηκε δύο φορές αλλά ο Πορτογάλος ισοφάρισε ισάριθμες, την τελευταία στις καθυστερήσεις, γράφοντας το τελικό 2-2. Σημαντικό «διπλό» της ΑΕΚ που επικράτησε 1-0 στην Ξάνθη, εύκολη νίκη του Παναθηναϊκούμε 3-0 επί του Λεβαδειακού, ενώ αν και δυσκολεύτηκε ο ΠΑΟΚ επικράτησε του Πανθρακικού με 2-0 στην Τούμπα. Σημαντικό «διπλό» μέσα στο Αγρίνιο πήρε ο Πανιώνιος από τον Παναιτωλικό με 2-0. Ισόπαλο 2-2 έληξε στο Περιστέρι το πρώτο ματς της ημέρας ανάμεσα σε Ατρόμητο και Βέροια, ενώ περίπατο έκανε ο Αστέρας στην Τρίπολη με 4-0 επί της Καλλονής.

Οι νέοι έμειναν... μετεξεταστέοι

O εορτασμός της ιστορικής επετείου του ΟΧΙ στο Δερβένι

 
Με κάθε επισημότητα το Δερβένι , η πρωτεύουσα της Δ. Ε.  Ευρωστίνης τίμησε την Ιστορική επέτειο του ΟΧΙ που 75 χρόνια πριν , στις 28 Οκτωβρίου 1940 , Έλληνες βροντοφώναξαν στον ξένο κατακτητή , γράφοντας χρυσές σελίδες Ιστορίας στα βουνά της Πίνδου και της Βορείου Ηπείρου.
Το πρωί στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Δερβενίου έγινε επίσημη Δοξολογία από το Ιερό  Κλήρο όλων των εκκλησιών της Δημοτικής Ενότητας Ευρωστίνης, παρουσία του Αντιδημάρχου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κ. Δημητρίου Κάσσιου , των Δημοτικών Συμβούλων Νικολάου Κεκερή , Κωνσταντίνου Κουσουλού και Ανδρέα Καραβά, της Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Δερβενίου Διαμάντως Δενδρινέλη, των άλλων προέδρων των τοπικών Κοινότητων της Ενότητας  των Δημόσιων υπηρεσιών , των Σχολείων της περιοχής  καθώς Σωματείων  Συλλόγων και πλήθος κόσμου. 
Τον Πανηγυρικό της ημέρας   εκφώνησε  η Προϊσταμένη   του  Νηπιαγωγείου  Δερβενίου κ. Αργύτη Ιωάννα .

Μετά την δοξολογία επακολούθησε  από τους ιερείς τις περιοχής και τον Αρχιερατικό Επίτροπο Ευρρωστίνης και εφημέριο του Αγίου Ιωάννου π. Ιωάννη Γιαννακά επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των ΗΡΩΩΝ στην κεντρική πλατεία, παρουσία των αρχων της περιοχής , η Κατάθεση στεφάνων από Δημοτική Αρχή , Αστυνομία , Πυροσβευστική Υπηρεσία, Σχολεία , την πρόεδρο του  εμπορικού Συλλόγου Δερβενίου κ. Βούλα Διαμαντοπούλου κλπ.. 
Ακολούθως ετηρήθει ενός λεπτού σιγή και η τελετή έληξε με την ανάκρουση του Εθνικού Υμνου από την Φιλαρμονική ορχήστρα του Δερβενίου
 
Στη 11 το πρωί έγινε η μαθητική παρέλαση από μαθητές/τριες των σχολείων 
( Νηπιαγωγείου , Δημοτικού , Γυμνασίου & Λυκείου) Δερβενίου υπό τους ήχους εμβατηρίων που παιάνιζε η Φιλαρμονική  του Δερβενίου, επί της ΠΕΟ. Αθηνών – Πατρών ( Οδός Γεωργίου Μπαλή) από της οδικής γέφυρας  μέχρι το ύψος της  οδού Αγίου Ιωάννου., παρουσία των αρχών και πλήθους κόσμου.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjFfx8qKxmts7lSUenJc4_NbW8qH4Y5falATARwrlqo1ifaVGrK9184JTxrduw-IEG8d9JP-vOIamUTr8l3rusrBaF-jW37JIEfAxDjYLtitPqgHccKmsKnhgtT0D4f3baMk4F55YZ0ejBZ/s1600/pnkentro+kor+orizontes.jpg 
Τέλος σημειώνουμε  την χθεσίνη  εκδήλωση βράβευσης των επιτυχόντων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, για τους απόφοιτους των Λυκείων του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης που έλαβε χώρα παρουσία του Δημάρχου κ. Ηλία Ανδρικόπουλου στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο του Τιμίου Προδρόμου  Αγίου Ιωάννου Δερβενίου, παρουσία πλήθους κόσμου.

  

Μαρία Σπυράκη: «Να εξαιρεθούν οι δαπάνες για το προσφυγικό από το Σύμφωνο Σταθερότητας»



Να μην υπολογίζονται στα κριτήρια του σύμφωνου σταθερότητας οι δαπάνες που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, ζήτησε η ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ Μαρία Σπυράκη με παρέμβασή της στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Παράλληλα, επεσήμανε τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν κονδύλια από τη Συνοχή και τα Διαρθρωτικά Ταμεία από χώρες, όπως η Ελλάδα, που υποδέχονται μεγάλο αριθμό προσφύγων.

Η κα. Σπυράκη χαρακτήρισε θετική μια τέτοια δυνατότητα βασιζομένη στην αναφορά που έκανε ενώπιων της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  ο πρόεδρος της  Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλωντ Γιούνκερ. 

Ολόκληρη η παρέμβαση της Μαρίας Σπυράκη έχει ως εξής:
«Σε αυτό τον προϋπολογισμό του 2016 έχουμε να αντιμετωπίσουμε τρεις σημαντικές προκλήσεις από την πλευρά της επιτροπής REGI. Η πρώτη είναι η αποκλιμάκωση των εκκρεμουσών πληρωμών. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που μας έκανε η Κομισιόν, οι ανεξόφλητες πληρωμές το Σεπτέμβριο ανήλθαν σε 8,4 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ συνολικά υπάρχουν αιτήματα για 15 δισεκατομμύρια ευρώ. Παραμένει λοιπόν ένα κενό.
Η δεύτερη πρόκληση που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι η παρακολούθηση της απορροφητικότητας αλλά και της απόδοσης σε δουλειές και ανάπτυξη των χρημάτων που επενδύουν οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι. Θεωρώ θετικό το γεγονός ότι έχουμε ορίσει ειδικό ευρωβουλευτή raporter για την Ελλάδα, πιστεύω όμως ότι η Ελλάδα δεν θα πρέπει να είναι η εξαίρεση, αλλά η παρακολούθηση της πορείας της εφαρμογής του Κοινοτικού Πλαισίου πρέπει να γίνει κανόνας για το Ευρωκοινοβούλιο.
Το τρίτο θέμα αφορά την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. Εκεί είναι ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι χώρες όπως η Ελλάδα μπορούν να χρησιμοποιήσουν κονδύλια από τα διαρθρωτικά ταμεία και τη συνοχή για να αντιμετωπίσουν την κρίση, καθώς και το ανοιχτό παράθυρο που άφησε ο πρόεδρος Γιούνκερ για την εξαίρεση αυτών των δαπανών από το Σύμφωνο Σταθερότητας.»

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΤΗΣ ΟΔΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. Ν. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΚΥΑ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ



http://www.kavalanews.gr/sites/default/files/field/image/panagiotopoulos_nikos_vouli_2.jpgO Συντονιστής Κοινωνικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Καβάλας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος σχετικά με τη χθεσινή ΚΥΑ των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα, η κυβέρνηση είπε ένα βροντερό “ΟΧΙ” σε θεμελιωμένα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.
Σύμφωνα με την ΚΥΑ των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης που δημοσιεύθηκε χθες στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο που έχουν συμπληρώσει 35ετία μέχρι τις 18/08/2015 και δεν αποχώρησαν προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν, τώρα θα χρειαστεί να συμπληρώσουν και τα αντίστοιχα ηλικιακά όρια που ξεκινούν από τα 58,5 και φθάνουν μέχρι τα 62 έτη.
Στην ουσία καταργείται το θεμελιωμένο δικαίωμα της 35ετίας ανεξαρτήτου ορίου ηλικίας για τους ασφαλισμένους στο Δημόσιο.
Πρόκειται για άλλον ένα δυσάρεστο αιφνιδιασμό στην πλάτη χιλιάδων ασφαλισμένων με θεμελιωμένο δικαίωμα.
Η σπουδή της κυβέρνησης να αμφισβητήσει την ΚΥΑ, που Υπουργοί της εξέδωσαν μόλις χθες, με σχετική δήλωση ότι αυτή θα …διορθωθεί με εγκύκλιο, δεν πείθει κανέναν πλέον.
Ψηφίζουν για να ξεψηφίζουν, νομοθετούν και υπόσχονται ότι θα τ’ αλλάξουν “προσεχώς”.
Εκτός από τα θεμελιωμένα δικαιώματα των ασφαλισμένων, η κυβέρνηση εκθεμελίωσε για μια ακόμα φορά την ίδια της την αξιοπιστία έναντι πάντων».

Παυλόπουλος: Χρειάζεται ενότητα για να επιτευχθούν οι εθνικοί στόχοι

Παυλόπουλος: Χρειάζεται ενότητα για να επιτευχθούν οι εθνικοί στόχοι 
Σε αρραγή ενότητα ώστε να επιτευχθούν οι εθνικοί στόχοι κάλεσε τους πολίτες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στη δήλωση που έκανε μετά το τέλος της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη.
«Το παλλαϊκό "Όχι" της 28ης Οκτωβρίου 1940 αποτελεί αστείρευτη πηγή έμπνευσης για το έθνος των Ελλήνων, ιδίως υπό τις σημερινές κρίσιμες περιστάσεις για τον τόπο και τον λαό μας. Πρωτίστως δε μας εμπνέει ως προς το ότι η Δημοκρατία, και η δίδυμη αδελφή της η ελευθερία, συνθέτουν διαχρονικώς την συλλογική μας συνείδηση, της οποίας βασικά συστατικά είναι η παιδεία και το θάρρος» είπε.

Και πρόσθεσε: «Μ’ αυτά τα ιστορικά μας εφόδια και με αρραγή ενότητα έχουμε χρέος να επιδιώξουμε και να επιτύχουμε τους εθνικούς μας στόχους, κυρίως δε να υπερασπισθούμε τον άνθρωπο, το κράτος δικαίου και την κοινωνική δικαιοσύνη».

Παππούς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

http://www.iatropedia.gr/images/cache/b439bd5a8fd63683ae6094c72d76aced.w600.h340.z1.jpgΠαππούς μιας εγγονής έγινε σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος καθώς η μία του κόρη, η Μαρία, έφερε στον κόσμο με καισαρική τομή ένα υγιέστατο κοριτσάκι 2,8 κιλών που είναι το πρώτο της παιδί.


Περήφανος ως Έλλην και Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρακολούθησε σήμερα το μεσημέρι στην Θεσσαλονίκη την μεγάλη στρατιωτική παρέλαση γαι την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 ο πρώτος πολίτης της χώρας, αλλά στις 3 με 3.30 το μεσημέρι επιστρέφει άρον άρον στην Αθήνα για να ..."αποτίσει τιμή" στην κόρη του που νωρίτερα σήμερα το πρωί έγινε μητέρα ενός κοριτσιού.
Η κόρη του Προέδρου της Δημοκρατίας γέννηση στο μαιευτήριο Ιασώ φέρνοντας χαμόγελα και ευτυχία στην οικογένεια του κ. Παυλόπουλου.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι παντρεμένος με την δικηγόρο Βλασία Πελτσεμή- Παυλοπούλου ( με καταγωγή από το Βραχάτι), και έχουν ένα γιο και δίδυμες κόρες, την Μαρία και την Ζωή. Η Μαρία είναι καθηγήτρια Γαλλικών και η Ζωή νηπιαγωγός ενώ ο γιος του ακολούθησε την οικογενειακή παράδοση και δικηγορεί.
Να του ζήσει το νέο μέλος της οικογένειας!
  iatropedia.gr

Συγκίνηση. "Ας ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία! Χρόνια πολλά Ελλάδα!" είπε ο πιλότος του F16 από τον ουρανό της Θεσσαλονίκης – Πρ. Παυλόπουλος: Τα φτερά σας σκεπάζουν τη χώρα και το λαό μας (βίντεο)

Μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές στο τέλος της παράλασης στη Θεσσαλονίκη ήταν το μήνυμα του πιλότου του F16 που πραγματοποίησε εκπληκτικούς ελιγμούς πάνω από την πόλη και τον Θερμαϊκό.
«Ενωμένοι, δυνατοί και περήφανοι θα συνεχίσουμε. Ας ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία Χρόνια πολλά Ελλάδα», είπε ο χειριστής του αεροσκάφους, αφού προηγουμένως είχε αφήσει άφωνους όλους τους παρευρισκόμενους με τους ελιγμούς που πραγματοποιούσε κυριολεκτικά πάνω από τα κεφάλια τους,σκίζοντας του αιθέρες....
Στο κοκπιτ του F16 βρισκόταν ο σμηναγός Θεοχαρόπουλος Λουκάς, με περισσότερες από 1500 ωρες πτήσης.
Έκδηλη ήταν η συγκίνηση το Προέδρου της Δημοκρατίας κ Προκόπη Παυλόπουλου, προς τον αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας: «Κύριε σμηναγέ, τα φτερά σας σκεπάζουν τη χώρα και το λαό μας, να είστε περήφανοι για την αποστολή σας. Ο Θεός μαζί σας. Χρόνια πολλά και του χρόνου».

Voucher: 4.000 προσλήψεις νέων έως 29 ετών στον Τουρισμό – Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής

Έρχεται το Νοέμβριο προκήρυξη για 4.000 προσλήψεις ανέργων νέων, ηλικίας 18-29 ετών, στον Τουρισμό. Στο νέο πρόγραμμα voucher που θα εκδώσει σε λίγες ημέρες ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνον οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρωα του ΟΑΕΔ, είτε είναι απόφοιτοι ΑΕΙ-ΤΕΙ είτε απόφοιτοι δ/βαθμιας εκπαίδευσης. Πρόκειται για τη δεύτερη φάση του προγράμματος «Επιταγή κατάρτισης και απασχόλησης σε τουριστικά επαγγέλματα», συνολικά 8.000 θέσεων, που ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο και θα ολοκληρωθεί σταδιακά μέχρι τον επόμενο Μάρτιο. Υπενθυμίζεται πως η πρώτη φάση του προγράμματος που ξεκίνησε τον Μάιο, αφορούσε 3.950 θέσεις για τη διεκδίκηση των οποίων υπέβαλαν αιτήσεις 48.000 νέοι. Οι ωφελούμενοι θα είναι σε θέση να λάβουν κατάρτιση, συμβουλευτική και πιστοποίηση σε επτά βασικές ειδικότητες του κλάδου του τουρισμού, ενώ όλοι όσοι ολοκληρώσουν το ταχύρυθμο πρόγραμμα κατάρτισης (διάρκειας 80 ωρών) θα πιστοποιηθούν σύμφωνα με το πρότυπο ISO 14024.

aftodioikisi.gr

Όλες οι αυξήσεις των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στο Δημόσιο – Αναλυτικοί πίνακες (ΚΥΑ)

Από πέντε έως και 17 χρόνια θα παραμείνουν παραπάνω στην υπηρεσία τους οι δημόσιοι υπάλληλοι που ναι μεν  είχαν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης έως τις 31/12/12, αλλά,  δεν είχαν συμπληρώσεις το κατά περίπτωση ισχύον όριο ηλικίας καταβολής της σύνταξης μέχρι και την 18−8−2015 (προηγουμένη της ημερομηνίας έναρξης ισχύος του ν. 4336/2015). Αυτό προβλέπει  Κοινή Υπουργική Απόφαση (KYA)  του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη.
Στην ΚΥΑ ορίζεται επίσης ότι όσοι δεν συμπληρώνουν έως τις 31/12/2021 τα 35 ή 37 έτη ασφάλισης ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας,  τα έτη αυτά αυξάνονται από 1−1−2022 σε 40, ενώ, πλέον, δίνεται η δυνατότητα πρόωρης συνταξιοδότησης μόνον στον έναν από τους δύο γονείς που έχουν παιδί με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%.
KYA 

aftodioikisi.gr

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ



http://www.serrestv.gr/tv/uploads/articles/1c7949b7.jpgΟ Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, από τις  Σέρρες όπου βρέθηκε για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με την παρουσία μας σήμερα, εδώ, θέλουμε να τιμήσουμε τους αγωνιστές και τους ήρωες όλους εκείνους που πότισαν τη γη μας με το αίμα τους, για να μείνει η Ελλάδα ελεύθερη. Οι εχθροί είχαν μια πολύ μεγάλη υλική υπεροχή, αλλά οι Έλληνες είχαν σθένος, είχαν ήθος και πάλευαν για την ελευθερία.
Από εδώ, από τη γενέτειρα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, στέλνουμε το μήνυμα, ότι όλοι μαζί οι Έλληνες, παρά τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε σήμερα, παρά τη μεγάλη κρίση που υπάρχει, ενωμένοι, υπηρετώντας πανανθρώπινες αρχές και αξίες, θα έχουμε την αξιοπρέπεια και την ελευθερία μας.
Ενωμένοι θα πετύχουμε να βγούμε από την κρίση.
Χρόνια πολλά».

Εικόνες από την μαθητική παρέλαση του Ξυλοκάστρου για την επέτειο του ΟΧΙ



live η μαθητική παρέλαση του Ξυλοκάστρου


  Aπο Τv Ramona.( αναμεταδίδεται μέσα από τους ΔΥΤΙΚΟΥΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ σε live streaming την Μαθητική παρέλαση Απο το Ξυλόκαστρο
με την τεχνική υποστήριξη του http://dos.gr/

http://www.ramona.me/#


«ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ». 01.11.15 ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΩΝΑΣΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ



    

Την Κυριακή 1η Νοεμβρίου, ώρα 11 π.μ., στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου (Πανεπιστήμιο) το Ελληνικό Κολλέγιο Θεραπείας της Αθηροσκλήρωσης θα πραγματοποιήσει εκδήλωση ελεύθερη για το κοινό με θέμα: «ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ».
Ομιλητές θα είναι κορυφαίοι στο αντικείμενό τους καρδιολόγοι και καρδιοχειρουργοί του Ωνασείου. Τα θέματα και τους ομιλητές έχει επιλέξει ο Πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας του Κολλεγίου και Αντιπρόεδρος του Ωνασείου καρδιολόγος Γιάννης Χουρσαλάς. Στην εκδήλωση που συνδιοργανώνεται με τον Ιατρικό Σύλλογο και το Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κορινθίων θα παραβρεθεί και θα απευθύνει χαιρετισμό ο πολιτικός προϊστάμενος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

11:00               Χαιρετισμοί
                        Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής
                        Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός
                        Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας Σωτήρης Δαμασκηνός
                        Εισαγωγή
Γιάννης Χουρσαλάς, Καρδιολόγος, Διδάκτωρ Παν/μιου Αθηνών, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, Πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας.
11:20               Η Καλή Χοληστερόλη, η Κακή και τα Τριγλυκερίδια
Γενοβέφα Κολοβού, Καρδιολόγος, Διευθύντρια Καρδιολογικού Τομέα Ωνασείου.
11:30               Αθλητισμός και Συγγενείς Καρδιοπάθειες
Αθανάσιος Χουρσαλάς, Παιδίατρος, Συνεργάτης Παιδοκαρδιολογικής Κλινικής Ωνασείου.
11:40               Η άσκηση ως ισοδύναμο φαρμάκων στην πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων
                        Αθανάσιος Δρίτσας, Καρδιολόγος, Αναπληρωτής Διευθυντής Ωνασείου, Συνθέτης και Συγγραφέας.
11:50               Σύγχρονη αντιμετώπιση κολπικής μαρμαρυγής
                        Θεμιστοκλής Μαούνης, Καρδιολόγος, Αναπληρωτής Διευθυντής Τμήματος Ηλεκτροφυσιολογικών Μελετών και Βηματοδότησης Ωνασείου.
12:00               Τι νεότερο στην επεμβατική καρδιολογία
                        Γιάννης Ιακώβου, Καρδιολόγος, Διευθυντής Α΄ Τμήματος Αιμοδυναμικών Μελετών και Επεμβατικής Καρδιολογίας Ωνασείου.
12:10               Καρδιοχειρουργικός ασθενής: σύγχρονη προσέγγιση και αντιμετώπιση
                        Μπαϊρακτάρης Ανδρέας, Καρδιοχειρουργός, Διευθυντής Α΄ Καρδιοχειρουργικού Τμήματος Ωνασείου.
12:20               Συζήτηση με τους Ειδικούς και το κοινό.
                        Πρόεδροι:
                        Δέσποινα Περρέα, Καθηγήτρια Πειραματικής Παθοβιοχημείας Ιατρικής Σχολής Παν/μιου Αθηνών
                        Γιάννης Χουρσαλάς, Καρδιολόγος, Διδάκτωρ Παν/μιου Αθηνών
                        Σχολιαστές:
                        Νίκος Ευστρατιάδης, Παθολόγος – Γαστρεντερολόγος, Διδάκτωρ Παν/μιου Αννόβερο.
                        Μαρία Κουτελού, Πυρηνική ιατρός, Διευθύντρια Μονάδας Πυρηνικής Ιατρικής Ωνασείου.
                        Ελένη Μπιλιανού, Καρδιολόγος, Διευθύντρια Καρδιολογικής Κλινικής Τζανείου.
                        Σπυρίδων Ράμμος, Παιδοκαρδιολόγος, Καθηγητής Παν/μιου Ντίσελντορφ, Διευθυντής Παιδοκαρδιολογικού Τμήματος και Συγγενών Καρδιοπαθειών Ενηλίκων Ωνασείου.
                        Χρήστος Χασικίδης, Καρδιολόγος, Διευθυντής Καρδιολογικής Κλινικής Νοσοκομείου Κορίνθου.
13:00               Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα
                        Έργα για φωνή και πιάνο με έργα των Μάνου Χατζιδάκι,
Μίκη Θεοδωράκη και Θανάση Δρίτσα
Τραγούδι   Αθηνά Δημητρακοπούλου
Στο πιάνο   ο Θανάσης Δρίτσας

13:30   Δεξίωση στο Φουαγιέ του Θεάτρου.