Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Η μάχη της ΟΝΝΕΔ που κέρδισε ο Σάκης Ιωαννίδης

Η μάχη της ΟΝΝΕΔ που κέρδισε ο Σάκης Ιωαννίδης
Μια κρίσιμη παράμετρος για την τελική έκβαση της μάχης ηγεσίας στη Νέα Δημοκρατία, ήταν η μάχη στη νεολαία, που κέρδισε κατά κράτος ο νυν πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης.
Ο Σάκης Ιωαννίδης τάχθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, υποστήριζοντας την προοπτική συνοχής και συνέχειας της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και της μετεξέλιξής της σε ένα σύγχρονο κόμμα, πιο κοντά στις απαιτήσεις της σημερινής κοινωνίας, με πολιτικούς όρους και όχι ως… λέσχη ακτιβισμού.
Ο σημερινός πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ άλλωστε, είναι ο πιο “πολιτικός” που είχε η οργάνωση τα τελευταία χρόνια. Χωρίς να επιδιώκει τη δημοσιότητα, και δίνοντας έμφαση σε δράσεις και πρωτοβουλίες ουσίας, κατάφερε να συσπειρώσει γύρω του μια ομάδα νεολαίων στην οποία μπορεί να επενδύσει η Νέα Δημοκρατία και συνολικά η Κεντροδεξιά για τα επόμενα χρόνια.
Η στρατηγική σημασία της επικράτησης του Σάκη Ιωαννίδη στον χώρο της νεολαίας, προσλαμβάνει μεγαλύτερη σημασία, καθώς ήρθε σε βάρος του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, και προκατόχου του στην ηγεσία της ΟΝΝΕΔ, Ανδρέα Παπαμιμίκου.
Ο τελευταίος έχει ταχθεί στο πλευρό του Απόστολου Τζιτζικώστα, όπως τον κατηγορούν οι υπόλοιποι υποψήφιοι πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας, ενώ στενοί συνεργάτες του βρίσκονται από την πρώτη μέρα στο επιτελείο του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.
Τη στρατηγική νίκη του Σάκη Ιωαννίδη έναντι του Ανδρέα Παπαμιμίκου καταγράφει και ο σημερινός “Μικροπολιτικός” των “Νέων”, με αφορμή τη διάσπαση των δυνάμεων του Απόστολου Τζιτζικώστα στη Βόρεια Ελλάδα, και την περιορισμένη διείσδυσή του στις τάξεις της νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας.

ysterografa.gr

(Και) οι σαμαρικοί της Θεσσαλονίκης εγκαταλείπουν τον Τζιτζικώστα

(Και) οι σαμαρικοί της Θεσσαλονίκης εγκαταλείπουν τον Τζιτζικώστα
Το πολιτικό ατόπημα του Απόστολου Τζιτζικώστα απέναντι στον Αντώνη Σαμαρά και την προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας να κρατήσει την Ελλάδα όρθια την περίοδο 2012-2015, απέναντι στον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται να στοιχίζει ήδη ακριβά στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.
Ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος δεν κατάφερε μέχρι σήμερα να αρθρώσει καινοτόμο και σύγχρονο πολιτικό λόγο, με αποτέλεσμα η καμπάνια του να κινείται σε απολιτίκ πλαίσια, και εκ των πραγμάτων να αδυνατεί να προσελκύσει νέες κοινωνικές δυνάμεις και ρεύματα, βλέπει να χάνει εφεδρείες εντός έδρας, δηλαδή στη Θεσσαλονίκη.
Όπως καταγράφει ο “Μικροπολιτικός” των “Νέων”, γνωστά στελέχη του σαμαρικού στρατοπέδου στη συμπρωτεύουσα, κινούνται πλέον στην κατεύθυνση στήριξης της υποψηφιότητας του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, κάτι που σε συνδυασμό με τις ρωγμές που προκάλεσαν οι καραμανλικοί στις εφεδρείες του Απόστολου Τζιτζικώστα στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα, ενισχύουν τις πιθανότητες εκλογής του Βαγγέλη Μεϊμαράκη από τον α’ γύρο.
Η έγκυρη στήλη των “Νέων” αναφέρεται χαρακτηριστικά στον Δημήτρη Σταμάτη, έναν από τους στενότερους διαχρονικά συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, που κινείται πλέον κοντά στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

ysterografa.gr

Βασική σύνταξη 384 ευρώ πρότεινε ο Κατρούγκαλος στο ΣΥΡΙΖΑ

Βασική σύνταξη 384 ευρώ πρότεινε ο Κατρούγκαλος στο ΣΥΡΙΖΑ 
Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση και ο καθορισμός των νέων συντάξεων ήταν τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, στην Κουμουνδούρου.
 Ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, εισηγήθηκε -σύμφωνα με πληροφορίες- ως ποσό της βασικής “εθνικής “ σύνταξης τα 384 ευρώ έως 392 ευρώ, στο οποίο προστίθεται ένα ανταποδοτικό τμήμα των εισφορών κάθε ασφαλισμένου.

Ανατροπές σε όλα τα μέτωπα - Αλλάζουν οι δόσεις για χρέη - Τριπλός ο φόρος στο πετρέλαιο των αγροτών - Αλλαγές στις πανελλαδικές

Ανατροπές σε όλα τα μέτωπα - Αλλάζουν οι δόσεις για χρέη - Τριπλός ο φόρος στο πετρέλαιο των αγροτών - Αλλαγές στις πανελλαδικές 
 Τεράστιες αλλαγές φέρνει το νομοσχέδιο 146 σελίδων που κατέθεσε η κυβέρνηση και με το οποίο υλοποιεί τα προαπαιτούμενα, προκειμένου να καμφθούν οι αντιδράσεις των δανειστών και να δώσουν το πράσινο φως για την έγκριση της δόσης των 2 δισ. ευρώ.
Το νομοσχέδιο θα εισαχθεί στην αρμόδια Επιτροπή την Παρασκευή όπου θα συζητηθεί και την άλλη εβδομάδα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η ψήφισή του στην Ολομέλεια.
 
Οι πρώτες αλλαγές στην Παιδεία
Το καλοκαίρι αναμένεται να βρίσκεται σε ισχύ το μικτό εξεταστικό σύστημα για τους ήδη απόφοιτους των σχολείων, καθώς αυτοί θα μπορέσουν να επιλέξουν ανάμεσα στο παλιό και νέο εξεταστικό σύστημα, που θα εφαρμοστεί αυτή τη σχολική χρονικά.
Αυτό σημαίνει πως όσοι είχαν δώσει τα προηγούμενα χρόνια πανελλαδικές εξετάσεις θα μπορούν πλέον εάν επιθυμούν να ξαναδώσουν και το 2016 να επιλέξουν ανάμεσα στο παλιό σύστημα και σε αυτό που θα τεθεί σε ισχύ από τη φετινή σχολική χρονιά.
Επίσης προβλέπεται με τροπολογία πως θα μπορούν να εγγράφονται απόφοτοι λυκείων που έχουν βραβευτεί σε Ολυμπιάδες Μαθηματικών, Πληροφορικής, Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας, στα ΑΕΙ καθ' υπέρβαση.

 
Φορολογικές αλλαγές - Τριπλάσιος φόρος στο πετρέλαιο των αγροτών
1. Αποσαφηνίζεται ότι η αναπροσαρμογή του συντελεστή ΕΦΚ του πετρελαίου εσωτερικής καύσης (DIESEL) κινητήρων που χρησιμοποιείται αποκλειστικά στη γεωργία από 66 ευρώ σε 200 ευρώ ανά χιλιόλιτρο, ισχύει για την περίοδο από 1/10/2015 έως 30/09/2016. (παρ. 1, άρθρο 51)
2. Βελτιώνεται νομοτεχνικά υφιστάμενη διάταξη που προβλέπει την διατήρηση του μηδενικού επιτοκίου για τους οικονομικά ασθενέστερους μικροοφειλέτες, εφόσον πληρούν αθροιστικά κάποιες προϋποθέσεις. Ειδικότερα, ορίζεται ότι η αξία της ακίνητης περιουσίας του οφειλέτη θα καθορίζεται από την πράξη προσδιορισμού του ΕΝΦΙΑ. (παρ. 4, άρθρο 51)
3. Προβλέπεται η μεταφορά 500 οργανικών θέσεων από το ΣΔΟΕ στη ΓΓΔΕ. (παρ. 1, άρθρο 53)
4. Αυξάνεται από 3.500 σε 4.020 ο αριθμός των υποθέσεων φορολογικού και τελωνειακού ενδιαφέροντος που μεταφέρονται από το ΣΔΟΕ στη ΓΓΔΕ, προκειμένου να αποφεύγονται επικαλύψεις αρμοδιοτήτων. (παρ. 2, άρθρο 53)
 
Αλλαγές στις δόσεις για χρέη στην εφορία 
Το καθεστώς για ρύθμιση χρεών με άτοκες δόσεις για οφειλέτες κάτω των 5.000 ευρώ γίνεται ευνοϊκότερο, καθώς πλέον δεν θα υπολογίζεται ως κριτήριο η περιουσία του οφειλέτη στα ακίνητα με βάση το Ε9 αλλά θα υπολογίζεται η αξία των ακινήτων όπως αυτή υπάρχει στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ.
Αυτό ουσιαστικά σημαίνει πως όσοι χρωστούν μέχρι 5.000 ευρώ στο δημόσιο θα δικαιούνται άτοκες δόσεις, εάν η ακίνητη περιουσία του δεν ξεπερνά τις 150.000 ευρώ αλλά σε αυτά τα χρήματα δεν θα περιλαμβάνονται για παράδειγμα τα εκτός σχεδίου χωράφια.
ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ - ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ
ΤΡΟΠΟΠΟΙΟΥΜΕΝΕΣ Η ΚΑΤΑΡΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ
ΕΚΘΕΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ
ΕΚΘΕΣΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΣΥΝΕΠΕΙΩΝ ΤΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ
ΕΚΘΕΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ

newsit.gr

ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ: Δείτε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σε Live Streaming από το TV Ramona - Παρασκευή 20:30

Ραδιο RAMONA
Μήν χάσετε αύριο Παρασκευή στις 20:30 τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, σε Live Streaming από το TV Ramona με την τεχνική υποστήριξη του http://dos.gr/
που αναμεταδίδουν και οι ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ
http://www.ramona.me/
Σε περίπτωση προβλήματος πατήστε Ανανέωση (Refresh) της σελίδας.

Πρόσκληση για συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου 30/10/2015 

ρος: Τακτικά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου

Σας καλούμε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, που θα πραγματοποιηθεί την    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015 & ΩΡΑ 20:30΄  στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κέντρου Νεότητας Ξυλοκάστρου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:   
 
  1. Έγκριση Τοπικού Σχεδίου Αποκεντρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.
  2. Αίτημα συνδημοτών σχετικά με τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου.
  3. Συζήτηση σε αίτημα της Τ.Κ.Συκέας με θέμα: Περί αγωγού (Α1) ομβρίων υδάτων της ΕΡΓΟΣΕ.
  4. Ψήφιση της λήξης εκκαθάρισης της  Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης Δήμου Ευρωστίνης (Δ.Ε.Α.Δ.Ε.) και αποδοχή των προϊόντων εκκαθάρισης βάση του Ν.3463/06 άρθρο 269 παρ.1.
  5. Περί αναχρηματοδότησης των δανείων του Δήμου.
  6. Ίδρυση και Λειτουργία Κοινωνικού Φαρμακείου Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.
  7. Ορισμός επιτροπής Κοινωνικού Φαρμακείου Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.
  8. Ανάκληση αρ 206/2015 απόφασης δημοτικού συμβουλίου για την εκτέλεση του έργου «ΕΠΙΣΚΕΥΗ – ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΓ. ΒΛΑΣΙΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ».
  9. Έγκριση δημοπράτησης του έργου «ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ-ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ (ΜΑΡΙΝΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΙ ΑΓΚΥΡΟΒΟΛΙΟΥ ΜΙΚΡΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ).
  10. Έγκριση δημοπράτησης υπηρεσίας «ΤΕΧΝΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ»  με αρ μελ 45/2015 που χρηματοδοτείται από το ΕΠ «ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ 2007-2013» του ΕΣΠΑ.
  11. Περί επιβολής τελών ταφής.
  12. Αποδοχή χρηματοδότησης – Τροποποίηση προϋπολογισμού για την καταβολή εκλογικής αποζημίωσης υπαλλήλων που απασχολήθηκαν κατά την προπαρασκευή και διεξαγωγή του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015.
  13. Έγκριση δημοπράτησης για την προμήθεια καυσίμων και λιπαντικών Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και των νομικών προσώπων του για το έτος 2016 και δέσμευση πίστωσης προϋπολογισμού έτους 2016.
  14. Τροποποίηση Ο.Ε.Υ. Δήμου - Ανάκληση αρ 224/2014 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου.
  15. Έγκριση αρ 103/2015 απόφασης νομικού προσώπου «ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ» περί έγκρισης έκθεσης αποτελεσμάτων προϋπολογισμού Β΄τριμήνου 2015.
  16. Έγκριση αρ 104/2015 απόφασης νομικού προσώπου «ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ» περί τροποποίησης της συστατικής πράξης του.
  17. Κατανομή ποσού στις σχολικές επιτροπές του Δήμου για λειτουργικές δαπάνες.  
  18. Ορισμός ορκωτού ελεγκτού  για τις οικονομικές καταστάσεις του Δήμου για τη διαχειριστική χρήση θέτους 2015.   
  19. Αίτημα κ. Ζαρουχλιώτη Πέτρου του Γεωργίου για παροχή κοινωφελούς εργασίας στα πλαίσια μετατροπής δικαστικής ποινής.
  20. Αίτημα κ. Σταύρου Χρυσόστομου του Βασιλείου για παροχή κοινωφελούς εργασίας στα πλαίσια μετατροπής δικαστικής ποινής.
  21. Τροποποίηση προϋπολογισμού.
  22. Απόδοση εντάλματος προπληρωμής-Απαλλαγή υπολόγου υπαλλήλου.
  23. Απόδοση εντάλματος προπληρωμής-Απαλλαγή υπολόγου υπαλλήλου.
  24. Αίτημα κ. Παρασκευής Μπεσίρη για χορήγηση άδειας Λαϊκής Αγοράς.
  25. Χορήγηση παράτασης προθεσμίας για το έργο: Επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων.
  26. Συγκρότηση Επιτροπής προσωρινής και οριστικής παραλαβής έργου «ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ στις Τ.Κ. ΠΙΤΣΩΝ, ΣΥΚΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ Δ.Κ. ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ».
Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΟΥ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΗΛΙΑΣ  ΝΙΑΡΡΟΣ

 


ΔΕΡΒΕΝΙ To Σαββάτο ζωντανή ραδιοφωνική μετάδοση του αγώνα Αστέρα Δερβενίου - Κόρινθος ΑΠΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ "Κώστας Βυζάς" ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΠΟ ΤΟ GREEKRADIO WEB CHANNEL AΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΤΙΚΟΥΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ


ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ
στις 3:00 μ.μ.
σε 2 μέρες από τώρα · 16°C/12°C Πιθανότητα βροχής


ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ "Κώστας Βυζάς" ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΠΟ ΤΟ GREEKRADIO WEB CHANNEL AΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΤΙΚΟΥΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ
ΜΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ!

Στην περιγραφή του αγώνα ο Τάσος Μητσόπουλος - δημοσιογραφική υποστήριξη ο Βασίλης Λάλος 

Κύπελλο Ελλάδος: Με υπογραφή... Λερόι Λίτα τα Χανιά «άλωσαν» τον Βόλο, Άνετο "διπλό" της Λάρισας στην Ελευσίνα - «Χ» για ΠΑΣ και «Ήρα»

Με υπογραφή... Λερόι Λίτα
Με τρεις αγώνες ολοκληρώθηκε σήμερα Πέμπτη η πρώτη αγωνιστική της φάσης ομίλων στο Κύπελλο Ελλάδος.
H μοναδική μονομαχία ανάμεσα σε ομάδες της Σούπερ Λιγκ είναι αυτή του ο ΠΑΣ Γιάννινα με τον Ηρακλή , στον 1ο όμιλο, η οποία   έληξε ισόπαλη 1 - 1, οπως στο προ ημερών αγώνα πρωταθλήματος ( 2 - 2), έτσι και τώρα ο Ηρακλής έφυγε «αλώβητος» από το στάδιο «Οι Ζωσιμάδες» Έτσι, στον 1ο όμιλο, πρώτος τέθηκε ο Αχαρναϊκός, που νίκησε την Αναγέννηση Καρδίτσας. Στο α' ημίχρονο το ματς ήταν εκτός ρυθμού και οι φάσεις ελάχιστες. Αντίθετα, στο β' ημίχρονο το παιχνίδι «ζεστάθηκε», οι δύο ομάδες άρχισαν να επισκέπτονται με αξιώσεις τις αντίπαλες περιοχές και στο 75' ο ΠΑΣ άνοιξε το σκορ, με φάουλ του Ίλιτς και κεφαλιά του Τσάβες. Όμως δύο λεπτά αργότερα, στο 77', ο «γηραιός» ισοφάρισε με κεφαλιά του Λουκίνα κι αυτό ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

 Στον 3ο Όμιλο η αγωνιστική ολοκληρώθηκε με το ματς του Ολυμπιακού Βόλου με τα Χανιά, όπου παρά το ότι οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν, οι Χανιώτες κατάφεραν την ολική ανατροπή και έφυγαν με... τεράστιο διπλό από τον Βόλο, καθώς ανέτρεψαν το προβάδισμα του Ολυμπιακού και με γκολ του Λερόι Λίτα στο 90' πανηγύρισαν με 2-1. Οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο, με τους Βολιώτες ν΄ανοίγουν το σκορ στο 44' με σουτ του Σκοπελίτη μέσα απ΄την περιοχή και τους Κρήτες να ισοφαρίζουν στο 70ο λεπτό με σουτ του Σάντερσον από τα 25 μέτρα και μετά από λανθασμένη εκτίμηση του Δασκαλάκη. Την πολύτιμη νίκη χάρισε στους Κρήτες ο Λίτα στο 90ο λεπτό με εντυπωσιακό σουτ, που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον τερματοφύλακα των γηπεδούχων. Υπενθυμίζεται, ότι στον άλλον αγώνα του ομίλου, ο ΠΑΟΚ νίκησε 2-0 τον Πανθρακικό.

Στον 7ο όμιλο, η Λάρισα νίκησε εύκολα με 4-1 στην Ελευσίνα του τοπικού Πανελευσινιακού και όλα δείχνουν ότι θα διεκδικήσει την πρόκριση στους «16» με τη SKODA Ξάνθη, σε έναν όμιλο όπου ξεκάθαρο φαβορί είναι η ΑΕΚ. Ο Κρητικός στο 22΄, ο Καπός στο 46΄ και στο 78΄ και ο Σουλιώτης στο 60΄ πέτυχαν τα γκολ των «βυσσινί», οι οποίοι έχασαν και πέναλτι στο 68΄ με τον Μπόγιοβιτς (απέκρουσε ο Στεργιώτης, ο οποίος νωρίτερα είχε αντικαταστήσει τον τραυματία Μανιάτη κάτω από τα δοκάρια των «σταχυοφόρων»). Το μοναδικό τέρμα των γηπεδούχων σημείωσε στο 48΄ ο Κακαράς.

 Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής του Κυπέλλου Ελλάδος:

 1ος ΟΜΙΛΟΣ
Αναγέννηση Καρδίτσας-Αχαρναϊκός 0-1
ΠΑΣ Γιάννινα-Ηρακλής 1-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Αχαρναϊκός  3
Ηρακλής 1
ΠΑΣ Γιάννινα 1
Αναγέννηση Καρδίτσας 0


2ος ΟΜΙΛΟΣ
Ζάκυνθος- Εργοτέλης 2-2
Παναιτωλικός-Πανιώνιος 1-2
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Πανιώνιος  3
Εργοτέλης  1
Ζάκυνθος 1
Παναιτωλικός 0

 3ος ΟΜΙΛΟΣ
ΠΑΟΚ-Πανθρακικός 2-0
Ολυμπιακός Βόλου-Χανιά 1-2
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΠΑΟΚ  3
Χανιά 3
Ολυμπιακός Βόλου 0
Πανθρακικός  0

4ος ΟΜΙΛΟΣ
Κέρκυρα-Παναχαϊκή 1-1
Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός 3-0
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Παναθηναϊκός 3
Κέρκυρα  1
Παναχαϊκή 1
Λεβαδειακός  0

5ος ΟΜΙΛΟΣ
Απόλλων Σμύρνης-Παναιγιάλειος 3-1
Ολυμπιακός-Πλατανιάς 2-2
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Απόλλων Σμύρνης  3
Ολυμπιακός 1
Πλατανιάς 1
Παναιγιάλειος 0

6ος ΟΜΙΛΟΣ
Καλλιθέα-Λαμία 2-1
Ατρόμητος-Βέροια 2-2
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Καλλιθέα  3
Ατρόμητος 1
Βέροια 1
Λαμία  0

7ος ΟΜΙΛΟΣ
Ξάνθη-ΑΕΚ 0-1
Πανελευσινιακός-Λάρισα 29/10
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Λάρισα 3
ΑΕΚ  3
Ξάνθη  0
Πανελευσινιακός 0

8ος ΟΜΙΛΟΣ
Πανσερραϊκός-Κισσαμικός 0-0
Αστέρας Τρίπολης-Καλλονή 4-0
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Αστέρας Τρίπολης  3
Κισσαμικός  1
Πανσερραϊκός 1
Καλλονή  0

Τρακτέρ και στους δρόμους της Πελοποννήσου


Τρακτέρ και στους δρόμους της ΠελοποννήσουΣτους δρόμους βγήκαν σήμερα οι αγρότες από τα ανεξάρτητα μπλόκα της Πελοποννήσου, με συγκεντρώσεις και πορείες σε Σπάρτη, Καλαμάτα και Τρίπολη, διαμαρτυρόμενοι για τα νέα φορολογικά μέτρα.
Στη Σπάρτη, οι αγρότες με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα, μπλόκαραν την είσοδο του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας και παρέμειναν στο προαύλιο του Διοικητηρίου για αρκετή ώρα. Στη συνέχεια, πραγματοποίησαν αυτοκινητοπορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, προκαλώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο.
Στην Καλαμάτα, αγρότες από τη Δυτική Μεσσηνία, με τρακτέρ κυρίως όμως με αγροτικά αυτοκίνητα, έφτασαν στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα και κατευθύνθηκαν στο Διοικητήριο, όπου πραγματοποίησαν διαμαρτυρία για τα νέα φορολογικά μέτρα.
Στην Τρίπολη, μικρή ομάδα αγροτών, με επικεφαλής τον πρόεδρο του αγροτοκτηνοτροφικού συλλόγου Αρκαδίας, Θανάση Τσιοτίνα, πραγματοποίησαν διαμαρτυρία έξω από το κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην πλατεία Εθνάρχου Μακαρίου. Ο κ. Τσιοτίνας, σε δηλώσεις του, σημείωσε ότι πρέπει οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες να έχουν διαφορετική μεταχείριση και πρόσθεσε, ότι τα σημεία αιχμής στα οποία δεν μπορούν να συμφωνήσουν με το υπουργείο, είναι η φορολογία και τα ασφάλιστρα του ΟΓΑ. Ανέφερε ακόμη ότι σήμερα δεν συμφέρει να καλλιεργεί κανένας και επισήμανε χαρακτηριστικά για τα μήλα «ΠΟΠ Πιλαφά» ότι τα επόμενα δύο χρόνια θα κοπούν περίπου τρεις χιλιάδες δέντρα στην περιοχή. Θέλουμε, τόνισε, «οι αποσβέσεις να μην γίνονται την επόμενη χρονιά και φορολογικό συντελεστή στο 13% και από το πρώτο ευρώ για όλους και για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, αλλά και για αυτούς οι οποίοι παράγουν και δεν είναι αγρότες».
Τέλος, αντιπροσωπεία των αγροτών της Αρκαδίας, έγινε δεκτή από την αντιπεριφερειάρχη Ντίνα Νικολάκου, στην οποία επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους, για να το προωθήσει στο αρμόδιο υπουργείο.
 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσλήψεις σε Δημόσιο και ΟΤΑ – Ποιες θέσεις έχουν ανοίξει σε όλη τη χώρα (διαρκής ενημέρωση)

Δείτε αναλυτικά στην aftodioikisi.gr τις θέσεις που ανοίγουν στο δημόσιο και τους ΟΤΑ τις τελευταίες ώρες κάνοντας κλικ στους παρακάτω συνδέσμους:
Η προκήρυξη του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη 690 μονίμων σε φορείς του υπ. Υγείας- Αιτήσεις από 17/11 έως 1/12
19 υπάλληλοι εσωτερικής εκμετάλλευσης στα ΕΛΤΑ Αττικής
Θέση κοινωνικού λειτουργού στον Δήμο Ορεστιάδας
70 εποχικοί υπάλληλοι στον Δήμο Δέλτα-Αιτήσεις έως 9/11 (προκήρυξη-αίτηση)
7 νέοι υπάλληλοι στα ΕΛΤΑ Χανίων
2 βοηθοί βρεφονηπιοκόμων στον Δήμο Αλίμου
7 προσλήψεις στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ρεθύμνου-Αιτήσεις έως 3/11
9 θέσεις εργασίας στην υπηρεσία καθαριότητας του Δ. Αρχαίας Ολυμπίας
89 εργάτες καθαριότητας στον Δήμο Λάρισας

Πότε καταβάλλονται οι δόσεις σε κάρτα σίτισης και οικογενειακό επίδομα

Αύριο Παρασκευή 30/10 αναμένεται να καταβληθεί η Δ’ δόση της κάρτας σίτισης, όπως διαβεβαίωσε σήμερα στη Βουλή ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Αναστάσιος Πετρόπουλος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Βασίλη Κεγκέρογλου σχετικά με την καθυστέρηση της δόσης. Επιπρόσθετα, σύμφωνα πάντα με τον υφυπουργό το οικογενειακό επίδομα του ΟΓΑ αναμένεται να καταβληθεί στις 5 Νοεμβρίου.
Συγκεκριμένα:

Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ Για τον φόρο του 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΘΗΝΑ 29/10/2015
Απο την Ένωση Κεντρώων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση :
Η Ένωση Κεντρώων τάσσεται υπέρ του να μπει ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση για τις περιπτώσεις παιδιών που ανήκουν σε οικογένειες που έχουν εισόδημα άνω των 30.000 ευρώ ετησίως. Στις περιπτώσεις κάτω των 30.000 ευρώ το ποσό του ΦΠΑ να αφαιρείται από τον φόρο εισοδήματος. Η πρόταση αυτή αφορά δημοτικά σχολεία, Γυμνάσια, Λύκεια, φροντιστήρια και παιδικούς σταθμούς. 

Γραφείο Τύπου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΝ κ. ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗ



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, μετά τις σημερινές αποκαλύψεις της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ»  για τον κ. Φλαμπουράρη, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο υπουργός Επικρατείας κ. Αλέκος Φλαμπουράρης προκαλεί καθημερινά τους Έλληνες.
Πριν από λίγες ημέρες, αποκαλύφθηκε ότι πέτυχε να του χαριστούν από το Δήμο Αίγινας 4.000 ευρώ για τις οφειλές του προς την εταιρία ύδρευσης.
Σημερινά δημοσιεύματα αποκαλύπτουν ότι ο κ. Φλαμπουράρης, ενώ διατηρούσε εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία της επιχείρησής του, τα οποία “ξεχνούσε” να δηλώσει στο “Πόθεν Έσχες”, την ίδια στιγμή δήλωνε “άπορος” και έμπαινε στη ρύθμιση για τις δόσεις.
Εάν αληθεύουν αυτά, αποδεικνύεται  ότι ο κ. Φλαμπουράρης είναι πολλαπλώς εκτεθειμένος.
Ο κ. Τσίπρας, ο οποίος κάλυψε και εξακολουθεί να καλύπτει τον υπουργό του,  οφείλει να δώσει καθαρές εξηγήσεις».

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Εμφάνιση MEIMARAKIS -  XALKIDIKI  METALORYXOI 12..jpg

Εμφάνιση MEIMARAKIS -  XALKIDIKI METALORYXOI 13..jpg

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΜΜΕ



Ο Υπεύθυνος του Τομέα Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηρακλείου, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, αναφορικά με το σχέδιο νόμου για τα ΜΜΕ, έκανε την ακόλουθη ανακοίνωση:

          «Η Κυβέρνηση δια των αρμοδίων Υπουργών της, προώθησε «στα μουλωχτά» -εξαπατώντας στην ουσία Βουλή και κόμματα- την αλλαγή του εδάφιου β΄, της παρ. 6 του άρθρου 14 του σ/ν για την αδειοδότηση των ΜΜΕ, δημιουργώντας μια άλλη κατηγορία καναλαρχών εθνικής εμβέλειας, αλλά με άδειες καναλιών περιφερειακής εμβέλειας.
          Πιο συγκεκριμένα, η Κυβέρνηση, δια των Υπουργών κ.κ. Ν. Παππά και Χ. Σπίρτζη προώθησε τροποποίηση στο εδάφιο β΄, της παρ. 6 του άρθρου 14 του σχεδίου νόμου, το οποίο ανέφερε: «Οι πάροχοι περιεχομένου που δικτυώνονται μπορούν να μεταδίδουν το πρόγραμμα του παρόχου ή των παρόχων με τους οποίους τελούν σε δικτύωση, για πέντε (5) ώρες [ενώ αρχικά ανέφερε «για τρεις (3) ώρες] ημερησίως κατ’ ανώτατο όριο και υπό την προϋπόθεση ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της δικτύωσης παρουσιάζονται οι διακριτικοί τίτλοι των παρόχων περιεχομένου, που δικτυώνονται και εφόσον δεν αναιρείται ο χαρακτήρας του προγράμματος».
            Με τον τρόπο αυτό η Κυβέρνηση δημιουργεί μια άλλη κατηγορία καναλαρχών που θα έχουν τη δυνατότητα να εκπέμπουν πανελλαδικά, αλλά με άδειες καναλιών περιφερειακής εμβέλειας.       
          Η συγκεκριμένη ρύθμιση δεν είχε συζητηθεί πουθενά στην Επιτροπή ή την Ολομέλεια και, ουδέποτε ζητήθηκε ή συμπεριλήφθηκε στα υπομνήματα που κατέθεσαν οι τρεις ενώσεις Τηλεοπτικών Σταθμών Περιφερειακής Εμβέλειας και Αττικής ή η Ένωση Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας.
          Μένει να μην επιβεβαιώσει η Κυβέρνηση αυτά που κυκλοφορούν στους διαδρόμους των κυβερνητικών γραφείων για συμφωνίες με επενδυτές -εν δυνάμει καναλάρχες- κάτω από το τραπέζι».



ΕΛΙΖΑ ΒΟΖΕΜΠΕΡΓΚ, ΘΟΔΩΡΗΣ ΖΑΓΟΡΑΚΗΣ: ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΕ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ



http://aegeantoday.gr/wp-content/uploads/2015/09/VOZEMPERG-ZAGORAKIS.jpg
Ψηφίστηκε σήμερα με μεγάλη πλειοψηφία από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η έκθεση σχετικά με τις νέες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τουρισμός στην Ευρώπη, στην οποία παρουσιάζονται μια σειρά από προτάσεις που απαιτούν την ταχεία προσαρμογή της ευρωπαϊκής τουριστικής βιομηχανίας, ώστε να διατηρήσει το επίπεδο ανταγωνιστικότητάς της.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ




Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δυστυχώς, όπως εξελίσσεται η κατάσταση, εμπνέει ανησυχία. Και αυτό διότι η κυβέρνηση, αντί να σοβαρευτεί και να πάρει τις πρέπουσες αποφάσεις, είναι όμηρος στις ιδεοληψίες της. Είναι αιχμάλωτη σε ιδεοληψίες  οι οποίες δεν μπορούν να μας οδηγήσουν σε κρίσιμες αποφάσεις.
Η ανικανότητά της και η ανεπάρκειά της, μας οδηγούν ακόμη πιο βαθειά στη κρίση.
Αντί να ψάχνει ισοδύναμα, προσπαθεί να βρει πρόσθετα μέτρα, σε περικοπές, σε έκτακτη εισφορά, σε νέους φόρους.
 Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί.
 Η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της».