Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Ερώτηση Χρίστου Δήμα για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Νεμέας

 
http://s.enet.gr/resources/2013-09/24-25-5--8-thumb-large.jpghttp://www.eklogika.gr/uploads/files/vouleutes-new/dimas.jpg
Με γραπτή ερώτησή του, ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας καλεί το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού να προχωρήσει σε άμεσες ενέργειες προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή και σε πλήρες ωράριο λειτουργία του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Νεμέας. Στο κείμενο της ερώτησης, ο Χρίστος Δήμας σημειώνει πως πριν λίγες μέρες έληξαν οι συμβάσεις των εποχικών απασχολούμενων με αποτέλεσμα ο αρχαιολογικός χώρος να μην είναι ανοιχτός για το κοινό τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες. Τονίζει μάλιστα πως οι επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου έχουν αυξηθεί κατά 35% το τελευταίο διάστημα, αύξηση που αφορά κυρίως τα Σαββατοκύριακα με αποτέλεσμα αφενός οι επισκέπτες να απογοητεύονται που ο χώρος δεν είναι προσβάσιμος, αφετέρου να χάνονται έσοδα αλλά και να ανακύπτουν ζητήματα ασφαλείας.

Συγκεκριμένα στο κείμενο της ερώτησης αναφέρεται:

Προς: Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού
Θέμα: Σοβαρά προβλήματα στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Νεμέας

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΕΥ. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο κ. ΦΙΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, αναφερόμενος στα όσα είπε ο υπουργός Παιδείας κ. Ν. Φίλης για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, υπογράμμισε:

«Θέλω να ξεκαθαρίσω από εδώ ότι οι δηλώσεις Φίλη μου προξένησαν ιδιαίτερες εντυπώσεις. Και τα σενάρια στα οποία αναφέρθηκε ο κύριος Φίλης μπορούμε να πούμε ότι είναι αρκετά. Πρώτον ότι τα πιστεύει γιατί είναι απαίδευτος. Δεύτερον ότι θέλει να δημιουργήσει ένα θέμα για να σκεπάσει επικοινωνιακά τα δύσκολα μέτρα που πάνε να περάσουν. Και τρίτο και χειρότερο ότι πάει να δημιουργήσει “καλό κλίμα”, στέλνοντας μήνυμα στην Τουρκία, για την επίσκεψη Τσίπρα στην Τουρκία, όπως αυτή ανακοινώθηκε μετά τις εκλογές που κέρδισε ο Ερντογάν. Αυτά είναι επικίνδυνα.

Ένωση Κεντρώων: η Βουλή απο το 1994, αναγνώρισε και επίσημα τη Γενοκτονία των Ποντίων. Οι δηλώσεις Φίλη είναι το λιγότερο προκλητικές

Απο την Ένωση Κεντρώων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση :

Όταν με απόφαση της η ίδια η Βουλή απο το 1994, αναγνώρισε και επίσημα τη Γενοκτονία των Ποντίων, δεν επιτρέπεται απο τον Υπουργό παιδείας της κυβέρνησης να λέγεται οτι δεν πληρούνται τα <<επιστημονικά κριτήρια>> για αυτόν τον χαρακτηρισμό. Οι δηλώσεις του κ. Φίλη είναι το λιγότερο προκλητικές και καλό θα ήταν να πάρει δημόσια θέση για αυτό το ζήτημα ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.

Γραφείο Τύπου

Προφυλακίστηκαν οι δυο βασανιστές του δίχρονου αγοριού στο Κιάτο.



Τον δρόμο για τις φυλακές πήραν οι δυο βασανιστές του δίχρονου αγοριού. Οι κατηγορίες που βαραίνουν του δυο βασανιστές είναι σε βαθμό κακουργήματος για ανθρωποκτονία με πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση.
Εξοργισμένοι περαστικοί αλλά και Αθίγγανοι γιούχαραν και έβρισαν έξω από τα δικαστήρια της Κορίνθου, τους βασανιστές του δίχρονου αγοριού που πέκυψε στα τραύματά του στις 2 το μεσημέρι της Τρίτης, το δίχρονο αγοράκι από το Κιάτο το οποίο είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο
το Σάββατο (31/10) άγρια ξυλοκοπημένο από τον 23χρονο φίλο της μητέρας του.
Ο 23χρονος σύντροφος της μητέρας του άτυχου παιδιού μεταφέρθηκε στις φυλακές Ναυπλίου με την κατηγορία της θανατηφόρου βλάβης που προκάλεσε. Στις  ίδιες φυλακές βρίσκεται εδώ και καιρό  και ο  πατέρας του δίχρονου αγοριού που έχει συλληφθεί για άλλα αδικήματα! Η μητέρα του δίχρονου παιδιού μεταφέρθηκε στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού με την κατηγορία της έκθεσης από την οποία προκλήθηκε ο θάνατος του παθόντα.

Ολυμπιακός - Ντιναμό Ζάγκρεμπ: Όλα για την πρόκριση οι "ερυθρόλευκοι"

Ολυμπιακός - Ντιναμό Ζάγκρεμπ: Όλα για την πρόκριση οι `ερυθρόλευκοι` 
 Η τεράστια νίκη στο Έμιρεϊτς άνοιξε το δρόμο, το διπλό στο Ζάγκρεμπ κατέστησε σαφές ότι ο Ολυμπιακός είναι διεκδικητής της πρόκρισης στην επόμενη φάση και η πολυπόθητη νίκη στο αποψινό παιχνίδι με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ (21:45) θα φέρει τους Ερυθρόλευκους σε θέση φαβορί για τη δεύτερη θέση ενός ομίλου, στον οποίο αρκετοί τους είχαν ξεγραμμένους τον Αύγουστο.
Ο Μάρκο Σϊλβα και οι παίκτες του αντιλαμβάνονται ότι η νίκη είναι απαραίτητη για να κεφαλαιοποιήσει ο Ολυμπιακός, όσα έχει καταφέρει μέχρι σήμερα με τις εξαιρετικές εμφανίσεις του. Το να υποτιμηθούν οι Κροάτες θα ήταν μεγάλο λάθος, ωστόσο οι Ερυθρόλευκοι είναι το φαβορί αυτής της αναμέτρησης, όπως αποδεικνύεται και από τις αποδόσεις των στοιχηματικών, με τον Stoiximan.gr να προσφέρει την αναμέτρηση αποκλειστικά με 0% γκανιότα.
Πίεση από την αρχή
Ο Πορτογάλος προπονητής σαφώς και γνωρίζει ότι η ομάδα του είναι το φαβορί, γι’ αυτό και έχει δώσει οδηγίες για πιεστικό ξεκίνημα από το 1ο λεπτό. Η ενδεκάδα φαντάζει δεδομένη, με τους Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Σιόβα, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Φορτούνη, Σεμπά Ερνάνι και Ιντέγε να έχουν το προβάδισμα σύμφωνα με τις τελευταίες δοκιμές και το ρεπορτάζ.
Ο Νιγηριανός φορ θα αποτελέσει για ακόμη μία αναμέτρηση αιχμή του δόρατος για τους Ερυθρόλευκους, στοχεύοντας σε ένα ακόμη κρίσιμο γκολ μετά από εκείνο στο Μάξιμιρ, τρείς εβδομάδες νωρίτερα. Ο μεγάλος χορηγός του Ολυμπιακού, Stoiximan.gr, προσφέρει την υψηλότερη απόδοση παγκοσμίως στο ενδεχόμενο να σκοράρει ο Iντέγε στην αποψινή αναμέτρηση.
Εξασφαλίζει το Europa
Αν και ο στόχος πλέον είναι η πρόκριση στην επόμενη φάση, κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει ότι ο σημερινός αγώνας είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Ολυμπιακό, να εξασφαλίσει την παρουσία του στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις και τον Φεβρουάριο. Με νίκη απέναντι στην Ντιναμό, οι Ερυθρόλευκοι εξασφαλίζουν την παρουσία τους στη συνέχεια του Europa League και συνεχίζουν, περιμένοντας τον «μεγάλο τελικό» με την Άρσεναλ την τελευταία αγωνιστική.
Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του Ολυμπιακού γέννησαν προσδοκίες για μία μεγάλη πρόκριση. Η πρόκληση είναι μεγάλη, ωστόσο η μπάλα είναι στα… πόδια των παικτών του Μάρκο Σίλβα. Και έχουν αποδείξει ότι μπορούν να τα καταφέρουν.

newsit.gr

Πρώτο ρήγμα! Καταψήφισαν οι ΑΝΕΛ την διάταξη για τις τοπικές ζυθοποιϊες!

Πρώτο ρήγμα! Καταψήφισαν οι ΑΝΕΛ την διάταξη για τις τοπικές ζυθοποιϊες!

Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ! Με την καταψήφιση της διάταξης από τους ΑΝΕΛ και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, η επίμαχη διάταξη για την αύξηση του συντελεστή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στις μικρές ζυθοποιίες αποσύρεται. Σημειώνεται ότι η φορολόγηση των μικροζυθοποιίων δεν ήταν στα προαπαιτούμενα αλλά στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, ωστόσο πολιτικά η κίνηση αυτή από τους ΑΝΕΛ, δείχνει πολλά...
«Η διάταξη δεν περνάει στην Ολομέλεια». Με αυτή τη φράση ανακοίνωσε την απόσυρση, ο προεδρεύων των αρμοδίων επιτροπών της Βουλής Γεράσιμος Μπαλαούρας μετά την άρνηση των Ανεξάρτητων Ελλήνων να την ψηφίσουν.
Η ρύθμιση είχε μόνο την στήριξη της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ που αριθμεί 145 βουλευτές ενώ τα υπόλοιπα κόμματα και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αριθμούν συνολικά 155 βουλευτές. Υπενθυμίζεται ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και ο πρόεδρός του κόμματος Πάνος Καμμένος, είχαν δηλώσει από την προηγούμενη εβδομάδα ότι δεν επρόκειτο να συναινέσουν στην ψήφιση του άρθρου, θεωρώντας ότι θέτει σε κίνδυνο την επιβιώση της ελληνικής ζυθοποιίας.

ΑΠΟΡΘΗΤΟ ΚΑΣΤΡΟ... Καραϊσκάκη παίζουμε!

Καραϊσκάκη παίζουμε!
Το ματς της χρονιάς, μέχρι το επόμενο, δίνει απόψε στο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός απέναντι στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ ψάχνοντας μια ακόμη νίκη που θα τον «εκτινάξει» για τα καλά και θα τον εδραιώσει ως το μεγάλο φαβορί για τη δεύτερη θέση που οδηγεί στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Για την ακρίβεια με νίκη ο Ολυμπιακός θα έχει τα πάντα στα χέρια του ό,τι και αν κάνει η Αρσεναλ μέχρι τον μεταξύ τους αγώνα στο Καραϊσκάκη. Επίσης θα έχει «κλειδώσει» οριστικά την 3η θέση, άρα και το Γιουρόπα Λιγκ, τον δεύτερο στόχο που έχουν οι Πειραιώτες για την ευρωπαϊκή τους πορεία.

138 προσλήψεις σε δήμους. Δείτε που

Στην έγκριση 138 θέσεων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου προχωρεί το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Συγκεκριμένα, με απόφαση που υπέγραψε ο αρμόδιος υφυπουργός Ιωάννης Μπαλάφας εγκρίνονται 18 συμβάσεις με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για τη στελέχωση των Δήμων Βύρωνα και Λεβαδέων.

Οι εργαζόμενοι που θα προσληφθούν θα παρέχουν υπηρεσίες έναντι αντιτίμου από τους ωφελούμενους.

Επίσης υπεγράφη απόφαση για 120 συμβάσεις μίσθωσης έργου για τη στελέχωση των Κοινωφελών Επιχειρήσεων Δήμου Αμαρουσίου και Δήμου Σερρών που παρέχουν υπηρεσίες έναντι αντιτίμου από τους ωφελούμενους.

Localit.gr

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση πως τα σταγονίδια θα συνθλιβούν υπό το βάρος των αμαρτιών τους.

papaggelopoulosΑναζητείται ο αυτουργός της πειθαρχικής διαδικασίας κατά του έντιμου Ζαγοραίου για τα μάτια του Ρέστη. Η Κουτζαμάνη δηλώνει «παντελή άγνοια»!

Αντωνία Ξυνού
Η πάταξη της διαφθοράς ήταν το βασικό ζήτημα το οποίο συζητήθηκε, κατά την επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δ. Παπαγελόπουλου στον Άρειο Πάγο.

Ο υπουργός είχε διαδοχικές συναντήσεις με την ηγεσία της Δικαιοσύνης και συγκεκριμένα με Την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, αλλά και την Πρόεδρο του ανωτάτου δικαστηρίου, Βασιλική Θάνου.

Σύμφωνα με πληφοφορίες ο υπουργός ενημερώθηκε για θέματα διαφθοράς από την πλευρά των θεσμικών παραγόντων της δικαιοςύνης και με τη Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου » 

Greek Hellenic News Feed

Προσλήψεις σε Δημόσιο και ΟΤΑ – Ποιες θέσεις έχουν ανοίξει σε όλη τη χώρα (διαρκής ενημέρωση)

Δείτε αναλυτικά στην aftodioikisi.gr τις θέσεις που ανοίγουν στο δημόσιο και τους ΟΤΑ τις τελευταίες ώρες κάνοντας κλικ στους παρακάτω συνδέσμους:
ΑΣΕΠ: Προκήρυξη για την πρόσληψη 32 μόνιμων ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στη ΥΠΑ-Αιτήσεις από 20/11 έως 4/12
ΑΣΕΠ: Πλήρωση 690 Θέσεων τακτικού προσωπικού σε φορείς του Υπουργείου Υγείας
ΕΛΤΑ: 14 υπάλληλοι σε Αλεξανδρούπολη, Καβάλα και Ξάνθη
ΕΛΤΑ: 44 προσλήψεις σε Αττική, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Σάμο, Λέσβο και Χίο-Αιτήσεις έως 11/11 (προκήρυξη)
ΕΛΤΑ: 18 υπάλληλοι στους ν. Ιωαννίνων, Άρτας και Κέρκυρας-Υποβολή αιτήσεων έως 13/11
17 προσλήψεις διανομέων στα ΕΛΤΑ Θεσσαλονίκης
8 προσλήψεις στα καταστήματα των ΕΛΤΑ Εύβοιας
Προσλήψεις 11 θέσεων στο ΝΠΔΔ «Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Ναυπλιέων
20 προσλήψεις με οκτάμηνα στον Δήμο Αρριανών-Αιτήσεις έως 10/11
2 βοηθοί βρεφοκόμων στον Δήμο Αλίμου
89 εργάτες καθαριότητας στον Δήμο Λάρισας-Αιτήσεις έως 9/11 (προκήρυξη-αίτηση)

Έρχονται 254.000 θέσεις εργασίας έως το ’16 – Ποινολόγιο για παρατυπίες Δήμων στην Κοινωφελή ανακοίνωσε το υπουργείο

Τον προγραμματισμό του υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για νέες δράσεις που θα παρέχουν ένα συνολικό αριθμό 254.000 θέσεων εργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με το βάρος να δίνεται στην Κοινωφελή Εργασία, έκανε γνωστό στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η αρμόδια αναπληρώτρια υπουργός, Ράνια Αντωνοπούλου.
Σύμφωνα με τα όσα είπε, μεταξύ Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου, έως και τον Μάρτιο του 2016, θα ξεκινήσουν 12 νέα προγράμματα εργασίας που θα παρέχουν εργασία με συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε 104.000 άτομα. Επίσης για το 2016 το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας θα αφορά 100.000 ανέργους εγγεγραμμένους του ΟΑΕΔ αφού όπως έκανε γνωστό τα δύο τρίτα από τις 150.000 προσλήψεις που θα αφορούν τα προγράμματα που προκηρυχθούν από το δεύτερο πακέτο που θα ακολουθήσει τις 104.000 θέσεις .

Ο Γιούνκερ στηρίζει το Σούλτς για ανανέωση της Προεδρίας του στο Κοινοβούλιο


Ο
Γιούνκερ στηρίζει το
Σούλτς για ανανέωση της
Προεδρίας του στο
ΚοινοβούλιοΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: O Μάρτιν Σούλτς έχει ξεκινήσει μια διακριτική εκστρατεία για να παραμείνει Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τρίτη συνεχόμενη θητεία. Ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του είναι ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο Σούλτς έχει αρχίσει να μιλά με ευρωβουλευτές και άλλες ηγετικές πολιτικές προσωπικοτήτες στο Κοινοβούλιο προκειμένου να επανεκλεγεί για τρίτη συνεχόμενη θητεία τον …
Διαβάστε περισσότερα.

EurActiv.gr

#xoristonAdoni: Ο διαχρονικός υβριστής της ΝΔ που έχει σκαλώσει (επίτηδες) με το debate

adonis-georgiadis-xaskogelaei
Ο Άδωνις Γεωργιάδης, πέρα της γραφικότητας που τον χαρακτηρίζει και των όσων κατά καιρούς ξεστομίζει (με μόνο σκοπό τη μιντιακή του επιβίωση), εσχάτως και με αφορμή τις εσωκομματικές της ΝΔ, περνά ξεκάθαρα στην όχθη της επικίνδυνης πολιτικής ανοησίας.

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ



Με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος κατέθεσε σήμερα τροπολογία στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που συζητείται στη Βουλή και αφορούν στο ΦΠΑ για την Παιδεία, καθώς και στην πρόταση για τη μείωση του ΦΠΑ στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.

Η σχετική τροπολογία 

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΤΟΜΕΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ.κ. Λ. ΑΥΓΕΝΑΚΗ, Ν. ΜΗΤΑΡΑΚΗ

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηρακλείου, κ. Λευτέρης Αυγενάκης και ο Υπεύθυνος του Τομέα Ναυτιλίας και Αιγαίου της Νέας Δημοκρατίας κ. Νότης Μηταράκης, για την συνέχιση της απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας και την αδιαφορία του αρμοδίου Υπουργού, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:


          «Τέταρτη ημέρα απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, η οποία δεν επιτρέπει τη διενέργεια δρομολογίων από και προς τη νησιωτική περιφέρεια.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΝ ΥΠΕΞ Επανεξέταση καθεστώτος της Συνθήκης Σένγκεν

 

Πολιτικό Γραφείο
Ντόρας Μπακογιάννη

 
 
                                                                                                           Αθήνα, 4 Νοεμβρίου 2015
 
ΕΡΩΤΗΣΗ
  Στον Υπουργό Εξωτερικών
κ. Νίκο Κοτζιά

 
Θέμα: Επανεξέταση καθεστώτος της Συνθήκης Σένγκεν

Με δεδομένες τις αυξημένες ροές προσφύγων προς την Ευρώπη, ακούγονται διάφορες φωνές στους κόλπους της Ε.Ε που αναφέρονται σε επανεξέταση του καθεστώτος της Συνθήκης Σένγκεν. Μάλιστα γίνονται ιδιαίτερες αναφορές στην Ελλάδα που είναι και ο κύριος υποδοχέας προσφύγων και μεταναστών από τη Μέση Ανατολή.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός Εξωτερικών:
 
  1. Του έχει τεθεί ποτέ θέμα επανεξέτασης του καθεστώτος της Συνθήκης Σένγκεν για την Ελλάδα;

      2.  Υπάρχει κίνδυνος να αντιμετωπίσουμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο στο προσεχές μέλλον;


                                                                        Η ερωτώσα Βουλευτής


                                                                        Ντόρα Μπακογιάννη

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ-Τουρκική Ακταιωρος πυροβολεί λαστιχένια βάρκα με προσφυγες #refugees



olympia.gr

Greek Hellenic News Feed

Μετά τον ΕΝΦΙΑ χαράτσι φωτιά στα αυτοκίνητα – Όλο το σχέδιο του ΥΠΟΙΚ.

550_334_294680
Στον Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης στρέφεται τώρα το οικονομικό επιτελείο, ώστε να μπορέσει να «πιάσει» τους ιδιοκτήτες ακριβών αυτοκινήτων, οι οποίοι καταβάλουν ελάχιστα Τέλη Κυκλοφορίας, εξαιτίας των πολύ χαμηλών εκπομπών CO2.
Σύμφωνα με το σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών, ο Φόρος Πολυτελούς Διαβίωσης για τα αυτοκίνητα που έχουν ταξινομηθεί για πρώτη φορά μετά την 1η Νοεμβρίου 2010, αναμένεται να συνδεθεί με την Αξία Λιανικής των οχημάτων, ώστε πραγματικά να πληρώσουν οι κάτοχοι ακριβών αυτοκινήτων.

Χ. Α.: Τσίπρας και Σουλτς μετατρέπουν την Ελλάδα σε άντρο λαθρομεταναστών


Ο προσκυνημένος Τσίπρας "έλυσε" το λαθρομεταναστευτικό στέλνοντας 30 αλλοδαπούς στο Λουξεμβούργο, την ώρα που η Ελλάδα πλημμυρίζει από παράνομους εισβολείς και ο ανθέλληνας Σουλτς συμπεριφέρεται ως επικυρίαρχος σε προτεκτοράτο.

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Γεύμα του Προέδρου και μελών του Προεδρείου της Βουλής των Ελλήνων προς τιμήν του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς

final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Εμφάνιση 2015_11_04_IMG_9_82.jpg
Ο Πρόεδρος κ. Νικόλαος Βούτσης και οι Αντιπρόεδροι της Βουλής των Ελλήνων, παρέθεσαν  γεύμα, προς τιμήν του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς στο Πάρκο Ελευθερίας.  
Ο κ. Σουλτς ευχαρίστησε για την υποδοχή, εκφράζοντας την ελπίδα μίας καλής συνεργασίας και ο κ.  Βούτσης τον ευχαρίστησε για τη βοήθεια που έχει παράσχει στη χώρα ως Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Στο γεύμα παρακάθισαν ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών,  αρμόδιος για Θέματα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, κ. Νίκος Ξυδάκης, ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος και Πρέσβεις.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠEYΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΦΟΡΤΣΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΧΘΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΑΙΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ



http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20141031/low/newego_LARGE_t_1101_54417029.JPG
Ο Υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, Καθηγητής Θεόδωρος Φορτσάκης για την εχθρική και βίαιη αντιμετώπιση των εξωτερικών αξιολογητών του Πανεπιστημίου Αθηνών, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ...προκαλούν οι υπεύθυνοι της Αρκαδικής Οικολογικής ΦΑΡΜΑ Α.Ε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τρίπολη 4-11-2015
Συνεχίζουν να προκαλούν οι υπεύθυνοι της Αρκαδικής Οικολογικής ΦΑΡΜΑ Α.Ε. και να προσωποποιούν την αντιπαράθεση στο πρόσωπο του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Τρίπολης Δημήτρη Νικολάου, που είπε το αυτονόητο ότι: δεν είναι δα και ευεργέτες όλοι αυτοί οι μεγαλοσχήμονες καπιταλιστές που με τον ιδρώτα του λαού και το πλαίσιο νομικό, πολιτικό και οικονομικό κάνουν επενδύσεις για να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους.

Το κομματικό έπος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Και ξαφνικά, σε εντελώς ουδέτερο και ανύποπτο χρόνο, μέσα στην εορταστική ατμόσφαιρα για το Έπος του 1940, η κυβέρνηση βρήκε την ευκαιρία να γράψει το δικό της κομματικό έπος. 
Στις 27 Οκτωβρίου, ο υπουργός των Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος διόρισε Γενικό Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής, τον Φραγκίσκο Κουτεντάκη, λέκτορα του πανεπιστημίου Κρήτης.
Και στις 28 Οκτωβρίου, ανήμερα της εθνικής εορτής, ο υπουργός  Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, διόρισε τον αναπληρωτή καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Ν. Θεοχαράκη και πρώην γ.γ. Δημοσιονομικής Πολιτικής (επιλογή του Γ. Βαρουφάκη), στη θέση του επιστημονικού διευθυντή του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών, του ΚΕΠΕ.

Πανεπιστήμιο Αθηνών: Φοιτητές έδιωξαν με απειλές και φρούτα τους αξιολογητές!

Πανεπιστήμιο Αθηνών: Φοιτητές έδιωξαν με απειλές και φρούτα τους αξιολογητές!Με απειλές έγιναν δεκτοί οι πέντε διακεκριμένοι εξωτερικοί αξιολογητές της Νομικής Σχολής και της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Σύμφωνα με την «Καθημερινή», όλα έγιναν την Τρίτη, όταν οι πέντε επιστήμονες βρέθηκαν στη Νομική Σχολή. Εκεί τους περίμεναν φοιτητές, με τους οποίους οι πέντε επιστήμονες είχαν διάλογο μιας ώρας, προκειμένου να κατανοήσουν τη στάση τους. Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, και στη Σχολή Θετικών Επιστημών, όπου η επίθεση κλιμακώθηκε, με απειλές σε βάρος των αξιολογητών. Αποτέλεσμα ήταν οι πέντε διακεκριμένοι καθηγητές σε πανεπιστήμια του εξωτερικού να μην τολμήσουν καν να επισκεφθούν τη Φιλοσοφική Σχολή.
Την ομάδα εξωτερικής αξιολόγησης του ΕΚΠΑ αποτελούν ο Δημήτρης Αργυρόπουλος από το North Carolina State University των ΗΠΑ, ο Πέτρος Γουγουλάκης από το Πανεπιστήμιο Στοκχόλμης, ο Γεώργιος Γουναλάκης από το Phillips Universität Marburg στη Γερμανία, ο Ντάνιελ Χιμάριος από το University of Texas at Arlington των ΗΠΑ και ο Ελευθέριος Μυλωνάκης από το Brown των ΗΠΑ.
Πολλά ερωτήματα δημιουργεί εν τω μεταξύ το γεγονός ότι, σύμφωνα με την «Καθημερινή», το Πανεπιστήμιο Αθηνών δεν έβγαλε καν ανακοίνωση για όσα ντροπιαστικά συνέβησαν.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, μία από τις ερωτήσεις των αξιολογητών που δυσκόλεψαν ιδιαίτερα τους καθηγητές του ΕΚΠΑ είναι γιατί το ίδρυμα διατηρεί τμήματα που θα μπορούσαν να αποτελούν απλώς κατευθύνσεις, την ίδια στιγμή που το προσωπικό του συρρικνώνεται (το 30% των πανεπιστημιακών έχει συνταξιοδοτηθεί τα τελευταία χρόνια). Οι πέντε αξιολογητές ρώτησαν σχετικά με τον στρατηγικό σχεδιασμό του ΕΚΠΑ, τους τρόπους βελτίωσης του επιπέδου σπουδών, το προσωπικό, τις υλικοτεχνικές υποδομές. Επίσης, οι αξιολογητές έθεσαν και το θέμα των αιώνιων φοιτητών, που μετράει αρνητικά στις διεθνείς αξιολογήσεις των ΑΕΙ.

Νέα συντριβή αεροσκάφους με ρωσικό πλήρωμα - Πληροφορίες για τουλάχιστον 40 νεκρούς

Νέα συντριβή αεροσκάφους με ρωσικό πλήρωμα
Αεροσκάφος cargo με ρωσικό πλήρωμα συνετρίβη νωρίτερα, λίγο μετά την απογείωσή του από αεροδρόμιο στο Νότιο Σουδάν. Προς το παρόν, αντικρουόμενες πληροφορίες, που μεταδίδει το Russia Today, αναφέρουν ότι έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 40 άτομα, που βρίσκονταν στο αεροπλάνο και στο έδαφος.
Το αεροπλάνο που συνετρίβη μπορεί να είχε περίπου 20 άτομα πλήρωμα και επιβάτες, 2 εκ των οποίων επέζησαν, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του προέδρου του Νότιου Σουδάν.
Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε στο Reuters ότι μέτρησε πάνω από 40 πτώματα στο σημείο της συντριβής, αλλά δεν είναι σαφές πόσοι από αυτούς ήταν στο αεροσκάφος.
Άλλος μάρτυρας είπε ότι είδε το αεροσκάφος κατά μήκος του Λευκού Νείλου ποταμού. Σύμφωνα με το Twitter feed τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού, η συντριβή συνέβη περίπου 800 μέτρα από το αεροδρόμιο της Τζούμπα.
Μια γυναίκα και επτά παιδιά είναι μεταξύ των θυμάτων, ανέφερε τοπικό ΜΜΕ.

E-Radio.gr Daily

 

 

"Σάρωσε" Αχαϊα και Ηλεία ο Μεϊμαράκης! ΦΩΤΟ

`Σάρωσε` Αχαϊα και Ηλεία ο Μεϊμαράκης! ΦΩΤΟ

Όλη την Ελλάδα γυρίζει και ο Πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Χθες βρέθηκε σε Πάτρα και Πύργο και συναντήθηκε με στλέχη του κόμματος και φίλους.
Στην συγκέντρωση της Πάτρας Ο κ. Μεϊμαράκης μίλησε για θέματα που καίνε τους πολίτες και αφορούν την καθημερινότητά τους. - Για τη φορολογία στη ζυθοποιΐα ο κ. Μεϊμαράκης είπε: «Η κυβέρνηση βάζει τώρα νέα μέτρα. Φέρνει φόρο στην ελληνική μεσαία ζυθοποιΐα, φόρο ο οποίος δεν εξυπηρετεί τα ελληνικά συμφέροντα και δεν ξέρω και ποια συμφέροντα εξυπηρετεί. Αλλά και οι τελευταίες πολιτικές παρεμβάσεις του, μας κάνουν να αναρωτιόμαστε ποια συμφέροντα εξυπηρετεί πλέον ο κ. Τσίπρας».


- Για φαρμακεία, αγροτικό και κοινωνική πολιτική είπε:
«Στο θέμα των φαρμακείων αλλά και στο αγροτικό πάει να αφανίσει την πρωτογενή παραγωγή, ώστε να κάνει η χώρα εισαγωγές ακόμη και στα είδη που εμείς μπορούμε να παράγουμε. Γι αυτό, έχει δημιουργήσει μεγάλη ανησυχία. Και διαπιστώνω ότι ενώ μέχρι το Γενάρη ήταν ο αντιμνημονιακός, ο αντιευρωπαίος, «όχι σε όλα», από τον Σεπτέμβριο και μετά έχει υποταχθεί σε όλα. Ένα «όχι» δεν έχει βρει να πει. Αντιθέτως, όλο «ναι» λέει. Η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι κάτι προσπαθεί να πάρει για το χρέος. Αλλά και αυτό λίγο είναι, γιατί το χρέος ήταν ήδη στη συμφωνία του ΄12, το Νοέμβριο και δεν είναι τόσο το χρέος το μεγάλο ζήτημα, όσο η αφαίμαξη την οποία μας κάνει. Αντί να ψάχνει να βρει ισοδύναμα, ψάχνει να βρει νέους φόρους. Θα βάλει, λέει, νέα, έκτακτη εισφορά, θα προχωρήσει σε αύξηση των φόρων, θα μειώσει το επίδομα θέρμανσης για το πετρέλαιο, θα το πάρουν 60.000 οικογένειες λιγότερες από ό,τι πέρσι και πρόπερσι. Και όλα αυτά, στο όνομα των δήθεν αδυνάμων κοινωνικών τάξεων. Λοιπόν, για να τελειώνει αυτό το δήθεν αριστερό παραμύθι, θέλω να τονίσω ότι η πιο κοινωνικά ευαίσθητη πολιτική δύναμη είναι η Νέα Δημοκρατία. Γιατί, κοινωνική πολιτική μπορείς να κάνεις εφόσον παράγεις πλούτο και διά του πλούτου εξασφαλίζεις την περίθαλψη, την παιδεία και όλα τα κοινωνικά αγαθά».
newsit.gr

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στην 2η τουριστική έκθεση GREEK TOURISM EXPO, Metropolitan Expo Αθήνα 4-6/12/2015

http://www.tourismtoday.gr/wp-content/uploads/2015/04/greektourismexpo2015.jpg
http://www.olympiaholiday.gr/iliaimages/300X250_GREEK2015_GR_F30321.jpghttp://www.olympiaholiday.gr/iliaimages/300X250_GREEK2015_GR_F30321.jpghttp://www.olympiaholiday.gr/iliaimages/300X250_GREEK2015_GR_F30321.jpgΗ Περιφέρεια Πελοποννήσου προτίθεται να συμμετάσχει με δικό της περίπτερο στην τουριστική έκθεση GREEK TOURISM EXPO που διοργανώνεται για 2η φορά η οποία αποτελεί αποκλειστική έκθεση για τον τουρισμό με σημαντικές b2b συναντήσεις και λαμβάνει μέρος στο Metropolitan Expo της Αθήνας. Επιθυμία μας είναι ο χώρος, τον οποίο θα έχει στη διάθεση της η Περιφέρεια Πελοποννήσου, να αποτελέσει χώρο για τους επαγγελματίες στο χώρο της φιλοξενίας και του τουρισμού ώστε να προβάλουν τις επιχειρήσεις στους φιλοξενούμενους tour operator.Πληροφορίες για την έκθεση http://www.leaderexpo.gr
Για τους παραπάνω λόγους και στα πλαίσια της συνεργασίας μας, επιθυμούμε:
  1. να ενημερώσετε τα μέλη σας για την δυνατότητα να συμμετάσχουν στην παραπάνω δράση μας
  2. να συμμετάσχετε στην έκθεση ως φορέας, με την παρουσία εκπροσώπου σας καθ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, εφόσον είναι δυνατό
  3. Οι συμμετέχοντες να αποστείλουν ενημερωτικό email στο invest.in.peloponnese@gmail.com με τα στοιχεία τους (όνομα σε λατινικούς χαρακτήρες, κινητό τηλέφωνο) ενώ ακολουθούν πληροφορίες για τη συμμετοχή στις b2b συναντήσεις.
  4. Η αποστολή των εντύπων σας μπορεί να γίνει στα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Πλατεία Εθνάρχου Μακαρίου, Τρίπολη 22100, με την ένδειξη για την ΕΚΘΕΣΗ GREEK TOURISM EXPO έως τις 27-11-2015
για περισσότερες πληροφορίες που αφορούν την  Έκθεση μπορείτε να ανατρέξετε στον παρακάτω σύνδεσμο:

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στη διεθνή τουριστική έκθεση GRECKA PANORAMA στην Πολωνία

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjFs5TzxWVer2WOh4XQl4gvQR1ybp-xW_cYWk3NhoPFHuEHoIJdT7y9S8MN61fgbpPERRfC7DnWU0HoAJEoWhA6AyVcAfJQu8glXVx3VltocDZSDDLmbTbX8k08RHE_uXzmlI1WQwXdyxE/s1600/grecka-panorama-02.jpg
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου προτίθεται να συμμετάσχει με δικό της περίπτερο στην διεθνή τουριστική έκθεση GRECKA PANORAMA που διοργανώνεται για πρώτη φορά και η οποία αποτελεί αποκλειστική έκθεση για την Ελλάδα στην Πολωνία με σημαντικές b2b συναντήσεις. Επιθυμία μας είναι ο χώρος, τον οποίο θα έχει στη διάθεση της η Περιφέρεια Πελοποννήσου, να αποτελέσει χώρο για τους επαγγελματίες στο χώρο της φιλοξενίας και του τουρισμού ώστε να προβάλουν τις επιχειρήσεις στους Πολωνούς tour operator. Η έκθεση θα λάβει μέρος στο εκθεσιακό κέντρο της Βαρσοβίας Torwar Arena, απο 11 έως 13 Δεκεμβρίου 2015.
'Ωρες Λειτουργίας ΄Έκθεσης για το Κοινό:
Σάββατο 12.12.2015: 10:00 – 18:00
Κυριακή 13.12.2015: 10:00 – 18:00
Για τους παραπάνω λόγους και στα πλαίσια της συνεργασίας μας, επιθυμούμε:
  1. να ενημερώσετε τα μέλη σας για την δυνατότητα να συμμετάσχουν στην παραπάνω δράση μας
  2. να συμμετάσχετε στην έκθεση ως φορέας, με την παρουσία εκπροσώπου σας καθ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, εφόσον είναι δυνατό
  3. Οι συμμετέχοντες να αποστείλουν ενημερωτικό email στο invest.in.peloponnese@gmail.com με τα στοιχεία τους (όνομα σε λατινικούς χαρακτήρες, κινητό τηλέφωνο) ενώ ακολουθούν πληροφορίες για την αποστολή φυλλαδίων και την συμμετοχή στις b2b συναντήσεις.

Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης: Άηθη και συκοφαντική επίθεση κατά του επιστημονικού συνεργάτη του Δημάρχου κ. Λάμπρου Μπούκλη, αλλά και του ιδίου του Δημάρχου Ηλία Ανδρικόπουλου

  
Aπό το Γραφείο  του Δημάρχου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κ. Ηλία Ανδρικόπουλου εξεδόθει Δελτίο τύπου το οποίο αναφέρει τα εξής:

"Καταγγέλλουμε την αήθη και συκοφαντική επίθεση  που εξαπέλυσαν εναντίον του Επιστημονικού Συνεργάτη του Δημάρχου κ. Λάμπρου Μπούκλη, αλλά και του ιδίου του Δημάρχου, κύκλοι ευφυώς κρυπτόμενοι πίσω από την ανωνυμία.  
Οι κύκλοι αυτοί με ανυπόστατες κατηγορίες, ειρωνικούς χαρακτηρισμούς και μονοδιάστατη ενημέρωση τοποθετούνται, κρίνουν, κατακρίνουν και εντέλει προδικάζουν το μέλλον για τη διαχείριση των απορριμμάτων, ενώ παράλληλα απαξιώνουν την εθελοντική συνεισφορά  ενός επιστήμονα -συνδημότη μας  στη δημοτική αρχή και τον τόπο.
Τη στάση αυτή κρίνουν οι δημότες. Όσον δε αφορά  τους  υπαινιγμούς για τη σχέση του κ. Μπούκλη με το Δήμο, αλλά και ιδιωτικά συμφέροντα, καλούμε όποιον διαθέτει σχετικά στοιχεία να τα προσκομίσει στις αρμόδιες αρχές."
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Ηλίας Ανδρικόπουλος

Εννιάχρονος νεκρός από πυροβολισμούς στο Σικάγο Βρέθηκε νεκρός σε δρομάκι με πολλαπλά τραύματα

chicago
Μόνο στο Σικάγο μέχρι στιγμής φέτος 2.500 άνθρωποι έχουν πέσει θύματα της ανεξέλεγκτης χρήσης όπλων. Τελευταίο θύμα ο 9χρονος Tyshawn Lee που σκοτώθηκε το βράδυ της Δευτέρας. Ο 9χρονος νεκρός έπεσε νεκρός στη συνοικία Gresham του Σικάγο και σύμφωνα με την αστυνομία, βρέθηκε θανάσιμα τραυματισμένος σε δρομάκι. Είχε δεχθεί πολλούς πυροβολισμούς στο πάνω μέρος του σώματός του.

Νυχτερινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθηνών-Κορίνθου. Από σήμερα έως τις 6 Νοεμβρίου και από τις 18 έως τις 20 του μηνός

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΡΓΑΚυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας τίθενται σε ισχύ από σήμερα στην εθνική Αθηνών-Κορίνθου, στο τμήμα μεταξύ των Μεγάρων και της Κινέτας, εξαιτίας εργασιών στις σήραγγες.
Οι ρυθμίσεις θα ισχύουν από σήμερα έως τις 6 Νοεμβρίου και από τις 18-20 Νοεμβρίου από τις 00.01 έως τις 5.00 το πρωί.
Η κυκλοφορία των οχημάτων θα εκτρέπεται από τα Μέγαρα και η κίνησή τους προς Κόρινθο θα διεξάγεται από την παλιά εθνική Αθηνών - Κορίνθου.

ΔΕΗ: Θα κόβει το ρεύμα σε όσους δεν είναι στο κοινωνικό τιμολόγιο!

ΔΕΗ: Θα κόβει το ρεύμα σε όσους δεν είναι στο κοινωνικό τιμολόγιο! 
Σε μείζον θέμα εξελίσσεται η απειλή που αιωρείται πάνω από εκατομμύρια καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος. Κι αυτό γιατί η ΔΕΗ φαίνεται πως είναι αποφασισμένη να "κατεβάσει το διακόπτη" σε όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές. Κι αυτοί είναι κάθε άλλο παρά λίγοι...

Ο Πρόεδρος της Βουλής θα μιλήσει σε εκδήλωση για τον πολιτικό και διανοούμενο Κώστα Φιλίνη

 final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Πρόεδρος της Βουλής Νικόλαος Βούτσης θα παραβρεθεί, αύριο Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015, και θα μιλήσει σε εκδήλωση αφιερωμένη στον πολιτικό και διανοούμενο Κώστα Φιλίνη.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 19.00 στο Μέγαρο Παλαιάς Βουλής, με αφορμή την έκδοση του βιβλίου «Κώστας Φιλίνης. Ένας διανοούμενος της δράσης. Κείμενα θεωρίας και πολιτικής».
Εκτός από τον Προέδρο της Βουλής θα μιλήσουν για τον Κώστα Φιλίνη η κ. Λουτσιάνα Καστελίνα, ιστορικό στέλεχος της ιταλικής Αριστεράς, ο κ. Γρηγόρης Ανανιάδης, αν. καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ενώ θα συντονίσει ο κ. Βαγγέλης Καραμανωλάκης, επ. καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.  
Την εκδήλωση διοργανώνουν τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας, το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς και οι εκδόσεις Θεμέλιο. 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΘΕΣΗΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΗΣ ΣΤΗΝ FINANSBANK



http://files.spercheios.webnode.gr/200001591-d4673d6571/staikouras2.jpgΟ Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, για την ανακοίνωση της πρόθεσης της Εθνικής Τράπεζας να προχωρήσει στην πώληση του συνόλου της συμμετοχής της στην Finansbank, έκανε την ακόλουθη δήλωση:  

«Στη Βουλή, πριν από λίγες ημέρες, κατά τη διάρκεια σχετικής συζήτησης, σημειώσαμε ότι η νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών για την κάλυψη των κεφαλαιακών αναγκών που δημιουργήθηκαν επί συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, θα οδηγήσει τα συστημικά πιστωτικά ιδρύματα της χώρας στην τροποποίηση, επί το δυσμενέστερο, των ήδη εγκεκριμένων σχεδίων αναδιάρθρωσής τους, με αποτέλεσμα σοβαρούς κινδύνους για την παρουσία τους στο εξωτερικό.

Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Σίτι στους «16» του Champions League

Με «κράξιμο» στους «16» η Ρεάλ
Η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μάντσεστερ Σίτι έγιναν οι πρώτες ομάδες που εξασφάλισαν την πρόκριση στους «16» του Champions League.

1ος ΟΜΙΛΟΣ
Η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε με τα χίλια ζόρια την -καλύτερη- Παρί Σεν Ζερμέν με 1-0 και εξασφάλισε απο την 4η αγωνιστική την πρόκρισή της στους «16» του Champions League από απόψε.
Η αναγκαστική είσοδος του Νάτσο στη θέση του τραυματία Μαρτσέλο αποδείχθηκε «κλειδί» για την ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ, καθώς ο 25χρονος, στο πρώτο δίλεπτο που βρέθηκε στον αγωνιστικό χώρο, σκόραρε, στο 35', για το 1-0 που έμεινε ως το φινάλε! Το γκολ βέβαια είναι περισσότερο λόγω... γκάφας του Τραπ και παρά ικανότητας του παίκτη της Ρεάλ. Ο Γερμανός πορτιέρο βγήκε αναίτια από την εστία του και «έφαγε» το γκολ με το πλασέ του Νάτσο.
Η Παρί είχε δύο δοκάρια, ένα με τον Ραμπιό στο 37' και ένα ακόμα με τον Ντι Μαρία στο 90', ενώ στο 45' ο Καβάνι έχασε μοναδικό τετ α τετ. Η Ρεάλ κλείστηκε πολύ μετά το προβάδισμά της, έκανε ελάχιστες φάσεις, είχε... άφαντο τον Κριστιάνο Ρονάλντο και ο κόσμος γιούχαρε συχνά πυκνά την ομάδα.
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Νάβας, Ντανίλο, Ράμος, Βαράν, Μαρσέλο (33' λ.τρ. Νάτσο), Κρος, Μόντριτς, Κασεμίρο, Ίσκο (82' Κόβατσιτς), Χεσέ (63' Βάθκεθ), Ρονάλντο
ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ: Τραπ, Οριέ, Τ.Σίλβα, Ντ.Λουίζ, Μάξουελ, Μότα, Βεράτι (17' λ.τρ. Ραμπιό), Ματουιντί (74' Λούκας), Ντι Μαρία, Καβάνι, Ιμπραίμοβιτς

ΔΕΡΒΕΝΙ: Και ξαφνικά ο ουρανός βάφτηκε κόκκινος... ( φωτο)


Σήμερα η φύση είχε κέφια κι ο ουρανός πήρε φωτιά! Μοναδικό θέαμα προσέφερε το απόγευμα ο  ουρανός πάνω από το Δερβένι Όσοι έστρεψαν σήμερα το απόγευμα το βλέμμα τους στον ουρανό λίγο πριν δύσει ο Ήλιος, στο Δερβένι μαγεύτηκαν από το απίστευτο θέαμα. Ο ουρανός είχε στην κυριολεξία πάρει φωτιά! Πολλοί ήταν εκείνοι που σήκωσαν το κινητό τους και απαθανάτισαν το υπέροχο αυτό θέαμα του ηλιοβασιλέματος και οι αναρτήσεις στο facebook έδιναν και έπαιρναν...
 

To βίντεο με τους Εύζωνες που έγινε Viral σε όλα τα Social Media

 
Κάθε χρόνο στις 25η Μαρτίου λόχος Ευζώνων συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις της ομογένειας στην Νέα Υόρκη με αποκορύφωμα την παρέλαση. Ένα βίντεο από αυτή την παρέλαση έχει συγκινήσει εκατομμύρια Έλληνες και κάνει το “γύρο” του διαδικτύου μέσα από τα Social Media
Δείτε το βίντεο  

Hellas Press Media


Καταλήψεις σε δημαρχεία και δημοτικές υπηρεσίες την Τετάρτη

Καταλήψεις σε δημαρχεία και δημοτικές υπηρεσίες την Τετάρτη
Συμβολικές καταλήψεις στα δημαρχεία όλης της χώρας, αλλά και σε ΚΑΠΗ, δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς και δημοτικά γκαράζ θα πραγματοποιήσει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, την Τετάρτη από τις 10:00 έως τις 13:00.

Το διάστημα αυτό οι δημοτικοί υπάλληλοι θα σταματήσουν την εργασία τους προκειμένου να συμμετάσχουν σε γενικές συνελεύσεις και συγκεντρώσεις για τα μέτρα του νέου μνημονίου που αφορούν τον κλάδο τους.

Από τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς κάποιοι δεν θα λειτουργήσουν καθόλου, ενώ άλλοι θα διακόψουν τη λειτουργία τους στις 10 το πρωί.

Η ΠΟΕ–ΟΤΑ θα συμμετάσχει και στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της 12ης Νοεμβρίου, ενώ η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας θα συνεδριάσει «για τον προγραμματισμό των επόμενων αγωνιστικών δράσεων και παρεμβάσεων»

Οι εργαζόμενοι στους δήμους αντιδρούν στην επικείμενη, όπως υποστηρίζουν, κατάργηση του καθεστώτος βαρέων και ανθυγιεινών των υπαλλήλων στην καθαριότητα, σε ρυθμίσεις του νέου ασφαλιστικού, καθώς και στο νέο μισθολόγιο και το σύστημα αξιολόγησης που ετοιμάζει το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.