Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Και οι Εμπορικοί Σύλλογοι Κορινθίας συμμετέχουν στις αυριανές κινητοποιήσεις - Εξέδωσαν ψήφισμα

  Οι εμπορικοί σύλλογοι Κορινθίας και Τρίπολης συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις
Το σύνολο των Εμπορικών Συλλόγων της Κορινθίας, αποφάσισε να συμμετέχει στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας αύριο Πέμπτη, που θα πραγματοποιηθούν ενάντια στις δεσμεύσεις και τα προαπαιτούμενα του τρίτου μνημονίου.

Σε ψήφισμά τους οι εμπορικοί σύλλογοι Κορίνθου, Κιάτου, Ξυλοκάστρου, Νεμέας, Λουτρακίου, Δερβενίου, Αγίων Θεοδώρων, καθώς και η Ένωση Κρεοπωλών Κορινθίας, επισημαίνουν ότι, «το ελληνικό εμπόριο, αλλά και γενικότερα η ελληνική κοινωνία, βρίσκεται πλέον στα όρια της από την επιβολή των συνεχόμενων εισπρακτικών μέτρων, με αποτέλεσμα να στερεύουν οι επιχειρήσεις από ρευστότητα και να οδηγούνται σταδιακά στο λουκέτο».

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί – προσθέτουν οι σύλλογοι - είναι ότι την τελευταία τριετία διέκοψαν τις εργασίες τους πάνω από 1.600 επιχειρήσεις στην Κορινθία. «Εν μέσω αυτού του εφιαλτικού κλίματος, που μετά βίας επιβιώνουμε όλοι οι έμποροι, υψώνουμε κραυγή αγωνίας, προς την κυβέρνηση, ζητώντας της να διαφυλάξει το μέλλον της Ελληνικής Αγοράς» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται επιπλέον, ότι και στην Τρίπολη θα συμμετάσχει ο τοπικός εμπορικός σύλλογος στην αυριανή απεργία, και τα καταστήματα θα κλείσουν από τις 11.00 έως τις 12.00 το μεσημέρι.

Καυγάς μεταξύ Τόσκα-Βενιζέλου στην Επιτροπή Θεσμών με αφορμή την «αντικατάσταση» στελέχους της ΕΛ.ΑΣ.

Καυγάς μεταξύ Τόσκα-Βενιζέλου στην Επιτροπή Θεσμών με αφορμή την «αντικατάσταση» στελέχους της ΕΛ.ΑΣ.
Με την στήριξη ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο διορισμός του ταξίαρχου Αναστάσιου Αναστασάκου στη θέση του διευθυντή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας μετά από πρόταση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα.

ΝΔ, Χρυσή Αυγή, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων δήλωσαν παρών ενώ το ΠΑΣΟΚ καταψήφισε και το ΚΚΕ ψήφισε λευκό.

Νωρίτερα, έντονη αντιπαράθεση με βαρύτατους λεκτικούς χαρακτηρισμούς σημειώθηκε ανάμεσα στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Νίκησαν σε εξ αναβολής αγώνες Παναχαϊκή και Κισσαμιακός , Κέρκυρα & Πανσεραϊκός

Ζωντανή η Παναχαϊκή
Η Παναχαϊκή ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι με την Κέρκυρα. Με κεφαλιά του Σέρβου Βλάντιμιρ Τζίλας στο 32' η ΠΓΕ επικράτησε 1-0 στο «Παμπελοποννησιακό» στάδιο πετυχαίνοντας μια νίκη που αλλάζει τα δεδομένα για την αχαϊκή ομάδα.

Φώφη Γεννηματά: Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πόλεων για την υποδοχή των προσφύγων

Ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα ενημέρωσης, υποδοχής και αλληλεγγύης στους πρόσφυγες που ζητούν καταφύγιο στην Ευρώπη, μέσω της Ελλάδας και της Ιταλίας, δυο βασικών χωρών υποδοχής, πρότεινε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, στην παρέμβαση της στη σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, στη Μάλτα, πριν από την έκτακτη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε για το προσφυγικό.

«Μπορούμε να δημιουργήσουμε μια νέα ΚΙΒΩΤΟ, δίνοντας αυτό το όνομα σε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα», ανέφερε η Φώφη Γεννηματά τονίζοντας τις αντιξοότητες που οδηγούν σε θανάτους παιδιών και ηλικιωμένων στα νερά του Αιγαίου.

Πρότεινε τέλος τη δημιουργία Δικτύου Ευρωπαϊκών Πόλεων Υποδοχής Προσφύγων με βασικό στόχο την ανταλλαγή εμπειριών και πρακτικών για την υποδοχή και την ένταξη και τη συνεννόηση των δημάρχων, ώστε να γίνει αναλογικός και βιώσιμος επιμερισμός των προσφύγων αποφεύγοντας την γκετοποίηση στα μεγάλα αστικά κέντρα.

airetos.gr

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΤΗΣ ΟΔΕ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ



http://www.skai.gr/files/1/dchristopoulou!/2014/february/kalafatis.jpgΟ Συντονιστής της ΟΔΕ Παραγωγής και Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής A’ Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, για το θέμα των πλειστηριασμών και της προστασίας της πρώτης  κατοικίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Καλά θα κάνει η κυβέρνηση να εγκαταλείψει την τακτική του Προκρούστη και να προστατεύσει την πρώτη κατοικία όλων εκείνων που έχουν πραγματική ανάγκη. Προεκλογικά δεσμευόταν πως “δεν θα βγει κανένα σπίτι στο σφυρί” μετεκλογικά άρχισε και συνεχίζει τις εκπτώσεις.
Τώρα έχει το θράσος να μιλάει για μπαταχτσήδες, η κυβέρνηση των πολιτικών μπαταχτσήδων».

Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη στο έργο «Δρόμος Σκούρα – Πυρί»



 Εμφάνιση φωτογραφία (1).JPG
Επίσκεψη στο έργο Σκούρα – Πυρί πραγματοποίησε σήμερα Τετάρτη 11 Νοεμβρίου ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης συνοδευόμενος από την Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα, το Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη κ. Ηλία Στρατηγάκο και τεχνικό κλιμάκιο.  
Πρόκειται για τη μεγάλη παράκαμψη της Σπάρτης, η οποία σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου Λεύκτρου – Σπάρτης και τη νέα είσοδο της Σπάρτης με την επέκταση της οδού Λυκούργου προς ανατολικά που δημοπρατήθηκε προ ολίγων ημερών, θα συντελέσει στη γρήγορη και ασφαλή πρόσβαση των πολιτών προς τη Νότια Λακωνία και ταυτόχρονα θα αποσυμφορήσει το κέντρο της πόλης από τον κυκλοφοριακό φόρτο.
Εμφάνιση φωτογραφία.JPGΟ κ. Τατούλης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την εξέλιξη των εργασιών και δήλωσε ότι : «Η ολοκλήρωση του δρόμου  Σκούρα - Πυρί αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα έργα της Περιφέρειας Πελοποννήσου που εκτελείται στη περιοχή της Λακωνίας, το οποίο καταφέραμε να επανεντάξουμε στο ΕΣΠΑ. Σήμερα τηρούμε τη δέσμευση μας απέναντι στους Λάκωνες πολίτες στους οποίους και θα αποδοθεί προς χρήση, συνεχίζοντας την κατασκευή του έργου με γοργούς ρυθμούς». 

Πολιτικός «σεισμός» από τα ονόματα των δυο βουλευτών που έδωσε ο Πανούσης

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMCΜορφή «χιονοστιβάδας» παίρνουν πλέον οι αποκαλύψεις για τα πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στις συνομιλίες με στελέχη των «Πυρήνων της Φωτιάς».
Ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη επιμένει ότι έχει δώσει φάκελο στις εισαγγελικές αρχές που είναι απόλυτα τεκμηριωμένος, ενώ τα υπηρεσιακά σημειώματα της ΕΥΠ που παρέδωσε δείχνουν ανάγλυφα τι ακριβώς έχει συμβεί.
Βέβαια αυτά επιβεβαιώνονται, πλέον, από το ραντεβού  Πανούση- Παρασκευόπουλου παρουσία του Παναγιώτη Λάμπρου, αλλά και από το ότι είχε ζητήσει, τότε – από τον κ. Ρουμπάτη να μην αρκεστεί στην υπηρεσιακή ενημέρωση και στην κοινοποίηση καταγραφών αλλά να ενημερώσει προσωπικά τον πρωθυπουργό, όπως και έκανε ο διοικητής της ΕΥΠ.
Βέβαια, όπως αναφέρουν, καλά πληροφορημένες πηγές, τα ονόματα των δυο βουλευτών που έδωσε ο κ. Πανούσης στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου θα προκαλέσουν πολιτικό «σεισμό» και  οι εξελίξεις θα είναι απρόβλεπτες.

Συντάξεις στο Δημόσιο: Εγκύκλιος - φωτιά με τα νέα όρια ηλικίας - Πως θα υπολογίζεται η σύνταξη

 http://www.fonien.gr/wp-content/themes/sharp/timthumb.php?src=http%3A%2F%2Fwww.fonien.gr%2Fwp-content%2Fuploads%2F2015%2F08%2F10-8-ika_sidaksis.jpg&q=90&w=750&h=420&zc=1
Μια εγκύκλιος περιγράφει τις μεγάλες ανατροπές στο συνταξιοδοτικό των δημοσίων υπαλλήλων. Η εγκύκλιος αυτή δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα και περιέχει όλα τα νέα όρια ηλικίας, ποιοί επιβαρύνονται με επιπλέον χρόνια δουλειάς και πως θα υπολογίζεται η σύνταξη!
Θα δείτε και πίνακες με τα νέα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης όπου υπάρχουν περιπτώσεις αύξησης των χρόνων εργασίας έως και 17 χρόνια!
Στην εγκύκλιο γίνεται ειδική αναφορά για τον νέο τρόπο υπολογισμού της σύνταξης, ο οποίος αφορά όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα από 1 /1/ 2015 και μετά, αλλά και όσους έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι την 31/12/2014 και έχουν αποχωρήσει ή θα αποχωρήσουν από την Υπηρεσία από 1/9/2015 και μετά.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ
Οι αλλαγές είναι:

Προκήρυξη Διαγωνισμού για την υπηρεσία "Τεχνική Βοήθεια του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης"


Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης προκηρύσσει την 23η του μηνός Νοεμβρίου 2015 ημέρα Δευτέρα και ώρα 09:00 -10:00 (λήξη παραλαβής προσφορών) πρόχειρο μειοδοτικό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές και με κριτήριο κατακύρωσης το μεγαλύτερο ποσοστό έκπτωσης επί τοις εκατό σε ακέραιες μονές για την υπηρεσία «Τεχνική Βοήθεια του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης» (αριθμός μελέτης: 45/2015), συνολικού προϋπολογισμού 11.142,46 € συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 23%, όπου ο αναλογούν ΦΠΑ είναι 2.083,55 € και η τιμή χωρίς το ΦΠΑ 9.058,91€, από πιστώσεις του Ε.Π. «Τεχνική Υποστήριξη Εφαρμογής» (ΕΣΠΑ).
 Περισσότερα στην
Προκήρυξη Διαγωνισμού

Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης: Χρέωση Τέλους Ακίνητης περιουσίας ακινήτου


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Επειδή πρόκειται να βεβαιωθεί κατάλογος Τ.Α.Π., καλείσθε να προσέλθετε στο Δημαρχείο Ξυλοκάστρου κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες  08.00-14.00 προκειμένου να κάνετε δήλωση ιδιοκτησίας για οικόπεδα εντός οικισμού, έχοντας μαζί σας, πρόσφατο αντίγραφο της περιουσιακής κατάστασης (Ε9) το αργότερο μέχρι  27/11/2015.
Σε περίπτωση μη υποβολής δήλωσης στην ανωτέρω προθεσμία, θα διενεργηθούν διασταυρώσεις με τις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών καθώς και έλεγχοι από την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου με κίνδυνο την επιβολή πρόσθετων τελών και προστίμων.
Ευελπιστούμε τη συνεργασία σας.

Τι θα ισχύσει για συγκοινωνίες, νοσοκομεία, ΔΕΗ, μουσεία και ΜΜΕ Ποιοι συμμετέχουν στην απεργία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 12/11

Ποιοι συμμετέχουν στην απεργία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 12/11
«Παραλύει» δημόσιος και ιδιωτικός τομέας, εξαιτίας της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
«Όλοι μαζί μπορούμε να αποτρέψουμε τα χειρότερα και να ανατρέψουμε τα προηγούμενα. Όλοι και όλες μαζί αρκεί να το πιστέψουμε. Αρκεί ο καθένας και η καθεμία από εμάς να επιλέξουμε τι είδους ασφάλεια θέλουμε. Κοινωνική ασφάλεια ή ασφάλεια του καναπέ;» υπογραμμίζει η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της και παράλληλα καλεί τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11.00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ



http://www.zougla.gr/assets/images/1120625.jpgΟ Υπεύθυνος του Τομέα Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηρακλείου, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, αναφορικά με την, μετά από οκτώ μήνες, αποδοχή παραίτησης του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου και την παραίτηση του Δ.Σ. της εταιρείας Οδικές Συγκοινωνίες (Ο.Σ.Υ.), έκανε την ακόλουθη ανακοίνωση:

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. Γ. ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ



http://www.naftemporiki.gr/fu/p/910462/638/399/0x0000000000d1c385/2/o-bouleutis-lasithiou-tis-nd-giannis-plakiotakis.jpgΟ Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, έκανε την ακόλουθη ανακοίνωση: 

«Κρίση πανικού στον κ. Τσίπρα και το περιβάλλον του, αποκαλύπτει η εμφάνιση δύο υπουργών στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.
Αντί να απαντήσουν επί της ουσίας, προσπαθούν να μπλέξουν στη διαδικασία και να εκτρέψουν την έρευνα.
Ουσιαστικά επιχειρούν θρασύτατη παρέμβαση στη Δικαιοσύνη.
Αναπτύσσουν απόπειρα εκφοβισμού όσων γνωρίζουν την αλήθεια.
Λειτουργούν τραγελαφικά, αλλά και ενοχικά.
Την ίδια ώρα, σε μια δημοκρατική χώρα, βουλευτής του κόμματός τους χαρακτηρίζει τους τρομοκράτες “πολιτικούς κρατούμενους”. 
Το συμπέρασμα είναι ένα:
Σάπιο το “βασίλειο του ΣΥΡΙΖΑ”».

Υπόθεση Πανούση:Τελικά οι δυο υπουργοί Παρασκευόπουλος & Τόσκας κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο κατά παντός υπευθύνου!

Την εισαγγελέα Αρείου Πάγου επισκέφθηκαν οι Παρασκευόπουλος, Τόσκας και Καλογήρου

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κατέθεσαν ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας και ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσανακόπουλος, στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Γκουτζαμάνη, μετά τις καταγγελίες του κ. Γιάννη Πανούση.
Οι υπουργοί ζητούν να ερευνηθούν εάν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα παραβίασης απορρήτου μυστικών εγγράφων και υπηρεσιών, υπεξαγωγή εγγράφων και παραβίασης μυστικών της Πολιτείας. Όπως διευκρινίστηκε από τον κ. Παρασκευόπουλο τις τελευταίες ημέρες δημοσιεύονται διάλογοι που έχουν το χαρακτήρα απορρήτου και ως εκ τούτου ζήτησαν από την κ. Γκουτζαμάνη να διερευνηθούν οι ευθύνες όλων που αναπαράγουν τα έγγραφα και τους υποτιθέμενους διαλόγους.
«Αναφέραμε προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ένα φαινόμενο που μας φαίνεται προβληματικό. Το φαινόμενο της δημοσιοποίησης εγγράφων που φαίνονται ως απόρρητα είναι προβληματικό και ενδεχομένως να έχει ποινικό ενδιαφέρον. Το θέσαμε στην κρίση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας δήλωσε: «Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη και πιστεύουμε ότι θα διερευνήσει τα ζητήματα της όποιας διαρροής πληροφοριών που δημιουργεί τεράστια προβλήματα σε θέματα εθνικής ασφάλειας. Δεν πρέπει να παίζουμε με αυτά»...

Κώδικας Δημοσίων Υπαλλήλων: Αλλάζει τις πειθαρχικές διατάξεις το ΥΠΕΣΔΑ

Πρόσω ολοταχώς για αλλαγές στο πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων από την κυβέρνηση, η οποία θα φέρει στη Βουλή νέο σχέδιο νόμου. Ήδη το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης προετοιμάζει το έδαφος για την επανεξέταση, από νομοπαρασκευαστική επιτροπή υψηλού κύρους, διατάξεων που διέπουν το θεσμικό πλαίσιο για πειθαρχικές παραβάσεις του προσωπικού στο Δημόσιο.

1.600 προσλήψεις στο Δημόσιο μέχρι το τέλος του χρόνου

Με 1.608 υπαλλήλους θα ενισχυθεί το Δημόσιο μέχρι το τέλος του έτους.

Αναλυτικά θα γίνουν 1.069 προσλήψεις για μόνιμο προσωπικό και 539 για εποχικό προσωπικό.

Οι φορείς που θα απασχολήσουν τους νέους υπαλλήλους είναι: δήμοι, νοσοκομεία, ΕΛΤΑ, ΔΕΗ, Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, εφορείες αρχαιοτήτων, παιδικοί σταθμοί, Ταμείο Παρακαταθηκών.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ΑΠΟ ΤΗ ΧΙΟ






Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, από τη Χίο, για τον εορτασμό της απελευθέρωσης του νησιού από τον τουρκικό ζυγό, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Βρισκόμαστε όλοι σήμερα εδώ για να τιμήσουμε εκείνους οι οποίοι έδωσαν το αίμα τους για να μείνει η χώρα ελεύθερη.
Απελευθέρωσαν το μαρτυρικό νησί της Χίου.
Και αντλούμε δύναμη και κουράγιο από αυτούς. Τους έχουμε ως παράδειγμα για να αντιμετωπίσουμε και σήμερα, ενωμένοι, τη μεγάλη κρίση που περνάμε.
Πιστεύω ότι μπορούμε με κοινωνική συνοχή, με έναν άλλο δρόμο που πρέπει και μπορούμε να ακολουθήσουμε, να ξεπεράσουμε την κρίση.
Και, ταυτόχρονα, πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα από εδώ, από τη Χίο, στους γείτονες: Ότι επιθυμούμε να ζήσουμε ειρηνικά μαζί τους, να έχουμε μια συναδέλφωση και μια αγαπημένη συμβίωση. Και πρέπει αυτό να το καταλάβουν, γιατί πολλές φορές δυστροπούν, προκαλώντας μας.
Ελπίζω ότι έχει γίνει απόλυτα κατανοητό ότι, παρότι υπάρχει κρίση οικονομική, ίσως και κάποιων αξιών και αρχών, εντούτοις τα εθνικά μας θέματα δεν παζαρεύονται. Αποτελούν κόκκινη γραμμή για μας. Και εκπτώσεις δεν πρόκειται να γίνουν.
Και αυτό, πρώτα απ’ όλα, πρέπει να το καταλάβουν και οι ξένοι. Και να το πει έτσι ο Πρωθυπουργός σε όποιον συνομιλητή έχει.