Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Βρέθηκε 47χρονος νεκρός στον Ισθμό της Κορίνθου

Βρέθηκε νεκρός στον Ισθμό της Κορίνθου Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε το πρωί της Πέμπτης, από την θαλάσσια περιοχή μέσα στη διώρυγα Κορίνθου, ένας 47χρονος. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Παραγγέλθηκε νεκροψία – νεκροτομή στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ναυπλίου – Καλαμάτας ενώ προανάκριση κάνει το Β' Λιμενικό Τμήμα Ίσθμιας του Λιμεναρχείου Κορίνθου.

Πηγή: Λιμενικό Σώμα

Συγκλονιστικά στοιχεία για τον εργασιακό μεσαίωνα στον ιδιωτικό τομέα

Mόνο οι μισοί από τα 3,5 εκατομμύρια εργαζόμενους (εκ των οποίων οι 650.000 είναι δημόσιοι υπάλληλοι) απασχολούνται με 8ωρο εργασίας και έχουν συστηματική καταβολή των μισθών τους! Οι υπόλοιποι εργάζονται με εξευτελιστικούς μισθούς, έχουν μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή της μισθοδοσίας τους, έχουν ανασφάλιστη εργασία και πλήρη ανατροπή των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Τα στοιχεία για τον εργασιακό μεσαίωνα στον ιδιωτικό τομέα είναι συγκλονιστικά:

Φταίνε οι πολίτες; Του Φώτη Σαραντόπουλου

Συνηθίζουμε να λέμε ότι "οι κυβερνώντες είναι ανάλογοι των κυβερνωμένων".
Ισχύει.
Παραλείπουμε όμως το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ:
- Ότι οι κυβερνώντες είναι μεν ανάλογοι των κυβερνωμένων αλλά οφείλουν να είναι πολύ καλύτεροι από αυτούς (γι' αυτό άλλωστε εκλέγονται και δεν ορίζονται με κλήρο).
- Και ότι αυτό ΔΕΝ ισχύει για τους κυβερνώντες των τελευταίων ετών, και πολύ περισσότερο για τους σημερινούς. Αυτοί, όσα ελαφρυντικά και αν τους δώσουμε, είναι χειρότεροι κατά πολύ από τον μέσο όρο των πολιτών, για να μην πω και από την προγιαγιά μου που ήταν αγράμματη, αλλά ήταν έντιμη ήξερε από νοικοκυριό.
Ας σταματήσουμε επομένως να τα ρίχνουμε όλα στους κυβερνώμενους.
Ιδίως όταν ζούμε σε ένα σύστημα που ενισχύει τους ήδη (εν ενεργεία) πολιτικούς και εμποδίζει με πολλούς τρόπους τον απλό πολίτη να εισέλθει στην πολιτική.
Διότι, ο "απλός πολίτης" δεν έχει συνήθως τα οικονομικά μέσα και την προβολή από τα ΜΜΕ που έχει ο εν ενεργεία "πολιτικός".
Και να ήθελε να εμπλακεί πιο ενεργά, εμποδίζεται.
Ούτε μπορεί ο "απλός πολίτης" να κατηγορηθεί γιατί δεν συμμετέχει περισσότερο σε κάποιο υπάρχον κόμμα, όταν αυτά είναι απολύτως ΑΡΧΗΓΙΚΑ και επικρατεί πλήρως ο παραγοντισμός.
Δεν πρέπει να φορτώνουμε στον "απλό πολίτη" τις αμαρτίες ενός διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος, όπως αυτό οικοδομήθηκε και επεκτάθηκε στα τελευταία 30 (ΤΡΙΑΝΤΑ) χρόνια.
Τονίζω και υπογραμμίζω το 30 (ΤΡΙΑΝΤΑ). Επειδή δεν φταίει ούτε η Δημοκρατία ούτε η Μεταπολίτευση.
Φώτης Σαραντόπουλος / logiastarata.gr

Στη Βραζιλία η Εύα Καϊλή, σε ένα από τα πιο επικίνδυνα μέρη στον κόσμο (φώτο)

Γιατί πήγε σε ένα από τα πιο επικίνδυνα μέρη στον κόσμο
Στη Βραζιλία βρίσκεται η ευρωβουλευτής της Ελιάς Εύα Καϊλή συμμετέχοντας στο 10ο ετήσιο παγκόσμιο συνέδριο για το διαδίκτυο εκπροσωπώντας το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Στο φόρουμ που φέτος φιλοξενεί η πόλη Ζοάο Πεσσόα από 9 έως 13 Νοεμβρίου συζητούνται θέματα που αφορούν την ασφάλεια του διαδικτύου, τις βέλτιστες πρακτικές χρήσεις , οικονομικές παραμέτρους και πολλά άλλα.
 Στην Ευρωπαϊκή αποστολή επικεφαλής είναι ο εκ των αντιπροέδρων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπεύθυνος για θέματα Ενιαίας Ψηφιακής Αγοράς Άντρους Άνσιπ ενώ εκτός από την Εύα Καϊλή οι υπόλοιποι ευρωβουλευτές που βρίσκονται στη Βραζιλία είναι οι Carlos Zorrinho, David Borrelli, Sabine Verheyen, Julie Ward, Therese Comodini-Cachia, Michal Boni, Josef Weidenholzer, Eva Kaili, Marietje Schaake and Julia Reda

WHEN ALEXIS MET ANGELA

Politics is life and life is politics. Business as usual or ethics as usual. 
What made Greek PM Alexis Tsipras to become a close German PM Angela Merkel's interlocutor in romantic Valletta  is unknown. As well as Europe's and Greece's day after reality.

EΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΒΗΤΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ





Σύλλογος Διαβητικών
Νομού Κορινθίας

Παρθενώνος 17  Κόρινθος
Τηλ: 27410 25489 - 6944803864- 6936190858
Email: diabetes_korinthos@yahoo.gr


                                                                                                      


Ο Σύλλογος Διαβητικών Ν. Κορινθίας «ΕΥ ΖΗΝ» σας προσκαλεί στο Επιμορφωτικό Σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Μεγάρου Κορίνθου (Κολιάτσου 32) την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 17:30 με θέμα:


«Ζώντας με το Διαβήτη»


Πρόγραμμα επιμορφωτικού σεμιναρίου:

17:00   Προσέλευση. Coffee break  

17:30   Καλωσόρισμα
            από την Πρόεδρο του Συλλόγου Διαβητικών Νομού Κορινθίας  «ΕΥ ΖΗΝ» κ.       Κόλια - Μπρεζετού Φωτεινή 

17:45   Σύγχρονοι θεραπευτικοί στόχοι σε ασθενείς με Σακχαρώδη Διαβήτη    Προβλήματα σε μη επίτευξή τους.
            Από τον Ιατρό Ειδικό Παθολόγο Διαβητολόγο κ. Γιάνναρη Μάρκο

18:30   Διατροφική αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη. Νεότερα δεδομένα          Από τον Κλινικό Διαιτολόγο Διατροφολόγο, Γεωπόνο Επιστήμης Τροφίμων &  Διατροφής κ. Συριάνο Κωνσταντίνο

Η ομιλία του Απόστολου Τζιτζικώστα στην Κόρινθο ( VIDEO)


Την Κόρινθο επισκέφθηκε σήμερα ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο πλαίσιο της 2ήμερης προεκλογικής του περιοδείας  στην Πελοπόννησο.
Ο κ. Τζιτζικώστας σήμερα επισκέφτηκε τη Νεμέα, το Ναύπλιο, το Άργος, το Ξυλόκαστρο, το Κιάτο και την Κόρινθο, όπου πραγματοποίησε ομιλία, στο Δημοτικό θέατρο της πόλης.


Η πλειοψηφία του ακροατηρίου στην ομιλία του Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας στην Κόρινθο ήταν ηλικίας πάνω των 50 ετών, ενώ η νεολαία έκανε αισθητή την απουσία της κάτι που έκανε εντύπωση  και σχολιάστηκε ανάλογα όπως και ότι δεν υπήρχε πουθενά το έμβλημα της Νέας Δημοκρατίας.

Μετά την  Κόρινθο ο κ  Τζιτζικώστας μετέβη στην Τρίπολη, όπου πραγματοποίησε ομιλία στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης
 Αύριο ο Απόστολος Τζιτζικώστας θα επισκεφθεί τους Μολάους, το Γύθειο, τη Σπάρτη και την Καλαμάτα.όπου στις 19.30 θα πραγματοποιήσει ομιλία στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας

ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ


Όλοι το Σάββατο στο γήπεδο να στηριξουμε την αρρώστια μας σε ένα παιχνίδι με μια ανταγωνιστικη ομάδα την Νεμέα και ευχομαστε να παρακολουθησουμε και από τις δύο ομάδες όμορφο ποδόσφαιρο!!

ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΥΤΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΣΤΟΥΣ κ. ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΝΙΑΡΡΟ: Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΙΜΩΡΟΣ ΤΟΥ ΨΕΜΜΑΤΟΣ

Γράφει ο
Γρηγόρης Κλαδούχος

Το Δημοτικό συμβούλιο της 30. 10.2015 αποτέλεσε μία ακόμα απόδειξη ότι η δημοκρατία, ο διάλογος είναι αγνοούμενες λέξεις. Ήταν ήττα της αυτοδιοίκησης.
Μετά από έξι μήνες ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου έθεσε ως θέμα στην ημερήσια διάταξη το ΑΙΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΤΡΙΑΝΤΑ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΙ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΣΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ. Στην συζήτηση του θέματος επεβλήθη μία πρωτότυπη διαδικασία. Πέρα από αυτό, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου είπε ότι αυτά που είχαν ρωτήσει οι δημότες είχαν απαντηθεί.

Άρθρο "μαχαιριά" στον ΣΥΡΙΖΑ από τον Γ. Πανούση - "Είναι light Αριστεροί - Δεν έχουν πρόβλημα να διορίζονται παράνομα στο Δημόσιο

http://www.kalpes15.gr/Media/Default/_Profiles/BlogPostDetail/_Media_Default_ArticleImage__%CE%A0%CE%91%CE%9D%CE%9F%CE%A5%CE%A3%CE%97%CE%A3_20%CE%9F%CE%9A.jpg?v=635580765180358035
Δεν σταματάει να πυροδοτεί την άγρια κόντρα ανάμεσα σε εκείνον και την κυβέρνηση, ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης και αυτή τη φορά απαντά ξανά στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ με ένα αιχμηρότατο άρθρο στην εφημερίδα "Τα Νέα" με τίτλο "Επικίνδυνες Υπεκφυγές".
Αυτή τη φορά ακόμα πιο αιχμηρός κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ και όλους εκείνους που αυτοαποκαλούνται Αριστεροί λέγοντας πως προκειμένου να γίνουν αρεστοί έχουν γίνει αριστεροί Light.

Eπεισόδια στο περιθώριο της απεργιακής κινητοποίησης

Eπεισόδια στο περιθώριο της απεργιακής κινητοποίησης 
Λίγο μετά τις 13:30 το μεσημέρι σημειώθηκε το πρώτο επεισόδιο στο περιθώριο των συγκεντρώσεων για την 24ωρη απεργία.
Νεαροί διαδηλωτές πέταξαν μολότοφ στους αστυνομικούς στο Σύνταγμα, με τους άνδρες των ΜΑΤ να απαντούν με περιορισμένη χρήση χημικών.
Εν τω μεταξύ, κουκουλοφόροι πέταξαν πέτρες και άναψαν φωτιά μπροστά από το κτίριο του υπουργείου Οικονομικών και του καταστήματος των ΕΛΤΑ στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος.
Άγνωστοι προκάλεσαν υλικές ζημιές σε καταστήματα στην οδό Σταδίου, όπου πυρπολήθηκε και ένα βαν του ΟΤΕ. Βόμβες μολότοφ και εστίες φωτιά και κοντά στο μνημείο του Αγνωστους Στρατιώτη.
Σποραδικά επεισόδια σημειώθηκαν και μετά το τέλος της συγκέντρωσης, καθώς νεαροί κινούνταν από την Πανεπιστημίου προς τα Εξάρχεια.
Σημειώθηκαν συμπλοκές με αστυνομικούς, ενώ ζημιές προκλήθηκαν και σε στάσεις λεωφορείων. Από τις μολότοφ άναψε φωτιά και στην είσοδο του κτιρίου της Τράπεζας της Ελλάδος, που όμως δεν πήρε διαστάσεις.
Οι συγκρούσεις όμως δεν σταμάτησαν εκεί, αφού το πεδίο μάχης μεταφέρθηκε στα Προπύλαια και στη συνέχεια στην Ομόνοια.
Newsroom ΔΟΛ

Χιλιάδες στους δρόμους κατά της λιτότητας

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκαν οι κινητοποιήσεις ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και άλλες μεγάλες πόλεις στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας ενάντια στις πολιτικές λιτότητας της κυβέρνησης.
Εργαζόμενοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΟΛΜΕ και άλλων οργανώσεων και συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Κλαυθμώνος, για να ακολουθήσει πορεία προς το Σύνταγμα.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, περίπου 6.000 άτομα συμμετείχαν στην κινητοποίηση. Τα πρώτα μπλοκ των διαδηλωτών έφτασαν στην πάνω πλευρά του Συντάγματος λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι, ενώ τα τελευταία μπλοκ μπήκαν στην πλατεία περίπου στις 2.
Κλειστή από αστυνομικούς η λεωφόρος Γεωργίου Β' -μπροστά από τα ξενοδοχεία. Εκεί σημειώθηκαν και τα πρώτα μεμονωμένα επεισόδια, ενώ άγνωστοι προκάλεσαν καταστροφές και σε άλλα σημεία στην οδό Σταδίου και στα Προπύλαια, επί της Πανεπιστημίου.
Οι μαθητές πραγματοποίησαν τη δική τους συγκέντρωση στην πλατεία Κοτζιά για να ακολουθήσει πορεία προς το Σύνταγμα.
Η Λαϊκή Ενότητα, αντεξουσιαστές και εξωκοινοβουλευτική αριστερά -περίπου 6.000 άτομα- συγκεντρώθηκαν στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο για να ακολουθήσει η πορεία στο Σύνταγμα.
Στην πρώτη γραμμή τα κορυφαία στελέχη της ΛΑΕ όπως ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η Νάντια Βαλανάνη, ο Κώστας Ήσυχος, ο Δημήτρης Στρατούλης και η Ραχήλ Μακρή.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος βρέθηκε στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργάνωσαν ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ.
Στις δηλώσεις του επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Η Δημοκρατική Αριστερά, η Δημοκρατική Συμπαράταξη ήταν και θα είναι πάντα μαζί με την κοινωνία. Γνωρίζουμε τις ευρωπαϊκές δεσμεύσεις, ξέρουμε τις ασκούμενες πολιτικές. Είμαστε μια σοβαρή και υπεύθυνη, προγραμματική αντιπολίτευση. Δεν έχουμε ψευδαισθήσεις, δεν καλλιεργούμε αυταπάτες.
» Όταν όμως τα κοινωνικά κινήματα στέλνουν μηνύματα για αλλαγή πολιτικών στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, θα είμαστε παρόντες. Δεν μπορεί να συνεχιστούν τα μέτρα υπερφορολόγησης και η πολιτική δογματικής λιτότητας που δεν τα αντέχουν η ελληνική οικογένεια και η κοινωνία. Απαιτείται άμεσα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την αντιμετώπιση της ανεργίας.»
Μεγάλη ήταν η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Ομονοίας. Παρών και ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Η συμμετοχή, σύμφωνα με εκτιμήσεις ξεπέρασε τις 12.000.

Ξεχωριστές συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη, η συγκέντρωση των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ έγινε μπροστά από το Εργατικό Κέντρο, του ΠΑΜΕ στο Άγαλμα Βενιζέλου στην Αριστοτέλους, ενώ πρωτοβάθμια σωματεία που πρόσκεινται στην εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, αλλά και η Λαϊκή Ενότητα συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα.
Περίπου 10.000 άτομα συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις.

Πάτρα: Ένταση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΕ
Ένταση στην Πάτρα μεταξύ μελών του ΣΥΡΙΖΑ και της ΛΑΕ για τα πανό. Όπως μετέδωσε το PatrasTimes, υπήρξε διαφωνία για το ποιο από τα δύο πανό θα προπορευτεί της πορείας.
Τελικά τα πνεύματα ηρέμησαν και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ μπήκαν επικεφαλής στην πορεία στους δρόμους της αχαϊκής πρωτεύουσας. Η πορεία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 12:30 χωρίς παρατράγουδα.

Επίθεση με μολότοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Αθήνα
Επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, πραγματοποίησε ομάδα αγνώστων.
Συγκεκριμένα, 10 περίπου άτομα, γύρω στις 16:30 το απόγευμα, πέταξε βόμβες μολότοφ στην πρόσοψη των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, στην περιοχή των Εξαρχείων.
Από την επίθεση προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές. 
Newsroom ΔΟΛ

Πέθανε ο Πέτρος Κωλέτης - Έχασε τη μάχη με τον καρκίνο

Πέτρος Κωλέτης: Η άνιση μάχη με τον καρκίνο - Ραγίζουν καρδιές τα αντίο στο facebook
 Έφυγε από τη ζωή νικημένος από τον καρκίνο, ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός και τραγουδιστής, Πέτρος Κωλέτης.
Ο Πέτρος που πριν δυο μέρες είχε τα γενέθλιά του, πέθανε μετά από μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο και είχε μιλήσει σε συνεντεύξεις του για την μεγαλύτερη μάχη της ζωής του.
 Τη δυσάρεστη είδηση δημοσίευσε η σύζυγος του Μίμη Πλέσσα Λουκίλα Καρέρ Πλέσσα γράφοντας το εξής συγκινητικό μήνυμα και λέγοντάς του το τελευταίο αντίο

Γιάννης Σγουρός: Πλήρης αποτυχία Δούρου στην εκτέλεση έργων για την ανάπτυξη και τόνωση της απασχόλησης στην Αττική

Την αδυναμία της νέας περιφερειακής αρχής να σχεδιάσει και να υλοποιήσει έργα και παρεμβάσεις για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών της Αττικής ...

Κινδυνεύουν να χάσουν τη ρύθμιση των 100 δόσεων 400.000 φορολογούμενοι

Περισσότεροι από 400.000 φορολογούμενοι κινδυνεύουν να χάσουν τη ρύθμιση των 100 δόσεων και το υπουργείο Οικονομικών κινδυνεύει με  ...

Πώς θα διατηρηθούν 12.700 θέσεις εργασίας – Νέο πρόγραμμα ΟΑΕΔ-υπ. Οικονομικών (η διαδικασία και οι προθεσμίες)

Στην ανακοίνωση ενός νέου προγράμματος που όπως είπε ο αρμόδιος υφυπουργός Αλέξης Χαρίτσης, “αποτελεί αυλαία για το κλείσιμο των πρόγραμμα των 2007-2013″ προχώρησαν υπουργείο Οικονομικών και ΟΑΕΔ. Πρόκειται το πρόγραμμα “Ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης” με το οποίο γίνεται προσπάθεια διατήρησης 12.700 θέσεων εργασίας που δημιουργήθηκαν τα δύο τελευταία χρόνια. Απευθύνεται:

ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ

Γράφει ο Γεώργιος Δημητράκης

Εμφάνιση DSC00008.JPGΠριν περίπου 13 χρόνια, την 31.Ιανουαρίου 2003, είχε δημοσιευθεί εις την Εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ της πόλεως Ξάνθης και σε άλλες εφημερίδες της χώρας μας, το κάτωθι άρθρο μου με τίτλο: «Τριτοκοσμική διαφθορά, οι Εισαγγελείς και ο Λαός. Η ώρα της κρίσεως». Δια του παρόντος δημοσιεύματος δεν θέλω μόνον να υπενθυμίσω το περιεχόμενο του τότε άρθρου μου και την ευθύνη των Κυβερνόντων, αλλά παράλληλα να τονίσω σήμερα ότι ο κατά τα τελευταία χρόνια θανάσιμος δημοσιονομικός  εκτροχιασμός  εις βάρος της χώρας  αποτελεί  μεγάλο έγκλημα κατά του Ελληνικού Λαού. Με την έναρξη της κρίσης,  η απελπιστική και άθλια κατάσταση της χώρας μας, οι άκρατες και τόσο επαίσχυντες,  ταπεινωτικές, υβριστικές και εξευτελιστικές  για τον Ελληνικό Λαό διαπραγματεύσεις με την Τρόικα των επαίσχυντων ταπεινωτικών Μνημονίων, ο συνεχιζόμενος διεθνής διασυρμός της Πατρίδας μας, ανάγκασαν την  Ελληνική Κυβέρνηση, με την έναρξη της κρίσης,  να ομολογήσει πολλές φορές σε διεθνή ΜΜΕ, ότι «η μακροχρόνια ανεύθυνη και εγκληματική συμπεριφορά των πολιτικών ηγεσιών οδήγησαν την χώρα μας όχι μόνον εις το χείλος του γκρεμού, αλλά ταυτόχρονα αποδυνάμωσαν αυτήν ταύτη την εθνική μας κυριαρχία και ανεξαρτησία».

Συνεργασία Περιφέρειας Πελοποννήσου – Επαρχίας Σετσουάν της Κίνας



 Εμφάνιση P1040056.JPG
Εμφάνιση P1040062.JPGΤη μεταφορά τεχνογνωσίας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στην Επαρχία Σετσουάν της Κίνας, στο επίπεδο της αγροτικής οικονομίας και ειδικότερα στην καλλιέργεια των ελαιοδέντρων και της ελιάς, συμφώνησαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης και ο Γενικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Δασών της Επαρχίας Σετσουάν κ. Yao Sidan, επικεφαλής υψηλόβαθμης αντιπροσωπείας της Επαρχίας Σετσουάν, κατά τη συνάντησή τους στην έδρα της Περιφέρειας την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015.
Εμφάνιση P1040063.JPGΟ Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε στις σχέσεις της Περιφέρειας με Κινεζικές Επαρχίες και δομές της οικονομίας και του πολιτισμού της Κίνας, οι οποίες έχουν ιδιαίτερα αναπτυχθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα και εξέφρασε την πεποίθηση για μια επιτυχή πολυπεπίπεδη συνεργασία με την Επαρχία Σετσουάν.

Εμφάνιση P1040074.JPGΟ κ. Sidan από την πλευρά του χαρακτήρισε την Πελοπόννησο γνώριμη περιοχή, με σημαντικό πολιτιστικό και ιστορικό υπόβαθρο, και εξέφρασε τη βούληση να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο στενής συνεργασίας με την Περιφέρεια για τη μεταφορά τεχνογνωσίας στα θέματα της αγροτικής οικονομίας, ενώ παράλληλα τόνισε τη σημασία του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου για τους Κινέζους.  

Ψήφισμα για την σημερινή απεργία παρέδωσε το Ε. Κ. Κορίνθου στον Αντιπεριφερειάρχη Πελοπίδα Καλλίρη



Εμφάνιση IMG_5059.JPG
Τον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας κ. Πελοπίδα Καλλίρη επισκέφθηκε σήμερα 12-11-2015 η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου και παρέδωσε ψήφισμα για την σημερινή πανελλαδική απεργία.
Παρόντες στη συνάντηση ήταν και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ Απόστολος Παπαφωτίου, Γεώργιος Πετρίτσης και Αθανάσιος  Γκίκας.
Τα εργασιακά ζητήματα και το ασφαλιστικό ήταν θέματα της πολύωρης συζήτησης.
Εμφάνιση IMG_5057.JPG
Ο Αντιπεριφερειάρχης μετά την ολοκλήρωση της  συνάντησης και την κατάθεση του ψηφίσματος, δήλωσε ότι πρέπει η Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στο νέο  Αναπτυξιακό Νόμο, ώστε να γίνουν επενδύσεις στη χώρα και  να υπάρξουν νέες θέσεις εργασίας προκειμένου  να ενισχυθεί το ασφαλιστικό σύστημα και παράλληλα να υπάρξουν κανόνες στην αγορά εργασίας , με ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών.
Είναι ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας, ενισχύοντας  τον πρωτογενή τομέα, τον τουρισμό και τις επενδύσεις ώστε να γίνει η επανεκκίνηση της οικονομίας με στόχο την ανάπτυξη έξω από τα μνημόνια, δημιουργώντας την προοπτική της εξόδου της χώρας από το σημερινό αδιέξοδο.


Γραφείο Τύπου Αντιπεριφερειάρχη

H 24ωρη απεργία της ΠΟΕΣΥ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) καλεί τους εργαζόμενους στο χώρο της Ενημέρωσης να συμμετάσχουν μαζικά και αγωνιστικά στην πανελλαδική 24ωρη απεργία της 12ης Νοεμβρίου 2015.

Η απεργία για τους δημοσιογράφους αρχίζει στις 06.00 της Πέμπτης και λήγει στις 06.00 της Παρασκευής και κηρύσσεται σε όλα ανεξαιρέτως τα έντυπα (εφημερίδες και περιοδικά), την ΕΡΤ και τα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά ΜΜΕ, στο Αθηναϊκό–Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας και στα γραφεία Τύπου.