Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Ο 87άρης Μίκυ Μάους συνεχίζει να συγκινεί

 Τι και αν έχουν περάσει 87 χρόνια από την ημέρα που κυκλοφόρησε το πρώτο comic strip του πιο διάσημου καρτούν του Walt Disney; Ο Μίκυ Μάους συνεχίζει να συγκινεί με τις περιπέτειές του, μικρούς και μεγάλους σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ παραμένει μέχρι σήμερα η πλέον αναγνωρίσιμη φιγούρα του πλανήτη, ξεπερνώντας ακόμα και τον Santa Claus! Το ΟΝΕΜΑΝ σας προσκαλεί σε ένα φανταστικό ταξίδι στην Μίκυ Σίτυ, για να σας ξεναγήσει στις άγνωστες πλευρές του Μίκυ και της παρέας του!
Ο Μίκυ Μάους οφείλει κατά κάποιο τρόπο την ύπαρξή του σε ένα… κουνέλι. Τα αδέρφια Disney (Γουόλτ και Ρόι) εργάζονταν το 1927 στην Universal Pictures, όταν ο Walt δημιούργησε ένα καρτούν, το οποίο ονόμασε Oswald the Lucky Rabbit. Ο συμπαθέστατος κούνελος έγινε αμέσως hit στις ΗΠΑ και η Universal κυκλοφόρησε μια σειρά από κινούμενα σχέδια. Όταν ο Disney πήγε την επόμενη χρονιά για να διαπραγματευτεί ένα καινούργιο συμβόλαιο με την εταιρία, πίστευε ότι η Universal θα του έκανε όλα τα χατίρια λόγω ακριβώς της μεγάλης επιτυχίας του Oswald. Αντί για αυτό όμως, οι εργοδότες του απέλυσαν όλους τους βοηθούς του Walt και πρόσφεραν στον ίδιο μια νέα συμφωνία με μειωμένες αποδοχές.

ΔΥΟ ΡΗΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ:

«Βόμβα» στην κυβέρνηση – Καταψηφίζουν τα προαπαιτούμενα Παναγούλης και Νικολόπουλος 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ereportaz.gr, ο Στάθης Παναγούλης δεν προτίθεται να ψηφίσει τα προαπαιτούμενα που συμφώνησε η κυβέρνηση με τους δανειστές, τα οποία περιλαμβάνουν το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας.
Το δεύτερο ρήγμα στην συγκυβέρνηση έρχεται από την πλευρά του Νίκου Νικολόπουλου, ο οποίος θα είναι ο δεύτερος βουλευτής ο οποίος θα καταψηφίσει τα προαπαιτούμενα, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο ακόμα και την κοινοβουλευτική πλειοψηφία της κυβέρνησης.
Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, ο κ. Νικολόπουλος δεν προτίθεται να παραιτηθεί μόνος του, αλλά θα περιμένει να τον διαγράψουν.
Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες...

Περισσότερα στο ereportaz.gr 

Οι Συναντήσεις Τσίπρα με Νταβούτογλου και Ερντογαν


H συνάντηση Τσίπρα-Νταβούτογλου ξεκίνησε στις 12:40 ώρα Τουρκίας με τον Τούρκο πρωθυπουργό να ξεναγεί τον Έλληνα ομόλογο του στο κτίριο και στους κήπους του πρωθυπουργικού μεγάρου.Το μέγαρο Τσάνκαγια μέχρι τη μετακόμιση του Ερντογάν στο νέο του παλάτι, χρησιμοποιούνταν ως προεδρικό μέγαρο.
Πρώτος που εγκαταστάθηκε στο συγκεκριμένο μέγαρο ήταν ο ιδρυτής της τουρκικής δημοκρατίας Κεμάλ Ατατούρκ.

Το μήνυμα Τσίπρα από το ταξίδι του στην Τουρκία είναι ότι αν και για να αντιμετωπιστεί συνολικά το προσφυγικό πρέπει να λυθεί το συριακό, θα πρέπει να υπάρξει άμεση συμφωνία Τουρκίας-ΕΕ που να οδηγεί στον περιορισμό των ροών και στην καθιέρωση σταθερού μηχανισμού επανεγκατάστασης από την Τουρκία.
Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε διμερής ελληνοτουρκική συνεργασία και συντονισμός με στόχο την αποφασιστική αντιμετώπιση των διακινητών.
Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας  συναντήθηκε με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Άμα δεν τον δουν να φοράει γραβάτα, δεν θα ησυχάσουν. Με δώρο μία γραβάτα υποδέχτηκε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κατά τη συνάντησή τους στη γείτονα χώρα. Μετά τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ που είχε επιχειρήσει να “φορέσει” γραβάτα στον Αλέξη Τσίπρα, στη Σύνοδο Κορυφής στη Ρίγα, ήρθε η σειρά του Ερντογάν να... τρολάρει τον Έλληνα πρωθυπουργό, χαρίζοντάς του μία! Όχι μόνο στον Τσίπρα αλλά και σε όσους τον συνόδευαν στην αποστολή. Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας όταν ρωτήθηκε πότε θα τη φορέσει, υποσχέθηκε πως θα το κάνει όταν λυθεί το Κυπριακό! Ζήσε Μάη μου, δηλαδή!
Ο Πρωθυπουργός επίσης είχε συνάντηση με τον ηγέτη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Συνάντηση Τσίπρα με Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Συνάντηση Τσίπρα με Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο | Ψηλά στην ατζέντα το προσφυγικό 
Την ανάγκη να αντιμετωπιστεί η βία και παράλληλα να αναδειχθεί ο διαθρησκευτικός διάλογος, υπογράμμισαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος κατά τη σημερινή συνάντησή τους, που διήρκεσε πάνω από μία ώρα.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε και την ανάγκη συνεργασίας με την Τουρκία επισημαίνοντας ότι το θέμα αυτό βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα των συνομιλιών που θα έχει αργότερα σήμερα στην Αγκυρα. οι δύο χώρες, είπε ο κ. Τσίπρας, μπορούν να συνεργαστούν και να συντονιστούν για να σταματήσει το δράμα των ανθρώπων που πνίγονται λίγα μέτρα από τις ακτές και να αντιμετωπιστεί το ανθρωπιστικό αυτό πρόβλημα.

Παρίσι: Νεκρός ο "εγκέφαλος" του μακελειού!

Παρίσι: Νεκρός ο `εγκέφαλος` του μακελειού! 
 Suspected architect of Paris attacks is dead, according to two senior intelligence officials
Ο "εγκέφαλος" της πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι, το βράδυ της Παρασκευής 13 Νοεμβρίου, Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ είναι νεκρός, όπως μεταδίδει η ηλεκτρονική έκδοση της Washington Post. Το αμερικανικό Μέσο επικαλείται πηγές από δύο ανώτερα στελέχη των μυστικών υπηρεσιών πληροφοριών. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, σε λίγη ώρα θα υπάρχει επίσημη ενημέρωση από τον εισαγγελέα, Φρανσουά Μολέν.

washingtonpost.com

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Λευκάδα - Νέα δόνηση 4,9 βαθμών το μεσημέρι της Τετάρτης

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Λευκάδα
 Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, υπό τον συντονισμό της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, κηρύχθηκε η Λευκάδα, με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Ιωάννη Καπάκη.

Αιτία είναι οι εκτεταμένες ζημιές στο εθνικό, επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο, καθώς και σε δημόσια και ιδιωτικά κτίρια του νησιού, μετά τη χθεσινή πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση των 6 Ρίχτερ.

Το εν λόγω μέτρο θα ισχύσει τουλάχιστον για έξι μήνες (έως τις 17 Μαΐου 2016) και κατόπιν θα επανεξεταστεί.
Και την Τετάρτη, παραμένει έντονη στη Λευκάδα η μετασεισμική ακολουθία. Στις 2.15 το μεσημέρι σημειώθηκε νέος μετασεισμός 4,9 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ, που αναστάτωσε εκ νέου τους κατοίκους. Προερχόταν από απόσταση 289 χιλιομέτρων δυτικά-βορειοδυτικά της Αθήνας και είχε ως επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο 8 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοδυτικά του νησιού.

Εκλογές Νέας Δημοκρατίας: Δείτε LIVE την ομιλία του Άδωνι Γεωργιάδη στο "Σπόρτιγκ"


Επεισοδιακό ήταν το Παναγροτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα Πάνω από 8.000 χιλιάδες οι συγκεντρωμένοι | Ρίψη χημικών από τα ΜΑΤ

Επεισοδιακό ήταν το Παναγροτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα 
Το σημερινό συλλαλητήριο ήταν από τα μεγαλύτερα των τελευταίων ετών, με τους διοργανωτές και πηγές της αστυνομίας να υπολογίζουν ότι οι διαδηλωτές ξεπέρασαν τους 8.000.
Στο παναγροτικό συλλαλητήριο έδωσαν το "παρών" και οι παραγωγοί και πωλητές λαϊκών αγορών οι οποίοι ήταν συγκεντρωμένοι νωρίτερα στην πλατεία Βάθη έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

ΑΝΤ1 - Δελτίο ειδήσεων: Μια εποχή τελειώνει...

ΑΝΤ1 - Δελτίο ειδήσεων: Μια εποχή τελειώνει...
Αλλάζουν όλα μετά από 25 χρόνια...

Έμποροι κατά Δούρου: Αρνείστε το διάλογο, δεν απαντάτε καν, έχετε έλλειψη αντανακλαστικών

 Βολές κατά της Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου, εξαπολύει ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας, με αφορμή το γεγονός ότι η κα Δούρου απαξίωσε να απαντήσει σε αίτημα ...

ΟΑΕΔ: Ξεκινούν τη Δευτέρα οι αιτήσεις για το πρόγραμμα των 12.700 ωφελούμενουν

Την Δευτέρα 23 Νοεμβρίου ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων του νέου προγράμματος του ΟΑΕΔ με την ονομασία «Ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης» για τη στήριξη 12.700 εργαζομένων και ελεύθερων επαγγελματιών. Με το πρόγραμμα αυτό κόστους 65 εκατ. ευρώ πέφτει η αυλαία των προγραμμάτων ΕΣΠΑ της περιόδου 2007-2013

Τέλη κυκλοφορίας: Αναλυτικά οι νέες τιμές

Τέλη πολλών ταχυτήτων με τις αυξήσεις όμως να... γκαζώνουν για την πλειοψηφία των αυτοκινήτων συμφώνησαν όπως όλα δείχνουν κυβέρνηση και δανειστές.

Τα αυτοκίνητα πλέον χωρίζονται ανάλογα με την ηλικία και τους ρύπους σε διαφορετικές κατηγορίες.

Τη... νύφη για όλους τους υπόλοιπους θα πληρώσουν με αυξήσεις από 15 ως 60 ευρώ όσοι έχουν αυτοκίνητο που ταξινομήθηκε από το 2006 ως 30/10/2010.

Σε αυτά τα αυτοκίνητα προβλέπεται αύξηση των τελών από 4,5 ως 6.7%.

ΤΑ ΤΕΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΑΠΟ 2001 ΩΣ 30/10/2010

Daily Mail: Συναγερμός μετά απο απειλες στην Αυστραλία στην Oxford st. Εκκένωση κτηρίου

Μια αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη στην πόλη του Σίδνεϊ κοντά στο Χάιντ Παρκ
Ένα κτίριο εκκενώθηκε και υπάρχει έντονη παρουσία της αστυνομίας
Μάρτυρας υποστηρίζει η αστυνομία είπε στους ανθρώπους να εγκαταλείψουν λόγω μιας «απειλή» στο κτίριο
netakias.com 

Τουρκια-Ελλαδα. Κεμαλοναζι φωνάζουν «Οι μαρτυρες είναι αθάνατοι» για τους Τρομοκρατες του Παρισιού

Κατα την διάρκεια του ενός λεπτού σιγής για τα θύματα της επιθεσης στο Παρίσι οι Τουρκοι Κεμαλοναζί φώναζαν şehitler ölmez, vatan
bölünmez
Κατα την διάρκεια του λεπτού σιγής για τα θύματα της επιθεσης στο Παρίσι οι Τουρκοι Κεμαλοναζί φώναζαν το εθνικιστικό σύνθημα «şehitler ölmez, vatan bölünmez» που σημαίνει «οι μάρτυρες είναι αθάνατοι, η πατρίδα ανίκητη»
Δειτε το προκλητικό βίντεο των Τουρκων που θέλουν να μπουν στην Ευρώπη !!!!!!!
ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΝΑΛΙ Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου » 

Greek Hellenic News Feed

Νέα Συντονιστική Επιτροπή της Φιλελεύθερης Συμμαχίας
















6ο Τακτικό Συνέδριο της Φιλελεύθερης Συμμαχίας
Η Φιλελεύθερη Συμμαχία ολοκλήρωσε το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015 τις εργασίες του 6ου της Συνεδρίου εκλέγοντας νέα Συντονιστική Επιτροπή.
Στη θέση του απερχόμενου Προέδρου, Γρηγόρη Βαλλιανάτου, εκλέχθηκε ο Μάκης Σπυράτος από την Κεφαλλονιά, οικονομικός υπεύθυνος την προηγούμενη διετία. Αντιπρόεδρος ανέλαβε η Ευγενία Μέντη, επιχειρηματίας από Αθήνα, ενώ τη θέση του Γενικού Γραμματέα κάλυψε ο Χρήστος Μαυρόγιαννης, ελεύθερος επαγγελματίας από το Αίγιο. Ακολούθως ως μέλη οι Νίκος Χαραλάμπους (αρχιτέκτονας από τη Ζάκυνθο, απερχόμενος ΓΓ της Φιλελεύθερης Συμμαχίας), ο Αλέξανδρος Χαρκιολάκης (μουσικολόγος, διευθυντής της μουσικής βιβλιοθήκης Erol Ücer στην Κων/πολη), ο Διονύσης Κατρανίτσας (Quality manager σε ιδιωτική επιχείρηση) από τη Θεσσαλονίκη και ο αρθρογράφος Γιώργος Καισάριος από την Αθήνα.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ


Απάντηση Μεϊμαράκη στην καμπάνια λάσπης του Τζιτζικώστα: «παιδιά είναι, μπορούν να πουν και κάτι παραπάνω» - Βίντεο

meimarakis-komotini
Όλοι οι υποψήφιοι πρέπει να σέβονται τη Νεοδημοκρατική ηθική που μας δίδαξε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής τόνισε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Κομοτηνή, στέλνοντας αυστηρό μήνυμα στον Απόστολο Τζιτζικώστα και το επιτελείο του, που επιδίδονται σε επιχείρηση λάσπης με σποτάκια και διαδικτυακές προκλήσεις που σκοπό έχουν να πλήξουν την ιστορία και τον Πρόεδρο της ΝΔ.

«Δεν θα απαντώ στις προκλήσεις που δέχομαι από ορισμένους συναδέλφους που καμιά φορά ξεφεύγουν με απρεπείς όρους ή με προκλήσεις που δεν είναι σωστές με τη νεοδημοκρατική ηθική. Λέω «παιδιά είναι, μπορούν να πουν και κάτι παραπάνω».
Εγώ, φίλες και φίλοι, από το 1974 διαχρονικά δεν έθεσα ποτέ ζητήματα τέτοια στο κόμμα. Είχα πάντα πολιτικές απόψεις, μπορεί να είχα πολιτικές διαφωνίες, αλλά τις εξέφραζα πολιτικά και με επιχειρήματα και σύμφωνα με τη Νεοδημοκρατική ηθική που μας δίδαξε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και που περιγράφεται στο Καταστατικό μας»

tokentro.com

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. Γ. ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ

http://www.7imeres.gr/wp-content/uploads/2015/01/koumoutsakos.jpg




Ο Υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, σε συνέχεια της συνέντευξης Τύπου του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Άγκυρα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τα πρώτα συμπεράσματα για την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στην Τουρκία προκύπτουν από την κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε με τον τούρκο Πρωθυπουργό κ. Α. Νταβούτογλου.

Ξεκινούν τη Δευτέρα οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα 12.700 ωφελούμενων του ΟΑΕΔ

Την Δευτέρα 23 Νοεμβρίου ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων του νέου προγράμματος του ΟΑΕΔ με την ονομασία "Ενίσχυση της ρευστότητας και της  ...

Συνέλαβαν δύο τζιχαντιστές στην Κω

antitromokratikh.medium.jpgΚόκκινος συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ και την ΕΥΠ  στην Κω μετά τον εντοπισμό υπόπτων για τζιχάντ.
Οι υπηρεσίες ασφαλείας έχουν εντείνει τις έρευνες και τους ελέγχους τους σε όλα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα οποία αποτελούν τα σημεία υποδοχής των προσφυγικών ροών και σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στο ρεπορτάζ του ο Ελεύθερου Τύπου, οι εξονυχιστικοί έλεγχοι απέδωσαν καρπούς.

8Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Από 31 Μαρτίου έως 16 Απριλίου 2016
Η 8η ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Μία πολύ σημαντική πολιτιστική και εκπαιδευτική εκδήλωση διοργανώνεται στα πλαίσια του 34ου Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ Καρδίτσας τον προσεχή Μάρτιο-Απρίλιο του 2016 στην Καρδίτσα, που αφορά όλες τις σχολικές Χορωδίες της Ελλάδος, με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας και της Διεύθυνσης Περιφερειακής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.

Συγκεκριμένα, η 8η ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ θα πραγματοποιηθεί από 31 Μαρτίου έως 16 Απριλίου 2016 στην πόλη της Καρδίτσας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Αντιπροσωπεία των αγροτών συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλη Λεβέντη.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΘΗΝΑ 18/ 11 /2015
Από την Ένωση Κεντρώων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση :
Αντιπροσωπεία των αγροτών συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλη Λεβέντη. Πραγματοποιήθηκε συζήτηση για την φορολογία των αγροτών κατά τη διάρκεια της οποίας ο κ. Λεβέντης είπε ότι οι αποκλειστικής απασχόλησης αγρότες με εισόδημα κάτω των 20.000 ευρώ ετησίως πρέπει να απαλλάσσονται παντός φόρου. Οι έχοντες μεγαλύτερα εισοδήματα από αγροτικές καλλιέργειες η από άλλες πηγές να φορολογούνται όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες.   
Γραφείο Τύπου

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ




http://www.902.gr/sites/default/files/styles/902-original/public/Media/20151117/leykada-seismos-athani-7.jpg?itok=BWsQD8iOΚλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας, αποτελούμενο από το Συντονιστή της ΟΔΕ Παραγωγής και Εμπορίου, βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης, κ. Σταύρο Καλαφάτη, τον Υπεύθυνο του Τομέα Εσωτερικών, βουλευτή Κιλκίς κ. Γιώργο Γεωργαντά και το βουλευτή Λευκάδας κ. Θανάση Καββαδά, επισκέφθηκε τη Λευκάδα μετά το χθεσινό καταστροφικό σεισμό.

Κατά την επίσκεψή του κλιμακίου, ο κ. Σταύρος Καλαφάτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είμαστε εδώ, Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, για να δούμε από κοντά τις πληγείσες περιοχές και να ακούσουμε τους τοπικούς φορείς.
 Οι προτεραιότητες είναι τρεις. Η ασφάλεια των πολιτών, η αποκατάσταση του δικτύου και των υποδομών και οι αποζημιώσεις για τις βλάβες που υπέστησαν οι περιουσίες των πολιτών.
 Η κυβέρνηση οφείλει  να καταγράψει άμεσα τις ζημιές και να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για την αποκατάστασή τους». 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. Μ. ΚΟΝΣΟΛΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΦΟΡΟ 0,4 ΕΥΡΩ ΣΕ ΚΑΘΕ ΛΙΤΡΟ ΚΡΑΣΙ



http://www.e-typos.com/files/1/2015/02/24/konsolas.jpgΟ Υπεύθυνος του Τομέα Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με αφορμή τη διάταξη  του πολυνομοσχεδίου, που επιβάλλει φόρο 0,4 ευρώ σε κάθε λίτρο κρασί, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποδεικνύει ότι διαλύει την ελληνική παραγωγή, μετά τον τουρισμό συνεχίζει να υπερφορολογεί και τους ελάχιστους εναπομείναντες δυναμικούς κλάδους της οικονομίας μας.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘYNΗΣ TOY ΤΟΜΕΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κας. Ν. ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΝΕΥΡΑΛΓΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ



http://www.nikikerameus.gr/wp-content/uploads/2013/11/post-banner-main-photo6-e1430303659393.jpg
Η Υπεύθυνη του Τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Επικρατείας, κα Νίκη Κ. Κεραμέως, σχετικά με την υποστελέχωση νευραλγικών υπηρεσιών του Δημοσίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Από τις 11.000 προσλήψεις που προβλέπονταν από τον Προϋπολογισμό για το 2015, έχουν ήδη καλυφθεί περίπου τα 2/3 με τις οριζόντιες επαναπροσλήψεις του νόμου Κατρούγκαλου, οι οποίες έγιναν χωρίς κανέναν προγραμματισμό και χωρίς καμία προηγούμενη διερεύνηση των πραγματικών αναγκών της διοίκησης. Έως το τέλος του έτους απομένουν μόλις 3.500 προσλήψεις για να καλύψουν τα πολυάριθμα κενά σε νευραλγικές υπηρεσίες του Δημοσίου, σε τομείς όπως για παράδειγμα η υγεία και η παιδεία. Οι αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης είναι αθρόες και οι περιορισμοί των προσλήψεων παραμένουν, ωστόσο η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ φροντίζει για την παράταση παλαιών συμβάσεων, αλλά και την επανασύναψη νέων για υπηρεσίες που ήδη καλύπτονται με μόνιμο προσωπικό. Για να καταδείξω την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση τη στελέχωση του δημοσίου, κατέθεσα σήμερα ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κκ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και Χριστόφορο Βερναρδάκη, την οποία συνυπέγραψαν 38 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ζητώντας στοιχεία για τον προγραμματισμό των εξαιρετικά περιορισμένων εναπομεινασών προσλήψεων».

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Άμεσα να λύσει το Υπουργείο Μεταφορών τα προβλήματα έκδοσης αδειών κυκλοφορίας και διπλωμάτων οδήγησης»



Την άμεση λύση των προβλημάτων στην έκδοση αδειών κυκλοφορίας και αδειών οδήγησης ζήτησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης με επιστολή του προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Σπίρτζη.
Συγκεκριμένα, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρει στην επιστολή του τα προβλήματα που έχουν εμφανιστεί από το Σεπτέμβριο για την καταχώρηση αδειών κυκλοφορίας αυτοκινήτων, μοτοσυκλετών, φορτηγών και αδειών οδήγησης, τα οποία οφείλονται στις δυσλειτουργίες του συστήματος καταχώρησης του Υπουργείου, καθώς και το γεγονός ότι τα προβλήματα αυτά έχουν επιταθεί ιδιαίτερα.
Ο κ. Τατούλης επισημαίνει ακόμα ότι αυτή τη στιγμή εκκρεμούν εκατοντάδες αιτήσεις πολιτών και επιχειρηματιών, γεγονός το οποίο, αφενός, έχει σοβαρές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις, αφετέρου, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των διευθύνσεων μεταφορών των Περιφερειών όλης της χώρας.