Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Σημαντική νίκη για τον Αστέρα Τρίπολης 1 - 0 τον Ατρόμητο

Ήταν... Πασάς στα Γιάννενα, σημαντική νίκη και για τον Αστέρα
 Σπουδαία νίκη με την οποία παραμένει στα «υψηλά πτώματα» της Super League πέτυχε σήμερα ο Αστέρας Τρίπολης, καθώς στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής, επικράτησε 1-0 του Ατρομήτου (σ.σ. που διατηρείται στις τελευταίες θέσεις), χάρη στο γκολ του Φερνάντες στο 86ο λεπτό της αναμέτρησης.

Με σκόρερ τον Μιχάλη Μανιά (7΄, 79΄), ο ΠΑΣ νίκησε 2-1 στα Γιάννινα την Καλλονή για την 11η αγωνιστική της Super League. Οι φιλοξενούμενοι, που στο 83΄ έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ουκά με 2η κίτρινη κάρτα, ισοφάρισαν προσωρινά στο 64΄ με τον Μπαργκάν.

Από εκεί και πέρα την Κυριακή, δύσκολη αποστολή θα έχει η ΑΕΚ με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή, ενώ ο ΠΑΟΚ είναι το λογικό φαβορί με τον Παναιτωλικό στην Τούμπα.

Σημαντικό είναι και το ματς στη Ξάνθη, με την τοπική ομάδα να υποδέχεται τον Πανιώνιο.

Η Σούπερ λίγκα θα τιμήσει τα θύματα και τους τραυματίες της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι και ανακοίνωσε πως θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή σε όλα τα γήπεδα της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 21/11

Αστέρας Τρίπολης - Ατρόμητος 1-0
ΠΑΣ Γιάννινα - Καλλονή 2-1
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός (ΜΑΤΑΙΩΘΗΚΕ)

ΚΥΡΙΑΚΗ 22/11
15:00 (Τούμπα) ΠΑΟΚ - Παναιτωλικός
17:15 (Περιβολίων) Πλατανιάς - Λεβαδειακός
17:15 (Ξάνθη) Ξάνθη - Πανιώνιος
19:30 (Κομοτηνή) Πανθρακικός - ΑΕΚ

ΔΕΥΤΕΡΑ 23/11
19:30 (Βέροια) Βέροια - Ηρακλής

Οι πιθανές ποινές…που πέριμενουν τους υπαίτιους των επεισοδίων της Λεωφόρου

Ματαιώθηκε το ΠΑΟ - ΟΣΦΠ: Πεδίο μάχης η Λεωφόρος!

Εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες και ισχύουν όσα αναφέρονται στο Φύλλο Αγώνα, ότι δηλαδή ο διαιτητής Παππάς ματαίωσε τον αγώνα λόγω τραυματισμού του ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Φινμπόγκασον από φωτοβολίδα κατά το «ζέσταμα» της ομάδας (στις 18:07) τότε:

Με βάση τον ΚΑΠ, ο αγώνας ματαιώθηκε με με υπαιτιότητα του γηπεδούχου σωματείου και οι «πράσινοι» θα μηδενιστούν, δηλαδή θα χάσουν τον αγώνα με 3-0 στα «χαρτιά». Παράλληλα απειλούνται με αφαίρεση 3 βαθμών από την εφετινή βαθμολογία και με αφαίρεση 2 βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα.

Επίσης, με βάση τον νέο νόμο, τα εκτεταμένα επεισόδια εντός του αγωνιστικού χώρου μπορούν να επιφέρουν νέα αφαίρεση 3 βαθμών, καθώς και τιμωρία της έδρας για 2 έως 3 αγωνιστικές και πρόστιμο από 70.000 έως 150.000 ευρώ.

Οριστική Αναβολή - Παραίτηση Αλαφούζου! - "Κόλαση η Λεωφόρος! 'Εγινε «πόλεμος» το ντέρμπι ΠΑΟ - Ολυμπιακού που δεν ξεκίνησε ποτέ

«Πόλεμος» και όχι ντέρμπι (pics)
Δεν διεξήχθη το ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός για την 11η αγωνιστική της Super League. Η απόφαση του διαιτητή Παππά, πάρθηκε για λόγους ασφαλείας και ήρθε ως αποτέλεσμα των εκτεταμένων επεισοδίων, αλλά και των όσων συνέβησαν τόσο κατά την άφιξη της αποστολής του Ολυμπιακού στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, όσο και κατά την είσοδο της πειραϊκής ομάδας στον αγωνιστικό χώρο, όπου οι «ερυθρόλευκοι» αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στα αποδυτήρια και να μην ξαναβγούν για ζέσταμα.

Η ανακοίνωση της μη διεξαγωγής του ντέρμπι των «αιωνίων» για λόγους ασφαλείας εξόργισε μερίδα οπαδών του Παναθηναϊκού, οι οποίοι αρχικά εκτόξευσαν φωτοβολίδες και καρέκλες από την εξέδρα και στη συνέχεια έσπασαν τα κιγκλιδώματα από τη θύρα 13 και εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο, στο κέντρο του οποίου είχαν παραταχθεί οι άνδρες των αστυνομικών δυνάμεων.
Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά, όταν δέχτηκε χτύπημα από καρέκλα στο κεφάλι, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων εντός του γηπέδου, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Ο αστυνομικός διακομίστηκε με ασθενοφόρο -έχοντας ήδη χάσει τις αισθήσεις του- στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο. Ωστόσο, σύμφωνα με την Αστυνομία ανέκτησε τις αισθήσεις του και παραμένει για νοσηλεία.
Συλλήψεις για τα επεισόδια στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας
Σε προσαγωγές και συλλήψεις προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια των σοβαρών επεισοδίων στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, τα οποία έχουν λήξει εδώ και λίγη ώρα.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, έχουν γίνει περίπου 25 προσαγωγές και 10 συλλήψεις, και όλοι μεταφέρονται στη ΓΑΔΑ.
Ματαιώθηκε το ΠΑΟ - ΟΣΦΠ: Πεδίο μάχης η Λεωφόρος!
Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ο αστυνομικός που είχε τραυματιστεί από καρέκλα στο κεφάλι, φαίνεται πως δεν διατρέχει κίνδυνο.

Επίσης, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν και άλλοι δύο αστυνομικοί των ΜΑΤ ελαφρότερα.
Επιγραμματικά:

Νίκησαν οι πρωτοπόροι ΑΟΖ και ΄06 - Ο Αστέρας Δερβενίου νικητής στο ντέρμπι της Δυτικής Κορινθίας

http://i.imgbox.com/BfTlqxxM.jpgΧέρι - χέρι προς τον τίτλο βαδίζουν στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας η Κόρινθος '06 και ο Α.Ο Ζευγολατιού, καθώς στο πλαίσιο
της 9ης αγωνιστικής νίκησαν η πρώτη με 0 -  3  στα Αθίκια τον Τενεάτη, ενώ ο ΑΟΖ επίκράτησε 2 -  1 τπί του Πέλοπα του Κιάτου. 
Ο Αστέρας Δερβενίου είναι ο μεγάλος νικητής
στο ντέρμπι της Δυτικής Κορινθίας που έγινε στο Ξυλόκαστρο καθώς νίκησε 
με 0 - 2 τον Πανκαμαριακό , ενώ στη Νεμέα ο Παννεμεατικός νίκησε με 1 - 0 την Κόρινθο. 
Στον Άσσο ο Ολυμπιακός επικράτησε με το ευρύ 4 -  1 επί της Ελλάδος Βέλου, ενώ ο Ηρακλής Λεχαίου επικράτησε  με 2 - 1του Ατρόμητου Χιλιομοδίου. 
Στα ματς της ουράς ο Κύψελος  Κορίνθου  έχασε με 0 - 1 από την Θύελλα Πετρίου ενώ τέλος  Δάφνη Εξαμιλίων και Ολυμπιακός Λουτρακίου αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 1 - 1
H 9η αγωνιστική
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ-ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ 4 - 1

ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ-ΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1 - 1

ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ -ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ 1 - 0

ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ 2 - 1

ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ-AΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ 0 - 2

ΤΕΝΕΑΤΗΣ - ΚΟΡΙΝΘΟς '06  0 - 3

ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ -ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ 0 - 1

ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ -ΠΕΛΟΨ ΚΙΑΤΟΥ 2 - 1 



Η  Βαθμολογία

( Σε 9 αγώνες)

1
ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06
29
-7
25
2
Α.Ο. ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ
22
-3
25
3
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ
18
-6
24
4
ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ
22
-8
19
5
ΠΑΣ ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ
14
-14
15
6
AΣΤΕΡΑΣ  ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
12
-8
14
7
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ
19
-16
13
8
Π.Α.Σ. ΚΟΡΙΝΘΟΣ
11
-14
10
9
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ
9
-13
10
10
ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ
15
-16
9
11
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ
10
-15
9
12
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ
8
-20
8
13
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ
10
-14
7
14
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ
8
-24
7
15
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
6
-19
4
16
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ
6
-22
2

Η ΝΔ ψηφίζει για τον επόμενο Πρωθυπουργό

meimarakis-neolaia
Όπως εξελίσσονται τα πολιτικά πράγματα στη χώρα η ΝΔ έχει δύσκολο και κομβικό ρόλο και βεβαίως χρειάζεται έμπειρο πολιτικό στο “τιμόνι” της και πάνω από όλα να γνωρίζει καλά και να υπηρετεί επί μακρό την κοινοβουλευτική διαδικασία.

Γι αυτό είναι επιβεβλημένη η εκλογή του Βαγγέλη Μειμαράκη που θα σηκώσει στους ώμους του το βαρύ φορτίο της κοινοβουλευτικής και πολιτικής σταθερότητας της χώρας που κάθε μέρα φαίνεται ότι απειλείται από την ανικανότητα της κυβέρνησης Τσιπρα-Καμμένου.

ΔΙΑΠΛΟΚΗ: Αν δεν κατάλαβες γιατί χρειαστήκαμε μόλις 5 δις αντί 25 για τις τράπεζες, διάβασε Ψυχάρη.



…ή αλλιώς, η δυστυχία του να είσαι ΣΥΡΙΖΑ.
Για πρωτη φορά τα τελευταία 7 χρόνια, το ποσό της ανακεφαλαιοποίησης ήταν εξαιρετικά μικρότερο από το αναμενόμενο. Όχι απλά μικρότερο, αλλά περίπου το 1/5 από το θρυλούμενο. 

ΒΙΝΤΕΟ: Η πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη του Κρητικού μελισσοκόμου

Ένας αγνός και λεβέντης Κρητικός. Ελπίζουμε να την γλυτώσει ...

airetos.gr

Μετά το Παρίσι

PARIS ATTACK

 Άρθρο του Νίκου Ανδρουλάκη, στην Huffington Post

Πριν από είκοσι και πλέον χρόνια ο Αμερικανός ακαδημαϊκός Σάμιουελ Χάντινγκτον παρουσίασε τη γνωστή του θεωρία περί της «σύγκρουσης των πολιτισμών». Παρά την δημοφιλία της, ως ερμηνευτικό σχήμα, η ιδέα της σύγκρουσης των πολιτισμών δεν έγινε ποτέ αποδεκτή από τις κυβερνήσεις της Δύσης, ακόμα και από τις ποιο συντηρητικές. Αντίθετα, εκεί που η εν λόγω θεωρία γνώρισε ένθερμους θιασώτες ήταν στους φανατικούς κάθε χρώματος και δόγματος.
Αμφιβάλλει κανείς ότι εάν μπορούσαν να μιλήσουν οι θύτες του Μπατακλάν θα συμφωνούσαν αναφανδόν με το επιχείρημα περί αναπόφευκτης σύγκρουσης των πολιτισμών;

Τι προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2016 για το νέο μισθολόγιο (έγγραφα+πίνακας)

Το πως θα διαμορφωθεί το μισθολόγιο του 2016 στο Δημόσιο περιγράφει ο προϋπολογισμός που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή. Συγκεκριμένα, μεταξύ, άλλων προβλέπεται:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΦΕ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ



Εκλογές ανάδειξης προέδρου Νέας Δημοκρατίας 
Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) της Νέας Δημοκρατίας, ολοκλήρωσε την προετοιμασία και  είναι όλα έτοιμα για την εκλογική διαδικασία ανάδειξης Προέδρου της Νέας  Δημοκρατίας, την Κυριακή 22 Νοεμβρίου. Μέτα από μια δίμηνη διαδικασία εντατικής προεργασίας, εξαντλητικού αλλά γόνιμου διαλόγου αλλά και απόλυτης τήρησης του Καταστατικού του κόμματος, τα μέλη της ΚΕΦΕ με άψογη συνεργασία συνέβαλαν αποφασιστικά και με άμεσο τρόπο στην αντιμετώπιση των πολλών και δύσκολων προβλημάτων που ανέκυψαν. Η ΚΕΦΕ θα ήθελε να ευχαριστήσει το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, κυρίως τα στελέχη και τους υπαλλήλους της Νέας Δημοκρατίας και όσους βοήθησαν προκειμένου να έλθει σε πέρας το μεγάλο οργανωτικό εγχείρημα της εκλογής Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.
Η ΚΕΦΕ καλεί τα μέλη και τους φίλους της Νέας Δημοκρατίας να συμμετάσχουν  συμβάλλοντας στην επιτυχία της εκλογικής διαδικασίας. Και από την επομένη, ενωμένοι θα δώσουμε τη μάχη για να κάνουμε την Παράταξή μας ακόμη πιο δυνατή, πρώτη δύναμη. 
Υπενθυμίζουμε χρήσιμες πληροφορίες για την εκλογική διαδικασία της Κυριακής:
  • Ψηφίζεις σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο την ημέρα των εκλογών.
  • Μπορείς να δεις όλα τα εκλογικά κέντρα σε Ελλάδα και εξωτερικό στην επίσημη ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας nd.gr ή να ενημερωθείς από τις κατά τόπους Τοπικές και Νομαρχιακές Οργανώσεις (ΝΟΔΕ).
  • Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του υπουργείου Εσωτερικών.
  • Πριν κάποιος ψηφίσει συμπληρώνει αίτηση επαναβεβαίωσης/ εγγραφής μέλους υπογράφοντας σχετική δήλωση με τα στοιχεία του.
  • Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επίδειξη επίσημου αποδεικτικού δημοσίου εγγράφου για ταυτοπροσωπία (Αστυνομική Ταυτότητα, Δίπλωμα οδήγησης, Διαβατήριο).
  • Το αντίτιμο συμμετοχής είναι 3 ευρώ.
  • Σε περίπτωση διεξαγωγής δεύτερου γύρου, ψηφίζεις στο εκλογικό τμήμα όπου ψήφισες την πρώτη φορά, χωρίς κανένα αντίτιμο συμμετοχής.
  • Σε περίπτωση διεξαγωγής δεύτερου γύρου, δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο όσοι είχαν ψηφίσει και στον πρώτο γύρο.
  • Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα.