Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

ΣΤΑ ΝΥΧΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ! ΕΣΤΕΛΝΕ ΤΣΟΥΒΑΛΙΑ ΛΕΦΤΑ ΣΕ ΜΚΟ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ!!


Η υπεύθυνη Sonya Licht της ΜΚΟ EWI SERBIA παρέα με τον Σόρος

ΤΩΡΑ – ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ Ο ΦΑΚΕΛΛΟΣ!
Έστελνε μαύρο χρήμα από τα δημόσια ταμεία με τσουβάλια ο Παπανδρέου σε ΜΚΟ του Σόρος που διοικούσε «συνέταιρος» του Ρόντος!
Η εισαγγελία διαφθοράς υπό την εποπτεία της Ελένης Ράικου, διενέργησε προκαταρκτική εξέταση, μετά το πέρας της οποίας, ασκήθηκε ποινική δίωξη για την αξιόποινη πράξη της Απιστίας στην υπηρεσία από κοινού, άπαξ και κατ’ εξακολούθηση, με την επιβαρυντική περίσταση της νομοθεσίας περί καταχραστών Δημοσίου εκ της οποίας η ζημία που Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου » 

Greek Hellenic News Feed

ΕΚΤΑΚΤΟ-Τουρκικό Πογκρόμ κατά Κουρδων: Τουρκοι συνέλλαβαν εναν 7χρονο κι εναν ενήλικα για τρομοκρατία! (βίντεο) #destroyturkey

Σήμερα για πρώτη φορά οι κάτοικοι της πόλης Amed 
δειλά στους δρόμους (βίντεο) παρά την απαγόρευση της κυκλοφορίας, παρα τις 40 μαφιόζικες δολοφονίες πολιτών από τους Τούρκους χωροφύλακες.
Σήμερα Τουρκοι συνέλλαβαν εναν 7χρονο κι εναν ενήλικα για τρομοκρατία και στο βίντεο βλέπουμε εξαγριωμένο πλήθος να προσπαθει να αποτρέψει την σύλληψη!
Υπάρχουν φόβοι μήπως το παιδι "εξαφανιστεί" όπως άλλοι 7 που συνελλήφθησαν τις τελευταίες ημέρες και έκτοτε έχουν χαθει τα ίχνη τους 

Καλές γιορτές | EurActiv.gr


EurActiv.gr




Σπέκουλα και μικροπολιτική


papamimikos-tzitzikostas-paketo“Όλα για όλα τα παίζουν δύο μέρες” πριν την κάλπη ο Απόστολος Τζιζτικώστας και το περιβάλλον του ρίχνοντας λάσπη, κάνοντας προβοκάτσιες και σπέρνοντας παραπληροφόρηση επί τω σκοπώ να σπιλώσουν τον Βαγγέλη Μειμαράκη και να αλλοιώσουν το πολιτικό του προφίλ.
Αυτό οφείλεται, βεβαίως, στον πανικό που έχει κυριεύσει τόσο τον Απόστολο Τζιζτικώστα όσο και το περιβάλλον του καθώς βλέπουν και ακούνε ότι ο “πολύφερνος” Περιφερειάρχης δυσκολεύεται να περάσει στο δεύτερο γύρο.
Έτσι, τόσο ο ίδιος όσο και ο Ανδρέας Παπαμιμίκος έχουν αναλάβει εργολαβικά περιφερόμενοι από κανάλι σε κανάλι και από συνέντευξη σε συνέντευξη αφενός να αποδομήσουν και να διαψεύσουν τον Κώστα Καραμανλή αμφισβητούμενοι την προτίμησή του στον πρόσωπο του Βαγγέλη Μειμαράκη και αφετέρου προσπαθώντας να του καταλογίσουν στρατηγική “συνεργασίας” με τον Τσίπρα ώστε να εξαγριώσουν τους Νεοδημοκράτες ψηφοφόρους...
 
 

Το σχέδιο για 20.000 μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο – Πώς θα κατανεμηθούν – Πού θα δοθεί βαρύτητα

Στην υλοποίηση 20.000 προσλήψεων μόνιμου προσωπικού εντός του 2016 θα προχωρήσει η κυβέρνηση, μετά και την ψήφιση του Προϋπολογισμού από τη Βουλή. Πρόκειται για μια κυβερνητική απόφαση που ήδη έχει γίνει γνωστή με δηλώσεις του υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χριστόφορου Βερναρδάκη.
Το υπουργείο Εσωτερικών έχει προχωρήσει στον προγραμματισμό των προσλήψεων τακτικού προσωπικού της επόμενης χρονιάς, που θα γίνουν με τη συμβολή του ΑΣΕΠ. Σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου, θα πραγματοποιηθούν συνολικά 20.000 προσλήψεις το 2016, εκ των οποίων οι 10.000 αφορούν διορισμούς εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, προκειμένου να λυθεί οριστικά το πρόβλημα των κενών στα σχολεία.

Ξυδάκης: Η νέα ευρωπαϊκή συνοριοφυλακή να αναλάβει όλη τη διαχείριση των προσφύγων


Ξυδάκης: Η νέα ευρωπαϊκή
συνοριοφυλακή να
αναλάβει όλη τη διαχείριση
των προσφύγωνΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η νέα Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή θα πρέπει να είναι υπεύθυνη για όλη την διαχείριση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών ενώ παράλληλα, θα πρέπει να σέβεται την εθνική κυριαρχία των κρατών που θα επιχειρεί, είπε σε αποκλειστική συνέντευξη στην EurActiv.gr στις Βρυξέλλες ο Αναπληρωτής Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Νίκος Ξυδάκης. Παράλληλα, άφησε σοβαρές αιχμές κατά του ρόλου της Κομισιόν

EurActiv Alert

Σε 17 Δήμους και 2 Περιφέρειες έκτακτος Διαχειριστικός Έλεγχος.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και Αττικής καθώς και 17 Δήμοι από όλη τη Χώρα μπαίνουν στο μικροσκόπιο των ελέγχων καθώς υπάρχουν διαφορές μεταξύ των στοιχείων πού καταγράφηκαν και εκείνα που υποβάλουν οι φορείς στο Γ.Λ.Κ.

Έτσι λοιπόν με απόφαση που υπογράφει ο Γ. Χουλιαράκης, συγκροτούνται ειδικά συνεργεία, που ξεκινούν άμεσα:την εξέταση των διαφορών που παρουσιάζονται μεταξύ των στοιχείων πού καταγράφηκαν και εκείνα που υποβάλουν οι φορείς στο Γ.Λ.Κ. στο πλαίσιο της μηνιαίας υποβολής στοιχείων την εξέταση των διαφορών που παρουσιάζονται μεταξύ των υποβεβλημένων στο Γ.Λ.Κ. στοιχείων και των στοιχείων που συλλέχθηκαν κατά την δειγματοληπτική καταγραφή.

Παρέμβαση Γιώργου Τσόγκα για τους αδιόριστους επιτυχόντες του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ)



http://www.sfedona.gr/sites/default/files/styles/node-teaser-default/public/field/image/tsogkas.JPG?itok=X6QVMosW
Ενόψει του υπαρκτού κινδύνου να μείνουν αδιόριστοι οι 26 επιτυχόντες του τελευταίου διαγωνισμού του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ο Βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γιώργος Τσόγκας, με άμεση παρέμβασή του στον Υπουργό Οικονομικών, πήρε τη ρητή διαβεβαίωση ότι το αργότερο εντός του Ιανουαρίου το ζήτημα θα τακτοποιηθεί. Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το Υπουργείο, ο κ. Τσόγκας ενημερώθηκε ότι το αργότερο εντός του μηνός Ιανουαρίου το εν λόγω ζήτημα θα τακτοποιηθεί με ενέργειες του Υπουργείου, που θα ολοκληρώνουν τις προβλεπόμενες διαδικασίες διορισμού των τελευταίων 26 δοκίμων Δικαστικών Πληρεξουσίων του  πίνακα επιτυχόντων εν ισχύ ( ΦΕΚ 222/Γ/24-2-2014).
          Κατόπιν της ανωτέρω επικοινωνίας, ο κ. Τσόγκας δεν προχώρησε στην κατάθεση Τροπολογίας για το εν λόγω θέμα, αφού έκρινε ότι η υπόσχεση του Υπουργού ήταν επαρκής και πλέον αναμένεται η υλοποίησή της, που θα δώσει τέλος στην αγωνία των 26 αδιόριστων και των οικογενειών τους.

ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Η ποδοσφαιρική παρωδία Τζιτζικώστα: Νέος, άφθαρτος και αμόλυντος

tzitzikostas-savvidis-soniaΈχει λιώσει τα ακριβά του σακάκια ο Αποστόλης Τζιτζικώστας να επισκέπτεται τα κανάλια και να υποστηρίζει πως μετά το φιάσκο των εκλογών που προκάλεσε ο κολλητός του φίλος Γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος, πως μετά το φιάσκο της δήθεν στήριξής του από τον Κώστα Καραμανλή, αυτός είναι εγγυητής της ενότητας της ΝΔ της οποίας υπήρξε τα τελευταία χρόνια ένας μεγάλος τουρίστας του «μπες-βγες» και το κυριότερο πως αυτός ο τεράστιος Περιφερειάρχης είναι ο νέος, άφθαρτος και αμόλυντος που δεν τον κρατάνε τα συστήματα από πουθενά...!!!
Και εδώ γελάμε, αλλά γελάμε πολύ!!!
...
διαβάστε τη συνέχεια...   

Ιωάννης Καλαμίδης
www.tokentro.com

Ευεργετημένοι και όμως ανήθικοι υβριστές του Καραμανλισμού



mitsotakis-adonis-georgiadis-eyrgethmenoi-yvristes“Φαρμάκι” στάζουν οι υποψήφιοι για την αρχηγία της ΝΔ για τον Κώστα Καραμανλή ο οποίος έδειξε σαφέστατα την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
Τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και ο Απόστολος Τζιτζικώστας αλλά και ο Άδωνης Γεωργιάδης έσπευσαν να ακυρώσουν τη δήλωση Καραμανλή μέσω ευθείας αμφισβήτησης.
Επί ματαίω, όμως, καθώς τόσο ο Κώστας Καραμανλής όσο και το περιβάλλον του δια της σιωπής τους όχι μόνο δεν διέψευσαν τη δήλωση Καραμανλή αλλά την επιβεβαίωναν κιόλας.
Άλλωστε, είναι γνωστό στα δημοσιογραφικά γραφεία ότι η δήλωση στήριξης του Κώστας Καραμανλή στο πρόσωπο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ήταν αληθινή....
διαβάστε τη συνέχεια...        
tokentro.com

ΚΕΔΕ: Σε κίνδυνο το αυτοδιοίκητο των Δήμων – Παρατηρήσεις Πατούλη για διατάξεις του ν/σ – Τι ζήτησε για κοινωφελή & ποινές αιρετών

Τις παρατηρήσεις της ΚΕΔΕ επί του σχεδίου νόμου «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις» παρουσίασε σήμερα ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης ενώπιον της  Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.
Ο  Πρόεδρος της ΚΕΔΕ υπογράμμισε ότι στις προβλεπόμενες διατάξεις του νομοσχεδίου  υπάρχουν θετικές ρυθμίσεις που είχε προτείνει η ΚΕΔΕ. Όμως υπάρχουν κι άλλες που επιδέχονται τροποποίησης καθώς είτε αντιμετωπίζουν μερικώς ζητήματα, είτε με την ψήφισή τους ως έχουν, δημιουργούν αφενός δυσλειτουργίες, αφετέρου «φορτώνουν» το κόστος εφαρμογής τους στα ήδη προβληματικά οικονομικά δεδομένα των δήμων.
Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει η Αυτοδιοίκηση να αντιμετωπιστεί από την Πολιτεία με τρόπο που δεν θα θίγει το αυτοδιοίκητο των Δήμων
Ειδικότερα μεταξύ των άλλων :

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΝΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΕΦΕ κ. ΙΩΑΝΝΗ ΤΡΑΓΑΚΗ



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης και ο Προεδρεύων στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή και Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ιωάννης Τραγάκης, ενόψει των εκλογών για την ανάδειξη νέου Προέδρου την προσεχή Κυριακή, έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ:

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΩΝ ΝΟΔΕ



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ενόψει των εκλογών για την ανάδειξη νέου Προέδρου την προσεχή Κυριακή, είχε σήμερα, στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος συνάντηση με τους Προέδρους των ΝΟΔΕ.
Τους ευχαρίστησε για τη στήριξη που του παρείχαν στο διάστημα που ασκεί τα καθήκοντα του Προέδρου, υπογραμμίζοντας ότι «αποτελούν τη ραχοκοκαλιά και την αναπνοή της Παράταξης». Τόνισε, ότι η Νέα Δημοκρατία, «αποτελεί τη μόνη σοβαρή και υπεύθυνη πολιτική δύναμη, που μπορεί να εγγυηθεί τη σωτηρία και την ανασυγκρότηση του Τόπου». Και πρόσθεσε, ότι «η Νέα Δημοκρατία, παρά τις δυσκολίες και τις προκλήσεις που αντιμετώπισε, πάντοτε έβρισκε τον τρόπο να ξεπερνά τις συμπληγάδες». Αναφερόμενος στις εσωκομματικές εκλογές, ανάμεσα στα άλλα, υπογράμμισε:

«Οι εσωκομματικές εκλογές της προσεχούς Κυριακής είναι μια πρόκληση για όλους εμάς.
Έπειτα από το ατυχές γεγονός της 20ης Νοεμβρίου, που έπληξε την εικόνα της Παράταξης και πλήγωσε τα στελέχη και τους φίλους μας, οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέου αρχηγού, αποτελούν ένα στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί.
Οφείλουμε όλοι, να επιδείξουμε την απαιτούμενη σοβαρότητα και υπευθυνότητα, ώστε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της εκλογικής διαδικασίας. Έχουμε χρέος απέναντι στα εκατομμύρια των απλών και ανώνυμων συναγωνιστών μας, να μη τους ξαναπληγώσουμε και να μην καταστήσουμε και πάλι τη Νέα Δημοκρατία αρνητική είδηση. Έχουμε χρέος να ανακτήσουμε το πληγωμένο γόητρό μας και να χαράξουμε, με αισιοδοξία, το μέλλον της Παράταξης.
Για το λόγο αυτό, ζητώ από εσάς, τα έμπειρα και ικανά στελέχη της Παράταξης, να συντονίσετε τις οργανωτικές διαδικασίες των εκλογών και να διασφαλίσετε το αδιάβλητό τους. Σας ζητώ, να αφήσετε κατά μέρους τις προσωπικές προτιμήσεις και να προτάξετε το συμφέρον της Παράταξης.
Θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι η Νέα Δημοκρατία αποτελεί το κοινό μας σπίτι και ότι, όλοι μαζί, θα πρέπει να χαράξουμε το κοινό μας μέλλον.
Σας καλώ να λειτουργήσετε συναινετικά και συνθετικά, αλλά και να αναλάβετε προσωπικά την ευθύνη για τη διασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών.
Εκφράζω τη βεβαιότητά μου ότι οι Νεοδημοκράτισσες και οι Νεοδημοκράτες θα προσέλθουν μαζικά στις κάλπες την επόμενη Κυριακή. Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι όλοι μας θα εκπληρώσουμε το χρέος μας απέναντι στην Παράταξη και την ιστορία μας.
Είμαι βέβαιος ότι οι εκλογές της επόμενης Κυριακής θα ολοκληρωθούν με επιτυχία και ότι η Νέα Δημοκρατία θα βγει ενωμένη και πιο δυνατή.
Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι, με την ενεργό συμμετοχή και τη βοήθειά σας, θα τα καταφέρουμε!».

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΥΡΙΑΖΙΔΗ



Εν όψει του σχεδίου της Κυβέρνησης για την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, πραγματοποιήθηκε στην Βουλή των Ελλήνων συνάντηση του Αναπληρωτή Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας και Τομεάρχη Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βουλευτή Ν. Δράμας κ. Δημήτρη Κυριαζίδη και του Βουλευτή Ν. Έβρου Ν.Δ. κ. Αναστασίου Δημοσχάκη με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας.

Σταθερή παρουσία στην Πολωνική αγορά της Περιφέρειας Πελοποννήσου μέσω της GRECKA PANORAMA




Αύξηση πτήσεων Καλαμάτα – Βαρσοβία για το 2016

Στην Grecka Panorama ολοκληρώθηκε ο προγραμματισμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το 2015, καταγράφοντας παρουσία στις σημαντικότερες εκθέσεις και γεγονότα παγκοσμίως. Στο πλευρό της Περιφέρειας βρέθηκαν για μια ακόμη φορά επαγγελματίες τουρισμού, από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες με στόχο το άνοιγμα της δυναμικής αυτής αγοράς.
 
Η έκθεση Grecka Panorama αφορά αποκλειστικά την Ελλάδα και έλαβε χώρα από 11 έως 13 Δεκεμβρίου 2015 στη Βαρσοβία της Πολωνίας, στο εκθεσιακό κέντρο Torwar Arena. Στο περίπτερο της Πελοποννήσου πραγματοποιήθηκαν γαστρονομικές επιδείξεις με κέρασμα  Πελοποννησιακής παραδοσιακής σούπας με βάση τον τραχανά, η οποία και εντυπωσίασε τους επισκέπτες της έκθεσης που την δοκίμασαν, εφαρμόζοντας έτσι την πάγια πολιτική για μια ακόμη φορά του συνδυασμού τουρισμού, προϊόντων, γαστρονομίας.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου επισκέφθηκαν οι νεοδιοριζόμενοι στην προξενική αρχή, Πρέσβης κ. Ευάγγελος Τσαούσης και ο Επικεφαλής του Γραφείου ΟΕΥ Βαρσοβίας κ.  Νικόλαος Χριστοδουλίδης, τους οποίους υποδέχθηκαν οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Κωνσταντίνα Νικολάκου και Περικλής Μαντάς.

Οι Αντιπεριφερειάρχες ενημέρωσαν για τις έως τώρα δράσεις που έχουν προβεί στην Πολωνική αγορά τα τελευταία τρία χρόνια, με σταθερή συμμετοχή στη διεθνή έκθεση τουρισμού TT Warsaw, και την φιλοξενία τριών αποστολών για ταξίδια εξοικείωσης με δημοσιογράφους και τουριστικούς επαγγελματίες από την Πολωνία. Συζήτησαν επίσης για το σχεδιασμό της επόμενης περιόδου συμπεριλαμβάνοντας και τον κρίσιμο τομέα των προϊόντων.
Οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Πελοποννήσου συναντήθηκαν επίσης με τους τρείς σημαντικότερους tour operator που συνεργάζονται με την Πελοπόννησο όπως είναι ο Greco, και ο Itaka που εκτελούν απευθείας πτήσεις στο Διεθνή Αερολιμένα Καλαμάτας Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος της Καλαμάτας, καθώς και τον Rainbow που εκτελεί πρόγραμμα με Πελοποννησιακές επιχειρήσεις από το Ελ. Βενιζέλος. Τα πλεονεκτήματα της Πελοποννησιακής διατροφής ανέδειξε στις γαστρονομικές του επιδείξεις και ο διάσημος Έλληνας σεφ στο κοινό της Πολωνίας Τεο Βαφείδη.

Την έκθεση επισκέφθηκαν αρκετοί Πολωνικοί επισκέπτες, οι οποίοι ενημερώθηκαν για το τουριστικό προϊόν της Πελοποννήσου ενώ συμμετείχαν με δικό τους περίπτερο και οι σημαντικότεροι tour operator της Πολωνικής αγοράς.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου από την πρώτη στιγμή επένδυσε με συντονισμένες ενέργειες και τα απτά αποτελέσματα στην Πολωνική αγορά είναι εμφανή ήδη από το 2014, όταν ξεκίνησε η πρώτη απευθείας πτήση. Η Πολωνία αποτελεί για την Ελλάδα, μια δυναμική αγορά, με πληθυσμό 38,5 εκ. κατοίκους και αυξανόμενο βιοτικό επίπεδο, όπου για το 2016 υπολογίζεται αύξηση της τάξεως του 10% σε εθνικό επίπεδο για τον εισερχόμενο τουρισμό. Όσον αφορά την Πελοπόννησο για το 2016 υπολογίζεται να αυξηθούν σε τρεις οι πτήσεις charter από Πολωνία, με περίοδο λειτουργίας από Μάιο έως Οκτώβριο.

Θεματοφύλακας προάσπισης του δημοσίου συμφέροντος η Περιφέρεια Πελοποννήσου



Σχετικά με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας και αφορούν το διαχειριστικό έλεγχο της Περιφέρειας Πελοποννήσου με σχετική απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού κ. Χουλιαράκη, ερωτηθείσα η Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής κ. Νικολάκου δήλωσε:
"Η απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού κ. Χουλιαράκη (2739/16-12-2015 ΦΕΚ) που αφορά σύσταση ελεγκτικών κλιμακίων ελέγχου καταγραφής ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων φορέων χρησιμοποιήθηκε από ΜΜΕ ως δήθεν «έφοδος» στη Περιφέρεια Πελοποννήσου ελεγκτικών μηχανισμών που αφορούν την οικονομική διαχείριση.
Προς αποκατάσταση της αλήθειας θέλουμε να ενημερώσουμε τους πολίτες της Πελοποννήσου ότι πρόκειται για ένα καθαρά διοικητικό ζήτημα το οποίο αφορά τις οικονομικές μας υπηρεσίες, σε σχέση με την ανάρτηση στατιστικών στοιχείων στα προβλεπόμενα εκ του νόμου όργανα των αρμοδίων Υπουργείων.

Εκδήλωση της Βουλής για τα ασυνόδευτα παιδιά-πρόσφυγες



 http://1dim-uoa.att.sch.gr/autosch/joomla15/images/%CE%92%CE%9F%CE%A5%CE%9B%CE%97%20%CE%A4%CE%A9%CE%9D%20%CE%95%CE%9B%CE%9B%CE%97%CE%9D%CE%A9%CE%9D.JPG


Σε μια ολοήμερη γιορτή με ψυχαγωγικές εκδηλώσεις και δημιουργικές δραστηριότητες, η Βουλή των Ελλήνων θα υποδεχθεί εβδομήντα ασυνόδευτα παιδιά-πρόσφυγες, τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015.
Ανοίγοντας τις πόρτες της στην κοινωνία, ιδιαίτερα σε ανθρώπους και ομάδες που δοκιμάζονται από τα μεγάλα προβλήματα και τις πολλαπλές κρίσεις της εποχής μας, η Ελληνική Βουλή εκπέμπει μηνύματα φιλίας, κατανόησης, αλληλεγγύης, εθελοντισμού, ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης των θεσμών, προς τις πιο ευαίσθητες και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως είναι τα παιδιά που βρέθηκαν ασυνόδευτα και απροστάτευτα στο δρόμο της προσφυγιάς.